Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bocsi, ismét, újra vissza olvastam amit irtál és megakadt a szemem azon hogy újra raktad a játékot, mert hogy igy talán gyorsabban betöltödik. Akkor leirom az én esetem. Talán segit neked és másoknak is.
Az én gépem nem mai gyerek, 9éves gép.. Intel E6550-es processor, asus p5k alaplapban, 4 gb DDR2-es memoriával és egy nvidia gt 710 es videó kártyám van.
Amikor elöször elinditottam ezt a játékot ,majdnem elsirtam magam. nem a gyönyörtöl hanem attol hogy mennyire laggol, egyszerüen játszhatatlan volt a játék .Egy dodot nem birtam megütni annyira szaggatott. Már éppen felakartam hagyni minden reménnyel, mikor segitett rajtam egy ismeretlen jó tevő. Adott egy inditási kódot.
javaslom te is ezt tedd. Nyisd meg a steamot. A könyvtár menü alatt játékokra kattints. Bal oldalon megjelennek a játékaid. Ott jobb egérgombal kattist az Ark-ra. Megjelenik egy szép nagy menü. Az alján Tulajdonságok. Klikk rá. Kattis az Inditási opciók gombra. Innen jelöld ki másolásra ezt a szöveget és másold be oda.
high -useallavailablecores -sm4 -d3d10 -nomansky
Mentsed. Ez a kód hatására nem erölteti meg a géped , nem izzik a vga kártya. Inditsd el a játékot, és élvezd.
Én a külömbség láttán egyszerüen nem birtam betelni. 800x600 on, leg lebutittottabb formában is laggoltam, iszonyat csúnya volt minden.
Ennek a kódnak a hatására, 1024x768 on majdnem full grafikán simán játszok. Mivel csak 4 gb memoriám van, igy én ugy inditom az arkot,hogy nem az asztal ikonnal, hanem inne, a tulajdonság lapon ott van több inditási lehetöség, abban low grafika, és ott van low memoiria 4gb. Azzal inditom el. Próbáld ki, csodálkozni fogsz.
Akitől kaptam ezt a kódót, annyit kért, bárkivel megoszthatom,de mondjam el, Piruettől kaptam. Ha tetszik, használd és tedd te is ezt 😊
Itt van 2 videó. Az elsőn ilyen volt a játék ez a kód nélkül, majd a másodikon a kód beirása után.
https://youtu.be/R-scGXNUjYY
https://youtu.be/G0JIp4nm24g

És ha szuperül mükszik a játék, és szereted a kemény kihivást, ez pedig a szerverem ip cime. Keresd Apofisz -t 😊
Steam, nézet menü. Szerverek, hozzáadás kedvencekhez.
37.221.209.129:27625

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Bocs ez játékbeli perc,vagy rendes valódi idő?
Más a te álláspontod meg az enyém,nekem öröm volt,és egy élmény,meg büszke voltam magamra,hogy ezt én megcsináltam azt a küldetést ami magam elé raktam,most elképzelek magam elé,hogy ez mi a francról beszél?Megmondom,nekem 6 vagy 7 teljes napom,és nem játékbeli nap ment el mire sikerült elkapnom egy quetzát. Első nap találtam egyet,nem vittem magammal olyan fegyvert amivel kampót tudnék kilőni.Második nap,nem vittem magammal bundás ruhát.A harmadik nap minden nálam volt de hiába lőttem a sasra a kampót az istenért nem akarta követni a quetzát,nem fogadta el a fütty parancsot.Negyedik nap nincs quetza. Ötödik nap nincs quetza. A hatodik napon találtam végre egyet,és két játékbeli napon keresztül kergettem skorpióval csíptettem,és végül leesett és csak 1-es szintű volt.Na most a te módszereddel,kiválasztom a helyet,beírom a kódot,és megjelenik,és már kergethetem is.Ebben mi kihívás?
Utoljára szerkesztette: T62A, 2017.08.15. 17:04:13
Értem én amit szeretnél, csak eljárási módszeredet nem. Ha egyszer admin vagy a saját gépeden a singliplayer módban, akkor használd is.
Ez nem csalás, ez csak egy rossz megnevezés hogy csaló kodok. Ez admin funkció a szerepe pedig a játék szerkeszthetösége.
Ha pedig megheted,hogy beirsz egy kódot és megjelenik elötted a kivánt dinó, miért ne tennéd meg ? Mi a külömbség ha magától jelenik meg ? Hiszen az is te utasitásodra, a te beállitásodra jelenik meg.

