Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Játékra visszatérve, én nem hiszem, hogy ezt a hibát nem tudnák orvosolni. Lusta disznók, és így pvp-zzen bárki. Titánokat nagy bölcsen behozták, hogy a felszinen tuti ne legyen biztonságba senki.
Van más opció is, venni kell 2x8G kitet, és eladni a régit, ez is tuti. Ez olyan, h gyors, olcsó, és szép munkából kettőt lehet csak választani.
Bevinni a gépet macerásabb, de jah....
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.25. 14:49:24

Normális bótba be is viheti a gépét, kipróbálni ott. 😊 Ha nem megy, a bótos nem bukik rajta, mert akkor vesz tőle másikat.
Biztosra senki nem fogja tudni megmondani.

Elméletben mennie kell, a gyorsabb RAM igazodik a lassabbhoz és kész. De elképzelhető hogy vmiért a triumvirátus (alaplap meg a két memória) nem szereti majd egymást és probléma LEHET. Kicsi az esélye hogy ez történik, és sajnos az ilyen inkompatibilitási problémákért a boltok nem is szokták vállalni a felelősséget.

Mindazonáltal mivel más opciód úgy sincs és a fenti probléma esélye igen kicsi (nekem 4 modulból 3 különböző megy együtt) veddd meg azt hajrá.
Esetleg a boltossal egyezkedj hogy ha megoldható adjon 3 nap cseregaranciát ilyenre, ha jó fej meg amúgy is nála vásárolsz megoldja.

Megveheted, menni fog. Kivéve, ha az alaplapod valami oknál fogva valamiért rühelli azt a fajta memóriát, de erre nincs sok esélyed.
Azért olcsóbb most a memória, mert mennek lefele az árak. A magas árak miatt visszaesett a kereslet, a gyártók pedig telirakták a raktáraikat, és most már muszáj árat csökkenteniük, mert rájuk rohad.
Ark szempontjából a 8 vs 16G memória észrevehető lesz. 😊 Utóbbival nem kell becsukni minden más progit, amit használsz.
Elnézést kérek,hogy nem Ark témában de szeretnék egy kis segítséget kérni,illetve tanácsot. Teljesen váratlanul úgy adodott,hogy most megengedhetek egy memoria bővítést a gépembe. De sajnos ahol vettem üzletben már nincs az a tipusú memoria amit elöször vettem.
H110M PRO-VD PLUSZ alaplapom van, amiben most 1 db 8GB DDR4 2133 MHZ van benne. Az alaplap leirásaiban több helyen is csak ezt emlitik meg. Amit most venni tudnák 8GB DDR4 2400MHZ. Az elözö 22.000 ft volt, ez most 19.000 ft. Nem értem miért olcsobb ez, talán rosszabb ? De a fő kérdésem az lenne ez a 2400MHZ memoriával müködne a gépem ?

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.25. 14:03:23

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Ha húzott a statod, akkor igazából nem számít, hogy mi a súlya. Nekem official statok mellett nem mindegy, h a kaja 4, vagy 20 nehéz.
Itt tudsz számolgatni, hogy mondjuk 1100% crafting skill esetén mi lesz az eredmény. És poénból csinálhatsz olyan receptet, h kell hozzá mondjuk 10 romlott hús, meg stimberry, meg ilyen finomságok. Ez egy laza öngyilkos méreg lesz, rögtön megöl, mint az organic polymer evés. 😊

Buffról nem tudok sajna kaja esetén.
Köszönöm a tanácsot. Kipróbálom ezt a gyártási készség dolgot. Az össze állitásban és ugy számoltam hogy kaja és ital 200-200 ig húzom tovább nem. Súlyt még nem figyeltem mert nem gyártottam nagy mennyiségben,de 1 nap talán ha 3-5x kell ennem/innom. Már mint valós 1 nap játékalatt. Amit még szeretnék megtudni,hogy mit lehetne még belekeverni,hogy oldalt mutasson is valami buff hatást hogy x ideig kapok valami bonuszt.

