Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sokat akart a szarka... 😊

Felteszi prohardverre az 1GBseket, azt vesz másikat. Komolyan, ne keressük már a kifogásokat 😊 Aki játszani akar egy erőforrás igényes játékkal az oldja meg, legyen már ennyi spiritusz az emberekben.

Nyilván szervizes tapasztalataiddal nem akarok versenyezni, én soha sem törődtem ezekkel a memória párosításokkal, emlékszem volt olyan hogy hülye voltam, és AMDs alaplapba 3 modulos kitet vettem... szóval páratlanul mentek a modulok (talán intelnél volt olyan hogy 3 modul kellett), amikor vmi boltos megtudta, ott hüledezett háthogy úroisten, nincs dualchannel meg minden... túrót se számított 😊 Az többet szmított ha kivettem a harmadikat és 2Bvel kevesebb volt...

A mostani gépemben DDR3ak vannak, 4 modul de 3 különböző tipus. Tán még olyan is volt hogy a méretük se passzolt (vegyesen voltak 2 meg 4 GBsek, sőt sztem most is igy van, mert gyorsan beloggoltamotthonra és megnéztem, 12GB memóriám van 4 modulból), semmi jelentősége nem volt. Én parasztgyerekként azt látom, hogy az számít hogy 4GB 8GB vagy 12GB, az kevésbé hogy milyen az időzités, meg hogy van e dual channel vagy nincs... megveszm a legolcsóbbat azt hadd szóljon. Régen volt hűtőbordás, tuningmemória, azt inkább elcseréltem vmi szutyok "nonamere", mert a hűtőborda nem fért be a CPU hűtő alá 😊

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.02.08. 11:25:22

PiszkosFred
Az official szerveren ahol jatszok sem volt gond eddig, mindig voltak peldanyok mindenfele. Viszont kb 1-2 hete drasztikusan lelassult a respawn, kvazi kiurult a szerver (kiveve a mocsart, de oda meg menjen akinek hat anyja van). Ami a supply dobozok vadaszata miatt nem rossz, nem ugrik rad senki sem, de se tame, se hus a dinoknak, stb. vagy csak nehezen. Meg halakat is alig lattunk.

Birkat en wildkent meg nem lattam, de a szomszed bazison mar van ketto, ott megneztem oket 😊 Egyebkent arra tegnap jottem ra, hogy a fodraszat soran levagott emberi haj is "peltnek" minosul, vagyis erdemes gyujteni 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.02.08. 11:13:56

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Caliph
kell néha dinó respawn,terra nován pl 2 napja volt,érezhetően több dínó mászkál mindenfelé. És már láttam ovist is,de épp egy falka farkas elkapta mielőtt felszedhettem volna 😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

PiszkosFred
Az objektumok kezelesevel van a gond. Emiatt (is) "rajzolja" ki neha oket mar csak akkor, ha ott allsz egy fal elott es nem erted, hogy miert nem tudsz haladni, majd megjelenik egy baromi nagy bazis elotted 😊 Illetve, emiatt lagzik majdnem minden szerver, ahol 30-40+ jatekos jatszik, mert a szerver azzal van elfoglalva folyamatosan, az egyes bazisok (amelyek nem egy 2x2-es fahazak) elemeit kezeli, megjeleniti, kontrollalja, stb., Es mivel ezek a bazisok sok kis apro szarbol epulnek fel, amely elemek mindegyike egyedi es kulon jellemzovel bir, ezert egyszeruen keptelen ezt normalisan kezelni.

Sokkal jobb lenne a helyzet, ha lehetne hasznalni pl elore definialt osszefuggo elemeket az epitesnel. Gonolok itt pl arra, hogy 3 egyseg magas, es 3-3 egyseg mely (mindket iranyban) derekszogu epulet sarokhoz 18 falat kell leraknod, es 9 foundationt. Ezt a rendszer 27 elemnek kezeli, mert mindegyiknek van sajat "eletereje", sajat jellemzoje, stb. De ha lehetne epiteni eleve ilyen sarokelemet, amely csak egynek szamitana, nyerne vele kis eroforrast a rendszer. Ezert is van az, hogy egy-egy bazis nem megjelenik elotted, hanem fokozatosan kirajzolodik, egymas utan megjelenitve az egyes elemeket. Videon jol mutat egy ilyen "timelapse" video egy nagyobb epitkezes/bontas eseteben, de itt az ARK-ban szornyu es marhara idegesito 😊

A motor grafikus megjelenitesen is lehetne mit csiszolni, de a legnagyobb hianyossag az a megjelenites. Annyi dino + jatekos + structure elem van egy-egy szerveren, hogy azt egyszeruen nem birja lekezelni jelenleg normalisan.

