Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja nem megvan, kértféle beállítás van, egy command lineos ?OverrideOfficialDifficulty=5.0, illetve a régi ini fileos amit linkeltem 😄

Van egy távcsöves puskám,hogyan tudom megállítani a célkeresztet egy helyre,hogy nem mozogjon össze vissza?
Akkor most a wiki elavult?

Nem olvastad a köztük lévő hozzászólást 😄

A google chrome vel fordítottam le,és lehet nem pontosan fordít,mivel Angolul sajnos nem tudok.
PiszkosFred
Volt egy valtoztatas menet kozben, amikor is behoztak a difficulty valtozot a szerver beallitasok kozott. Igy lett belole a kvazi a nehezseg*30. Amikor az official szerveren valtottunk 120-rol 150-re, mar aktiv volt a difficulty valtozo.

Pl anno, amikor a sima x1 szorzokat duplaztak es egybol a dinok szintjeit is noveltek, mar aktiv volt.
"ARK: Evolution Event" 10/7 - Permanent Official Server 5.0 Difficulty Increase! - 2x Taming - 2x Harvesting - 2x XP GET READY!

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Elolvastam,de nem nagyon értem,a táblázatot azt úgy ahogy.Jól értem ha beállítanám 10-re akkor lenne 300-as állatok?
Most akkor elég átállítanom a nehézségi szintet 5,0-ra,vagy kezdhetném előröl a játékot?
"ui: a wikit te is olvasd el, mert az nem 5"
"A nehezseg 1-en 120-as allatot jelent, 5-on 150-es"
Valamivel kevertem az 5-őt?
Max a játék eleje lesz nehezebb, amikor gyalog kützdesz a dinókkal. Meg merem kockáztatni hogy amint vannak szeliditett dinóid, a játék nwem hogy nehezebb hanem könnyebb lesz, azert mert tökéetes szelidités esetén +50% szintet kap a dinód. Amig ugye 30 a max, akkor a szeliditett dinód max 45 (30 alap szint + 15 szeliditési bónsuz) + 60 (asszem max ennyit szintezhetsz rajta) =105 szintű lehet. Ha viszont 150-es szinten műveled ugyanezt, akkor a végeredmény 285 szint...

Mivel a vad dinók szinteloszlása nem lineáris, a magasabb szintűek ritkábbak, igy a te szuper op dinóid nagyrészt 100 alatti dinókat kell hogy leküzdjenek, arról nem is beszélve, hogy te ugye célirányosan fejleszted őket (rexnek pl HP meg sebzés) miközben a vad dinók ugye véletlenszerűen osztják el a statjaikat, igy még nagyobb hátrányba kerülnek.

Végül, de nem utolsósorban az életed a magas szintű dinókkal könnyebb, hiszen a magasabb szintű állatok teherbirása is értelemszeren nagyobb, kevesebbszer kell fordulnod a metalfarm közben, az ankyk több metalt termelnek ki mert nagyobb a sebzésük, stb stb.

Tehát a magasabb nehézség nem teszi nehezebbé a játékot....

ui: a wikit te is olvasd el, mert az nem 5 😊

Jabar
Igen, a vad és a befogáskor kapott bónusz szintek számítanak.

"Jabar sa bu eeda murishani!"

ncc1701 #4510
Magyarán attól is függ mivel szelídítem és milyen kajával?
Utoljára szerkesztette: T62A, 2017.07.23. 11:10:10
Szia,és ezzel az 5-össel mennyire lesz nehezebb a játék?
Koszi, akkor valtoztattak a dolgon kicsit. 😊
Itt egy kicsit máshogy írják... difficulty bár nekem is olyasmi rémlik amit írtál.

