Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Apám nagyon ügyes vagy,van olyan állatod ami ég a falkavezér,én azt hittem az megszűnik ha elviszed a falkától.A másik mit csinálnak az állatok abban a fa ketrecben?
Tikal
Nem, ez inkább hatékonyság alapú épitkezés, én nem erre megyek rá 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Nem tudom mekkora kilógásra gondolsz, de egy nagyon pici nekem is kilóg. Én ugy szoktam, hogy rakom az oszlopot a tető alá, ugye ilyenkor fele fele arányban mindkét oldalon ott az oszlop, aztán lemegyek és rakok egy oszlopot a meglévő alá, de a második illesztési pontra, mert ha nagyon finoman mozgatod le fel akkor látni fogod, hogy két állása van, utána felmegyek és törlöm a fenti oszlopot és akkor csak egy nagyon pici dudor marad csak, nem vészes

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Ilyen? 😊
Tikal
Elsősorban az építkezés érdekel 😊

PiszkosFred
Nem te rakod le rosszul, sajnos ilyen az illesztes, ha elobb van kesz a teto, es az ala akarsz rakni oszlopot. Ez a jatek egyik nagy marhasaga, de ha hasznalsz modokat, lasd Structures+ (amelyet en speciel az alapjatek reszeve tennek most azonnal), akkor ez a kis hiba kikuszobolheto. 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Nekem 2017.05.30 óta van meg a játék már van vagy 579 órám.Azért kérdezem mert ha lerakom a kő oszlopot,akkor a kő mennyezetet rá tudom úgy rakni,hogy nem lóg ki a kő oszlop vége,ha előbb a kő mennyezetet rakom le,nyilván olyan helyre ahol engedi,és utólag rakom az oszlopot akkor felül kilóg,de nem tudom miért?Már annyit lebontottam,és újra raktam de nem jövök rá mi lehet a gond.
PISZKOSFRED ÚR!
Köszönöm az ötletedet player harvesting damage így mát jó.Elmentem bányászni obszidiánt kb 1000 db bányásztam,meg vagy 500 kristályt,és tönkretettem vagy 4-5 csákányt.De így már jó egy ütésre a fába 123 db szalmát adott a csákánnyal,kőbe meg 9-et szerintem ez így jó.Egyedül is vagyok,és az órák csak úgy pörögnek.Elmegyek a nővény evő szigetre ankyluval 4 db elindulok az emelkedő felé,kiérek a végére,megfordulok megint termelődik újra a fém meg a kő stb,és mire visszaérek a kis bázisra már este is van,úgyhogy ez a reális szerintem.
Nem tudom mi van a nővényevő szigettel is,de eltűntek a vad ankylok összesen 6 db vad állatok vannak csak,viszont találtam egy trájkot ami 125-öst,és eddig ez a legnagyobb amit találtam,alakul a dolog.
A 300-330-ból? Nem egy nagy érvágás. Vagy ha nem abból, akkor nem tudom, mire gondolsz. 😊
Ja, szerinted miért van 800 órám csak az islandon, single playerben? Most mocorgok átfele centerre. 😊
Na megint alkottak,a karakterem képe amikor megnyomom az i gombot ott fekete.
Van közöttetek,olyan mint én,hogy szeret mindennel elbíbelődni az arkban építkezéssel stb?
Slot*
Kíváncsi vagyok, hogy mit szívtak a Wildcardnál, amikor kitalálták, hogy ha egy platform saddle-re építesz, az 19 tame sloth-ba fog kerülni.
PiszkosFred
Hat ma jott patch. Hogy javult e vagy sem a performance, nem tudom, egyelore hetrol-hetre jobb szamomra, de csodat nem varok 😊

Viszont - es lehet kapcsolodik az elozohoz, ki tudja - ami furcsa, hogy ma reggelre az erdok mintha ritkabbak lennenek... Island bizonyos reszeit ugy ismerem, mint a sajat lakasomat (csukott szemmel barmikor, barhova), de ma belepve a jatekba az erintetlen erdok (nem lettek fak kivagva, se allat nem tarolta le) fainak a szama/surussege mintha csokkent volna. Masnak is feltunik ez, vagy csak az en szemem bolondult meg?

