Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A steam ellenőrzése során talált két hibás fájlt ezt automatikusan letölti,vagy nekem kell valahol beállítani,hogy töltse le?Mert akárhányszor ellenőriztetem mindig két fájlt talál hibásan.
Én nem tudok ezen a játékon már kiigazodni,szerintem egyre szarabb,a frissítésekkel.Az utóbbi egy hétben kétszer kell megszelídítenem az állatokat,nem viccelek tényleg kidob a játék hibával,és írja a verziószámot is,ez tuti nem nálam van a gond,mivel teljesen újra raktam játékot is meg a steamot is.Nem is értem minden nap jön valami frissítés 54MG,2G,van amikor egy nap kettő is.Egyszerre nem tudják javítani a hibákat,és havonta egy frissítés kiadni,bocsánat a szóért,de bárki is csinálja ezt a játékot,elég szerencsétlen,hibák után hibák.
Visszajön minden amit kibányászok,vagy learatok.De egy elég nagy fém kő,vagy hogy hívjam,fém szikla eltűnt,és nem építettem oda semmit,és mielőtt írná valaki,biztos elnéztem.Az kivan zárva olyan sokszor mentem már fel a dombra,hogy szinte tudom melyik kő után mikor kell lennie a fém sziklának stb.
Én tegnap 5 nem játékbeli órán keresztül kerestem ankyt ami legalább 120 150-es szintű.Szerintetek találtam?A válasz nem 1-3-4-8 -12-33.Találtam egy 95-öst a legnagyobbat,mondom felkapom addig ameddig nem találok egy nagyobbat,de a havas részen megölték,így maradt a 72-es.
PiszkosFred
Ez a ritkitas nekem is feltunt a mostani nagyobb update utan.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Hurrá. A most már 16 féle lényből számomra hasznos az ankylo, illetve a ptera. Esetleg még jöhet hasznosnak a dodo, diló, mert azoknak a tojása sok lénynek a kibbléje.
Az ARK fejlesztők a jelenlegi tájon is változtatnak,vagy csak javításokat csinálnak?Mármint ahol pl eddig sűrűn volt az élő fa ott ritkítanak,ahol sűrűn volt fém,kőrakás stb,ott csökkentik?
PiszkosFred
A tegnapi CQA-ban volt szo arrol, hogy hamarosan komolyabb valtozas jon a imprint kibblek rendszereben. Bar csak a hivatalos megjelenes utan, nemi tesztet kovetoen, de legalabb atvarialjak.

A fejlesztők az ő végtelen bölcsességükkel felvették a diplót az imprint kibble listre. A tökömnek hiányzik ekkora dögből 2-3. 😞
Igen. Ugy értettem én is. Ezért gondoltam, talán steamos alatt kicsivel jobban futna az ark mint win 7 alatt. Van olyan játék amit linux alatt nem egyszerü elinditani, viszont az én gépemen a linuxos dolgot valamivel jobban mennek. Na mindegy, meglátjuk, max újra rakom a windowst.

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

PiszkosFred
A steam csak a PC-s digitalis disztributora, ezen kivul semmi koze az Arkhoz.

Sziasztok.
Ez a játék steamos, és támogatja az nvidiát is. Arra gondoltam kipróbálnám a gépemen a SteamOS op rendszert. Ehhez szeretnék véleményt kérni, próbálta-e valaki ? Mi a véleménye, javítana a játék minöségen vagy inkább jobb ha meghagyom a windowst ?
http://store.steampowered.com/steamos/buildyourown?l=hungarian
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.08.20. 10:00:14

