Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

PiszkosFred
Hogy mennyire nem egyedi a dolog egy-egy patch utan, arra ime egy ma esti eset 😊 Igaz nem Ark, de szinten patch utan vagyunk a heten a WoW-ban. Eppen altozok a Legion elso zonaban (SMV) egy fel oracskat a meccs elott, unnepel a nep mert megmentettem a segguket - csak eppen a textura hianyzik roluk, igy ugy neznek ki mint a butikok kirakataiban allo froccsontott manoken babuk. Kovetkezo Ark fix majd megoldja nalad is, ha a repair/integrity check nem hozta volna rendbe...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Akkor láttnád milyen statjaid lennének a szerveremen,ahol lv 500 a player max level szint 😊

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Tudom, h egyes szervereken a karakterek statjai nem olyanok, mint officialon, de nekem csít kategória ennyire felhúzni a karakteredet. 😊
Mi az a APU gaming ?

Azt hiszem megtaláltam a hibát,hogy mi okozza ha videót játszok le akadozik a hang. Ha feltelepitem a vga drivert akkor csinálja ezt. 😞
Ehhez hasonló hiba pedig már régebben volt már, akkor be is halt a vga 😞 Erős a gyanum ismét ez következik.
Egy msi nv 710 gt videó karim van. A játék kedvéért frissitettem a vga drivert. Ami a gyári lemezen 361.69 azt frissitettem fel 385 körüli verzióra. Azt hiszem hiba volt.

PiszkosFred
Hat, nekem a teherbirasod tetszik, kis hijan masfel tonna, az azert szep. Fogalmam sincs, hogy jott ossze, de szep 😊

Azért kíváncsi lennék miről beszéltek,és mi amin nevettek?
Ok köszi.
PiszkosFred
Valoszinuleg texture hiba, neha megesik, hogy patch utan serul egy-egy file vagy vmelyik mod bekavar. Rutinmunka mar neked, de egy ellenorzest/integrity checkt en megprobalnek a steambol futtatva.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.09.03. 19:29:27

PiszkosFred
De ha nem, akkor csak magahoz vesz majd radob egy laza tonnanyi kovet es eltemeti ugy, hogy csak a feje latszik ki a tormelek alol 😄

Ezt nem értem,én a fekete karakteremért raktam be a képet,hogy mitől van?
Nice. Carnót meg ko-val puszta kézzel ütöd ki simán. 😊
Na, ez nagyon komoly mod. Ha vkinek ismerős a nerdparade youtube-ról, akkor ismerős lesz a fejlesztő is.
Köszönöm.

PiszkosFred
Aki megveszi a pakkot, az CSEREBE kap 900 oranyi (kb annyi ido alatt vegigjatszhato, osszeszedheto, megtapasztalhato stb.) extra tartalmat.

Üdv. Egy kérdésem lenne. Van az a Ark Explorers Edition csomag. Annak a leirásában szerepel a google forditó szerint az hogy aki megveszi kap valami 900 óra játék idöt például.
Ennek mi értelme van ? Mi ebben az ajándék ? A játék idö mennyisége ad valami extrát ?

Köszi
Akkor még nagyobb is a témelő helységed, mint az enyém. 😊

Fekete gyöngyért őt zaklasd. Lehetőleg ne low lvl cápával, mert nem fog működni a dolog. Esetleg kereshetsz alpha mosasaurt, de az sem egyszerű eset éppen. 😊
Köszi,én öt behemót kaput csináltam kőből,abból négy úgy van lerakva mint egy négyzet,és a szélei nem összefüggő,legalább is az egyik helyen sikerült,be tudok menni anélkül,hogy kinyitnám a kaput,ki nem fér semmi,de én be tudok menni.átlósan kívülről van egy oszlop elég magas arra van rakva,mennyezet,és a szélén korlát kívül létra vezet fől.Az utolsó kapu az egy kicsit előrébb van és körbe van véve 3 sor tüskével az első ami kint van az fém,második az fa,és középen van még egy sor,de az oszlopokon van,hogy magasabb legyen az szintén fa,mert egy mamut simán átgyalogolt rajta,de így már nem tud,egy rex saját magát megölte.

