Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudom, ennek így mi értelme van. Persze, lehet ocsmány grafikával játszani, de szerintem az ARK megérdemli a Windowst és mellé azt a gépet (2. gen i5, R7 280 és 12 GB RAM minden mai gépben van, amit játékokra szánnak).
Nem is tudom, mennyivel kell kisebb gép, ha Linuxon megy
Hát felraktam a Linux Mint -et. Aztán felraktam a linuxhoz steamot. Meglepve és izgatottam láttam ott van letölthetö játékok közt az ark.
A videó kártyámhoz a linux letöltö központból szedtem le egy mezei drivert és letöltöttem az ark-ot. És elindult minden inditási opció nélkül.
Nem volt szép, sőt csúnya volt de müködött rendesen. A tenger, a viz olyan volt mintha sár tenger lenne de játszható.
Szóval ha valakinek gyenge gépe lenne és beéri a linux nem éppen szép grafikájával, az bátran használja. Lehet szebbé lehetett volna tenni, én inkább vissza raktam a win7-et
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.02.10. 15:33:33
"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"
Egyébként meg gyakran álmodom a játékkal... De milyen függő nem álmodik a szerről? <#buck>#buck>
Utoljára szerkesztette: Bozi_Vilag, 2020.02.09. 19:53:40
No mansky ban is vannak ilyen lények 😊 (Vagy lehet entropia universeban ?)
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.02.09. 12:15:29
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Volt már nektek olyan,hogy álmotokban tovább játszottátok a játékot "élőben" ?
Nagyon brutál tud lenni. Álmomban egy hegyoldalról rohantam lefelé egy hatalmas rex elöl és a hegy alján egy tenger part, amit mindenképpen elkellett érnem. Ahogy a játékban is, a viz alá kellett menekülni.
Jó lenne valaki végre feltalálná azt az eszközt amivel videóra lehet venni amit álmodunk <#awink>#awink>
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.02.09. 10:09:05
Egyébként meg az ARK-ban nem a karakter szintje a mérő, sőt igazából olyan, ami alapján minden objektíven megállapítható és sorrendbe rakható (vmi számérték vagy ilyesmi) nincs, mert ahhoz összetett ez a játék
Mint minden más mod, ez a spawner mod is okozhat laggot, apró akadásokat,ez sajnos ilyen. Sok meló lenne kivitelezni de ark játéknak is jót tenne ha sok mmo-hoz hasonlóan spawnolnának a lények. Hogy egy adott dinó a pálya csak egy adott részén spawnolna és sehol másol. Ha például bal felső negyedben 15-25 , aztán 25-50 , 50-75 75-100 és egy külön területen 100+ dinó level szintüek. Elsődleges exp szerzési lehetöségnek a dinók ölésének kéne lennie és nem mondjuk a favágásnak. Én ezt a mai napig nehezen értem meg miért lépünk szintet 5-10 fa kivágásával vagy mondjuk épitek 10 tutatjt és lépek mondjuk 3-5 szintet. Nincs értéke a level szintnek. Pedig szerintem kellene.
Bocsi kitértem a témából.Nem tudom mi lenne a célod a dinó spawn leállitással,de szerintem valami más utat kéne találnod.
Én csak a dinocount -os megoldást ismerem.
Amissa pályán például rohadt sok a trike, de sok más dinóbol is fölöslegesen és szerintem indokolatlanul sok a dinó. De miért is van ennyi dinó ?
Az egyébként nem működhet, hogy adminparanccsal állítod le az állatok spawnolását?
https://steamcommunity.com/profiles/76561198015187023/
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
ja meg fogj be pár gatcha petet,ez badco sajátosság,elementet termel nem kell szórakozni annyit hogy element gatyád legyen 😊 de tudok is adni,nálam a környéken mindig van 1-2 darab
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.01.21. 11:02:43
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
De nem célom a leszólás, és csak egy vélemény részemről. Nyilván mindenki úgy alakitja ahogy neki tetszik.