Breedelt speed quetzemnek van vagy 20k élete, és ráadásul egy 80 körüli mastercraft nyerge. Egyedül egy giga lenne neki probléma. 😊
Köszi,én is úgy csinálom álca ruha rovar riasztó virág a 0-ás gombon.Vettem már fel én is királynőt,van vagy 4 méhkasom nekem az a bajom,hogy ahol nem száraz föl van alatta akkor nem esik le,és ha szikláról lövőm le ott ragad a sziklánál,és nem férek hozzá csak madárral,azt meg féltem.
Én körbeveszem azt a fát, ahol a méhek vannak kő behemoth kapukkal. Utána leütöm a méhkast, h a királynő elkezdjen repülni, de az csak a föld felett repül lefele. Csinálok egy kis ajtós részt, egy másik elkerített résszel, ahová a quetz le tud szállni biztonságosan. Kb úgy képzeld el, mint egy 8-as, ahol a két kör összeér, ott van a kis kapu, persze teljesen felfalazva. Quetzzel leverem a méhkast, vigyázva, h ne nyírjam ki a királynót, az utolsó sebzéseket már puskával lövöm le. Álcaruha, plusz bug repellant kötelező persze. Utána odarohansz a királynőhöz, utolsó sloton a virág, nyomod az e betűt, majd átrohansz a quetzhez, ajtót magad mögött bezárva bezárva, és megvárod, míg lenyugszanak. És ezt ismétled annyiszor, amennyiszer kell. Amikor meg visszamész, és sokan vannak, akkor sörétessel lehet nekik adni, persze a királynőre megint vigyázva. Tudom, lehet béna taktika, de mivel single player játszom, számomra is fontos a tamelt állataim, illetve a magam biztonsága. 😊
Sziasztok!
Bocsánat,hogy megint kérdezek tegnap majdnem ráment az egész napom,de nem sikerült,és már nincs ötletem.Találtam 2 db méhkast a szikla oldalán,és mindegyik a víz felett van.Az egyiknél vízesés is van adtam a quetzának is rovar riasztót,hogy az esetleges méhektől megvédjék.Szétlőttem az egyik méhkast ami a vízesésnél volt,én abban a hitben voltam,leesik és szépen kirepül a szárazföldre,de nem ott ragadt a sziklánál egy kis beugrónál.Odamentem a quetzával majd gyorsan leszálltam,de nem értem el,egy jó párszor megismételtem de nem sikerült,olyannyira hogy véletlenül lelőttem sörétes puskával,mert már elég sokan rám jöttek.Átmentem a másik helyre az a vörös erdőnél van azt is szépen lesebeztem,azért nem a quetzával sebzem mert le szoknak lökni,vagy leszállítanak a quetzáról,én nem tudom irányítani a madarat.Miután megsemmisítettem e méhkast,én azt hittem leesik mivel ott már tényleg nem volt semmi amiben megakadhatna,hát tévedtem,ottmaradt a helyén és azt sem tudtam elérni,olyannyira hogy meg is haltam,de kis híján a quetza is meg is ijedtem.Az ilyen helyeket hogyan lehet elérni biztonságosan?Nem szeretnék egyetlen egy állatot sem elveszíteni,főleg nem a quetzát.
Csak óvatosan a driver frissitéssel. Véleményem szerint minden vga kártyának van egy felső határa aminél tovább nem szabad frissiteni.
Nekem igy szált el egy kártyám a fear játékban. Csúnya volt a grafika, hát frisitettem, majd felhúztam maximumra. Ment is szépen, mig kinem léptem a játékból. Aztán ennyi volt.
Ark esetében, nekem sajnos forditott a tapasztalatom. Bár nem tudom eldönteni a sok apró laggot a töredezettség mentesités okozza vagy a patch. De eddig ment szépen.
Töredezettségmentesités után bármit használok, az elsö alkalommal kicsit akadozik,de aztán helyre jön. Remélem ark is helyre jön majd
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.08.19. 15:19:54

Apránként sokat javítottak rajta azért.
No, megeszik a cooked meatet. De annál jobb a cooked prime meat, de még jobb a dodo kibble. Itt van erről egy topic is.
Ainz
Tegnap feltettem újra az ARK-ot mondom megnézem már én is, hogy fut.. hát nem sok változást tapasztaltam.. dx10 sm4-el sokkal több az fps nagy bázis mellet mint régen.. úgy tényleg jobban fut.. de normál modeban 20 fps ha volt.. de inkább 15...
Ma reggel meg olvasgattam és írták, hogy nem árt frissíteni az nvidia drivert is.. mondom teszek egy próbát..
Azóta jó grafikával nagy bázisnál 28-32 fps.. azon kívül meg 40+ nincs dx10 és sm4 sőt még low memory se.. és kurva jól néz ki így is a game..
Magyarán vagy a driver miatt.. vagy az 50 megás éjjeli patch miatt, de sokkal jobban fut, mint év elején.
a beállításokban melyik opció az amit állítani kell,hogy mikor repülök akkor ahogy haladok úgy rajzolódik ki minden alattam.elég zavaró.a látótávolság a maxon van
Igazából a megeszik-e a kérdés. 😊
PiszkosFred
Hogy megeszik e, nem tudom, de igen, a spoil timet kitolja, igy ideiglenes megoldasnak huto helyett mukodik.

