Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én se akarom hogy ez a TEk marhaság a játék része legyen,mint ahogy irják a pc gameren,fél év alatt bele akarják csepegtetni lassan,igaz nehezen lesz elérhető a cucc,sokat kell craftolni érte,és nehezen megszerezhető dolgokat fog tartalmazni,de mint tudjuk ha ez megvan valakinek,akkor onnantól már más játékot nyom az illető.A Gigát is elitéltm anno,hogy le tud mindent taposni,azóta gyengítették kicsit,de funkciója megmaradt.Gyakorlatilag 2 gigával komplett bázisokat lehet agyontaposni (ha a földön van).Primitiv plusz jó ötlet volt,de egy örökkévalóság mire betölt.Ahogy néztem a videót,tiszta Unreal Tournament feeling jött át (mivel ugyanez a motor).Ez nem az a játék akart lenni először.Ha tudnék fogalmazni angolul,akkor peticiót nyujtanák be a készítőknek,hogy felejtsék el ezt a tech marhaságot,és térjenek vissza a survival részéhez a játéknak.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Számomra ez a játék dx 10-ben sokkal jobban játszható mint dx 11-12-ben!
Lehet,hogy nem olyan csili-vili-csicsás az egész de legalább fullra állitva minden
nem 20-30 FPS-el megy hanem 80-100-al!
Valamint legalább este lehet valamit látni és az épületek a táj is sokkal hamarabb kirajzolódik
valamint a sok aljnövényzet engem kifejezetten zavart!(a játék igy is nagyon szép)
Félreértés ne essék, ezzel nem azt akarom mondani,hogy a játék jól optimalizált van még rajta bőven munka!
Béke!
Ombika
Nekem akkor tokeletesen egy game,ha grafika is fullos. Egyaltalan nem elhanyagolhato tenyezo, szerintem! Ez a game pedig megerdemli, hogy maxosan futtassuk,csak sajnos optimalizalatlan hulladek! 😞 De nem tudom letenni en se amugy! 😊
Utoljára szerkesztette: Ombika, 2016.11.11. 19:14:08

" hogy azon a konfigon, amin minden jatek gond nelkul fut, az Ark miert fossa ossze magat"

megmondom én neked: azért mert egy játékot alapvetően a tartalommal lehet eladni. Sokkal több bevételt generál az hogy beraknak még 4 féle dinót meg +2 féle épitőelement mint az hogy mondjuk optimalizálják a viz megjelenítését hogy kevesebb erőforrást egyen.

Ha a játék többé-kevésbé futtatható akkor az optimalizálás nagyon hátra kerül a sorban (ugyanez pl a World of tanks: az engine olyan amilyen, de a bukszát akkor nyitják ki az emberek ha megjelenik egy új tank)

@Ombika: viszonylag puritán ember vagyok, UHD se tud felizgatni a mozivilágban 😊 . Engem inkább a content mozgat meg, nem a grafika. Sőt, sok grafikai effekttől kimondottan irtózom (pl a bloom, az kimondottan zavar). De azért kipróbálom milyenek az állóképek ultra beállításon 😄

PiszkosFred
En elvagyok a parancssoros dx10-es es useallcore cuccal, de... szoval amikor latok fullra huzott stabil fpssel rogzitett porgos gameplay videokat, akkor azert elgondolkozok azon, hogy azon a konfigon, amin minden jatek gond nelkul fut, az Ark miert fossa ossze magat 😄 De nagyon nem aggodok miatta, elvagyok en dx10-es verzioval, a gameplay karpotol mindenert - es persze meg igy sem csunya, sot.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.11.11. 15:30:23

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ombika
HA 1-szer mindent felpakolsz maxra,es meglatod ugy a jatekot ,hogy milyen szep,akkor majd te is fogsz anyazni,hogy eromuvon se megy ! 😊

Motorral kapcsolatban engem is leginkább a falon meg tárgyakon való átlógás meg a beakadások (értsd: dinó beleakad a falba) zavarnak a legjobban, meg egy kicsit tényleg lehetne nagyobb kirajzolási távolság (tehát rég látom a tájat ahol a bázisom meg a dínók vannak, de csak közelebbről bukkannak fel a semmiből).

