Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Még hova nerfelik a kurva speedet? Lassan már oda jutunk, hogy mínusz lesz az a moovement speed..
Rebalanszolásból kezd elegem lenni, tegnap a 270 speedes quetzemből lett 209, míg a 179 speedes teherhordóm speedje maradt. Érthetetlen.
Ainz
Belehúztak a fiúk!! Érthető mindjárt itt a megjelenés..
Hétfőn új patch, bár inkább kedd vagy szerda
New ARK Major version v260 coming to Steam on Monday: new TEK Trough, new Sabertooth, & moar bug fixes, optimizations, and rebalances!
PiszkosFred
Kiveve a prim+ szervereket, ott ssd/hdd-tol fuggoen 5-15 perc.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.06.24. 23:06:44

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Single player soká tölt. Szerverre kapcsolódva viszont rendben van a töltés sebessége.
Még mindig 15-30perc míg betölt a játék? (i5-6500, gtx970, 16gb, win10 64bit)

Kicsit megváltoztatták a menüjét, hogyan kell kiválasztani a Central térképét, vagy a ragnarokhoz jött ki új térkép?
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2017.06.24. 14:54:24

Tikal
😊 Kipróbálom, de az meg olyan hülyén fog kinézni

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tegyél a rail tetejére még egy railt. 😊
Tikal
Építettem egy ilyen karámot mint a lentebbi videoban, de nekem kimásznak belőle a Dodo-k meg a Dilo is, szerintetek miért, vagy hogy lehetne szökés biztosra építeni? Felmásznak a foundation szélére, onnan meg simán átmennek a railen 😞

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

PiszkosFred
Amig nincs hodod, szerintem a fejsze boven jo.

Tikal
Fagyűjtésre melyik dinot ajánlanátok a játék elején? Stego?

Tikal
PS4-n játszom, szóval a kérdésem hozzátok, hogy nálatok is probléma a lag? Egyik pillanatban 50 aztán meg 250 😄 Tényleg olyan nehéz megoldani, hogy a rendszer kiszűrje a nagy pinggel rendelkezőket?

Csigafarmosok figyelem, az édes sütihez már kell méz is. Másik, aranyos ez a movement speed nerf. 😊
PiszkosFred
Hegyekben az ercek mellett.
Igen, megolheted a sajat dinoidat is, de csak ha fegyverrel tamadod oket, dinon ulve nem. A fejsze fegyvernek (is) szamit, igy ha azzal nyakon vagod oket, sebzed oket.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.06.23. 23:39:03

Tikal
A dinommal meg tudom ölni a sajátjaimat is? <#whatever> Fa vágás közben véletlenül kinyirtam egy alacsony szintű dinomat.... nem lenne jó ha pl egy csata közben a T-Rexem kinyirna a dinoimat 😄

Tikal
Kristályt hol tudok szerezni? Csak barlangok?

sziasztok. ezzel találkoztatok már? csatlakoztam volna a szerverhez. (unable to query server info for invite) ezt irja ki.
Na ez vicces volt, ilyet még nem láttam.... beloggoltam a szerverre, és az égből zuhantam oda ahol eredetileg kiléptem. Ez eddig nem újdonság, sokszor csinál ilyet a játék, hogy utána egy pillanattal később szépen betegyen oda ahova kell.

De most a zuhanás úgy ért véget hogy konkrétan becsapódtam a háztetőn (a házBAN loggoltam ki), maradt 5 hpm és itt vagyok fenn, várva hogy megggyógyuljak hogy leugorhassak a 3 magas falról 😄

PiszkosFred
Jaja, a regiovaltas mukodik, en dusseldorfot allitottam be evekkel ezelott, nem volt meg frissites egyetlen jatekhoz sem, ami ne maxon (vagy az altalam beallitott limittel) jott volna.

Tegnap nalam kb. 18-tol ment a steam, felorankent, orankent jott egy-egy ark patch 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.06.23. 13:55:07

Mondjuk az f@sza, h nem tudok sem az itthoni szerveremre, sem a melóhelyi szerveremre csatlakozni. Egyik sima lan, másik a favorites alatt van. A szerverek a legfrissebbek. Most indítsak megint single playert, vagy mif@sz legyen? Tegnap este még ment minden f@szán.
Nekem egyben jött le cirka 20 perc alat tegnap este 9-10 körül (akkor léptem ki mert frissitette a szervert az admin), azóta nem volt patch.

Viszont a steamen sokan panaszkodnak arról, hogy irgalmatlanul lassan updateli magát a játék, ilye 5-10 k(!)byte sebesslggel jön a több 10-100 mbites vonalakon is.

javasolt megoldás hogy a steamet olyan lokációra állitsd be ahol valószinüleg elenyésző a forgalom (pl az időzona miatt).

