Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy a fene tudja. Én ilyet direkt nem csinálok, de próbáljátok ki. Az biztos, h az a lány, aminek 20 mutációja megvan, az már nem mutálódik sehová. Amit esetleg tudtok csinálni, h egy fiúra átbreedelitek a jó sebzést (többi stat úgyis mindegy gigánál), és azt a fiút pároztatjátok egy nulla mutációs nősténnyel, hátha. De tényleg csak hátha, én azért sok energiát nem tennék bele.
Adott nekünk egy nőstény giga, aminek (a csapat következetlen össze-vissza breedelése miatt) már több, mint 20 mutációja van. Ha egy 0 mutációs hímmel rakom össze (aminek persze nem ilyen jó a statja), akkor mutálhat a nőstény statjára is, de úgy, hogy az apaoldali mutációkat növeli?
(Illetve, hány százalék van a mutációra? Mert mindenhol más adat van)
"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2019.05.07. 19:10:05
Nem is egy szál semmiben. Jó kis rock drake nyereggel, arra felülsz, menekülsz a lila szaroktól, meg a halálsugártól, téged harapókat leölöd állattal, bosst lövöd.
Amúgy egy sima dropnál is elindítható a boss. Mi úgy szoktuk, hogy lőjük fegyverrel, mert állat beleesik az elementbe azt hiszem.
Repülő lényekből mi játszik? Ptera/quetza?
Repülő állatokkal szemben a Rockdrake mindig hátrányban lesz.
Szóval HUnterm a tanácsom:
A. Ha rockdrakezni szeretnél, akkor teljes gőzzel az aberration kiegészitőre feküdj rá, mert a rockdrakenak csak ott van értelme
B. Egyelőre hanyagold a rockdraket, és élvezd azt amit pl a Ragnarok vagy Island térkép kínál. Aberrationt hagyd későbbre, az egy kicsit nehezebb térkép.
Én a B-t javasolnám, sőt ha lehet úgy hogy az Islandon kezded, és ahogy kiismerted mész a többi térképre. Island és Ragnarok közt nincs nagy különbség (illetve de: az Island több szeretetet kapott a fejlesztőktől, hiszen az volt az első térkép).
Kicsit olyan, hogy "ha az allo olyat harapna mint a giga akkor használnám". Rock drake csak szimplán egy sikló-kapaszkodó állat (ugye abira, ahol szükség is van ezekre), míg a mana egy ugró-sikló állat (extire, ahol a magas helyek dominálnak). Mana egyébként átvihető abira is.
Szerintem érdemes kicsit emelt szorzók (5-10x) keretében megtanulni a játékot, első körben modok nélkül (igen, van sok "alap" mod, de nem mindenhol található meg, és zavaró, ha valamit megtanulsz használni, mint alapvető kellék, de valahol nincs, saját példámon is tudom mondani).
PvE javasolt, ha nem akartok szívni az állatok mellett még a szemetekkel is, vagy valami nyugisabb PvP (A PvPvE hazugság, nem azt jelenti, hogy amit választasz, az van. Igazából, ez PvP csak a gyökér Wildcard így hívja).
Ne kezdjetek el most nagy távlatokban elmélkedni, mint amiket Apofisz, NCC, T62, (vagy akár mi is) mutatunk, mert ők/mi már régóta játszunk, volt időnk mutációval, sok-sok tame dologgal foglalkozni, és ha még a szerveren az állatok szintje is 600-ra van emelve, akkor végképp elkeserítő lehet a "csak" 280-as állat.
NCC igazat mond, bár menő a Rock Drake, az igazán Aberrationre, vagy esetleg Extinction területén a városban hasznos, mert repülni nem tud, csak siklani (egyenesen, picit lefele), és ahhoz, hogy messze juss, magaslat kell. Abin sincs, de ott legalább lehet lefele haladni, meg hát nincs túl sok választásod.
Első körben (ha nem abin játszotok alapból) akkor a pteranodon, majd az argentavis egy nagyon jó repülő állat. Viszonylag könnyű befogni, sok dologra jó. Extin választás lehet még a hóbagoly és a managarmr (ez utóbbi eléggé nerfelve lett, de közlekedni és közelharcolni még jó).