Én is kaját húzom nekik,abból nyugodtan éhezhetnek egy darabig,és mikor kaját adok nekik,legalább egyből meg is eszik.
Nem vagyok lusta,de nekem,sokba lett volna,menteni a mentés belépni a játékba kipróbálni,újra kilépni,vissza a régi mentés,megint újra belépni.Nyilván akik napi szinten használják a kódokat,és tudják mikor mit kell beírni,vessző után kell-e pont stb azoknak pikk pakk megy,nekem háromszor kell átnézni,hogy helyesen írtam-e be.Más meg fejből tudja a kódokat.
Nálam a csiguk hiába vannak wanderingen, meg sem mozdulnak. 😊 És nem nagy meló időnként magamhoz venni a sütiket, és jóllakatni őket. Alapvetően csak foodra vannak húzva, úgyhogy marha sokáig elvannak kaja nélkül.
Pedig kővel megpakolni jobb... a falakon előbb utóbb kibuggol, ha telerakod kővel hogy meg se bírjon moccanni, attól ugyanúgy termeli az anyagot, de SOHA nem fog elmozdulni, nemkell őket kerülgetni, ajtókat nyitogatni egyebek...szépen lerakod őket sorba, és amikor kell kiveszed az anyagot...

Az etetés meg megy ládából, csak 30 secenként tudnak enni, ezért ha sok csiga van több láda kell. Ésmielőtt a sütit berakja az ember először bohyót érdemes, hogy a környéken ólálkodó többi növényevő abból lakjon jól.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.08.16. 09:30:43

Figyu, csak egy apró megjegyzés (ma ilyen kötekedős napom van)... annyira nehéz lett volna kipróbálni hogy egybe kell beirni vagy külön?

Több idődbe tellett megirni a posztot minthogy élesben kipróbáld melyik megy. Ne legyünk már ennyire lusták...

Csodák nincsenek. Főleg az optimalizálásban nem, az egy hosszú folyamat, lehet bizonyos előrelépés, de ez nem olyan mint az amikor kitalálják hogy beraknak egy új dinót, egy hét alatt leprogramozzák és kész. Az optimalizálás időrabló feladat, kisérletezni kell, ötletelni kell, méregetni kell, van amikor az ötlet nem jön be, van amikor meg többet jelent mint hitték volna.

Szóval sose lesz olyan, hogy itt acsodapatch, megcsináltuk az optimalizálást.

Persze vicces hogy be tudsz irni egy szám helyére egy óriásit (hihetetlen mi, hogy oda ahova be lehet irni hogy 150 be lehet irni azt is hogy 999999967868689999 😊 ), de arra figyelj hogy a játék nem tudja lekezelni rendesen az ilyen nagy szinteket, amellett faszán le tudja rohasztani a szervert is, plusz ugyan z igy létrehozott lények szintje nagy lesz, a statjai viszont "átpörögnek", és simán előfordulhat hogy olyan értékei lesznek mint egy level 100-asnak. Fiam is szórakozott ezzel, úgy lecrashelt tőle a lan szerver hogy öröm vot nézni, és még értelme se volt.

De hogy legyen valami konstruktív része a dolognak: javaslom az ACM mod használatát, ez egy admin tool grafikus felülettel, kényelmesebbé teszi a spawnolást meg adddolást. Én pl ezt használom amikor a saját szerveremen/játékomban le akarom tesztelni hogy egy elképzelés működik e, mielőtt a megvalósitásába belefogok egy szerveren.