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa már értem a kódok.
Így már én is röhögök.
Én nem szeretem a kódokat,úgy jó a játék ahogy van,én csak annak örültem volna,ha az egyes szintű állatok kicserélődnének nagyobbra,és végre találnék egy 150-es állatot,tegnap találtam egy 120-ast egyből haza is vittem,meg is van szelídítve Doedicurus,meg lennének hódok,most,hogy újra van rakva a játék majd körülnézek,most gyorsabban betölti a játékot is.
Bocsi,de ez nagyon tetszik 😊
A puska, mint a suliban a pad alatt dolgozat iráskor, egy kis cetliről nézed le a válaszokat, ezt hivják puskázásnak. 😊

Ne haragudj de milyen puska,még kép sincs róla?
Elnézést a dupla posztért de 5 perc után nem engedi szrkeszteni a kommentem.
Had adjak egy érdekes admin parancsot 😊 Próbáld ki. Jelöld ki itt a teljes szöveget másolásra és a konzolba beillesztéssel másold be, majd enter. Egy kis magyarázat hozzá. Ezzel az utasitással töled 500 méter (?) távolságban fog spawnolni egy dodo. A végén az 100000 pedig a level szintje lesz. Hihetetlen ? Én spawoltattam igy level 10 millió szintü dodot is 😊 Középen a 2 db nullával lehet kicsit variálni, hogy him, nöstény, a szinek. Pontosan még nem jöttem rá,de ez is random valamennyire.
admincheat SpawnDino "Blueprint'/Game/PrimalEarth/Dinos/Dodo/Dodo_Character_BP.Dodo_Character_BP'" 500 0 0 100000

Én is.
Ez az én egyik puskám az adminhoz.
https://ark.gamepedia.com/Item_IDs
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.08.15. 16:30:03

Én pc játszok
Köszi
Ja, és a konzolba pontosan ezt kell beirnod
admincheat destroywilddinos -és enter