Lista pár alap dologról a spoilerben:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Center: élőlények és tárgyak tekintetében ugyanaz mint az island, de más a pálya.
Scorched Earth: sivatagi pálya, itt van sárkány/wyvern, és a sivatagi dolgok itt tanulhatóak ki. Egyik legnehezebb pálya
Ragnarok: keveri az előző kettőt (hármat), van sivatagosabb része is, meg tojáslopós is, de a legnagyobb terület picit dzsungeles hatású, van sok víz is, meg egy különleges sárkány
Aberration: nagyon sok letiltott állat, itt van sugárzás, valamint szükséges a fény, mert lentebbi szinteken ha nincs fény, könnyen megölnek, és alig sebzed őket. A sugárzás szép lassan megöl, és a legtöbb állatot is. Itt van a rock drake, és a reaper. Különlegessége, hogy függőlegesen szintezett, tehát nem oldalra, hanem lefelé haladva változik, a többivel ellentétben
Extinciton: a legújabb, és talán a legérdekesebb pálya. Aberrationt kivéve mindegyiket egyesíti, és jópár új ötletet is hoz be. Röviden: van a "város" középen, ez leginkább biztonságos. Corrupted zóna, vagy "wasteland", sivatagi jellegű, meleg van, nincs víz, és sérült/corrupted állatok vannak, amik picit gyengébbek, de azért elég veszélyesek. Itt a dropokat védeni kell, nem csak simán kiveszed, és elementet is könnyen szerzel. Van egy erdős rész, ami picit veszélyes. Van rendes sivatag, de itt egy kis víz van. Ezek hasonlóak a többihez. A havas részen van a managarmr és a hóbagoly. Erről tudnék a legtöbbet írni igazából, de lehet hogy már ezt senki nem is olvassa 😄 Ha érdekel még, kérdezz nyugodtan.
Modolt pályák: van pár támogatott mod, de ezek leginkább az előzőeket keverik valamilyen úton.
Ha engem kérdezel, kezdőként az Island-Center-Ragnarok, vagy esetleg az Extinction mapot érdemes kipróbálni.
88.198.43.217:27031
EU-HUN-PVE-UnOfficial-Lv500/Ex5-Hx5-Tx15-Bx20
Sorolhatnám a szorzókat de a harvestben minden tételnek saját szorzója van. A többi a szerver nevében.
És ahogy Lammaer is javasolja, apránként ismerkedjetek. Vannak modok amik nagyon sok unofi szerveren futnak. Mint például a Classic flyer, Stack plusz, meg még néhány. Szerintem kezdjétek azokkal az ismerkedést.
Drake tojás lopáshoz szükségetek lesz pár garnitúra vegyvédelmi ruhára illetve pár magas szintű aberrant megaloszaurusra. AZokon lovagolva lementek az aberration mélyére, szétharapjátok a drakeket és elviszitek a tojást.
Célnak jó, de ezt kezdőként (!!!) nem fogjátok 1-2 nap alatt elérni. Ha pontosan tudod mit csinálsz, akkor is minium olyan 1 hét amg nulláról el lehet oda jutni, nektek tovább fog tartani (még ezen az emelt szerveren is).
Ja: ha jól emlékszem a Flaming skulls az magas szorzós (10+) fun PVP szerver, szóval nem lepődnék meg ha 1x-2x funolós emberek nullára rombolnak titeket... szóval lehet, teljesen kezdőként PVE szerverre kéne menni.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.07. 11:11:13
Ha bármikor mond valaki valamilyen adatot, mindig meg kell kérdezni hogy a hivatalos alapbeállításokkal játszik (úgymond official beállításokkal) vagy nem.
Youtuberek szoktak marhára megtévesztőek lenni, mert sokszor szuperbeállítású szervereken csinálnak videót hogy "igy kell megölni a bosst", csak éppen az nem az lesz amivel te találkozol egy hivatalos szerveren.