Ainz
Elvileg majd jön a csodát hozó performance update.. mellette sok más újdonsággal.. pl tamelhető titanoboa.. bár ez engem annyira nem érdekel.
Ha felkerül a patch.. írjátok már meg, hogy tényleg több lett-e az fps meg ilyenek... mert feleslegesen nem szedek le 100 gigát 😊
Előre is köszönöm!
Csigának nem kell kő, kerítéssel körbevéve egy 1x1-es négyzetbe belefér 3-4. A süti pedig 250 foodot ad nekik, innen számolhatsz, h mennyit kell nekik adni. Csak régen mintha 500-at adott volna a kajájukhoz.
Szia ncc1701!
Nem találom a hozzászólásodat,meg az őszintét megvallva kicsit összefolynak a betűk.Ha nem jól emlékeznék akkor bocs,úgy rémlik az írtad hogy etetnek kell a csigákat sűrűbben,és sűrűbben is kell sütiket főznöd.Az igaz,hogy nem 100% osan idéztelek,nem tudom hogyan csinálod,külön külön eteted,vagy egyszerre mindet?Biztos hallottál az etető ládáról,én elég közel raktam hozzájuk,de mégsem érzékelték,és külön külön etetni őket,úgy,hogy bent van a kő az sokáig tart,leállítani a vándorlást kivenni a követ,kaját adni,vissza a kő,vándorlás engedélyezése.Én közvetlen a láda tövéhez dobáltam őket sorba egymás mellé a láda kőré teszek bele 5 db sütit,megvárom elfogy-e ha igen adok még 5-öt,ha már ottmarad a kaja azt visszadobom a szekrénybe amiben eltartható sokáig a kaja,csak nem ugrik be mi a rendes neve.Ha ezt már ismered,akkor vedd tárgytalannak,én ma próbáltam ki,hogy csigáknál is működik-e,mind a többi állatnál is,mert a süti az mégis másabb mint a bogyó.
Most vettem észre,hogy módosítottál a hozzászólásodon,de igen ez a név egy tanknak a neve a world of tanks játékból a Szovjet tier 10-es medium tank T62A,ami bent van a garázsomban.
Bocs ha nem jól lőtt volna le nekem,de arra akarsz kilyukadni,hogy ez egy hiba lehet az arkban-vagy bug?
És végszónak. Vissza térve a hódokra. Erre vonatkozó kommentem 19:16. Kb 19:20 kor inditottam helyi játékot. Elmentem a hódokhoz. 4 hód volt ott. lv14, 41,70 és 128. Leöltem mindet, leromboltam a várakat. Más negyed órát vártam ne spawnolt egysem. Megöltem az összes dinót a szerveren a kozol parancsal, eltelt jó 20 perc, viszonylag sok minden spawnolt de hód még egysem.

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

értem
Csak ismételni tudom magam. Ha a játékban állitod be a csúszkákkal a konfigolást akkor nálam lv 100. De ha készitek saját konfig fájlt, akkor annyi amit irtam.

Azért nincs mert saját szerverem van, és rengeteg időt arra foprditottam minden olyan legyen mint amilyennek szeretném. Ez rohadtul sok .ini fájl szerkesztést igényel és ugyanennyi szerver restartot is. A szerveremen játszanak mások is. Elkezdtem olyan karakter amivel nem használok admin parancsokat,de mindig jön valami kérés amihez ehhez kell nyúlnom. És hát engem inkább más dolgok érdekelnek a játékban.

Annyira nem fontos,de én úgy tudtam max singleben 120.
Én csákányt használok az obszidiánhoz.Hogyhogy nem bányásztál még obszidiánt?Akkor nincsenek jó fegyvereid,ipari tűzhelyed?
Ha belenyúlsz ilyen módon a konfigba, dinók esetében maximum 3850 a maximum szint, player esetében is kb ennyi,de ne kérdezd hogyan mert azt rohadt hosszú lenne leirni. Helyette ajánlom figyelmedbe a google keresőt.

