Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tüskés hátú T-rekt 😄 (remélem sokan ismeritek a mesét)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Egyébként a következő dinokról annyit,azok is érdekesek lesznek,főleg az Ammonite,már volt róla videó,egy vizfelszín alatt közlekedő csápos csiga,aminek be lehet ülni a csigaházába,és átvitetni magunkat egyik helyről a másikra..Egy erszényes oroszlán a Thylacoleo,egy repkedő raptor,akivel fára tudunk mászni,a Microraptor ,Ovis Aries a bárányka,Purlovia egy korai tigrisfajta,Baryonix egy igazi ragadozó,talán a Spinora hasonlít lemezek nélkül.Basilosaurus viszont egy tüskéshátú T-rex.Unatkozni nem fogunk:

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Oda nem nagyon fejlesztettek mostanában,talán csak foltoztak hibákat.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

drop
Scorched Earth hétfőn én is megveszem kíváncsi vagyok menyire fejlesztik ezt is mert nem találtam steam topicot ahol olvashatnám a frisitéseket

Most is voltam ott,de visszamegyek mindjárt.Ez a Scorched Earth egyedül nagyon nehéz

Nem tervezel, terveztek oda vissza jönni játszani? 😄
Attól függ milyen,ha PvE kell akkor a Terra Nova mindenképpen ajánlott.PvP-ben egyedül nulla esélyed van,ne is indulj neki.

Tudtok magyar szervert, ami nem laggol szanaszét, mint a favágofarkasok?
Szobám:

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.01.14. 18:02:20

Igen,erősen a videókártyára épít ez a játék is.

Érdekesnek azt találom, hogy van 4gb ramom, quad core-os 3ghz procim, meg ami egy fos gtx 430 videókártya. Öcsémnek van 2 magos procija 2 giga ramja és gtx 730 videókártya (asszem) és ugyan úgy, ha nem jobban fut neki a játék mint nekem.
Memória az kell hozzá 8 gigánál alább nem szabad menni,egy I5-s processzor minimum,nekem a videókártya kezd elavulni,GTX650-es,pedig sok játékot jól visz,csak kevés hozzá az 1gb videómemória,de directx11-ben hála istennek jól muzsikál,csak mediumra kellett mindent venni,meg az árnyékokat kikapcsolni.

Hidd el én lennék a legboldogabb ember a világon, ha így futna.. 😄
Amig nem optimalizálják rendesen,sok embernek le kell butítani,bár ennek a játéknak a látványvilága ami nagyon megdobja,én most a Scorched pályán vagyok,de tök jól szórakozom,főleg ezeken az időjáráselőrejelző makikon:

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.01.14. 17:24:33

Persze ezek nélkül még nem is próbáltam a játékot sosem, mindig így játszottam konkrétan
Beirtad az -USEALLVAILABLECORES indítási paramétert steambe? De ha nem akarod a csili-vili directx11-et,hanem directx10-ben akarod futtatni shadermodel4-ben,akkor ezt is ird hozzá:-sm4 -d3d10 Sok embernek ez megoldotta a problémát,directx10-ben duplázódik az fps,nagyon gyors lesz a játék,és feljebb lehet huzni a grafikát.

Steam/könyvtár/játék nevén jobb klikk,majd tulajdonságok,ott az általános fülön van az indítási opciók beállítása,oda kell ezeket beirni.

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.01.14. 17:16:12

Egy pár hete ebbe a fórum témába tévedtem, és azóta egyre jobban kezdett megjönni a kedvem a játékhoz, és ez tegnap el is érte a maximumot ugyanis feltettem a játékot, és egy magyar szerverre felnézve, elkezdtem játszani. Nincs egy erős gépem, legalábbis ami játék kell, elviszi úgy ahogy nekem megfelel, ezt leszámítva.. teljesen lebutítva kell játszanom és úgy van stabilnak mondható nem akadozó játékélmény. Imádom a dinókat, imádom a túlélős játékokat, ezt a játékot egyben pedig pláne, anno nyáron képes voltam napi 10-12 órát is játszani vele, anélkül, hogy azt mondtam volna "na kezd picit unalmas lenni" mindig is ami eltudta venni a kedvemet a játéktól, az az általam játszott kinézete, és a kevés fps. Azóta sem értem, hogy miért nem lehet 1.2 dinót, fejlesztést, TEK CUCCOKAT (wtf) elnapolni, és összedobni, egy olyan optimalizált fejlesztést, ami közel jár a Steamen hirdetett gépigényhez, mert az vicc, hogy amit ott írnak az manapság egy kenyérpirító, na már most, ami meg valójában kell a játéknak, azt a Paks II-ről kell futtatni. Minden esetre játszogatom vele, aztán jövő hónaptól elkezdem fejleszteni a gépet, nem ezmiatt, csak úgy szimplán, de szerintem frusztráló, hogy a mai napig nem igazán optimalizálták. Kb másfél éve van meg a játék, másfél éve ugyan úgy tudok vele játszani 😞
Készül egy új map a Tunguska (gondolom ismerős mindenkinek a helyszin a lezuhant meteorról).Érdemes megnézni a videót,mert a készítők is kipróbálták a TEK cuccokat a pályán,amire nekünk még várni kell egy hetet.Lehet a Tunguskát is megkapjuk a TEk-el együtt?