A nehezseg 1-en 120-as allatot jelent, 5-on 150-es, ha jol tudom. Es csinalj egy kill all wild dino parancsot, ha allitod, es kezd el legyakni az aprajat, h spwnoljon helyette nagy.
Mindket allattol orokolhet statot, a jobb statnak van 70% eselye. Azaz 3-4 generacio utan csak a jobb statu orokoseid lehetnek. Utana imprint. De csak a felso 10%-ot erdemes befogni, azaz islanden 108-tol felfele, center-ragnarokon pedig 135-tol. Ws a statok random alakulnak, tehat egy fajta allatbol erdemes 6-8-at befogni, es ugy keresztezni oket, h csak a legjobb statok oroklodjenek. Es oroklesnel csak az a stat szamit, amivel betamelted. A rarakott szintezes nem szamit.
Tartsd meg a sorendet Fogj egy szep pterat, majd grappling hookos modszerrel egy quetzet, ezt szintezd csak staminara, majd kibblevel egy nagyobb quetzet, majd azzal stegoig barmit el tudsz szallitani a bazisodra. 😊
Nem eselytelen, en quetz platformra rakott minigunnal szoktam gigakat kinyirni. Kell hozza vmi 800 loszer. De a tenger is megteszi. 😊
Köszönöm.
PiszkosFred
Minden dino csaladnak van egy alap statja, de onnantol kezdve teljesen random (megfelelo kepletek alapjan). A ket 50-es Trike is teljesen mas statokkal fog majd rendelkezni, akkor is ha mind a ketto wild, es akkor is, ha befogod oket.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.07.22. 20:54:32

Minden egyforma állatnak,ha ugyan akkora a szintje,pl 50-es és legyen a Trike annak ugyan az a tulajdonsága?
Ha befognék kettő 50-est Trike,de ez csak egy példa,hogy mire számíthatok,tehát lenne mondjuk 800-as életereje,és lenne 600 Kg sújt bírna el,akkor valószínű,hogy minden 50-es Trike ugyan így van kiosztva,magyarán ugyan az a tulajdonsága?
Nyilván,magamnak is megválaszolhatnám a kérdést ha találnék 2 db egyforma szintű állatot,de erre még nem volt lehetőségem,és szerintem nektek nagyobb tapasztalatotok van,nálam mivel én idén Május vége óta játszok csak vele.
PiszkosFred
Lesz 😊

Tikal
Húst csak tabortuzben lehet sütni? Vagy később lesz valami hatékonyabb megoldás?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Meg az a baj be van állítva a 150-es funkció,de eddig ami találtam állat az 72-es szintű volt,egy sas az meg úgy megijedt,hogy elmenekült tőlem

,a legnagyobb,100 fölött még nem is láttam állatot,és 0,6 nehézségen játszok,alapon volt 0,1 de mondtátok ha feljebb viszem lesznek nagyobbak is,van is 23-27-34-39-41,de olyan sok az 1-2-3-6-os.
Utoljára szerkesztette: T62A, 2017.07.22. 15:08:20
PiszkosFred #4500
Köszi a választ!
Azt tudod netalántán,ha 2 db állatot pároztatok ami ugyan olyan szintű pl 90-es,mennyivel lesz rosszabb a kicsinek az értékei,és melyik állatnak a tulajdonságát kapja meg jobban?Például a nőstény elbír mondjuk 1000 kg-ot a hím meg 600 kg-ot,akkor a kis dinó,mennyivel indul kb?
PiszkosFred
Hivatalosan nincs ilyen lehetoseg. Egy-egy nagyobb update utan, amikor a dinokba is belenyulnak, akkor ujraoszthatoak a dinok statjai, de mindig csak attol a ponttol, amely statokkal befogtad anno, vagyis olyan nincs, hogy lvl1-tol teljesen egyenileg elosztva az osszes pontot.

Nem hivatalosan, van ra mod, hogy reseteld a dinokat (sosem probaltam, csak lattam a workshopban) de egyszerubb, ha inkabb befogsz meg egyet, aztan meg egyet, egeszen addig, amig nem talalsz egy jo ankyt. Vagy, paroztasd oket, az is megoldas.

