Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Nekem 85 gb (alap/Island, Center, Scorched Earth es Prim+), ami nem is lenne gond, csak basszus, ha jon egy meretes frissites, akkor ez a nyomoronc ker megint legalabb 60-70gb szabad helyett az ssdn, es ez az, amit nem tudok/akarok neki mindig biztositani. Ezen is lehetne mit dolgozni egy picit, nem csak a performance teman 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Nektek is 91,3GB a játék és az még csak az alap.
Ha szeretnék egy másik térképet akkor még 1,5-5GB?

Nincsenek egy kicsit elszállva ezek a készítők?

Most csak 1 alap térkép van a játékban, ha újra a central-t szeretném akkor honnan szedjem le?

Ainz
Úgy fest az optimalizáció megint kimarad.. már rohadtul kíváncsi vagyok, hogy lesz-e egyáltalán...
Persze miért irnák oda hogy mennyivel. Tökömért nem tudnak patchnoteot írni....
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.06.30. 10:24:25

Caliph
Greatly reduced the Element cost of running the Tek Generator.

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Olvasgatom én ezerrel, onnan jött a sweet vegetable warningom is. 😊
És már itt is van a 260 listája.... link

Nem árt patchnotest olvasni, a sebességet még a 259.0-ban nerfelték (izé, rebalanceolták, ami náluk mindig nerf 😞 )

link

"- Rebalanced speed gained per tamed level up on all dinos."

No, 44-es alpha rex, vs saját annyi volt, h 3x elfutott, és visszajött, és le tudott szedni 5k életet az enyémből (22k hp, 500%dam). Azt hittem, keményebb ellenfél lesz. 😊
Tikal
ja és mondanom se kell ugye hogy persze hogy egy mocsár közepébe zuhantam, és mire visszaértem már besötétedett és esélyem se volt megtalálni a cuccaimat 😄 Szerencsére nem volt sok minden nálam...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Gondoltam ha elfogy az ereje majd szépen autorotál mint egy heli 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Valami sziklára érdemes, magaslatra. 😊

Észrevettétek, h szárazföldi állatok sebességét visszavették? Rex 90%, és majdnem biztos vagyok benne, h a saber sebességéből is 10%-ot lecsíptek. Therezino harvesting szintjét is visszavették vagy 33%-al.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.06.29. 19:38:24
PiszkosFred
Hat hja 😊 Es lehetoleg biztonsagos helyen, mert stamina nelkul harcolni sem nagyon fog.

Tikal
A madaramnak elfogyott az ereje a levegőben.. megállt nem mozdult.. majd ledobott?! 😊 Szóval időnként nem árt landolni, igaz?

Pont ezért nem akarom betenni, mert ez megint elvesz a játékból valamit. 😊 Most még odamegyek a lila-sárga-piros air dropokhoz, de utána már nem érdekelne nyilván.
Caliph
jó kis mod az,van blueprint készítő része is,amivel bármiből blueprintet tudsz készíteni 😊

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Jó cucc az, szinglében sztem teljesen korrekt használni. Igaz elveszik a lootcrate meg BP vadászat lottótáshoz hasonló izgalma, cserébe egy jó kis timesinket tüntetsz el a játékból.

Most nézegettem egy upgrade station című mödöt. Bármit tudsz benne upgradelni, aminek van quelity jellemzője. Persze horror cuccokért, több ezer vas, 10e fiber, stb. 😊
PiszkosFred
Ha pedig megunod, meg mindig ott vannak a modok 😊
A total konverzios modok kezeleset (toltesi idejet) ha megoldjak, en mar boldog leszek - bar sanszos, hogy azon nem fognak mar valtoztatni.

Ombika
Nyari szunet jar nekik is,tessek elhuzni nyaralni! 😄

Nem lesz itt augusztusi megjelenés! Ez csak porhintés.

A Subnautica májusban jelent volna meg és még semmi.

Marketing fogás az egész!
Nem lesz itt augusztusi megjelenés! Ez csak porhintés.

A Subnautica májusban jelent volna meg és még semmi.

Marketing fogás az egész!
És még mennyi órát bele tud az ember rakni, nekem mai napig nagyon nagy telitalálat a játk. Víz alá még le sem mentem. 😊
Ainz
Hát ahogy olvasom rengeteg pvp bug megvan még.. a duplikálásról nem is beszélve... és akkor a performanceot nem is említettem... így 6 héttel a release előtt kéne legalább 3-4 nagy patch.. de a mostani hétfőre ígért patch is késik.. sőt semmi hír azóta kb róla.. csak hogy majd lesz..
Én csak az Xplant miatti FPs növekedést érzékelem a bázisunkokon - ami nem kevés, ismét élhető a ház...(az xplantok mostmár nem hullámoznak, csak állnak).

Van ami viszont szarabb lett.. pl mostmár minden házat - legyen az kicsi vagy nagy - belülről kifelé rajzol ki, először a belső elemeket és végül a falat. Trükközni sem kell hogy lásd a célpont házban hol a generátor 😄

@Tikal: "Egyébként nem is értem, hogy gondolják az augusztusi kiadást" - bármilyen állapotban kiadhatnak egy játékot, semmilyen követelmény nincsen. Náluk ez már úgyis csak az utolsó nagy marketingkampány hogy még beszedjenek némi pénzt, aztán jönnek a DLCk. Akit érdekelt már megvette, most még egy kis csinnadratta a collctoreditionnal némi extra pénzmagért - kb ennyi a release értelme.