Nekem kb 2 hónapja van meg ez az Ark játék. Régebben cod játékban volt bérelt szerverem és annál is lehetett mindenfélét beállitani a cfg.-ben. Lenyűgözött ahhoz képest az Ark-ban mennyi mindent be lehet állitani. Igy aztán 1-2 óra offical és 1-2 óra unoffical szervereken eltöltött játék útán, úgy döntöttem bérlek egy szervert és olyan formálom ami nekem tetszik. Mondhatni mindent az elejétöl kellett megtanulnom. Nagyon sokat kérdéezt de mégtöbbet kisérletezgettem, mint egy egy parancs sor értékeinek megváltozatásával. A google már bármit irok be hozzá teszi az ark survival szavakat 😊
Lényeg az, nagyon nem mindegy hogy egy adott utasitást hova irunk be. Számomra újdonság volt hogy a parancsoknak kötelezően egy-egy adott közé irt dolog után kell lenie mert külömben nem müködik. Többek közt nekem ilyen volt a dinók level szintje. Hiába irtam be bármit, bármerre jártam nem találkoztam nagyobb dinókkal mint lv 38-58 körül. Aztán például sokat szívtam az exp beállitással. Tök egyszerünek tünik, beirjuk xpmultiplier=10. Csak hogy nem igy müködik. Mert például befolyásolja az exp mennyiségét az harvest beállitás.Abban pedig nem az a lényeg az exp szempontjából hogy sok itemet szedjen fel, hanem a markolások száma a döntö.Hogy hányszor tépi meg a gazt mire letünik. Vagyis HarvestHealthMultiplier= -hez beirt érték. Igen ám de ugye szeretnénk a begyüjtött itemek mennyiségét is szabályozni a HarvestAmountMultiplier= értékével. Csakhogy az itemek mennyiségét viszont a harvestheal is befolyásolja. Mert ugye minnél több hp-ja van a fának, annál tovább üthetjük. Az ideális szerintem, a harvestmultipler értékének a fele vagy inkább egy kicsit annál kevesebb kell legyen a harvestheal.
Nálam ez igy néz ki. Ezzel kb 5x ütöm meg a fát mire kidől. Pusztakézzel persze.
HarvestAmountMultiplier=3.00000
HarvestHealthMultiplier=1.25000
Csakhát ott van még az is,hogy a kapott exp mennyisége nem azonos mert minden egyes itemnek, dinónak rögzitve van mennyi expet ad.
Még az is rögzitve van craftnál mennyi expet ad. A magas harvestmultiplierrel az is gond,egy kezdő új játékos, kidönt egyfát, és annyi itemet kap a súly miatt nem tud mozogni.Elkell dobálnia belölle.
Egyszerüen imádom ezt a minden összefügg mindennel stilust ebben a játékban 😊 Igazi szövevényes káosz.
Az OverrideOfficialDifficulty= pedig szintén nem mindegy melyik pályán játszik az ember. Mert van némi eltérés közöttük. Mig az egyik mappon kisebbek addig a másikon ugyanazzal az értékkel nagyobb dinók is lehetnek.
És még valami. Én arra tippelek a játék készitői beépitettek a mechanizmusba valami random értéket is. Van egy teljesen zárt terület, ahol egy minimális dinó populáció volt, az is 1-2 piranja a vizben mellettük egyszerü halak, pár dd. Mindez egy kicsi tóban. Én adminból idéztem ide pár olyan lényt aminek nincs itt spawn helye, mint a hód. Aztán raktam le elöször 1 méh kaptárt is, pár csigát, meg pár ganaj túrót.
És nem csináltam semmit, csak figyeltem pár napig mit csinálnak, hogyan, mikor mit tevékenykednek.Pár napig nem történt semmi érdekes.
Az 5 hód 5 várat épitett. Az 5 hódból 2 nös párba állt, együtt épitgették,segitettek egymásnak a hód vár épitésben. Nagyjábol együtt mozogtak. A többi 3, (2 hím+1 nőstény) külön külön maguk utatját járták. Aztán egyik nap eltünt egy hód és eltünt egy méh kaptár. (A kaptár tamelve volt) és megjelent a semmiből egy triceratops. Mi történhetett ? Honnan a bánatból került ide a triceratops ?
A válasz. A zárt területtöl nem messze lehetett egy spawn pontja ennek a triceratopsnak. De a spawnpont nem egy gombostűnyi terület hanem random, kicsit idébb, kicsit odébb. Egy ragadozó megölte kivül a triceratopsot, majd az a zárt területemen bellül spawnolt. Vándorlása során közel mehetett a hód várhoz és a kaptárhoz is. Azok megtámadták, majd ez megölte öket.
Ez a random dolog benne van a dinók level szintjében is. Én szerveremen elvileg lv 210 kéne legyen a legnagyobb dinó. De mivel unofical pálya,.shigoisland, ez a random közben járására, a lagnagyobb amivel találkoztam szárazföldön, lv 186 volt. Szerintem amit szeretnék beállitani nyugodtan föléje mehetünk 2 értékkel.
A shigoisland pályás szerveremre mielött felraknák bármilyen módot, vagy másik páláyt, elötte a gépemen, helyi játék módban próbálom ki.
Az admint is. Én helyi játék módban, nyomok egy tab gombot és beirom amit szeretnék, például cheat fly. És már repülők is.
Nem kell semmi enablecheats password,se semmi más mert singly modban már eleve adminok vagyunk.
Amit még kiprobáltam viccből az atombombás videó kedvéért, letöltöttem ftp-n a szerverröl az egész SavedGame mappát. Benne más playerek mentését, a tribeokat és mindent. Majd ezt és a GameUserSettings.ini és a Game.ini fájlokat bemásoltam a single player mod mappáiba. És láss csodát, single player módban ott volt minden épitmény más tribeoktól a dinóik és minden. A videóról ugy tünhetett a szerveren pusztitottam az atom bombával 😊 Ebből csak azt akartam kihozni, ami müködik a dedicalt szerveren ini fájlok az ugyanugy müködik helyi játékmódban is, ha megfelelö helyre van berakva.
Bocsi a hosszú irásért. Csak gondoltam megosztom a tapasztalatom.

Minden parancs után enter kell. Visszajelzést nem kapsz, h sikerült-e. 😊
Bocsi, akkor félre értettem.

