Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bár, mit akarhatok én a rendszer igényeket elnézve 😞
http://store.steampowered.com/app/708770/ARK_Aberration__Expansion_Pack/
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.10.20. 17:21:51
"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"
ui.: 1,4gb letöltése megy éppen, szerintem a kieg.
Utoljára szerkesztette: danone, 2017.10.20. 16:47:48
Régebben sok panasz érkezett rá, de azóta sok minden megváltozott rajta.
Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64
https://kephost.com/image/BdSr
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.10.19. 12:12:49
Számomra plö elektronika nem érték, polymer sem. Lőporra már kezdek rábólintani, mert azzal már meló van. A skulóval abszolút egyetértek, marha sok időm rámegy arra, h golyókat craftolok, pedig lévén single player mód, igazából alig fogy. Láttam olyan raid előkészületet, ahol a srác 10x-es szorzó, plusz stack mod mellett 4-5 órát craftolta a golyókat vmi 6+ fabricatorban. A spéci blueprintek már abszolút értékesek, valamint a tojások is lehetnek értékesek, ha nincsenek meg a szülő dínók. Nekem a legnagyobb veszteség nyilván a breedelt/mutálódott állataim elvesztése lenne. Mert ebben van sok időm.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.10.19. 10:35:46
Ha ki akarsz cseszni valakivel, nem a dilóit lövöd, hanem minden mást is. Sárkányokat, madarakat, meg amire csak rálátsz, és az ellen a turret se véd. Őszintén, az ha lelősz valakit az nem károkozás, mert visszaspawnol.
Lődd le valakinek a breedelt / imprintelt állatát, mindjárt más tészta. És ahhoz még olyan komoly felszerelés se kell, egy szimpla alap crossbovval 3 perc alatt kiosztasz 10K (100 nyil, 95 sebzés / darab) sebzést egy nyereg nélküli állatra. És annyit lecraftolni nem idő, ellenben felnevelni sokkal több. Ha meg szines cuccaid netán puskát is van.. egy jobb sniperrel pikk pakk leszedsz mindent.
Sajnos az Arkban nagyon nincs arányban a védekezés költsége és ráforditött idő a károkozással szemben. Persze a való világ is igy megy....
---------
Blueprintek, robbanóanyagok, high end nyersanyagok (elektronika, polymer, lőpor), nyergek.. mind hasznos loot, olyan nincs hogy valakinek semmilye se legyen.
Ha pl bossolni szeretnél, máris van potenciális értékes zsákmányod - spéci rx tojások, spéci nyergek, ha sikeresen bossols lesz ott element is... 😊
Amúgy nálunk mostanában tudod mi a legnagyobb loot? A lőszer ami a turretekben van... és azt nem tudod megcsinálni hogy az se legyen. 22es csapdája, mert ha van turreted felrakva akkor automatikusan van zsákmány, ha meg nincs mert ezt is meg akarod tagadni a támadótól akkor meg bárki bemegy mert incs védelem.
De tény, sokaknak nemcsak a zsákmányszerzés de arombolás is élmény, tehát még azzal se tudod megvédeni magad hogynincs zsákmány.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.10.19. 10:24:50
Olyat se nagyon láttam hogy offline raid sikertelen mert feladják a támadók. Online esetleg, de offline nem. Persze lehet azért mert én unofficialon játszok, nemtom.
Igazából sztem nagy meglepetések nem nagyon lehetnek... ha ránézel egy házra alapvetően látod mire számits, a turretek száma elég nyilvánvaló, az is seejthető a ház méretéből hogy mennyi vault lehet odabenn, az meg hogy hány vastag a fal kb ireleváns, met ahogy megbeszéltük nem a falon át szokás bejárni, tehát egy 50es stack C4 minden bázisba való bejutáshoz több mint elegendő.
A puffogtatásra annyit, h egy dolog dilókra lődözni, és másik dolog olyan emberekre, akiknek mondjuk 160-180 a movement speedjük.
És persze a házi kedvenc dinóim. Amit viszont sokan nem tudnak, hogy évekig játszottam call of duty-val snipe tdm stilusban, ami imádok.