"Go to Steam: Settings: Downloads, and set to Venezuela. Restart Steam and it will DL quickly."

Hátha segit...

PiszkosFred
Ma meg nem neztem, de tegnap szinte egesz este ment a gepem es vele a steam is (indult a SSS, probalkozott az ember...) de basszus, ha nem jott kozben az Arkhoz 4-5 frissites, az 1 gigastol a 100 megasig, akkor egy sem...

Nektek lejön a frissítés? Nálam time outtal eslzáll a francba. Nincs vmi kapcsoló/trükk, amivel frissítés nélkül tudom elindítani?
51%-os arengedmeny a Steam summer sale en(alapjatek es a SE is):

http://store.steampowered.com/app/346110/ARK_Survival_Evolved/

Tegnapi rex breedelés eredménye kb 40 tojásból 1-1 HP mutáció, egyik ráadásul szép lila lett. 😊
Ez tenyleg brutalis fix... azert remelem latszatja is lesz 😊

Ha tenyleg 2 honap mulva release, akkor jobb ha belehuznak a bugfixekbe... 😊

En a helyukben leallnak minden tartalmi frissitessel augusztusig es csak bugfix+optimalizacio orrverzesig...
Kijött az új patchnotes - lista a változásokról

Impressziv mennyiségű fixet raktak egybe, de azért vannak benne csúnya húzások, érdemes jól átnézni hogy ne érjék az embert meglepetések. Elég sok dolgot változtattak single playerrel kapcsolatban.

Na ilyenből kell még vagy 5-10 patch, azt egész jó lesz a játék.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.06.22. 13:25:36

Mai termés: saber 3-as ikrek, piros fejjel, oxygénre mutálódva. Prime. 😊
PiszkosFred
Amig nem valtozik meg teljesen a targyak, allatok es emberek megjelenitesi rendszere, addig mindig elo fog fordulni, hogy a dino/ember hamarabb kerul megjelenitesre a vilagban, mint az adott epulet/struktura. 😊

Tikal
még mindig meg van ez a hiba? 😄

Beleesnek azok a foundationba is, mint ahogy én is szoktam foundationban vagy éppen az alatt ébredni loggolás után 😊

Plusz egyes állatok leesnek a bázis alá, ha a bázis nem foundationon van, hanem plö pillarokon.

Amúgy ilyen esetben tekeri a szerverben levő procit ezerrel. Mondjuk 50%-ra kihajtja az enyémet otthon, de ja, pvp-ben vicces, mikor belátni a nagyobb bázisba.
Hát én a hivatalos fórumon csapkodtam a hátukat emiatt a tapejara saddle miatt, és nem voltam egyedül.

1. Mi a francnak tapejarára ez? Semmire nem jó és legálisan játszva még használhatatlan is a fenntartási költségek miatt (a lövöldözés zabálja az elementet). Max arra jó hogy megint nerfeljék miatt a quetzalt, mert a madarak megint OPk lesznek 😄
2, Miért nem inkább a fontos dolgokkal foglalkoznak, nem ezzel a TEK zsákutcával (a TEK cuccok javarésze max arra jó hogy megszerezd azt villogj vele, de

a. vagy értelmetlen - pl az egész TEK vizalatti bázis koncepció vagy a cápa saddle
b. vagy fenntarthatatlan - az összes tek generátort igénylő dolog, a generátor zabálja az elementet, napi szinten bossozni max a megatribeok tudnak
c. egyszerűen szar - pl a TEk turret, ami egy óriási visszalépés a sima turrethez képest, hát vicc hogy gyalog ki lehet kerülni a lövéseit illetve egy brontót nem talál el mert átlő a lábai közt

TEKből ami nekem bejött az az ajtók meg a transmitter, azok kényelmessé teszik az életet 😄

Optimalizáció amúgy megy már egy ideje, lásd a 247.0-ban is volt "* 30% to 40% rendering performance improvement of Structures
* ~300 MB memory reduction by dynamically streaming the destruction meshes"

Más kérdés nekem azóta rosszabb a játékélmény, mert mi az már hogy bármilyen méretű bázist megközelitve a játék először a belsejét rajzolja ki, megmutatva hogy mi hol van, és csak utána küszködik a falak kirakásával 😄 PVPben nincs is ennél "jobb".
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.06.21. 11:55:48

