Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dante73
1. Azzal, hogy a nagyszerűsége, egyszerűsége miatt lett világnyelv erősen vitatkoznék... Ha jól rémlik, egyszerű szavazással dőlt el a dolog, (Akárcsak az, hogy mi a Finnugor nyelvcsaládhoz tartozunk) Bár lehet ebben tévedek. Mindenesetre az a lényeg, hogy azért az angol a "világnyelv" mert azt beszélik Amerikában. Ennyi, és nem több. Ráadásul, mandarinul többen tudnak. (Na az egy bonyolult nyelv, állítólag. Mivel kicsit sem beszélem, így véleményem sincsen róla.)
2; Én nem a nyelvem védelmében akadtam ki, csak az emberi butaságon. Melyik "jobb" a Bentley, a Ferrari, vagy a Trabant? A Te logikád szerint a Trabi, mert amire kitalálták, azt tudja, ráadásul egyszerű.... Hogy a Bentley kényelmesebb, a Ferrari gyorsabb, kit izgat?

Azt TALÁN lehet mondani, hogy az angol nyelv praktikusabb. TALÁN. de se nem szebb, se nem árnyaltabb, se nem jobb, semmilyen szempontból.
Utolsó gondolat. Ne novellákat, hanem mondjuk a Gyűrűk Urát olvasd el Magyarul, majd Angolul. Utána vitázhatunk arról, érzel-e különbséget.

http://www.freetvmaci.info/

Csak azt meg by default nem beszéli senki, igy nincs bázisa... de jogos a 2 pont.

Ez is igaz de nem akartam belemenni... mert ugye mindig azzal jönnek, hogy az angolban alig van káromkodásra alkalmas szó, de bezzeg a magyar....

Tikal
Csak azért mert könnyen elsajátítható alap szinten az még nem jelenti azt hogy egyszerű. Ahhoz hogy választékosan tudd magad kifejezni angolul ahhoz sokat kell tanulni és használni... mint bármilyen más nyelvet.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Egyszerűen: barlangi red loot crate respawn ideje mennyi? Fél óránál biztosan több, de 1 óránál is. Gúgli nem tudott biztosat mondani, csak annyit, h random. Nem futtatom az otthoni gépemen nonstop a szerót, csak mikor játszom vele, ez napi 1-2 óra.
PiszkosFred
Csodalom a turelmedet egy olyan idegen nyelvekrol (is) szolo vitaban, amikor a masik fel NEM beszeli az adott nyelvet. 😊

Hozzateszem, en is szebb es ERDEKESEBB nyelvnek tartom a magyart, mert sokkal kreativabban es szabadabban tudom kifejezni magam, de eszembe sem jutna sosem, hogy ebbol kifolyolag "szittyamagyarkihaminem" lendulettel primitivnek nevezzek barmely mas nyelvet, csak azert, mert masabb, esetleg egyszerubb (a nyelvek 99%-a egyszerubb, mint a mienk, csak szolok), mint a mi anyanyelvunk.

(most mar csak azt kellene kitalalni, hogy fogunk innen visszakanyarodni az ARK-hoz)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ilyen alapon az eszperantónak kellene lennie a világnyelvnek, mert az a létező legegyszerűbb nyelv, erre találták ki.
Miért jobb vmi ha bonyolult? Nálam minél egyszerübb egy megoldás egy feladatra, annál jobb. A bonyolultság nem viszi előre a dolgokat. A nyelv egy eszköz, nem a cél.

Olvasok novellákat angolul és magyarul is, és ugyanazt az élményt adja mindkettő. Hiába nincs az angolnak 10-20-30 szinoimája ugyanarra a dologra, ugyanazt az élményt megadja az olvasás. Sőt volt olyan hogy kisérletképpen UGYANAZT a regényt elolvastam először angolul, utána magyarul, és a magyar semmilyen pluszt nem adott. (jó, mondjuk ezt a kisérletet torzitotta az hogy a regény angol nyelven iródott és LEHET hogy a magyar forditó nem használta a nyelvünket professzionális szinten...).

