Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát bakker. Két napot szabin voltam, úgy hagytam a gépem. Lett 70 rex tojásom, találjátok ki, mennyi mutálódott? Egysem. Ptera dettó, ott sikerült 1, de az is oxygénre, viszont megtartottam, mert gyönyörű babakék mintás színe lett az állatnak. 😊
Ainz
Mostantól 70 euró a game DLC-vel meg 90 LOL
Komolyan mondom.. ezek kibaszott nagy faszfejek.. sehol nincs a kész játék... LOL
Jabar
Én csak wyvern-el vagy Therizinosaurussal megyek pl. Hónapok óta nem ültem t-rexen szerintem. 😊

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Therezinó is poén gyalog célra, de mondjuk a kedvencem a tylo, vele el is lehet futni, ha gáz van.
PiszkosFred
Aprosag, de teljesen veletlenul raneztem az Ark achiekre (mert mar van, egyre tobb, bar elegge butacska mind, semmi kreativitas), es a "Rex rider" teljesitmeny csak a jatekosok 4%-nak van meg (lenyegeben ulj ra a rexedre, mint feladat). Ez baromi alacsonynak tunik nekem, hiszen ha gyalog megy vhova, rex nelkul az emberek tobbsege ki sem teszi a labat a bazisrol.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Á, francokat, annyi dolog van, h az elképesztő. És se barlangban, se víz alatt még nem is jártam. Valahogy mindíg eltérül a dolog. 😊 Mondjuk most hétvégén már eszembe jutott, h korábban megfogadtam, semmiképpen nem breedelek, és imprintelek 100%-ra quetzet. 25-ös szorzón 8 óra...
Tikal
kurva medúza..miattuk elvesztettem egy csomo jó cuccom

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Uh 800 óra single-ben? Nem unatkozol? 😄

Utoljára szerkesztette: kraven54, 2017.07.03. 16:09:32
bladex
Én a hétvégén kipróbáltam a haverommal jó pár ragnarok szervert. Egyszerűen botrányosan játszhatatlan volt. Van bázisunk két szerveren is ott minden oké. Ezeken meg 5 métert nem tudtunk futni anélkül, hogy vissza rántott volna a program. Alig bírtunk vissza menni. A amerikai szerver sűrűn kidobott, de legalább el lehetett jutni a pontból b be. A EU szervereken vért izzadtunk mire el tudtunk menekülni annyira gáz volt.

AMD Ryzen 7 X1800 64BIT, DDR4 16GB RAM, Gigabyte Gforce 1080 GTX GM1 VGA, 250 GB Samsung SSD

A center-t mi imádtuk. Van valami nagyobb változás rajta? Kb. 6 hónapja nem játszottunk. Annak idején a víz világ világ volt totál káosz volt. A szárazföld része nem volt rossz. Ha más nem kezdünk a Centeren újat. Már csak szervert kell találni.
Utoljára szerkesztette: Dagohun74, 2017.07.03. 14:27:40

WoT dagohun RiP, WT dagohun RiP

Akkor kicsit kevésbé érzem magam nyominak. 😊 Tegnap néztem, h van kb 800 órám a játékban, és csak island, single player. De már szaporítom azokat az állatokat, amiket átviszek centerre. Islanden valahogy nem találok tökéletes helyet egy jó kis bázishoz. Közel a fém, közel a víz, sík. És igazából nem is lenne kedvem még egyszer átköltözni mapon belül. 😊
PiszkosFred
Nem. En csak Island es SE mapon jatszok ugy, hogy az utobbit megvettem akciosan, aztan megneztem es ugy dontottem, hogy majd egyszer talan kiprobalom tuzetesebben is - igy a 850-bol jo ha 1-2 ora az, ami az SE-re teheto, minden mas Island 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.07.03. 14:15:24

Akkor centeren sem vagy? Merthogy az sincs kész, sőt, marhára le van maradva.
PiszkosFred
Nem tudom, nem hasznaltam meg es amig nem lesz kesz teljesen, nem is hiszem, hogy fogom. 😊 Az biztos, hogy korabbi fejlesztok raktak ossze, lehet ezert si raktak be az official mapok koze, hogy igy kapjon nemi extra tamogatast a projekt es konnyebb legyen fejleszteni? Passz.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.07.03. 13:48:40

Azt értem, de megnézve a műhelyt sokkal jobb és kész térképek vannak. Nem igazán vágom ez miért is volt jó "kiadni" DLC-ként.

Az megvolt.

Amúgy griffel át lehet bugolni a sivatagos oldalra a ragnarokon, pont tegnap láttam egy yt videón.
Hajókázással azért óvatosan, mert jön a nagy hal, és leharapja a raftot.
PiszkosFred
Egyelore csak 40-50%-os keszultsegu a Ragnarok, ne csodalkozzatok! Kesobb erkeznek az ujabb teruletek es tartalmak. 😊

Üdv!

