Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Köszi,lehet berakom addig amíg megcsinálom,aztán törlöm mielőtt megint összeakadna valamivel.
PiszkosFred
A delutan is emlitett es nemileg targyalt structure plus mod pl engedi, hogy a korlatot rampara is rarakd, dinamikusan felveszi az adott objektum dolesszoget.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.09.01. 20:42:43

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Nem tudom mi van a játékkal szerintem ma megöltem 100-150 állat között,és az a baj,nagyon nem tetszik,nem szeretek hobbiból ölni,csak azért,hogy megjelenjen olyan állat amit szeretnék,de kóddal meg nem akarom.Keresek Giganoszauruszt,már második alkalommal,igaz az elsőnél találtam,de mire visszamentem eltűnt.Lett helyette másik állat,de olyan kicsi az élőhelye a Gigának.
Ezt a módot betehetnék alapból is,meg egy olyat is amivel más dolgokat másképpen lehessen lerakni,értem itt a kő korlátot nem lehet dönteni,például egy rámpa szélére korlátnak.
Jó ez a videó. Azt hittem csak nekem vannak a videóban látottakhoz hasonló "aberált" ötleteim <#awink>
Elnézve a videót, egyre jobban erösödik bennem a gondolat,hogy jobb gépre kéne cserélnem a mostani matuzsálemet.

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Ezzel a moddal még a nem S+os cuccokat is fel lehet kapkodni.

Ne szégyelld, az ilyen jellegű hibákra senki nem fog tudni megoldást adni. Classic windows hülyeség, lehet újratelepíteni, és kb annyi. 😊
Én örülnék a legjobban ha tudnék neked segíteni,mivel te is segítettél nekem,és nem is keveset.De szinte a játékot sem bírom rendesen beállítani,nélkületek.A videó felvételt még nem csináltam csak telefonnal.neki sem mernék kezdeni.Sajnálom de tényleg.
Nekem nem praktikus lebontani, chem bench, fabricator, smithy, generátor, stb. Bár s+ moddal ugye ezeket fel lehet kapkodni. 😊 Mondjuk a speed quetzemen egy sima mastercraft nyereg van, úgy jobb róla a kilátás távcsővel.
Nem tökéletes de összehoztam egy videót erröl a hibáról. Sajnos úgy sejlik mintha a játékban is lenne apró gond amikor az inventoriban ráviszem az egeret valamire és megjelenik egy infó panel.
A hiba nem az Ön készülékében van.

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.09.01. 19:17:15

ELnézést,hogy nem ezzel a játékkal hanem egy teljesen más dologgal kapcsolatban, de szeretnék egy kérdést feltenni, mert úgy tünik kifog rajtam egy kisebb hiba.
Arról lenne szó, ha a neten, akár firefox akár valami mással, videót nézek, és lejátszás közben az egér kurzor nyil, egy olyan területen áll meg ahol egy buborék tipp jelenik meg, akadozik a videó lejátszása a hang pedig gurgulázik. Nem tudom máshoz hasonlitani.
Ahogy elmozditom onnan azonnal megszünik ez a jelenség. Már régebben is kinlódtam ezzel sokat. Több variációt is kipróbáltam hogy kideritsem mi okozza ezt,de nem sikerült rájönnön. Illetve azt hittem hogy igen,de ugy tünik mégsem. Próbáltam azt hogy uninstaláltam a hang drivert, és hang nélkül játszottam le videókat de látszodott rajta akadozik. Aztán uninstalláltam más drivereket is ,de a hiba megmaradt. Aztán a gépem egyre többször lefagyott ha picivel több, nagyobb dolgokat töltöttem fel valahova, mint példáéul ftp-n.
Ekkor alaplapi hálozati csatlakozót használtam. Aztán vettem egy külön háló kártyát és a hiba elmaradt. Egészen mostanáig. Újra kellett raknom a windowst. Csak a minimálisan szükséges dolgokat telepitettem a játékhoz. A háló kártya még mindig ugyanaz. Nem szeretek windowst telepiteni, már a fülemen is az jön ki. Volt valakinek ilyen hibája ? Vagy van valakinek ötlete mi okozhatja ezt ?
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.09.01. 18:39:16

Félre értettél barátom,nem kritizáltam,csak mondtam,mivel nálad is így láttam,meg ncc1701 a quetzát,értem,hogy te csak a videó miatt csináltad,meg mindenkinek szíve joga eldönteni hogy néz ki az állatai.
Nekem eddig nem is volt egy dinóm se, föleg nem repülő dinó. Ez és az épitmény rajta csak ez a videó kedvéért lett. De szerintem helyi játékban senki nem fogja kritizálni hogy hogy néz ki,legfeljebb akkor ha megosztom videó formában.

