Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Aval balra, a D-vel jobbra fogsz leszállni
Ez a ragna érdekes egy térkép, vannak jó dolgok rajta, de a spawn az nagyon el van cseszve. Vannak területek ahol sehol semmi, máshol meg halomban állnak az állatok. nem forrott ki még eléggé a térkép..
Én amugy dinót se találtam ott. Akkor ezek szerint itt se nagyon érdemes házikót épiteni 😊
Szerintem részre hajló a játék. Én még egy dinót se láttam hogy fázott volna vagy melege lenne 😊
"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"
A ragna egyes részei eléggé el annak cseszve, felhúzhatod magadra az ascendant prémruhát meg a ruhásszekrényt is epic fortitudeval, akkor is fagyni fogsz. A megoldás nekem az volt, hogy szartam a ruhára, flak van rajtam, viszont van nálam egy nagy adag gyógyital azt amikor fél HPn vagyok hörpintek egyet.
Manapság már amúgy is szabály nálam hogy mindig van a hotbaron ebből, bármikor jól jöhet...
Még ennyi a zárt terület Ragnarokon. Ahol a piros X jelzi hogy meghaltam, ott futottam bele a -55 fokos hidegbe.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.09.05. 11:13:22
Next PC upgrade: 2022
Arra figyelni kell, h fa, kő, tereptárgy leveri az ankyt a platóról, úgyhogy kell hozzá gyakorlás. Ha használod a classic flyers, amit javaslok, akkor pláne ami a platón van, az a súly csak harmadával terheli a madarat.
Nálam a platón van 2x3 foundation hosszában (saddle alá sűlyesztve), bal oldalt ceilinggel kitoldva a hátsó foundationról, majd rámpa lefele a földig. Quetz teherbírása akkor jön jól, ha véletlen mégis levered az ankyt, ekkor jó esetben csak a köveket kell kiszórni, obszidiánt, a többit fel tudja emelni. Enyémnek van 3500 teherbírása (teher quetzem 12k hp, 3.1k stamina, 200% speed mellett).
Amúgy singleplayerben elvileg csak be kell írnod, h destroywilddinos, nem kell elé sem a cheat, sem az admincheat. Enter kell utána ofc. 😊
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.09.05. 08:05:12
Ha rajta ülök nálam is gyorsan megy le. Ez most vagy azért mert utolért engem is valami patch vagy mert a tamelés utáni relogin után már igy müködik. Ezt nem tudom,de fogy neki rendesen.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
ncc1701 #5358!
De magával az ankyval le jössz a quetzáról?Tehát nem úgy aratsz,hogy közben rajta vagy a madáron?Mivel a nyersanyagok a földhöz vannak közel.
Egyébként köszi a kitartás visszatöltési ötletet,tényleg visszatölti,de csak akkor ha leszállók,és közben lebeg,viszont a sasnál ezt nem lehet megcsinálni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Legyen két quetzed, egyik teherhordó platformmal, másik sima nyereggel. Platós quetzre érdemes rakni generátort, és chem benchet is a sparkpowder miatt.
0. backup mindenrol.
1. kattintottam a host/local, majd a play singleplayerre (Island map kivalasztva)
2. login utan Lucy nevu kedvenc pterammal elmentem a red obeliskhez.
3. Upload eloszor Lucy (cucc marad a foldon), upload aztan en (100-as karakter)
4. Exit main menu
5. Megint host/local majd singleplayer, de elobb kivalasztottam proba keppen a center mappot.
6. Nem krealtam uj karaktert, hanem letoltottema a 100-as karakteremet
7. A kek oblelisk elott spawnoltam a parton, futas az obeliskhez (god mode muszaj volt), es letoltottem Lucyt.
8. Es mar folytattam is a karriert a centeren (de ilyenkor ugyebar islandon nincs senki, hiszen egyszerre csak egy helyen lehet a karakter - bar a savegame manipulalassal megoldhato a parhuzamos jatek).
9. Ujra upload Lucy
10. Upload a 100-as karater
11. Exit to main menu
12. Host/Local, ismet kivalasztva Island
13. Es mar jon is a valasztas, hogy letolthetem a karakteremet (letoltottem) es mar spawnoltam is a jol megszokott pihe-puha agyamban.
14. Elmentem a Redhez es letoltottem Lucyt is.
15. Mind a dinom, mind en epsegben megjartuk a masik mappot is, es bar nyersanyagot nem tudok athozni, de dinokat, stb. minden tovabbi nelkul dedikalt szerver nelkul, siman singleplayer-t futtatva.
Hja, es ennek most en speciel kurvara orulok, mert eddig azt hittem, ez igy nem fog menni 😄
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.09.04. 18:49:28
És ezt írtam be,másolva
setcheatplayer true
Utoljára szerkesztette: T62A, 2017.09.04. 18:39:43
A kodot ha en beirom, semmi uzenet nem jelenik meg, csak kiurul a terkep majd 10 perc alatt ujra benepesul. Az elso allatok megjelennek 5-10 masodperc mulva, a tobbi percek elteltelve, de kb. 10 perc alatt ujra nyuzsog minden. Nem tudom, miert jelenik meg nalad es mi, elvileg nem kellene.