Te szereted a vízalatti világot,miből tudok gyűjteni sok fekete gyöngyöt?
A másik nektek nem fekete a karakteretek,meg a nyergek,meg ha kinyitok egy ládát,ami szanaszét van szórva,és különböző állatokról stb van utasítás egy üres fekete lap fogad?Ha valaki nem tudná miről beszélek,az ha ki van nyitva a láda valami xp nővelőt ad.
Valós fél óra, ha jól tudom. Lehet kicsi a ketreced, fene tudja. Én kb 5x5-ös méretet szoktam csinálni, alul ablakos fallal, a második sortól doorframe, 4 magasan. Aztán köré még egy sor doorframe, h ne tudják megcsapni kinntől, ha úgy fexik el, h kilóg. Quetzről pedig kényelmesen ki lehet lőni.

Amúgy ez a basliosaurus kegyetlen jó kis állat, kár, h nem szereti a tengerfeneket. Már 260-as, 35k hp, 450% feletti dam. Azért tettem neki staminára is, 2k úgy tűnik, elég. Szerencsére összefutottam 3-4 alpha cápával, azok elég sok pontot adtak. Meg jöttek a hülye medúzák is, amiktől eddig paráztam, de most dulván beszopták. 😊
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.09.02. 21:56:06
játék belli félóra?Mert akkor értem,de ha rendes félóra akkor valami nem jó,mert annyi nem volt.És azon a részen vannak olyan állatok,de őt nem onnan hoztam.Kétszer próbáltam beledobni a ketrecbe de olyan volt mintha tudna futni a levegőbe,mert kifutott a ketrecből,a ketrec felett.
Fél óra alatt despawnol kb, ha nem honos a környéken.
PiszkosFred
> Az overide.... =7 ezt 30 al kell szorozni. Vagyis elvben wild dinó max level 210. De ez változhat annak függvényében hogy például ragnarok pálya vagy island vagy mi.

Pont forditva. A palya eredeti beallitasatol FUGGETLENUL lesz olyan szintu a dino, amit az overrideofficialdifficulty valtozoval megadsz ("felulbiralsz"😉. Vagyis hiaba volt pl regebben az Islandon a maximum szint csak 120, ezzel paranccsal (5-os ertekkel) beallithattad, hogy 150 legyen, felulbiralva minden mas beallitast es allapotot ami az adott terkepet jellemzo eredetileg. Ezert is kell ezt vagy a szerver konfigjaban, vagy a single/local konfigjaban beallitani, es nem a csuszkaval az optionsban.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.09.02. 20:14:51

Köszönök minden ötletet,tanácsot a Gigával kapcsolatban.
Bele dobtam egy állatot a szelídítő ketrecbe,és eltűnt,jártatok már így?Szerintem le se esett a földre.
Szaporítani tán. Fene tudja, h magyarban hogyan fordították le.
Itt tojásrakásról/utódlásról van szó. 😊
Mi az a "breedelni"?A google fordító ugyan ezt adja be.
Jabar
WP-NS közötti partszakaszon is meg a két hegy közötti szakaszon ahol a folyó folyik is találkoztam már Gigával (persze lehet ua a spawn csak elkóborolt).

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Nem teljesen igy van a való életben : ) Sőt, a hímek azok akiknek idöre van szükségük és a nöstények azok akik akár azonnal képesek új akcióra <#bee1>

Ha már van egy párod, akkor sok esetben egyszerűbb breedelni, mint újat témelni. És a hímeknek nem kell várni semennyit sem, mint ahogy a való életben sem. 😊
Köszi,akkor inkább nem bántom,viszont lehet igazad van az agresszióval kapcsolatban.A havas részen is van egy rohadt dög amit alig tudok meglátni,és ha kő közelében vagyok néha leszállít a quetzáról,és nem birok visszaszállni,egy darabig,de már unom.Azt hittem csak a vörös erdőben van ilyen állat.
Sajnos nem valami jó a gépem. Mi több, ehhez a játékhoz igen csak gyenge, kész kinszenvedés játszhatóságra birni. Például ha kézbe veszem a térképet,semmilyen számot nem látok rajta. Ez sajnos már menübe lépésnél is megmutatkozott. Nagyon sok dolog annyira homályos,, egymásra halmozva a betük, szavak,... össze vissza kattingattam miután ha jól rémlik, Piszkos Fred emlitette hogy helyi játék inditásnál is lehet állitani a napi ciklust. Sikerült jó helyre kattintanom mert valóban egy új lapot adott be és ott megtaláltam ezt.
De ha konfigfájlban szeretnéd állitani ezt akkor ezek amiket irtál a GameUserSettings.ini be való. Ezekben az .ini fájlokban, nem tudok rá jobb szót, szekciók vannak. Az eleje mindig egy olyan bejegyzés ami kapcsos zárójelek közé van irva.