És akkor azt nem potyogatja el vagy abbol nehéz bombázó lesz ? 😊

Én fából építek a quetzára,de csak akkor ha nagy állatot hozok haza.Amint otthon van lebontom,véglegesen nem hagyom,mert nekem fontos,hogyan néz ki.
Jabar
Nyomj mindent eldob-ot ne egyenként és akkor lerakja a földre/platformra 1 nagy táskába. 😊

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Olvastam ez a súly, meg szállítási problémát és az jutott eszembe, ha platformon lehet dinót szállitani akkor talán a kidropolt tárgyakat is. A súly összeadódik,de arra voltam kiváncsi ha a platformra kidropolom az itemeket, vajon az a Quetzal súlyánál megjelenik ?
Nem egészen úgy sikerült ahogy elképzeltem, de egy próbát megért 😊 Viszont az eléggé vicces hogy egy zárt térből a falon át kipotyog minden

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.09.01. 16:52:15

Éppen van, de ragnarokon nincs kb semmim. Island, center játszik egyelőre, úgyhogy megvagyok nélküle. 😊
PiszkosFred
Igen, ha nincs cluster localban (vagy minek nevezitek a helyi tobb terkepes megoldast) akkor ott a S+ grinder.

Caliph
mintha industrial grinderben gyártható lenne a sulfur meg a kaktusz,de nézd meg nem akarok megint hülyeséget mondani
A linkelt ficsör listában ott is van mi gyártható a grinderben
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.09.01. 15:23:29

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

PiszkosFred
Igen, nem egyszeru, ezert sem tunik akkora konnyitesnek, hiszen valamit valamiert 😊

Az tök jó, csak sulfurom, illetve kaktuszom nincs hozzá. 😄 Islanden, centeren marha ritka. Akkor marad a joan féle cucc.
PiszkosFred
Ha jol emlekszem propellant kell hozza. Bar az SE kontent, de a S+ grindere engedi, hogy csinalj Island/Center mappon is.

Kozben megkerestem, itt a fullos ficsor lista
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.09.01. 13:08:38

Mit kell csinálni, h menjen? Nem lenne egy rosz dolog, mert így tudnám használni a dung beetle bogaraimat is. Jelenleg 20-ra stackelődik a kaka, így ők ezzel nem tudnak mit csinálni, és jól jönne a bónusz olaj. Bár azt baslilo-val is meg lehetne oldani... A joan félében van egy large compost bin, egy sárga fertilizer collector is, meg ugye a sima kék collector. A kék összeszedi a tojást, kakát, áttolja a nagy compost binbe, onnan a sárga collector kiveszi a fertilizereket, majd áttolja szépen a crop plotokba, elég kényelmes, és automata.
Ok, feladom. 😊 Ha ilyen sok időd van, akkor hajrá. Én igyekszem a farmolást annyira meggyorsítani, amennyire lehetséges.
Caliph

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

200 dbx 45 hellyel,nekem egy teli köteg vas 200 db-ot lehet egymásra rakni.És azért rakom szekrénybe,hogy üres legyen az anky a következő fordulóra.Mert ők a növényevő szigeten vannak,őket nem hurcolászom,gyors utazok,és fordulok velük egy kört.
PiszkosFred
S+ egyik resze a collector (egg, feces, stb.) is, bar az uzemelteteshez szerencsere tenni kell (aka nem ingyen van), igy annyira nem nagy konnyites.

Azon én is gondolkodok. 😊 Tegnap próbáltam egy ammo pool cuccot, de asszem nem fog maradni, mert nem elég nagy a hatósugara. Az érdekes cucc amúgy, beleszórod a lőszert, turreteket hozzákapcsolja, és beállítod neki, h mondjuk 100 skuló legyen mindegyik turretben. És ahogy fogy, azt tartja.
De a joan poop&egg collectort is nagyon tudom ajánlani. Ezen kívül van egy classic flyerem ugye, meg egy végtelenített grapling hook/ejtőernyőm. De ja, s+-on filózom én is nagyon. Ez a pull resources ugye nem egy hülyeség.
PiszkosFred
Singleben egyetlen modot hasznalok, a Structure+ nevezetut, az extra epitoelemek miatt. Menet kozben jottem ra, hogy van egy extra funkcioja is, a nyersanyag mozgatas, vagyis X meter/yard sugaru korben barmelyik tarolobol vagy allatbol at lehet rakni a nyersanyagot egy masik taroloba/munkapadba/kohoba stb. Szegyen, nem szegyen, orommel hasznalom 😊 Official szerver beallitasokkal jatszok singleben vagyis nincs extra harvest, stb. de ennyi elonyt - ugy dontottem - megengedtem magamnak.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.09.01. 11:41:32

