Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nyilván szervizes tapasztalataiddal nem akarok versenyezni, én soha sem törődtem ezekkel a memória párosításokkal, emlékszem volt olyan hogy hülye voltam, és AMDs alaplapba 3 modulos kitet vettem... szóval páratlanul mentek a modulok (talán intelnél volt olyan hogy 3 modul kellett), amikor vmi boltos megtudta, ott hüledezett háthogy úroisten, nincs dualchannel meg minden... túrót se számított 😊 Az többet szmított ha kivettem a harmadikat és 2Bvel kevesebb volt...
A mostani gépemben DDR3ak vannak, 4 modul de 3 különböző tipus. Tán még olyan is volt hogy a méretük se passzolt (vegyesen voltak 2 meg 4 GBsek, sőt sztem most is igy van, mert gyorsan beloggoltamotthonra és megnéztem, 12GB memóriám van 4 modulból), semmi jelentősége nem volt. Én parasztgyerekként azt látom, hogy az számít hogy 4GB 8GB vagy 12GB, az kevésbé hogy milyen az időzités, meg hogy van e dual channel vagy nincs... megveszm a legolcsóbbat azt hadd szóljon. Régen volt hűtőbordás, tuningmemória, azt inkább elcseréltem vmi szutyok "nonamere", mert a hűtőborda nem fért be a CPU hűtő alá 😊
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.02.08. 11:25:22
Birkat en wildkent meg nem lattam, de a szomszed bazison mar van ketto, ott megneztem oket 😊 Egyebkent arra tegnap jottem ra, hogy a fodraszat soran levagott emberi haj is "peltnek" minosul, vagyis erdemes gyujteni 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.02.08. 11:13:56
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Sokkal jobb lenne a helyzet, ha lehetne hasznalni pl elore definialt osszefuggo elemeket az epitesnel. Gonolok itt pl arra, hogy 3 egyseg magas, es 3-3 egyseg mely (mindket iranyban) derekszogu epulet sarokhoz 18 falat kell leraknod, es 9 foundationt. Ezt a rendszer 27 elemnek kezeli, mert mindegyiknek van sajat "eletereje", sajat jellemzoje, stb. De ha lehetne epiteni eleve ilyen sarokelemet, amely csak egynek szamitana, nyerne vele kis eroforrast a rendszer. Ezert is van az, hogy egy-egy bazis nem megjelenik elotted, hanem fokozatosan kirajzolodik, egymas utan megjelenitve az egyes elemeket. Videon jol mutat egy ilyen "timelapse" video egy nagyobb epitkezes/bontas eseteben, de itt az ARK-ban szornyu es marhara idegesito 😊
A motor grafikus megjelenitesen is lehetne mit csiszolni, de a legnagyobb hianyossag az a megjelenites. Annyi dino + jatekos + structure elem van egy-egy szerveren, hogy azt egyszeruen nem birja lekezelni jelenleg normalisan.
A vicc az, hogy normal szerveren a hetvegen, amikor a x1.5 event miatt meg tobben jatszanak (nalunk pl hetvegen 55/70 jatekos votl a csucs), mar dinokat is alig talaltunk, mert valoszinuleg valami dinamikus performance szarsag miatt nem spawnoltak annyian, mint maskor. Alig tudtunk etetni 😊 2 napig mindenki csak epitkezett, tamelheto dino hianyaban, ami azert vicces, mert ezzel megint csak a szervert gyilkolja mindenki, egy-egy ujabb objektum felhuzasaval... 22-es csapdaja.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.02.08. 10:10:05
8GB memória már sok-sok éve alap egy gémer gépben.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.02.08. 10:05:47
AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse
A fiam gépe egy használtan (egy éve) 80e-ért vett i5 2400 3,1Ghz, 8 giga rammal meg egy 120as SSDvel (csak az oprendszer van rajta, a játék HDDn van), megkapta az én régi Radeon HD 7850 2GBs kártyámat (ez jelenleg használtan prohardveren 20 körül van), és teljesen jól megy rajta. Nyilván csak a view distance van epicre húzva, minden más levéve mediumra/lowra, clutter is minimumon, plusz természetesen a szokásos command line opciók - de innentől kezdve normális FPSel megy.