Igen csak singleben játszok.Egyébként köszi,a ráfordított időt amíg leírtad.
Urak,és ha vannak hölgyek.Most őszintén HELYI JÁTÉKNÁL mekkora lehet a legnagyobb vadon élő állat szintje?
Mert kollégánk ez írta:
OverrideOfficialDifficulty=7 -nálam ez ennyi lv 210 ig dinók, elvileg
.............................................................................................................................................................................
"Ha variálni szeretnéd a nappal és éjszaka hosszát. Nálam 90 perc egy nap, abbol 75 perc nappal 15 perc éjszaka
DayCycleSpeedScale=0.48263
DayTimeSpeedScale=0.73646
NightTimeSpeedScale=2.58125"
Ez mondjuk tetszik,nálam a játékbeli időnél 21:30 kor sötét van,és 04:30 világosodik,úgy hogy a napfény megjelenik.
..............................................................................................................................................................................................
"A harvest. Figyeld a számokat ennél és a Game.ini -ben magdottnál. A healt nem lehet egyenlő se több az amountnál.
HarvestAmountMultiplier=3.00000
HarvestHealthMultiplier=1.25000"
Ez nem jól van beállítva alapon,mikor telepíted a játékot?
Igen,de ha követ ütsz akkor se mindegy mivel ütöd. De az sem mindegy mivel ütöd a megölt dinót. Ha követ csákánnyal ütöd lehet több az obszidián. Bár én nem bányásztam még obszidiánt de ennél sem mindegy mivel ütöd

Igen azt tudtam,ha csákánnyal ütöm a fát jobban szalma,ha fejszével akkor meg fa jobban,nekem is van lila,meg zöld csákány,azt hiszem fejszébe is van valamelyik.Azoknak nagyobb a sebzésük,de én nem állatot akarok ölni vele,arra ott van a puska.
Azt gondolom tudod,hogy nem mindegy mit mivel ütsz. például ha fát csákánnyal ütsz akkor szalma lesz a több, ha fejszével akkor a fa lesz a több.
Például a baconból lehet néha kapni Rozzant fejszét. És ha jól tudom valahogy craftolni is lehet. Ezeknek zöld az ikonja az inventoriban ha nézed
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.08.15. 20:24:07

Ha jól értettem az eddigieket singleban játszol.
Nyisd meg windows intézőtz és keresd meg ezt.
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\ARK\ShooterGame\Saved\Config\WindowsNoEditor
Abban a Game.ini fájl- ban. ezt rakd be. Fontos,hogy ez a rész alá.
[/script/shootergame.shootergamemode]
HarvestResourceItemAmountClassMultipliers=(ClassName = "PrimalItemResource_Chitin_C",Multiplier=2)
HarvestResourceItemAmountClassMultipliers=(ClassName = "PrimalItemResource_Crystal_C",Multiplier=2)
HarvestResourceItemAmountClassMultipliers=(ClassName = "PrimalItemResource_Fibers_C",Multiplier=1)
HarvestResourceItemAmountClassMultipliers=(ClassName = "PrimalItemResource_Flint_C",Multiplier=1)
HarvestResourceItemAmountClassMultipliers=(ClassName = "PrimalItemResource_Hide_C",Multiplier=2)
HarvestResourceItemAmountClassMultipliers=(ClassName = "PrimalItemResource_Keratin_C",Multiplier=2)
HarvestResourceItemAmountClassMultipliers=(ClassName = "PrimalItemResource_Metal_C",Multiplier=2)
HarvestResourceItemAmountClassMultipliers=(ClassName = "PrimalItemResource_Obsidian_C",Multiplier=2)
HarvestResourceItemAmountClassMultipliers=(ClassName = "PrimalItemResource_Oil_C",Multiplier=4)
HarvestResourceItemAmountClassMultipliers=(ClassName = "PrimalItemResource_RareFlower_C",Multiplier=3)
HarvestResourceItemAmountClassMultipliers=(ClassName = "PrimalItemResource_RareMushroom_C",Multiplier=3)
HarvestResourceItemAmountClassMultipliers=(ClassName = "PrimalItemResource_Silicon_C",Multiplier=3)
HarvestResourceItemAmountClassMultipliers=(ClassName = "PrimalItemResource_Stone_C",Multiplier=2)
HarvestResourceItemAmountClassMultipliers=(ClassName = "PrimalItemResource_Wood_C",Multiplier=2)
HarvestResourceItemAmountClassMultipliers=(ClassName = "PrimalItemResource_Thatch_C",Multiplier=1)