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.07. 09:24:39

Miért kéne a saját anyanyelvemet, nemzetiségemet vagy éppen a vallást amit örököltem nagyobbnak tartani a többinél? Te leszolad az angolt ezért, pedig ugyanazt csinálod 😄
Azért mert a random az dobta, mindjárt jobb is?

Ha racionálisan, érvekkel alátámasztva és átgondolva választasz valamit, AKKOR van értelme azt mondani hogy ez vagy az ezért jobb. Azért jobbnak gondolni egy nyelvet és leszólni egy másikat, mert az lett a te anyanyelved értelmetlen.

Az én "világomban" a nyelv célja, hogy információt továbbitson és összekösse az embereket. Ha ebben az angol jobb - márpedig az, hiszen ezért lett világnyelv - akkor jobb nyelv mint a mienk. Akár anyanyelvem, akár nem. Attól nem jobb egy nyelv mert feleslegesen bonyolult, nehezen tanulható és sok kifejezés jelöli ugyanazt.

Tedd félre a ragaszkodást az örökölt dolgokhoz, dönts tudatosan és úgy monnd hogy egyik dolog jobb a másiknál.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.07. 09:23:23

Ilyesmin szerintem felesleges vitázni, föleg olyannal aki egy idegen nyelvet jóformán többre tart mint a saját anya nyelvét.
Az angol nem azért lett világ nyelv mert olyan nagyszerü nyelv hanem mert tényleg faék egyszerü, bármelyik nemzet könnyedén megtudja tanulni. Amit mi magyarok nem nagyon veszünk észre magunkon az az hogy a magyar nyelv igenis nagyon nehéz és összetett nyelv aminek köszönhetöen mi magyarok többet használjuk az agyunknak legalább ezt a területét mint mondjuk az angol. Nem véletlenül van ilyen sok magyar találmány. És igen, valoban egy smájlival próbáltam elkendözni mélységes felháborodásom. Bár ez nem tartozik a játékhoz, nem ebbe a topikban lenne a helye,de ha már szóba került. Önmagát oly nagyra tartja az angol, az amerikai.. majd szétveti a melkasuk a fene nagy büszkeségük és mindeközben sokuk lenézi, megszólja a magyart, pusztán azért mert magyar. Mert azt gondolják sokan kicsi ország kicsi ész. De szerintem ne bonyolodjunk ebbe bele.

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Sziasztok!
Tudtok nekem egy jó beállítási ötletet adni,a játékkal kapcsolatban?Mert vagy 2-3 napja elkezdett akadozgatni a játék,a nagy látótávot azt szeretném meghagyni,mert ha vizalat megyek delfinnel,vagy hajóval,későn szoktam észrevenni a sziklákat.De szinte majdnem minden beállítás gyengén van,szerintem azért is volt fekete a karakterem.A texturák van közepesen,meg ez Post processing.
Dante73
Nem. A csúcs az a Latin. Nézd meg mondjuk egy webfordítóban a disco szót...
Am az angol, ha nem is primitív a Magyarhoz képest, mindenesetre faék egyszerűségű. Nézd csak meg a káromkodásokat... A bug, és a patch pedig dehogynem azt jelzi. Nézd meg, honnan származik a "bug" szó, vagy pl a folt marha fantáziadús, egy javításra...
"a magyar nyelvnek jóval több "hely" kell, hogy kifejezze ugyanazokata dolgokat mint az angol" Akkor fejezd már ki angolul azt, hogy isten éltessen, úgy, hogy egy angol anyanyelvű ember értse is, mit akarsz mondani. A Magyar nyelvben annyi a szinonima, hogyha nem tudod kifejezni hasonló hosszban, az már nem a nyelv hibája...

