Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy igazából kerítés sem kell, csak egy 3-4 magas pillar sor, plant-x, és auto turretek. Ami ezen bejön, az kicsi, azt a rexek szétszedik. A carno meg már nem fér be.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.03.31. 19:19:53
Viszont az érdekes hogy vmilyen oknál fogva mindenki be akarja rakni a házba az összes állatát... nálunk a szerveren is, óriási hodályokat építenek az emberek hogy az állataikat betárolják, de nem látom ennek sok értelmét, ellenben jó sok grind amig az ember kitermeli a hozzávalókat...
Nálunk van egy kerités, azt kint parkol minden a telken, a házban csak az emberek alszanak meg az esetleges low HPs lények amiket sniperpuskával ki lehet lőni (pl a dimorphodonok, értékes breedelt pterák stb). Egy gigát sose tárolnék be egy házba, de még rexet se meg semmi mást se, minek... birják az esőt meg a napot, vastag a bőrük 😄
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.03.31. 16:36:53
Amúgy ezek az alfák nekem ireálisan erősnek tűnnek, persze mondhatjuk hogy survival játék, legyen benne kihívás 😄
Pterat mint alternativ megoldast hoztam be a kepbe, mert ugy gondoltam, hogy ha lenne gigaja, amely erosebb a 12k-s 460% damos rexenel, akkor azt kerdete volna meg. Szinten elnezesedet kerem emiatt, legkozelebb majd irom azt, hogy "nem". 😊
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Van 400% sebzésű pterám 2k staminával, 1.5k élettel, de hagyom a fenébe. Inkább bázist építek.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.03.31. 12:44:17
De még igy se "értelmes" a ptera behozása a kérdés megválaszolásába 😛 Gigával is meg lehet ölni egy alfa rexet, vagy egy sárkánnyal, nem jutunk közelebb annak megválaszolásához hogy egy sima rexxel lehet e vagy sem.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.03.31. 12:37:54
Kb olyan válasz ez mintha én meg azt mondanám hogy bármilyen földi dinót megölök egy quetzzel, mert lebegek felette, én harapom ő meg nem tud.
Amikor viszont rexxel mész rex ellen, akkor az az alfa rex vissza fog támadni 😊
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.03.31. 12:06:49
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.03.31. 12:04:03
Szoftverfejlesztés olyam mint a művészet, nem lehet pontosan kiszámítani... mostanában lesz, +-1,2,3 nap belefér. Persze inkább -, olyan még nem volt hogy egy szoftver előbb készüljön el mint tervezték 😊
Most akkor mikor lesz frissítés?
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Ez inkább visszafejlődés,mint átalakulás.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Kicsit többet vártam, sehol új funkcionalitásra utaló gomb (mint 1 klikkre stackelés), pusztán levették a gombokról a szöveget, meg összevissza pakoltak mindent.
Ezt a méhkaptár tektier mintázatot se csipem nagyon...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.03.29. 16:57:53
Tegnap meglett a 96-os quetz, 143-as lett. 6800 HP, 2100 stamina, 1000 feletti weight, elégedett vagyok vele. Még csak rádobtam a nyerget, és leparkoltam a tetőre. Míg ki nem jön a nerfes patch, addig nem akarok stat pontot tenni neki semmire, bár, h nem marad alapon a speedje, az fix, mert ez így nekem nagyon lassú. 😊
Új kedvencem az upgrade station mod. Ascendant minden cuccom, 150-es rexeket kardal végzzem ki😄
Amúgy most őszintén, ha lát az ember egy magas szintű quetzet, akkor mennyi idő átalakítani a platformot? 3 perc? 😊 Csak erre nem fogok egy kicsit tartani pluszban. Nekem eleve az alap az 3x3-as, bal oldalra kinyúlva asszimetrikusan, ott parkol az ankylo, meg hátra 2x2 metal rámpa. Azokat lebontom, és pikkpakk ráépítem a befogót, akár még a levegőben is, a zsákmány mellett. Tegnap láttam egy 96-osat repkedni a red obeliszk mellett, de az nekem kicsi. 😊 Majd rászánom magam, és gyilkolászom őket lefele, h spawnoljon nagyobb.
Rex tamelés pedig nálam úgy megy, h a jobb felső sarokban a ragadozó sziget mellett van 2 raftom. Egyik egy csapda, beagrózom az állatot, és behúzom, kiviszem a nyílt vízre, és mehet a témelés zavartalanul. Általában van vagy 50 rexnek való kibblém, úgyhogy tök mindegy, hanyast fogok be, minimálisan több meló. Van vagy 15 skorpióm, sokat tojnak. a másik pedig egy bazi nagy raft garázs, ahol a gyilkológép rexem van. Azzal szaladok körbe, és gyakom le a szigetet, és spqwnolnak a rexek nonstop, 5 percenként 2-3 is.
