Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem most fogsz tiszta szívöl megutálni.Tényleg nem szórakozok,el akartam menni az egyik delfinnel ilyen állatra vadászni Cnidaria méghozzá a quetzal nak,hogy csináljak sokkal jobb kábított,mivel a bio az 440-et kábít egy lövésre,(kipróbáltam a bronton)Na szóval,szerettem volna csinálni szigonyvető fegyvert,megnéztem ki van-e fejlesztve,és mi kell hozzá,látom polimer,elmegyek az esztergához,látom csak 3 féléből gyárthatok GPS,ELEKTROMOS KÁBEL,nem tudom most milyen mappába rakta,meg az alapagyag ahol a polimer is van,fegyvereket stb nem mutat,nem tudtam arra a három golyóra rámenni ami a jobb oldalon van a szélén ami mindent mutat.Kiszedtem mindent a gépből felvettem,majd újra leraktam,voálá megjelent újra minden,visszarakok mindent kivéve a polimert,mivel a munkapadba kell legyártani a szigonyvetőt,nézem a szigonyvető rajza nincs ott,mondom ajaj,nem baj megcsinálom ugyan azt mint az esztergánál,még mindig nincs szigonyvető,lerombolom csinálok újat,még mindig nincs,beírom a keresőbe szigonyvető,nem ad be semmit.Van ötleted mit tegyek,vagy maga a mód instabil,vagy mitől szórakozik velem ez a játék?
Erre is jó a dododex (van webes is), ott ha beállítod az álat szintjét, a szorzókat, kiválasztod a használt kaját és beállítod a max és aktuális kaja értéket akkor kiírja hogy mikor pakold bele a kaját.
A webesen nem találom az éheztetési időt, de írja hogy mennyi idő befogni adott kajával, na az ua kb.
Utoljára szerkesztette: Jabar, 2017.07.20. 15:23:19
"Jabar sa bu eeda murishani!"
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.07.20. 14:29:25
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
New servers to support new content like Ragnarok, yeah, but there aren't any plans to create a new PvE cluster (for now - again not set in stone) like what we're doing for PvP. "
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ez miatt kérdeztem.
PiszkosFred #4440
Azért kérdeztem,mert vannak fekete foltok a fejlesztési részen,és ott azt írja felperzselt földön,pontosan nem tudom hirtelen,de valami ilyen.
lammaer #4439
A helyi játékkal játszok.Volt egy idő mikor mentem a haverokkal szerveren,kb 3-4 alkalommal,de meguntam,nem ment a szerver mindig.Féltek,hogy meghalnak az állatok,ha nincs benn senki.Úgy meg nekem nem jó,ha valamit kigondolok,és az másnak nem tetszik,szeretem a vitát elkerülni,meghalna egy állat miattam,és engem hibáztassanak érte,nekem az nem volna buli.Volt rá példa a helyi játéknál 2 nap alatt elveszítettem kb 20 db állatot.Láttam egy alfa raptort,annyira megtetszett,mondom beszelídítem,úgy meg utáltam,hogy nem sikerül,hogy mérgembe megöltem,mint kiderült nem is lehet őket szelídíteni.
Ha jól tudom,vagy te vagy valaki más írta,hogy néha eltűnnek az állatok,és van,hogy visszajönnek.Az hogy van,hogy az alfák nem tűnnek el amíg meg nem ölöd őket?
Nekem is már régebb óta megvan a játék, de abbahagytam.
Ebbe meg nagy bázison full low grafikán minden szar beállítás mellet nem jön ki a 30 fps..
Witcher 3, BF1, Mass Effect Andromeda stb meg kurva jól fut.. és még arra se fognám, hogy sok dinó stb.. mert Witcher 3-ban is a nagyvárosban ott van több száz npc és mégis 50 fps megvan majdnem fullon..
Arról nem is beszélve, hogy 16gb rammot is megeszik, holott a játékok 98%-nak bőven elég volt eddig is a 8gb.
Hangulatos egy darabig, aztán megszokod éssemmivel se jobb mint az island vagy a center.
1. elindul a szerver, ozonlik a nep
2. ket nap alatt (es akkor ez meg lassu is volt) a kezdeti "bizonsagos" teruletek mar vedve vannak pillarokkal, most mar pillar+ceilinggel
3. az idoben erkezo es meg epitkezni tudo jatekosok elkezdik a komolyabb karriert (aka elkezdenek jatszani)
4. az 1-2 nappal kesobb csatlakozok belepnek, 1-2 oraig bolyonganak a partokon (ahol nem eszik meg oket azonnal a dinok), eselyuk nincs letelepedni, minden foglalt vagy blokkolt, kilepnek, keresnek masik szervert
5. uj szerveren: goto 4.
6. a premierkor kezdo jatekesoknal idovel a lelkesedes alabb hagy, igy a szerveren maradt 20-22 emberbol (akikbol 10 egy alfa torzshoz tartozik) paran abbahagyjak. A dinoikat lenyuljak (ez termszetesen dolog), a teruleteiket azonnal bevedik, meg akkor is, ha a sajat bazis a map tuloldalan van. Semmi sem valtozik, csak a tulajdonosok szama csokken, a szabad terulet nagysaga nem.