Kérdéseknél is illik jelezni hogy modolt szerverről van e szó, ha nincs oda írva akkor mindenki feltételezi hogy alapbeállításokról beszélünk - és a válaszadóknak is illik az alapbeállítások szellemében válaszolni. És feltételezni hogy a kérdező nem akarja telerakni az Arkot minden moddal, mert sok esetben nem AZ a megoldás 😊
ui: csókoltatom Hent-et a Flaming Skullson 😄
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.07. 11:06:32
Elég atom, szintezve megvan neki a 4700-as sebzés.
Rock drake-nak sok értelme nincs aberrationon kívül, sík terepen az nem az igazi. Akkor már extinctionról fogjatok managmárt.
nekem pl a Taperaja speedjét nem is lehet húzni :/
HUN Flaming Skulls (PC) szerveren toljuk 2 haverral.
próbáltunk tamelni lila színű mutálódott dinokat de azokat nem engedte csak meghaltak :/
Tegnap össze futottam egy mutálódott Gigával és szépen kinyírta a 300as Rexemet :/
Esetleg van valami leírás, hogy melyik DLCben mi az amiket meg lehet szerezni?
Csak mert így hogy nem nagyon ismerjük még a játékot csak mászkálunk céltalanul 😊
Majd az Abberation kiegre akarok átmenni és lopni Drake tojást.
Ilyet kaptam még multkor egy sráctól aztán szépen el is buktam mert szét verték a házunkat és buktunk mindent :/
Esetleg innen tolja valaki ezen a szerveren és tud nekünk adni pár tanácsot hogy mit hogyan érdemes? 😊
Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2019.05.07. 10:43:17
H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k
Én azt szoktam csinálni, h a fő bázisomon csak a játékban alapból meglévő elemeket használom. Nem szeretem a meglepiket.
Nem akarom elkiabálni,de szerintem sikerült KÖSZÖNÖM!!!
És én is segítek annak akit érdekel,ha minden igaz csak használatra kell használni az s+ módos kő mennyezetet.Én kiléptem a játékból majd újra be,és nem tűnt el amit előtte építettem.Leraktam egy kő alapot.az engedi a sima kő mennyezetet lerakni kettőt egymás után.A harmadik az piros,viszont ha s+ módos kő mennyezetet rakunk utána azt engedi,utána rátettem a módosra a sima kő mennyezetet,mármint amit a játék ad maga kő mennyezetet.Utána megint kettőt engedett,majd megint s+ módos,azt kicserélni megint a sima kő mennyezetre.Így megmarad szerintem még akkor is ha kivennénk az s+módot.Mivel nálam az összes kő mennyezetnek van írva,tehát nem írja az s+ a kő mennyezeteknél,mivel kicseréltem.És tényleg true kell.
De nálam valamiért nem engedi,csak kettő mennyezet egy kő alap után,ez nem csak szerverre van?Mert én nem azon játszok.
Észre vettem a videóban NoFoundationsRequired=True van írva,én meg false-t írtam mint te.Az egyik az hamis
a másik meg igaz.Megnézem a true mit csinál.
Nagyon sokat segítettél már nekem,és a többiek is.
A GameUserSettings.ini-be legalulra beraktam
NoFoundationsRequired=false
Mivel ilyet nem találtam se ezt
De nem veszek észre semmit,próbáltam az s+ mennyezetet lerakni nem engedi alátámasztás nélkül próbáltam egy tök új helyen is.Próbáltam a sima mennyezetet is,azt se lehet,próbáltam a föld alá rakni a kő alapot,folytatni ahol abbahagytam,de oda se enged rakni már.Miben segít ez nekem,vagy mit nem csinálok jól?És bocs.
Nálam az működött,hogy elemeket olyan helyre is rakhassak ahol bele ütközne a tereptárgyakba.Az be is volt kapcsolva a játékon belül.Azzal van gondom,hogy el szeretném rejteni a kő alapot a talajba,de ott szerintem szabályozva van,milyen mélységig engedélyezett.Ha végig rakhatnám egyenesen nem volna gondom,vagy ha lépcsősen rakom a kő alapot,és a játék ezt elfogadná,és nem kérne alátámasztást a mennyezet lerakásánál,meg volna oldva.