Azt jól sejtem, h az állatok etetőjébe lehet sült húst enni, ugyanúgy megeszik, csak lassabban rohad bele?
Modolt szerveren azért nem árt naponta 2x frissíteni/restartolni. 😊
PiszkosFred
Minden szerver restartra vonatkozik, officialon hetente egyszer van restart, unofficialon es privat szervereken meg admintol tugg. Az ertek/masodperc valoban arra vonatkozik, hogy a respawn mennyi ido alatt kovetkezzen be.

Van némi angol tudás,hiszen azért csak-csak ráragad az emberre valamennyi. De nyilván nem mindegy hogy értelmezem. Én például ezt a hetente 1x dolgot értelmeztem ugy hogy annyi másodpercenként amennyit beirunk. Feltételeztem ha kis számot irok be, mondjuk 60 másodpercet, valamit tapasztalni is fogok,de a laggon kivül semmit,sőt mintha kevesebb lett volna az élölények száma. Azon kivül próbáltam helyi játékban. Beraktam hol a game.ini-be hol a gameusersettings.ini be. De helyi játék mód esetén abban a pillanatban ahogy elinditok egy pályát, a helyi játéknál lévö kis csuszkák és a kis ablakokba irt értékek fellül irják azt amit én bele irok ezekbe az .ini fájlokba. Konkrétan kitörli ezt a sort a játék.
Köszönöm a választ. Reménykedtem hogy ez az utasitás arra szolgál hogy a megadott idő múlva spawnolni fog az amit megölnek.

PiszkosFred
Elnezest, szerver adminkent felteteleztem nemi angol tudast, tevedtem.
A lenyeg, hogy ha allando szervert futtatsz (lasd officialok vagy berelt nitradosok, gportalosok, stb.), akkor ezzel a paranccsal hetente egyszer ki van kenyszeritve az, hogy olyan allat is spawnoljon, amely valami miatt vagy blokkolva van, vagy olyan "elite dino" amely a szerver maximalis dino letszama/telitettseg miatt nem spawnol, estleg egyeb okok miatt nem tud megjelenni, stb.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.08.18. 15:00:32

Én sem. Bázisomon kívül 60fps-en levágja a dolgokat a vsync, bázisomon belül ugyanúgy beesik 10fps alá. Ezért is a centeren külön épületbe teszem a dínókat. 😊

Szerk: Ha backspace-el kikapcsolom az állat nevek megjelenítését, akkor viszont tökéletesen fut.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.08.18. 06:20:48
Én nem tapasztaltam semmiféle huge improvementet....😞

A Titanoboa-nál kivették az aranytojást,amivel meg lehet szelídíteni ami a leghatékonyabb volt,de jó mert helyette van olyan ami szelídíthetőek,és az ad tojást.Viszont csak ankylom van,többi tojást adó állatom nincsen,rex tojást nem mutat,vagy sas,dodo stb
Köszönöm a másolást,de ha elégséges lenne az én angol tudásom, vagy normálisan forditana a google forditó, akkor nem tettem volna fel a kérdést 😊

PiszkosFred
New Server Option: Force Respawn of Wild Dinos on Server Restart! Enabled by default on official servers, this will force weekly respawns of dinos on all servers to prevent certain dino types (like the Basilo and Spino) from becoming depopulated on long running servers. (?ServerAutoForceRespawnWildDinosInterval=SECONDS).

Üdv.
Ebben az új patchban közzé tettek egy konfig utasitást.
ServerAutoForceRespawnWildDinosInterval=
Ezt sikerült valakinek kipróbálni, vagy érti valaki mire szolgálna pontosan ? Én sajnos még azt sem találom melyik ini fájlba való.