Jó 800 játékóra és 6 hónap kihagyás után, gondoltuk az asszonnyal játszunk egy kicsit. Nocsak új térkép! Új dinók. Az első pofon 100+ giga, második betöltés kétszer kivágott időtúlépés miatt, az új térkép a ragnarok az nincs kész? Mert hajókázunk, hajókázunk erre hopp vége a térképnek, egy üvegfal előttünk. És csak a felénél járunk. De legalább ingyen volt. Hát van mit csiszolni a játékon pedig augusztusra ki akarják adni.

Félmegoldás ugyan, de mi falas részeket szoktunk épiteni, belülről meg kivülről egy egy rámpával... az AI vezérelt dinók nem nagyon jönnek át rajta, mi viszont ugrathatunk rajta gond nélkül keresztül.

Mert ti még nem kaptátok meg a patchet.... arkban sok előnye van ha vmilyen oknál fogva késnek a patcheléssel... emlékszem, a Center mapon mindig le voltak maradva az uj állatok berakásával... sokszor sirt a nép emiatt, de azért virult a szánk amikor a medúza meg az angolna vagy 2 hónapig nem került be a térképre... 😊

Tikal
PS4-n még kifér a T-rex a dinogate-n....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

PiszkosFred
Nem tartom epuletben, ok az en orkutyaim 😄 viszont a bazisom hatarat falak helyett kapukkal vedem, ket sorban, elobb egy dino gateway kerites (bazis felol), elotte pedig egy behemot gateway kerites (kulso reszen). Igy a rexek miatt csinalnom kell extra kijaratot, mert eddig ott mentek ki a bazisrol gyalog, ahol csak akartam, atfertek a kapun 😊

Jártatok már úgy, h a játék elvesztette a szerverrel a kapcsolatot? Repültem egy sárga drophoz, leszálltam, nyitottam volna az inventoryját, de nem reagált. Nyomom az f-et a quetze-n ülve, jobb oldalt vmi üzenet volt, h vár a távoli inventory infóra, aztán kidobott, majd mikor visszaléptem, lennt volam a földön jó messze, quetzem meg sehol, és épp egy diló ápolt. És ez local szerver, se ping, se semmi. A szeró cpu-ja csúcsban megy 50%-ra.

Az az infó igaz, h rex saddle sárga, és piros air dropban lehetséges, alatta nem?
Közben rájöttem: "Rex capsule is now increased to appropriately fit it’s size." Kár, de lássuk be, rexet feleseges épületen belül tartani.
PiszkosFred
Tenyleg nem fer ki, megneztem 😊 Fasza, kosz az infot.

Az hogyan lehet, hogy csak 60GB?
Ha SSD-n van ha HDD-n akkor is 92GB (eddig, minden frissítésnél nő ez a szám, mi lenne ha megvettem volna a fizetős DLC-t?)
Nemsokára új HDD kell, olyan nagy ez a "szar" játék!
Az egyik ismerősömnek meg 150GB-nál jár lassan..

ui. És nincs semmilyen mód beletéve.

PiszkosFred
Mostansag nem neztem, de 1-2 hete meg siman atfert. Vagy bug, vagy direkt, mert ha oszintek akarunk lenni, eddig sem kellett volna atfernie 😊

Faja. Rex nem fér át a dino gatewayen. Ez véletlen, vagy így marad?
Teljesen random, lehet szín, vagy stat. Asszem kb 40-ből 1 esélyed van rá. Színt látod, stat mutáció +2 szint valamelyik random tulajdonságon. Hasznos néznivaló.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.07.01. 12:23:08
Sziasztok!

Segítenétek nekem ebbe a mutáció dologban?
Pontosan ez mit takar?
Teljesen random vagy van némi "beleszólásunk" a dolgok alakulásába?
Nálam csak 60G. Mondjuk egy külön 128-as ssd-n lakik.
Ehhez a játékhoz már lassan külön partició kell.OMG

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

PiszkosFred
Azt csak te tudod majd megitelni. Mind a ketto jo, mind a ketto kivalo es tartalmas szorakozas, csak az egyik korte, a masik alma. Nem jobb vagy rosszabb az egyik a masiknal, csupan mas 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.06.30. 22:03:09

Akkor most melyik a jobb?

PiszkosFred
Primitve plus egy hivatalos total conversation, amelynek a lenyege, hogy a fejlodes szintje megreked az ipari forradalom elotti idokben, ahol a legerosebb fegyver az eloltoltos puska, es inkabb mindent fabol es kobol epitesz, mint sem fembol. Az aramrol es egyeb hightech cuccok - mint TEK es hasonszoru marhasagok - teljes hianyarol nem is beszelve. Cserebe van sok uj epulet, epitoanyag, targy, kaja, farm cuccok, stb.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.06.30. 21:42:09

Mikor javítják ki azt a szar hibát, amire véletlenül jöttem rá.
2nap szórakozás után rájöttem, hogy
Fel van sorolva a Center és a ragnarok térkép vagy 5x és az utolsó kettő az igazi és akkor tölti be végre a center vagy a ragnarok térképét...

Mire jó, mit csinál ha átállítom a None-t, Primitive Plus Offical-ra? (ha a 3.ra akkor tudom, semmit, visszaállítja az előzőre, amin volt...)