Pedig ragnán vannak a legnagyobb sík terepek.
Az s+ modban is van pickup tool, úgy hívják, hogy demo gun.
Ha úgy csinálod a receptet, hogy elötte mindwipe, majd az összes pontodat crafting skillbe tolod, és akkor csinálod a receptet, akkor ugyanahhoz a hatáshoz elég mondjuk 3 citrom. A kajához meg mondjuk 5 meat. Ez nálad lehet nem számít, de a végén nem mindegy, h a 20 adag kaja/pia milyen nehéz lesz.
Én is szeretek épitkezni,csak nekem sose olyanra sikerül mint amilyenre szeretném. A végére általában már nem tetszik 😊
Szeretem a nagy sík terepeket. Ragnarokon ebből nem sok amit találtam. Azt a villogást nekem is szokta csinálni még ilyen sík terepen is.Ilyenkor lépek párat valamelyik irányba és általában jó lesz. Elég bosszantó tud lenni ha rossz helyre sikerül lerakni egy épitő elemet és lejár az idő, csak rombolni lehet. Én ezért szeretekmodot használni. Általában a modok többségében mindent fel lehet venni korlátlan ideig.
Én találtam erre a célra egy nagyon praktikus cuccot az egyik modban. Az Ark Automatedben van egy olyan eszköz aminek a kinézete a nyomkövetöre hasonlit. Egy pici kis célkereszt van benne és ha ráirányitom bármire akár vizvezetékre vagy villanykábelre egy kattintással felveszi. Engem nagyon tudott zavarni ha épületet romboltam a vezetékek és csővek ott maradt a levegőben és legközelebb újra lekellett gyártanom. De ez a cucc nagyon messziről is müködik. Pont ezért óvatosan kell bánni vele. Ezen kivül még több más hasznos dolog is van ebben a modban.
Én most a receptekre áltam rá egy kicsit. Eddig nem nagyon foglalkoztatott de jobban belemélyedve találtam pár érdekes dolgot. Az egyik ami talán a leghasznosabb,hogy ha elmentem valahova hosszabb időre mindig vinnem kellett magammal elengednő vizet.Idegesitő ha nincs éppen inni való és az miatt halok meg. De a legtöbb a steamos kulacs amiben 300 viz fér. Nem szeretek felpakolni semmiből túl sokat.
Aztán rájöttem ezt másként is meglehetoldani. Farmerkedéskor amiket termelek zöldségeket, például citrom,ebből ha kondérban 60 db berakok receptbeaz kb 200 hidratálságot tölt fel. De ebből többet is tudok 1 slotban magammal vinni. Igy most kaját és innivalókat gyártok 😊

Nocsak. Ez szerint kék/red osb-ben tuti kell lennie. Néha. Ez elgondkoldtató, mert a kék tényleg nem nagy kaland.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2019.02.25. 08:02:05
Wow., szép. Kicsit tán sok is a jóból. Miben/hol leltétek?
Hát öreg, ha te ezt legyártod offin, nagyon fogok neked gratulálni 😄 (Főleg ha nem két darabot gyártasz)
Hát ez nem prim. Offin esett.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/974371471301926013/3108D321FA2FBFD8D431487918B07184A59EB246/
Csináltam a Ragnarokra a bázisom közvetlen mellé egy teleportot.Nem értem miért ilyen rohadt nehéz építkezni,miért nem tudtak berakni a játékba egy olyan fejlesztést,hogy ne keljen szórakoznod pl az oszlopokkal,kettővel lejjebb szeretem rakni,mert akkor a felső részt ki lehet venni,és az alsó oszlop nem lóg feljebb,hanem egy szintben van a mennyezettel.De ez a rohadt oszlop össze vissza ugrál,csak oda nem megy ahova én akarom.Meg mutatja a zöld jelzést,de nem teszi oda csak egy hangjelzés,mintha hibás lenne,de akkor minek mutatja a zöldet.Olyan is volt mutatja a zöld szint,hogy hova akarom rakni,de nem is oda teszi.Láttam videót az Atlas játékról,de ott mintha könnyebb lenne az építkezés.Huszonnyolcezerszer rohangáltam fel le,mert nem oda tette ahova én akartam,meg a szintek között miért nem lehetett berakni más szint is,pl rakod az oszlopot egy szint zöld szín,ha lejjebb akarod lenne sárga szín,és tudná is,hogy ez az amit akartál.
Utoljára szerkesztette: T62A, 2019.02.24. 18:06:31
Dicsak, mit leltem egy barlangi red bigyóban.
Úgy-úgy, de managarmr, és az enforcer az jó tud lenni. Persze, valami jobbféle
Jaja, persze, csak a kicsikre mennék, még a 25000-esen sem gondolkodom. A gigával/rexxel az a baj, h mire végzek, már nincs mit bevédeni. 😊
Hát, mi (igaz, szerveren) mindig viszünk velokat, arra az oldalra, ahol nem tudunk védeni, vagy csak túl sokan jönnek.

