Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Durva, de tényleg. Utána kimentem mind a 4-el a 38-ashoz, olyan sziklás volt a hely, h gyakorlatilag 2 verte le fél perc alatt se.

Vad giga menne nekik, vagy ha látom, akkor futás? 😊
ARK server managerben a rules alatt van egy olyan, h:prevent building in resource rich areas. Ahogy elnézem, a gúgli ettől kezdve már tud neki is segíteni. 😊
Csak nem te is megtaláltad az https://arkdevtracker.com/ -ot? 😊

Explicit megirták hogy a pillarokra vonatkozik csak, szóval ez nm az a beállítás.

Amúgytényleg van ilyen setting amiről irsz? Melyik az? Érdekelne, lehet felvetem az adminunknak hogy gondolkodjon el a bekapcsolásán... bár ugye ez is kétélü fegyver

Maradjunk annyiban hogy egyik megoldás sem jó.

Megoldottak egy problémát, jött helyette egy másik. És mindkettő csak és kizárólaga PVEt érinti, mert PVPn nem gond ha valaki valamit oda rak ahol az nekem nem tetszik.

Este lecseréltem az összes lootcrate jelző pillaromat foundationra, jöhet az update a mi kis unofficial szerverünkre 😄

Abból egy is elég a 8as alphahoz...
Jut eszembe, nekem ott vannak a pillárok, ahol hagytam. Viszont van olyan szerver beállítás, h resource rich area közelében ne engedjen építeni, ha ezt egy meglevő szerveren bekapcsolod, akkor eltűnnek az oda épített épületek. Lehet ezt tették default on-ra.
Mint plö mikor benyomtam, nekem is eltűnt a vulkan oldalába épíett bányász bázisom, amit amúgy sem használtam már.
Szerintetek 4db 20khp/500%dam rex vs 8-as alpha rex nyerhető? Mate boost van. És 38-as alpha rex ellen ugyanez a csapat esélyes? Viszket a tenyerem, eddig elhúztam őket, ha útban voltak, de most úgy érzem, sikerülhet. 😊

Eddig is örültem, h nem vettem meg az SE-t, most meg pláne. Nem, mintha fájt volna az ára.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.06.16. 06:07:49
Ja,nekem is ez jutott eszembe,mikor néztem a videót.Jó kis lehúzás volt ez az SE,most ezek után adhatnák ingyen is akár.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Ainz
Újdonságok jönnek hamarosan!

New item crafting skill.
Statistic enhancement system.
Changes to how character respec works
Adding corpse locator
lots more!
All of this will be enabled on official!
Csak én érzem kicsit igazságtalannak, azt hogy az új mapon konkrétan minden megtalálható lesz? Gondolok itt a sárkányra, én speciel azért vettem meg az SE-t meg öcsémnek, hogy legyen Sárkányom. Erre most egy ingyenes mapon, ez mind elérhető lesz. Kétlem, hogy csak én "jártam" volna így.
huh most megnyugodtam 😄
Ezért nem megyek fel szerverekre, indítottam sajátot magamnak. 😊
Ainz
Én mikor megvette pár hónapja a játékot és felmentem pve serverre tesztelni, akkor mindenhol tele volt szarva pilarral.. és mielőtt azt hinnétek, hogy egy servert néztem csak, hát nem.. vagy 5-re felléptem és mindenhol ez volt a helyzet.. szal inkább legyen 1 ház a metál mellet, mint hogy mindenhol pilar legyen és semmit se tudj csinálni, mert pistike úgy gondolja, hogy övé az egész server.
Utoljára szerkesztette: Ainz, 2017.06.15. 15:33:01
PiszkosFred
Pontosan. Vagy amikor valami idiota lezarja a barlangbejaratokat ugy, hogy ha nincs transzport madarad/platformod, akkor szarazfoldi joszaggal nem tudsz bemenni (vagy ha be is "esel", akkor hazamenni nem tudsz. Es meg lehetne sorolni.

Abban igaza van, hogy az orosz-kinai idiota pillar szpemelok miatt van ok az oromre, illetve lenne, de emiatt a normalisabb legkoru, orosz-kinai mentes szerverek is megszopjak. Mennyivel egyszerubb lenne egy-egy dedikalt admin (vagy surun es sokat jatszok kozul kivalasztott, bizonyos jogkorrel felruhazott "officer"😉 egy-egy szerverre. Akihez lehetne fordulni. Mint a jobb privat szervereken.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.06.15. 14:07:05

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Nem számit milyen magas, valakinek a keritése vagy a pillárokból készült taming ketrece tünt el szőrén szálán.

