Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Egyebkent az -sm4 es a -d3d10 nalam ugyanazt csinalja, akar az egyiket, akar a masikat hasznalom, se performance se latvany elteres nincs a ketto kozott, ezert en marcsak a -USEALLAVAILABLECORES -sm4 paranccsal inditom.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Szia!

Nálam is elő szokott fordulni, hogy nem reagál Chrome alatt. Ilyenkor bezárom a böngészőt és újra nyitom, általában javul a hiba.

Egyébként ha nem javulna így sem akkor kimásolom a szöveget:

Akinek gyenge gépe van,az átállhat directx10-re,és kevesebb memóriahasználatra! Steamen belül a játékra jobb klikk,tulajdonságok,majd indítási opciók beállításánál,ezt kell beirni:-USEALLAVAILABLECORES -sm4 -d3d10
itt található oktató anyag róla:https://www.youtube.com/watch?v=aRyXuiHyqpA
A launch menüjében a 4gb-s low memoryt válasszátok! (8 gb memóriánál is!) Vagy akinek még kevesebb memóriája van,az az extremely low memory-val inditsa a játékot!
FIGYELEM! Alapból is be kell irni az -USEALLVAILABLECORES indítási paramétert
SINGLEPLAYERT lehet indítani a HOST/LOCAL menüpontban,bal oldalt alul van a PLAY SINGLEPLAYER gomb!
Utoljára szerkesztette: Joob81, 2016.10.21. 17:33:59
Mr_no_NaMe
Én kérdezni jöttem be, és velem kötekedtek. Azt fenyegesd aki kötekszik, ne azt aki védekezik.
Ombika,és Noname viselkedjetek,különben dá-dá lesz!!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

PiszkosFred
A szint itt maskent mukodik, nem konstans a szinthez rendelt ertek, mint a legtobb jatekban. Itt pl ket azonos szintu allatnak is kulonbozo erteku az eleteroje, sebzese, "jolakottsaga/ehsege", staminaja, mozgasi sebessege, stb.

Emiatt hiaba 30-as a te Triked, ha mondjuk a HP-ja keves es nincs sok extra sebzese. Ehhez pedig jon az, hogy a wild dinok extra ertekekkel rendelkeznek, vagyis szintenkent +75 eleterejuk van, es +1.6-tal no a sebzesuk (fixen), mig a haziasitott allat statja mar csak %-os ertekkel no. Utobbi jol hangzik, ha az adott stat alaperteke eleve magas volt, es nem alacsony.

Nem hiaba szoktak az emberek sok-sok allatot szeliditeni, mert keresik a megfelelo/magas erteku parokat, amiket aztan lehet paroztatni is akar.

mondom, a wiki nagyon hasznos az ARK eseteben.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.10.21. 16:16:42

Ombika
Wild allatnak mindig tobb a HP-ja,mint a szeliditettnek..

Lehet félreérthető volt... szóval az én Trikeom 30+ szintű, a vad trike meg 6-os, de amikor ráküldöm a 6os lenyomta az enyémet. Ennyire nem számit sokat a dinók szintje?

Ombika
Mindenkinek lenyilik,nem gondolod,hogy nalad van a hiba?! 😄

Most próbáltam lenyilik!!!
Mr_no_NaMe
Mondjuk akkor talán azt, hogy lenyíljon? Nem nyílik le semmi, se internet explorerben, se firefoxban, se krómban...nem véletlenül írom, hogy szar.
Ombika
Mivel lenyilik a szoveg,nem ertelek ,hogy mit varsz el?! 😊

Mr_no_NaMe
Sziasztok! Nagyjából egy éve jártam itt. Változott valamit a játék optimalizálás terén? Mert régebben még alig volt meg a 20 fps.

