Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hogy lehet elkapni, egyedül, egy Pteradon-t? (és hányas szinttől?)
"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"
Silkroad, Cabal,Jade Dynasty, Archlord,.. talán ezek a jelentösebbek. Nem szándékosan de általában 2 évig foglalkoztam egy-egy játékkal. Sok esetben egyszerüen dokumentáltam a fejlödésem és mindent ami újdonságnak vagy fontosnak tünt. Többnyire klán vezető is szoktam lenni. Ez az Ark ez némileg más mint a többi mmo. Irott formában többé kevésbé elboldogulok az angollal. A kiejtésem az már szörnyü 😊 Sokat keresgéltem valamiféle magyar weboldal után ehhez az arkhoz de nem igazán találni,csak a szokásos tizenéves felbuzdulás nyomait találni. Ez a játék szerintem még annak is egy roppant egyszerü játék aki abszolute nem tud angolul. Mindössze foglalkozni kell vele és az ember belejön. De mégis vannak esetek amikor jól jön a jó angoltudás. Lásd vanilia fájlok vagy a patchok pontos leirása, értelmezése. Lényeg, honlapot és domaint mindenképpen vettem volna,az már csak a véletlen müve hogy éppen ark-al játszok most, igy logikusnak tünik számomra ha már honlapot csinálok, és ha már a játékról is szó esik majd valoszinüleg, akkor már legyen az ark-ra utaló domain. Hogy most 2 évig fogok játszani arkal, fogalmam sincs, lehet holnap megunom, de lehet 5 év múlva is ezt tolom. Szokásomhoz hiven a saját tapasztalataimat, ismereteimet megosztom, ahogy eddig is tettem. De sok olyan dolog van amivel eddig nem is foglalkoztam a játékban. Ilyen például a platformok. Ehhez gondoltam arra még ha csak vendégként is, de jól jönne olyan játékos aki több mindent tud.
Másrészről, a valós életben, a munkám kapcsám elsösorban, megszoktam már hogy annak ellenére hogy valakivel nem jó a viszonyom, azt munka kapcsán ne keverjem össze és kellöképpen együtt tudjunk dolgozni. Vagyis nem keverem össze hogy ki milyen ember és milyenek a tettei. Valaki attol hogy szememben emberileg egy tróger még tudom tisztelni a munkája alapján.
És azt gondolom ez a fontos. Csak példának,hogy érthetö legyen. Ott van Pataki Attila. Emberileg egy tróger, egy idióta. De a hangja számorma csodálatos,elképesztő az ének tudása és ezért tisztelem, és kedvelem is.
Még annyit, nem nekem segitenél, hanem minden magyar ark játékosnak akinek szüksége lenne rá. Még fogalmam sincs milyen lesz a honlap de azért remélem majd vendég leszel néha 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Csaladom es munkam mellett pont eleg nekem a The Elder Scrolls vilagahoz kapcsolodo hireket, esemenyeket, sztorikat, stb. osszefoglalni, kezelni offline es online. HA 48 orabol allna egy nap, akkor talan...
Ha nem egy hirtelen jott "sertodott" fellangolas a reszedrol, akkor kivanok hozza sok sikert es kitartast!
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Ehhez a játékhoz, amolyan nem hivatalos formában van már facebook oldal. Szintén nem hivatalos formában van, vagy inkább vannak, fórum oldalak. Már csak egy nem hivatalos weboldal hiányzik. Ezt szeretném pótolni.
Ehhez kértem javaslatot hogy ki milyen domain cimre gondolt volna, mi lenne számára praktikus vagy szimpatikus. Arra is gondoltam talán "íróasztal" mögé ült volna lammaer például a patchok forditásával és Piszkos Fred a játék ismeretével...
De úgy tünik tévedtem mert igazam volt. Sebaj. Idöközben a a piszkos papir munkák megkövetelték a domain cim megadását, igy már teljesen mindegy kinek mi lenne a javaslata. Csak arra gondoltam, ne egyedül én döntsek, legyen másoknak is lehetösége véleményt mondani.
----
A nyelvi vita dologhoz, zárásként.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.09.09. 00:58:19
"Jabar sa bu eeda murishani!"