A baj ott kezdődik, hogy mi gigákkal harcolunk, na de neutrál giga elmegy a fenébe, meg egyébként is a veinbe rendesen belesebez, és az nem jó... Egyedül én csak 10 vagy maximum 25 ezer hps-at próbálnék, veloval és egy enforcerrel/managarmrral
Bakker, és valóban. Akármennyi % van a sebzésén, csak 20-at sebez turret módban.

Namost akkor jön a kérdés, h érdemes-e vele pöcsölnöm, mert solo element veinre gondoltam. Ha jó helyet kifogok, akkor csak két irányból tudnak jönni, azt gondoltam, h leteszek 5-5-öt két kupacba, a nagyját felfogják, a többit meg plö rexxel/gigával/shotival bedarálom.
Veló nyeregről kb lemondtam, embert nem ismerek, akinek esett volna primnél jobb.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2019.02.23. 18:46:04
Ha nem ülsz rajta, akkor nem több. Sajnos. HP-ra van értelme csak.
Bakker, ezt a hülyeséget. Már a 3. damage mutációnál tartok. Ezt jól kitesztelem azért, mert lehet feleslegesen dolgozok.
Nem. És a DMG sem, egy 700-as ugyanannyit lő, ha nem te ülsz rajta, mint egy 200-as. Pontosan ugyanannyit. Szóval, HP-ra húzd, hogy tovább bírják.
Nagyon meglepődtem, kb annyi húst eszik, mint egy giga, csak sokkal rövidebb idő alatt. Ha turret módban használom, és nem ülök rajta, akkor gondolom nála sem számít a stamina?
Jaja, eléggé sokat. Érdemes hozni egy jó adaggal
Veló kölykök valami iszonyat mennyiségű húst kajálnak.
Valaki esetleg tudja-e, hogy a MEK képessége, hogy 9x DMG van a karddal, és 3x a pisztollyal titánokra, az a King Titan esetében is így van-e (és ez a MegaMEK képessége is)?
Igen, hallottam róla, meg videót is néztem róla.
Nagyon érdekes, meg minden, de szerintem az ARKhoz nem illene. Ebben a történetben, amit készítettek, nem. Épp most szabadult meg az emberiség a korrupciótól. Nincs abban a formában, hogy más bolygókra terjessze ki a teljes ARK-felépítést. Max azt tudom elképzelni, hogy Rockwell miatt el kell menekülni, vagy a Föld egy másik részére kell elmenjünk.
Reálisabbnak tartom azt, hogy ismét a Földön játszódik, mondjuk 3-4 ARK területén, és abban mindenféle dolgok vannak.

Űrjátéknak egyébként nekem a Star Trek Online bőven jó, bár az tény, hogy elég más.
Biztos ismered a No Man Sky nevü játékot.majdnem belehalt a gépem de kipróbáltam. Tisztára Ark stilúsa van. Bolygoról bolygora, galaxisbol galaxisba utazol, gyüjtöd a tárgyakat, közdesz az ürkalozokkal. Ez egy specifikus motorra épült játék. Rengeteg bolygó létezik és mind külömbözö egy kicsit. Egy kicsit más idöjárás, egy kicsit más kinézetü lények de a lényege ugyanaz. Valami 18 millióbolygó létezik.
Én eltudnám képzelni Ark verzióját.

