Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hétfőn új patch, bár inkább kedd vagy szerda
New ARK Major version v260 coming to Steam on Monday: new TEK Trough, new Sabertooth, & moar bug fixes, optimizations, and rebalances!
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.06.24. 23:06:44
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Kicsit megváltoztatták a menüjét, hogyan kell kiválasztani a Central térképét, vagy a ragnarokhoz jött ki új térkép?
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2017.06.24. 14:54:24
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Igen, megolheted a sajat dinoidat is, de csak ha fegyverrel tamadod oket, dinon ulve nem. A fejsze fegyvernek (is) szamit, igy ha azzal nyakon vagod oket, sebzed oket.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.06.23. 23:39:03
De most a zuhanás úgy ért véget hogy konkrétan becsapódtam a háztetőn (a házBAN loggoltam ki), maradt 5 hpm és itt vagyok fenn, várva hogy megggyógyuljak hogy leugorhassak a 3 magas falról 😄
Tegnap nalam kb. 18-tol ment a steam, felorankent, orankent jott egy-egy ark patch 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.06.23. 13:55:07
Viszont a steamen sokan panaszkodnak arról, hogy irgalmatlanul lassan updateli magát a játék, ilye 5-10 k(!)byte sebesslggel jön a több 10-100 mbites vonalakon is.
javasolt megoldás hogy a steamet olyan lokációra állitsd be ahol valószinüleg elenyésző a forgalom (pl az időzona miatt).
"Go to Steam: Settings: Downloads, and set to Venezuela. Restart Steam and it will DL quickly."
Hátha segit...
http://store.steampowered.com/app/346110/ARK_Survival_Evolved/
Ha tenyleg 2 honap mulva release, akkor jobb ha belehuznak a bugfixekbe... 😊
En a helyukben leallnak minden tartalmi frissitessel augusztusig es csak bugfix+optimalizacio orrverzesig...
Impressziv mennyiségű fixet raktak egybe, de azért vannak benne csúnya húzások, érdemes jól átnézni hogy ne érjék az embert meglepetések. Elég sok dolgot változtattak single playerrel kapcsolatban.
Na ilyenből kell még vagy 5-10 patch, azt egész jó lesz a játék.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.06.22. 13:25:36
Amúgy ilyen esetben tekeri a szerverben levő procit ezerrel. Mondjuk 50%-ra kihajtja az enyémet otthon, de ja, pvp-ben vicces, mikor belátni a nagyobb bázisba.
1. Mi a francnak tapejarára ez? Semmire nem jó és legálisan játszva még használhatatlan is a fenntartási költségek miatt (a lövöldözés zabálja az elementet). Max arra jó hogy megint nerfeljék miatt a quetzalt, mert a madarak megint OPk lesznek 😄
2, Miért nem inkább a fontos dolgokkal foglalkoznak, nem ezzel a TEK zsákutcával (a TEK cuccok javarésze max arra jó hogy megszerezd azt villogj vele, de
a. vagy értelmetlen - pl az egész TEK vizalatti bázis koncepció vagy a cápa saddle
b. vagy fenntarthatatlan - az összes tek generátort igénylő dolog, a generátor zabálja az elementet, napi szinten bossozni max a megatribeok tudnak
c. egyszerűen szar - pl a TEk turret, ami egy óriási visszalépés a sima turrethez képest, hát vicc hogy gyalog ki lehet kerülni a lövéseit illetve egy brontót nem talál el mert átlő a lábai közt
TEKből ami nekem bejött az az ajtók meg a transmitter, azok kényelmessé teszik az életet 😄
Optimalizáció amúgy megy már egy ideje, lásd a 247.0-ban is volt "* 30% to 40% rendering performance improvement of Structures
* ~300 MB memory reduction by dynamically streaming the destruction meshes"
Más kérdés nekem azóta rosszabb a játékélmény, mert mi az már hogy bármilyen méretű bázist megközelitve a játék először a belsejét rajzolja ki, megmutatva hogy mi hol van, és csak utána küszködik a falak kirakásával 😄 PVPben nincs is ennél "jobb".