http://www.freetvmaci.info/

Pedig annak is meg van az etimológiai oka, hogy miért a vanilla szót használják a módositatlan szoftverre... egyszerűen azért mert a legalapvetőbb, legközönségesebb fagyi iz a vanilia 😊 (ráguglizhatsz, tényleg igy van, ez a szó eredete az informatikában)

Ilyen alapon hivhatnád azt is baromságnak hogy a szoftverekben létezik MAGYARUL! "kiskapu" fogalma (hát nem hülyeség?) - és ennek semmi köze nincs az angolhoz... mint ahogy az angol is mondhatná, milyen primitiv nyelv a magyar - mert hogyhogy a vonat az a vasúti jármű, a huzat meg nem 😄

Azt már fel se merem hozni, hogy a programhiba (bug) meg a javitás (patch) mennyire nem az angol nyelv primitivségét jelzi...

Ugyan szmájlit tettél a primitiv angol nyelvhez, de egy kicsit ez szegénységi bizonyítvány, és nem az angolról (bocsi... ) Én speciel szeretem az angol nyelvet, sokkal tömörebben, helytakarékosabban kik tudja fejezni a dolgokat mint az anyanyelvünk - pl amikor honosításon dolgoztam, a magyar nyelvnek jóval több "hely" kell, hogy kifejezze ugyanazokata dolgokat mint az angol... (de a német ugye a csúcs 😄 )
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.06. 13:49:54

Tikal
Becsaltam a tengerbe de nem akar megfulladni és a cápák is kerülik 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

grebber
MS Store-ban elvileg szeptember közepén megjelenő verzió sokkal jobban fog futni mint a steames....hátha valaki késztetést érez arra ,hogy ott vásároljon.

Next PC upgrade: 2022

PiszkosFred
Igen, tenyleg szeretem. Sajnos hajlamosak vagyunk konnyeden masokat hibaztatni vagy minositeni a sajat hianyossagunkbol vagy tudatlansagunkbol kifolyolag.

Tikal
Nincs mivel... most a legjobb dinom egy 80-as Allosaurus... a két raptor meg 33 és 52-es

Pikkpakk le kő gyakni őket, easy xp. 😊
Nagyon szereted ezt a mondtatot. 😊
Sok féle víz van. Amiben nehéz úszni, az például a koszos víz,de a szénsavas, buborékos vizben is nehéz úszni. Sőt a meleg vizben is.
De mondjuk Dagobert bácsinak biztosan menne 😄

Tikal
remek, még egy Alpha Raptor spawnolt a bázisom mellé, most már ketten vannak...

PiszkosFred
Ha nem tudsz uszni, az nem feltetlen a viz hibaja, csak halkan jegyzem meg 😊

Azt hogy baromság csak mint szleng értem, többek közt arra hogy a vanilia szót használják például az eredeti szó helyett. Mifelénk egy ízt jelent a vanilia. Eszembe nem jutna e két szót egymással azonositani,de hát az angol nyelv már csak ilyen primitiv nyelv 😄

Nem baromság azért mert nem érted... 😊

A classic flyers úgy tudta megoldani a repülő dinóknál azt hogy ismét lehessen sebességet szintezni rajtuk, hogy felülvágta az eredeti flyer fájlokat a játékban. Ezzel jött létre az "utángyártott" dinó faj, ami viszont gondot okozhat azoknál a modoknál akik azt feltételezik hogy az eredeti beállitásokkal vannak a játékban (kb úgy képzeld el hogy két mod összeveszik mert ugyanazt a fájlt akarják felülbírálni)

A modok akkor kompatibilisek ha nem nyúlnak hozzá az eredeti/gyári/vanilla fájlokhoz, hanem szépen megcsinálják a saját verziójukat a fájlokból, hiszen akkor biztos hogy más mod nem fog ütközni velük.
A classic flyers nem ezt az utat választotta - azért hogy a már meglévő madarak is megkapják a szintezés lehetőségét, ne csak a mod telepitése után születettek/neveltek.

