Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2; Én nem a nyelvem védelmében akadtam ki, csak az emberi butaságon. Melyik "jobb" a Bentley, a Ferrari, vagy a Trabant? A Te logikád szerint a Trabi, mert amire kitalálták, azt tudja, ráadásul egyszerű.... Hogy a Bentley kényelmesebb, a Ferrari gyorsabb, kit izgat?
Azt TALÁN lehet mondani, hogy az angol nyelv praktikusabb. TALÁN. de se nem szebb, se nem árnyaltabb, se nem jobb, semmilyen szempontból.
Utolsó gondolat. Ne novellákat, hanem mondjuk a Gyűrűk Urát olvasd el Magyarul, majd Angolul. Utána vitázhatunk arról, érzel-e különbséget.
http://www.freetvmaci.info/
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Hozzateszem, en is szebb es ERDEKESEBB nyelvnek tartom a magyart, mert sokkal kreativabban es szabadabban tudom kifejezni magam, de eszembe sem jutna sosem, hogy ebbol kifolyolag "szittyamagyarkihaminem" lendulettel primitivnek nevezzek barmely mas nyelvet, csak azert, mert masabb, esetleg egyszerubb (a nyelvek 99%-a egyszerubb, mint a mienk, csak szolok), mint a mi anyanyelvunk.
(most mar csak azt kellene kitalalni, hogy fogunk innen visszakanyarodni az ARK-hoz)
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Olvasok novellákat angolul és magyarul is, és ugyanazt az élményt adja mindkettő. Hiába nincs az angolnak 10-20-30 szinoimája ugyanarra a dologra, ugyanazt az élményt megadja az olvasás. Sőt volt olyan hogy kisérletképpen UGYANAZT a regényt elolvastam először angolul, utána magyarul, és a magyar semmilyen pluszt nem adott. (jó, mondjuk ezt a kisérletet torzitotta az hogy a regény angol nyelven iródott és LEHET hogy a magyar forditó nem használta a nyelvünket professzionális szinten...).
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.07. 09:24:39
Azért mert a random az dobta, mindjárt jobb is?
Ha racionálisan, érvekkel alátámasztva és átgondolva választasz valamit, AKKOR van értelme azt mondani hogy ez vagy az ezért jobb. Azért jobbnak gondolni egy nyelvet és leszólni egy másikat, mert az lett a te anyanyelved értelmetlen.
Az én "világomban" a nyelv célja, hogy információt továbbitson és összekösse az embereket. Ha ebben az angol jobb - márpedig az, hiszen ezért lett világnyelv - akkor jobb nyelv mint a mienk. Akár anyanyelvem, akár nem. Attól nem jobb egy nyelv mert feleslegesen bonyolult, nehezen tanulható és sok kifejezés jelöli ugyanazt.
Tedd félre a ragaszkodást az örökölt dolgokhoz, dönts tudatosan és úgy monnd hogy egyik dolog jobb a másiknál.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.07. 09:23:23
Az angol nem azért lett világ nyelv mert olyan nagyszerü nyelv hanem mert tényleg faék egyszerü, bármelyik nemzet könnyedén megtudja tanulni. Amit mi magyarok nem nagyon veszünk észre magunkon az az hogy a magyar nyelv igenis nagyon nehéz és összetett nyelv aminek köszönhetöen mi magyarok többet használjuk az agyunknak legalább ezt a területét mint mondjuk az angol. Nem véletlenül van ilyen sok magyar találmány. És igen, valoban egy smájlival próbáltam elkendözni mélységes felháborodásom. Bár ez nem tartozik a játékhoz, nem ebbe a topikban lenne a helye,de ha már szóba került. Önmagát oly nagyra tartja az angol, az amerikai.. majd szétveti a melkasuk a fene nagy büszkeségük és mindeközben sokuk lenézi, megszólja a magyart, pusztán azért mert magyar. Mert azt gondolják sokan kicsi ország kicsi ész. De szerintem ne bonyolodjunk ebbe bele.
"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"
Tudtok nekem egy jó beállítási ötletet adni,a játékkal kapcsolatban?Mert vagy 2-3 napja elkezdett akadozgatni a játék,a nagy látótávot azt szeretném meghagyni,mert ha vizalat megyek delfinnel,vagy hajóval,későn szoktam észrevenni a sziklákat.De szinte majdnem minden beállítás gyengén van,szerintem azért is volt fekete a karakterem.A texturák van közepesen,meg ez Post processing.
Am az angol, ha nem is primitív a Magyarhoz képest, mindenesetre faék egyszerűségű. Nézd csak meg a káromkodásokat... A bug, és a patch pedig dehogynem azt jelzi. Nézd meg, honnan származik a "bug" szó, vagy pl a folt marha fantáziadús, egy javításra...