A 10 szekrénybe fér 45x10 stack vas, ankylba bármennyi. Fölösleges köröket futsz, minek pakolsz ki az ankylóból bármit is?. Amikor megvan az ankyban a 60 stack vas (ennyi fér az iparo kohóba), akkor hazarepülsz. Az egész építmény így nézzen ki.
Mikor ark-ban csinálsz vmit, akkor előbb gúglizd ki, hogy kell profin csinálni a dolgokat. Különben csak magadat szopatod, utána pedig minket. 😊
És ja, obszidián súlyát nem csökkenti az anky.
Ezt tudtam én is,néha így csinálom mikor megyek obszidiánért,csak annál az anky nem csökkenti a sújt,ha az ankyban tárolom.Egyébként van egy hajóm azt telerakom olyan 10 szekrényem van,ha nem több,tele van megyek a bázisra vissza.
Alapvető dolgokkal nem vagy tisztában sajnos.

A bányász quetzem, amit csak súlyra húztam elbír vmi 3750-et. Anklyóval pedig ráállok a platformra, és onnan bányászok. Irreleváns, h mennyit bír el az ankylo, a qutznek kell elbírni az anklyo-ban levő vas negyedét. Az anky nem mozdul sehová a platformról.

Az ankyt pedig a quetz fel tudja venni, bedobot a tamelő ketrecedbe, és kb annyi.
Én minden állatból amik tetszenek nekem azokból,én is a nagy szintűeket keresem.Gondolom a quetzád elbír több ezer kg-ot
Az ankylos rész,ezt az "agyonbuzizod az állataid statját"-ra próbáltam példát írni,az első ankylom 23-as szintű volt elvitt vagy 280-400 kg-ot ha jól emlékszem.Kellett belőle vagy 4,hogy tudjak termelni fémet,és vagy ütötte a nyers fémet 30 mp így mivel alig sebzett,most elég 2-3 ütés.Tehát azzal ment el a játékban 1 napom mire a nővényevő szigeten tettem egy fél kört learattam a fémet,és jöttem vissza a kis bázisomra,na most a statot,ha állítva van az nem csak a quetzán állítódik,hanem minden állaton,de ezt te is tudod.Azóta találtam egy 72-es ankyt,meg is szelídítettem,meg egy 145-öst őt nem tudtam mert az állataim megölték.
Ebből megint csak nem az a tanulság, h buzizni kell a low lvl állataid statját, hanem inkább az, h nem szabad low lvl állatot befogni, mert elhal hamar. Ezért is mondja mindenki, h az első alacsony quetz után már foghatod a levegőben a nagyot, és rex kibblével témelheted.

Az ankylós részt nem értem, felálok a quetz platóra, és max fél óra alatt annyi fémmel repülök haza, ami bele sem fér az ipari kohóba.