Otthoni tapasztalatok alapján segíthetek hw igény tekintetében. Memória: ha 3 mapos szerver clustert akarsz, sok slottal, akkor a 16G RAM is kevés lesz. Nálam otthon 8G RAM-ot eszik a center+island de úgy, h egyedül vagyok a szerveren, de slotonként ugye egyre több memória kell. CPU: ami belefér. De komolyan, legalább 4 erős mag, de inkább több. Amikor üresen van a szeró, akkor nem kér sok procit, de mikor sokan vannak rajta, nagy bázisokkal, akkor érezhetően berogyasztja. Szóval ha már havi 20-25 ezret kell egy ilyen vps-ért fizetnem, akkor meggondolandó egy saját vas+hosting. Vmi 8 magos amd proci+ 16-32G memória használtan. Hely nem kell neki sok, beállítástól függ, de 20G hely bőven elég neki.
Ainz
Ma jön egy nagy bugfix patch meg pár új cucc... köztük egy új tek nyereg. Ami ennél is érdekesebb, hogy elvileg ezzel a patchel kezdik az optimalizációt.. majd írjátok már meg, hogy tapasztaltok-e fps növekedést a patch után.. nekem 2 hónapja nincs fent a játék és megjelenés előtt nem is tervezem felrakni.

Utoljára szerkesztette: Ainz, 2017.06.21. 08:26:17
Magyarul kisérletezzek, és ami bejön, azt használjam. Vagy majd megkérdem a srácot, aki hasonlóan trükkölt.

Tegnap totál eredménytelen breedelős nap volt. Rexek közül volt 2 mutációm, egyik staminára, másik weightre, ezek nem kellettek. Sabereknél pedig volt egy oxygén, illetve egy gyönyörű világos kék, de mivel nem divatbemutatóra megyek, ezért ezeket is legyaktam. Viszont most már marha sok sült prime-om van. 😊 Illetve breedeltem még 2 ovist a mutton miatt, most 4-en vannak, egyet levágtam. 😊

Gamma bossoláshoz milyen statú rexekkel érdemes lemenni? Lehetőleg jó lenne, ha a csapat fele nem maradna ott, mert 25x breeding szorzón is 4 óra munka, míg felnő 1 rex. Azt már eldöntöttem, h normális saddle nélkül biztosan nem megyek le. Saberre van mastercraftom, szerencsére. 😊

Magyarítás: Fortitude bátorságnak fordítva, meg ilyenek. Szerintem többet árt, mint használ, elég egyszerű a nyelvezete a játéknak, ha vki ennyit nem tud manapság, az nekem fura.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.06.21. 08:19:00
Számomra a legnagyobb gond az volt amikor megpróbáltam, hogy nem a támpontot a program a kotextusra - azaz hogy hol szerepel az adott kifejezés-mondat a játékban. Dolgozok együtt fordítókkal a való életben, amikor odadunk nekik egy szöveget fordításra, mindig mellékelnünk kell egy fotót arról hogy a weboldalon az adott szöveg pontosan hol szerepel - anélkül marha nagy bakikat lehet elkövetni.

Arkban mondjuk erősen gondolkodtam a tárgyak minőségjelzőinek (ramshackle, journeyman, mastercraft) finomításán, amikor először meghallottam hogy vki magyarul mondja nekem TSen hogy talált egy "mesterbarkács" tervarjzot a seggemet vertem a földhöz a röhögéstől. Persze nem kiritika, azóta megszoktam hogy igy hivjk, sőt van valami bája az egésznek hogy azóta én is igy hívom, de gondoltam hogy teszek javaslatot másra.. ugyanigy a journeymannál a "napszámos"-ra, meg a hatalom-ra is 😊

Hali! Párat besegitek mindig ha van egy kis időm,de a hosszú mondatokkal nem tudok mit kezdeni.Egy full angol tudású segítség kell ide.Látom még nincs fordítva szinte semmi se

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Az ágyas trükk működhet a barlangoknál lévő lootcrateknél, bár tapasztalatom az egyik Centeres barlangnál az volt hogy a foundation megölte a lootcrate spawnt - amit egyébként hivatalosan nem kéne - szóval én a barlang bejáratához raktam egy ágyat, a barlangban parkol egy farkas és gyorsan körberohanok, a cuccort a farkasban tárolom és néhanam elrepülök megpakolni.

Ugyanakkor Islandon meg az easy - félig - vizalatti barlangban van egy foundationunk ággyal meg vaulttal (oda pakoljuk a lootot), ott meg nem zavarja a spawnt...