Arkban a "stackable" kifejezést is használják azokra a modokra, amik BIZTOS hogy együtt tudnak működni más modokkal, mivel csak a saját fájljaikat piszkálják, a gyáriakhoz nem nyúlnak. Ezt jelzi a modok képén a jobb felső sarokban lévő zöld puzzle jel.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.06. 11:13:58

Ez mekkora baromság. Eredeti dinó... ezek szerint van után gyártott dinó is. 😊
Köszi az infót.

Islanden játszik. A vanila tamed azt jelenti, h official, eredeti dínó tamelt.
Néha szoktam helyi játék módban is játszani. Föleg ha valami új modot próbálok ki. Nem rakom fel egyből a szerverre hanem elöbb a gépemen tesztelem. Például egy új pályánál, szeretem a levegöböl, jó magasról átnézni a terepet. Hol milyen a domborzat, hol lenne érdemes épitkezni stb. Ilyenkor jól jön a gyors mozgás és a repülés. Nem szeretem amikor fél órát mást nem csinálok csak a w betüt nyomom.
Engem a repülő dinók tamelése nem igazán vonz mint mezei játékos. Állandóan figyelni kell rá, etetni, néha megvédeni..volt aminél engedélyeztem a szabad vándorlást, azóta se tudom hova lett. A cél a repülés,
PerLevelStatsMultiplier_Player<9>=10.0 az ini fájlba.
admincheat addexperience 1000 0 1 a konzolba aztán rakok párat a speedre. Ha már 200-250% os azzal már szép tempóban lehet vágtatni.
cheat fly a konzolba. És nem kell bibelődnöm dinókkal.
Mivel a classic flyer modot akarod felrakni, ehhez elmondom,hogy nálam ezzel volt egy kis gond a szerveremen. Mivel te helyi játékban játszasz nálad nem jöhet szóba az ami nálam volt. Belenéztem az angol nyelvü irásba hogy mit irnak rólak, mivel incompatibilis ez a mod.
Ezeknél találtam olyant amit nem sikerült kihámoznom miről irnak. A google forditó néha vicces kedvében van. Vagy csak én vagyok beginer, mert fogalmam sincs mit jelent a vanilia tamed. Talán valaki aki érti az angolt megnézi ezt
Az incompatible listában az első kettöre gondoltam.
classic flyer Incompatible
Ezt meg csak ugy 😊 (és ez még nem is a max)

Én egyszer egy hatalmas területet körbezártam spike-kal. A levegöből figyeltem mi történik. Olyan mint a bronto simán átsétált rajta. meg még más nagyobb méretü ragadozók is. A dodó az például átfért alatta, illetve a tüskék között. Aztán fel is hagytam ezzel.

Persze, h jó, ez a classic flyers. Működik.
Tikal
Saját szeron szerintetek hogy érdemes beállitani a spike-okat, hogy okozzanak sérülést a vad dinoknak vagy ne? Előfordulhat olyan hogy egy bronto nekisétál és bedurvul? 😄

Szia most akkor jót linkeltem be,azaz a mód?
Szia!!
Nagyon szépen köszönöm,nagyon rendes vagy!!!
PiszkosFred
En sem, pedig a krokodil jo lenne, gyors, szivos, van sebzese is, csak egyszeruen keptelen vagyok ugy navigalni vele vagy pozicionalni, hogy ne basszam fel az agyam 😊

Üdv!
Ha valakinek az inventory-ban a karakter csak 'fekete sziluett', (T62A említette) akkor a játék grafikai beállításainál kell:
1 - "Screen space ambient occlusion" kipipálni
2 - "Post processing" low-ról medium-ra vagy feljebb állítani.
Tikal
Eddig mindig csináltam mappákat, a könyvtáramban, de mióta kijött a játék ez kurva nagy bukó, ugyanis ha meghalok, akkor elvesztek mindent ami a mappában volt 😞 Ez valami szerver beállítás vagy bug? Nektek volt már ilyen?