Ezt már korábban megbeszéltük, hogy az nagyon jó lenne. Én #9778 hozzászólásnál is írtam, milyen jó dolgokat lehetne kihozni.
Pont most beszéltem egyik törzstársammal Extin, hogy sehol semmi normális víz. Egy picike medencébe épp hogy belezsúfoltunk pár állatot. Valaki nem tud vmi értelmezhető mennyiségű vizet Extinction mapon?
Inkább valami komoly víz alatti map kellene. Víz alatti bossal, stb.
Azért na, hondolj bele abba, hogy a modderek sokan vannak, így többen, nyílván többet tudnak tenni. Főleg, hogy nekik nem kell nagyon mélyrehatóan dolgozni: szar lesz, legfeljebb nem használja senki. ARKnál ezt nem tehetik meg.

#9906 azt megnézném. Nem biztos, hogy lenne olyasmi lendület, olyan kidolgozás, mint itt. Űrben mit csinálsz?
Én pont másképp látom.. mióta elmentek az Atlashoz a kreténebb Ark vezetők, azóta hamarabb jönnek az apróbb életminőség javító változtatások.. mint a nagyobb lőszer stack, a cryo kiírja az állatok statjait és efféle. Remélhetőleg nemsokára mostmár tényleg jön az S+ integráció következő fázisa is.
A balanceolás is értelmesebb módon zajlik (pl Managar nerf apránként, több lépésben, nem kalapáccsal a földbe döngölve ahogy eddig csinálták)

Tuti hogy lesz itt még DLC, az ARk jól bejáratott név, és könnyebb összerakni egy DLCt 15-20 euró értékben mint kijönni egy totálisan új játékkal.
Lásd, új térkép meg új állatok, egy modder simán összekalapál egy ilyet pár haverjával, szóval az Arkosoknak még könnyebb.
Ha meg nem lenne ötletük, pont a modder közöségtől lehet "lopni", adnak a moddernek zsebpénzt és már adják is ki a cuccát hivatalost artalomként is...

Az ATLAS meg igazából szerintem nem konkurenciája az ARKnak, más világ, más játékstílus (csak megatribe only módban játszható, kisebb baráti közösségeknek nem ajánlható), szóval a kettő nem zárja ki egymást.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.22. 16:52:07

Én szimplán csak lassan haladok. 😊 A héten fogtam be kb 30db 135+ szintű velót, leválogattam a legjobbakat, és visszavittem a centerre breedelés céljából. Mikor meglesznek, akkor vissza extinctionre, mert beláttam, h solóban csak velük tudok element veint csinálni értelmesen. Na, ezek elviszik azért az időt rendesen.
Ha nem lenne Ark-hoz ennyi mód már rég abba hagytam volna ezt a játékot. Az egész játék olyan mint a pc. Ark az alap lap. A modok hozzá kellékek. Ebben az a legnagyobb vicc,hogy ezeket mezei playerek csinálják. Nélkülük egy unalmas sivár játék lenne. Több pályát készitettek mint maguk a készítök. A dlc-k ugyanilyenek. Készitők megalkottak egy alapot a többit a playerekre bizzák. Nem a hivatalos csapat érdeme ez a játék hanem akik használják. Jó taktikta, ugy tünik müködik. Ebből még a szerver hostingok is megélnek. Én arra leszek kiváncsi valaha össze kapcsolják-e majd valamilyen formában az egészet. Például az Ark-ot az Atlasszal. Például, island pályán megjelenik egy kikötö. Felülsz egy hajóra és átutazol akár Ragnarokra akár egy Atlasz szigetre ugy hogy mindez egy szerveren fut.

Caliph
ez a játék már hivatalosan megjelent,a tervezett dlck megjelentek,történet úgy ahogy lezárva(esetleg még egy dlc talán) esetleges bugfixen kívül nem nagyon kell számítani már sokmindenre. az atlas még készül,oda több erőforrás kell

