Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Caliph
Amúgy néha jó ha játszik helyetted,most év eleji hajtásban örülök ha etetni fel tudok logolni heti 2x,ma vettem észre hogy a megalodonom is elúszkált valamerre,igaz még nem volt kész körülötte a fal de békés vizeken hagytam,2 hétig nem is volt vele baj,aztán az elmúlt 3 nap valamelyikén úgy döntött elúszkál,meg sem lett a közelben 😄
aztán fogy a gázolaj a generátorból,az üvegház teli szüretelésre váró gyümivel,nincs aki leszedje 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.01.11. 21:35:44

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph
Conan exiles...a közeljövőben jön ki az early access akkor kiderül mit tud. elvileg gyűjtöget,főz,craftol,smeltel. Persze élesben kiderül életképes e ez így

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Ja, hogy játsszon helyetted? 😊

Szép vízió, de ilyen formában ez tuti hogy nem fog megvalósulni, az Arkban biztos hogy nem. De őszintén szólva hirtelen nem is tudok olyan játékot amiben ez lehetséges, hacsak nem ilyen settlers meg Sims kategóriákra gondolkodunk.

Marha bonyolult lenne egy open world 3d világban ilyen szintű logikát megépíteni. Ark már ott vérzik, hogy pathfinding kompletten nincs benne... ki se találna a bázisról az NPC, nemhogy megtalálja a legközelebbi sziklát amit kibányászhat....

Majomember amgyis van már benne.Be lehet azt fogni melóra,ha úgy programozzák le.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Dehogyisnem lenne jó egy NPC ember! Pl kiadod neki hogy csináljon 30 kőfalat,és akkor fogja magát elmegy nyersanyagért,begyűjti,és lecraftolja neked.D Rizikós hogy útközben lehet kinyirják,vagy ellopják a nyersanyagait,de ha élve viszajön,akkor nyert ügyed van.Vagy ha ez nem kivitelezhető,akkor válogasson az otthoni cuccok közül,én pl eltudnám képzelni egy törzset NPC-kből,ahol én vagyok a főnök.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.01.11. 15:36:55

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Hát ugye elvben a dinók lennének azok az NPCk akik neked dolgoznak - minek kellene ember? De ez nagyon gyerekcipős ugye, mert csak a wandering opció van, de az is csak 1-2 lény esetében csinál valamit, ráadásul ugye a wandering nem konfigurálható rendesen, és mivel sanszos hogy előbb utóbb elcsászkál a pékbe a kis NPCnk, ezért senki nem használja.

Katonának legalább jól működnek a dinók, craftolni meg el se tudom képzelni hogy mi az amit te egy NPCre akarsz bízni... nincs a játékban olyan craftolnivaló amihez NPC segítség kéne szvsz.

Caliph
rakhatnának be hivatalos npc tribe tagokat,most a conan exilesról nézegettem videókat,ott elvileg meg van oldva,gyűjtöget neked,craftolgat,sőt állítólag katona is lehet belőle.

PiszkosFred
Nagyon jo, hogy ennyi uj dino erkezik, de konyorgom, mar alig van hely a mappokon, moccanni sem lehet, akkora a "dino nepsuruseg".

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Reménykedjünk hogy ez is rajta volta hosszútávú terveik listáján és hamarosan végére érnek az új tartalom berakásának és ráállnak a stabilizációra/hibajavításra/optimalizálásra.

Tikal
nagyon fasza lesz hogy be lehet festeni a hajam, de mire megyek vele ha belépek a játékba és nincs meg a karakterem mert beesett a ház alá? vagy hogy megölték a dinóimat a falon keresztül, és megint baszhatom az időm uj dinok befogásásra

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Az a baj hogy határozottan a játékélmény rovására megy az hogy a régi tartalmak által behozott problémákat nem javítják.

Illeve nem is a tartalmakal van baj, hanem a játék motorja (collision detection, pathfinding) beteges, csak reménykedek hogy azon is dolgoznak suttyomban

Szerintem ez még természetes hogy dobálják tartalommal,még nem végleges a játék.