De nem panaszkodom, 1300 órám volt 6000 forintért, az egy nagyon jó ár/érték arány.

Tikal
Nem tudom, PS4-n szerintem rosszabbul fut mint fél éve <#whatever>

Optimalizálni, optimalizálták eddig észrevehetően jobban fut a játék.
Végre...
Tikal
A másik érdekes még amikor zölden jelzi a cuccot, de nem tudom lerakni. Hallom hogy lerakja, de nincs ott...

Egyébként nem is értem, hogy gondolják az augusztusi kiadást, minden alkalommal mikor indítom a játékot a foundation alatt ébredek, vissza kell bontanom, aztán bejavítani 😄 Arról nem is beszélve, hogy a dinók is elég érdekesen tudnak fogadni néha, van hogy a ház közepén van beépülve a padlóba, vagy a falba. Ez a wondering opció nincs valami jól leprogramozva 😄

És akkor még a lagról nem is beszéltünk, sokszor 255, mintha a szerverek nem szűrnék az embereket és a világ másik végéből is EU szerverre csatlakoznak...

Hogy lehet kiválasztani a central vagy a ragnarok-ot (ha létezik olyan) térképet?
30perc várakozás után végre betöltött, de rossz térképet!

PiszkosFred
Szerencsere honapok ota mar 2x szorzi a default minden officialon. 😊

Megértem, mert az official 1x-es szorzó horror. 😊

Nincs vmi trükk arra, hogyan lehet egy quetz platformra egyenesen építeni? Mmint mondjuk ráteszek egy hűtőt, és jobbra-balra dől.
Én is sokmindent szinglében tesztelek le. Nincs ebben semmi kivetnivaló és nem is egyéni hülyeség, sztem teljesen racionális dolog hogy az ember előbb ingyér kipróbálja mi hogy működik ebben a játékban.

Bakker, ne is mond. Egyéni hülyeségem, de single player játékomban elég jó kis pvp bázisokat építek, és hát az üvegház is eléggé ez irányba ment el. Namost, mikor egymás mellé teszi az ember az üveget, és a falat, jó sokszor elb@ssza, ilyenkor lehet örülni. Pláne, mivel nem beaddolom a cuccokat, mint sokan a single játékban, hanem összefarmolom. Igazából, ha jobban belegondolok, azt sem tudom, hogyan tudnék csítelni, lévén dedikált szerverem van, de nem is érdekel. 😊
PiszkosFred
Ezert csinalok elobb egy probat thatchbol, mert neha a jozan esz es a logika ellen mukodik az epitkezes. A kedvencem a tizbol tizszer rossz arccal lerakott fal, amelyet aztan tizszer bontok vissza. Hiaba mutatja jol a lerakas elott a "preview", ahogy kattintok, fordul egyet. Mutass egy screent ha tudsz, ahogy lammaer irta, hatha abbol tobbet tudunk mondani, de sanszos, hogy ez is csak, az Ark sok hulyesegebol.

Mert amúgy kb kizárt. Bár mint tudjuk ez az ARK, itt bármi lehetséges. 😊
látni kéne, legalább egy screenshot erejéig...

Tikal
Lerakok egy sor foundation-t, húzom rá a falat, aztán egyszer csak az egyik fal nem tapad az előzőhöz. És ez nem belső fal, mert ott előfordulhatna hogy nem a jó foundation-re rakom a falat.

Tikal
Persze, nyilván nem tűnt volna fel ha az egyiknek a külső oldala a másiknak meg a belső oldala nézne rám a házban.... nem erről beszélek. Illesztési hibáról.

Lehet fordítva tetted le az egyes fal elemeket. A building skilledet kell fejleszteni hozzá. 😊 Javaslom a Q, és E betűk nyomkorászását, miközben vmi elemet le akarsz tenni, hasznosak.
Tikal
Jó hogy említed ezeket a réseket, nekem van belőle egy kettő a falon, és nem tudom miért, mi okozza és hogy lehet megszüntetni?

Sok auto turret titanót győz ettől függetlenül. 😊
Ainz
A titanot oda tudják kiteolni ahova akarják.. és az ha aggrot kap, akkor a metált is szétveri.. egyszerű.. vannak olyan pvp playerek, akik pve-n ezzel szórakoznak és mások nagy bázisát veretik szét titano oda kiteolásával...
Hogy ez miért jó ? azért amiért az alap pvp.. más cuccát élvezetes szétbaszni.. mondjuk a pve-seket ilyet téren sajnálom, de ez van.
PiszkosFred
Amit en tapasztaltam: ha olyan dinot csalsz egy bazishoz, ami azonnal tamad mindenre, ami el es mozog (lasd alfak, rexek, gigak, stb. ragadozok - kiveve a kicsiket, azok fosnak a nagy dinoktol), akkor azoknak a tamadoknak latnia kell a dinoidat, vagy a bazisban fekvo testedet (az is triggereli), vagy nem fog tamadni. Van Line of Sight minden dinonal, amely tartomanyban erzekel. Ha ezt megtorod kapuval, fallal, nem lesz gond. Nekem hetekig keringett egy alfa carno a csirkeolom mellett, a kapu tuloldalan, de nem latta oket.

