Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Még egy hátrány, h van kb 35 black pearl-em. Elég ritka cucc, és úgy tudom, tuso tameléshez feltétlen kell. 😊 Basolosaurussal mi a helyzet? Az tudom, h nagy mélységben sérül, de mennyire erős?
Mosa helyett Tusót javasolnék viz alatti bulira

1. Nem tudja megfogni egy másik tusó, te viszont meg tudsz ragadni minden mást 😄 (kivéve az alfa állatokat). Tameléshez sem utolsó szempont ez, mi például plesiót úgy tamelünk hogy felvonszoljuk a viz felszinére kidobjuk a vizből (ott lebeg a viz felett, nem tud elmenni) aztán szépn puskával bekábítjuk. De mosa fogáshoz se rossz, bevonszolod a ketrecbe nem kel amélyvizben szarakodni 😄

2. Az angolnk ("a villámos féregszerű izék" 😊) sokkolása sem dob le a tusó nyergéből, amig a sokk tart csak nem tudsz támadni a tusóval de egyébként mobil maradsz. Szóval 100% vizalatti biztonság.

3. A csáptámadással nagyon jól lehet angolnát ölni

Hátrány:
vigyázni kell hogy a tusód fejéhez ne érjenek oda az angolnák meg a világitóhalak, mert akkor a rossz ütközés kezelés miatt be tudnak buggoltatni és elég nehéz kiszabadulni )közben persze ők tudnak támadi mig te a tusóval nem)

Régen egy sebességre húzott tusó a leggyorsabb vizi állat volt (főleg a tintaturbóval), sajnoső az 50%os általános nerf mellé kapott még egy kis testre szabott nerfet is....

Jól tapasztalom, h víz alatt fokozottan fontos a sebesség? Kis mosámmal ápolok két plesiót, erre hátulról jön egy tuso, alig tudtam elszaladni. Következő vicc, ezek a villámos féreg szerű izék, szintén futás, éppenhogy. Kissé fosok már víz alá menni, ez is 2 percen belül történt. 😊
PiszkosFred
Szervernel nem tudom sajnos.

Singleben
A bAllowUnlimitedRespecs=False kell True-ra allitani es kesz.
A konyvtar, ahol van a file pedig valami ilyesmi: bla-bla...\steamapps\common\ARK\ShooterGame\Saved\Config\WindowsNoEditor\GameUserSettings.ini

Vagy, ingame opciokban, amit lentebb irtam.
Es onnantol nem csak szintenkent 1x lehet resetelni, hanem barmikor, barmennyiszer. 100-as szinten szopoalarc official szerveren, ha elrontod a resetet, de singleben vagy private szerveren van megoldas.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.07.31. 19:47:39

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ez hogyan működik? Beírom a szerver cfg-be, és onnantól tonikkal bármennyiszer tudok mindwipe-olni?
PiszkosFred
HOST/LOCAL menuben, General ful es alulrol a harmadik, "Allow unlimited respecs".

Hogyan aktiváljam,a helyi játék indítása előtt?Magát a játékot el kell indítanom,ott ahol a betakarítást lehet állítani,és bocs a tudatlanságért de mi az a BP?
"Aztan 20-30 ora utan, amikor meging bugaztal egy rakas tervrajzot, megint ujraosztod"Rá kell állnom keresgélni tervrajzot,mert én csak néha keresek,ha éppen előttem van,akkor megyek kinyitni.

Utoljára szerkesztette: T62A, 2017.07.31. 19:00:37
PiszkosFred
Aktivalod a vegtelen ujraosztasi lehetoseget a szerver beallitasoknak, majd ujraosztod a pontjaidat es azokat nem tanulod meg, amelyekbol van BP. Aztan 20-30 ora utan, amikor meging bugaztal egy rakas tervrajzot, megint ujraosztod.

Sziasztok!
Elértem a 100-as szintet,de nem kaptam annyi pontot,hogy mindent ki tudjak fejleszteni ez hogy van?
Azt majd én eldöntöm 😛

Nincs miért,bocsánatot kérned.
Nos érdekes... nem gondoltam volna hogy ott van, mea culpa, bocsánatot kérek.