NoFoundationsRequired=false
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2019.05.05. 14:55:15
Én most egy más jellegü dologgal kisérletezgetek helyi játékban. A régi bérelt szerveremen még maradt 1 hónap befizetés,hogy ne vesszen kárba amit eddig nem tettem, most a pvp dologba próbálok bele mélyedni.
Sok helyen hatalmas exp szorzók vannak, pikk-pakk el lehet érni a maximum level szintet. Az jutott eszembe,hogy ennyi erövel tök feleslege a szint lépésekkel bibelődni. Meglehet oldani azt is hogy akár egy új játékos belép a szerverre és azonnal maximum level szintü. Azt is meglehet oldani az engramokat se kelljen egyesével tanulgatni. Most ezt tesztelgetem. Hogy milyen lenne egy olyan szerver aminél azonnal max level szintü mindenki, eloszthatja a pontjait, megtanulhat minden engramot, jó magas harvest szorzó. Lényegében farmol egy kicsit, és pikk pakk felépithet akármilyen bázist. Hogy a pvp és a pve kedvelőinek is kedvező lehessen, be lehet állitani hogy például a játékbeli idö szerint reggel 6 tól este 6 ig pve van utána este 6 tol reggel 6 ig pvp. Hogy azért ne legyen ennyi egyszerü a dolog letiltva engramokban a c4 robbanó anyag. Amit szeretnék még megoldani,akár valamilyen mod segitségével,hogy szeretném 2 részre osztani a tanulható engramokat. Például a klasszikus kézi fegyverek,mint kard, pajzs, dárda stb,... és a lőfegyverekre. Ezekhez társitanák engramokat,olyan fomrában hogy minden csoportnak lenne elönye és hátránya. Olyasmire gondolok,hogy például kardos csoport tudna fém épületeket is gyártani, mig a lőfegyverek csak kő épületeket. Valahogy megoldani hogy aki egyszer választott egy csoportot, az ne tudja megtanulni a másik csoport engramjait. Egyenlőre megoldhatatlannak tünik de még nem adom fel a kutakodást.
Rae Apofisz #10351 igen benne van mindegyik,viszont ennél ilyet ír,de nem rémlik,hogy babráltam volna vele TheMaxStructuresInRange=10500.000000
A videót köszi,nem volna rossz itt se,ha a talaj alatt nem volna üresség,vagy elfogadná,ha lépcsősen rakom a kő alapot felfelé,ahogy emelkedik a talaj,csak a talajban,hogy ne látszódjon.
A Game.ini -be nézd meg benne van-e ez a sor. Ez szabályozza,hogy a lerakni kivánt alap elakad-e, letudod-e rakni például domb oldalban.
bDisableStructurePlacementCollision=True
Amit még érdemes megnézni a GameUserSettings.ini -ben. Ez azt szabályozza egy épület hány db elemből állhat,illetve hány db épitő elemet rakhatsz le egy adott területre. Irj be valami ésszerü jó nagy számot.
TheMaxStructuresInRange=10000
Én javasolnám a Bridge modot,de ha mod nélkül szeretnéd megoldani nézd meg ezt a videót,hátha van benne olyan amit tudsz hasznositani.
Elakadtam,és segítség kellene.Szeretnék két távolság között összekötni a magasban mennyezet járattal.Oszlopok nélkül,és mert olyan helyre szeretném rakni ahol alul lehetne mászkálni.Elrejtettem a föld alá kő alapot,ez jó is volt egy darabig,viszont a talaj emelkedik,és a kő alapot nem tudom tovább lerakni,mert nem engedi,megpróbáltam lépcsősen lerakni a kő alapot,viszont így nem fogadja el,nem engedi tovább lerakni a kő mennyezetet,hogy utam,vagy összekötő járatom legyen,a másik épülethez.Ha a föld felszínén rakom a kő alapot,úgy lehet jó lenne,de ronda.Létezik olyan parancs ami engedne több mennyezet lerakását alátámasztás nélkül?Ha lerakok kő alapot,két mennyezetet tudok lerakni a kő alaptól alátámasztás nélkül,ha folyatni szeretném,vagy még alap kellene,vagy kő oszlop alátámasztás.Ezért volna jó a parancssor,ha létezik.Csak mondom MÓD NEM ÉRDEKEL!Próbáltam a Tek Bridge,de ezt nem lehet letenni olyan helyre ahova már van építve.