aztán ha az elkészül esetleg jöhetne egy űrben sci fi környezetben játszódó valami is,esetleg ark 2 😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Atlast úgy tudom, kissé más csapat csinálja. Nagyon meglepődnék, ha nem készülne már egy új DLC az arkhoz.
Édes álom... Atlas óta főleg leszarják ezt a játékot. Kár, pedig nagyon jó folytatási lehetőséget hagytak nyitva Extinction boss végén.
Ha sütit szeretnék csinálni,én nem rabolok.Olyan sokáig a méz sem áll el,viszont dolgom nincs vele rakok bele 200 db ritka virágot azt kész,és szerintem rohadt jól néz ki egy üvegházban ha tele van rakva.Én azt sajnálom a méhkirálynőt nem lehet szintezni szívesen megtartanám akár barlangi sétákhoz is,főleg ha szelídítés után is hozna kisebb méheket maga köré.
Ha csak méz kell én létrákat szoktam fa mellé lerakni. Felmászok, kirablom és spuri. Van vitorlázó szárnyam, igy menekülés közben eltudok repülni. Néha le esek a szárnyas dinóimról, olyankor is jól jön. Rászoktaktattam magam hogy rakok minden szárnyas lényemre jeladót, igy megtudom találni. Jó ötletet adtál. Beszerzek egy macit és csinálok méh farmot,az még ugysem volt.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.21. 20:43:19

Huszon három darabot szedtem össze ezzel az ötlettel,nem mintha ennyire szükségem lett volna,de tetszett.Bár az zavart,hogy nem mindig adta be a szelídítéshez szükséges szöveget.
Ez egyébként elég jó ötlet. A maciról nem ütnek le a méhek, tetszik.
Rohadt jó ez a maci,tegnap elmentem vele.Nem mézet gyűjteni,hanem méhet,ja nem méheket.Simán leharapta a kaptárakat kaptáranként volt vagy 4 méh királynő,és amit előhívott magából méheket leharaptam vele.Magamra fütyültem,hogy kövessen,ha nem sikerült elkapnom a királynőt mert pl nem adta be az az írást amivel szelídíthetném,felugrottam a macira azt csókolom leharaptam őket.Ha jól emlékszek,vagy 7-8 kaptárat gyűjtöttem,eddig.
Nincs fordítva,bár a megfigyelésed nem rossz.Az s+ módost keverem a rendes kő fallal.Mivel a nyílás alsó részénél lehet rakni ferde kő falat,vagy idomot.Viszont ha felülre szeretném,nem lehet úgy forgatni,hogy az jó legyen.Ezért az s+módos ferde kő falat rakom ami a háztetőknél is használjuk így már biztosan tudjátok mire gondolok.Na most ha a sima kő falra pakolom az s+ módos ferde kőfalat,akkor rohadt nagy hézag lesz a két fal között,ezért minden szinten a tetejére végig s+módos kőfalat rakok,és az minden irányból egyforma.A videót köszönöm,de szerintem csak az idődet pazaroltad,mert ami nálam fel van építve,egy sor azt meg nem tudom mondani hány db kőfalból van.ha tippelnem kellene közel az 500 hoz és csak egy sort nézek függőlegesen.Ha kéritek bemutatom videóban is.
Utoljára szerkesztette: T62A, 2019.02.21. 13:23:42
Kiváncsi lettem erre a magassági dologra és teszteltem egy kicsit. Erre jutottam. Elnézést a videó minőségéért. (Nincs semmilyen építős mod) Hogy komplett ház építésekor is engedné-e azt nem tudom. Olyan tesztre nem válalkoznák. 82 db falat és mennyezetet tudtam egymás fölé helyezni.Első videó elején a vízvezeték.

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.21. 10:51:40

Ilyen magasra még nem épitkeztem de nem lehetséges,hogy az az oka hogy az egyik fal forditva van ? Mert aminek a külsö felülete kifelé van arra nem engedi rakni aminek meg befelé arra igen.Az is lehet hogy az egyiknél a falra tenné a másiknál meg a mennyzetre. Amire nem engedi rakni vedd vissza a falat,nézd meg engedi-e mennyezethez kapcsolni illetve annál is nézd meg ahova engedi. Igy megtudod állapitani falra akarja tenni vagy a mennyezetre.Én megpróbálnák alsobb szinteken oszlopot elhelyezni.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.21. 07:53:44

Vizet sem lehet bármeddig felvinni, ebbe extinctionon bele lehet nézni.
Aha, szerintem ez túl magasan van a talaj fölött, azért nem engedi.

Az ötödik képnél enged még egy falat a másik tetejére,de a harmadikat már nem.