A tengeri lootcrateket nem zavarja a foundation, viszont viz alá nem tudsz ágyat tenni, pont tegnap próbálgattam, szóval ott csak a körbe úszás segít, ami elég időigényes tud lenni, bár nekem momentán van egy csak éskizárólag sebességre húzott polipom (500+ %), gyorsabban úszik mint a delfin és félni sem kell rajta semmitől...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.06.20. 15:08:12

Peca? Lol, pont van asszem egy mastercraft pecabotom. 😊
Valahol hallottam, h egy srác úgy lootolt, h letett ágyat, és ládát a loot mellé, és transzportálgatott körbe-körbe, és mikor összejött elég értelmes cucc, akkor érte ment, és elhozta. Víz alatt egy foundationra tett ágy működőképes lehet? Illetve még sosem voltam víz alatt, delfin jó ezekre a helyekre lemerülni? Az marha gyors, csak nem kell leállni vele küzdeni ugyebár.
Thx, ennek még akkor utána nézek, mondjuk kezdetnek nem rosz ez sem. Bár a cicának is jó lenne némi mutáció, mert arról már letettem, h ilyen helyre bevigyek többet, úgyis csak beakadnak/elvesznek.
Én itt keresgélem a cuccokat - ne zavarjon hogy a listán nem írja a REX saddlét, a Tusót sem ija és olyat is találtam már (valószinüleg nem frissitetta lista).

A dolog úgy néz ki hogy jó cucokat alapvetően 4 forrásból találhatsz, minőségi sorrendben (jobb->rosszabb)
- horgászat
- mélytengeri "ládák" (SEn a szárazfoldön vannak 😄)
- barlangban lévő "ládák"
- sima dropok

Az hogy mit találsz és milyen minőségűt az csak és kizárólag a szerencsén múlik, illetve a horgászat akkor nyerő ha van mahas szintű botod és nagy halakat sikerül kifogni.
Én napi szinten járom Centeren a mélytengeri dobozokat, nem ritka az ascendant nyereg/blueprint sem. Persze van amikor ascendand bőrpáncél esik. pech 😊

Mondjuk jó rex saddlét sztem én hetek óda nem találtam, a törzsben sokan csináltuk a fenti dolgokat napi szinten és jó ha 2 blueprintünk van (egy Acendant meg egy MC), szóval ez nem 10 perces feladat...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.06.20. 13:41:13

PiszkosFred
A "Lower South Caveben" biztos, hogy nem lesz gond, oda en farkas hatan szoktam bejarni. A tobbire nem merek mondani semmit, mert honapok ota nem voltam azokban, es elvileg azota volt egy cave revamp is, amely miatt lehet, hogy valtoztak a dolgok.

Deliben viszont voltam alig par napja, mert kellett ket ujabb artifact, egy hangulatvilagitasnak egy pedig a vilagitorony tetejebe, es mivel ez a legegyszerubb, innen hoztam ki azokat.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.06.20. 13:31:44

Még egy kérdés: jobb rex saddle-t merre lenne érdemes keresgélnem?
Kitaláltam, h legyen vmi cél is a single pve játékomban (pár 100 óra után), el kellene lassan kezdeni a bossokkal foglalkoznom. Rexek breedelődnek, illetve folyamatosan tojatom őket, h legyen megfelelő mutációm damra, vagy hp-ra. Ha jól olvastam/néztem, kb a majom a legegyszerűbb történet, ehhez kell 4 artifact: hunter, a massive, a skylord, és a devourer. Az az infó viszont már eléggé megosztott, h ezen barlangok közül melyikbe lehet lemenni kardfogú cicával? Vkinek van első kézből származó infója? Aranyos cica amúgy, 5k hp, és 500% dam. 😊

Szerk: elvileg ma belőttem otthon a jó kis clusteres szerómat az otthoni kis linuxos szerveremen, majd ha hazamegyek, kiderül. Egyelőre rcon-nal rá tudok csatlakozni, memóriát, procit eszi, úgyhogy fut. Egyelőre island-center, de lehet, h az egyiket majd lecserélem az újra. 😊 A 12G RAM-ból csippant is szépen, 4.5G memóriát kér az island, és 4-et a center.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.06.20. 12:45:44
PiszkosFred
Pl. Nitrado (sosem probaltam, nincs tapasztalatom ilyen teren)

VPS hosting, rackforest.hu, stb. Árak hw igény kérdése, gondolom kapsz vmi admin felületet, ahol fel tudod rakni az OS telepítő iso fájlt, oszt adminolhatod.
Valaki meg tudja mondani hogyan kell szervert bérelni, mennyibe kerül stb?
Esetleg van olyan oldal ahol ezt pontosan leirják?
Nerfelték azokat is, lvl 1 wild giga csak 80k hp-s lény, mondjuk a sebzése brutál. De én is í]y tippeltem, szégyen a futás, de hasznos. 😊
Szerintem ne próbáld meg.. Vad giga ellen a tamelt giga is necces.. 😄