Ezeket talán felismered. Thatch szalma, wood fa stb. Ezzel variálhatod itemenként hogy miből mennyi legyen.

Ez szintén a harvesthes tartozik. Ezt is állitgathatod.
PlayerHarvestingDamageMultiplier=1.000000
Ha esetleg nagyobb vadon élő dinó populációt szeretnél..
DinoCountMultiplier=4.0
Aztán nyisd meg ugyanitt a GameUserSettings.ini fájlt
Abban ez alatt kell lenie ezeknek.

OverrideOfficialDifficulty=7 -nálam ez ennyi lv 210 ig dinók, elvileg
DifficultyOffset=1.0 - ez általában 1.0, de nálam 1.85. A nehézségi szint

Ha variálni szeretnéd a nappal és éjszaka hosszát. Nálam 90 perc egy nap, abbol 75 perc nappal 15 perc éjszaka
DayCycleSpeedScale=0.48263
DayTimeSpeedScale=0.73646
NightTimeSpeedScale=2.58125

A harvest. Figyeld a számokat ennél és a Game.ini -ben magdottnál. A healt nem lehet egyenlő se több az amountnál.
HarvestAmountMultiplier=3.00000
HarvestHealthMultiplier=1.25000
Engem idegesít éledéskor a vakarózás. Ezzel ki lehet kapcsolni.
PreventSpawnAnimations=True

Mielött ezeket beleirod csinálj mentés a már meglévöről. Aztán nézd át szerepelnek-e már ezek az utasitások, ha igen elég átirni.
Remélem sikerült segitenem. Ha bármihez kell még ilyen parancs sor csak szólj. És figyelj arra pontosan irj be mindent, mert elég ha elirsz egy pontot tizedes vesszőre és már nem müködik.
Elnézést mindenkitől a sok irásért.

Milyen jobb csákányt?Fém csákánnyal csinálom.
PiszkosFred
Lehet a player harvesting damage-t sem artana ezekhez a szorzokhoz igazitani, vagy egy jobb csakanyt keresni.

obszidiánt ütök,és sokkal több kő jön ki belőle mint maga az obszidián.Ez érdekes
Újra raktam a játékot beállítottam minden ahogy volt
HARVEST AMOUNT 9.0
HARVEST HEALTH 9.0
RESOURCES RESPAWN PERIOD 0.1
De valami gond van olyan keveset tudok bányászni egy kőből,és ütésenként csak 1-el megy felfelé amit bányászni szeretnék egy obszidiánkőből 31 db obszidiánt tudtam csak kiszedni 31 ütéssel,nem értem mi lehet a gond?
Igy már jobban értem.
Hát én tudok egy területet ahol a hódok spawnolnak és élnek. Ezt kiprobálom. kiváncsi leszek az eredményre.

PiszkosFred
Nem. T62 azert probalja leolni a dinokat, mert 1-es difficultyval kezdett neki, vagyis a dinok 1-30 szint kozott mozoghattak. Javasoltunk neki, hogy legyen difficulty 5-os, vagyis 5-150 kozotti a populacio, mert ezt szerette volna.