Utoljára szerkesztette: Dante73, 2017.09.08. 17:44:46
http://www.freetvmaci.info/
(azt nemtudom mi történik akkor ha kevesebb mint 50 van nálad, sosem teszteltem... 😊 )
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.08. 16:21:28
Utoljára szerkesztette: T62A, 2017.09.08. 16:20:53
A német sosem volt esélyes arra hogy az US nyelve legyen és mint a cikk is írja nem szavazás döntötte el az angol nyelv státuszát odaát mivel ilyen szavazás sosem volt.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.08. 16:15:10
Én linkelek neked egyet gyorsan, ami megmutatja hogy a magyarok nem tudósnemzet. link ergo az állitásod hogy a nyelv bonyolultsága javitja a mentális képességeket hamis de legalábbis jelen témában nem állja mega helyét.
Várom bizonyítékot a a te oldaladról. Lehetőleg sértegetés nélkül, mert ugyan az is bizonyít valamit, de nem azt amit szeretnél 😛
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.08. 16:13:22
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Az hogy az agytorna használ, bizonyított tény. Vannak olyan betegségek, amiket így (is) kezelnek. Innen csak egy lépés, egy gondolat, hogy kihatással LEHET a nyelv a gondolkodásmódra. De ez az, ami megint nem jött át, nyilvánvalóan nekem, természetesen. (Hogy ott van a C vitamin, a gyufa, a maghasadás, a számítógép már csak hab a tortán, a Te általad felsoroltak mellett. de ez az oktatástól nyilvánvalóan nem függ, mert mi Magyarok, olyan okosak vagyunk, hogy tanulni se kell... Most komolyan. Remélem, csak megjátszod az értetlent.... )
És nem. Továbbra sem mondom, hogy jobb a magyar nyelv. Továbbra is azt mondom, hogy NEM JOBB AZ ANGOL.
Részemről itt hagytam abba. van az az értetlenségi szint, ami alá már nem szívesen megyek.
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.09.08. 14:28:11
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Amúgy az elso megalóm engem meg is evett, pont emiatt... szaladtam örömmel hozzá hogy nahát, de gyorsan betamelődött... 😄
Ez a "jajj de sok magyar találmány van, mert mi magyarok okos nép vagyunk ám" dolog is egy urban legend kategória. Még egy főre leosztva sem vagyunk és voltunk a csúcs mennyiségű feltalálókat adó országok közt...
A többi részben ugyanazt mantrázod mint eddig, láthatóan nem érdekel - nem megy be mit ir a másik fél, nincs miről beszélni 😄
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.08. 14:03:36
Fekete gyöngy: sztem hibás a wiki, én eddig úgy tudtam a tusó alapból nem ad gyöngyöt - de legalábbis nem azonosítottam gyöngyforrással őket - ellenben megeszi, szóval ha netán tusóval gyilkolászod az alfa moszákat - ami sztem a legjobb gyöngyforrás - akkor a világért se tedd a tusó inventoryjába a gyöngyöt megörzésre... én azt csináltam múltkor (mert ugye a gyöngy nehéz), aztán feltünt hogy egy kiüritett inventorijú tusó - mert mindig kidobok mindent belőle mielőtt boncolok egy nagyobb állatot, hogy ne az inventory "betelése" miatt maradjak le a fontos lootról, mint polipcsáp meg más állati alkatrészek - miért nyeldekel miután beletettem a gyöngyöt 😄
Pedig egy bonyolultabb nyelven, bonyolultabb dolgokat lehet leírni, Mi több, bár lehet nem bizonyított, hogy a bonyolult nyelv, bonyolultabb gondolkodáshoz vezet, az igen, hogy aki többet használja, tornáztatja az agyát, az könnyebben tanul... Ergo, nem elrugaszkodott az ötlet, legalábbis nem annyira.
Azt meg nem tudom, honnan veszed, hogy az anyanyelvem a mindenem, és azért részesítem előnyben? Nem. Én már a kezdetektől azt mondom, hogy a Magyar nyelv kifejezőbb. Nem biztos, hogy szebb, (Az én fülemnek igen, de ez már szubjektív dolog, a Németnek is biztos a német...)
A vita indító valami olyasmi volt, hogy az angol jobb, mert tömörebb. Én erre azt mondtam, hogy egy jellemző alapján egy nyelvet megítélni primitív dolog. Nincsen jobb, rosszabb nyelv. Ill, ha már van, akkor a Magyar igenis az, mert árnyaltabb megfogalmazást tesz lehetővé. És mivel a nyelv CÉLJA a gondolat minél pontosabb közlése, így a célját tekintve a magyar nyelv, akár tetszik, akár nem, JOBB. Hozzáteszem, koránt sem vagyok nyelvtannáci, nem is lehetnék. és nem is akarok az lenni. De ha valaki zöldséget beszél, időnként nem tudom megállni, hogy beleszóljak.