Így is rengeteg a női játékos,most még több lesz! DD

Na mondjuk nálam ilyenkor azért elgurul egy picit a gyógyszer.... Pont a hajfestés hiányzott b+, amikor rengeteg belefeccölt idő megy a levesbe különféle bugok miatt amiket hosszú idő óta nem képesek/akarnak kijavítani.

Kicsit azért prioritizálhatnák már normálisan (az utóbi időben is azzal szivatják a népet, hogy kihoznak olyan létfontosságú hotfixeket mint az hogy a pelagornis vízben lassan fordult... ezt muszáj hotfixeli..)

Persze a hajfestést kihagytam.Győzzük kivárni ezt a sok jó dolgot! Ilyen összetett játékot sehol se láttam,ahol ennyi mindent lehet csinálni,talán a Sims,de az más téma.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.01.10. 13:00:51

Még 10 nap,és már 7 új teremtmény várja hogy meghóditsa Islandot! Újdonság hogy bevezetik a szövetségek közti chat-et.Ami idáig csak ugy volt hogy a tribe chatet látták a másik szövetségi tagok,eléggé kényelmetlen megoldás volt,mert a szövetségek tudtak mindenről ami a törzsben folyt,de ezután másképp lesz,külön csatorna fog müködni a szövetségek közti kommunikációra.
Jön a TEK rendszer,és jön a fodrász rendszer!!!! Külön hajvágó ollóval,valódi hajvágással! Az érdekesen hangzik.Ilyet még sehol nem láttam.Gondolom a birkanyírás miatt kell,de az emberek frizuráit is lehet majd alakítani!

New Mechanic: Hairstyles & Facial Hair (with real-time growing), Hair Dye-ing, & Haircutting + Scissors
- Tek Tier Phase 1: Tek Engram system, Element Resource system, Tek Replicator, Tek Rifle, Tek Helmet, Tek Visor, Tek Jetpack, Tek Boots, Tek Gloves, Tek Rex Saddle, Tek Transmitter, and more.
- New Dino: Ovis Aries!
- New Dino: Thylacoleo!
- New Dino: Basilosaurus!
- New Dino: Baryonyx!
- New Dino: Purlovia!
- New Dino: Microraptor!
- New Dino: Ammonite!
- New Item: Lance (for jousting of course!), and you can now also use a Shield when Weapon-Riding (provided you are using an appropriate Weapon).
- Alliance-Chat channel!
- Admin Command Logs & Chat Logs file-output options

Nagyon király!! Lesz hozzá lasszó,meg a lóban is lehet előállítani majd cuccokat mint a hódban,ha jól értelmeze,egyfajta barkácsasztal lesz ez is.
Bárányok,lovak,csinálok egy otthoni farmot,csak ahhoz le kell bontanom a fél Island pályát.DDDD

Egyfajta kémiai állomás,és pár fajta ételt is lehet majd előállítani benne!!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.01.10. 12:47:13

Ugye hogy hiányoznak a lovak a játékból? Hát persze!!

Bemutatkozik az Equus:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Common Name: Equus
Species: Equus Magnus
Time: Pleistocene
Diet: Herbivore
Temperament: Loyal

Wild
Equus Magnus appears to be an ancestor of the modern horse. Based on its stripes, it may be the African Variant of Equus Giganteus, which appeared in North America during the Ice Age, but that is pure conjecture. Its behaviour in the wild is similar to that of other wild members of the Equus genus - it sustains itself by grazing, while keeping safe from predators by living in herds and outrunning its attackers via superior speed and stamina.

Domesticated
Horse and man have long been partners in survival, and this remains true on the Island. In Equus, survivors will find a trusty steed or pack animal that can carry them swiftly across the land.

In fact, Equus’ reliability has led some survivors to construct special saddles for them. I even encountered a man who added extra saddle-pouches that doubled as mobile crafting stations for chemical supplies, foodstuffs, and other items. Although not as robust as what you might find within a village, this utility helped him live a nomadic, solitary lifestyle.

