Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Caliph
ahhoz hogy tojást tojjon nem kell wanderingre rakni,a wandering csak a szaporodáshoz kell. Ha fogtok mellé egy oviraptort akkor megnő a tojásrakási kedv is 😊

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

furcsa ez a játék... nekem meg orba szájba fossák a tojást vizben, passzivon, nem mozogva. És nem fulladt meg eddig egy se, pedg van amelyiket benyomtam a mélyebb vizbe 😊

Tök jól jártam tegnap. Egyrészt leltem egy ovis lány-fiú párt. Haza is vittem őket. 😊

Másrészt a dimetrodonok nem akarnak tojást rakni, és ha wanderingre teszem őket, akkor vhogy kibugolnak a dupla falon át a water penből. Úgyhogy gondoltam okosan, telirakom őket kövel, milyen jó lesz. Hát, megfulladtak. 😊 Viszont wanderingen szárazon is tesznek fertilized tojásokat, szóval megvan a megoldás. Csináltam a bázisomon ketrecet nekik, betettem őket, állandó wanderingen vannak, és kész. Kibblének az is jó.
DevLupius
Magyarítás!

Harcba hívom a régi fordító csapatot és keresek segítőkész embereket, mert új kihívás ütötte fel fejét a Crowdin-en.
Kicsit átalakították a szövegeket és újak is érkeztek, ami azt eredményezte, hogy a 100%-ról 57%-ra esett a készenléti állapot.
Aki tud jöjjön és segítsen elkészíteni, hogy minél előbb bekerüljön a játékba a teljes fordítás.

A fordítás a Crowdin-en zajlik egy online "excel szerű" felületen, használata gyerekjáték.
Belépéshez google account használható.

MAGYARÍTÁS ONLINE CROWDIN

Köszönet mindenkinek.

A Crowdin-en a szűrést így állítsátok be:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Baloldalon kiválasszátok a szöveget, majd jobb oldalon az a szerkesztőbe beírjátok a fordítást majd mentitek.

Utoljára szerkesztette: DevLupius, 2017.05.21. 10:08:45

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

Szerencsére, így nem ugrott a számláló. 😊
Gondolom azért mert az utód a nagyobb staminát örökölte, az meg nem volt mutációs....

Na, megnéztem. Az az állatka, amelyik a gyengébb staminára kapott mutációt, plusz kék színt, szaporítva egy magasabb staminással, ezt a mutációt nem viszi át.

Ez a feltöltős ez érdekes, obinál láttam, h fel lehet tölteni állatkát is. Mondjuk ezt tuti ki fogom próbálni. Kár, h állatról le kell venni mindent, és nem lehet benne sem cuccot átvinni. 😊
Ja, juteszembe ez az átjárás dolog (nem próbáltam csak olvastam a minap)

Szóval singlében állítólag annyi az egész hogy inditasz egy szingle meccset mondjuk islandon, aztán fogod, odamész egy drophoz / obeliszkhez, feltöltöd a karidat aztán kilépsz a játékból, és utána inditasz mondjuk egy center singleplayert és ott meg le tudod magad tölteni.

Szóval nem kell hogy egyidőben fussanak a térképek/szerverek, hanem igy aszinkron módon megy.

Mondjuk állitólag a legutolsó nagy patchben elcsesztek vmit a szingle playeres karakter transzferrel, és nemtom azóta javítottak e valamit, plusz még1x, ezt csak olvastam de nem teszteltem. Csak eszembe jutott hogy múltkot beszéltünk erről itt, és nekem tök homály volt ez...

Jaj, ne is fárassz. Gondolkodtam rajta, h felteszem a nehézséget 5-6-ra, de csak opnék ezzel, mert itt plö az egyik quetzem 120-as, ami islanden ugye maxos. Dobhatnám az összeset. De úgyis az lesz, mert island-center szerver clustert akarok majd otthon futtatni, h átjárható legyen magamnak. 😊
Ez a legjobb része, amikor a breedelési projekt közepe/vége felé beeseik a vadonból egy jobb ami feleslegessé teszi az eddigi "munkát" 😊

Majd otthon megnézem, elvileg 3 mutációnak kellene rajta lennie, de csak 2 van neki. Nem sajnálom, mert tegnap előállt az egyik alap quetz, akinek a full statja a legjobb, kivéve a food, de azt leszarom.
Na mondjuk ezt nem vágom, mi az hogy eltünt.. nem tűnik az el...

Na, el is tűnt az a mutáció a statból, de a szín megaradt, és nem is számolja be a mutációk közé.
Köszi a választ, reméltem, h így lesz. 😊

Jelenleg még csak ott tartok, h 3 szülőtől származó legjobb statokat szeretném összeszedni egy párba. Quetz nem egy szapora faj, bár most lplö ikrek lettek. 😊
Amennyire én tudom, a statmutáció nem egy különálló dolog, ami örökölhető lenne úgy hogy az egyik szülőtől a mutáció a másik szülőtől meg a hozzá tartozó stat öröklődik.

