Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia PISZKOSFRED!
Neked elég sokat köszönhetek,azóta amióta beregisztráltam az oldalra,sőt te segítettél először a fém hiány problémámon.Én igaz írtam egy hozzászólást 5780,én ott nem írtam,hogy engem utálna valaki,ha elolvasod,még egyszer nem találsz olyan írást.Az igaz hogy céloztam valamire,és biztos van aki érti is,hogy mire,és talán nem szól hozzá,de magában igazat is ad.
Én minden embernél úgy indítok,hogy szépen kedvesen szólok hozzá,vagy írok,és ha hozzám utána,nem ugyan úgy áll,akkor kerülöm,és észre lehet venni,ki az aki vevő a társaságomra,és ki az aki nem.A másik ha valaki egyszer velem rosszba lesz,utána már nem nagyon fogok vele haverkodni.Ez az oldal nem egy óvoda,én csak tanácsot szerettem volna adni Profi1000,hogy mire figyeljen.
De a képeket azért csak megismered? Meg elötte a számokat? 😊
Ha megveszem a kiegészítőket akkor, az elkezdett játéknak annyi, és újat kell kezdeni, vagy beleépül az alapjátékba??
Sajnos az angol kimaradt az életemből, és a koromnál fogva ez már nem fog változni.
Mindwipe tonic
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.09.28. 19:24:50
Köszönöm neked a gyors választ nagyon rendes vagy, hogyan kell resetelni?
Illetve islanden ott a barlang a vulánban, amit ha megcsinálsz, akkor kaphatsz még akár 15 szintet is. Igaz, én még nem láttam még videót sem arról, h azt hogyan lehet végigvinni.
PiszkosFred
100 a maximum szint. Nem fejlodsz tovabb. Erdemes 100-ason atgondolni a dolgokat, resetelni az engram (emlekkep?) pontokat es csak azokat megtanulni, amelyekbol nincs blueprint (tervrajz) a birtokodban. Pl nyergeket egy ido utan felesleges kitanulni, mert ugyis lesz jobb dropbol, vagy tervrajzbol, ahogy az epulet elemeket sem feltetlen muszaj, stb.

A harom nyil az a jatek LORE (hatterinformacio, vilagepito hattersztori, stb.) resze, vagyis amikor talalsz egy-egy regi "ereklyet", akkor cserebe a kezdeti ajandek xp mennyiseg utan 5 percig tobb XP-t kapsz ha olyan dolgot csinalsz, ami XP-t adna alapbol is. Dinokra is ervenyes.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Kedves Játékosok segítsetek nekem legyetek szívesek, egyedül játszom a játėkot, helyijáték Izland . Elértem a 100as szintet, eddig kaptam pontokat amivel az emlék tárgyakat fel lehetett oldani. Most viszont ez megállt. Hiába építek, hiába teszek bármit nincs pont. Ha találok relikviákat /láda váza stb nyitom őket akkor egy Zöld ikon jelenik meg 3 felfelé mutatõ nyilakkal és egy számláló indul ezt sem tudom mi?
A válaszokat előre is köszönöm szép estėt sziasztok.
Hehe, nekem polippal volt ilyen... a vizi állatokat úgy parkoljuk hogy van egy horgony állat (mondjuk egy passziv dunkeló), és minden állatunk neutralon followolja őt (nem fogja mégegyszer egy level 10es pirannya megenni a kikötő közepén a delfinjeimet).

Amikor kivisszük akkor ugye le kell szedni a followot (meg a neutralt is célszerü), na ezt én rendszeresen elfelejtem... elúszok vhova, leugrok a polipról mondjuk egy artifactért azt husssss.... volt polip nincs polip 😄

Ez egy érdekes viselkedés.. az a tapasztalatom hogyha egy állat egy másik állatot követ, akkor a világ végéről is megpróbálja követni, nincs maximális távolság (más kérdés hogy elakadna nyilván mindenben)

Ellentétben azzal, ha téged kell követnie vagy olyan állatot amin rajta ülsz. Mert akkor csak addig követ amig látótávolságban (rendering range van), ha lemarad megáll.

Ezt ki is szoktam néha használni pl quetzeknél (esetleg vizi állatoknál is), sárkányon megyek előre, de a sárkányra followoltatom őket. Ha nagyon lemaradnak akkor leszállo a sariról és megvárom amig beérnek. Bár nem mindig műkődik ez sem, amikor tesztelem jól megy, de amikor alkalmaznám néha igen, néha nem. De hát ez Ark.