ez alá nagyon sok sort be lehet irni, de lényeges az is például hogy ezekben az ini fájlokban nem szabad helyes irás hibát véteni. És ezzel arra célzok van amikor nem mindegy hogy sima pont vagy pontos vesszö. De okozhat gondot egy felesleges szóköz is. Én például egy honlapról másoltam egy parancs szavat, és napokig szenvedtem vele mert nem jöttem rá miért nem müködik. Aztán kinomban betüröl betüre átnyálaztam az egész ini fájlt és megtaláltam a hibát. Konkrétan a dinók létszámát szerettem volna növelni de bármennyit irtam be nem müködött, hiába öltem le egész szerveren a dinókat. Ezt irtam be
DinoCountMultipler=4.0 és ez hibás mert kimaradt egy i betü
DinoCountMultiplier=4.0 ez a jó, egyetlen kiramardt i betü és napokig szivtam.Hibásan másoltam arrol a honlapról.

A napi ciklusnál pedig tanácsos óvatosan eljárni mert nekem volt egy hiba ezzel is. Egyszerüen megált az idö a szerveren. Általában reggel 06:08 percnél. Egész nap ennyi volt az idö és nem változott a napszak. Egyik hiba a pontos vessző volt a másik meg a számsor végén egy szóköz. Érdemes hajszál pontosan kiszámtatni azzal a generátorral és pontosan bemásolni. A nappal és az éjszaka ideje együttesen pontosan annyi kell legyen mint ami megvan adva napi ciklusnak. Tehát ha 60 perc akkor nem tanácsos se az 59 perc se a 61 perc mert a szerver lehet nem tud mit kezdeni ezzel a plusz vagy minusz idövel.
Ez a parancs párost pedig jól látod hogy szorosan összefüggenek.
OverrideOfficialDifficulty=7
DifficultyOffset=1.8
Ezek pálya függöek is. Az overide.... =7 ezt 30 al kell szorozni. Vagyis elvben wild dinó max level 210. De ez változhat annak függvényében hogy például ragnarok pálya vagy island vagy mi. Nálam egyéni pálya van, ShigoIsland. Én maximum lv 160-180 közötti dinókat találtam ezzel az értékkel. A difficulti pedig a nehézségi szint. Alap érték 1.0. Ez szintén változhat pályánként. De hogy pontosan mi is változik a játékban azt nehéz lenne megmondani. Az én tapasztalatom talán az lenne hogy a ragadozók mintha inteligensebbek, eröszakosabbak lennének. Van néhány madár például kitartobban üldöz. Vagy például a tengerből kiront egy óriás krokodil. Én ide csatolnám a dinocountot is, a dinó létszámot. Egy magas lv szintü, nagy populációs és erösen agressziv szerveren történhetnek váratlan dolgok. Ha ismeretlen helyen csatangolok a távolban általában a békés állatok mozgását szoktam figyelni. Ha azok menekülnek van ott ragadozó és kikerülöm azt a helyet. Még annyit, az olyan parancsok után ahova számokat kell beirni, a tizedes pont után maximum 5 számot használj.