Ne haragudj,hogy felhozom megint a témát,sajnos van mikor félre olvasok valamit,vagy késő este olvasom el fáradtam,és az embernek nem fog az agya,meg én sajnos feledékeny vagyok.
"Lehozod a konzolt (alap esetben TAB gombbal) es beirod egymas utan ezt a ket parancsot:
- SetCheatPlayer true (ez aktivalja az ilyen trukkoket)
- DestroyWildDinos (ez meg torli az osszes dinot a terkepen, majd ra par percre ujra megjelennek,de mar 5-150-es tartomanyban)"
Ha nem így van akkor nem szóltam.
Ezt úgy kellett volna,hogy egyszerre írom be mind az összes kódot,és végül enter gomb?Mert én külön írtam be,és mindegyiknél nyomtam entert,és lehet azét nem jött össze,és az állataim oda mentek ahova akartak?
Ok kösz.
PiszkosFred
Inditsd el a jatekot eloszor, akkor generalja majd ezeket, aztan kilepsz es visszamasolsz mindent, amit megtartottal az elozobol.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Urak van egy kis gondom,újraraktam a játékot,de nincs ilyen mappák,nem tudom a mentéseket visszarakni,plusz beállítani a nehézségi szintet,hogy ne keljen átállítani. Saved\Config\WindowsNoEditor
Saved/SavedArksLocal
?
Mivel csináltad a videót?
Tikal
ah tényleg, PvP, én csak PvEben játszom 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Bocs képről már értem,azt hittem valami más szó jelentés akart lenni.
Engem azért csipkodtak full ghilie szettben is, ha sokat ácsorogtam mellette.

Bug Repellant, magyarban fogalmam sincs hogyan fordították.
Eddig nem kellett a riasztó, csakhogy TELJES álca szett legyen...

bug repellent. és ez mi?
Sokfelé van ágy, pl a kikötőben a hajókon, a különféle épületekben, az éppen parkoló farmolós quetzek hátán, és amikor ezek közel vannak egymáshoz akkor látszik a térképen a 20 ágy egy helyen... nyilván nem egymásra raktam 20 ágyat 😄

Én mindig úgy megyek oda. Full ghilie, de ami jobban számít az a bug repellent.
Lehet nagy a tribe, és ha raidelik őket, akkor nem praktikus sokat várni.
Köszi
Valami lett a méhkassal is,én legalább is nem vettem észre,tegnap előtt majdnem meghaltam bent,pedig álcaruhába voltam,ha belenéztem a méhkasba sérülök,muszáj előtte megennem egy rovarriasztót.
Tikal
Miért jó 20 ágy egy helyen? 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Már nem értem mit kérdezel.... 😊
Visszaolvastam és úgy se, bár látom valóban nem teljesen válaszoltam a kérdésedre. Szóval én itt most ki is szállnék a mutációs témából, mert vmit nagyon túlkombináltál amit már nem értek, vagy bevallom, nem is tudok 😄

Kár, mert abból lejön még a virág is. Amúgy növelték az industrial grillt, visszatették 50 slotra. Thylot pedig kb 20%-al nerfelték, kevesebb lett az élete.
Rendben, de mindettől független volt a kérdésem. 😊 Tegyük fel, h nem official szerver, és mondjuk felhúzom a szorzókat 100-ra (most 25x a breedeléssel összefüggő minden timer).
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.08.15. 11:19:21
45 slotos lett, megnéztem a wikin... fasza. 😞

A gyorsan megromló méz ugye... mert hát ugyan minek vegyék figyelembe a realitást, az EGYETLEN étel ami nem romlik meg a valóságban a méz, itt megy az egyik leggyorsabban megromló élelmiszer.És a biztonság kedvéért nem stackelhető, csak hogy kicsesszenek az emberrel.

Megyek dühöngök...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.08.15. 11:19:12

Tudom, nekem 20 van egy helyen 😊

Figyelt az ágy ikont. Az legyen fehér, akkor oda fogsz spawnolni.

Bakker. Nem néztem már bele pár napja, de nagyon sok slotos volt az inventoryja a kaptárnak, és volt benne 50-60 méz, de otthagytam, mert van vagy 50 sütim lefőzve. Faja.
Mivel a mutáció random, nyilván ha nem HPra hanem stamira kaptad nem fogod kidobni azt hanem örülsz mint majom a farkának, hogy van egy rexed ami kaport 1 pontot HPra, 1 pontot meg stamira.

De tisztán csak elméleti sikon.

Általában 3 ágyat teszek le egy kupacba. Szóval ne a konkrét ágyat jelöljem ki, ha jól értem, hanem bökjek rá az ágy ikonjára szimplán?
Ne aggódj, az új frissitéssel nem lesz olyan sok méz...😞
Mostmár figyelembe veszi a slotszámot a méztermelésnél... elvben megnövelték valamennyivel (nemtom mennyivel, tegnap még nem frissitették a szerverünket), de gyanitom hogy 10-20 slotnál nem lesz nagyobb, szóval fasza lesz 20 csigát etetni... eddig 2 hetente 1x főztem, a 4 kasban volt vagy 100 méz, kellett is, most csinálhatomkétnapont a rohadt méz miatt...