Jobban megnézve a rexet, alulról kapott egy kis zöld színt. Fentről egy sárgával elég jól mutatna. 😊 Viszont rájöttem, h meg kell nézni szinte mindet, nem elég csak a kettővel nagyobb szintűt, mert attól még lehet rajta hasznos mutáció, csak megkapta az egyik gyengébb statot a lányoktól.
Nos. Elégedett vagyok, 37 tojásból 4 mutáció, egy weight, gyönyörű sárga mellénnyel, sajnos hóhér megette. Kettő ment wasted pointba, egyik világos kék mellénnyel, szintén hóhér. A negyedik kapott egy stamina mutációt, azt megtartom, mert szeretném felvinni 2k fölé. Viszont az állat szinte még mindíg a default, és ez a mutáció is lány, úgyhogy tenyészthetem át fiúvá, h lecseréljem a fiút a szex csapatban. 😊.
Akkor kb magadnak kell kitalálnod, mit is akarsz csinálni, mert mindenki másnak jó az, h oszlopokkal, ceilingekkel építkezik úgy, h kilátszik a kapu teteje. Egy biztos, dínó kapu tetejére nem tudsz építeni semmit. Ha alatta van ceiling+pillár, vagy foundation, akkor viszont végig engedi rakni a tetejére is, mert van foundation support. De ilyenkor nem a kapu fogja a fölé rakott ceilinget, hanem az alap, illetve két oldalt a felfogatás.
Köszi
Aj aj,én már az alsó részt leraktam,fém alapra.A celing szélére tedd,teljesen körbe?
Tudom magyarázkodnom nem kell,azért szeretném egymásra rakni,mert a vízben van egy kis kimagosodás,és onnantól kezdődik az öböl,de maga a víz az elég mély,de azt nem akartam,hogy felfalazom,és a tetejére rakom a kaput,mert akkor hülyén is néz ki,meg mindig a vízfelszínhez közel kéne beúsznom az állatokkal,azt se szeretném,hogy a tenger fenékhez legyen közel a kapu,mert akkor meg a tetejét kellene,felfalazni,és az megint hülyén néz ki,és mindig mélyen tudnék,ki be közlekedni,de két kapu egymáson,az jól nézne ki.Nem a vadon élő állatokra nézve volna akkor a kapu,elrettentés,hogy valami orjás állat van oda bezárva,hanem nekem volna ha ránéznék vad.
Fence foundationt hasznalj, a ceiling szelere tedd. Es az also kaput is igy tedd le.
Sziasztok!
Szerintetek van megoldás arra,hogy kettő fém behemót kaput egymás tetejére rakjak?Leraktam egyet,mind a két oldalon csináltam kőből oszlopot egészen a kapu tetejéig,majd tettem rá mennyezetet 2 vagy 3,de nem engedi főlé rakni,viszont kicsit arrébb meg igen,de ott meg a levegőbe lógna,és az már nem egymáson volna.
Elfelejtetem olyan megoldás érdekel ha van ami nem módos.
Utoljára szerkesztette: T62A, 2017.09.27. 16:12:53
Ehhez is van mód.
Homing Pigeon

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Sehogy. A szerver adminja nem engedne beadni ugysem. Ha meg igen, akkor arra a szerverre nem mennek a helyedben. 😊
Sziasztok ! Ha egy szerveren elért valaki egy szintet, azt a karaktert hogyan lehetne át/lementeni, hogy más szerveren ne kelljen a 0-ról kezdeni ? Köszi.
PiszkosFred
Ez akkor tud cumi lenni (jartam igy nem egyszer), hogy ha a szarnyasod veletlenul followra van allitva (legtobbszor ott csesztem el anno, hogy ha mounton ulve futtyogok egy dinonak, akkor az a dinot fogja kovetni, nem engem, a jatekost), es te meg fel masodpercre szallnal le rola (mondjuk gyorsan lootolni egy beacont), az meg elindul haza, otthagyva teged egyedul. 😄

Jabar
Azt hiszem van egy max követési táv de nem biztos, illetve elakadna egy fűszálban. 😄

"Jabar sa bu eeda murishani!"