Some survivors employ Equus to herd other creature with extra-long whips, or wrangle using a specialized lasso. These tools are sometimes effective for self-defense as well, as Equus is limited in battle on its own… at least compared to aggressive prehistoric carnivores.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.01.10. 12:45:54

Nem is árt egy hosszú lándzsa, mert dinó hátáról harcolni elég nehézkes a közelharci fegyverek "rövidsége" miatt.... Nekem leginkább víz alatt macerás a harc, ott ugye a lőfegyverek nem működnek, a harc ugye egymás körül keringésből áll, meg olyan gyorsan az ember nyakán vannak a manták hogy nyilpuskával nem nagyon lehet feltartani őket. Szóval marad a kardozás meg a lándzsa, előbbivel még vakon csapkodva is könnyebb rendet tenni a kavargó tömegben.

Mondjuk gyanús hogy ez a lándzsa nem lesz olyan jól használható, ha tényleg olyanra csinálják mint ahogy a lándzsák működtek (tehát ilyen rohamozó fegyver ami a lendületet használja sebzésnek, de becsapódás után meg használhatatlan...)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.01.10. 09:17:54

Harcra fel!!! Következő patchben jön a kézi lándzsa (már majdnem kész a programozása a twitter bejegyzés szerint:

https://twitter.com/arkjeremy/status/818600398927908864

Készül a vízalatti dokkoló állomás:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ragadozókhoz van olyan "étel" mint a növényevőknél a Sweet Vegetable Cake, hogy viszonylag gyorsan gyógyítja őket ráadásul automatikusan megeszik amikor egy szint alá ér a HPjuk?

Nekem a csigák gyártják a cementpasztát... olyan kis édik, csúszkálnak fel le a kertemben, és gyűlik a sok paszta. Arról nem isbeszélve hogy a pingvinek is örülnek hogy vannak csigáim, mert már nem írtom őket az organic polymer miatt 😄

Dettó, a hódokkal kezdtem én is, ugyanolyan okokból mint te 😊

PiszkosFred
Szeliditett hod nem epit varat, sajnos 😊 Ezert akartam elcsalni es a bazisom mellett bekeriteni a vadonelot. De ez meg "kezdo" koromban tortent, naiv voltam es lusta 😄 Azota felhalmoztam tobb tizezer cempasztat meg silicont es mar le sem szallok a dinorol egy gat miatt, de kezdetben, amikor hianycikk volt, mindent elkovettem (volna) amit tudtam, hogy legyen, mert sosem volt eleg.

Mi egyszer egy egész tavat körbezártunk hatalmas bázissal,Saintblade volt velem,emlékszem rá.A tó környékére,és bele spawnoltak állandóan halakat,meg növényeket.A vulkán elötti területen volt az a kis rész,már elvették a red forest miatt,nagyon szomorú vagyok,viszont még van egy-két hely ahol van egy kék belső tó,ami hodoknak pont megfelelő (az egyiknél vannak is várak!) .Tudni kell ha körbekeritjük a területet akkor állatok nem spawnolnak,viszont ha wanderingre raknám a tamelt hodot,hátha elkezd oda épitkezni.Lényeg hogy nagy területü viz legyen.

Caliph
pve szerón vagyok,de nem official,nyitott a ketrec teteje ,sztem más player nem viheti el ennek ellenére sem..bár a quetzem neutralon hagytam azt is a bázis mellől kellett összeszednem szal valami/valaki járt bent a kapukon belül.
már meg volt szelidítve a dung beetle,2 hete megvan nem is volt gond eddig,de most 4 napig nem voltam aztán nincs meg 😊

PiszkosFred
Tenyleg van ilyen. Hodokkal jartam igy meg kezdetben, hogy elcsalogattam oket messzire az elohelyeiktol (spawn pontjaiktol), es a bazisom mellett akartam elkeriteni oket, hogy onnantol akkor ott spawnoljanak a gatak es benne a finomsagok (cempast, silicon, wood, stb.), de ahogy bekeritettem oket, ra talan fel orara el is tuntek/despawnoltak... 😊

Tehetsz az ablakba spalettát és csak kábításkor nyitod ki.