A vicc az, hogy normal szerveren a hetvegen, amikor a x1.5 event miatt meg tobben jatszanak (nalunk pl hetvegen 55/70 jatekos votl a csucs), mar dinokat is alig talaltunk, mert valoszinuleg valami dinamikus performance szarsag miatt nem spawnoltak annyian, mint maskor. Alig tudtunk etetni 😊 2 napig mindenki csak epitkezett, tamelheto dino hianyaban, ami azert vicces, mert ezzel megint csak a szervert gyilkolja mindenki, egy-egy ujabb objektum felhuzasaval... 22-es csapdaja.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.02.08. 10:10:05

Ha neki most 4*1 GB van, akkor nehezen fog találni szabad slotot a bővítéshez...ha mégis 2*2 GB-os moduljai vannak (ami nem volt gyakori szervízes emlékeim szerint), akkor meg lehet nehezen fog találni ugyanolyan tipusú ramokat használtan DDR2-ből (DDR3 nagyon későn jött és ritka volt LGA775-nél), ha törekedni akar a maximális kompatibilitásra. Az alaplapok nagyon érzékenyek a különböző típusú ramok vegyesítésére...ha valaki mégis erőlteti, akkor jönnek a bsodok, random fagyások vagy a csökkentett ram sebességek...ott már egy alaplap+cpu+ram csere is időszerű lenne. <#awink> A vga csere után lehet azt is betervezni! <#buck>

8GB memória már sok-sok éve alap egy gémer gépben.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.02.08. 10:05:47

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Jogos, nekem is asszem 14 van, bár arra csak akkor van szükség amikor egyszerre futtatom a dedicated LAN servert meg a játékot is rajta... fiam 8GBs gépén teljesen jól el van csak simán a kliens amikor csatlakozik hozzám. Szóval én az abszolút minimumot 8GBnél húznám meg, felső határ meg ugye a csillagos ég...

Abban igazad van hogy sajnos nem foglalkoznak vele, de hogy játszhatatlanul szar lenne...

A fiam gépe egy használtan (egy éve) 80e-ért vett i5 2400 3,1Ghz, 8 giga rammal meg egy 120as SSDvel (csak az oprendszer van rajta, a játék HDDn van), megkapta az én régi Radeon HD 7850 2GBs kártyámat (ez jelenleg használtan prohardveren 20 körül van), és teljesen jól megy rajta. Nyilván csak a view distance van epicre húzva, minden más levéve mediumra/lowra, clutter is minimumon, plusz természetesen a szokásos command line opciók - de innentől kezdve normális FPSel megy.

Persze lehet mondani hogy így ótvarul néz ki ahhoz képest mintha full epicen lenne DX12-vel, de sztem manapság már az nagy szó hogy egy játékot többé kevésbé be lehet konfigurálni hogy a rendelkezésre álló vason menjen - és nekünk még ezeken a beállításokon is tetszetős a játék. Itt rengeteg lehetőség van játszani a beállításokkal, és ha egy 100K értékű gépen fut, akkor egy szavunk nem lehet szerintem. Plusz szerintem a játék fő erőssége nem abban van hogy milyen szépen hullámzik a fű vagy milyen csecse nézni a naplementét egy T-rex hátáról...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.02.08. 08:56:00

Ombika
Szar az egesz jelenleg,es nem foglalkoznak vele. 25-30 FPS meg akadozas plane ilyen jateknal....

Persze használom jobb helyeken 20+ fps, neccesebbeknél alatta.

Nekem sem cél a 60 fps, én egy medium 30+ al bőven megelégszem, tehát, hogy lehessen játszani a játékkal.. Nekem legalábbis ez a játszható kategóriát tükrözi 😄
PiszkosFred
inkabb legyen +12, a 16 manapsag mar alapnak szamit, annyi szarral toltik meg mostansag, hogy 8 mar nem mindig eleg.

Ramból kapásból dobj bele +4et...

A command line opciókat használod? (fejlécben a FAQ) Rengeteget számítanak...

Amúgy nekem egy AMD Radeon R9 380 2GBm van, és teljesen játszható vele a játék, ahogy elnéztem a te kiszemelted kb ugyanez a teljesítmény. Igaz, én nem veszek meg a 60fpsért, jó nekem a 30 is, meg nem gont ha nincs minden árnyék EPICre rakva...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.02.07. 19:02:17

Srácok, a game videókártya vagy proci függő inkább? Gépfejlesztés előtt állok azzal a céllal, hogy normálisan tudjak már végre játszani ezzel a sz@rral meg egyéb játékokkal.
Konfigom Q8300as proci, 4 giga ram, gt 430 videókártya. A játék a játszhatatlan kategóriába tartozik.
Gondolkodom, egy gtx 1050 ti-n. Megéri? Mekkora fps növekedésre számítsak?
PiszkosFred
Hetvegen meg meg tobb 😊 Jatszani meg ugyis akkor van ido, hetkozben tul nagy dolgot nem csinal az ember.