danone
Egy fura ötletem támadt, bár gyanítom nem én találtam fel a spanyol vigaszt 😊
Szóval történt egyszer, hogy elfelejtettem a viselkedését beállítani, és a raptorom, miután leszáltam róla valamiért, visszastartolt a bázis felé, mert arra volt beállítva, hogy a bázison lévő carno-t kövesse.
Az jutott eszembe, hogy ha kinyírna valami, akkor vajon ezt használhatnám-e arra, hogy ne álljon le kinyíratni magát, hanem szaladjon haza?
1 percre volt így gyalog, kíváncsi lennék, hogy a térkép közepéről is hazaszaladna-e 😄
Gyanítom nem.
Utoljára szerkesztette: danone, 2017.09.27. 12:15:13
Tikal
pff, ragnarok-on a térdig érő vízbe is spawn-ol... cápákról nem is beszélve...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Sajnos a cet az teljesen tönkretette a "kalóz" életvitelt az Arkban.... előtte én is hajón éltem, de azóta nincs értelme, ha bármikor lenyomhatja egy arra kóricáló halacska házadat - legalábbis online nem célszerü, single playerben még lehet értelme.

Elvben minden térképen vannak biztonságos területek, ott ahol nem születik a Cet, de ezt max tapasztalati úton lehet megtudni, egyértelmű recept nincs rá.

Illetve létezik ilyen "spawn" térkép, ahol megnézheted hol születhet cet (Leedsic...), é s ahol nem mutatja ott ELVILEG biztonságos....

Island spawn map, de láthatóan nem sok hely van.

Centeren meg tudom erősiteni, hogy a térkép bal oldalán, a széle közeli vizeken valóban nincs cet (sőt semmi más sincs), ott egy tutajom hónapok óta érintetlen, tehát az biztonságos, ilyen alapon lehet Island bal oldala is biztonságos...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.27. 09:34:56

Programhibáról beszélünk, nem arról hogy mi erősebb/magasabb. Egy kő behemót kapun ugyanúgy nem kéne átjönie egy pirannyának mint egy oszlopos falon, és ha éppen ott vagy és nézed, akkor nem is jön át... de ha nem vagy ott, akkor simán átbuggolhat...

Holnapra 3 helyett felmegyek 5 tojóra. Több tojás kell a mutációhoz. Ha még ez is kevés lesz, akkor nevelek még tojókat, nem vacakolunk. 😊
danone
Igen, olvasgattam külföldi fórumokon, hogy ez néha gond tud lenni, jobb lenne, ha az épület teljes tömege alapján lenne a decay, mert így ugyanannyi idő alatt bomlik le egy teljes faház, mint egy helyfoglalás céljából odatett oszlop
Utoljára szerkesztette: danone, 2017.09.26. 18:16:38
PiszkosFred
> A házam fa alkatrészei eltűntek mire újra belogoltam 10+ nap után, nembaj úgyis cserélni akartam 😄

A folyamatosan online szervereken (lasd official vagy egyeb 24/7 private) minden anyagnak van lebomlasi ideje, a fanak az 7 vagy 8 nap, a koszerkezeteknek talan 10-11. A dinok is szabadon lenyulhatoak lesznek ha nem lepsz be 7-8 napig, vagyis ha mas nem, par naponta mindenkeppen erdemes belepned, meg ha csak 10 masodpercre is, es kozel menni az adott bazisodhoz (ugyanis csak bizonyos sugaru korben reseteli a lebomlasi idot a jatekos korul az ARK, vagyis ha a terkep ket vegeben van a ket bazisod, es csak az egyik kozeleben tartozkodsz, akkro a masik, tavolabbi szinten lebomlik, hiaba vagy/voltal online. Kozel kell menni hozza, allathoz es epulethez egyarant.)

Nyilvan localban vagy csak a jatek idejere elinditott szerveren nincs ilyen gond, ott nem "futooraval" merik az idot es a lebomlasi/decay idot.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.09.26. 17:49:12