Újabb legyárthatatlan BP, ~150-es asc quetz saddle. Ilyen 8e CP, 35e fiber, 55e hide, és 9e silica pearl kell hozzá. 😊 Red cave loot crate adta, egyem a szívét. Van, mikor nem örülök annak, ha nem a kész itemet kapom.
Én pont ma filóztam rajta, h elkezdem visszatenni a grafikát, olyan jól fut. Aljnövényzetet, ilyesmit.
Ez rohadt jó, de már írtam. Ha meg leveszed, akkor azokat a pontokat, amiket speedre tettél, visszakapod.
Mondjuk asszem csak az újonnan betémelt állatoknál fog működni az, h tudsz tenni sebességre, illetve a régieknél csak akkor, ha az szintet lép. Viszont a platform súly csökkentését, illetve a plusz staminát megkapod mindnél.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.09.05. 16:50:01
Ahogy nézem, elég szívós állat, damage annyi, mint egy sabernek, csak ugye lassabb, és nem tud ugrani. A b tervem az, h keresek egy olyan crap sabert, aminek magas az oxigénje, és keresztezem ezt is. 😊
Nem értem az oldalt miért raktad be,én nem beszélek,de még olvasni se tudok Oroszul?Videó van,de mintha a játék reklám videója lenne.
Köszi az infót.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ez az a módmód?Ha igen nem okoz gondot nálad,nálatok?Mivel Augusztusban volt frissítve utoljára.

Utoljára szerkesztette: T62A, 2017.09.05. 14:30:50
Az a vicces, a hivatalos fórumon most azt próbálják bemagyarázni az emberek hogy az utóbbi patch komoly performance növekedést is hozott... nyilvn, ilyesmit végképp nem írnának be 😄

Elég sokat látok 41 27 körül....
Amit alátámaszt ez a térkép is....

Hát ha a krokit kizártad akkor sok opció nem marad. Amúgy sztem nem annyira hülyeség...

Centeren víz alatti barlangokon keresztüli testőrnek a hód nagyon béna ötlet? Van vmi 100 körüli armoros blueprintem hozzá. Esetleg breedelek egy párt, úgy jobban bírják a strapát. Elég erős szárazföldön, vízben gyors, elég jó kis állatkának tűnik nekem erre a célra. Krokodilt meg nem szeretem. 😊
Tikal
Ragnar-on még nem is láttam Therizinosaurus-t... Island meg tele volt vele, itt meg nagyon nagy területek vannak kihalva, a tenger meg tele cápával, olaj nincs a partközelben sehol 😞 Van ahol látszik, hogy sok időt töltöttek vele, de vannak nagyon üres részek
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.09.05. 13:05:59

PiszkosFred
Hja, sorba rakott pterak szarnyvegei okoztak mar gondot nalam is korabban 😊 Ujabban annyiban valtozott a dolog, hogy nagyon lassu "csusztatott" mozgassal a motor kirakja idovel a karaktert - ha beragad -, de az iranyitott leszallassal elkerulheto.

Meredek hegyoldalon landolo ertekesebb beacon mellett torteno leszallasnal is nagyon hasznos tud lenni.

Mostanában nagyon elqrvultak relnotes ügyileg, lerendezik 3 sorban, oszt csá. Azt is van, h utólag...
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.09.05. 12:07:17
Főleg miután én bal kezes vagyok, ezért amikor pl sorbaállitom a pterákat én eddig mindig szivtam mert - tudat alatt - jobbról balra rakom őket mindig, de a default leszállás a jobb volt, ezért mindig belegabalyodtam a madarakba 😊

Aztán vhogy emlékeztem volt egy patchnotes ami irt ilyesmit, persze jó wildcard módra nem irtak részleteket úgyhogy guglizni kellett

PiszkosFred
Jaja, ez nagyon hasznos, 1-2 nagyobb peccsel jott ez be a ficsor, neha nagyon jol tud jonni a kivalasztott oldalon torteno leugras a nyeregbol 😊