Remélem nem olyan barbár módon esnek neki a nerfnek mint ahogy a blueprintekkel tették, elcseszve azt is visszamenőlegesen ami már megvolt... de tartot tőle hogy ilyen ipari kretén megoldás lesz, ha az utolsó ppillanatban csúsztatták be a patchbe... nem valami rendesen átgondolt, kitalált kiegyensúlyozás...
The Center játékosként a patch többi része majdhogy érdektelen, TEK tiert szerezni centeren lehetetlen, az új dínók egy darabig nem fognak spawnolni még a térképen, ami biztos hogy a nerf áttjön 😞
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.03.28. 13:44:38
Hódoknál ugyanez: húzhatod teherhordásra a hódodat, de akkor pl fagyújtésre szar lesz, mert a fa gyűjtési sebessége a damagetől függ. Szóval itt is érdemes dedikált állatokban gondolkodni.
A mindenre jó állat nem jó semmire se igazán 😄 Mint a való életben, a multitool nem olyan hatékony mint több dedikált szerszám.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.03.27. 12:35:41
Nekem a befogó quetzemen ugye megvana felépitmény, az inventoryjában minden ami a tamehoz kell (puska, narcoberry, narco, narcolőszer) azt amikor alkalom adódik csak ráugok és megyek is befogni 😄 Meg úgy általában rexet meg minden mást is könnyű quetzről befogni ugye, szóval egy tamelős quetz az jó ha van kéznél.
------
Tojáshoz ahogy mondod, "hülyeség" magas szintű állatot befogni. Teljesen felesleges az időt húzni a kereséssel meg a tameléssel, a level1es pont olyan jól tojja a tojást mint a level 160as 😊
-----
Hód: igen, a súly kevesebb lesz a hód kompresszáló funkciójának köszönhetően. Már ha tényeg kompresszála a vasat, azt még sose próbáltam vele (csak fát meg követ).
Hogy mennyi súlyt bir el? Na azt egy vad eseén nem lehet megmondani előre. Ugye eleve attól függ egy állat teherbírása, hogy a véletlen hogyan osztja el a statokat.
Szóval mondjuk fogsz egy 100as hódot, és lehet hogy a random úgy dönt, annak a hódnak minden szintből eredő bónusza megy a HPre... miközben fogsz egy 60ast, akinél random meg a súlyra teszi a pontokat (extrém példák). A vége az lesz, hogy a level 60as teherbírása alapból nagyobb mint a level 100asé.
De ebbe méga tameléskor kapott bónuszok is beleszólnak, ugyanúgy véletlen mire rakj a a gép az extra szintből eredő statokat.
A befogott állat szintezésnél a teherbirás pedig %osan növekszik, a Castoroides esetén szintenként 4%-al.
Szóval többváltozós a történet... de ha már van egy befogott hódod és annak tudod a befogás utáni (de még szintezés előtti) alapsúlyát, akkor ugye ki tudod számolni hogy mi lesz az elérhető max súly (4%)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.03.27. 12:29:00
Multiban, illetve szerveren nem tudom, mitől függ, single playerben ha elindítom a játékot, akkor az összes csiga teli van polymerrel, és ugye a 100 CP-vel. De nagyon durva, már a fülemen jön ki, elötte meg örültem, ha összefarmoltam pár hódvárból pár ezret. Kicsit olyan, mintha otthon nyomtatnék pénzt. 😊
Más. Valahol láttam, h ha a hőd inventoryjába teszek plö vasat, akkor az felét nyomja. Ha ezt a hódot felteszem egy quetz flatformra, és ott pakolom teli, akkor az a 33%-nak a felével fogja terhelni a quetzet? Még egy kérdés, h egy jó magas szintű hód mennyi súlyt bír el, ha arra fejlesztem? 😊
Csiga az tényleg állat, mi 20at fogtunk be, brutális CP termelés van. Az organic polymer se rossz, annál viszont furcsán termelnek, hol termelnek hol nem. CP az mindig termelődik folyamatosan (1 perc = 1 CP asszem), de polymer az van hogy 1.5 óra után is max 2 van a csigában.. ma reggel viszont az összes csiga csurig volt, amire eddig még nem volt példa... nem világos hogy a poly termelés mitöl függ
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.03.27. 10:16:43
Ezt a funkciót "tethering"-nek hivják.