Bár nem irtad milyen platformon játszol,de feltételezem pc-n. Azt sem irtad milyen szerveren játszol. Hivatalos,azaz offical vagy valakinek a bérelt vagyis unofical szerveren. Azt amit kérdezel, a feltöltés az obeliszkbe,avagy utazás másik szerverre csak olyan helyen müködik ahol cluster van. Ezt általában bele irják a szerver nevébe. Sajnos (vagy nem) vannak bizonyos tárgyak amiket nem lehet átvinni másik szerverre,mert például eltünik feltöltés után.
Az irásodból arra következtetek valami mod amire gondolsz a pokelabdával.
Nem tudom, pvp vagy pve amit jobban szeretsz. De az ark világában ha pvp-t szereted észre fogod venni nem igazán olyan mint mondjuk egy mmo játékban. Itt ark-ban sokan a pvp-t ugy értelmezik, és ugy haszálják,hogy azt veszed észre belépve a játékba hogy földig rombolták a házad, a dinóid meg vagy megölték vagy ellopták. Ha erre nem vagy felkészülve,hogy akár sok heti, havi munkád egyik pillanatról a másikra semmivé lesz,akkor nem javaslom a pvp-t. Föleg nem offical szerveren ahol sok külföldi is van. Amit én javasolnák,ha megszeretnéd imserni a játékot,az hogy ugye vannak a dlc-k. Ugymint az Aberration, Exctingtion, Center, Ragnarok stb... ezek a hivatalos pályák. Van pár dolog ami csak az egyik vagy csak a másik pálya adottsága. Vannak lények amik csak egyik pályán vannak. Ha egy átfogó ismertet szeretnél keress olyan pályátami egyedi és bérelt szerveren pve-ben fut. Ilyen pálya például a crystalisles, Shigoisland, Amissa meg még nagyon sok. Ezek annyiból elönyösek,hogy például az Amissa nevü pályán több dlc lényei és egyes elemei is megtalálhatóak. A pálya készitője ugy alkotta meg hogy valamit egybegyúrt. Én szerveren Amissa pálya fut és pont ezért szeretem. Vannak bizonyos tárgyak és lények az Exctingtion, az Aberration pályáról is. Ha a társaságot szereted én a Badco szervereit javasolnám. Azokon alap pályák futnak viszont van cluster és kb az összes alap pályán mozoghatsz ami megvan neked. Nem utolsó sorban szerintem a legnagyobb magyar szerver család az övék. Saját szervereik vannak nem béreltek és kb ott játszik a legtöbb magyar.
Használd az ark wikit és a steamon is nézelödj. Ezen a linken keresgélhetsz az egyedi pályák között. Ha valamelyik megtetszik iratkozz fel,elinditod játékot és letölti. Helyi játékban kitudod próbálni.
Ne hagyd ki a crystalisles se az Amissa pályát 😊
Ark survival custom map
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.05.03. 22:33:33
Nem rég kezdtem el tolni a játékot.
Esetleg tudtok valami jó oldalt ahol lehet nézelődni mit merre érdemes?
kb 15 órám van eddig a játékban, tegnap vettem meg a season passt is csak jó lenne tudni hogy mit is érdemes és hogyan csinálni.
Én eddig el voltam építettem kőházat meg tameltem pár dínót Island mapon, aztán egyszer csak feltűnik egy srác láthatatlan páncéllal meg ilyenek én meg csak lesek hogy mivan 😄
Jó fej volt kaptam tőle egy pokelabdas sarkanyt ami eleg durva.
csak ha jol lattam tolteni kell a labdat amit csak az extinction kiegben lehet.
Ha atmegyek a portal kapun es beteszem a pokelabdas dinom, akkor a masik szereveren ki tudom ugyanugy szedni es azzal menni?
illetve lehet nyersanyagot meg legyartott cuccokat egyik szerverrol a masikra vinni?
bocsi ha marhasagot kerdeztem de meg nagyon kezdo vagyok 😊
Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2019.05.03. 21:12:50
H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k