Maga a motor az nekem az elmegy kategória, jól néz ki és akadásmentesen fut a játék, szóval nem érdekel ha másnak mondjuk teljesitmény problémái vannak laptopon vagy C64-en 😊 (nem konkrétan rád gondoltam,csak sztem túl cvan lihegve a teljesítményprobléma itt az ARK esetében. Egyébként egy szutyok AMD procim van egy középkategóriás videókártyával, sztem olyan cakli-pakli 150Knál nem ér többet a doboz). Persze lehetne optimalizálni és akkor bekapcsolhatnék számomra olyan létfontosságú dolgokat mint a blu, meg hogy a szemembe süssön a nap, meg hogy a felettem keringő argentavis árnyéka tökéletes pontosságú legyen... 😊

Igazad lehet - mondjuk én tisztán PVE szempontból közelitem meg a játékot, de ha a tankok, légicsapás meg plazmaágyúk jönnek a képbe akkor a dinók "félelemfaktora" nullává válik. Onnantól kezdve nincs már jelentőségük - jó persze mesterségesen fel lehet tupírozni a HPt, hogy két napig kelljen egy m1 abramssal bombázni egy dinót amig megfekszik, de az nekem már sok...

Vízalatti bázisok viszont jobban fognak érdekelni.DLC-ben jobban nézne ki,minthogy belerakják az alapba.Már igy is túl sok a hightech benne
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.11.11. 13:40:28

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Egyetértek!!<#eljen>

PiszkosFred
Sokan irtak - es barmennyire nem tetszik ez a fajta hightech cucc nekem sem, igazuk van -, hogy az ARK sosem volt csak es kizarolag "primitiv" vagy hetkoznapi eszkozokkel operalo jatek, hanem mindig is scifi volt, eleg csak a dropokra es a tornyokra gondolni. Es valoban.

Ennek ellenere nagyon remelem, hogy nem megy at egy scifi lovoldebe az egesz. Bizok benne, hogy a prim+ kornyezetbe - amibe nagyon beleszerettem es amibe beleoltem mar bantoan sok orat 😄 - nem erkezik mindez.

Bar az sem artana, ha a motort rendbe raknak mar vegre, hogy ne paks2 kelljen a stabil fpshez, a kirajzolasrol es az epuletek elemeinek kezeleserol (lasd ceilingen ateso targyak rendereles kozben, stb.) nem is beszelve.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.11.11. 13:22:45

Hát sztem borzalom. Nem kell ez a szuperhérós baromság a dinószauruszokhoz sztem vhogy szerintem is a primitív vonal kiszélesítése a jobb irány esetleg max a jelenlegi tech. 😊

Látványos annyi szent. A kérdés csupán az, van-e erre szükség ebben a játékban?!
<#idiota>

Caliph
elég vasember feeling 😊
de fejleszthetnék a primitiv plust is,nekem az jobban bejön mint a modern ketyerés😊

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

PiszkosFred

Meg nemi elozetes info angolul - bovebben a kovetkezo PCG-ben.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.11.10. 18:31:08

Ahá köszi (gondolom nagy verzióváltákor kell szinkronizálni, szóval legközelebb majd a 250.0-nál 😊 )

PiszkosFred
Igen. Rengeteg olyan peccs van, amely szerver oldalon javit es emiatt menet kozben eleg peldaul csak a fomenuig kilpeni, varni 5 percet amig a szerver frissul, majd vissza jatszani. Jelenlegi ARK officialon is legalabb 2-3 verzio elteres van a jatekos kliense meg a szerver kozott, de ez nem jelent semmit. Majd a kovetkezo patchnel szinkronizaljak 😊

Srácok, az normális hogy 249.1es kliens verzióval fel tudok menni 249.21-es verziójú szerverekre?