Látom, hogy van egy "F.A.Q (akinek akadozik a játék)" ilyen fül a banner alatt, de sajnos nem működik, nincs link hozzárendelve.
PiszkosFred
1. Igen, ha nincs megfelelo sebzesed es vedettseged, no meg ha szembol tamadsz, melee tavolsagbol. Ha nincs jo cuccod, akkor inkabb nyilazd le oket messzirol es keruld el, hogy felokleljen.
2. Sajnos nem, de erre valo a wiki, nagyon jo es rogton frissulo az ark hivatalos wikije. De vannak nagyon jo okostelefon appok is, kalkulatorokkal, receptekkel, stb.
3. Hegyek, dombok tetejen, vagy barlangokban (bar ha egy lowlvl Trike egyelore kihivas, a barlangokat keruld el). Magasabban fekvo dombok oldalaban es tetejen talalsz erceket, fogj egy idomitott parasaurt vagy triket, es azt hasznald malhas joszagnak. Arra figyelj, hogy az ercek korul mar megjelennek a ragadozo lenyek is (dombokon Carnok, Raptorok, hegyekben meg aztan minden, Rextol az Allokig, illetve az Ironman altal emlitett bogarak, darazsak, stb.), vagyis mindig legyen egy menekulo utvonalad, ha szukseges 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.10.21. 14:59:46

3.-as kérdés attól függ melyik mapon vagy,a The Island mapon a dombok,és hegyek tetején,és a vulkán tetején található,a Centernél is van a vulkán tetején dögivel vas,de ott a fák között átivelő párkányon is sokat találsz.Centeren csak madárral éred el a vasakat.Islandon viszont jó ha felkészülsz,mert a dombok tetején vannak darazsak,és kisebb ragadozók.Meg lehet ismerni,sárgás kövek a vasak.Azért fémcsákánnyal többet ki tudsz termelni belőle.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.10.21. 14:51:31

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Köszi a tippeket. Közben még felmerült 1-2 gyors kérdés:

1. Az normális hogy egy level6os Trike elkalapálja 1vs1ben az én level 30-40esemet?
2. Craftolásnál hogy lehet megnézni a receptek alapanyagigényét a játékban amikor valamilyen munkaálomáson (pl mortar and pestle) van a recept? Sima recepteknél simán csak ráállok az egérrel és mutatja....
3. Hol lehet normális menniségű vasat találni? Sziklákból csak néha esik 1-1 darab...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.10.21. 14:46:48

PiszkosFred
Hat, a nyomorult dinamikus hidak megint elcsusztak a kovetkezo peccsekre, pedig de kellene mar, annyira nincs kedvem manualisan osszekotni a bazisaimat... (kellett nekem a sziklas helyre epitkezni)

Meg a hidat is. Erre vártam mi olyan nehéz egy hídon, amit a modderek már 1 éve megcsinaltak
Úgylátszik elvetették a véletlen mutáció lehetőségét,már sehol nem irják,pedig tegnap még rajta volt.Nem is bánom,biztos sok gond lett volna belőle.

Itt a 248-as patch!!!

Sokminden jött,itt elolvashatjátok:
http://steamcommunity.com/app/346110/discussions/0/594820656447032287/

Ami igazán újdonság hogy tammelt állatot lehet ivartalanítani,és semlegesíteni.Ez utóbbit nem tudom mit jelent,de mindkettő visszafordíthatatlan állapot,így gondoljátok meg hogy kijelölitek-e rajta!! (spay/neuter)

A procedural (random gen) map generálásról itt található faq:

https://survivetheark.com/index.php?/forums/topic/99062-quickie-procedurally-generated-arks-how-to-guide/

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.10.21. 12:48:02

PiszkosFred
Hat, en tutajt hasznalok nagy vadak ellen. Tutajra epitettem egy 3x3 ko alapokon nyugvo 3 ko fal magassagu ketrecet/taming pent, egyik oldalan egy ko dino kapuval (azon befer a rex), a masik oldalon 3 darab egymasba epitett rampaval. Ezek utan odahajozok ahol lattam korabban a kiszemelt rexet, pteraval odacsalom, a rampan felfutok vele, es amig en kirepulok a madarral, addig o ott marad a ketrecben. Ezutan mar csak tranq arrow es darts kerdese, hogy elkabuljon es kezdodhessen a tame. Kozben meg megyek/hajozok is haza fele a parttol tavol, hogy ne kosson belem senki es semmi es igy a transport is meg van oldva.