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,ha beszelídíttek egy állatot,mondjuk egy 39-es szintűt,és lesz belőle 56-os ha megetetném vele a reset ételt vissza ugorna 1-esre,vagy arra a szintre amin elkaptam magyarán 39-esre,vagy egyáltalán nem csinálna vele semmit az étel?
Meg akkor külön is megkérdezem,csak embereket lehet resetelni a pontokat,hogy újra kiosszam őket,vagy lehet állatoknak is?
Találtam egy 39-es ankynot,jó is lenne de csak 250 KG-ot tud vinni,viszont a jóllakottsága az 6128,nem bánnám ha fordítva lenne,6126 KG,kaja 250,vagy 3000-3000 mindegyik.
Utoljára szerkesztette: T62A, 2017.07.22. 14:02:15
Tikal
aha😞

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
A Giga-k is hármasával spawnolnak? Most belefutottam egybe, de ugye egyedül ez esélytelen, és cuccom se volt hozzá, szóval becsaltam a tengerbe és megfulasztottam...

Tikal
Rengetegszer jártam a mocsárban és még sose voltam beteg 😊

A nagyobbik gond a betegseg, amit ott osszeszedhetsz, es eleg extra dolgok kellenek az ellenszerhez. En inkabb csak repulok felette.
Köszi
Nem is tudtam hogy mocsár az. 😊
Még csak fél perce voltam abba a világba és egyenesen mentem. És rám akaszkodott.

Allj tabortuzbe, leesik. Es ne jarj mocsarba, mert a pioca a kissebb baj.
Rám akaszkodott egy pióca, hogyan lehet leszedni?

Bocs, de erre nincs kapacitásom.. nyomsz egy F12-t, aztán alt tabbal átmész steambe, ott lesz egy párbeszédpanel, és ott fel tudod tölteni a képeket, onnan már tudod linkelni. Ilyen formátumban link

Még valami,mutasd meg videó formában,hogy érted a jobb kép berakását ide,az F12-vel,elég nekem egy link is a youtuberól.
Mert én vagy a telefonnal fotózok,vagy a Prtsc SysRQ gombbal,de olyan nagy képet csinál,hogy nagyobb lesz mint 35 KB,ezért csinálok kisebbe képet.
Szia
Köszönöm a választ,azért kérdeztem,mert már estem le madárról,le is löktek,elmentem egy kicsit arrébb a madártól,de nem vettem észre a raptort,pedig mindig csinálók egy tisztelet kőrt,hogy van-e veszély lent.és rátámadt,közben engem is megtámadt,ép hogy fel tudtam szállni,ő meg csak tűrte némán.
Mégvalami: javaslok kisebb méretű de erősebb álllatokat ilyen őrség szerepkőrbe (farkas, kardfogú, medve) mert ugye az állatok útkeresése nem a legjobb, ha mondjuk 5-6 rex próbálja meg egyást kerülgetni hogy rárohanjon a célpontra, simán egymásba akadnak. Persze 1-2 rex/carno azért belefér, de legyenek kisebb állatok is a testőrségben. Ja, és nyereg legyen rajtuk attól függetlenül hogy sosem fogsz rajtuk lovagolni, mivel a nyereg páncélzatot ad, javitja a harci értéküket.

Régóta tervezek egy pteranodon felhőt csinálni, hogy kiteszteljem az mennyire lehet működőképes (ott ugye az útkeresés azért könnyebb) de mindig akad vmi más tennivaló 😊
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.07.21. 10:59:51

Azért ennek vannak hátulütői... egyrészt ha vad állatokra lövöldöznek a turreteid, elég sok lőszert el tudsz használni velük, arról nem is beszélve hogy azokra az állatokra is lőnek akik egyébként nem is foglalkoznának a bázisoddal (mondjuk brontók), ami további lőszerkiesést és potenciális veszélyt jelent.