(várom már nagyon hogy végetérjen ez a helloween event, állandóan jégkocka leszek full bundakabátban az északnyugati zónákban ahol a gyöngyöket gyűjtöm...)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.11.07. 20:34:38

Úgy hogy felfejleszted,kő,és utána metal.Követ már nem mindegyik töri át<#crazya>

Beállítani nem lehet,mert akkor nem lenne értelme az egésznek.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.10.31. 21:06:06

Sziasztok 😊
Hogy lehet beállítani, hogy a dínó ne sebezze a falat ? Mert van woodból fal, és átmennek rajta mint a huzat.
Kösszi a segítséget
Én a Hunters szerveren vagyok, csak pve, pvp most nem nagyon érdekel. Steamen felveszlek, ha megírod a neved.

Iron, csak írtam egy számot, lényeg, h ne legyen gyerek!
Utoljára szerkesztette: Norbertboy, 2016.10.30. 15:19:33
MIért pont 25 felett?<#idiota>

PiszkosFred
Hegyvideken a piros szinu novenyekbol lehet szedni kezzel, vagy mocsarakban magabol a kifejlodott vadon elo novenybol. Lenyegeben egy legvedelmi loveg, csak bio, vagyis nem az engrambol megtanulhato szokasos raketas cucc. Leraksz egy foundationt, raraksz egy large ultetvenyt, abba bele a species X magot, raksz neki rakas tragyat, vizet (vizbol eleg, ha van egy tartaly es az gyujti osszes az esovizet es azzal ontozod, ha nincs kedved csovekkel szorakozni a kozeli to/oceanbol), es kesz is. Par ora alatt kifejlodik, es onnantol kezdve ha aktivalod, mindenre lo, amely megkozeliti a novenynel beallitott hatosugarat (low, medium, high, stb.). Minel tobb van, annal nagyobb a tuzero, brontot, rexet, stb. siman leszednek 8-10en masodpercek alatt.

Szia!

Milyen szerveren szeretnél, milyen játékmódban?
Sziasztok!

Játékostársat, társakat keresek. 25 év feletti emberkékkel szívesen játszanék, egyedül nagyon nehéz.
Species X, erről nem is hallottam, utánanézek... jó sok órát beletoltam már, de még mindig az alapokkal vagyok elfoglalva.

Amúgy fene megeszi, én marhára rühelleam az Early Accesst és alapelvem hogy nem veszek EA játékot (kivéve ha bundléban hozzámvágják 1 dolcsiért), de annyi időt beletettem már az ARKba (virágbolti verzió) hogy megtört a jég: megvettem életem első EA játékát. Bár továbbra is jól elvagyok offline a warez verzióval, úgy döntöttem ez a játék megéri a pénzét... 😄 Arról nem is beszélve hogy megnyílt a modok csudálatos világa, most hogy már láttam hogy mi nem tetszik az alapjátékban (építkezésnél a collision detection, a petek kezelése) beszereztem pár érdekes modot rá.
Meg mostmr muszáj lesz megcsinálni a helyi LAN szervert vhogy, a fiam is kezd érdeklődést mutatni 😄
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.10.30. 14:11:53

PiszkosFred
Termeszetesen kepzodmeny sosem ved a spawn ellen, egyebkent nem lenne dino sehol sem 😊 Viszont a rendszer valahogy figyeli, hogy mennyire van korbezarva, egymashoz mennyire kapcsolodnak az altalad lerakott elemek (mas pl a lebontasi timer is egy single eelem es tobb osszekapcsolt elem eseteben), es ez is befolyasolja a spawnt. Meg mondom, rakj le 1x1 vagy 2x2 "orbode" jellegu epuleteket, az elvileg meg kell hogy oldja, hogy ne spawnoljon be senki a bazis teruletere.