Ez esetben két eshetőség van:

1. Nem olyan helyen engedted el ahol egyáltalán esik ritka virág a növényekből. A wiki szerint csak a mocsárban és a havasban lévő BIZONYOS bokrokból tudhazt virágot szedni.

2. A moschops virágszedő funkciója ugyanolyan bugos mint a sap. Elvben sapot is tudna szedni pl SEn a megfelelő fákból, de mi hiába képezdtük ki erre, sosem szedett SAPot, később megtaláltam abugreportok közt hogy SAPot vmi bugmiatt nem szed.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.07.31. 14:20:29

lammaer #4598
Szia Arra alapozom,mikor fejlesztési pontot kap az álltat eldönthetem mire használom el,pl: életerő,stb után ki tudom választani mit szeretnék ha több százalékban gyűjtene,kiváló nyers hús,vagy ritka virág,és arra használom el a pontokat.
Értem hogy "unintended use" volt a vault, de ne felejtsük el, ŐK csinálták akkorára, pont azért hogy NE férjen be egy házba, ezek után miért csodálkoznak hogy egy átlagos IQjú ember egy 2 fal széles, 3 fal magas páncélszekrényt nem kezd el épitőanyagnak használni.
Amikor először lecraftoltam avaultomat és le akartam rakni, én is csak kamilláztam hogy ez mekkora már... és egyből úgyvoltam vele, hogyez megy a házon kivülre, mert be se fér, és különben is, 10x erősebb mint a metalházam, szóval jó lesz falnak 😄

Főleg ugye PVPben, ahol a vault használata alapkövetelmény és minimum 5-10 vaultra van szükség egy kis tribe esetén is...

Ezek után még meg is bélyegezték az embereket, hogy exploiterek meg cheaterek....

PiszkosFred
Mondjuk a vault meretet koveto reakciot en speciel nem ertettem. Illetve ertettem, naná, de azert na... Az egy dolog, hogy "keritesnek" hasznaltak sokan, annak minden elonyevel egyutt, de azert legyunk oszintek, nem ez a alap funkcioja ez csak az amolyan "creative use of feature" volt.

Ezzel szemben a szarnyas sebessegek nerfjeert tenyleg jarna egy pofanbaszas szeneslapattal, az ketsegtelen.

Tikal
Ja látom, csak a javítások jó része olyan amik normálisak egy bétánál, viszont az nem normális, hogy egy hónappal full release előtt 10 fps-sel és 255-ös pinggel kell játszanom. Ezt javítsák először, aztán jöhetnek az olyanok hogy a hullámat ne tudja a föld alá nyomni egy Kapro vagy akármi. A prioritások nagyon nem ott vannak ahol kellene lenniük. Ja és 60eurot kérnek érte PS4-en.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

sziasztok!

official pvp szerveren működő magyar törzset keresek, lényegében bármekkorát, csak szeretnék másokkal együtt játszani. mindenképpen olyan csapatot szeretnék akik használnak mikrofont, akár TS-t vagy discordot is. újrakezdő vagyok, de anno beletettem 500 órát PVE mapon.

Hát, nálunk PVPben is ilyen az élet, ez ugye nem a játékmódtól függ, hanem a harvest szorzóktól... official szorzókkal én pl nem vagyo hajlandó játszani, annó singleplayerben kitapasztaltam hogy a 4-6os szorzók a nekem valók, aztán igy kerestem szervert PVPre amikor a netre jöttem 300 órányi szingli élet után...

Hát ez egy messzire vivő téma, engem sem a hibázás irritál a wildcardnál hanem a hozzáállás... leginkább a kommunikáció t eljes hiánya/mellőzése, olyan esetekben amikor azért illett volna adni egy kis előrejelzést - pl a vault méretének csökkentése, amivel kapcsolatban egyébként egyetértek, de az hogy nem szóltak és egy rakás bázis utána hirtelen lyukas lett, az azért nem volt szép húzás részükről.
Flyer nerfért a mai napig nem bocsájtottam meg nekik 😄

Van erre persze jó példa is, pl Islandon a vulkán "aktiválását" ügyesen kommunikáltak, előre jelezték, adtak időt a felkészülésre.