Rae Apofisz!
Csak egy gondolat. Aranyat bányásztak itt a Goa'uldok? Én úgy tudtam, Nakvadát bányásztattak...
Viccet félretéve. A naprendszer, (Végtelenül leegyszerűsítve) úgy működik, mint egy centrifuga. A tömegközéppontja körül kering, és kintről befelé egyre nehezebb anyagok alkotják, jellemzően. Tehát, aranyat könnyebben találni a Vénuszon, mint a földön. Annak pedig, aki több fényév távolságból idejön, nem hiszem, hogy túl nagy kihívás elviselni az ottani viszonyokat, és gépesíteni a bányászatot. Kb itt bukik el az elméleted, és minden más olyan elmélet, ami szerint majd jönnek a csúnya idegenek, és a nyersanyagainkért megtámadnak minket. Ugyanis, sokkal kevesebb ráfordítással kinyerhetik a szomszédos bolygókról ugyan azokat a nyersanyagokat, amik a földön megtalálhatók, és ráadásként, nagyobb mennyiségben. (Kivéve, ha vas kell. Nálunk abból van a legtöbb, a Vénuszon a nehezebb elemekből, a Marson a könnyebbekből, legalábbis, jellemzően)
Akinek el kell magyarázni a kevesebb ráfordítást, szívesen elmagyarázom.
Hiába gyilkolászom ezeket,Tusoteuthis nem ad fekete gyöngyöt.
Szeretnék egy magyar weboldalt ehhez a játékhoz, ehhez szeretnék domain névhez javaslatokat kérni.
Nekem csak annyi a bajom "veled", hogy ugy adsz tanacsot masoknak (raszoruloknak), hogy a jatek alapveto mechanizmusait nem ismered, folyamatosan kodokat hasznalva (kvazi csalsz) szerzel tapasztalatot, amely nem gond, de erre nem lehet alapozni egy valasznal - de te megis ezt teszed, es emiatt nem egyszer pontatlan es hibas a tanacs. Ami nem lenne gond, viszont a fogado fel nem biztos, hogy rajon a pontatlansagra, es akkor abbol mar baj van/lesz. Azt meg, hogy a szerveredet meg guglitrans alapjan uzemelteted, azt meg inkabb nem kommentalnam, mert semmi kozom hozza.
Ennyi.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.09.08. 10:34:40
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Mellesleg 3x annyit posztolsz ide mint én, szóval a törzstag logikádat alkalmazhatod magadra is.
A nyelv bonyolultsága és a feltalálók száma közti öszefüggésre inkább nem reagálnék... 😄
2. Attól hogy valami régi, nem feltétlenül jobb mint az új.
Én az egész témát a jelenben, a jelenlegi dimenzióban lévő helyzet alapján kezelem, értékelem. Igen, ha 5000 évvel ezelőtt éltem volna, nyilván nem fogom azt mondani hogy az angol praktikusabb/hasznosabb (tehát jobb) mint a magyar.
igen, ha 150 év múlva kina olyan világhatalommá válik és
-minden technikai újitás leirása elérhető kínaiul
- a világ bármely sarkába utazva megértik ha kínaiul beszélek
- ha a munkahelyen a levelezést kínaiul kell folytatnom
- ha a szórakoztató média anyagait (filmek, zenék) megértem kínaiul
- ha kiderül hogy a gépi forditás kínaira/kínairól értelmezhető eredményt produkál
akkor azt fogom mondani hogy az a legjobb, MERT az a legpraktikusabb
(bár megtanulni nehezebb mint az angolt, de súlyozva az előnyöket és a hátrányokat a kina a legjobb)
Igen, ha egy alternativ univerzumban mondjuk mexikó a gazdasági/tudományos/kereskedelmi/politikai világhatalom és emiatt a mexikói spanyol lett a világnyelv, akkor azt mondanám hogy az a legjobb.
---------
Kettőtök és köztem az a baj, hogy BÁRMELY univerzumban, BÁRMELY időpillanatban is születtetek volna, mindig az anyanyelveteket tekintenétek a legjobbnak - ami éppen most EGY VÉLETLEN FOLYTÁN a magyar.