Amúgy a mühelytartalommal letöltődik,csak ott van hogy milyen utasításokkal lehet bevinni a játékba:

http://steamcommunity.com/workshop/filedetails/discussion/816824313/142261027572637144/

Aki akar szörnyeket a játékba majd,itt egy nagyszerü mod amit a fejlesztők is támogatnak (csak nehogy DLC legyen ebből is,met amit idáig támogattak,az mind bekerült a játékba.A modot még most is fejlesztik,iratkozzatok fel rá,azt nem tudom milyen formában jön majd ki.

LINK

Az összes hajstílus mindkét nemre ráadható.Nagyon jó.Jöhetnek majd ilyen Conchita Wurstok a játékba!.DD

PiszkosFred
Egyebkent az epuleteket, bazisokat, hogy lehet elfoglalni? Erre meg nem jottem ra, pedig jatszok mar egy ideje 😄 Dino, tutaj, stb. oke, claim es csokolom. De lattam mar a szerveren, hogy egy felepitett bazis is hirtelen gazdat cserelt, es nem kerult elbontasra/megszunesre. Azt hogy lehet? Mert talaltam mar ilyen elhagyott epuleteket en is, de csak demolish opcio volt mindenre (amit ha nem hasznaltam, akkor a "termeszet" oldotta meg es bontotta le nem sokkal kesobb). Szoval hogy mukodik ez epuleteknel?

Nem, PVE szerveren nem kell aggodnod a tobbi jatekos miatt. Persze, lehet szemetkedni es dinokat belevezetni a masik jatekos bazisaba, de ha megfelelo vedelmet csinalsz (ertsd, megfeleloen magas kerites a kulso hatarra), akkor nem lesz gond, nem tudnak artani neked.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.01.14. 11:45:40

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

DevLupius
Ha engedélyezve van a szerveren az "elbirtoklás", akkor ha hosszabb ideig nem lépsz be mások eltulajdoníthatják a dolgaidat.
Ha jól emlékszem a befogott állataidat 7 nap után lehet vinni, a szalma épület 3 nap, a fa épület 7 nap, a kő épület 14 nap és a fém épület 21 nap múlva "elidegeníthető" 😊

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

Szia!
Természetesen nem azért PVE!
Olyan kérdésem lenen felétek, aki játszik a játékkal, meg a multival, hogy a PVE servereken, a többi játékos tehet valami rosszat velem vagy az épületeimmel stb?

Oh, pont tegnap néztem a sirkő modot. Eddig egy death helper modot használtam (ha meghalsz craftolhatsz egy "iránytűt" ami mutatja hogy merre van a cucc), de mint utóbb kiderült sajnos az Ark sajátosságai miatt nem megbizható - ugye a dolgok hajlamosak átesni a falakon, padlón, földfelszínen, és olyankor az ark gyorsan megsemmisíti őket.
Sajnos emiatt a sirkő se megbízható nagyon, de persze jobb mint a semmi. Én gondoltam hogy legyen vmi bünti halálkor (tehát vissza kell evickélnem a cuccomért), de persze megint a bugok...

A DarkAngels Scorched Earth szerver bekerült felülre mivel stabil szerver,és marad,nagyon jó közösséggel (ott is vagyunk).3 mod van rajta,a hid épitkezési lehetőség,egy szekrény amiben playerskinek vannak,és a kedvencem egy sírkő amivel vissza lehet hozni az elhalálozáskor elvesztett cuccainkat.Egy ilyen veszélyes pályán ez nagy könnyítés.