7. a vege az, hogy marad 4-5 ember a szerveren, akik elvannak a maguk szemedombjan. Esetleg felszabaditanak nemi teruletet itt-ott, de ez halottnak a csok.
8. nagy ritkan jon egy uj patch, ami kukazza a legnepszerubb teruletfoglalos megoldast, de ez csak kb 2 napig hasznos, nemi hatarvonal valtozast eredmenyez ugyan, de minden visszaall a regibe. Ami eddig sima pillar volt, abbol lesz dupla pillar, ami eddig dupla pillar volt, lesz belole pillar-ceiling, stb-stb.
Szerencsere nem minden szerveren ez a helyzet, van egy-ket kivetel, de a tobbsegrol ez elmondhato.
Hja igen, attol, hogy neptelen a szerver, meg nem jelenti azt, hogy ures is 😊 Volt egy idoszak telen, amikor poenbol megneztem vagy 20-25 szervert, es a 99%-ban [][][][][][][][][][] karakterekbol allo jatekos/guild altal volt blokkolva minden, de minden az elhetobb starter videken. Es akkor meg a vulkanrol nem is beszeltunk (oke, ez meg a vulkan revamp elott volt).
Azon a ket szerveren, ahol jatszottam (illetve meg a bazisom all, a dinokat mar eladtam) szinten ez volt a helyzet. Nekem annyi mazlim volt, hogy talaltam egy kis, de jo helyet delen, ahol el tudtam kezdeni, majd az igazi mazli az volt, hogy az egyik kinai torzs elnezte az idot es 8 napig nem lepett be, igy leraboltak a dinoit, ok meg nem kezdtek ujra es ahogy lebonthatova valt a teruletuk, gyorsan lecsiptem magamnak akkora helyet, amely eppen kellett. Aztan kesobb terjeszkedtem es vegul sikerult bekoltoznom oda, ahova mindig is akartam. Ez az elonye, ha egy evig minden heten jatszol egy picit, mig a szomszedjaid nem es kikopnak meloled 😊 De a tobbseg ezt nem varja ki.
A: ha PVP szerverekre mész, szinte majdnem mindegyiket uralja valami meg alliance alfa tribeja és leradiroznak a pékbe még ha thatch házad is van
B. PVEben meg minden tele van épitve, le van pillarozva, nem lehet jó helyekre költözni
Namost ezek után kiderül hogy van egy rakat üres szerver... ez nekem bűzlik. Kirakhatnának egy pinned topicot valahova hogy mi kezek, pik pakk benépesülne. Csak úgye ki a tököm próbálná végig a szervereket 1-től 999-ig, miután 10 szerverrel már megjárta.
Nekem a mostani kedvencem, hogy az épületeket belülről kifelé rajzolja ki a rendszer. Mindegy milyen kicsi egybázis, először szépen kirajzolja nekem abelső felépitést, megmutatja hol vannak agenerátorok, és csak utána rakja rá a falakat.
Mondanom se kell hogy PVP-ben ez mennyire "jó" dolog. Mondjuk ha támadok akkor tényleg az. 😊
Szóval tuti matatnod kell valamit a szerver beállítások közt, de BIZTOSAN meg lehet csinálni, hiszen az unofficiális szervereken is megy (pl a my 3as clusterünkön). SAjnos a pontos módszert nem tudom,szóval gugliznod kell.
A lényeg hogy az önmagában kevés hogy kéts zerver fizikailag egy gépen van, kell vmi külső szerverhez történő kapcsolat.
We will also be taking steps to remove some of our ‘ghost town’ servers, where the player population has remained near-zero for an extended duration of time. We’ll take a look at the statistics and will be repurposing 10% of the lowest count servers across all platforms. Once we know which servers these are; we'll preserve the save files and upload them, so if you so wish to use them, you can. Players will also have time to move through Cross-ARK to a different secure Legacy server. Every three months we will be taking a review of the Legacy Officials to see what the numbers are like and may consider repurposing more ‘ghost towns’, however, the goal will be to preserve any place with human activity.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.07.20. 10:45:06
Az optimalizációs munka jellegénél fogva lassú, bizonytalan és apránként történik. Mig egy featuret vagy egy bugfixet relative könnyen meg lehet csinálni, az optimalizációnál ötletelgetniük meg kisérletezgetniük kell, aztán vagy lesz teljesitmény javulás, vagy nem. Minden patchben van 1-2-3-4-5 ilyen jellegü változtatás, és a játék folyamatosan javulgat, csak pont azért nem látványos mert apránként történik. Pl amióta nem mozognak az Xplantek a bázisunk megint rohadtul élhető lett.