Úgy gondoltam csinálok sok sütit,hát nagyon meglepődtem ha jól emlékszem hétfőn csináltam utoljára.Napi szinten játszok a játékkal 6-7-8 órát,hát eléggé meglepődtem mikor belenéztem a 4 db méhkasba,és látom,hogy csak 8 db méz van méhkasonként,pedig majdnem 200 db ritka virág van méhkasonként.A csigák sokkal gyorsabban termelik a cementpasztát,mint a méhek a mézet.Lehet mielőtt felvettem a királynőt át kellett volna állítanom vándorlásra,ha egyáltalán lehet?
Ma megint jött frissítés nem tudom mi van a játékkal,de néha kidob,és kezdhetem onnan,ahol tegnap kiléptem.Ma kihordtam a tojásokat a komposzt tárolóból,erre kilép a játék és kezdhettem előröl,miután megcsináltam. Mondom az ágynál kilépek,hogy mentsen,de kilépésnél is ugyan az a hibát adta be mint amikor lefagy a játék és kilép hibaüzenettel.
Error
Azért kellett volna,mert amikor beírtam nekem tele lett a képernyő írásokkal,jobb oldalon egymás alatt valami zöld kódok,és mikor közvetlen beírtam a másodikat némelyik állatom elhagyta a helyét,anélkül,hogy én hívtam volna.Én a lábnyom részen lakom,és olyan állatok is megjelentek akik előtte nem voltak,pl cápa a majdnem sekély vízbe.
bázis a piros körnél lakom a sziget és én köztem megjelent 2 cápa a kód jóvoltából.meg egy medúza.
Ainz
Elvileg újra kell megcsinálni a beállításokat és akkor lesz jobb az fps..
De mivel most nincs fent, így nem tudom megmondani.. Ezért is érdekelne, hogy a mostani patch ért-e valamit... vagy csak a szokásos hazugság volt.
Idézem a patch noteot
"Huge perf gains, may vary based on system configuration due to upgrading to the latest Unreal Rendering code. After changing your in game settings, be sure to restart your clients!"
Nálam a Huge az nem 1 + fps-t jelent..
Miért kellett volna menteni ahhoz hogy beird ezeket a kódokat...? Ha rosszul írod be nemtörténik semmi, ha jól akkor meg az lesz amit vártál. Kifogások 😄

Amúgy meg SENKI nemtudja fejből, csak mi bebookmarkoltuk EZT az egyébként már sokszor linkelt oldalt, és onnan idézzük be neked azt amit neked - valamilyen oknál fogva -
sosem sikerül megnézni... 😛
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.08.17. 09:38:45

Nem kell arany tojas, fertilized egg is jo neki. Adok majd neki quetz tojast, az jo nagy. 😊
Tikal
PS4-re is jött egy nagyobb patch, de nem tudom mi...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Köszi,szerintem ez jó legalább lehet összeszedni a tojásait más állatnak a kibblehez. Csak tojással lehet megszelídíteni jól látom?Honnan a francból szerezzek arany tojást?
Témelhető lett a titanoboa. Csak szóltam. 😊
Köszönöm.Kipróbálom ezt a modot.

Itt is nagyon ügyes,tetszett a fa oszlop,hogy nem lógott ki mikor azt tette be utólag,meg tudta oldani,hogy ne látszódjon.Megpróbálom a kővel is.
Szerinted miért irtam hogy puskát használok az adminhoz ? Mert ki a franc képes megjegyezni pontos admin parancsokat ? Nyilván amit sokszor használ az ember már berögzül,de például a blueprint itemekhez, vagy a dinók idézéshez olyan hosszú a szöveg kisem fér a képernyőmre,nem látom a végét. Ezért a gyakran használt parancsokat elmentettem egyszerü szöveges dokumentumba. Ott kijelölöm, másolás, majd a konzolban nyomok egy ctrl+v vagyis beillesztést és enter.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.08.16. 21:11:18

Nem hiba, hanem szerintem minden dinónak más és más a spawn ideje.

Lehet szelídíteni két falkavezért is egy helyre?
Szerintem ügyes akárki is csinálta,hát jó sok fém kellett hozzá,a villanykábelt csak fém alapra lehet helyezni vagy kőre is?Mert tetszik az ötlet,hogy nem megy össze vissza a kábel nagyon.Elnézve a házat vagy erőd nem kis munka a belsejébe behordani mondjuk a nyers fémet kiégetni,vagy valami nehéz dolgokat,főleg amiből sok is van.
Tikal
öö, szerintem az nem az ő csatornája, de ha igen akkor gratulálok én is 😊

Egyébként falkavezér Allosaurusom nekem is van, és ég a háta most is 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''