Szerintem nem fog örülni aki okot ad rá 😊 Minden bizonnyal van akinek ez nem szimpi,de néha (na jó, sokszor) ha elunom magam, kicsit pufogtatok csak ugy passzióból és gyakorlásként 😊
Csak bár ne törne el olyan gyorsan.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Plusz elkezdtem nagy turret towereket építeni. Elvagyok imrinting, breedelés közben, mint a befőtt. 😊
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.10.18. 22:18:46
Ja, a bosszú az más dolog. Az tökéletesen érthető. 😊
Őszintén szólva, mi is raideltünk már kőházast - ugyanis egy kőházas tud ugyanolyan "szemétláda" lenni mint az alpha tribe, ahhoz hogy állatokat snipeoljon, c4el robbangasson nem kell vasház, csak egy fabricator meg egy kis kohó.
Például kb a 6. perctől. Sok c4, ok, de aránytalanul nagy pusztítás.
Másik, amit nem értek az, h vki még csak kőből építkezik, és azt raidelik, akiknek kb 100x annyi cuccuk van, nem is értem, mire számíanak, mit fognak találni? És örülnek a gunpowdernek... Tuti defaultból bekapcsolnám officialon az offline raid protectiont.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.10.18. 17:48:41
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
hát tudod, az a baj az ilyen atombunkerekkel, hogy az épités sokszorosan nagyobb költség, mint az hogy bemenjenek... mert neked 10x annyi épitőanyagba kerül az egész buli ami egy nagy bázis esetén horror költség, miközben neki csak 10x annyi C4 kell, mert egyetlen lyukat kell ütnie.
Meg gyanitom hogy az ajtók/bejáratok nem olyan erősek, már a quad ajtó is élhetetlen bázist jelent, pedig az még nagyon messze van a 100K hptól... és egy quad ajtón bemenni csak 8 c4 😄
De mintha errőlmár dumcsiztunk volna, és úgy emlékszem nem a célszerűség volt aszempont hanem az épités során érzett fun 😄
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.10.18. 16:28:44
Plusz az is vicces, mikor vki a kopasz plantot leteszi a földre, ahhoz elég csak odaszaladni és kivenni a fertilizert belőle.
De láttam én már videon olyan komoly bázisokat offline beraidelni, h igazából az ember rájön, h az a legjobb védelem, ha vannak kompetens védők is (turretek, jó építés ofc alap).
A pillarra épitkezés a lehető leggyengébb dolog PVPben, egy metal pillár ugyanis 2 azaz KETTŐ darab C4től szépen meg is semmisül (ugyanis pontosan annyi HPja van mint egy szimpla vasajtónak), még akkor is ha 100 pillárt raksz egymásra (mert elég csak az alsót kirobbantani és a másik 99nek is annyi, ez ugyanaz mint a falaknál).
Gyönyörű amikor egy ilyen bázist ostromol vki, pár C4 és leszakad az egész kóceráj, már lehet is bemenni a maradékba.
A foundation nemcsak 2.5x erősebb, de ha foundationokat stackelsz egymásra akkor azokat EGYESÉVEL kell felrobbantani.
Mondjuk nálam pvp a szerver, még mást nem láttam belépni rá. 😊 És azért pvp, mert pve-ben nem tudtam legyilkolni a baby dínókat, ha jól emlékszem.
Ez ugye pvp miatt sem hülyeség, mikor távolról jó alaposan meg lehet nézni, h az ember mire számíthat.
Sajnos a levegöböl érkezö légi támadások ellen már kicsit nehezebb védekezni épitkezéssel. Ehhez gépágyúkat használok.
1, "a lehetoseg nem garancia" opcio az lenne, hogy tobb elore definialt epito elem lenne elerheto. Peldaul 4 egyseg magas falak, vagy 4x4-es sarok epuletreszek (16 foundation, a sarokhoz tartozo oldalan 4x4+4x4 wall - egyben), es igy tovabb. Mert akkor a motor tudna egyben kezelni az objektumokat, es nem 48 darabhoz kellene neki szamitasokat, megjelenitest, stb. vegeznie. Vagyis az ilyen objektum merge jellegu dolgokkal lehetne csokkenteni a megjelenitendo objektumok szamat (nem a feluletet nyilvan). Viszont mindez csak opcionalis, ha a jatekos tovabbra is egyenkent akarja felepiteni a bazisat, nem valtozott semmi, sot.