Én meg a jelen univerzum jelen pillanatában a világ helyzete alapján, mérhető szempontokat mérlegelve mondom azt amit, nem gondolkozva azon hogy "ej pedig ha 300 évvel ezelőtt nem az angolok gyarmatosítják észak amerikát akkor most a portugál lenne a legjobb nyelv..."
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.08. 10:18:41
Erre jó példa Piszkos fred és lammar.
Piszkos fred ossza az élet nagy igazságait, kétélrtelmü mondatokkal. lammart pedig szétveti a nagy büszkeség a magyarositás árnyékában.
Ez a komment számukra hadüzenetként fog hatni, de nem több egy vélemény. ....mert ők képtelenek elfogadni hogy másnak is lehet véleménye.
Utószónak a magyar nyelv vs angolról csak annyit, mikor alakult ki az angol nyelv és mikor a magyar nyelv ? A magyar nyelv egy ősi nyelv.
A sok sok lehetséges példa közül csak egyet had emlitsek meg. A boszniai piramisokat amikor feltárták, találtak bent több homok követ amiken ómagyar rovás írás jeleket találtak. A feltárást vezető NEM MAGYAR régész és más kutató által végzett kormeghatározás szerint a piramis közel 30.000 éves. Hol volt ekkor az angol nyelv ? Az egyiptomi piramisok kormeghatározása is CSAK kb 5000 évesek.
Van némi külömbség. A másik szerintem nem elhanyagolható tény, hogy magyarok önmagukat a sumérok leszármazottainak tartják. És kik voltak a sumérok ? Az ismert történelem első civilizált társadalma. Mit lehet tudni még a sumérok eredetéről ? Szintén nem magyar kutatók és tudosok szerint, a sumérok közösségének a létre jöttét egy másik, korábbi civilizációnak a létezéséhez kapcsolják.Konkrétan arrol beszélnek, hogy valaha nagyon régen ugy 200.000 évvel ezelött ,vagy már talán korábban is, egy idegen ürutazó faj érkezett a bolygonkra. Amolyan felfedező űrutazók, akik egy igen csak primitiv ember szabású lényeket talált itt. Ez az idegen faj, aranyat keresett az univerzumban. A bányászatuk, a technologiájuk roppant egyszerü. A földben rengeteg apró vékony, nagyon csekély mennyiségü arany erek találhatóak. Az űrböl úgy terelnek el meteorokat hogy pontosan kitudják számolni a becsapódás helyét. A bacsapódáskor olyan energia szabadul fel ami által megolvad a közet, az elemek megolvadnak, majd egybe folyva nagyobb tömböket képeznek. Igy már sokkal egyszerübb és hatékonyabb a kibányászásuk. Csakhogy ez nehéz fizikai munkát igényel. Erre akarták felhasználni ezt a primitiv ember szabásu fajt amit ezen a bolygon találtak. Hogyan tudnák öket rávenni hogy dolgozzanak, hogy aranyat bányásszanak ? Ez az idegen faj a saját dns -ük segitségével hozták létre a homo sapienst. Egy olyan fajt melyt képes volt komunikálni, beszédre volt képes és tanulni tudott.
Egy ideig müködött a dolog. Ezek az idegen lények hozták létre a vallást, ők voltak azok akik a világmindenség közép pontjába az Istent állitották. Létre jöttek a vallások,de valami balul sült el mert ezek a korai homo sapiensek egyre okosabbak lettek, és elkezdtek hinni, és ezzel egy idöben kételkedni is. Ami aztán oda vezetett hogy fellázadtak a rabszolga tartóik ellen. Összefogtak és elüldözték az idegen lényeket. Nos, ez volt a sumérok közössége. Napjainkban ezt a dolgot nagyon sok kutató és tudos ember nem képes elfogadni. Túl kicsi nemzet vagyunk ahhoz hogy azt merjük állitani mi voltunk az elsők, tölünk származik minden. Ez az egyik oka a világban a magyar ellenség gyökere.
Szó mi szó. Az angol nyelv nagyon egyszerü, a magyar nyelvhez képest egy primitiv nyelv. De valóban, pont a primitvsége miatt a legalkalmasabb például a számitógépes nyelvezethez. De a valós életben pont az által hogy valamivel több agyi kapacitást igényel a magyar nyelv, ezért van sok magyar feltaláló. Mi több, van olyan tudós aki azért akar magyarul megtanulni hogy jobban megértsen dolgokat. De ez egy hosszú történet.