Másrészt ha éppen hozol haza tamelni valami vad állatot és elfelejtkezel a tureteidről előfordulhat hogy feleslegesen hoztad haza 😊 (persze meg lehet oldani hogy a tamelő ketrec odébb van a bázisodtól, de anakis megvana hátránya)

Szóval az én meglátásom szerint a turretek és xplantok csak éskizárólag PVPre valók, ott is kizárólag player only beállításban. (mert ha tamedra is engeded, akor pl faszán szétlövik afrissen kikelt bébiket, vagy az ellenfél egyszerüen csak bedobálja mások állatait hozzád hogy kifogyassza a lőszert 😊 )
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.07.21. 10:56:47

Passziv - nem csinál semmit, akár egy level 1es diló is megöli az ilyenre állitott rexet, csak idő kell neki. Mégis, repülő állatot csak ilyenre tegyél, mert az összes többi beállításnak az a hatása hogy a harc végén elrepül a francba és utána keresgélheted. De akkor is gáz lene, ha mondjuk leszálsz bányászni, rádrohan valami állat... ilyenkor csak odaszaldsz felugrasz a madárra és elrepülsz.. ha a madarad nem lene passzive, felszállna hogy téged védjen, ami sanszosan az ő majd a te halálodat is jelenti ha a támadó állat elég erős.

Neutral - ha megtámadják őt, vagy a közelében lévő baráti állatot/épületet, akkor visszatámad. ELMÉLETILEG (de még nem teszteltem ki), az hogy milyen távolságban védi a többi állatot a Targeting Range beállítástól függ, de ez nem 100%.

Agressziv - mindenre támad, ilyet PVPben ara használunk, hogy a házon belülre rakunk akármilyen kicsi/gyenge állatot agressziven, és ha illetéktelen jön be, nekitámad. Akár győz, akár veszit, az jó, mert igy a törzs logban megjelenik az áldozat neve.

Atack my target - na ez nekem nem 100%, elvben olyan mint a neutral, azzal a különbséggel hogyha az állataid vagy te megtámadnak egy másik állatot, akkor arra azonnal rátámad. A neutral csak akkor tenné azt, ha rád visszaüt a kiszemelt célpont.

-------------

"Abban is tudsz segíteni,hogy szeretném ha az állatom megvédené magát,ha bántják,de tartsa a pozícióját?"

Direktben nincs opció, de egy kis fumrmánnyal megoldható: vegyél egy passziv állatot, lehetőleg jó sok életerővel, ő lesz a horgony (én teknöst szoktam de bármi jó). Ülj fel rá, és a semleges (neutral) állataidat fütyüld követésre - nem téged fognak követni, hanem azt az állatot amin ültél. A követési távolságot állitsd medium vagy annál nagyobbra, vegyesen, és a biztonság kedvéért mind a "horgony", mind a semleges állatoknál állítsd be hogy "ignore group whistles" hogy még véletlenül se állitsd át őket később egy hibás fütty miatt.

Innentől kezdve a semleges állataid végzik az őrfeladatot (hogy mekkora távolságban az teszteld le, elvben ahogy irtam a targeting rangetől függ de lehet nem), de amint végetért a harc és a támadó halott visszajönnek a "horgonyállathoz".

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.07.21. 10:51:20

Primeot nem kell gyujteni, de ha megis, akkor hutoben tovabb jo. Hasznalj gyors madarad, ha tamelsz, azzal idoben tudod szallitani a primeot. De a kibble jobb. 😊
Az ilyen stack modokkal pont ez a baj, h amikor kiveszed, elveszhet sok minden. Kivetel elott az alapqnyagokat szet kell stackelned defaultra. De pont femet en nem tarolok, hanem epitoanyagot craftolok helyette.
Én annak örülnék,ha nem kellene mód,de be lehessen állítani,hány darabot tároljanak az agyagok egymáson,kivettem a módot,most van a munkapadban,és az eszterga gépben minden,viszont közel 40 000 nyers fémem eltűnt,és minden olyan ami több 1000 tétel volt.Gyűjtöm a kiváló nyers húst,de megint csak külön rakja az egészet,és meg is romlik mind.
Jabar
Tiszta sor.
Viszont mennyivel jobb lenne mondjuk egy járőröző hiéna vagy farkas falka aminek mondjuk meglehetne jelölni (akár valami lerakott tárgyal) az útját és harc után folytatnák. 😄