Nálam amúgy olyan is van hogy dobálom a taming ketrecbe a megszelidítendő dinókat, és egy idő múlva szimplán csak eltünnek onnan. Ennek utánaolvasva azt írták a népek, hogy a vad dínók simán tudnak despawnolni (tehát egyszerűen csak megszűnni), főleg akkor ha olyan helyen vannak ahol normál esetben nem szoktak spawnolni (tehát mondjuk egy mammut a tengerparton).

Ez tapasztalatok szerint még akár az orrod előtt is megtörténhet, nem kell hozzá messzire menni...nekem ilyen nem történt, de olyan sokszor hogy bedobtam a dinót, 1-2 óra múlva mentem tamingolni és nem volt sehol (nagy dög volt pl mammut, az nem mászik ki, és mivel single playerben tolom nem lophatta el senki 😊 )

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.01.07. 09:03:51

Caliph
igen volt róla szó korábban is,a taming ketrecembe raktam ideiglenesen,nincs foundation csak kerítés,viszont a kábítás miatt minden oldalon volt ablak 😄

PiszkosFred
Ne tegyel foundationt sem, csak sima kerites alappal keritsd el a helyuket, es arra 3-4 egyseg magas fal es kesz. Ha alappal rendelkezo helyen kapcsolod be wandering opciot naluk, akkor foundation bug miatt neha atesnek a felszinen (kiesnek a jatekterbol).

Caliph
jó tudni,mehetek új példányért 😄

PiszkosFred
Nalam kimasztak parszor, azota csak fallal es zart ajtoval keritem el. Dodok is kimennek az ablakon ha ugy tartja uri kedvuk.

Caliph
a dung beetle ki tud mászni az ablakon?😄

Jó helyre irtál,azt én adom mindjárt hozzá a fenti listához.

Kedves Mindenki! Eloszor is Boldog Uj Evet Kivanok 😊

Nem tudom hogyan lehet szervert hozzaadni a fenti listahoz - ezert elnezest ha a rossz helyre irok.
Miutan megannyi szerver megszunt alattunk - mashol a magukat Istennek kepzelo Alfa klanok keseritettek meg az eletunket ugy dontottunk hogy sajat szervert inditunk! A szerver hostolt, alacsony pinggel es keves laggal.
Westeros ezennel megnyitja kapuit, szivesen varunk mindenkit aki jol szeretne szorakozni.
Adatok:
Westeros PVP 3xA/5xT OLProt W:01/01
Map: The Center
westeros.ur.gd:19716 vagy 163.172.20.66:19716

Nincs moddolas, powerkodas vagy adminkent jatszas csak fun 😊 Gyertek, varunk.

Annyit azért tegyünk hozzá hogy a kibble abszolút nem kötelező a befogáshoz, hiszen a dinók 99.9%-a megszelidíthető simán mejoberryvel/zöldségekkel (növényevők) illetve nyers hússal (raw meat/prime raw meat) is.

A wikin a Taming szekciónál látható hogy a megcélzott dinó növényevő tehát vegetablessel vagy mejoberryvel is szelidíthető.

