Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyjából
Részemről therizinókat fogok vinni. Képzés alatt vannak. 😊
Nekem az a tapasztalatom, h a felső 10%-ot fogom be. Azaz 150max lvl esetén 135-től kezdve.
Ascendhez a legegyszerűbb a rex... Azt jól kihúzni, jó nyereggel, és kövessenek mind (nagy távolságon). Esetleg kereshetsz valakit, aki segít (+1 ember nagyon sokat tud segíteni)
Köszönöm a választ.
Természetesen keltettem, nevelgettem de nem igazán bonyolódtam be a dolgokba de elöbb utobb kénytelen leszek oda figyelni ezekre a dolgokra is. Még csak elméletben tervezgetem,milyen utat válasszak az ascendeléshez.. Muszály lesz vinnem valamilyen dinót is. Valószinüleg egyedül próbálkozok majd, csak elkéne döntenem hogy mit, mennyit, és milyen dinókat. Jó lenne valami kis méretü teherhordó lény, ami sok cuccot elbir, az se baj ha mozgékony. Aztán jól jönne valami ami tud kábitani,sokkolni, kéne ami tud healelni, kéne tank és warrior.... valahogy igy képzelném el 😊

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

A lényeg az, hogy a szintje a dinónak valamilyen szinten független a statjától.
Azért szoktunk a legnagyobbra utazni, mert több pontja van elosztva, tehát potenciálisan nagyobb az esély arra, hogy a fontos statra is többet kapott.
Persze lehetnek zsákutcák, mert ha valamiből mondjuk 60 pontot szeretnél, az a 65-ös dinotól kezdve a 150-esig (most direkt alapbeállítással mondom, mert azt nem tudom, nálad hogy van konfigolva) bármelyikben meglehet. Csak minél nagyobb a szint, annál több rá az esély, mert nem valószínű, hogy (majdnem) minden pontját csak egy bizonyos statra kapja.

Szóval, mi 120-tól fogdossuk az állatokat.(ha mondjuk 900 nálad a max, akkor 800 körültől érdemes). És persze, már előfordult, hogy a legelőször tamelt, 115-ösnek jobb az egyik statja, mint azoknak, amiket már 135 felett fogtunk be, folyamatosan. Ez ebből a szempontból teljesen véletlenszerű
Igen, azt tudom, hogy 40-50 körül már nagyon kell örülni. Csak egyik tribetársam elég maximalista, és nem elégszik meg a 46-47 körüli ankyloval (ami amúgy aberrant is, tehát jobb a dmgje) 😄
((Zárójeles megjegyzés: ha ez így van, akkor ezen logikán 224 pontja is lehet egy bizonyos staton, mert ugye van, hogy alap HP-val vagy alap oxyval (vagy bármelyik stattal alapon) éled le. Az más kérdés, hogy ennek az esélye (1/7)^223 az egyhez. Na mindegy, igazából annak az esélye, hogy 50 pontot találsz, meg (1/7)^50, ami szintén elég kicsi))