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.09.02. 18:16:53

Köszönöm a válaszod,nem értem miért így vannak elosztva az állatok.Valamiből rengeteg van,valamiből meg egy,kettő.De másnak hogy a fenébe van sok,mert 15-20 db giga megtermékenyített tojást szerintem elég sokáig kell gyűjteni,mivel a párzás után van várakozás a következő párzásig.Akkor oda azért kell 3-4 nőstény giga.Nem tudom csak a nősténynél kell várni,vagy a hímnél is,mert akkor hímből is kell tartania 2-3 db-ot.
Vulkánnál, és az obszidián hegynél is láttam már. De asszem 3 vad giga van egyszerre a mapon kb. És ha leölted, sem biztos, h giga spawnol helyette.
Giga csak a piros nyíllal részen lehet találni Gigát?Ezt azoktól kérdezem akik már szelídítettek gigát.Csütörtökön találtam 1-et ahol a piros nyíl van,de azóta nincs egy se.A fekete nyilaknál nem értem ott se zöld,se sárga,se narancs sárga,se piros.Ott szoktak lenni vagy nem?
Ha egy területen 1-2-3 alfa állatok vannak,azok blokkolhatnak állatok,olyan szinten,hogy nem jelenik meg?
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni valamit,tudom ezeket a köröket,valamilyen szinten már átrágtuk,viszont egy két dolog ezzel kapcsolatban eszembe jutott amiről még nem lett szó,legalább is szerintem.Nézegettem a játékon belüli jegyzettömböket,a GAME,és a GAMEUSERSETTINGS-et,feltűnt valami OverrideOfficialDifficulty=7.0 ez a szöveg azért van,hogy megjelenjenek nagy szintű állatok,ennek nincs köze a nehézségi szinthez?Tehát a kettő nem ugyan az?Azért kérdezem mert találtam közvetlen alatta,egy ilyen szöveget is,DifficultyOffset=1.000000 a google fordítóba ezt írja (Nehézségi eltolódás).Na most tudom te írtál nekem egyszer,és meg is találtam RAE APOLIS a 4938-as hozzászólásod,de viszont ott nincs leírva,hogy ez most egy és ugyan az vagy nem,mert a játékon belül mindig indítás előtt átírom a 1,0-7,0 ra. Megtaláltam a nappal,és éjszaka hosszának a hozzászólást is mivel ugyan az 4938,ha úgy döntök,hogy hosszabb nappal szeretnék,és kisebb éjszakákat."Ha variálni szeretnéd a nappal és éjszaka hosszát. Nálam 90 perc egy nap, abbol 75 perc nappal 15 perc éjszaka
DayCycleSpeedScale=0.48263
DayTimeSpeedScale=0.73646
NightTimeSpeedScale=2.58125"
Ezt mi alá,vagy mi föle rakjam,mert azt hittem szerepelnek a jegyzettömbben,és felülírom,vagy kicserélem,de nem szerepel,meg gondolom a GameUserSettingsba kellene berakni?
Fogtam egy 145-ös basolót. Na, megalodonhoz képest ég, és föld, nagyon bitang jószág. Megalodonból pedig van egy 145-ös, és egy 140-es párom, kitenyésztem őket, és a legjobbat imprintelem. 😊
Nálam a szerveremen mindhárom mapról óránkénti mentés van automatán, és 7 napra visszamenőleg... És másik lemezre, a szeró pedig ssd-ről fut.
Köszi de jól néz ki.
Már másodszor kellett újra kezdenem az előző napot,például amit ma csináltam az elveszett,onnan fojtatom ahol tegnap abbahagytam.Állandóan elfelejtem ha valami sok dolgot fejlesztek,csinálok,azt sűrűbben mentsem el.
PiszkosFred
Ne kapcsold ki a modot, ennyi. Stabil, az Ark szponzor modok kozul valo vagyis ezzel nem lesz gondod.

Gyakorlatban igy nez ki a korlat:

Én ilyen feljárókra ha szükséges, vagy szélesebbre épitem vagy úgy alakitom ki,hogy 3 szögletü elemeket használok és falat épitek a szélére, ne tudjak le esni például. Bár igaz ,ezek nem a legszebbek, de én általában a célszerüséget és az egyszerüséget kedvelem.

Ha leveszed a modot, csak akkor.
Hát ez nem jó hír,akkor hiába építem meg,ha utána eltűnik 😞
Azért csinálom,hogy azok olvassák a hozzászólásomat,akik tényleg kíváncsiak arra amit írok.És ne fárasszak olyat akit nem érdekel.Fogadd el,vagy ne olvasd.
PiszkosFred
Azt tartsd szem elott, hogy minden extra tartalom, amelyet egy-egy mod biztosit az alapjatekhoz, az abban a percben eltunik, ahogy torlod/deaktivalod a modot.

Bocsi,hogy ezt kérem de léci ezt a spoilert akkor használd ha tényleg hosszú szöveget irsz.Ha tudnád milyen fárasztó oda irányitani az egeret, meg még ráadásul kattintani is... <#whatever>