Hát, tegnap tologattuk a no taming experimantálon, és ez még elég fájdalmas volt számomra. De most hogy mondod, feltűnhetett volna hogy NEM annyira mint rég...

Fehercsoki
A hivatalos szerverek már 2x szorzóval mennek, ez így már bőven jó.

Eza hőfokszabályozás nincs túlmisztifikálva? Igaz én csak légkondikkal dolgoztam, de úgy láttam ha leraksz 9 légkondit akkor minden 100%osan kikel, nem kell hőfokszabályozni meg ilyenek.

Időm legnagyobb részét egy magyar unofficial szerveren töltöm Hydra The Center, azért mert:

- nem vagyok hajlandó 1x szorzókkal játszani, van munkahelyem IRL, nem kell még egy online is 😊

- az adminok elérhetőek facebookon és teamspeaken, és konkrétan segítenek is ha jogos kérés van (pl ismert bugok amikadmin commanddal javíthatóak), plusz figyelnek a szerverre - tehát pl amikor vki televeri oszlopokkal a metal helyeket, azok kapnak egy figyelmeztetést, azt ha nem reagálnak akkor az admin szépen elbont mindent. Szintén ha jönnek a vándor alpha tribeok gyalulni - akikegyébként nem a szerveren élnek - akkor kivágják őket a francba 😊
Ettől eltekintve viszont az adminok nem szólnak bele a PVP szerver életébe...

- a szerver 100%os biztonsággal megy...

- van egy Scorched Earth testvér szervere is, ugyanazok a beaállítások/adminok, és megy köztük a transzfer.

PiszkosFred
Hat ez egy hosszabb es idoigenyesebb folyamat. Erdemes atnezni a wikit es megnezni par youtube videot, mert konnyen el lehet rontani 😊 En a helyedben eloszor megepitenem a kelteto helyseget, teleraknam kulonfele teljesitmenyu "husugarzoval", az allofaklyatol a kandallon at a tabortuzig, majd par dodon vagy dilon probalkoznek, mind a keltetes folyamataval, mind a hofokok allitasaval, szabalyozasaval.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.02.07. 15:38:18

Ainz
Ki hol játszik ? official vagy custom ?
Voltam pár official pve serveren, de tele van hányva az összesen a kezdő oszlopokkal, ami elég fasza..
A lagról ne is beszéljünk.. olyan lag spikeok vannak, hogy szabályosan játszhatatlan.
Tojást hogyan lehet keltetni?Az inkubátorba nem tudom belerakni?
Ja, mesélte a haver hogy őt is bezárta vki azt ott tartotta fogolyként jódarabig 😊

Ainz
Én is kipróbáltam elég vicces 😄 A bunkósbot kajak onehit, de nekem szerencsém volt, mikor kiütött a gyerek kiszedett mindent és megölt..
De! Odébb már előtte raktam hálózsákot, ott újraszülettem kicsit feltápoltam magam, majd visszamentem és én ütöttem ki miközben elfoglalt volt a craftal vagy valami mással :d Én már nem sajnáltam bele a narcot 😄 kellet neki a büntetés XD
Van aki ketrecbe zárja a másikat és ott csinálja ezt, ami elég vicces.
Hú gyerekek, ez az experimental PvP szerver valami brutális. Rendesen tolják az exploitokat az emberek, tegnap 3-an felmentünk egy 2 órás szeánszra, volt ott minden: beleglitchelés a másk raftjába hogy ne tudjon mozogni, bunkósbottal 1 hitelős emberek stb...
Jól meg is lettünk rakva a végére, még most se tudok rendesen ülni 😊

Funnak fun, meg rendesen kell agyalni, viszont egy resource szorzó nem ártana mert nagyon könnyű kinullázódni 😄 De tényleg teljesen más játék igy dínók nélkül...

Fehercsoki
GTX 1070 bírja a full epicet (úgy hogy mellé minden extra beállítás be van pipálva), viszont ezt csak fix 30 fps-el. 60 fps-hez bizony lentebb kell venni a grafikát. Ezt persze 1080p-ben, Resolution Scale maxon van.
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2017.02.06. 16:29:38

Az igen! Ez most optimalizálatkanság miatt van, vagy ez nem is fog javulni? Csak mert steamen elegge alacsony a minimalis gepigenye. Jo tudom az nem a max beallitasokra van irva, de ekkora a kontraszt?
Ombika
Nem rossz kartya,de EPICET meg en is elfelejthetem GTX 1080-al...