Annyi a hátrány, hogy ezekkel több időt vesz igénybe a befogás, aminek egy mellékhatása hogy a befogáskor kapott bónusz szintek száma kevesebb lesz (perfekt befogás az amikor olyan gyorsan megszelidül a lény, hogy 100%-on marad a mutatója, ez azt jelenti hogy az alap szintjéhez képest kapsz még +50% szintet - tehát ha mondjuk látsz egy 60as rexet akkor a szelidités után 90es lesz, kap 30 szintnyi bónusz statot elosztva a képességeire)

Ha nem kibblével csinálod akkor a taming tovább tart, nem lesz csak mondjuk 65-70-75 százalékos, igy vesztesz pár bónusz szintet, ami alapvetően csak akkor szignifikáns ha valami ordasnagyszintű dinóra hajtasz.
De tipikusan szerintem ez már inkább egy végjáték cél, amikor már annyi mindened van, hogy ráálssz például a tenyésztésre, vagy a minél tökéletesebb dinók megszerzésére. Mer ugye kell szerezni tojást, kell legyen farmod is, kell legyen szárítodd húsod - tehát kell némi infrastruktúra és előkészület.

Mivel kérdéseidből ítélve még viszonylag új vagy kevés infrastruktúrális háttered van (pl valamiért úgy érzem sanszosan nincs egy szelídített megalosaurusod ami tojna neked tojást 😊 ) én azt mondom ne foglalkozz a kibblével, ess neki simán csak mejoberryvel egy alacsonyabb szintűnek.
Már ha tényleg egy ilyennel akarod kezdeni a befogást 😄

Indiszkrét kérdés: miért pont ez a dinó kell? (simán lehet hogy van könnyebben befogható dinó is ami megfelel arra a célra amiért ezt szemelted ki)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.01.05. 09:26:06

PiszkosFred
Igen, ez a tokeletes jellemzes 😊 Maceras mindent elkesziteni, de 5x olyan gyorsabb es hatekonyabb, mint hussal/bogyoval.

köszi.ez elég macerás.de biztos hatékonyabb
PiszkosFred
Megalosaurus kibble kell akkor neked:

Fogsz egy Cooking pot-t (magyarul nem tud mi a neve, "kondér"? Haromlabu allvany.)
Alagyujtasz faval
Raksz a konderba:
1 × Megalosaurus Egg (megalosaurus tojas)
1 × Rockarrot (ez ilyen hazilag termesztett repa)
2 × Prime Meat Jerky (Preserving Binbe (magyarul nem tudom, "hűtőbe?"😉 rakj bele 1 × Cooked Prime Meatet, 1 × Oil és 3 × Sparkpowdert, es egy kis ido alatt lesz belole Prime Meat Jerky)
2 × Mejoberry (lila bogyok)
3 × Fiber ("rost" magyarul?)
1 × Water (viz, ez lehet kulacs vagy tomlo, barmi)

...es szepen kesz is a kibbled. Egy darab. Ha tobb kell, akkor annyiszor ez a fenti mennyiseg kell ertelemszeruen.

Tikal
szerintem mások se <#banplz>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Kezdö játékos vagyok.ebböl semmit nem igazán értek.a theraszaoruszt akarom befogni
PiszkosFred
cooking potban.
Ahany kibble, annyi fele osszetevo, azt dontsd el, milyen kell neked, es annak a receptjet nezd meg!

Hogyan?mit mivel
PiszkosFred
Fozod 😊

Kibble.nevezetű valamit.hogy tudok csinálni.vagy miből nyerem ki?
Na ez mondjuk nem rossz, ha meg lehet nyírni a bárányokat a peltért (legalábbis remélem hogy pelted ad, nem fur-t).
Van egy ascendant nagykabát receptem, de elég macerás a pelt farming, mert a mamutos hegyvidék elég veszélyes (szóval én csak rexekkel megyek be oda), de peltet effektíven farmolni nem lehet rexxel, csak kézzel VAGY farkassal (de ugye a farkas meg nem olyan strapabíró).

Szóval állandóan fel-le ugrálok a rexekről...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.01.03. 09:23:02

Piros elektromos sokkolóóó!!!! Még tart a mikulás event.

PiszkosFred

Sziasztok.
Tud valaki valamit a szekrény PIN kódokról (nem lehet kódolni) vagy a Szövetség beállításokról...valami patch hiba lehet?

Urbi: Igen, admin vissza tud tenni a tribe-ba, ahol az állataid vannak (tapasztalat :-) )