Wildcardosok bekaphassák 😄

Ok, ezt vágom, h mennyi idő, meg mennyi az esély, de magára a módszerre gondoltam, h egyszerre csak 1 statra gyúrni őket. 😊
Mindig is csinálta, arra figyelj hogyha rákattintasz egy ágyra ami épp ki van jelölve (fehér), akkor TÖRLÖD a kijelölést és mész a random spawnhelyre.

Szóval mielőtt megnyomod hogy spawn, figyed hogy az ágy ikonja FEHÉR és NINCS a térképen ilyen fehér áttetsző kör, jelezve hogy random helyre fogsz menni.

Igen, visszakapod.

Rövid verzió: esélytelen, ne foglalkozz vele 😊

Hosszú verzió: Először keress rendes rexet a vadonban, ami sok szintet kapott HPre... mondjuk ha közvetlen tamelés után 11K HP-d van az bossolásra már elegendő. Kisebb rexxel felesleges belekezdeni, nagyobb az esélye hogy találsz jobbat a vadonban mint ogy mutációt kapj.

40 mutációt kapni HPra kb az a kategória mint a lottóötös... ha arra hajtasz, azt úgy kell csinálni hogy van mondjuk 20-30-40!!! rexed, mindegyik a max HPs stattal (hogy a frissen kikelő rexnek garantáltan max HPsak legyenek), és utána elkezded orrba szájba kikelteni a tojásokat. Ami nem kap HP vagy stami mutációt azt egyszerűen lelövöd. És csak breedelsz és keltetsz, breedelsz és keltetsz, és breedelsz és keltetsz... és ha kapsz 1 mutációt HPre, kicseréled az összes nőstényedet olyanra... és breedelsz é keltestz, és breedlesz és keltetsz...

És 1-2 év múlva, több ezer tojás kikeltetése után lesz majd olanod...aminek van 20 mutációja HPra...

Matematika: ha minden igaz, a mutáció esélye 2.5% keltetésnél. Van ugye 7 stat (Hp, stam, dam, speed, oxy, food, súly), tehát annak az esélye hogy HPre kapj mutációt 2.5%/7 = 0.35%... azaz statisztikailag 285 kikeltetett rexből 1 kap HPra EGYETLEN mutációt.

Jó szórakozást hozzá 😄

Nekem jelenleg 4 db méhkasom van,de tele akarom rakni az üvegházat,de nem azért,mert szükségem volna rá,hanem úgy nézne ki szépen az üvegház ha tele van,az kb 12 db elférne.Nem tudom csinálta-e már valaki véletlenül,ha le van rombolva a méhkas,vissza kapjuk a királynőt?
Urtóbbi frissítés sztem bugos, 2-3x is beadott a tengerpartra szerverek közötti utazáskor, pedig kijelöltem az ágyat, amit elötte már többször is használtam. Azóta úgy indulok az utazásnak, h hálózsák, focal chilli, és enduro stew az inventoryban. Van 120 movementem, meg 140 staminám, most jól jött, de 2 rexet így is a jó kis 400+-os ascendant sotival térítettem jobb belátásra. Elég faja, 71-et sebez/sörét. Félre is tettem a géppisztolyt, inkább hordok 100 sörétet, plusz a 441-es longnecket, az vmi 886-ot sebez testre, és 1200 felett headshotra.
Egyből nem. Az ARK a párhuzamosításról szól, ha vmit építesz, PVE/single player esetén, akkor 10-25-ös számokban érdemes gondolkodni. 😊 A jobb ghilie armorkhoz marha sok organic polymer is kell, ezért is van 10 csigám. És egyetlen méhkaptár annyi mézet termel, h nem tudom hová tenni már a sütiket. SAP tapom is van kb 12-15db. Üvegház is fullra téve kis crop plotokkal, ha kell, bármilyen berryből beszedek 2-3000-et.
Ma ha minden jól meg újra rakom a Steam-ot,mag az Ark-ot is,valamiért 4-5 napja hibaüzenetekkel kidobál a játék,naponta többször is.
Köszi,én meg hiába várom,hogy majd kiszedek egy csigából vagy 300 db cementpasztát.