PiszkosFred
HarvestAmountMultiplier=X.00000 - ahol az X a szorzo. Alap esetben 1.00000, ami alapjan a foldrol 1 darab kovet veszel fel. Ha 2.0000, akkor mar kettot, ha 10.0000 akkor tizet. Azert mondom peldanak a kovet, mert azzal lehet azonnal megnezni, hogy mennyi az annyi (a banyaszati es favago teljesitmeny/mennyiseg mar fugg a karakter statjaitol, hasznalt csakanytol/fejszetol, stb. - igy ezekkel nehezebb kovetni az aktualis allapotokat)

HarvestHealthMultiplier=Y pedig azt jelenti, hogy az adott banya, fa, barmilyen nyersanyag forras amelyet "utsz" mennyi utest birjon ki. Alap esetben 2-3 utes utan a fa es a banya eltunik ("kimerul"😉 es csak Z perc utan respawnol ujra. Ha noveled az elobbi Y erteket, akkor akar 10 utest is birhatnak, ami miatt ertelemszeruen tobb nyersanyagot fogsz termelni.

A fenti ket erteket kell osszehangolnod es kesz is.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.01.13. 10:11:49

A begyűjthető mennyiség opció lenne az amikor több követ és fát ad?
PiszkosFred
Hovatovabb, kettovel ezelotti kommentben van egy spoilerbe rakott .ini reszlet, azt is erdemes atolvasnia 😊

Szénné konfigurálható az egész
Harvest multipliert (vagy harvest amount - nem ülök a gép előtt, a harvest a kulcsszó 😊 ) piszkáld....

Amúgy it a részletes lista: http://ark.gamepedia.com/Server_Configuration - a GameUserSettings.ini alatti részre fókuszálj 😊

Ne tévesszen meg hogy a wiki cime hogy "server" configuration, singleplayerre ugyanúgy érvényesek a beállítások, az a különbség hogy a config könyvtárban a "WindowsNoEditor" könyvtárban lévő inibe piszkálj (sima notepad teljesen jó).

De persze az is jó ha simán csak játékon belül a singleplayer indításnál lévő rakás opciót állítgatod, a két módszer ugyanaz (mert amit a UI-n állítasz az az inibe mentődik)
Talán csak annyi hogy szerintem a játékon belül konfig képernyőn nincs meg minden beállítás ami az iniben van.

Amúgy ha a játékon belül állítasz akkor nemcsak a csúszkákat használhatod hanem konkrétan be tudsz pötyögni a csúszka melletti helyre számokat, olyat amit egyébként a csúszkával nem is tudnál beállítani.

De ésszel - ne tedd nagyon könnyűvé a játékot magadnak mert akkor elveszik a varázs. Javaslom apránként növelgetni (mondjuk 50%al) és játszogatni egy kicsit vele, hogy ráérezz mennyi lenne az ideális.
Én leginkább csak a gyűjtésre tettem egy 3-as szorzót, a befogásra egy hatost és a szaporítással kapcsolatosakra még némi extrát.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.01.13. 09:21:44

Sziasztok azt szeretném kérdezni,hogy egyjátékos módban mit kell átállitani az opciókban,hogy egy ütésre pl több követ adjon?mert voltam szerón ahol az 4x-esre volt állitva.Vagy ez egyjátékos módnál nem lehetséges?
DevLupius
Több gépen vagyok belépve a steamen, ez az üzenet pont a szerveren ugrott fel.
Igen belepiszkáltam kicsit az ini fájlba 😊

ServerPVE=True //Még véletlenül sem sebezzük egymást

AllowFlyerCarryPvE=true //Tudjuk egymást és az állatokat vinni a (bizonyos) madarak karmával
MaxPlayers=10 //Ez soha nem állítja be a szerver pedig az indítási sorban is bent van mint paraméter
XPMultiplier=2.0 //gyorsabb fejlődés 2x
DifficultyOffset=0.143 //kicsit könnyebb a nehézségi szint
EnablePVPGamma=false //ennek itt nincs jelentősége(ha bekapcsolod PVP-ben és felnyomod a gammát látsz a sötétben)
DayCycleSpeedScale=0.5 //napszakok és hosszuk
NightTimeSpeedScale=2
PvEDinoDecayPeriodMultiplier=1.000000
KickIdlePlayersPeriod=2400.000000
PerPlatformMaxStructuresMultiplier=1.000000
AutoSavePeriodMinutes=15.000000
ListenServerTetherDistanceMultiplier=1.000000
MaxTamedDinos=5000.000000
RCONServerGameLogBuffer=600.000000
ServerCrosshair=False //célkereszt kikapcsolva
MapPlayerLocation=True //mutatja hogy hol vagy a térképen
HarvestAmountMultiplier=2.00000 //nyersanyag begyűjtés 2x
TamingSpeedMultiplier=4.00000 // Kicsit felgyorsított szelídítési idő, de még néha ez is soknak tűnik.
PlayerCharacterWaterDrainMultiplier=0.5 //feleztem a kiszáradás idejét, alapon 4 óra alatt szomjan halni , na ne már.
PlayerCharacterFoodDrainMultiplier=0.5 //a többit is feleztem...
PlayerCharacterStaminaDrainMultipler=0.5
DinoCharacterStaminaDrainMultiplier=0.5
PlayerCharacterHealthRecoveryMultiplier=2 //Gyógyulási sebesség duplázva, csak akkor releváns ha túléltél egy támadást
DinoCharacterHealthRecoveryMultiplier=2
GlobalSpoilingTimeMultiplier=2 // Ha jól emlékszem feleztem a romlási időt, egy nyers hús 1 óra alatt nem romlik meg, ugyan már.
AllowCaveBuildingPvE=true //A barlagokban is tudunk építkezni
StructurePreventResourceRadiusMultiplier=1.000000
RaidDinoCharacterFoodDrainMultiplier=1.000000
TheMaxStructuresInRange=10500.000000
AllowHitMarkers=True