(Haveri csapatot pedig elég nehéz lesz kialakítani játék nélkül. Elméletben sok ember van akiel egy csapatban lehetnék, de meg kell ismerni a másikat. Ahhoz játszani kell, ahol előbb vagy utóbb összefutunk pár emberrel, amiből kisebb vagy nagyobb csapat lesz. Mi is így kezdtük, kb három éve én és egy ismerősöm, azóta tizenpárfős csapatban vagyunk. Keress egy szervert ami saccperkábé megfelel az igényeidnek, és ott lesznek olyanok, akiknek hasonló az igényük)
Viszont te társakat szeretnél,hogy ne egyedül játsz. Na ez az ami nehezebb és kockázatosabb mint szervert találni.
Szerintem foditsd meg a sorrendet. Elöbb alakits ki egy haveri csapatot. Próbáld ki,hogy találsz-e olyan embert aki hasonló játék stilúst, szerver beállitást szeret mint te. Ha létre tudsz hozni egy 3-4 fős csapatot akkor már érdemes egy kisebb szervert bérelni, üzemeltetni.
Én szervereimen az elmúlt 3 évben kb 100 néhány ember fordult meg. Azokból 2-3 olyan volt akit kitudnák emelni hogy velük érdemes játszani. De még náluk is volt pár dolog ami miatt nem lennék egy tribe-ban. Mert nekem, és szerintem mindenki másnak eltérőek a céljaink, elképzeléseink a játékról. Én esetemben ez nem egyszerü dolog. Nem véletlen hogy a 3 év alatt nem találkoztam olyan emberrel akivel szivesen lennék egy csapatban és rámerném bizni a játékot akár hosszú távon.
Badcompanyval az a baj,hogy mikor indultak arra alapoztak hogy sokszervert üzemeltetnek akkor majd sokan játszanak ott. Ez nagyjából be is jött. Az admin gárdában olyanok vannak akik konyitanak az admin dolgokhoz és szerver üzemeltetés dologhoz.
Viszont átestek a ló másik oldalára. Ez a fejükbe szállt és elvannak szállva maguktól. Nem fogadják el egy kivül álló véleményét se tanácsát.
Sok esetben beviszik a játékba például a facebook csoportból az érzelmeiket, az alapján itélnek meg embereket.
Ezért is van az hogy mig néhány játékosnak bármit lehet, akár beszólni az adminnak, mig máskat minden mondva csinált okból akár ki is rúgnak. Más nyilt forrás kodú modokból kivesznek elemeket amin kicsit változtatnak és magukénak mondják.
Én sem ma kezdtem a szerver konfiggal foglalkozni. Van annyi tapasztalatom,hogy tudom hogy egy szerver üzemeltetés szempontjából jobb ha több kisebb mod fut mintha egy nagy. Ezért akadozik, laggol és fagy ki gyakran a szerverük.De ezt ők nem ismerik be. Számukra nem létezik olyan hogy ők hibáznak. Szerverenként 50.000 ft környékén járnak az üzemeltetésben.
Állitják náluk ingyenes és nem kérnek pénzt. Mégis a csetben folyamatosan a hrdetést kell olvasnunk ami a támogatásra a vásárlásra biztat.
Ezzel nincs is baj, csak akkor ne mondják az ellenkezöjét. Számomra pedig az hogy valaki előnyt élvezhet másokkal szemben ha valódi pénzt rak a játékba az keményen ellenszenves.
Emlékezetem szerint a te esetedben ez már régebben volt téma. Egyszer már mintha jártál volna ebben a cipőben.
Értem ez alatt hogy szervert, illetve csapatot kerestél volna és üzemeltettél is volna szervert.
Mod nélküli alacsony szorzós szervert nem fogsz találni. Olyan játékost aki hosszú távon játszana is ilyen szerveren pedig végképp nem.
Bár van egy maréknyi ilyen játékos csak nem biztos hogy egy csapatba is tömörülnének.