Mi lesz a különbség az uj szerverek és a régiek között? legacy vs non legacy
Hozzateszem, par napja kezdtem singleben egy karaktert, 850 ora official szerveren eltoltott jatekido utan, es meglepoen stabil es gyors az egesz high beallitasok mellett. Valoszinuleg kozrejatszik ebben az is, hogy nincs teleepitve a kornyek, csak az en kis rozzant fahazam (egyelore).
- Nyerget tudsz csak krealni, a tobbi skint esemenyek (karacsony, halloween, stb.) alkalmaval lehet szerezni a jatekban, csak az adott esemeny ideje alatt.
- Nem tudom, hogy mi a szabaly az egyes kiegeszitok utazasa kozott (SE-rol lehet hozni sarkanyokat Islandra, az tuti), de a harom obeliszknel tudsz feltolteni karaktert es dinot, majd a valasztott szerveren letolteni/aktivalni.
- official es official kozott mukodik, dedikalt szerveren futtatott ket map kozott is mukodik (itt a topikban is van, aki igy jatszik, talan ncc1701), privat szerver eseteben gondolom admin beallitas kerdese a dolog, de singlebol vagy singlebe pedig sajnos se le, se fel nem mukodik (legnagyobb banatomra).
Mas.
Kedden bejelentettek, hogy lesz augusztusban szerver wipe mindne officialon.
Szerdan bejelentettek, hogy aludtak ra egyet, es megsem lesz wipe az officialon, viszont az ures szervereket lelovik.
Ma csutortokon meg jott info a fejlemenyekrol 😄
Milyen játékmódban játszol? Úgy értem egyjátékos módban, saját kis LAN szerveren, hivatalos szerveren, nem hivatalos szerveren?
(lehet irtad de most nem rémlik)
TE IS EGY RENDES EMBER VAGY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VIRTUÁLISAN KINYÚJTOM A KEZEM,ÉS KEZET FOGTAM VELED,megjelent a polimer,és az elektronika,igaz gyártani még nem gyártottam,de a rajz az már van.Nagyon egyszerű nem volt,a munkapadban nem tudtam eszterga gépet csinálni,ezért csinálnom kellet egy másik új munkapadot,és utána jelent meg az eszterga gép,majd csináltam egy új esztergát,és abban jelent meg a polimer.Még egyszer köszönöm,és mindenki aki fent van az oldalon,rendesek vagytok,segítőkészek,és türelmesek vagytok.Már félek megkérdezni benneteket,hogyan tudok létrehozni ruhát a dinoknak,és hogyan lehet a felperzselt földre utazni,és lehet-e ide oda utazgatni a két térkép között az Izland,és a felperzselt föld között?
K9 CUSTOM STACKS SIZE mód a neve.
Szerintem igazad van,leraktam az eszterga gépet,és utána raktam a módot is,de nem tudom,hogy a frissítés után tudtam-e volna polimert gyártani,arra de a mód az jóval később volt.Azt hiszem a módot 1,5 2 hete használom.Remélem ez a mód az,10 000 gyűjt egy fakkba.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=761535755&searchtext=ultra+stack
És köszönöm,hogy segíteni szeretnél.
Na, akkor itt lehet van a bibi: a stack modok általában úgy működnek, hogy leklónozzák a gyári alapanyagokat és átírják a stack paramétert benne. Ez azt jelenti hogy bár kinézetre a sima 100as stackes polimer meg a mod által behozott 1000es (vagy akármi más polimer) ugyanaz, a valóságban két különböző tárgyról van szó, még egymásra se lehet stackelni őket emiatt.
Konkrétan érdemes megnézni a modná hogy mi a teendő amikor installálod, tuti van vmi leirás hogy az olyan jellegű problémáidat orvosolja ha követed az instrukcióka.
Be tudod linkelni a steam workshopból pontosan melyik mod az?
ui: az is lehet hogy az a fabricator amit leraktál még azelőtt hogy amodot telepitetted nem támogatja a stackelt polymert... rémlik hogy volt ilyen hogy a mod telepitése után újra le kellett rakni afabrikátort/chemistry benchet hogy megjelenjen benne pl a sparkpowder receptje, a stack mod miatt. Esetleg próbáld ki hogy leraksz egy új fabricatort úgy hogy a mod már aktiv.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.07.19. 16:12:25
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Szia nem tudom tőlem kérdezed-e?Ha igen a válasz van egy ilyen mód nekem telepítve,de nem csalásra használom,csak meguntam,hogy kiváló minőségű nyers húst nem tudok eltárolni csak egy db-ot számol,és nem rakja egymásra,és így az összes egyszerre megy tönkre,állatok beszelídítéséhez nem tudtam használni,mert még a komposztáló dobozhoz sem értem el vele.
Köszi,és az jó a modernebb fegyverhez is?
Utoljára szerkesztette: T62A, 2017.07.19. 13:43:20
És ha emlékem nem csak pelikánnal lehet a legjobban farmolni organic polymert pingvinből 😄
lehet őket szaporítani is,és elvileg minél nagyobb a szint annál több polymert ad
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.07.19. 11:46:02
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.