Köszi a választ!
Utoljára szerkesztette: Bozi_Vilag, 2019.08.01. 10:27:08
A szerveremen több féle mód is van. Az egyik amivel lényt lehet keresni. Ez ki irja a level szintet. Általában a legnagyobb szintüt szoktuk keresni tamelési céllal. Egy másik mod a spyglas már közelebbről megmutatja a statokat is. Ezzel nem nagyon szoktunk foglalkozni mert ebből a modból ami érdekel minket hogy mutatja a torporját és hogy mivel kell tamelni. Viszont ha én felveszem az admint, kapok hozzá egy puska kinézetü eszközt aminek 3 funkciója van. Az egyik, elég aprólékosan megmutat elég sok mindent. Tegnapi kommentek után kiváncsiságból egy kicsit körbejártam a pályán nézegetve a vad dinók statjait. És egy számomra érdekes dolog tünt fel. A vad dinók level szintje elvileg 800 körül van. Megnéztem néhány ankylot. Azt vettem észre hogy vannak olyan lények amik bár kisebb szintüek mégis egyes stat pontjain sokkal több van mint akár egy nagyobb szintünek. Elképzelhető,hogy esetenként jobban járnák ha egy valamivel kisebb szintüt tamelnék mint egy nagyobb szintüt ? Ez mellett kiváncsi voltam más valamire is. Hogy van-e maximum ami adható egy adott statra és az mennyi. A konfig fájlban a sebzés statot drasztikusan megnöveltem. Azt a pontot hogy amikor 1 pntot rakok a sebzésre akkor mennyi %-ot kapjon. Arra gondoltam hogy gyorsabb és látványosabb eredményt kapjak beirtam 100.000 -ret. Aztán addoltam egy tamelt ankylot. Meglepödtem mert milliós értéket kapott sebzésre amire akár 129 pontot is tudtam rakni. Ki se tudtam olvasni pontosan mennyit mert nem fért ki. Gyakorltailag 1 csapásra megtudott ölni egyszerre akár mennyi brontót vagy raptort,bármit. Aztán vissza állitottam alapértékre és újra körbe néztem. Végül teljesen belekeveredtem és elmentem aludni 😊 Szóval, akkor ha tamelni szeretnék egy dinót, érdemesebb megnézni egy kisebb szintü statjait is vagy a bevált szokás a jobb,hogy minnél nagyobb level szintü legyen ?
Több képet is készitettem ilyen statokról de valamiért csak ez az egy készült el. Ezen már ilyen össze-vissza statolt van.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Csak mák kérdése. Ugye 150-es állat témelve 224-es, azaz 224 pontja van szumma. Minden állatnak van 7 féle statja, azaz akár 224-7 pontja lehet egy staton. 😊
Van olyan saberem, aminek 52 pontja van staminán, meg fogtam egy therit, ami movement speedre (=kuka) kapott 50 pontot. Én úgy tapasztaltam, h a 45 pontnak már nagyon kell örülni.
Majdnem, de azért köszi a választ!
Arra vagyok kíváncsi, hogy amikor szelidítesz egy állatot (ami ugye alapbeállításokon max 150-es szintű lehet), akkor van-e valami határa annak, egy adott statra mennyit kaphat. Nem a mutációkra gondolok, az már más tészta.
Én ennyire mélyen nem ismerem a nevelgetös dolgot, csak kérdezem, a #10707 kommentjében nem arról irt ?

NCC, nem tudom ilyen későn (vagy már korán, fene tudja) fent vagy-e még. Egy kérdésem lenne:
Van arra (alap játékon belül) limit, hogy egy vad állat maximum hány pontot kaphat egy bizonyos statra? Tehát például egy 150-es ankylo semmilyen módon nem kaphat több pontot DMG-re, mint 50. Csak az alapból, tamelés előtt állapotra értem, nem a szintezésre
Értem. Bocsánat, kicsit fáradt is voltam, meg a videó egyáltalán nem is indult el. Szóval inkább feltettem itt a kérdést.
#10729 Igazából a helyzet az, hogy tényleg nem érdemes telepakolni ismeretlen moddal. Mert nagy modot ugye sokan látják, és az biztos nem egy "noname" (bocsi a használatért, úgy értem erre, hogy nem sokak által játszott) szerverre fog betörni. Kisebb modnál meg ugye ha kárt akar okozni, felmegy bárhova ahol ez van.
Ezeket a jelszavakat adtam meg.
szerver jelszó. PapirTigris6ezer54
rcon. StarGateUni9ezer7ven6
Túlzottan nem értek hozzá de szerintem ha kód kereső dolgozna eltartana neki egy ideig. De nem keres semmit, hanem azt ami éppen aktuális elküldi a mod készitöjének, úgy ahogy van. És teljesen mindegy, bérelt dedicalt szerver vagy helyi játék, vagy akármilyen szerver. A lényeg fut a mod és van internet kapcsolat,és már küldi is az adatokat a moddernek, ha az berakta azt a parancsosort amit Lacee talált. Aztán,hogy a modder mire használja ezt az információt már más kérdés. Én próbálok abban bizni,hogy az az ember aki modot készit jó szándékkal teszi és nem azért készit egy modot hogy aztán majd vissza éljen vele.