A másik említed a kódot,de titeket nem zavar az,hogy a kód beírása után tele van a képernyő írásokkal,és nem lehet tőle látni rendesen a játékot?Vagy mivel kapcsoljátok ki?
Vagyis mindaddig, amig nem kezded el olni a dinokat, addig nem jon helyettuk masik. Es meg akkor sem garantalt, hogy az szuletik ujja, amit szeretnel, ugyanis a terkepen meg van az is hatarozva, hogy melyik dinobol kb. mennyi lehet egyszerre elo. Minel magasabb szinten all a rangletran (nem feltetlen a taplaleklanc alapjan), annal kevesebb. Ezert latni csak ritkan titant, vagy gigat, mert ok a csucson vannak es ezert van rengeteg dilo, dodo, meg egyeb partmenti marhasag, amelyek meg a lista aljan talalhatoak.
Pl ha megolsz 10 dodot, akkor jo esellyel hasonlo alacsony rangu novenyevo fog helyette spawnolni, egy teknos, egy trike, egy lystro, stb. Ha megolod a hodokat, akkor helyettuk sem fognak egybol hodok szuletni, hanem lehet, hogy a veluk egy szinten levo allatokbol kapsz majd ujakat. Ahogy Rexek helyett sem fognak azonnal Rexek, vagy gigak helyett sem fognak gigak spawnolni. EZERT kell idorol-idore megtizedelni a helyi faunat, hogy legyen esely arra, hogy vegre spawnoljon olyan dino, ami neked kell.
Ilyenkor vagy fogsz egy/tobb ragadozot, es megolsz veluk mindenkit, vagy hasznalod a destroyallwilddino vagy ilyesmi parancsot, es akkor a rendszer oli meg az osszeset - kvazi reseteli az egesz terkepet - ujonnan szuleto dinokkal telepakolva.
Pacifista jatekmoddal - ami soran nem nagyon olsz dinokat, csak kenyszerbol - sajnos nagyon hosszu ideig fog tartani, mire spawnol egy neked megfelelo dino, ugyanis ha te nem olod meg, akkor az AI-nak kellene, de az AI nem fog mukodni olyan teruleten, ahol eppen nem vagy (lasd hibernacio megoldas a szervereken - amelyet ki lehet kapcsolni, de akkor nem art egy combos gep). A hibernacio lenyege az, hogy minden olyan teruleten, ahol epp nincs a jatekos, a vilag megall, pihen, hibernalodik. Nem fogyaszt eroforrast ilyenkro a jatek, gyorsabban fut, viszont cserebe nem vadasznak egymasra a dinok, nem repulnek el messzire, nem tojnak tojasokat, stb. Allnak es arra varnak, hogy a kozelbe menj, mert akkor aktivalodnak es ujra elkezdenek "elni". Mindaddig, amig megint ott nem hagyod oket hosszabb idore, mert persze nem azonnali a dolog, hanem el kell telnie nemi idonek, hogy a rendszer ugy erezze, "te mar nem megy vissza, leallhat az a regio, pihenhet".
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.09.04. 18:03:46
Ami a rexet es a harci pterakat illeti, siman otthagyom neutralra allitva oket, de termeszetesen minden esetben olyan helyen, ahol vagy nincs ellenfeluk (a terkep 90%-an nincs), vagy ha veszelyes a kornyek, akkor figyelmesen.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.09.04. 16:29:27
Az este nem problema, van boven eszkosz es felszereles a sotetseg ellen. Ha minden kotel szakad, akkor alttab reggelig.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.09.04. 15:55:52
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.09.04. 15:30:09
Az, hogy nem olsz allatot, szinten egy olyan felfogas, amelyet nincs se jogom, se lehetosegem kritizalni, hiszen mindenki ugy jatszik, ahogy akar. Furcsalni persze furcsalom, foleg egy dinokkal teli sandbox survival jatekban, de ha neked ez igy mukodik es szorakoztato, ki vagyok en, hogy ketsegbe vonjam? 😊 En speciel direkt ledaralom a fel mappot neha a Rexszekkel, hogy legyen uj spawn, mert anelkul sosem lesznek uj dinok, uj spawnok - szamomra pedig fontos, hogy legyen egy korforgas, haljanak es szulessenek a dinok, legyen valasztek. De, ahany haz, annyi vecedeszka, ahogy tartja a mondas.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.09.04. 15:09:13
Egyrészt ez úgy jött össze,hogy reseteltem a profilt,és elég sok pontot adtam a súlyra.Másrészt meg a GAME jegyzettömbben van a játékos karakter 3.0 állítva
PerLevelStatsMultiplier_Player<1>1>=3.0
PerLevelStatsMultiplier_Player<2>2>=3.0
PerLevelStatsMultiplier_Player❤️>3>=3.0
PerLevelStatsMultiplier_Player<4>4>=3.0
PerLevelStatsMultiplier_Player<5>5>=3.0
PerLevelStatsMultiplier_Player<6>6>=3.0
PerLevelStatsMultiplier_Player<7>7>=3.0
PerLevelStatsMultiplier_Player<8>8>=3.0
PerLevelStatsMultiplier_Player<9>9>=3.0
PerLevelStatsMultiplier_Player<10>10>=3.0
PerLevelStatsMultiplier_Player<11>11>=3.0
Azt tudom,hogy a való életbe,nem lehet ennyi kg-ot vinni.De dinokat sem lehet szelídíteni.Döntse el mindenki sok vagy nem ezt rátok bízom.Viszont azt elmondanám meguntam,elmentem csákányozni,és 400-500 kg-nál megértem rohangálni a quetzához, kipakolni.Például olyan helyekre ahol kristály van,de nem merem még az ankylot is használni,mert tele van veszélyes állatokkal,én meg szórakozásból nem ölök.A másik olyan gyorsan telnek a napok,és mintha hosszabbodnának az éjszakák,van olyan nem látok semmit csak a sötétséget,főleg repülve.