"a magyar nyelvnek jóval több "hely" kell, hogy kifejezze ugyanazokata dolgokat mint az angol" Akkor fejezd már ki angolul azt, hogy isten éltessen, úgy, hogy egy angol anyanyelvű ember értse is, mit akarsz mondani. A Magyar nyelvben annyi a szinonima, hogyha nem tudod kifejezni hasonló hosszban, az már nem a nyelv hibája...
http://www.freetvmaci.info/
Ilyen alapon hivhatnád azt is baromságnak hogy a szoftverekben létezik MAGYARUL! "kiskapu" fogalma (hát nem hülyeség?) - és ennek semmi köze nincs az angolhoz... mint ahogy az angol is mondhatná, milyen primitiv nyelv a magyar - mert hogyhogy a vonat az a vasúti jármű, a huzat meg nem 😄
Azt már fel se merem hozni, hogy a programhiba (bug) meg a javitás (patch) mennyire nem az angol nyelv primitivségét jelzi...
Ugyan szmájlit tettél a primitiv angol nyelvhez, de egy kicsit ez szegénységi bizonyítvány, és nem az angolról (bocsi... ) Én speciel szeretem az angol nyelvet, sokkal tömörebben, helytakarékosabban kik tudja fejezni a dolgokat mint az anyanyelvünk - pl amikor honosításon dolgoztam, a magyar nyelvnek jóval több "hely" kell, hogy kifejezze ugyanazokata dolgokat mint az angol... (de a német ugye a csúcs 😄 )
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.06. 13:49:54
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Next PC upgrade: 2022
Sok féle víz van. Amiben nehéz úszni, az például a koszos víz,de a szénsavas, buborékos vizben is nehéz úszni. Sőt a meleg vizben is.
De mondjuk Dagobert bácsinak biztosan menne 😄
A classic flyers úgy tudta megoldani a repülő dinóknál azt hogy ismét lehessen sebességet szintezni rajtuk, hogy felülvágta az eredeti flyer fájlokat a játékban. Ezzel jött létre az "utángyártott" dinó faj, ami viszont gondot okozhat azoknál a modoknál akik azt feltételezik hogy az eredeti beállitásokkal vannak a játékban (kb úgy képzeld el hogy két mod összeveszik mert ugyanazt a fájlt akarják felülbírálni)
A modok akkor kompatibilisek ha nem nyúlnak hozzá az eredeti/gyári/vanilla fájlokhoz, hanem szépen megcsinálják a saját verziójukat a fájlokból, hiszen akkor biztos hogy más mod nem fog ütközni velük.
A classic flyers nem ezt az utat választotta - azért hogy a már meglévő madarak is megkapják a szintezés lehetőségét, ne csak a mod telepitése után születettek/neveltek.
Arkban a "stackable" kifejezést is használják azokra a modokra, amik BIZTOS hogy együtt tudnak működni más modokkal, mivel csak a saját fájljaikat piszkálják, a gyáriakhoz nem nyúlnak. Ezt jelzi a modok képén a jobb felső sarokban lévő zöld puzzle jel.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.06. 11:13:58
Köszi az infót.
Engem a repülő dinók tamelése nem igazán vonz mint mezei játékos. Állandóan figyelni kell rá, etetni, néha megvédeni..volt aminél engedélyeztem a szabad vándorlást, azóta se tudom hova lett. A cél a repülés,
PerLevelStatsMultiplier_Player<9>9>=10.0 az ini fájlba.
admincheat addexperience 1000 0 1 a konzolba aztán rakok párat a speedre. Ha már 200-250% os azzal már szép tempóban lehet vágtatni.
cheat fly a konzolba. És nem kell bibelődnöm dinókkal.
Mivel a classic flyer modot akarod felrakni, ehhez elmondom,hogy nálam ezzel volt egy kis gond a szerveremen. Mivel te helyi játékban játszasz nálad nem jöhet szóba az ami nálam volt. Belenéztem az angol nyelvü irásba hogy mit irnak rólak, mivel incompatibilis ez a mod.
Ezeknél találtam olyant amit nem sikerült kihámoznom miről irnak. A google forditó néha vicces kedvében van. Vagy csak én vagyok beginer, mert fogalmam sincs mit jelent a vanilia tamed. Talán valaki aki érti az angolt megnézi ezt
Az incompatible listában az első kettöre gondoltam.
classic flyer Incompatible
Ezt meg csak ugy 😊 (és ez még nem is a max)
Nagyon szépen köszönöm,nagyon rendes vagy!!!
Ha valakinek az inventory-ban a karakter csak 'fekete sziluett', (T62A említette) akkor a játék grafikai beállításainál kell:
1 - "Screen space ambient occlusion" kipipálni
2 - "Post processing" low-ról medium-ra vagy feljebb állítani.
Mondjuk asszem csak az újonnan betémelt állatoknál fog működni az, h tudsz tenni sebességre, illetve a régieknél csak akkor, ha az szintet lép. Viszont a platform súly csökkentését, illetve a plusz staminát megkapod mindnél.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.09.05. 16:50:01
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: T62A, 2017.09.05. 14:30:50
Amit alátámaszt ez a térkép is....
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.09.05. 13:05:59
Meredek hegyoldalon landolo ertekesebb beacon mellett torteno leszallasnal is nagyon hasznos tud lenni.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.09.05. 12:07:17
Aztán vhogy emlékeztem volt egy patchnotes ami irt ilyesmit, persze jó wildcard módra nem irtak részleteket úgyhogy guglizni kellett