Nem akartam megelözni Lacee-t, ezért utólag irom le, annak aki nem látta a videót.
Szóval Lacee talált egy nevezzük biztonsági rés-nek a mod készitő programban. Abban amivel modokat készitenek. Elmondta, mindössze egy rövid kis parancs beillesztésével, bármilyen mod segitségével meglehet szerezni a szerver jelszót vagy akár az admin jelszót.
Ez lehet bármilyen mod. Akár classic flyer vagy S+ vagy bármelyik. A mod készitőjén kivül senki még csak észre sem veszi hogy a háttérben mi folyik. Ez a parancssor egy megadot cimre elküldi a GameUserSetting.ini -ből a szerver és admin jelszót is több más adattal együtt.
Ezt kiróbáltuk még tegnapelött este majd pedig megismételtük live adásban is. Ezért raktam jelszót a szerverre. Tök mindegy milyen hosszú vagy bonyolult a jelszó, mert nem kigenerálja hanem egész egyszerüen elküldi a mod készitőnek. Ezért szerettük volna felhivni a szerver üzemeltetök figyelmét erre a kis apró biztonsági rés-re. Ellene nem tudunk tenni semmit, mert az Ark support ezt a jogot megadta a mod készitőknek. Szabad kezet adott. Valahogy igy fogalmazta meg Lacee. Persze ez nem jelenti azt,hogy most rettegnünk kéne, mikor jön egy modder, Nem jelenti azt hogy ezt megteszi mindegyik. De elég egy elvetemült félnótás és megtehet bármit. A felhivás lényege kb ez volt. Hogy emberek, csinján a modokkal, lehetőleg nem halmozni őket, és nem árt ha alaposan megnézzük mit is használunk, ki készitette,... és tudjunk róla, ilyen is lehetséges.

Nálam el sem indul a videó. De biztonság technikailag az ark tuti kifogásolható, és éles szerveren tuti nem futtatnám. Gondolom a kód minősége csapnivaló, és bőven hekkelheto. Szerencsére linux alatt semmire nem mennek, steam user alatt fut, aminek semmi joga nincs.
Apofisz, jól értem, hogy a szervered le lett kódolva, nem mehet fel akárki? Vagy ez egy másik szerver?
NCC az S+ ITEM COLLECTOR szedi a gacha kristályt, és szedi a Snow Owl köpetet, plusz szedi a székletet. Hogyan tudom megoldani, azt hogy ne rakja a köpetet a komposzt ládába? Szerintem ez a mód Egg N Poop Collector / Incubator, küldi. Nekem fontos mert van benne olyan ami sárga tartály, és szedi a kész trágyát.
Sajnos ettől rosszabb a helyzet. Nézd meg és meglátod miről van szó. Szerintem sokan lesznek akik átgondolják az Ark játékot.

Örülök, hogy segítesz ebben.
Egy apró probléma van, hogy biztos lesz legalább harminc ember, aki szerint a jelszót megadtad neki, vagy te nevezted ki...

#10722 Még szerencse! 😄
A legelső teaser konkrétan azt írta ki hogy NEM ARK 2 😊

Sziasztok.
Ha esetleg van itt olyan aki nem tagja a facebook csoportnak, vagy valami más okból nem olvasta a mai kiirást az ma 18:00-kor lépjen fel youtubera az alábbi linken.
A Badco admin befogja mutatni milyen veszélyekkel jár ha valaki modokat használ. Elözetesnek csak annyit,hogy a jelszavas szerveremet élő adásban felfogja törni és adminnak nevezi ki magát.A többit a linken. Nézzétek meg !