@Ainz: na majd akkor mondd hogy enem baj ez PVEn, amikor az első jöttment kezdő szépen odaépiti a thatch kunyhóját a metal meg obsi spawnhelyekre. Pont a PVPseket érinti kevésbé ez, mert PVPn ugye ha zavar valakinek az épitménye, pillarja elég hamar el lehet tüntetni... 😊

Ainz
Nincs ezzel baj, hogy pve-n kiveszik ezt.. Úgyis minden tele van szarva pillaral.. kibaszott idegesítő volt..
PVP-ben pillar max a dropok miatt van, de ott páncélszekrény volt inkább.. meg a bázist rakták körbe vele, de nem volt mindenhova szarva, mint a pve-sek csinálták.
A Griff az nagyon jó,de ez a fantasy világ nem jön be nekem

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

PiszkosFred
Nekem kettesek voltak a hatarszakaszokon, harmast nem probaltam.

A 3-4 magas pillarok sem működnek ezek szerint már? Valamelyik nap még jó volt...
Jelenleg az alábbi módszerek működnek határvédelemre, de nincs garancia hogy nempatchelik ki ezeket is vhogy

- pillar tetején ceiling (de ez ugye blokkolja a spawnt is)
- fence foundation és pillar (ez elvben nem span blokkoló, tesztelni még nem teszteltem de fórumozók szerint működik viszont emiatt sztem a WC ki is fogja ezt "javitani"
- sima foundation (mint eddig is, drágább és spawn blocker)
- pillar rajta létrával (ezt is fórumon olvastam, és sztem ezt is ki fogja ütni a WC)

Szerencsére én PVP szerveren vagyok, eddig ugye a fém spawnpontokat védtük az újoncoktól pillarokkal, de ha ezt a WC nem engedi akkor sajnos a kevésbé diplomatikus C4ezés lesz ha vki odaépit ahova nem kéne...
Illetve én még a tengeri lootcrate helyeket jelöltem meg pillarokkal (könyebb csekkelni ha nem a GPst bámulom csak), azok helyére viszont rakhatokfoundationt, mert a lootcratet nem zavarja...

PiszkosFred
Az igen. Eddig is gyorsan eltuntek az egyedul allo pillarok, de ha kettot raktunk egybe, az 8 napig (mint barmely fa/wood szerkezet) jo volt hatarvedelemnek. Most vagy rakok ra tetot es azzal egyuttal a spawnt hulyitem meg a kornyeken, vagy keresni kell mas megoldast.

Koszi a valaszt, mostanaban nem kovettem mar a patchnotes valtozasait, igy volt kis meglepetes a tegnapi etetesnel.

face-en azt írták már 12óra alatt törlődnek a pillárok
én szalma alapokat raktam le de azok törlődtek másnapra (csak az az egy maradt meg officialon amin az ágyam volt)

PiszkosFred
Pillarok decay idejen megint valtoztattak? Eddig a ketto egymasba rakott oszlop jo volt 8 napig, most meg egy sincs a videken, csak amelyek nagyon kozel vannak az epuletekhez, vagy amelyekre kerult esetleg 1-1 teto vagy mas szerkezet. Errol infoja valakinek?

Sziasztok! Ragnarok PVE szerverünkre várunk szeretettel minden érdeklődőt. Jelszót Face-en privát üzenetben vagy a Steam-en tudtok kérni. Szerver ip: 151.80.100.6:27030
Beállítások: 3xXP, 3xHarvest, 5xTame.
Modok (csatlakozás előtt feltelepítendőek)
731604991 Structures Plus (S+)
895711211 Classic Flyers
842913750 HG Stacking Mod 2500-50 V2.4
Obelix dino fel/letöltés tiltva, állatot hozni nem lehet.
Steam elérhetőségek:
patás™ (Kelemen János)
zira500Hun (Kiss Renáta)
Face-n az "ARK: Survival Evolved || Survival of the Fittest HUNGARY" csoprtban is hirdetve (ott találtok Face elérhetőséget hozzánk)
Jelenleg csak mi ketten vagyunk, lekerítettünk magunknak egy táborhelyet, ezenkívül teljesen üres a map. Mi munka mellett játszunk, de ilyen szorzókkal így is jól lehet haladni.

Jaja, elég durva alázás lenne. 😊 Mondjuk PvE-ben akár mehetne is a dolog.

@geri66: Háromszor is meg kell venni, ha a SE is kell. 😊
Csak ugratunk. Már megvetted a játékot, miért kellene még egyszer megvenned? Ha lesz hozzá más fizetős DLC, akkor majd azt, ha akarod.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.06.14. 19:55:34
Isteni lenne pécésként harcolni a kontrollerel bénázó konzolosok ellen :-) Kétlem hogy lesz ilyen, sztem még a legjobb konzolost is halomra lőné egy koca pcs... Nem véletlen hogy nem igazán van ilyen cross platform sehol se.