PiszkosFred
Hat, erre valok a novenyek/agyuk 😊 Azokkal korberakod a bazist es azok intezik a biztonsag kerdeset.

Jabar
Sajnos olyan lehetőség nincs hogy tartsa a pozícióját, neutral/semleges-ben megvédi magát illetve a többi állatot de pl ha menekül előle az ellen és x méterrel odébb öli meg akkor nem jön vissza hanem ott marad. Képesek még leugrani a mélybe is üldözés közben. 😊

Jó lenne egy olyan hogy utána visszajönne az eredeti helyére, vagy valami póráz szerű.
Utoljára szerkesztette: Jabar, 2017.07.20. 18:38:53

Akkor egyik módot sem tudom használni mindegyik 2016.frissítésű.Te melyiket használod,ami jól is működik?
A natural azt eenti, h megvedi magat, illetve a tribeba tartozo osszes lenyt, ha megtamadjak.
Abban is tudsz segíteni,hogy szeretném ha az állatom megvédené magát,ha bántják,de tartsa a pozícióját?Van egy lehetőség a "te célpontod támadása,"ez nem jó mert amit be szeretnék szelídíteni nekimegy,van az "agresszív",ott meg mindenkinek nekimegy,van a "passzív" ott nem bánt senkit,de nem is védi meg magát,a "semleges" azt nem értem mi,egyszer leestem a sasról,és a saját raptorok arra voltak állítva,és megettek engem.de ha kedve van nekimegy másnak is.
Ok nekem is úgy ajánlotta valaki,nem is figyeltem ki mikor,és frissíti-e egyáltalán csak a kiváló hús gondot szeretem volna megoldani,én nem szeretem a módokat.
A fotód ( #4437 ) szerint neked nem az ultra stacks van bekapcsolva hanem a k9, és belekukkantva a workshopon a commentek közé többen panaszkodtak rá, hogy a K9 moddal bizonyos tárgyakat nem lehet lecraftolni, méghozzá azért, mert a K9 mod behozza a saját kis smithyjét meg fabrikátorát, és az a fabrikátor NEM ismeri az újabb dolgokat.

Elkövetted azt a hibát, hogy feltettél egy olyan modot ami utoljára 2016 (!!!) augusztusában volt updatelve, tehát ez a mod semmit sem tud az azóta történt változásokró meg behozott dolgokról.

Elvben admin commanddal talán tudsz csinálni rendes hagyományos gyári fabrikátort (nem a k9ét), és azzal működhet. De én inkább javaslom a mod eltávolítását, mert egy 1 éve nem updatelt moddal csak bajod lesz, garantáltan.

A jövőben a saját érdekedben

1. Csak olyan modot tegyél fel amit folyamatosan fejlesztenek és karbantartanak. De azokat is csak NAGYON óvatosan
2. Ha bármi gyanús viselkedést látsz ajátékban, először a modra gyanakodj, a workshopban bogarászd át a commenteket. Sőt igazából telepités előtt nézd meg mit irkálnak az emberek, mert a modokra is igaz az hogy csúnyán bugosak lehetnek.

ui: ha képeet töltesz fel csinálj inkább screenshotot a steammel F12-vel, töltsd fel magadhoz steare és azt linkeld ide, mert ezek a mobilos képek.. khm.. em tul jó minőségűek.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.07.20. 16:52:54