Islanden a fő bázisom kb 3 behemoth gate kapu magas. De 2-nél tuti több. És dupla, 4x-es fal, fémből. 😊
Szerintem valamit nagyon nem értetek,vagy kevertek.Nekem nem az a lények,hogy halhatatlan legyek,meg az állataim,nyilván nem szeretném,hogy meghaljanak,de ami állatot beszelídítek az használható is legyen.Nyilván akik 5-en,vagy 10-en játszanak együtt ott van háttere az embernek akire számíthat.Viszont szerintem azzal kicsit könnyebbé van téve a játék,hogy pl nem megy el egy teljes napom arra,hogy egy 45 férőhelyes tároló szekrényt megtöltsek fémmel,van a hajón vagy 10 szekrény az 10 játékbeli nap volna,meg vigyek magammal vagy 4 ankylot,mert csak mondjuk 700 kg-ot visz el egy,és arról nem is beszélve,elakad az egyik rohanj vissza szabadítsd ki.Azzal,hogy egy kicsit magasabb az állat statja,szerintem nem baj,én nem is szeretnék stailag elszállni,csak egy kicsit legyen jobb,itt egy példa van egy 77-es szintű sasom,3-4x kellett túl etetnem,mert az élete a harctól lecsökkent,és egy 3-as szintű alfa raptort meg tudjak ölni,és nem sok kellett hozzá,hogy ottmaradjon.Sebeztem rajta vagy 50 hp,most hogy nem 200 a sebzése,hanem 1500-2200 között van,elég kb 10-15 támadás.Az "agyonbuzizod az állataid statját"ez mindenkire érvényes,aki nem az alap beállításokat használ,még akkor is ha csak egy kicsit állított rajta,az már nem az eredeti beállítás.Például mindenkinek a maga dolga,hogyan játszik,de addig amíg ti repülve,meg nagyot ugorva építkeztek,ne nagyon mondjon nekem olyat,hogy"agyonbuzizod az állataid statját".Én minden nagyobb építkezést a quetzával oldottam meg!És magasabb építményem van a fém behemót kapunál!Az igaz még nincs kész,mert még magasabb lesz.
Tele van quetzzel nálam az ég, minden nap látok vagy 15-öt. Öld le az összes vad dínót, h újra spawnoljanak. És használd a classyc flyerst, nem véletlen ajánlom. 😊
Tudod, nem az a megoldás, h agyonbuzizod az állataid statját.
Igen jó tanács,csak van vele egy kis gond.Amióta elkaptam ezt az 1-es szintű quetzát azóta egy darabot nem láttam repülni.nézem másnál a youtube videókat egy helyen repül vagy 3.Mondtam már nem egyszerű nekem állatot keresni.Nem akarok visszatérni a régi dolgokra,de hódok sincsenek,tegnap mondom keresek egy nőstény oviraptort,elkezdem gyűjteni az ő tojásait,ez a rohadt térkép tele van dilophosaurusszal,de úgy,hogy egy helyen vagy 3,oviraptor 1 az is hím.Bejártam szinte majdnem a teljes élőhelyét,közvetlen a föld fölött.Ezzel a tanáccsal még az a nem jó,hogy akkor az összes madarammal így kellene."Pláne, ha classic flyers modot használsz" És nem használok módot!!!
Fogsz két magas szintű ellentétes nemű quetzet. Mondjuk 108 felett az islandon, centeren pedig 135 felettiekről beszélünk. Kibblével betémeled a levegőben, sima ügy. Őket szaporítod úgy, h a legjobb tulajdonságuk öröklődjenek, majd az utódot imprinteled, és kész a madár. Pláne, ha classic flyers modot használsz. Enyémnek imprint utén vmi 3075 a staminája, tettem rá 4-5 pontot, így megvan az 5000. Ezzel úgy repülöm körbe a centert, ami nem kis map, h nem fogy el. Élete van 20k, speedje pedig 280%, de neki csak 1450 a teherbírása.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.08.31. 22:06:06
Centeren én is a kék obinál spawnoltam, erre kapásból 3 rexet láttam. Pedig elvileg easy. 😊
Tikal
a viking bay van kezdőknek megadva erre mindenhol Rex meg Allosaurus meg ki tudja még mi

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

PiszkosFred
Tessen surubben mosakodni! 😊

Tikal
a Rex kiszimatolja hol vagy, vagy hogyan lát meg a házamban? Zárva minden ablak és mégis 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

PiszkosFred
Kerlek szepen fogalmam sincs, azt neked kell tudnod mit mokoltal az ini-vel.

A szerveremen én ezeket a fájlokat használom. És ezeket használom a helyi játékhoz is. Bemásolom a megfelelö mappába és a játékon bellül a csúszkákat is beállitom, majd hagyom beleirkáljon a játék. Ezek a fájlok még az ilyen beleirákálások nélküli. (Mod és rcon pass törölve)
Game.ini
GameUserSettings.ini

Nekem azzal nincs is bajom,hogy növeli elég jó az állataim statját,pl eddig elbírtam a queztával 700 kg-ot most meg viszek ha jól emlékszek 2560 kg.Nekem azzal van bajom,hogy valamiből hiába van sok ha nem tudom kihasználni,mivel gyorsan fogy,és pl ha viszek egy állatot a queztával,mindegy,szelídített,vagy vad.Figyelnem kell hol tudok leszállni hazatérés közben,ráadásul a vad állatoknál,végül is nem mindegy,mert ha nem jól veszed fel akkor bántja a madarat.
Utoljára szerkesztette: T62A, 2017.08.31. 19:50:52
És nekem helyi játékmódban miért nem fogy a kitartása ?

Ezt a videót bevallom csak úgy össze csaptam. Igazából egy másikat is készitettem de az túl hosszú lett de ugyanez van benne.
Ezek a stat cuccok nem nonstop müködnek, hanem csak akkor amikor valamire raksz 1 stat pontot ezekkel az értékekkel módositott értéket kapsz. Mint például a sebzés, ha alapból mondjuk 10 % ot növelne 1 rákattintás de ebben mondjuk 2.0 van, a dupláját adja. A dinók esetében ez a kitartás szintén igy van. Amikor stat pontot osztasz el, vagyis a lv szintjét növeled, oda ad többet.

PiszkosFred
Megneztem, hozzad hasonlo utemben fogy a prim+ es normal official szerveren, illetve local/singleben is. Hozzateszem, sosem figyeltem, hogy korabban milyen utemben fogyott, szoval nem tudom, hogy most gyorsabban fogy e vagy ilyen volt mindig 😊 De a "hiba" nem az .ini beallitasaidban van, hanem ez (most mar) ilyen.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.08.31. 19:30:20