Pillarokon már nem tud átjönni semmi, de Te tudod. Én alább adtam, sima kő pillárok, és kű kapuk vannak a vízi állatkertemnél. H a a játék úgy dönt, h vmi bebugol, akkor az úgyis be fog menni. Ahogy lentebb van írva, neutrálon van nálam minden, szép szintűek, legyaknak úgyis kb mindent.
Szerintem,én nem oszlopokkal csinálom meg,hanem fém fallal,akkor bejönni nem tud semmi.Ha csak maga a játék nem rak be állatot az elkerített részbe.De akkor majd semlegesre rakom majd őket,őt.Jelenleg egy mélytengeri állatom van,a cápát,és a delfint nem sorolom ide,mer velők el tudok menni kis vízbe is,jelenleg egy kis vizű öbölben vannak.
danone
Ok, köszi! 😊 Akkor játszogatok alaphangon, bár eléggé elvette a kedvem, amikor a fullos, dínócsapdás csupakő hajót 5mp alatt elintézett egy cet, a madárkámmal együtt <#wow3><#wilting>. Zseniális kis hajó volt, kb magától mentek bele az áldozatok, egyszer egy béka került bele, csak le kellett ütnöm. Volt benne védett szoba az ágynak, meg elkerített rész a szekrényeknek, stb. 😄 Jó tudom, az első hajó mindíg fáj gondolom xd
A házam fa alkatrészei eltűntek mire újra belogoltam 10+ nap után, nembaj úgyis cserélni akartam 😄
Én arra tippelnék hogy szabadon átvihető lesz minden kb úgy mint most az SE-re is lehet, ez a DLc nagyjából ugyanolyan kaliberül lesz mint az.

Hivatalos infót erről nem láttam, nem nagyon merült fel a kérdés, gyanitom mert mindenki a fentire gondol automatikusan.

Még ha be is kerited, hagyd neutral-on (semleges) a tusót, mert hiába a kerités, rendszeresen bebuggol mindenféle állat rajta, és nincs annál gázabb amikor azt látod hogy a tusódat megölte egy level 10es cápa.

Sajnos a kerités nem 100%os megoldás az arkban, szárazföldön ugyanez a helyzet, ott is célszerü állatokat neutralon hagyni.

(mondjuk single playerben ennek kisebb az esélye, mert jó sokáig eltartana és addig csak észreveszed hogy repkednek a számok a kikötőben, de megtörténhet).

danone
Sziasztok,
Csak tanácsot szeretnék kérni abban, hogy ha kijön az új kiegészítő a játékhoz, akkor a mostani official/PVE szerverről átvihetem-e oda a karakteremet szerintetek, ha megveszem? Pár hete kezdtem el az egészet és nagyon bejön, de túl sok időt nem fektetnék bele ha ott kezdhetem elölről.
Köszi!
Utoljára szerkesztette: danone, 2017.09.26. 16:05:42
Water pent fenntről lefelé kell építeni, ceilingekről lefelé pillarokkal. És ügyesen becsinálni egy behemoth kaput.
De ha islanden vagy, akkor a növényevő sziget mellett a térkép jobb széle felé van egy marha nagy rész, amit kb 20db behemoth kapuval le tudsz keríteni úgy, h éppenhogy kilógnak a vízből. Bazi nagy hely. Én ott oda tettem a mosasaurusomat.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.09.26. 14:41:36
Köszönöm a tuso ötletedet,vagy tanácsodat.Sikerült elkapnom egy 56-ost. Nem egy szép állat az igaz,de egy vadállat,nagyon megszerettem,csináltam egy tuso tesztet.Mentés,majd újra beléptem a játékba,és irány a meduza,először nem bántottam őket,rázták rendesen de nem dobott le a hátáról,majd megkapták a tuso csápjait.Nagyon bírom ezt az állatot,de féltem is,megjelenik az öbölben a cápák igaz elkerítettem 3 db behemót kapuval,de szűk neki.Leszeretnék keríteni egy jó nagy részt,tegyem tele a tenger fenekét alapokkal,hogy ne legyen cápa,van mikor alfa cápa is van,de sose volt azon a részen.Meg valahogy meg kéne oldanom,hogy kilógjon a kapu,és jó nagy a tenger aljától,de nem a legaljáról,kettő fém behemót kaput egymásra rakni.Milyen jól nézne ki ki is lógna a vízből egy kicsit.
Mai termés egy soványka weight mutáció, egy csinos élénk zöld tüskesorral. De felzabáltattam a hóhér saberemmel. 😊
Az a lassú ha tud 5öt fújni a sárkány 😄

Nem tudok konkrétumot sajnos, nem szoktuk stopperelni... damage az vmi olyasmi mint a tied négyszázvalamennyi a születéskori sebzésük a rexeinkenk...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.25. 13:34:40

Ok. De az még úgyis pár mutációval arrébb lesz asszem. 😊

Mondjuk kérdés, h mi az a lassú? Mekkora dammal szoktátok levinni a rexeket?
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.09.25. 11:52:05
Hogy ne haljanak meg akkor inkább az eredeti terv sztem.