Ha viszont meglatja a dinot, joszagot, teged, akkor be akar jutni es akkor kezdodik a baj. Az agrot vagy tavolsaggal veszited el, vagy ha elcsalod a tamadot, esetleg feltunik a kozelben egy nagyobb testu joszag, es arra atvalt a tamado. Rexek pl eloszeretettel tamadnak meg mindent, ami nagy es mozog, seperc alatt lemondanak rolad ilyenkor (aki mar tamelt rexet hajora epitett kennelben, az tudja mekkora melo odavinni egy zsufolt terepen, mert mint egy alzheimeres, feszt elfejti a jatekost/madarat es mast akar tamadni)

Nyilvan nem minden dino csalhato es nem minden dinoval tamadhato egy bazis pve szerveren. A legtobb esetben meg csak nem is sebzi meg a bazist es a joszagokat, mert "harmadik felhez" tartoznak. De eleg egy kosza visszutes, visszatamadas neutral joszagtol, vagy egy lyukas kerites, egy nyitva hagyott zsalu egy ablakon, es ott az agrovaltas a tamadotol es megvan a baj.

Nem tudom, hogy melyik peccsel eppen mi valtozik, mert szinte kovethetetlen mostansag. De azt tudom, hogy tavaly osszel, ahonnan szarmazik a lenti sztorim, akkor bizony pve szerveren is ki tudtak cseszni a masikkal a kinaiak, oroszok. Pedig officialon meg csak dobalni sem lehet bazison belulre a ragadozokat argyval, tiltva van.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.06.27. 14:54:01

Nem kell látnia, elég, ha aggro rangen belül van.
Caliph
És akkor berepül a falon belülre és amig a titano látja ledózerolja a kerítést is?
Mert a titano sztem forogna de amíg nem fér hozzá az emberhez nem támad csak próbálna közelebb jutni
na majd csekkolok youtube videót biztos van olyan troll aki tett fel ilyet 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.06.27. 14:28:43

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

PiszkosFred
Nem tudom, mondom, en/mi mar csak a vegeredmenyt es a hisztit lattam/ttuk es jobbnak lattuk elgondolkozni azon, hogy mi van akkor, ha ez velunk is megtortenik.... 😊

Ennek a hive vagyok en is, a belatas elleni vedekezesnek.

Ainz
Valószínűleg titanot húztak a bázisra.. official pve serveren így pvp-znek :>
Caliph
De most bázishoz kite-olt dinó mi alapján megy neki egy bázisnak ha onnan nem lövi meg egy plant x/turret/aggressiv tribe dinó?
Elég ha nem lát be és nincs mi támadásra ösztönözze

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.06.27. 14:17:53

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

PiszkosFred
Nem tudom. En officialon jatszok es kb egy eve lattam (prim+ 2-esen), hogy mi maradt egy bazisbol (egy baromi jol felepitett es dugig levo bazisbol) miutan a helyi kinai [][][][][][][] nevu 😄 torzs bosszubol odavezetett/kitelt par nagyobb dinot. Ne kerdezd hogy kit es mit, titant, gigat, alfakat, nem tudom, de lattam a bazist korabban, jartam oda bizniszelni hozzajuk, es lattam a pusztitas utani allapotot is, azt, ami maradt belole. Mert amikor teknosoket viszel a utakadalynak egy-egy fobejarathoz, az meg csak bosszanto, de amikor tobb honapnyi meloval felepitett cuccos megy galyra pve szerveren, akkor ott mar elszakad(hat) a cerna 😊

Na mi ekkor beszeltuk meg, hogy koltozunk egy biztonsagosabb helyre, ahol van termeszetes akadaly is mint extra vedelem (delen, kozepen van egy sziklaszirt, amelyet csak egy uton lehet megkozeliteni es a negybol harom oldala szakadek, amelyen gyalog nem jon fel senki sem) es korberaktuk a bazist kapukkal, mint kerites. Nem voltunk veszelyben, mert a kinaiak nem velunk "harcoltak", de az a baj az ilyen szituaciokban, hogy neha ha nagyon elharapozik a dolog, akkor ott mas is bajba kerul. Na azota allnak a kapuk es szerencsere eddig meg nem volt gond.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.06.27. 13:43:52

A 4 magas pillaron tudtommal a giga sem jut át. De javíts ki, ha tévedek. 😊 Repülő lényről pedig úgyis belátnak, a lényeg úgyis a bázis, oda meg csak a legfontosabb/sérülékeny állatokat viszed be magaddal, és egy pár emeletes 5x5-ös bázis már egy közepes törzsnek is bőven elég.
Bár mondjuk ja, PVE-n is lehet viccből bedobálni akár carno-kat, már feltéve ha engedélyezve van a pickup.