Igen am, de ha menet kozben allitod at ezt a valtozot, akkor az eredetileg mar a vilagban levo dinokra nem fog hatni, vagyis uj populaciot kell teremtened. Ket lehetoseged van. Egy, manualisan, ketto destroywilddinos paranccsal. Mivel a masodik neki nem ment, ezert maradt a hagyomanyos modszer, miszerint leoli azokat a dinokat, amelyeket csak tud, es a helyukbe spawnolok mar az uj beallitas szerint erkeznek.

A gond persze az, hogy ha megolunk egy hodot, az lehet, hogy dilokent fog ujrateremni, vagy stegokent, stb. - vagyis sajnos a szerver/single nagyjabol veges szamu dinoval dolgozik es nem mindig az spawnol ujra, amelyet szeretnenk. Fugg attol, hogy melyik teruleten jatszik az ember (lasd hibernacio rendszere), melyik dinobol mennyi van eleve a jatekban (az aranyokat nagyjabol fenntartja a jatek, vagyis nem fog 4 kinyirt dodo utan veletlenul 4 giga spawnolni), melyik terulet van telitve, stb.

Felreertes ne essek, mindenkinek alkotmanyos alapjoga eldonteni, hogy mi szorakoztatja. Te erre hasznalod az Arkot es a parancsokat, mas arra, megint mas meg amarra. Amig mindenki szorakozik, addig nincs is gond.

T62A nem egy tank, a T54-es tovabbfejlesztett valtozata? Azt hittem onnan valasztottad a nicket, de ha nem, akkor elnezest.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.08.15. 19:13:24

"Egyetertek "tank" kollegaval"
Ki az?
Ennyi. Az is a játék része, h kivárod, megtalálod a számodra megfelelő szintű állatkát. Az nem játék nekem, h bespawnolom, majd forcetame.
Ez igaz, én is igy gondolom. éppen ezért van a szerveremen elég kemény beállitás. Sokan el is menekülnek.
De az életben maradásos küzdelemnek része a szerveren az összes dinó leölése csak azért hogy nagyobb szintü mob legyen ? Azt gondoltam hamár ehhez használ admin dolgot, akkor akár máshoz is használhatna. Én például olyasmire használom ezt a dolgot,hogy idönként ha már elunom magam, idézek valami erös mobot, például elementális sárkányt, és hagyom had garázdálkodjon a szerveren 😊 De például az is jó poén volt az lv 100000 meg lv 1 millió szintü dodó. Nem is olyan könnyü megölni mintazt gondolnánk elsőre. Tamelve támadásra használva például 10 db lv 1 es dodo megölte az lv 40 es dilót 😊 Szóval, csak az a kérdés mi a cél. Ami lehet egy dinó megszerzése, vagy lehet a cél amihez csak eszköz a dinó. De én azt gondolom, a játék készítői berakták ezeket a lehetöségeket a játékba. Volt vele valami célunk. Ettől a lehetöségtől ennyire változatos ez a játék, és ez benne a jó. Nincs két egyforma unofical szerver.

PiszkosFred
Egyetertek "tank" kollegaval, szamomra is egy jatekban nem feltetlen a sztori vege a fotnos, hanem az odaig vezeto ut, a probalkozas, a megoldas, az akadalyok lekuzdese. Ezek szorakoztatnak (vagy basszak fel az agyadat), ezek adjak az egesz sava-borsat. Egy survival sandboxban meg aztan plane, hogy errol szol az egesz jatek, az eletben maradasrol, a felfedezesrol majd a gyarapodasrol es onfenntarto rendszerekrol.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.08.15. 18:02:04

Ahol indítod azt nem lehet kirakni parancsikonnak?
Magát a játék betöltését pedig gyorsithatod ha törlöd az összes movi fájlt innen
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\ARK\ShooterGame\Content\Movies
Ezzel egy sötét képernyő lesz és nem fog füstöt lejátszani betöltés közben. Én még a menü zenét is kikapcsoltam, mert tök feleslegesen futatja ezek.