Masik dolog, hogy van egy 2016-os post a single playerben torteno terkep csere utani folytatasrol, de szerintem ez igy nem mukodik single/localhost jatekban. Bar, az is lehet, hogy igen, egy probat meger(het). 😊
Resonance multi gaming baráti közösség: http://resonance-guild.eu
Még egy noob kérdés: most az "Island" térkép van beállítva. Ha mondjuk a Ragnarok térképen szeretnénk játszani (az tiszta sor, hogy a szerver admin menüben azt kell kiválasztani) akkor a régi, Islandos karikat át lehet e vinni vagy az adott térképen a karaktert nulláról kell kezdeni (az oké, hogy alapanyagokat , dínókat, stb. nem lehet átvinni)?
Lényeg ebben az mmo-ban egy siege során lehet elfoglalni egy kastélyt. Klánok, szövetségek háboruznak egymás ellen. A gyöztes klán vezetöje lesz az adott szerveren az Archlord. Ezzel különleges tulajdonságokat nyer. Ilyen például egy különleges karakter kinézet, repülni tud sárkánnyal, hóesést tud csinálni a szerveren, stb stb. Ezt szeretném valamilyen formában átültetni ebbe a játékba. Ehhez azonban kéne épitenem egy nagy hatalmas kastélyt, vagy valamilyen épületet ahol zajlik ez az egész. Ez úgy müködne, egyszerüen átállitanám pve modról pvp modra mondjuk minden vasárnap. Ebben az épületben lenne egy trón terem ahova elkell jutni és az birtokba venni. Nyilván aki már győztesként birtokolja a következö vasárnap védö lenne. A kastélyba vezetö úton lennének nagy szintü dinók is,hogy ne csak ugy simán be lehessen masirozni. Csapdák is lennének amibe játékos eshet bele. Tervezém még továbbá azt is,hogy kivenném az engrammok közül az összes modern lőfegyvert. Maximum ij maradna. kard, lándzsa és ij. Lehetne valami nagyon nagy szintü dinó is ami tamelve van és a győztes ezt valahogyan átvehetné, birtokolhatná a következö siegeig. Próbáltam az ark dev kitet, gondoltam kipróbálom, tudok-e pályát vagy módot késziteni,de sjanos a gépem ahhoz annyira gyenge hogy kb 2 órát loadingolt de mégse töltött be. Ezért keresgélek a modok közt hátha vannak olyanok amiket társitva ezeket el lehetne érni valamilyen formában. Ehhez lenne valakinek javaslata ?
És lenne egy másik témám is. Terveimben szerepel az is hogy vennék egy domaint hozzá tárhelyet és létre hoznák egy ark magyar weboldalt. Bár nem lenne hivatalos csak amolyan fan oldal de ha ez össze jön lenne-e valaki aki segitene a létre hozásában ?
Ha nem te adminolod a szerót, akkor nem tudsz modot betenni, akkor viszont illyen a játék eset van. Vissza kell menni a hulládhoz, ezt egy szép zöld fényoszlop jelszi, és összeszedni a cumódat.
Sajnos ez a játék része. Ha rendesen be van állitva a szerver, bizonyos ideig egy nagy zöld sugár megy fel az égbe ott ahol meghaltál és ott megtalálhatod a batyudat.
A rosszabbik eset ha Hardcore mod fut a szerveren. Mert ez esetben ismét lv 1 es leszel ha meghalsz.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.09.04. 09:20:46
Barátaimmal egy bérelt szerveren játszunk és lehet mi vagyunk bénák, de a szerver beállítások között nem találtunk olyan opciót, amely azt tenné lehetővé, hogy halál esetén ne veszítsük el a cuccainkat, azok nálunk maradjanak. A Conan Exile szerverbeállításai között volt ilyen opció (tudom, más játék, más fejlesztő) de itt nem találunk semmi hasonlót.
Olyan addont viszont már telepítettünk, ami elhalálozás esetén megmutatja, hol történt az eset és vissza tudunk menni a cuccokért.
A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan szerver oldali beállítási lehetőség, amivel ki tudjuk kapcsolni a teljes inventory vesztést vagy nincsen?
Köszi a válaszokat!