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

Mi a zöld obeliszk alá épitkeztünk de egyelőre csak thatchból,mire eljutottunk odáig hogy sárral begyúrjuk,egy 44-es farkas lerombolta,és kinyirta 2 állatunkat.Elég vad az egész táj,de mondjuk erről is hires.Kemény kihívás aki ott játszik.Raptorok lépte nyomon,meg tigrisek,és farkasok mindenhol,nem beszélve a sárkányokról.

Irtam neked tegnap steamen,de nem válaszoltál,egyébként vannak nálad szorzók?

DevLupius
Mi karácsonykor kezdtünk a megperzselt földön, nekünk tetszik, más mint a sziget, kicsit nehezebb volt az elején, de miután rájöttünk a dolgokra könnyebb lett. Kezdésnek a Shout 1-et választottuk (easy), néha jön egy két raptor, ha lejjebb merészkedünk a szikla peremről akkor ott már gondok adódhatnak. Leírok pár dolgot de csak szpójlerben mert ez nagy segítség lehet, persze ezeket az infókat egy másik túlélő is megoszthatja veletek játék közben, de inkább békesség 😊

Kezdés South 1 a nagy csontváz feletti sziklaperem kitűnő választás lehet, a kilátás is pazar onnan.
Legfontosabb hogy találj egy Víz vénát (forrás) abból tudsz inni, arra szinte már az elején tudsz kutat építeni és ezzel végtelen vízhez jutsz. A völgyekben elszórva található pocsolya és forrás, azokból is ihatsz.
Építs gyorsan egy szalma házat a védelem miatt, majd idővel fejleszd agyaggá, ez megvéd pusztító "tűzvihartól" és az éj hidegétől.
Ha túrázol legyen nálad sátor ez megvéd a homokvihartól.
Fogj be minél előbb egy "Ugróegeret" majd ültesd a válladra, egy időjárás előrejelző állomásként fog működni, így időben biztonságba tudsz vonulni a homokvihartól, elektromos vihartól és tűzvihartól, valamit az esőt is előre jelzi, mindent más hangon.
Érdemes az ugróegér teherbírását felhúzni, mert a nála tárolt cuccok -50% súly bónuszt kapnak, jó ötlet lehet vassal kitömni őket 😊
Minél előbb gyárts le sivatagi ruhát mert véd a hőségtől, a sisakkal látsz a homokviharban is.
Védd az elektromos készülékeidet az elektromos viharoktól, ne a szabadban legyenek.
Az óriás "Sáska" befogásához a "halálféreg" szarva kell, kézből kell etetni és rovarriasztót kell magadra kenned, ha befogtad hasznodra lehet a harcban is, "kezeibe" kardot, csákányt, baltát és fáklyát is rakhatsz, szóval nagy szinten daragép lesz belőle 😊
A kő gólemek ellen robbanószer, ágyú, rpg való, befogása kénnel vagy kő+narcoberry a legegyszerűbb.

És két kép:

PiszkosFred
Ez direkt van igy, legalabbis egy resze 😊
A ragadozo dinok ugyanis nem csak az elot, hanem a halottakat is tamadjak, vagyis nem csak akkor esnek neked, ha epp online vagy, hanem akkor, ha offline vagy, de aggro tavolsagon belulre kerul az eszmeletlen tested - vagyis ha kapsz egy disconnectet vagy ctd-t, akkor a tested osszecsuklik, eszmeletlenul elterulsz a foldon (ahol epp voltal), a dinod meg leparkol melled (ha nem valami verszomjas nagyobb joszag, akkor nem fog megvedeni). Ekkor fogja a kozelben levo ragadozo dino es elkezdi szepen a kis testedet cincalgatni, harapdalni, egeszen addig, amig meg nem halsz. Ekkor 15 percig barki kifoszthatja a hulladat, te pedig ertelemszeruen egy spawn point valasztassal kezdesz, amikor legkozelebb belepsz.