Amit tehetsz:
A. Ha PCs vagy, és van elég memória (12GB+) a gépedben, akkor szerintem a legegyszerűbb ha a gépen akihez eddig csatlakoztak (host) futtatsz egy dedikált szervert, és amellettt futtatsz egy klienst. Mind te a kliensedről, mint a többiek a dedikált szerverhez csatlakoznak. Nekem igy ment sokáig a fiammal a coop.
B. A 196.0 updateben elméletileg lehetövé tették a tethering beállítás változtatását.
"Added adjustable "Tethering" distance for non-dedicated multiplayer sessions (maximum distance from Host player), adjustable in the Host UI"
Próbálkozz nagyobb számokkal, elvben a gugli eredményei szerint akár az is lehetséges hogy olyanagyra állítod hogy az egész térkép "belefér", és akkor nincs ilyen teleportálgatás. Hogy ez mekkora terhelést jelent a hostnak, az kérdés.
A teszted eredményeiről örömmel vennék egy beszámolót 😊
C. Miért ne keresnétek egy barátságos PVE szervert, és játszotok azon? 😊
AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse
Próbáltam csatlakozni a szerverhez de nem tudok, azt írja hogy a mod-okkal van valami baj. Nem megfelelő, pedig letöltött valamit amikor rátok kerestem...
Volt már valakinek hasonló? Valami tipp hogy mi lehet?
Másik, az egyik leghasznosabb állat a csiga. Gondolkodtam, h 12db-ot fogok be, de szerencsére megálltam 7-nél. Döbbenet, mennyi cementing pastet adnak. 😊
A macskákkal egy további baj, hogy ha jól rémlik alacsonyan harapnak, a denevérhordák ellen nem túl jók.
De a legfontosabb hogy MELYIK barlangról van szó, aztán irány a wiki hogy megmondja mi fér be.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.03.21. 12:00:34
Ostorral amúgy sok szűk helyen át lehet csapkodni egy állatot. 😊
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.03.21. 09:45:26
Azért nézd meg az Ark wikin hogy a tervezett barlangba 100%ig használható e az adott állat, van olyan hogy pl bemenni be tudsz egy állattal de már ki nem tudodhozni, meg félúton elakad stb.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.03.21. 09:38:36
Viszont ha olyan helyre telepitünk hódot ahol magától ne spawnol, onnan előbb utóbb el fognak tűnni (despawnolnak) - ez igaz más vad dinóra is, ha elvonszolja az ember őket és bedobja egy karámba olyan helyen ahol nem spawnolnak, akkor eltünik, függetlenül attól hogy zárt karámban volt. (mondjuk egy mammutot bedobsz a tropical tengerparton egy karámba)
---------
Más: az nemtudom elhangzott e már hódokkal kapcsolatban, de a hódvárból mindent ki kell venni, nemcsak a cementet,mert csak az újraspawnolt hódvárban lesz megint cement. Nálunk a szerveren ez rendszeres probléma, az emberek csak acementet veszik ki avárból azt váják mikor spawnol újra a várban a cement... már 2 nyelven ki is tábláztam az összes tavat a szerverünkön, de hihetetlen hogy még ez is kevés...
A csúcs az, amelyik ember meg képes megérteni az instrukciókat az meg odaépít közvetlenül a tó mellé egy foundationos házat (a foundation meg blokkolja a hódvár spawnt). Szóval járhatok körbe átirni a táblákat 😄
(mondjuk mi már csigázunk, van vagy 15, azóta nincs probléma CPvel, 1500 cementing paste másfél óránként... Csigákat megetetjük hetente azt kész.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.03.20. 12:28:34
Ahogy teltek a napok úgy lett egyre unalmasabb, hogy messzebb kell mennem cementért, így elkezdtem beimportálni a tavaimhoz más tavaktól a hódokat, lesz ami lesz alapon. Amire még emlékszem, hogy hím és nőstény vegyesen volt, szóval dúlt a love is a tavaknál. Amint ez megtörtént, hirtelen elkezdtek szaporodni a hódvárak, annyira hogy a többi játékos is hozzám (környékemre) járt át gyűjtögetni cementet.
Nem tudom, hogy a játékban ez megvalósítható e vagy csak szerencsém volt, mivel olyan területen lakom ahol nagyon nagyon sok dinó spawnol. Itt a Rexek, Raptorok és az Alfák is szinte állandó jelenlétükkel biztosítják, hogy ne unatkozzon az ott lakó. <#crazya>#crazya>
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.03.19. 19:04:19
AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse
Ez mindig is igy mukodott, csinaltunk mar ilyet, sokat, de sajnos ez nem is betelepites, hiszen a spawn pontjuk miatt amugy is megjelennek, itt - csak igy korlatozzuk a mozgasteruket es igy nem kell 10 metert menni a gathoz, hanem egyben lesz mindegyik.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.03.19. 15:08:23