Persze lehet mondani hogy így ótvarul néz ki ahhoz képest mintha full epicen lenne DX12-vel, de sztem manapság már az nagy szó hogy egy játékot többé kevésbé be lehet konfigurálni hogy a rendelkezésre álló vason menjen - és nekünk még ezeken a beállításokon is tetszetős a játék. Itt rengeteg lehetőség van játszani a beállításokkal, és ha egy 100K értékű gépen fut, akkor egy szavunk nem lehet szerintem. Plusz szerintem a játék fő erőssége nem abban van hogy milyen szépen hullámzik a fű vagy milyen csecse nézni a naplementét egy T-rex hátáról...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.02.08. 08:56:00
Nekem sem cél a 60 fps, én egy medium 30+ al bőven megelégszem, tehát, hogy lehessen játszani a játékkal.. Nekem legalábbis ez a játszható kategóriát tükrözi 😄
A command line opciókat használod? (fejlécben a FAQ) Rengeteget számítanak...
Amúgy nekem egy AMD Radeon R9 380 2GBm van, és teljesen játszható vele a játék, ahogy elnéztem a te kiszemelted kb ugyanez a teljesítmény. Igaz, én nem veszek meg a 60fpsért, jó nekem a 30 is, meg nem gont ha nincs minden árnyék EPICre rakva...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.02.07. 19:02:17
Konfigom Q8300as proci, 4 giga ram, gt 430 videókártya. A játék a játszhatatlan kategóriába tartozik.
Gondolkodom, egy gtx 1050 ti-n. Megéri? Mekkora fps növekedésre számítsak?
- nem vagyok hajlandó 1x szorzókkal játszani, van munkahelyem IRL, nem kell még egy online is 😊
- az adminok elérhetőek facebookon és teamspeaken, és konkrétan segítenek is ha jogos kérés van (pl ismert bugok amikadmin commanddal javíthatóak), plusz figyelnek a szerverre - tehát pl amikor vki televeri oszlopokkal a metal helyeket, azok kapnak egy figyelmeztetést, azt ha nem reagálnak akkor az admin szépen elbont mindent. Szintén ha jönnek a vándor alpha tribeok gyalulni - akikegyébként nem a szerveren élnek - akkor kivágják őket a francba 😊
Ettől eltekintve viszont az adminok nem szólnak bele a PVP szerver életébe...
- a szerver 100%os biztonsággal megy...
- van egy Scorched Earth testvér szervere is, ugyanazok a beaállítások/adminok, és megy köztük a transzfer.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.02.07. 15:38:18
Voltam pár official pve serveren, de tele van hányva az összesen a kezdő oszlopokkal, ami elég fasza..
A lagról ne is beszéljünk.. olyan lag spikeok vannak, hogy szabályosan játszhatatlan.
De! Odébb már előtte raktam hálózsákot, ott újraszülettem kicsit feltápoltam magam, majd visszamentem és én ütöttem ki miközben elfoglalt volt a craftal vagy valami mással :d Én már nem sajnáltam bele a narcot 😄 kellet neki a büntetés XD
Van aki ketrecbe zárja a másikat és ott csinálja ezt, ami elég vicces.
Jól meg is lettünk rakva a végére, még most se tudok rendesen ülni 😊
Funnak fun, meg rendesen kell agyalni, viszont egy resource szorzó nem ártana mert nagyon könnyű kinullázódni 😄 De tényleg teljesen más játék igy dínók nélkül...
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2017.02.06. 16:29:38
Az létezik, hogy I5 6500K procival 8Gb rammal Gtx1060as kártyával Hd felbontáson epicen, de nagy felbontáson is 20 körüli fps-t produkál a játék???
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
https://survivetheark.com/index.php?/articles.html/community-crunch-82-and-ark-digest-46-r393/
Szerverszűrőbe beirni ezt:Experiment,és kidobja
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.02.05. 00:22:33
Teszteltem őket és működnek.
Viszont megkért, hogy ezeket a fájlokat ne adjam ki, így kicsit még várnotok kell ameddig belerakják a frissítésbe.
Közben rám írt, hogy jön a global fonts update nemsokára.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: DevLupius, 2017.02.04. 19:01:26
Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64
Ráírok Neizanra, hogy nézzen utána.
Utoljára szerkesztette: DevLupius, 2017.02.04. 18:39:52
Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64
Utoljára szerkesztette: Kazagor, 2017.02.04. 18:21:57
Van meg par bug, amely folyton elojon, javitas utan is, de egyebkent rendben van minden. (hja es egyelore nincs - vagy csak en nem talaltam - ollot vagy fodrasz cuccost, igy elegge osember kinezete van a karakternek) Uj dinok vannak, az az alapjatek frissitessel ide is megjottek, de nyergekre meg varni kell. Birkanyirasra is ollo hianyaban.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.02.04. 16:33:34
Gondolom a töltési idő nem változott semmit?!
Itt a kép a market systemről:
https://twitter.com/ComplexMinded/status/827704421526106112

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.02.04. 14:58:59
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.02.04. 12:07:54