Az csak egy egyszeri bónusz (2 szintnyi) egy staton, onnantól kezdve elválaszthatatlan részét képezi a statnak. Te esetedben a gyengébb stamina tartalmmazza a 2 szintnyi mutációt, igy a gyerekben akkor lesz mutáció ha azt a staminát örökli. Amit aztán a hajára/tollára/pikkelyére is kenhet, mert rosszabbul járt mintha a másik szülőtől örökölte volna a nem mutációval növelt statot.

Szóval most peches voltál, mert olyan helyen jelent meg mutáció aminek semmi haszna nincsen.

Sztemez az egész mutáció egy túlhypeolt, túlértékelt dolog, mondom, összesen 2 szintlépésnyi extra stat minimális esélyel, véletlenszerű helyen. Kicsit lottóötös hangulatom van tőle mindig amikor valaki pl rexek breedelésénél arra játszik hogy majd kap HPra vagy dmgre mutációt a leszármazott. Ráadásul egy olyan lottóötös ami nem fizet szinte semmit 😊
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.05.18. 08:57:40

Tanácsodra lenne szükségem. Breedelgetek jelenleg quetzeket, és van egy állatkám, akinek a gyengébb stamina statja mutálódott. De így is gyengébb, mint a másiknak. Innentől ez örökletes, azaz a mutáció végigmegy, és a gyengébb stamina öröklődik, vagy a nagyobb staminának van esélye ettől független? Sajnálnám kiirtani ezt az ágat, mert kapott egy nagyon király kék színt a madárka.
Gondolom azon az ominózus SSD-n van más is nem csak az ark....

PiszkosFred
Semmit, Steamben visszamozgattam a jatek konyvtarat sima hdd-re es ugy jatszottam addig, amig nem jott meg. ESO-nal ugyanigy jartam, az is leszed mindent tomoritve majd azt csomagolja ki, dupla vagy tobb helyet hasznalva install soran, mint maga a vegleges kliens.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.05.16. 17:46:08

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

de hogy addig mit csinált még nem vett másik ssd-t
mert nyáron kap/vesz újat
Ott írta, vett másik ssd-t.
és akkor ezt nem is lehet kiküszöbölni vagy te hogy oldottad meg ?
PiszkosFred
Mert idiota a frissitesi rendszer, es - csak tippelek, lehet, hogy hulyeseg - szerintem teljes bekkapot csinal update soran a korabbi verziorol. ssdn szivtam vele, muszaj volt venni masikat is, ha nem akartam, hogy fullra irja a driveot minden nagyobb update soran.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

sziasztok! Nekem a frissítés 500 mb barátomnak azt írja hogy 15.9 gb szabad hely kell de tegnap játszottunk ugyan az az 500 mb-s frissítés van neki akkor miért kell 16 gb neki ?
Más is fut rajta, és úgyis kellene memória bele. Szerintem a jövő héten meglépem, sajna ECC-s kell bele, mivel szerver, így azt sem tudom megtenni, h az asztalimből átteszek bele 8-at.

Amúgy kapják be, h frissítésnél limitáltak 100-as szintre, buktam egy szintet.
Adj neki egy sanszot.. nekem 12GBvel elketyegett egy kliens meg egy LAN szerver 2 emberrel...

Á, most van benne 4G, azzal meg sem próbálom. Majd becsukom a szemem, mikor megrendelem a memóriát, ez van. 😊
Egypróbát persze tehetsz, lehet 1-2-3 gigával kevesebb még elég...

Köszi. HP microserverem van otthon, ez egy 25eft-os kérdés volt. 😊 Mekkora f@sz voltam, mikor 10-ért nem vettem meg, mikor occó volt a ram anno.
A szerver kód kb önmagában megeszik annyit, szóval igen.

Ha már szerveres téma, 1-2 slotos szerver futtatásához tényleg kell a 8G memória?
Jelenleg a HostHavoc-tól bérlek, eddig még nem volt vele gondom. Előtte Nitrado-tól, de azt nem szerettem, mert gyakran laggolt, és többször volt nem elérhető. Face-en a G-portal-t mondták még jó szolgáltatónak, de azt nem ismerem.

Jabar
Másik szerveren nem dobja ki? Én is Nitradon béreltem anno, szerencsére nekünk nem volt gond vele.

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Sziasztok! Jabar kösszi a választ, de nem melegedett túl neki semmi. Most rakta újra a gépet és minden más fut, csak ez nem. Olyan kérdésem lenne, hogy ki honnan bérli a szervert ?? Mert most nekünk Nitrado volt, de így nem tudunk játszani vele. Most szeretnénk váltani.
Köszi előre is a választ.
Jabar
Uh, az igen, köszi előre is!