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.07.31. 15:12:47

Meg ott van az is ami ha jól tudom móddal elérhető. Mikor mi magunk vagyunk az állat, nem rajta ülünk, hanem mi vagyunk. Mondjuk az nem nagyon értem hogyan működik, testem ottmarad a bázison. És ha egy másik állatba szeretnék menni, akkor előbb vissza kell menni a testemhez, majd elmenni ahhoz az állathoz amit irányítani szeretnék.
Egyébként igen.
A nagy kár csak az, hogy tényleg sok dolgot beharangoznak, mint "új ingyenes DLC", de igazából Center esetében semmit nem kaptunk. Ragnarok és Valguero esetében pedig csak 1-1 új állatot.
De az ARK-ban még mindig nagyon sok lehetőség nyitva áll, biztos ki fogják használni. Ott az Arat Prime amiről már évek óta hadoválnak, meg a víz igazából kimaradt... És ugye a Tek tier nagyon sok lehetőséget ad, amivel kb. bármivé lehetne alakítani az egészet
Ainz
Nem lesz ARK 2 szerintem még egy jó ideig.. Igazából kb felesleges is.. Nagyon sok idő és munka lenne most egy teljesen új játékot csinálni.. DLC-t viszont kb minden aktív és még az inaktív emberek is megvennék.. Nem is nehéz munka egy új térképet pár itemet és dinót átskinezni etc és ingyen pénz nekik.. Szerintem most az Arat Prime DLC lesz, amire már több utalás is volt pl tegnap is.. Vele együtt valószínűleg jön a következő season pass amiben 3 DLC lesz.. később meg TLC még + a mod contest is most ért véget.. jövőre kb tuti jön a nyertes térkép megint ingyenes DLC-ben
ARK 2? Már csak az kéne <#hehe>
Nem is értem mi értelme lenne. A sztori lezáratlan, akkor kéne új játék, ha egy másik sztori kezdődik. És egyébként több embert lehet a vásárlásra rávenni úgy, ha plusz egy DLC-t adnak ki egy játékhoz, ami sokaknak van meg. (akiknek megvan szinte biztos hogy megveszik a dlc-t)

Max akkor lenne értelme, ha más játékmechanikát akarnak, esetleg teljesen másik stílust. De akkor meg nem kéne ARK 2-nek hívni, mert akkor köze sincs az ARK (1) játékhoz
Utoljára szerkesztette: Bozi_Vilag, 2019.07.30. 22:05:11
Esetleg Ark2, amit elképzelhetőnek tartok kis eséllyel, de inkább egy dlc-re szavazok.
Vannak még számmisztikusok, akik pl olyanokból indulnak ki hogy a Ragnarok (mint térkép DLC) 2017 Juniusában jött ki, decemberben jött az aberration....

A valguero ugyanúgy juniusban jött ki, tehát idén lesz még egy aberration kaliberű DLC

Plusz ugye ott a ~10 napos visszaszámlálás, kíváncsi vagyok, mi lesz ebből. Valguero elött ilyen nem volt, úgyhogy ez több lesz, mint egy sima új map.
Most visszanéztem megint, de valóban nincs semmi igazi konkrétum.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2019.07.30. 15:39:44
Csak tippel mint bárki más, az alapján ami hintek el voltak rejtve az extin.

Pl most hogy az új rejtvényben szerepel az Arat Prime, arra saccolnak hogy egy DLC ami azon a helyszinen fog játszódni (az Arat prime az a kutaóbázis ahonnan az ark projektet is vezérelték - van aki szerint a föld sötét oldala (a világos ugye maga az eextinction DLC).