Hozzateszem, hogy a rex eseteben a kite/csalogatas a legneccesebb folyamat, mert ezek ugyebar azonnal megtamadnak minden nagyobb joszagot, amit latnak, igy volt, hogy hiaba csalogattam mar percek ota, jott egy diplo vagy barmi, es ment a verszag utan, en meg kozben vartam, hogy baszki, egyed mar gyorsabban, nem erek ra 😄

Hajo hianyaban a lentebb emlitett magasbol lenyilazos rendszer is jo, de csak ovatosan, mert a vegen ha elkezd majd menekulni (erzi a vesztet a legtobb joszag), akkor be tud futni olyan helyre, ahova erdemes ovatosan kovetni.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.10.21. 10:21:10

Szia

Készits ijjat majd hozzá kábitó nyilat.Azzal valamennyire könnyebb a kiszemelt dinót elkábitani.Próbálj meg egy nagyobb sziklára felmászni és onnan lőni a dinót.Sokat segit és nem tud elkapni.
Hali,

Egyelőre még single playerben ízlelgetem a játékot... olyan kérésem lenne, hogy nagyobb ragadozót hogy a pékbe lehet befogni? Olvastam neten hogy XP szerzésre érdemes egy T-rex vagy valami hasonló hogy hadd mészárolgasson és jöjjön az XP, de playerként nem sok esélyem van egy ilyet elkábítani. Trikeom meg kisebb ragadozóm van (bár őszintén szólva ezeket is csak úgy tudtam megszerezni hogy beleakadtak egy sziklába, aztán igy sikerült bunkósbottal addig csépelnem őket amig el nem kábultak), de úgy tűnik a dínok nem segitenek a célpomnt elkábításában (megölik csak), egyedül meg nem tudom addig csúzlizni meg bunkósbotozni amig elalszik... előbb mészárol le (kivéve ha bebuggol ez is egy akadályba, de az egyrészt kiszámíthatatlan másrészt nem fair) 😊
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.10.21. 09:47:24

Már bármelyik pillanatban befuthat az új patch.

Hú ez az új patch bemutató hatalmasat ütött,még mindig a videó hatása alatt vagyok,nézzétek meg milyen szörnyek jöttek:

Mai napra csúsztatták,de idáig még nem jött meg.

PiszkosFred
En mar nem is tarolok LS-t, legyartam amire banyasztam es kesz. Naponta jon 1-1 minor patch, franc se szivatja magat addig, amig nem lesz javitva 😊 Hozzateszem, egyszer volt ket darab patch egymas utan, amikor megmaradt az LS hasznalhato formaban, azt hittuk vegre megtort a jeg, majd jott a harmadik patch es hat nem, csak veletlen volt, nem javitottak...

Sziasztok!

Megérkezett már a 248-as patch?
toocha
A limestonos bugot nem tudják kijavítani baxákmeg <#boxer>

Mi vagyunk a Zsoldosok Kezünk sosem dolgozott

Ombika
254 illetve 265 Quetz-bol miert csak 206-os szulethetett szerintetek?

Ombika
Akcios az uj kiegeszitoje!

Van aktiv klán ahova tudok csatlakozni? Pve,pvp mindegy, scorched earth vagy center a map

PiszkosFred
Pentek ejfeltol (nalunk szombat reggel 6-tol) ismet 2x event lesz a hivatalos szervereken, mar akit erint.
Illetve, a cross ark szervereken lesz wipe, mert okos joemberek dino duplazasat csak ilyen "eroszakos" modszerrel lehet megoldani.

PiszkosFred
Konderban, bogyokbol (neha szent is hozzaadva) es vizbol fozod.

Sziasztok!
Bocs a hlye kérdésért de festéket hol és miből lehet késziteni?
Előre is köszönöm!
Igen egy fém alap bázisu szobában dupla falakkal, dupla menyezettlel. 2szer a bent lévő tárgyakat is kinyirták. Ajtó, falak és a menyezet sértetlen maradt.
PiszkosFred
Nem tudom, cheat official szerveren maximum valami exploit lehet, a tobbi 3rd party kliens nem nagyon turi meg a battleeye, vagymi. En tovabbra is ceiling bugra gyanakszom, nem hiaba csak a felso emeleten torteno logout utan tortenik ilyesmi. Ha mas helyen tertel nyugovora, akkor is tortent mar ilyen?