Nemtom ez hogy jut eszébe az embereknek, de a steam forum is tele van ilyen topikokkal amiota bejelentették hogy augusztusban release.

Ainz
Persze kétszer is.
Jabar
E3-on mintha azt mondták volna hogy xbox és w10-es gépek játszhatnak 1ütt.

"Jabar sa bu eeda murishani!"

télleg megkell venni a játékot újra ?
Ainz
1. Nem valószínű, de ez még változhat.
2. Nem
Lesz szerver wipe az induláskor? És platformok közötti cross szerver (PC, PS4, XBOX)?
Majd szimplán letiltják a hozzáférést, oszt veheted meg megint teljes áron. 😊
PiszkosFred
Hat hja. Vagy legalabb egy koszono level johetne, hogy "koszi a tesztelest, most nyomas, rendeld elo/vedd meg megint" 😊

Tapasztalatot. 😛 😊

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

PiszkosFred
Es aki mar megvette a jatekot, jatszik vele EA idoszakban evek ota, az kap vmit? 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.06.13. 19:05:59

Ainz
Preorder bonus skinek
Kár hogy megint egy félkész modra tették rá a kezüket, amit soha nem fognak rendesen megcsinálni (lásd The Center, az is ugyanigy egy modder munkája volt, aztán a WC hivatalossá tettet, de azóta is egy ember van rajta aki csak úgy tessék lássék dolgozik rajta, még a bossolás sincs rendesen megcsinálva).

A ragnarok a fórumozók szerint kb 40-50%ban lehet kész...

Bakker, tegnap véletlen megöltem egy 120-as (maxos szintű rexet). Még azon is filóztam, h visszatöltöm a szervert, pedig marha sok mindent csináltam tegnap addig. Ugye új rex breedelődött, imprintelődött, és kivittem kicsit az erdőbe, h a fákon tápolva az első 15-20 szint hamar meglegyen, és ott jött szembe, olyan sűrű az erdő ott, h nem is láttam volna, hanyas. Röstellem nagyon, jó sok élete lehetett, mert eltartott egy darabig, míg leharaptam.

Viszont csináltam egy fullos quetz platformot, van alatta egy 1x1-es ketrec, leengedve a quetz alá bőven, 4 oldalán 4 ablakkal, lefele is nyitható ajtóval, h oda lemászva tök jól tudom kábító nyíllal kilőni a rexeket. Van rajta generátor, hűtő, ágy, minigun turret, chemistry bench, tűz, forge, kb minden, ami kell, erről bányászok ankylóval is. Marha jó lett. 😊
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.06.13. 10:06:36
Szerintem ütős trailer, megvett kilóra, griff nekem szimpi, bár távol áll a dinos dolgoktol, dehát mar egyre inkább távolodunk ettől a vonaltól
Ainz
Az ARK augusztus 8-án hivatalosan is megjelenik.
Jön az optimalizáció
A megjelenés után is jönnek még tartalmak
2 kiegészítő a megjelenés után
Plusz jön az első hivatalosan is támogatott modból készült térkép a Ragnarok és a Griff
PiszkosFred
dino spawn az random, barmelyik szerverre megy, ugyanugy lehet lvl5-os es lvl150-es is az elso dino, amit latsz. Part menten a homokos teruletek aranylag baratsagosabbak, a belso teruleteken mindenki meg akar majd enni.

hali
egy kezdőnek melyik serveren érdemes kezdeni? mert eddig kis szintű dinokat nem is láttam csak 55 felett 😞

Én mikor témelek, és látom, h már menekül (meg ugye calculatorral ki is lehet számolni, h mennyi kell neki), akkor ott már szintén kivárásra megyek, 4-5 másodpercet várok két lövés között, nehogy véletlen akkor sebezzem meg, mikor már elfeküdt.
Az a baj, h én islanden vagyok, ott medig 120 a max lvl. Jelenleg amim van, az 280% dmg, és 7k hp imprint elött. Ezt is 7, vagy 8 rexből tettem össze, mert kellett még, h a legjob stamina, és weight is meglegyen. Ezeket 230-235 körülre szintezve megvan 500% dmg, és 20k hp. Mutáció nélkül. De még csak most jutottam el odáig, h van belőlük 1-1 alap, ami nincs imprintelve, csak szaporításra, és van 3 imprintelt nőstény, és 1db hím. Ezekkel alpha rexre már fogok tudni ma-holnap menni (van egy a bázisomtól nem messze, egy 40-es), most jön a mutálódós rész. Vagy csinálok szerót otthonra linuxra, clusterrel, dobom őket, és centeren próbálkozom, mert ott 150 a max lvl. Vagy átállítom az islanden levő szerómat, h 150 legyen a max lvl, és kezdhetem újra. 😊
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.06.12. 10:31:06
Pedig narkós nyillal kell, vagy inkább longneck rifle + Tranquilizer Dart kombóval, lehetőség szerint szines (azaz minél nagyobb sebzésű) puskát használva.