2. Elozohoz kapcsolodik a masik otlet, miszerint az epitkezes egy onallo, az adott foundationhoz kapcsolodo "instanceolt" vilagban zajlana. Picit hasonloan, mint a Fallout 4-ben az epitonezet, amelyet ugyebar a workbench helyzete hatarozott meg, de itt az adott foundation, illetve egymas melle elrakott foundationok altal kalkulalt epitesi terulet. Nyilvan, ha egy foundationhoz mondjuk 5 meteres "buborek" tartozna, akkor ha negyet raksz egymas melle 2x2-ben, akkor mar 8 meter, stb. (szamoknal hasrautottem).
Na szoval azt mondjak, hogy ha az epitkezes az instanceolt reszen megtortenne es leokezod (elerhetove teszed a kulvilag reszere is), akkor a rendszer az osszes objektumot osszeforrasztana egymashoz, vagyis csinalna belole egyet. Termeszetesen ha epiteni akarsz hozza (vagy bontani akarod), akkor az ujra instanceolt terulette valo bazisod ismet "szetesik" alkotoelemekre.
Egyetlen egy gond van ezzel, az pedig a objektumok, illetve elemeik sebezhetosege. A mergelt esetben meg kellene oldani vhogy, hogy a dinoktol, alfaktol, pvp szerveren masik jatekostol elszenvedett serulesek ismet csak egy bizonyos elemet erintsenek es ne az egesz "osszeforrasztott" bazist.
Lehet nem pontosan emlekszem mar, de valami ilyesmi volt az otlet.
Hogy mennyire eletkepes vagy nem, nem tudom, mindenki jokat vitatkozik ezen es mondja az otleteket, de sajnos a bazis es struktura megjelenites tovabbra is necces a jatekban. Gondolom ha egyszeru lenne megoldani, mar megtette volna a WC. Legalabbis remelem, hogy megtette volna 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.10.18. 12:05:40
Attól független igazad van. Engem a fordítottja zavar, kellene vmi olyan beállítás, ami nem engedi, h kiürítse a memóriából a bázisom. Pont, h inkább használjon minél többet, amennyi csak van, de a 16-ot már nem használja ki, csak annyit nyertem a 8-16 váltásnál, h nem kell bezárnom mindent, mikor indítom a játékot, hanem a másik monitoron simán megy a chrome, youtube, bármi.
Az elso login utani toltes foleg lemezmuvelet, regebbi es nem annyira gyors hdd-vel kinszenvedes, foleg ugy, hogy a rendszer kozben vert izzad, mert nem csak betolteni probalja a vilagot, de kozben az meg valtozik is. Plusz memoria es egy SSD ezen sokat segit.
Mindez abból indult, ismét megpróbáltam belépni offical szerverre, de sikereltelenül. Amint éledtem, félig kirajzolta valakinek a behemot kapuja egy részét, az fps le esett 1 re és megállt az élet. Feladat kezelövel tudtam csak kilépni. Aztán próba egy unoffical szervert, ott egy picivel jobb volt a helyzet. De amint olyan helyre érek ahol hatalmas épitmények, sok dinók vannak, lezuhan az fps, a gépem meg tölt eszeveszettül. De hogy a saját bérelt szerveremen miért megy rendesen egyszerüen nem értem. Nem a legszebb a grafika de megy. Ez is unoffical meg az is, de amiken jártam unofficalokon valami nem tetszik a gépemnek.
Hát ez van, sajnos.Lehet én is áttérek single modra. Az legalább ingyen van és ha hagyom kicsit töltögessen a háttérben akkor egész jól fut.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.10.17. 23:29:13
"Jabar sa bu eeda murishani!"
Hanem azt szeretném kérdezni,hogy láttam több videóban is hogy játék közben a képernyőn megjelenitik a cpu meg gpu és egyébb infót a teljesitményről. Kerestem de nem igazán találom hogy ezt milyen módon teszik. Ez valami külön program vagy része a steamnak vagy a játéknak ?

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.10.16. 11:02:59
"Jabar sa bu eeda murishani!"
----
Egy kicsit elmentem vadászgatni, gyüjtögetni, izgalmat keresni. Belebotlottam egy Baryonyxba, igaz kis szintü de gyüjtögetésnek megfelelt.
Majd amire nem számitottam, patról cápa és medúza vadászat. A kezdők szerencséje 😊 Kicsit magas a loot db szám, egy kicsit vissza lesz véve. Itt még 25x -ös.
(A videó felvevő miatt kicsit akadozik,azért elnézést)
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.10.15. 20:06:48
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.10.15. 18:46:14