Egy oldalt és felül is duppla falu fém bázisról van szó. Én inkább valami cheatre gondoltam, de mindegy csak zavar a sok idő amit elpocsékolok így egy játékkal 😞
PiszkosFred
Hat nalam is dolgozik a "legvedelem", szegeny pela meg pterak nagyon rosszul jarnak, ha epp arra repkednek. Viszont ujabban levettem lowra a tavolsagot, mert a multkor bekukucskalt egy 90+ Bronto (amit mai napig nem ertek, hogyan, de vagy a spike wallt lepcsonek hasznalta es azert kerult a novenyek latotavolsagaba, azok meg lottek, vagy valami glitch). Nem okozott problemat (8 Plant X van rendszeresitve arrafele a fobejarat feloli oldalon), de miutan megadta magat a Bronto, sajnos a kozeli csirke (dodo) ol egyik oldalat ujja kellett epitenem, mert pont elert oda a suhintasa es hat a fa kerites alap nem birta sokaig. A dodok tuleltek, bar a stressztol azota mintha nem tojnanak olyan utemben... 😊

Engem nem zavar ha az udvaron vannak "idegenek", legalább helyben van a hús. Ragadozó ritkán járt nálam hívatlanul de arra megvolt a védelem 😊
PiszkosFred
Nekem sem. En is behemoth kapukbol epitem a keritest, igy az "udvarra" eppen spawnolhatnanak, de pont ezert rakok le par foundationt, hogy ures maradjon. Es mivel a foundation elvileg blokkolja a resource es dino spawnt - kiveve ha eppen bugos vagy valtozik a helyzet, de ugy tudom/tapasztalatom, hogy igen, meg blokkolja - igy nem nagyon lepett meg eddig semmi sem. Pillar nem - mar nem, meg nem, most epp' nem - blokkolja 😊

#Mei: Nem lehet, hogy valami joember bedobott hozzad par argyval felkapott dinot es azok szedtek ki?

Sajnos a motor nagyon elmebeteg modon renderel, elobb a dinok/emberek, utana a strukturak, ami miatt van, hogy a dino tojasok (es a dinok/emberek is) atesnek a "ceiling" elemeken, egeszen az anyafoldig zuhanva, legrosszabb esetben bele az ottani foundation belsejebe.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.10.11. 15:29:01

Jópár épületet felhúztam már pályafutásom során a játékban, de ilyennel még nem találkoztam. Házon belül soha nem jött le dínó.
Itt nem a lezárt kapuk közötti területről van most szó, hanem egy zárt épületről, szobáról. Oda nem kellene "lejönni" a dínóknak.
Hát ez az. Legutóbb egy 2 egységnyi előtte egy kb 8 egységnyi szobák. Ja és mindig támadták a bázist közben, de az ajtók, falak és a menyezet is sértettlen maradt.
Ombika
Siman betudnak spawnolni a dinok a lezart kapuk koze...

Szia!

Mekkorák azok a szobák ha lespawnolnak a dinók?
Normál esetben zárt térbe nem jönnek
A bázis körbe van véve nagy dino kapukkal, ezért gondolom kívülről random lény nem tud bejönni.
Nagybb szobákban előfordul,hogy 3 rex terem belülre és nem csak engem , hanem a bent lévő berendezéseket is tönkre teszik anélkül hogy a falak sérülnének.
PiszkosFred
Lehet valaki kibontotta alolad a fala(ka)t/tetot, es egy kosza dino arra jart? Vagy a szokasos ceiling bug miatt lehet, hogy leesett a tested es ha pillarokra epul a bazisod, keritesek nelkul, akkor azert evett meg valami?
Mindez csak tipp, en PVE szerveren jatszok, ott csak akkor esznek meg/halok meg ha offline vagyok, ha szabadda valik az alvo testem, vagy ha elrangat egy jatekos es ledobja a testem egy ragadozo dino ele (vagy vizbe fojt, hasonlo modszerrel).

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Offical szervren játszom. Többször előfordult, hogy kilépés előtt,fém bázis felső emeletén hagytam abba a játékot.
Belépés után láttam, hogy valaki támadta a bázist és egy ragadozó dino megölt.
Valakinek van ilyen tapasztalata, hogy ez most csalás vagy bug?
Servername
Ark Server Harvest x3.5, Dino Harvest x4.5, Tame x2 -
IP Address
78.143.35.32:27015
Szeretettel várunk, szerveren, békés nyugodt szerver. Segítő kész Adminokkal! (addolás mentes)
Sziasztok!
Bocs a hlye kérdésért de polimert hol találhatok ill. vagy miből készithetek?
A dino tojás keltetéshez mi szükséges?
Előre is köszönöm!