Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy rex imprint: ugye nem mutatja a stat változást, csak az életet. Ha kimegyek render távból, majd vissza, akkor mutatja csak, ennyire jöttem rá. Egyes yt videokon látom, h 800% damjuk van, meg 35k életük, hát ezt nekem fogalmam sincs, hogy hozzák össze official szerveren.
Ncc benézte,Quetzhez rex tojásból készült kibble kell,ha más fajtát használsz akkor 1/3 al csökken a hatásfoka.
Aztán ha wikin nézed a quetz oldalát fel van sorolva a preferred food alatt,hogy mit eszik,ha "alsóbb rendű" húst használsz ugyanúgy működik a szelidítés,csak lassabb lesz az egész.
Ha nincs ovis,és kibblevel sem szeretnél szórakozni,akkor raw prime meat a nyerő,ha van rexed ölj meg pár nagyobb állatot,azok dobnak ilyet,és rex inventoryban lassabban is romlik meg,mint nálad,akkor kb 2 perc és annyi neki,állat inventoryban 9 percet is bír 😄
Ha nincs rex ,jó a síma hús is,azt vedd figyelembe hogy official beállítások mellett 2 óra azzal a szelidítés,míg raw prime meattel 40 perc,muttonnal 17 😄 (lvl1es quetz esetén)
A maci egy spec fajta,lvl 16 fölött kábító nyíllal nem fogod tudni kábítani,mert kevesebbet "kábít" rajta mint amennyi hp veszteséget okoz,ezért hal meg.
Longneck rifle és kábító dart kell neki.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.06.10. 22:00:31
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
par honap kihagyas utan ternek vissza az ARK-ba, viszont most kicsit megcsavarintanam a dolgot 😊
Primitive+ on tolnam, Center map-on. (eddig Normalba toltam, Island-on)
Ehhez keresek valami Official PVE szervert, nyilvan EU-ban, ami eleg nagy letszamu.
Torzshoz nem akarok csalakozni, maganyosan, vagy kollegammal nyomnank.
Irreál...
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Valószinüleg az imprintnél is van pár másodperc csúszás amig frissiti a dinó adatait, azt ha túl gyorsan léptél be az inventoryba imprint után akkor még nem látszódott a bónusz...
De ha neked ezt akkor is csinálja amikor az állat folyamatosan rendering rangeben van és nem trükközöl, az furcsa...
Több HPs-foodos statú állatoknál ez ritkább probléma, mivel ott nem gond ha a hiba miatt egy-két evés kimarad, bár nekem már ankym is pusztult el igy.
Szóval etedgesd szrgosan kézel őket, és amint van akkora food statja hogy kibirja amig elvonszolod a vizbe őket, akkor dobd be vizbe. Ha az úszás animációt látod, akkor SOKKAL kevesebb kaját fogyasztanak (cirka 0.1 kaja / 2 sec), tehát mondjuk egy 50es kaja értékű bébi is kibír 500 * 2 / 60 = 16 percig bírja, elég csak negyedóráánként ránézni és force feedelni megint, ha netán megint elfelejtett volna enni.
Gyanitom hogy a mesopithecusra gondolsz inkább, mert ez a bug leginkább rá meg a troodonokra jellemző.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Bár nincs belelátásom a kód működésébe, én úgy saccolom ez ilyen szerverkimélő funkció... belerokkanna a szerver ha minden állatot minden pillanatban kezelnie kéne, ezért csak azokkal foglalkozik amelyek "látszanak".
KIcsit hasonló ez mint mondjuk 3d grafikus kártyáknál az, hogy nem rajzolja/rendereli ki azokat a dolgokat amik takarásban vannak...
A szerver cluestert pedig megleletem. Rendeltem a szerómba +8G memóriát, jövő héten clusteres szerver történetet fogok tesztelni. 😊
Fred, sztem ez utóbbi.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.06.07. 14:29:41
DE
Ha en offline vagyok (official szerver), es mas kujtorog a bazisom korul, akkor is stazisban vannak a dinoim, vagy ilyenkor ugyanugy tojnak es fogyasztanak, mint ha en boklasznek korulottuk?
Amúgy ezt a sztázis dolgot én pozitiv módon szoktam kiaknázni - ugyanis sztázisban az állatok alig fogyasztanak kaját. Az eltelt két hétben a szerverünkön pl keltettem vagy 10 tusót. Ha a bázis közelében növekednek, kétpofára zabálják a nyers húst, szinte óránként fel kell tölteni az etetőt (36 óráig növekednek a mi beállításainkkal).
Viszont azzal hogy elvittem öket a térkép emberek által nem nagyon látogatott részére a kajafogyastásuk drasztikusan lecsökkent (kb 100 sülthúsra, pedig a sülthús az kevesebb kaját is tölt nekik plusz ugye rohad is a kaja az is veszteség). Igy pl akár 24 órára is magukra tudom hagyni, beleteszek mindegyikbe 2400 sülthúst, azt ott hagyom őket. M?ivel breedelő álatok lesznek, imprint se nagyon kell rájuk...