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.06.21. 11:55:48
Utoljára szerkesztette: Ainz, 2017.06.21. 08:26:17
Tegnap totál eredménytelen breedelős nap volt. Rexek közül volt 2 mutációm, egyik staminára, másik weightre, ezek nem kellettek. Sabereknél pedig volt egy oxygén, illetve egy gyönyörű világos kék, de mivel nem divatbemutatóra megyek, ezért ezeket is legyaktam. Viszont most már marha sok sült prime-om van. 😊 Illetve breedeltem még 2 ovist a mutton miatt, most 4-en vannak, egyet levágtam. 😊
Gamma bossoláshoz milyen statú rexekkel érdemes lemenni? Lehetőleg jó lenne, ha a csapat fele nem maradna ott, mert 25x breeding szorzón is 4 óra munka, míg felnő 1 rex. Azt már eldöntöttem, h normális saddle nélkül biztosan nem megyek le. Saberre van mastercraftom, szerencsére. 😊
Magyarítás: Fortitude bátorságnak fordítva, meg ilyenek. Szerintem többet árt, mint használ, elég egyszerű a nyelvezete a játéknak, ha vki ennyit nem tud manapság, az nekem fura.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.06.21. 08:19:00
Arkban mondjuk erősen gondolkodtam a tárgyak minőségjelzőinek (ramshackle, journeyman, mastercraft) finomításán, amikor először meghallottam hogy vki magyarul mondja nekem TSen hogy talált egy "mesterbarkács" tervarjzot a seggemet vertem a földhöz a röhögéstől. Persze nem kiritika, azóta megszoktam hogy igy hivjk, sőt van valami bája az egésznek hogy azóta én is igy hívom, de gondoltam hogy teszek javaslatot másra.. ugyanigy a journeymannál a "napszámos"-ra, meg a hatalom-ra is 😊
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Ugyanakkor Islandon meg az easy - félig - vizalatti barlangban van egy foundationunk ággyal meg vaulttal (oda pakoljuk a lootot), ott meg nem zavarja a spawnt...
A tengeri lootcrateket nem zavarja a foundation, viszont viz alá nem tudsz ágyat tenni, pont tegnap próbálgattam, szóval ott csak a körbe úszás segít, ami elég időigényes tud lenni, bár nekem momentán van egy csak éskizárólag sebességre húzott polipom (500+ %), gyorsabban úszik mint a delfin és félni sem kell rajta semmitől...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.06.20. 15:08:12
Valahol hallottam, h egy srác úgy lootolt, h letett ágyat, és ládát a loot mellé, és transzportálgatott körbe-körbe, és mikor összejött elég értelmes cucc, akkor érte ment, és elhozta. Víz alatt egy foundationra tett ágy működőképes lehet? Illetve még sosem voltam víz alatt, delfin jó ezekre a helyekre lemerülni? Az marha gyors, csak nem kell leállni vele küzdeni ugyebár.
A dolog úgy néz ki hogy jó cucokat alapvetően 4 forrásból találhatsz, minőségi sorrendben (jobb->rosszabb)
- horgászat
- mélytengeri "ládák" (SEn a szárazfoldön vannak 😄)
- barlangban lévő "ládák"
- sima dropok
Az hogy mit találsz és milyen minőségűt az csak és kizárólag a szerencsén múlik, illetve a horgászat akkor nyerő ha van mahas szintű botod és nagy halakat sikerül kifogni.
Én napi szinten járom Centeren a mélytengeri dobozokat, nem ritka az ascendant nyereg/blueprint sem. Persze van amikor ascendand bőrpáncél esik. pech 😊
Mondjuk jó rex saddlét sztem én hetek óda nem találtam, a törzsben sokan csináltuk a fenti dolgokat napi szinten és jó ha 2 blueprintünk van (egy Acendant meg egy MC), szóval ez nem 10 perces feladat...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.06.20. 13:41:13
Deliben viszont voltam alig par napja, mert kellett ket ujabb artifact, egy hangulatvilagitasnak egy pedig a vilagitorony tetejebe, es mivel ez a legegyszerubb, innen hoztam ki azokat.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.06.20. 13:31:44
Szerk: elvileg ma belőttem otthon a jó kis clusteres szerómat az otthoni kis linuxos szerveremen, majd ha hazamegyek, kiderül. Egyelőre rcon-nal rá tudok csatlakozni, memóriát, procit eszi, úgyhogy fut. Egyelőre island-center, de lehet, h az egyiket majd lecserélem az újra. 😊 A 12G RAM-ból csippant is szépen, 4.5G memóriát kér az island, és 4-et a center.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.06.20. 12:45:44
Esetleg van olyan oldal ahol ezt pontosan leirják?