Összefoglalnád a kedvemért röviden légyszi? Én egy percnél feladtam, idegesített a hangja 😄
Kitiltottam megint a gigákat, helyette rexeket spawnolok. Elég jól adja, 4-5-ös csoportokban sétálnak, jönnek a gigámra, aminek a csoport 1 harapás. Könnyű meatrun, és prímán adja a bőrt is. 😊
Valgu mod volt, azt vették bele
Szerintem ha a régieket is felturbóznák, a pályákat elég jók lehetnének. Például Islandon lehetne olyan mint az Extinction, ami kijön a földből és azt meg kéne védeni. Majd elementet lehetne kinyerni belőle, csak nem fertőzött állatok támadnának, hanem a vadon élő állatok. Akkor nem volna olyan meleg egy erdős részen mint pl a sivatagos pályán 45 fok, reggel 06:30 kór, meg egyáltalán nem. Csinálták ez a valguero pályát, sokat nem voltam rajta. Sőt single playerben még nem, de videó alapján a föld alatt elég szűkösnek néz ki, mintha minden össze lenne préselve, a járatok is kicsik. Szerintem ez is Rock Drake kaphatna olyan mozgási fizikát mint ez Managarmr. Ne csak siklani tudjon, és lehetne sík terepen is használni, jeges fagyasztása ne legyen.
Giga téma: a 66. mutációnál van az, h minden egyes pont, amit sebzésre teszek, 10% feletti sebzés-növekedést eredményez. Azaz kimaxolva most vagyok valahol 1850% körül, de még kaphat 4 mutációt, mielött beleütközök a 255-ös stat plafonba.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2019.07.28. 07:15:12
Egyébként valami jó kis Tekes pályát megnéznék. Amin mondjuk csak tek állatok vannak (vagy nagyrészt), szinte rendes rész nincs is. És egy ilyen frankó elhagyatott részt is. Ha jól néz ki be is költözök 😄
Pontosan, talált pénz. Ugyan 20 dolcsit nem adok dlc-ért, mert spúr vagyok (hacsak nem csinálnak must have kategóriát), de most is megvettem az aberrationt, meg a sivatagos mapot 9-9-ért, pedig 90%, h sosem fogok rajtuk játszani. De annyit megért.
Kell nekik a pénz
Itt is tippeltem. Nincs rá okuk, h ne csináljanak új dlc-t. Az új mapokat nem ők csinálják, van rá idejük.
Redditen tippelgettek páran...
Ainz
Új fizetős DLC, ha isten is úgy akarja vagy csak a VR támogatás, bár remélem hogy nem csak annyi..Teaser
Nem tudja valaki mitől van az, hogy ha támadok egy állatot egy állattal, és utána meg szeretném enni. Akkor pár másodpercre megakad a játék?
Hoztam át vagy 12 db Gachat, gömbben Izlandra. Közöttük volt 3 db 30-as szintű, két nőstény egy hím. Azok lettek volna a pároztatók, element dusnak. Egy nőstény nem élte túl az utat közülük, és azon kívül eltört még kettő. Tehát csak az adott pályán érdemes nekem használni, ide oda hozni vinni pályák között rizikós a gömbben. Egyébkén a legkisebb megjelent Gacha nálam 21, nem találtam kisebbet.
Utoljára szerkesztette: T62A, 2019.07.26. 23:16:54
Megvan az első 8000 felett sebző gigám, vad giga 10 harapás neki. 😊
Basszus, tök igazad lehet. 😊
Én egyszer Shigoisland pályán spawnoltattam adminból egy level 1 szintü pók bosst. Kiváncsi voltam hogy néz ki vagy hogy milyen de a biztonság kedvéért csak lv 1-el próbálkoztam. A spawnolási parancsban nem gondoltam végig a dolgot, mert nem határoztam meg a tőlem való távolságot, igy kb az orrom elött jelent meg. nem volt rajtam se god mod meg semmi. Mire lenyomtam volna a tab gombot már meg is haltam. Az a sok kicsi franc amiket maga mellé idéz meg ő maga is kereket oldott. Kénytelen voltam adminból leölni az összes lényt a szerveren. Hogy mennyi hp-ja lehetett, fogalmam sincs. Pedig ez csak egy lv 1 -es volt. 1 köpött és meghaltam. <#hehe>
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.07.20. 06:32:29

Bossokon a dínóknak is érdemes 😄
(De megnéznék egy olyat, hogy a bossnak 50 HP-ja van és ököllel kell kinyírni <#hehe>
A Survival részt van aki úgy értelmezi,hogy a dinóknak kell túlélni 😊

Múltkor láttam olyan videót, ahol a srác ököllel sebzett 4000 felett. Na, odáig néztem csak, valami nagyobb rexet ütött le 2 ütésből. Mondom, jóvan, köszi. 😊