A kicsikre vigyáz 1-2 mosa meg felnőtt polip (hátha spawnol vmi cápa vagy ilyesmi, de sztem olyankor az egész terület sztázisban van, nemcsak a játékos dinói)
Elég szürreális kép a Nemzeti Tusókutató Intézetről 😊
Quetzeim ugyanez, van szétszórva a térképen a levegőben pár vészhelyzeti quetz (platform saddle, ágyakkal), és sztem legutóbb 1 hónapja etettem meg öket, ott lebegnek és alig fogy belölük a kaja mivel senki nem jár a közelükben. igazából már csak eszmei értékük van (ők voltak az első quetzeim a szerveren), de mivel szó szerint nem kérnek kaját, elvannak... 😊
Ara kell vigyázni hogy az etetőkre viszont rossz hatással van a sztázis, vhogy hamar eltünik belőlük a kaja, szóval inkább állatba legyen olyankor az ennivaló.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.06.07. 13:42:32
Szerver cluster futtatásra van vmi leírásotok? Szeretnék ez mellett még egy centert is indítani, természetesen szerverek közötti átjárással.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.06.07. 08:38:24
Kellemes szorzók de nincs elszállva. A 3 szerver egy clusterben van, tehát minden további nélkül tudsz járkálni köztük, cuccokat/állatokat átvinni egyikröl a másikra (igy Islandon meg Centeren is lehetnek SEs állataid és viiszont 😊 ), de kivülről más nem tud transzferelni, tehát nem kell kínai vagy orosz transzferraidtól tartani.
PVP szerverek, tehát minden megengedett, de alapvetően nyugis környezet, nem jellemző pl hogy termelés, tamelés közben bárki is bántana, én sokszor egy szál gatyában vagyok egész nap egy fia fegyver nélkül. Raidelni raidelik egymást az emberek, van intrika, ármánykodás - olyankor van némi adok kapok, de ha felraksz kb 20 turretet akkor a legtöbb wannabe betörő elkerül.
Ami nagyon jó a szerverben, hogy az admin NEM játszik, ő csak technikai segitséget nyújt amennyiben szükséges (facebookon szinte mindig elérhető itten e), például ha esetleg belefutsz vmi ismert bugba (pl kizáródsz a saját tribeodból) illetve nyitott a szerverrel kapcsolatos beállítások megbeszélésébe is (pl nemrég 10x breedingről lejöttünk 8x-re, hogy az imprinting jobban működjön), néha megkérdezi a szerver népét is hogy kellene e vmi változtatás illetve kivágja a bizonyított cheatereket - pl akik beépítkeznek a textúrákba meg ilyenek.
Ezen túlmenően viszont NEM szól bele abba hogy a szerveren játszók mit csinálnak, nincs istenkomplexusa, nincsenek háziszabályok - amit a játék megenged azt lehet, aztán ha valaki elszáll és összefognak ellene az az ő gondja 😊
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.06.06. 10:16:33
Single playerben úgyis eleve üresek a barlangok, nehéz onnan bármit is kihozni.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.06.01. 11:47:28
Pláne mivel a rhinonak jó a teherbírása, sztem annál jobb választás thatchra nincsen... de a súlya miatt még csákánnyal is jó szedni 😊
Szóval szerintem már nagyon erőltetettek az új állatok, a mászós kivételével értelmük nem sok. Nem is értem, miért gondolják azt hogy be kell vezetniük ilyen komplex mechanikákat a játékban (mint az az új rikoltós - elijesztős dinó), egyszerűen nincs értelmük, viszont sokáig tart leprogramozni.
Farkasnál is, persze tök logikus hogy bevezették a falka logikát náluk is mint az alloszaurusznál, de minek? Ki fogja használni? Még az allot se használja senki, egy gyengébb farkassal senki nem fog tökölni - főleg a jelenleg katasztrófális követési rendszer miatt, amikor lépten nyomon mindenbe beakadnak a követők. Nem fogja ez se kiváltani a rex/gigantó páros uralmát, ha földharcról van szó.
Amúgy farkast én egy helyen használok: barlangokban, de csak azért mert a nagyobb nem fér be, illetve mert tud ugrani ami oda kell. De hogy szabadtéren lecseréljem a rexet farkasra....
Szóval tök jó hogy van 100 dinó, de annak ha kivennék a felét, kb észre se vennénk, senkinek nem hiányoznának...
A harpoon viszont nagyon kellett már, mostanában viz alatt vagyok sokat, untam a crossbowt... csak ugye annak is akkor lesz értelme, ha találok belőle szineset, mert gyanitom hogy a mastercraftos crossbowomnál nem sebez jobban a ramshackle harpoon.
Az új motoros tutajnál (mert nevetséges motorcsónaknak hívni) meg kiváncsi vagyok hogy azt is 3 hiteli a leed, mert akkor köszönjük szépen, de nem kell... 😊
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.05.31. 09:15:48
Csinálok majd egy harcos mágust és egy orgyilkos tolvajt.
Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64
Amúgy meg nagyon olcsó a játék most.Fussatok a pénztárhoz,mindössze 9 euro az alap!!!!! A Scorched Earth meg 7 euro!!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.05.31. 01:55:20
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
(nekünk a tojástelepünk odébb vn afőbázistól, ott AFKzni szoktam és félóránként körbeszaladni beszedni a tojásokat)
Honosság nem játszik szerepet. Az csak olyankor érdekes ha a vad állatokat elhurcolod arról a tájegységről ahol honosak, és ledobod vhol máshol (mondjuk mert tamelni akarod otthon a ketrecben), nagyon gyorsan despawnolnak.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.05.23. 08:44:54
Regebben volt egy olyan trukk - sosem hasznaltam vagy probaltam, csak olvastam/hallottam anno es megmaradt 😊 -, hogy stimberryvel "eroszakosan" etetve a joszag gyorsabban uritett, igy nagyobb esely volt tojasokra is.
#szerk: vissza az egesz, ragugliva csak dodokkal mukodik a "force feed". 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.05.22. 15:11:47
Még régebben volt olyan trükk,hogy ugye az oviraptort wanderingre kell rakni hogy aktiválódjon a tojásrakás effekt,de elvileg ha belepakolsz nehéz dolgokat,pl megrakod kővel az inventoryját úgy hogy ne tudjon mozogni,akkor wanderingre rakva sem mászkál el sehova és az effekt is él