Ha sokkal lassabban ölik meg a sárkányt nagyobb az esélye hogy több tüzet fog fújni...

De amúgy úgyis a random kezében vagy 😛

Healer malacot próbáld telitömni dodo kibblével, pillanatok alatt vissza lehet tölteni vele a foodját. Mondjuk tény, h akkor dodo kibblével kell telirakni az inventoryját (tényleg kell bele pár ezer, de a dodo kibble az olcsó).

Therezinón már filóztam, süti 10%-ot healel rajta, és ugye automatán, ha az inventoryjában van. De marha lassan nő.

Azaz ez az én szempontomból mit jelent, inkább legyen több a HP-ja a rexeknek? Szigoruan elvileg tudok akármennyit tenyészteni, de inkább arra mennék, h ne haljanak, inkább legyen meg lassabban a boss. Szóval, akkor inkább 40k legyen? 😊
Háát.. healer malacok sokat csatában nem érnek, amikor 19 rexet kell healelni egy 80-90K foodal rendelkező is nagyon hamar kifogy, és a meccs többi részében kihasználatlanul áll...

Egy easy/közepes boss uán, általában 4-5 malacnyi gyógyitás kell hogy helyrepofozzuk a rexeket full HPra, az idő jelentős része azzal megy el a bossolások során (ha többet szeretnénk csinálni 1nél).

Van ugyan egy appró trükk - ha megpakolod a malacot hússal és kiviszed rendering rangeből (kirajzolási távolság) és ott hagyod magára, egy pillanat alatt megeszi az összes húst... de még is is sokáig tart a gyógyitás....

----------

Ami tuti lenne bossoláshoz az egy Op therizinó hadsereg... (összemérhető statokkal mint a rexek). Elvben ugyanis a növényevőknek van valami extra védettségük a tüzsebzés ellen (ezt soha nem láttam leirva, de minden fórumon a bossos topikokban valaki felhozza ezt), ami viszont érdekesebb hogy ugye ők öngyógyítják magukat a sütivel (percenként 2100 HPnyit, ha legalább 21K hpjuk van).

Némileg ugyan gyengébbek HP és damage tekintetében mit a rexek, meg hát ugye az emberek nem is tenyésztik őket...

------------

A bossolós rexek statjaival kapcslatban azért egy gondolatébresztö: ugye a sárkánynál nem HPra húzzuk őket, de a másik 2 bossnál viszot igen, mert ott tankolniuk kell. Szóval ha újrafelhasználható rexeket akarsz, akkor lehet célszerü inkább a gorillára húzni a statokat és azzal menni sárkányozni is... persze ha nem gond a rex breedelés (mint nálunk a szerveren, van jópár garnitúra rex) akkor nem érdekes...

Első damage mutáció megvan, 402% lett. 😊 Sajna lány, úgyhogy most breedelhetem addig őt, míg fiú lesz.
Ok, thx. Neten is azt láttam, h 30k fölé nem nagyon mennek, az nekem is tökéletes lesz. Most imprintelek egyszerre 3 rexet, í]y lesz 3 kislány, és 1 kisfiú, és indulhat a szolíd mutűció vadászat. Közben a saberem is alakul, mert leltem olyat, aminek 48 pont van a Hp-ján. Kicsit brutál. 😊
Caliph
főleg hogy már vannak healer malacok is 😊

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Mi olyan 25Kig húztuk, utána a többi damagera... ahogy mondod, sok értelme nincs Hpra húzni, az meg hogy 20-25- vagy éppen 30K kb irreleváns...

És ide jön a kérdés, tudom h a sárkány bossnak a támadása az élet %-át szedi le, de mégis, meddig érdemes felnyomni a rexek életét? 30k elég, vagy inkább legyen több a damage kárára? Első körben ha lehet nem szeretnék azzal pöcsölni, h csinálok tank rexeket nagyobb élettel, és nagyobbat sebzőket kevesebb élettel.
Imprint kész. Úgy indul a kicsike, h 14k hp, és 505% dmg. Igazi b@szó állat. 😊
Megszületett az egyik breedelős alap rexem, 259-es lett a kicsike. 10780hp, 1806 stamina, 690 oxygen, 12900 food, 800 weight, 390% dam. Imprint folyamatban. 😊