Quetz visszakapott kis sebességet, ahogy elnézem +20% körül.
Jabar
A szerver választó képernyőnél vannak fent kis képek, ott tudod kiválasztani hogy melyik szervereket lásd.

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Fú, nagyon dagad a steam downloading könyvtáram, most 25G, és épp mostani a dátuma, vmi nagyon igyekszik lefele. Asszem most lesz az, h csak az exe-t indítom, nem akarok frissíteni, szervereket is frissíteni...

Ábakker, befrissített a háttérben. 😊
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.06.30. 17:11:38
Telepítve vannak az ingyenes DLC-k, ennek ellenére nem látom a térképeket, csak az eredetit.
Jó pár hónapja játszottam vele utoljára... Azóta átalakították teljesen a játék menüit, nem találok semmit.

Van valahol videó vagy magyarázat mi hogy működik az új felületen?
És a többi térkép hogy érhető el.

Az egész azon múlik hogy ügyesen be tudjátok e akasztani hamar a sárkányt vagy nem.

A kulcs az hogy hány ember lovagol, ugyanis az AI rexekkel sztem nem egyszerű összehozni az akasztást, 4+ ember sztem erősen javallott... és akkor nem is kell AI irányitotta rex, mi csak annyi rexet vittünk ahány emberünk volt.

A másik két bossal más a helyzet, a gorillát csak nem lovagolt rexekkel lehet megölni (mert a kődobás támadása instakill a nyeregben ülő számára), a broodnál meg szintén a tömeg a lényeg, ott lehet lovagolni az imprinting bonusz miatt de az AI is pont olyan jó.

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.06.30. 13:14:51

Többi boss ment velük? Kicsit jobb rexeim vannak, viszont csak egyedül vagyok.
Béta Dragon official szerveren 2emberrel 19 rexel (20k hp,400%dmg, 42armoros nyereggel) +1 daeodon ölhetö vagy felejtös?
Hátha érdekel vkit, tegnap végeztem méréseket hogy mennyi kaját esznek a különféle állatok egy nap (pontosabban 22 óra alatt), hogy kb legyen fogalmam arról milyen gyakran kell etetni.
Minden fajból több állat kajaszintét irtam fel (különöző szerveren/helyen voltak), meglepő módon egész stabil eredmények jöttek ki (tehát pl 4 giga 2 külön telephelyen/szerveren is szintre pontra azonos kaját fogyasztot, az egy-két pont eltérés lehet abból hogy idő amig felirtam az adatokat meg járkáltam a két szerver/telephelyek közt).

A lenti adatok passziv, álló, senkit nem követő állatokra vonatkoznak, 22 óra alatt ennyi kajafogyott (zárójelben hogy hány különböző állatot figyeltem meg az adott fajból hogy lássam egy faj egyedei konzisztensen fogyasztanak)

Quetz: 278 (274/277/278)
Gigantosaurus: 551 (543/550/551)
Wyvern: 15 (14/14/15/15)
Turtle aka Carbonemys: 250 (246/250)
Ichty aka Dolphin: 152 (151/152)
Bear: 250
Tuso: 394 (391/394/394)

Amit eddig is gyanitottuk az látható itt is, a gigák túlságosan sok kaját esznek naponta, és mivel általában nekik a kaja statjuk nem magas (a mieinkén 4-5 ezer), ők könnyebben halhatnak éhen, főleg ha alacsonyabb sintűek még kevesebb kaja stattal.

Ami meglepő az ugye a wyvern - szinte semmit nem eszik - a többi az többé kevésbé arányos.

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.06.30. 12:06:04

Jellegénél fogva az optimalizáció hosszadalmas, nem előre meghatározható feladat, ami szépen apránként jelenik meg itt-ot a patchnoteokban, nemúgy hogy van egy nagy optimalizációs patch.

Mig egy funkciót hozzáadni vagy egy bugot kijavitani egy jól meghatározott és ezért viszonylag rövid időn belül megoldható feladat, az optimalitáció az zsákbamacska kategória. Valószinüleg ők is úgy vannak vele mint mi, amig vannak könnyebben megoldható dolgok addig inkább azzal foglalkoznak, statisztikailag is jobban néz ki 30 lezárt bug mint 3 optimalizációs sztori (és az effort kb azonos).

PiszkosFred
Island, Center es az uj Ragnarok ingyenes.
Scorched Earth fizetos, szokott lenni akciozva.
Primitive plus egy total conversion, szinten ingyenes.

Steamen keresztül keresd meg a Center mapot (azthiszem külön van neki "oldala"😉 és add hozzá a könyvtáradhoz, legalábbis én anno így csináltam.
VAGY
Steam-könyvtárak-ark jobbklikk-tulajdonságok-dlc és pipáld be amit leakarsz tölteni.
A Center-ért is fizetni kell már?
Én csak az alap játékot vettem meg, és csak 1 térképet tartalmaz, miért?
Az új menü felületén nem tudok eligazodni.. :S