Medvénél ritka az hogy előbb fogy el a HPja mint a kábulása, de megtörténhet hogy a célmedve egy viszonylag kis HPjű egyed volt magas kábulással (torpor) - lehet hogy kinyírtad az általam annyira keresett álomedvét, aki az össze szintjét sebzésre kapta 😄

De alapvetően a medve erős állat, sztem csak szerencsétlent fogtál ki...

Vannak állatok akik alapból ilyenek, pl az Angler fish nála 100ból 1 olyan amit be lehet kábítani nyillal anélkül hogy meghalna. Amikor ilyet akartunk fogni, akkor a végén csak bunkósbottal tudtuk elkábítani anélkül hogy megöltük volna (mondjuk nem teljesen világos hogy miért, mert a nyilpuska a sebzésének a 4.5xösét adja be kábításnak, mig a bunkósbot csak a 3.5xesét... valószinüleg túl gyorsan tunkoltuk nyillal 😄 lásd itt lentebb )

Ja még egy tipp: a kábitónyil úgy működik, hogy amikor eltalálod a célpontot akkor először instant kábit a sebzésének a 2x-esével, majd utána 4 másodpercen keresztül visz be további 2.5x sebzésnyi kábulást. Tehát a legjobb sebzés/kábulás arány eléréséhez nem szabadfolyamatosan lőni a medvéd, hanem minden lövés közt várni kell 4 másodpercet.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.06.12. 09:56:43

Komoly munkával, mi egyelőre 25-30K HP / 600% dam körül vagyunk a bossolós rexeinkkel szintezés után (többféle kombinácó van, mert pl majom ellen több HP kell miel ott ankolnak is a rexek, sárkánynál inkább a kevesebb HP nagyobb sebzés a fontots).

Első lépésként járni kell a vadont és orrba szájba tameolni a 135+ szintü rexeket, amig nem találsz olyat aminek a HPje tameolás után (!!!) nagyobb mint 10K, illetve a sebzése nagyobb mint 400%. Ez ugye két különböző rex lesz (hiszen a 135 szintet osztja szét a random a statok közt, és neked a lottó ötös kell, egy olyan rex aminek a 135 szintjének a nagy része HPre, illetve a másik akinek meleere ment). Ugye az lenne a legjobb ha mint a 135 szintet a rex a HPre/sebzésre kapná, de ennek a matematikai esélye 😄

Ezután addig kell őket breedelni amig nem lesz egy garnitúra nöstény rexed akiknél EGYSZERE megvan a nagy HP és a nagy damage plusz kell egyetlen him ugyanilyen statokkal.

Ezután nincs más dolgod, mint éjjel nappal amig csak lehet breedeled ezt a háremet, és kelteted a rexeket, arra figyelve hogy mikor kap az újonnan kikelt mutációt vagy HPre vagy meleere (a mutáció nem más mint két szintnyi bónusz stat egy véletlenszerű tulajdonságon). Ha olyan szerencsés vagy hogy születik egy ilyen mutáns, akkor onnantól kezdve őt szaporítod tovább stb stb

Igy szép lassan (hosszú hónapokról beszélünk) a mutációkkal elérheted az ilyen nagy szintű rexeket. A kulcs mindenesetre a kezdés, hogy legyen egy nagy HPjű illetve egy nagy meleejü álompár...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.06.12. 09:36:09

PiszkosFred
Regebben volt ilyen masik jateknal nalam is. Valts masik letolto szervert (letoltesi regiot) a steamben, en pl a dusseldorfit hasznalom es maxon jon evek ota minden patch, install, anyamkinja tartalom, amit epp a kliens tolt.

Sziasztok. Regi problema szamomra es erdekelne hogy csak nekem jelentkezik e. A steam olyan rettenet lassan es akadozva szedi le az arkot hogy orakba telik. Tolti egy fel percet akkor sem max sebesseggel majd fel percig nem tolti.. mas jateknal meg nem tapasztaltam. Ez egyedi gond, vagy mas is tapasztalja?