A másik a patchnotes, sokmindent NEM tüntetnek fel bele, sunyi nerfek és válttoztatások például... mintha kimondottan szivatnák az embereket...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.07.31. 12:27:15

Piros airdropban volt sztem jó pár hete, de lehet 1 hónapja. De tök jó ez a grafikon, mindíg is kíváncsi voltam a sebzés-defense képletére, köszi. 😊 De valóban horror relatíve, de PVE-ben ugye kicsit máshogy nézi ezeket az ember. Mert van minden dögivel, pláne, ha vki már nem csákánnyal üti ki a fémet a kőből. Amúgy kell neki vmi 8000 fiber (therivel 1 perc), 15000 hide (ragadozó szigetet rexemmel körbe gyakni körönként 3-3500 hide, szóval ez fél óra), és vmi 1100 fém (ankyloval 4-5 csapás).
PiszkosFred
Hja, tudom, hogy nem hivatalos a wiki, ezert is irtam ele a "fel" jelzot 😊 Viszont nagyon nem terhet el a valosagtol, ha a fejlesztok is neha ezt linkelik valaszkent twitteren vagy egyeb forumokon. De ketsegtelen, hogy lehetnek benne pontatlansagok.

Ami a kopkodest illeti, nem szokasom. Vannak hibai, vannak meg javitando reszek benne (fejlesztot nem lattam meg ilyen gyorsan korrigalni kritikus hibat egyebkent, amennyi apro patcht ezek kiadnak, az rekord - mas meg ul rajta fel evig...), de csak adott nekem 860 oranyi kikapcsolodast. Az, hogy neha bugos egy-ket dolog, az megesik. A valo eletben en is cseszek el dolgokat, amelyetk aztan gyorsan javitani kell (mar ha kiderul). Csak az nem hibazik, aki nem dolgozik.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.07.31. 11:19:32

Azt a 179-est találtad legit módon mostanában, vagy valahonnan lett? Sztem olyan normális körülmények közt már nem létezhet... max régebben horgásztad/találtad? (még a nerf előtt és ugye mivel nem hivatalos szerveren vagy nem tudtak hozzányúlni/nerfelni...)

De amúgy ez a grafikon nagyon jól szemléltetni miért nem érdemes anyergeknél nagyon felizgulni a 100 feletti értékekre...
(függőleges tengely a sebzéscsökkentés %ban, vizszintes az armor értéke).

Pl egy 60as saddle ~70%, egy 100-as saddle ~80%os sebzéscsökkentést ad, a 150es meg olyan 87 körülit... PVEben ritkán számít az a pár százalék, PVPben is inkább viszek 2 teknőst tankolni gyengébb nyereggel mint hogy legyártsak horror árú nyergeket....

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.07.31. 11:01:59

Hát, a pakliban mindig benne van hogy a randomgenerátor (mert hát a BPk paraméterei eléggé olyannak tűnnek, nem rendesen kalkulált értékeknek) nem tettek bele slotszám figyelést, szóval végülis miért ne köpködhetnénk érte a WC-t a végén.

De a mondandóm lényege az lett volna, hogy amig 600 alatti a slotszám egy BPre addig nem köpködhetjük a fejlesztőt, mert ugye létezik 600 slotos craftoló eszköz.

A wikinél vigyázni kell, ugyanis bár "hivatalosnak" nevezik, gyakorlatban a wildcard egy szalmaszálat nemtesz keresztbe a tartalom frisítéséért, amit ott olvasol az tudtommal teljes egészében a játékosok megfigyelésein alapul. Szóval bármi amit a wikin olvasol csak külső információkon alapul, anélkül hogy tudnák belül hogy működik egy adott funkció.

Egyszer ezzel le is oltottam a hivatalos fórumon egy admint, hogy ő a wikire hivatkozott hogy x-y "works as designed", mert hát a wiki is azt írja, mire erre mondtam neki hogy az hogy ÉN vagy bárki más mit ír oda nem a design része. Vagy ha igen akkor most megyek és felírom oda hogy a madarak sebességét ismét lehet növelni szintlépéskor, és a holnapői patchnotesben szeretnék is látni egy bugfixet ahol a WIKI alapjánkijavitották ezt a "bugot" 😄

Jogos, leltem olyan ascendant ptera nyerget, aminek 30 folt az armorja. Egy vacakabb zöld is jobb volt annál.