További jó vitatkozást.
Egyszerűen, Te jobbnak tartod az Angol nyelvet a Magyarnál, én meg nem. Jogod van a véleményedhez, ahogy nekem az enyémhez. Szerinted jobb az angol, szerintem sokkal kifejezőbb a magyar nyelv.
Tikal;
Én nem érzem úgy, hogy jól beszélnék angolul. Annyira beszélem a nyelvet, hogy tudjam, született magyarként, tökéletesen sosem fogom beszélni. Az elmúlt 20 évben jó néhányszor megjártam Kanadát, innen a nyelvtudásom. Ha összeadom az ott töltött időt, 3-4 év biztos kijön. (Sokat kellett segítenem odakint a nagyszüleimnek, 72 óta élnek kint, nagyanyám testvére meg 56-os.)
Amerika, gondolom Te is tudod, spanyolok, angolok, németek által betelepült ország, földrész. El kellett dönteni, mi legyen a hivatalos nyelv. Jelzem, Kanada nem tudott dönteni, ma is két nyelvű ország, és a Bostoni teadélután hiányában, még rajta van a pénzükön Erzsébet királynő... Nos ezt a kérdést oldotta meg Amerika, nem sokkal a megalakulása után, egy szavazással. Erről beszélek.
Ha Franciaországban születtél volna bőszen bizonygatnád hogy a francia jobb az angolnál, mert csak szubjektiv érveid vannak (szebb, hangzatosabb, dallamosabb, azon ért meg anyukám)
A trabantos példánál sosem beszéltél a célról - az hogy te az egyszerüséget vetted kritériumnak az nemtom honnan jött... megragadtál az angol EGYIK előnyénél...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.07. 22:29:49
2; Remélem, érted a jó, és a praktikus közti különbséget... Ha valaki keveri a kettőt, az butaság.
3; Ugyan az alapján, ami alapján nyelvet választottál. Azt választottam, ami a célnak megfelel, és a legegyszerűbb. Ez bizony a trabant...
A további részben pedig, cseréld ki az autókat nyelvekre, és rájössz, hogy ez bizony, öngól volt... (részedről)
Nem vitázok, lovagolok ezen tovább. NEM JOBB AZ ANGOL NYELV. Van 1 szempont, amiben esetleg előnyben van. Minden más szempontból a Magyar nyelv szebb, jobb, kifejezőbb. Az Olaszról meg nem vitázok, mert annyit tudok róla, hogy dallamosabb, mint a Magyar.
2. Emberi butaságnak nevezni hogy én meg tudom indokolni miért tartok egy nyelvet praktikusabbnak/jobbnak szemben az érzelmeken alapuló "érveléssel".. ejha!
3. Amúgy meg miért adtad a számba azt hogy a én a trabantot választanám a 3 közül?
Láthatóan abszolút nem mentek be azok a gondolatok amikat irtam, mely szerint MÉRLEGELNI kell a célszerűség alapján hogy melyik "eszköz" a legmegfelelőbb. Igen van olyan eset amikor a trabant ténylegesen praktikusabb a Ferrarinál (gondolkodj csak el és rá fogsz jönni vannak ilyen esetek), ott hibáztad el a példád hogy nem hoztad fel a szempontot ami alapján dönteni kell, egyértelműen arra fókuszáltál csak hogy nevetségessé tegyél, ami egy szimpla érvelési hiba 😄
Az olyan szempontok mint "szebb", "árnyaltabb" nálam nem játszanak szerepet és nem tartom őket érvnek ebben atémában, legfőképp azért mert exactul nem mérhető, szélyes preferencia kérdése. Az olasz azt fogja mondani az ő nyelve szebb, nem?
Nálam egy nyelvnél fontosabb az hogy meg tudjam értetni magam pl a világ lényegében bármely pontján mint az hogy tudok e gyönyörű szóvirágokat fabrikálni.
Hogy a te technikádat alkalmazzam, az én szememben te az az ember vagy aki a véséshez a barkácsboltban a lakkozott, virágmintás, dekoratív diszkalapácsot választja, nem baj hogy műanyagból van, én meg a csunya egyszerű vaskalapácsot veszem.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.07. 14:30:50