De ha minden kotel szakad, leraksz 10-12 Species X novenyt a bazis kozepere (talajszint magassagaban, hogy ralassanak a spawnra), aztan csokolom. 😊

Hát igazából 3 irányból zártam a völgyet behemoth kapukkal, és a 4. irányban van fal+behemoth kapu. Szóval ezt a területet szeretném stipistoppolni 😊

De akkor ezek szerint a kanyon falának felhasználása természetes "falként" a spawn ellen nem véd, tehát muszáj mesterséges falakkal körbevenni a kiszemelt területet?

Szia!

Minden harmadik éjjel spawnol le a Dodorex éjféltől pirkadatig. Ezt a játék kiírja neked.
A piros és a zöld biome vonalában lehet bárhol.
Kis segítség még, hogy amikor elérhető a Dodórex a Holdra nézve árnyékot vet a feje.
PiszkosFred
Hasznalj keritesnek is behemot kaput, vagy a kisebb 4 egyseg magas stone kapukat. Illetve, elvileg a foundation es a ceiling (utobbi egy pillar tetejen) megakadalyozza a spawnt, a kovek es fak eseteben tuti, allatnak nem tudom biztosra mondani.

Sziasztok !! 😊 A dodorexet hol lehet megtalálni?? Mert már bejártam a szigetet, és sehol nem találom 😊
Kösszi előre is a választ.
Annak minimum kell 3 magas fal.

Ide be fognak spawnolni,nincs még körbe fal,ami zárja egy bizonyos területet

Skacok,

Azt hogy lehet elérni hogy a bázisnak kijelölt területemen ne spawnoljanak random vad dinók? Spoilerbe tettem a tervezett bázishelyem képét - egy folyóelágazást zártam le behemoth kapukkal és elkezdtem építeni az épületeimet csak az a gond hogy random bespawnolnak dinók, volt úgy hogy közvetlen a házam mellett jelent meg egy rex...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A másik: T-rex ellen milyen magasra kell építeni a falat hogy ne jöjjön csak úgy át rajta? Két szintes valon simán átjött (nem lyukon, mert az nincsen...)

Nem hiszem.Kerestem róla infót de nem találtam ilyesmit.Gondolom a régebbi eventek már nem is lennének kompatibilisak az új verziókkal.

Fehercsoki
Single playerben el lehet valahogy érni a régebbi eventeket? (vagy saját szerveren valahogy?)

Megjött a Halloween event 2!!

DevLupius
Magyarítás
Elkészült 900 sor, ha van valakinek kedve és ideje átnézné?
(rá kéne nézni másnak is mielőtt jóváhagyom magamat 😊 hátha elírtam benne valamit)
Thx.

Crowdin - Hungarian project
Utoljára szerkesztette: DevLupius, 2016.10.25. 12:55:17

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

Egyébként még nagyon kisérleti fázisban van a generálás,szóval mindenki úgy mentse el,hogy a következő (minden) frissítéseknél erősen ajánlott egy wipe!

Ez nagyon tetszik,itt a procedural map generator bemutatója:

Eh, ragadozók 😊

Juteszembe: ha kinyír egy Rex vagy valami hasonló húsevő, akkor a tárgyaimat hol találom meg? A hullámat azt megeszi az vili, de marad utánam egy kis táska a földön vagy előfordulhat hogy a dinó gyomrában lesznek a cuccaim? Néha láttam olyat hogy egy-egy ilyen ragadozó dinó hasban véletlenszerűen voltak tárgyak (nem az enyémek tudtommal)...