Fehercsoki
A GTX 1060 kb. a GTX 980-al van egy szinten, szóval ahhoz hasonló teljesítményt kell várni.

Ombika
Csoda,h annyival is megy.......

Sziasztok!

Az létezik, hogy I5 6500K procival 8Gb rammal Gtx1060as kártyával Hd felbontáson epicen, de nagy felbontáson is 20 körüli fps-t produkál a játék???
Caliph
tegnap fél délelőtt repkedtem a havas hegyvidéken és egy darabot sem találtam-

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Fehercsoki
Sajnos nagyon ritkák, én még egyet sem találtam.

Srácok, kísérletezett már valaki az "OVIS"-okkal ? Mit lehet tudni róluk? hogyan megy az egész? Befogom őket és kész? Most hogy bekerültek a játékba eléggé felborítottak a taming rendszert, számomra egyszerűbbek tűnik "raw mutton" csinálni mint kibblet.
Kb semmi hasonloság nincs az unreal tournament és a notaming pvp között. Azért mert nincs tame ugyanaz az a játék csak izgalmasabb mert jo kis gerilla harcok alakulnak ki. Bár én egy no flying dino tame szerverrel kezdtem volna de ez is jopofa
Unreal Tournament dinok közt! Szó szerint! A TEK cucc még rá is erősített erre! Van aki ezt kedveli,dehát akkor minek az Unreal Tournament?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Tame nélkül nemtudom milyen lenne a játék,az egyik legfőbb dolgot kell nélkülözni,akkor csak simán céllövölde az egész.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Azért ez már rekord! 140 playeres szerver,nincs taming,50 százalékkal nagyobb erősségü bázisok,Titano kivéve,Auto-Turret kivéve..stb

https://survivetheark.com/index.php?/articles.html/community-crunch-82-and-ark-digest-46-r393/

Szerverszűrőbe beirni ezt:Experiment,és kidobja
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.02.05. 00:22:33

PiszkosFred
Es akkor vegre eltunik az orosz es keleti nepek [][][][] jellegu tarsalgasa 😊

Köszi, szuper. Várjuk.
DevLupius
Most beszéltem a vezető fejlesztővel, elküldte a javított fájlokat.
Teszteltem őket és működnek.
Viszont megkért, hogy ezeket a fájlokat ne adjam ki, így kicsit még várnotok kell ameddig belerakják a frissítésbe.
Közben rám írt, hogy jön a global fonts update nemsokára.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: DevLupius, 2017.02.04. 19:01:26

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

DevLupius
Már írtam a fejlesztőknek, azt mondták, hogy dolgoznak rajta.
Ráírok Neizanra, hogy nézzen utána.
Utoljára szerkesztette: DevLupius, 2017.02.04. 18:39:52

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

Valahogy orvosolható az ékezetes magánhangzó hiba?

Utoljára szerkesztette: Kazagor, 2017.02.04. 18:21:57
Köszönöm, lényegében a legfontosabb dolog nem változott még!
PiszkosFred
Toltesi ido valtozatlan ((mai login elott/kozben pl megneztem a heti Big Bang Theory reszt)
Van meg par bug, amely folyton elojon, javitas utan is, de egyebkent rendben van minden. (hja es egyelore nincs - vagy csak en nem talaltam - ollot vagy fodrasz cuccost, igy elegge osember kinezete van a karakternek) Uj dinok vannak, az az alapjatek frissitessel ide is megjottek, de nyergekre meg varni kell. Birkanyirasra is ollo hianyaban.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.02.04. 16:33:34

Passz,én nem azon játszom

Mennyire játszható jelenleg a Primitive Plus? Javítva lettek a bug-ok?
Gondolom a töltési idő nem változott semmit?!
Óriási hír!! Jön az üzleti rendszer a játékba,már dolgoznak rajta,de még bugos kicsit! Viszont a Primitiv plus megint kap egy foltot hamarosan.
Itt a kép a market systemről:

https://twitter.com/ComplexMinded/status/827704421526106112

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.02.04. 14:58:59

drop
ig én is most kezdtem azon és ott vannak a dinók is

Most nézem,át lett oda rakva az összes scorched earth tartalom? Baszki ha ezt tudom hogy van ilyen,akkor meg se veszem.Hogyan lehet átvinni a tartalmakat a dlc nélkül? A lények is vannak?
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.02.04. 12:07:54

PiszkosFred
En redwood eszaki peremen szoktak veluk talalkozni.