Dondark85 vegyél fel steamen. 270+theri tojást tudok adni nagy sebzéssel,súllyal és értelmes hpval 😊
Utoljára szerkesztette: Dondark, 2017.05.12. 21:35:49

Dimetrodon farm nem jött be. Annyit tudtam tenni, h wanderingre tettem mindet, mert a fertilized egg is jó kibble-nek, oszt kész. 😊
Jabar
Valaki játszik official PVE szerveren itt akinek van esetleg jóféle Therizinosaurus párja és hajlandó lenne nekem 2-3 megtermékenyített tojást adni? Nagyon sajnos nem tudok cserébe adni semmi extrát, esetleg szedek fémet vagy ilyesmi.

Jabar
Ennél sokkal durvább hogy az SE szerveren (official) ahol játszom átjött egy tribe és valamilyen bugnál fogva az egyik régi törzs összes építménye és dinoja átkerült hozzájuk. Rengeteg wyvern, giga, golem, stb.
Ha jól értesültem "szerencsések" mert az újonnan érkezett tribe is meg ők is írtak külön-külön supportnak és nem használják a dinókat/cuccokat.

Nem KIbuggolt hanem ELbuggolt... magyarul eltünt a világból... csinálja ezt patch nélkül is néhanapján, és ez megmagyarázza miért nincs a logban (programhiba) illetve miért nem találja a nyomkövető se (mert már nem is létezik).
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.05.10. 08:50:48

Ha ki is bugoltak miért csak az én állataim és a szövetségesé nem, illetve a jeladónak működnie kellene.A patch előtt még látták az összeset rá egy napra mind eltünt. Ismerősömnek 4 gigája tünt el 3 breedelt volt...

A kovi nagyobb patchben ujabb dinok kerulnek be pl a hiena. Illetve ha minden igaz optimalizalo patch is lesz egyben!!
Dupla falú volt a pen? Én úgy szoktam, h két fal, 1 fal távolságban. És akkor már lehet őket passzívra tenni. Simán kibugolhatnak, pláne, ha nincs az alján foundation.

Fú, bakker, quetz breeding idők mekkorák már. Single player miatt 12x-re tettem a szorzókat, de akkor is.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.05.08. 06:08:17
Nem voltak agressivon, vagy nem húzhatta ki valami?
Szövetséges water penjében volt 5 mosám és 3 plesiom mind pretame 140+ .Tegnap mindegyik ott volt mára mind eltünt és nem tudjuk hogyan. Tribe logban semmi, tracker se mutat semmit. Valami ötlet?

Jabar
Sok minden lehet. Nem melegszik túl valami? Elég a ram? Nálam pl 8-9gb-ot eszik meg, tesómnál meg 6-7et.

Sziasztok!! Olyan kérdéssel fordulok felétek, hogy az egyik ismerősömnek megvan a játék. Saját szervert bérelünk Nitradon. Összesen hárman vagyunk a szerveren, és csak őt dobálja ki a játék. Már újra rakta a gépét, mindent elkövetett hogy menjen. Amikor belép kb 5 perc múlva kidobja, és utána is 5 percenként kidobálja. Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Jabar
A PvPvE nem arkban kitalált dolog, több más játékban is van ilyen. A különbség PvP és PvPvE mint írtam a szabályokban leledzik. PvP-ben mindíg mindenkit lehet támadni míg PvPvE-ben nem. Ilyen például az egyik legfontosabb különbség az offline raidelés lehetősége. Míg PvP-ben ez egy hatásos taktika, scoutolni hogy online vannak vagy sem a másik törzsnél és lenyomni őket amíg offline-ok, míg PvPvE-ben a legtöbb esetben tiltott az offline raidelés.

Mondjuk azt eléggé frusztrál ez a téma az Arkban, mert bazira félreérthető és sztem ez a devek idiótizmusa 😊

Nekem meg mindig magyarázkodnom kell amikor valakinek belövöm a házát a PVPVE szerveren, hogy ez nem exploit vagy csalás részemről.....

Részletes patchnote nincsen, de hát miért is lenne, nem kell azt a játékosoknak tudni hogy mi változott....

Viszont 1 hónappal ezelőtt voltt egy előrejelzés, hogy kb mi LEHET benne, ha megy az angol akkor a topikja: https://survivetheark.com/index.php?/forums/topic/172229-another-major-update-coming-to-the-center/

Ami biztosan bekerült:
- a bossnak most 3 szintje van, kicsit emeltek a jkutalmon (12 helyett 16 element az easy), de továbbra sem ilyan mint islandon, itt mindig 2 bosst kell egyszere leverni (gorilla és pók). Plusz behozták a sárkányt is, tehát a TEK tier talán mostmár elérhető centeren is.

- az óceánnak van egy rohadt mély része ami tök sötét és nincs benne semmi (persze még nem néztük át teljesen 😊 ), max odavitték a polip meg mosa spawnt...

- elvben mostmár az összes dinó spawnol centeren is (eddig pl nem volt angolna se, bár azt nem is hiányoltam)

Más változásra eddig nem figyeltünk fel, ellenben új bugokra (textúrahibák a sziklákon) igen 😊

Szép kis iromány, bele adtál mindent, szerintem életemben összesen nem láttam ennyiszer a PVP,PVE szócskát, mint itt, most. <#circling>