(egyszer megtaláltam a földn a táskában a cumómat, de egy második halál után sehol sem találok táskát. A dinó megvan, de sehol a cuccaim. Elvben még despawn előtt odaértem)

PiszkosFred
Rex is ilyen, minden felbe tort faba beakad 😄

Igazság szerint úgy tűnik hogy a Trike az különösen hajlamos bugosnak lenni - a wikije külön megemlíti hogy hajlamos beakadni a fák közé. Lecseréltem egy Stegosaurusra, az ritkábban akad be. De azért javitsák csak 😊

PiszkosFred
Hat eleg regota ilyen mar sajnos, de legyen igazad es kesobb legyen kijavitva ez a hiba meg a tank-szeru mozgas es fordulas is, amen 😊 En reszemrol mar hozzaszoktam, ahol tudom figyelek ra, vagy kihasznalom, ha wild dinorol van szo.

Hát azért nagyon remélem hogy ez a beakadás idővel orvosolva lesz majd. Egyértelműen programhiba/rossz ütközéskezelés az egész, mert azt nem lehet megmagyarázni hogy egy 2 tonnás dinót ugyan miért is fog meg egy csenevész hajtás 😊 meg hát lágtszik is hogy milyen idiótán forog a dinó a tengelye körül (mereven mint egy tankerhajó). Pláne hogy amikor ha lovagolom az adott dinót akkor szépen áthajt rajta 😄, tehát normálisan nem kémne hogy akadály legyen neki.

PiszkosFred
1. Tutaj jo, de elobb-utobb ki fogod noni, muszaj egy szarazfoldi bazis. A nyugati es a deli partokon keves a ragadozo, ott el lehet kezdeni. Kelet es eszak, illetve a belso videkek sem rosszak, csak erdemes elobb a keritest megepiteni, es csak utana az epuleteket, mert ezek tele vannak dinokkal, akik ehesek, kivancsiak es nem restek felzabalni mindent, ami el es mozog.

2. Stamina is meger egy-ket pontot, foleg ha majd uszni/buvarkodni is akarsz

3. Sajnos ez ilyen. Nagyobb allatok majd letapossak a fakat, nem lesz gond, de az teny, hogy minden nagyobb kobe es fatorzsbe be szoktak akadni. Amikor tereled oket, erre oda kell figyelni sajnos. Nem hiszem, hogy ez alpha allapot fuggvenye, szerintem ez tudatos. A jo oldala az, hogy tame eseten ezt ki lehet hasznalni, es az elonyodre tudod forditani veszelyesebb dinok eseteben (marmint a beakadast, kis helyen nem fer at, stb.)

No, egész éjjel barangoltam, kerestem a vasat az új pterom hátáról 😊 Megint felmerült 1-2 kérdésecske....

1. Jelenleg egy tutajra épített mobil bázisom van (kinéztem a netről hogy lehet jó nagy mindennel ellátott "hajót építeni", de ahogy elnézem az értékesebb helyek jó messze vannak a tengerparttól - szóval akkor muszáj lesz építeni egy rendes "bázist" is? Ha igen akkor merrefele célszerű fészket rakni? 😊

2. Karakterem fejlesztésnél elsősorban a HPt/teherbírást/fizikai sebzést tolom fel - van értelme a többi skillnek is

3. Az normális hogy az állataim lépten nyomon beleakadnak mindenbe? Elég kiábrándító hogy még egy rikás erdőben is képesek megtalálni egyszem csenevész magában álló kis cserjécskét, és szépen ledekkolnak, 1-2 percenként vissza kell mennem értük és "kiszabadítani" őket a fejszével. És ezek még csak trikeok, el se tudom képzelni hogy valami nagyobb monstrummal milyen lehet az élet, vagy ha esetleg több dinóm van akkor másból se állna a játék csak terelgetésből. Másnál is ilyen az élmény (szóval ettől alpha a játék), vagy van esetleg valami trükk (pl egyes dinók talán kevésbé beakadósak)?
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.10.22. 09:48:15

Mr_no_NaMe
Köszönöm szépen <#worship>
Nekem be van írva a parancs végig, így mentettem el anno, így maradt meg 😊