Viszont a saberemre atom durva lett a 179-es armorú nyereg. Kb halhatatlan, nagyon OP. Mosám is örült a 75-ös mastercraft nyeregnek, durván érezhető a diffi a mezei primitívhez képest. Nála meg végképp, mivel elég alacsony szintű. Hódban sikerült lecraftolnom őket, 1600 neki az alap weightje kis szintezés után, ezt kellett felpöckölni 6k körülre. 😊
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.07.31. 10:42:54
PiszkosFred
Jaja, nyilvan akinek van esze, nem csak a szint nezi, hanem az ertekeket is.

Leszogeznem, hogy a kepet netrol nyultam, nem sajat (nem tudom kie, browser historybol turtam elo, mert emlekeztem, hogy volt szo errol egy masik forumon). En egyelore nem talaltam meg olyan BP-ket, amelyet nem tudtam volna legyartani. Illetve igen, de ott az en felkeszultsegem/rendelkezesre allo nyersanyagaim mennyisege volt a hatraltato tenyezo, nem a top tier munkapad elegtelen kapacitasa. Viszont 1-2 hettel ezelott is olvastam sirast a szerveren alphaba tartozo embertol, hogy meg mindig/mar megint nem tudjak legyartani a cuccost amit szereztek.

Annak orulok, ha a WC mar javitotta ezt a "hibat" es akkor minden BP belefer a TEK Replicatorba is. Bar hozzateszem, hogy a (fel)hivatalos, de aranyag surun frissitett wikin is ott van a megjegyzesek kozott, hogy "Some Blueprints may still be uncraftable with the Tek Replicator as their resource requirements are incredibly high.". Ezek szerint lehet, hogy a tobb szaz/ezer? receptbol meg mindig maradt mutatoba 1-1 legyarthatatlan

Nem pechetekre, hanem szerencsétekre 😊

A legtöbb ember ugyanis rá van kattanva a szinekre, nálunk a szerveren is pl a seggét veri valaki a földhöz ha ráteszik a kezét egy Mastercraft/ASC (magyarul mesterbarkács/hatalom 😄) eszköz BPre, legyártja jól, aztán meg csodálkozik ha mutatok neki egy sima journeymant, fele/harmada nyersanyagköltségért ugyanolyan - urambocsá még néha jobb statokkal is. Arról nem is beszélve hogy mostmár van crafting skill is, amivel jó esetben dobok még 40%-ot a statokra (van egy 100as craftolós emberünk)... ez a 97es nyereg ennyiért bőven nem éri meg, simán vannak olcsóbb BPk amik adnak ennyi armort.

Amúgy meg merem kockáztatni, ezek az elszállt statú BPk amit a wildcard orra alá dörgölnek amúgy tudtommal még a nagy BP nerf előttről valók, amikor a statokat lenerfelték ugyan, de a nyersanyagköltséghez nem nyúltak (ami amúgy valóban egy klasszik wildcard baromságvolt). Igy megmaradtak ezek a kincsként örzött BPk pedig a valóságban bőven nem érik meg már az árukat. Régen azért kerültek ennyibe, mert jóval több armort adtak, mostmár viszont csak fórumhozzászólások ilusztrálására jók 😄

ui: de elismerem, az állításom nem volt teljesen pontos 😄
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.07.31. 09:24:35

PiszkosFred
Igazad van, egy TEK Replicator megoldja a nagy nyersanyagkoltsegu BP-k 99%-at. Persze mindez mar endgame tartalmat kovetel, bossokkal, elementekkel, de hat valamit valamiert ugyebar, endgame receptekhez teljesen realis, ha endgame kontent szukseges.

Viszont ott van a maradek 1%, amely meg a TEK cuccal sem gyarthato.
Peldaul ennek a szepsegnek 602 ferohely kellene a masinaban, ami meg pechunkre csak 600-as 😊

Tudom hogy nem beszélsz angolul, de vajon látod e a ritka virágnál a moschopsot felsorolva az Ark wikin? 😊

Mire alapoztad hogy a moschopsz szedné?

Konkrétan a bejegyzés 2/3a arról szól hogy nem új tartalmat adnak, hanem javitják a jól ismert, régi problémákat.