Ironman2 nevettem egy jót, azon, hogy valamelyik szervert leszóltad a sok mód miatt (ami lehet, hogy csak 1etlen mód, csak az itemei vannak az engramoknal ) és arra a szerverre mentél, ahol per-pillanat a legtöbb mód van. 😄 Csak rafináltan beleintegrálva egybe, és csak egyet ír ki az a 20-30 mód. Nem véletlenek a leállások, ütközések, hatlamas laggok. Nem véletlenül hagyják ott az emberek.
A Bad Company-n most elvoltam hajnalig,és jó a társaság is,valaki már segitőkész is volt,elüldözött egy alfaraptort a bázisom mellől,meg egy carnot is!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.01.14. 10:56:48
Nézd át, hogy a modok közül nincs-e olyan, ami hasonlóval foglalkozik
Element vein az a lila bigyó, amit ha bevédesz, és csákányos mantisszal szétütsz, akkor kapsz egy rakat elementet. Az megvan, de azokat sem csinálom azóta, hogy van element gachám. 😊 Abból sem csináltam soha az 50000hp-sat, csak a 25000-est. A taktika ugyanaz volt, mint a sima dropnál, s+ tek shieldet leteszem (maximum hatósugáron nyilván), és a gigámmal sétálok körbe.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2020.01.13. 08:52:43
Van egy admin mód amivel egy csomo tök jó dolgot lehet csinálni. Az egyik hogy tudok lerakni spawn pontokat ahova ilyen orbital dropok csapódnak be. Amiket aztán meglehet védeni és egy rakás jó cuccot ad. Eddig nem tudtuk mi okozta azt hogy egy-egy playernél megjelent az inteventorijában boss teleport. Ugyanaz mint amik az obeliszkekben is van. Nem kis nyomozás után kiderült hogy ezek az orbital dropok,a sikeres megvédés után a rengeteg cucc között dob ilyen boss teleportot. Amit ha felvesz valaki nem tudja eldobni,se kirakni.Egyedül úgy sikerül megszabadulni tőle,hogy átutazunk a clusterben a másik szerverre.
Miközben keresgéltem a neten ez ügyben egy oldalon emlitettek valamit az element veinről is. Ami egy kékes szinü kő és ha szétverik element dustot ad. Szóval a kérdésem csak az, hogy ezek az orbitalis dropok ezek alapból is adhatnak ilyen bos teleportot ?
Mert én ezt a wikiben nem találtam.
A másik hogy ez az element vein neked sem ismerös ? Nem lehetséges hogy ezt valami legendary szintü orbital drop adta valamikor ?
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.01.12. 22:39:52
Készülök az új dlc-re, megvan 26db tusó, úgy gondolom több nem fog kelleni. Ugye alap official beállításokon szintezve őket 100khp, és 1200-1300% sebzésük van. Ha tényleg lesz víz alatti boss, akkor az elég hamar meglesz asszem. 😊
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2020.01.09. 19:16:23
Egy kis helpet szeretnék kérni. Mára már elfogyott a türelmem a keresgélésben.
Ha 2 szervert össze kötök clusterbe, melyik az a beállitás hogy mindkét szerver globál csetje közösbe legyen ? Hogy mindegyik szerver egy közös globál csetet használjon ? Illetve mi kell ahhoz ? Elöre is köszi ha tudja valaki.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.01.06. 23:25:48
Tegnap pakolásztam, rendet raktam. A bázisomon van egy szint, ahol van kb 20db cryofridge, de össyze-vissza voltak. Átrendeztem a szobát, ide-oda pakolgattam. Ugye az egyes hűtőkbe én csinálok "könyvtárakat" is, amibe beteszem a dínókat, igy sokkal rendezettebb. Na, az egyik hűtőből eltűnt minden. És biztosan bele tettem, volt benne 5-6 könyvtár, amiben voltak a dínók (konkrétan therizinók), emlékszem, hogy sakkozni kellett, hogy beleférjenek. Teljesen üres lett, 0/72. Mentésből kellett visszatennem, mert ebben voltak plö a therizinó base állataim is.
Régen volt egy olyan mod, ami betett bossokat a mapra. Én azon gondolkodtam sokáig.