Mocskos dolog, de en pl szoktam igy hullakbol felszerelest szerezni. Ha valaki olyan balfasz, hogy a vadonban logolt ki, akkor fogom a hullajat, vagy elvonszolom a vizbe, hogy megfulladjon (tudom, a k. anyamat 😄), vagy elvonszolom egy kozelben levo ragadozohoz, ledobom ele, elfutok, o meg szepen megeszi a szerencsetlent. Visszamegyek es viszem az inventoryjat (mar ha van benne ertekes valami).

Otthon csak olyan hazban logolok ki, aminek foundation alapokra epult keritese van, de nincs kozepe, illetve van, de a jo edes anyafold. Igy nem eshet meg velem az a csufsag, hogy a motor faszsagainak hala 10-20 meterrel odebb kerul egy-egy frissites utan a testem, amig en offline vagyok (marpedig frissites szinte minden nap van). Illetve, igy nincs foundation/ceiling bug sem, vagyis nem ebredek a hazam tetejen sem, mint mar nem egyszer annak idejen.

Vagy, ha mas nem, az agyad melle rakj le nemi gepagyut/species X novenyt, keritesnek, na azon semmi sem fog atmenni 😄
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.01.12. 18:00:04

Pontosan azért, amiért ha véletlenül kidob a szerver úszás közben, hátadon egy palackkal, akkor mire visszalépsz (kevesebb mint 1 perccel később) már meg is fulladtál... (mert logikailag leveszi a hátadról a palackot még ha fizikailag ott is van).
Ha szerencsés és nagyon gyorsa vagy, akkor talán még fuldoklás közben sikerül visszaérni.

De biztosan hasonló okokból van az is, hogy meghaláskor a csomagod sanszosan beesik a világ alá....

Ilyenkor jönnek a trollok és szépen leoltanak hogy ne sirjál, ez egy survival játék... 😛

Miért nem lehet a kibaszott respawnt megoldani úgy hogy felkelek,és nincs ott senki se 10 méteres körzetben???? Ébredéskor ne vicsorogjon a pofámba egy terror bird,vagy egy raptor??? Ha valaki felkel,akkor tüntesse el azonnal az állatokat egy bizonyos körben,ennyire nehéz ezt megoldani???

Pont jókor indult a DarkAngels szerver,mert amugyis kerestem PvE Scorched Earth-ot,aki akar jöjjön oda! 40 playeres,jó kis közösség lesz!

https://toparkservers.com/server/163.172.15.84:19816

Jogos! Én is hiányolom a többi csúszkát,elég gyér a karakterszerkesztő!

Arcszerkesztő helyett inkább valami jó testszerkesztő kéne, hogy lehessen szexi női karaktert csinálni 😄

PiszkosFred
Szerintem igen, automatikus lesz a dolog (de csak tipp, nem olvastam meg utana, csak twitteren lattam a linkelt animaciot). Viszont ez esetben valoszinuleg lehet majd gyartani egy egyszeru ollot (feltetelezem az iron tierbe kerul majd), es azzal lehet "borotvalkozni".

A hajfestes vagymi - amire foglalmam sincs, mi szukseg van, de ha mar belekerul, akkor epp' kaphatna egy arcszerkesztot is a jatek - meg gondolom majd egy magasabb tierben levo eszkozzel/recepttel/munkapaddal lesz majd megoldhato.

Érdekes ez a Scorched Earth DLC,na majd ma többet foglalkozom vele.Belépéskor természetesen azonnal kinyirt egy tüskékhátú,nem elég hogy forróság van,és azonnal kell menedéket keresni,meg vizet.

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.01.12. 02:09:52

DD
Nagyon jó!! Lehet kinő a szakáll is egy idő után? Aztán borotválkozni kell játékban.eh

PiszkosFred

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.01.12. 01:30:32

Ha MMO akkor mindkettő,mert vannak pve zónák mmo-ban

A Conanban nincs is pve vagy csak pvp-ban benne?

Nem azt mondom hogy nem lenne jó, csak nem véletlen hogy multiplayer játékot csinálnak azt könnyebb, mert csak megcsinálják a homokozót de AIt már nem kell.... mert azt amúgy is nehezebb lenne 😄

Elég szkeptikus vagyok a Conanban ezzel kapcsolatban - az meg végképp MMO.