Új tartalom lényegében scak a ragnarok új régiója lesz, minden más az javitás 😊

Mióta van replicator tudtommal NINCS olyan BP amit nem lehet lecraftolni. Az nem bug hogy egy high-end eszköz legyátásához high-end gyártóeszköz kell, sztem 😊

Szóval bár sok dolog miatt én is rugdosom a wildcardot, itt nemhiszem hogy kellene.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.07.31. 08:56:31

Jabar
próbáld meg hogy átírod és utána csak olvashatóra állítod.

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Gúglizd ki a megfelelő beállítást, és írd be a gameusersettings.ini-be, az a tuti. És utána kill all dino mindenképp. Ezután meg elkezdeni legyakni minden alacsony szintűt, h spawnoljanak a nagyok.
A helyi játékkal játszok,nem tudja valaki miért ugrik vissza a nehézségi szint mindig 1,0-ra ha kilépek?Minden indításnál 1,0-át mutat,én átállítottam 6,0-ra,tegnap,meg ma vettem észre,én meg várom a 120-150-es szintű állatokat.ja nem is csak 120-ig van az alap.
"Some Blueprints may still be uncraftable with the Tek Replicator as their resource requirements are incredibly high. An Ascendant Mosasaurus Platform Saddle can require ~41,000 ingots which would take up 205 slots for the ingots alone (just over a third of the available slots)."

Na, ez mondjuk lol-. Szerencsére csak sima mastercraft mosa saddlét próbálok, de akkor sem addolom be ezt a nagy dögöt. 😊
Moschops-om nincs, therezinót használok erre a célra is. 😊 De ankylo is jól szedi a hegyekben.
Dehogynem lesz. Ha befogsz egy 120-as állatot, és azt kibblével szelidíted, akkor 179 a szintje. Ezt még tudod szintezni bőven. Nekem a rexeim ilyen 230-240 körüliek plö, igaz, mutációkkal együtt.
ncc1701 #4587
Tudom nem nekem szolt a hozzászólás,de ezt nem értem"Enyémek sajna nem ekkorák, mert islanden 120 a max"
Én is Islandon játszok helyi játékkal,akkor nekem sem lesz 200 fölötti szintes állatom?
Apám te belelátsz a fejembe,tényleg az miatt keresem őket,jó lenne méh,de nincs meg a helye nem tudom hova rakni,mert most kezdtem el frankón és jól építkezni,de nem tudom még minek hol lesz a helye. mert most csak körbe kerítem a területet,meg a hódok egyszerre sok fát termelnek a hód várukba.
Ezt az állatot lehet valamire használni,nálam nem csinál semmit,megszelídítettem mert 95 szintes volt,de hiába mászkálok vele növények között nem gyűjt ritka virágot(Moschops)?
Jók a neveik. 😊 Enyémek sajna nem ekkorák, mert islanden 120 a max lvl. De megvan nekik a 10k hp, és a 450% dam, bár weightre elég sokat tettem, mivel nálam nem harcra vannak, hanem tényleg gyűjtögetni.
Minek az neked? Fogj méhet, tégy nagy fára sap tapot, fogj csigád, és kb végtelen cementpasztád lesz. 😊
Jabar
Imádom őket, kedvenc lényeim az egész játékban!
Itt még nevelgettem őket 😊

Official szerver 😊
Nem saját breed, egy kedves fórumtárstól kaptam tojást 😊
Utoljára szerkesztette: Jabar, 2017.07.29. 17:09:48

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Tudom már megint jönnek a kérdések,bocs találtam 3 hódvárat de nem tudok hozzáférni mert egy nagy szikla alatt vannak,csákánnyal már próbáltam szétütni de nem csinál vele semmit,van ötletetek?
Nekem egy 112-es, és egy 116-os volt szelidítve, Aztán őket breedeltem tovább, jók lettek. 😊
Mert í]y írták meg a progit. 😊
Elkábul állatokat miért nem lehet felvenni madárral?
PiszkosFred
Hja tenyleg, vak vagyok, felreolvastam, sorry 😊

Tikal
therizinosaurus-ra gondoltam én is. Mondjuk egy 20-as szintűt is munka volt elkapni 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Köszönöm mindenkinek!!!
PiszkosFred
Trike (sajnos) nem nagyon szed fibert (rostot) csak thatcht (szalmat).

Tikal
Fára és rostra Therike, kőre meg Doed
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.07.29. 15:16:28