Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Argentavis illetve quetzal, ezekkel is érdemes ilyesmivel foglalkozni ? ugy értem a nevelgetés, keltetés.
Ez a bredelés az mi is pontosan ?
Láttam egy videót az ascendelésről. Egy másik játékból valamennyire ismerös ez a dolog. A jade dynasty nevü mmo játékban is van., Ott a lényege,ha eléri valaki a maximum szintet, megcsinál egy küldetést és ismét kis szintü lesz mint egy új játékos de valamivel több stat pontokat kap. Ark ban is van ascendelés. Mondjuk ugy újjá születés. A videóban nem 100 hanem 600 hp vel született újra a fickó. Hogy ezt megtudjam tenni elkell jutnom a tek barlangban egy teleport készülékhez. Ha jól értettem a videót. Ehhez ha jól gondolom nem árt igazán kemény dinó csapat háttérnek. Az argentavis és quetzal első gondolat az ezek a rexel szemben ami elönyük hogy repülni is tudnak. Ezért arra gondoltam mi lenne ha lenne egy tapejara ami a sebességre van gyurva, quetzal a súlyra argentavis a sebzésre ? Rex akkor is javallot ?

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Asszem a rexeket úgy fogom szintezni, h felnyomatom őket 30k hp-ra, majd elérem velük az 1000% damaget, majd utána visszatérek a hp vonalra.
Fasza lett az alap, tényleg egy szintbe került, és nem lett bonyolult a megoldása sem. 😊

Megin más: eddig lett hp+dam mutáció is a hétvégén, ez a 17. a vérvonalon, 13860hp-val, és 496% sebzéssel bújnak ki a tojásból a kis rexek. Még 3, utána még 3-4 staminás verzió, illetve ezt akkor fogom abbahagyni, mikor vmi szép színnel jön a stamina mutáció. Utána azokból breedelek 18-at.

Összemixeltem az 5 legjobb thylomat is, elég mokány kis dög lett belőle.
Sokat nem vesztesz azokkal az itemekkel amiket onnan kapnál. Én a szerveremen maximumra állitottam. Van hozzá egy parancs a konfig fájlban. 1-5 ig lehet megadni értéket,hogy miket adjon. Legalábbis én ezt silabizáltam ki, hogy 5 -ös érték a maximum. Még igy is sok tervrajzot, nyerget kapok. Néha néha ad egy-egy nagyobb durabilitis csákányt vagy nyilpuskát.
Game.ini
SupplyCrateLootQualityMultiplier=5.00000
----
Én meg ma belépek a játékba,.. amint megjelentem a tamelt madaraim szétrebbentek és elrepültek.Még folyamatban volt az istálló épitése aminek nem volt teteje. Ahány volt annyi felé repültek. Be kellett kapcsolnom adminból a repülést mert megszöktek volna. Füttyögetek, integetek de hiába. Elkezdték támadni amik az útjukba került én meg füttyöghettem nekik, rám se hederintettek. Nem tudom mi volt ez, valami új patch vagy valami más de már azon voltam mérgemben leölöm mindet. Vándorlás tiltáson van, kajájuk is van, csak annyi bünöm van bevannak zárva. És mégis szökésen törik az agyukat. <#szomoru1>
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.10.27. 20:01:10

1
2
Végre találok lila ilyet,erre nem férek hozzá,és a szintem megvan hozzá.A köveket sem tudtam szétverni,hogy közelebb tudjak menni.
PiszkosFred
Amen

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Mert faszok. Például az s+ modot már régen beépítettem volna a játékba.
Köszönöm,hát kár érte,hogy csak mód,lehet igazad van,hogy ajánlottad már,mondjuk nekem csak szépség kinézet miatt lett volna jó,nagyon a hp nem nézem,mert ha veszélyes helyre építek ott fémet használok.Az a rossz egy csomó melód benne van,és ha leiratkozol,vagy nem frissítik,akkor eltűnik.És még ha ráépítesz valamit az is megsemmisül.Miért nem lehet berakni az ilyen jó dolgokat.
Elnézést csak gyors belenéztem a videba hogy milyen várfalra gondolsz. Most nem nézem végig.
Szerintem ez a kastély épitös mód amit egyszer javasoltam neked. Igaz hogy rengeteg kö kell egyetlen fal elem elkészitéséhez de megéri. Mert a sima kastély fal ha jól emlékszek, 100.000 hp ja van.
Én ezt használtam. Csak elszúrtam a dolgot mert félig megépült és belenyúltam a szerver mentésekbe, és eltünt az egész épitmény és nem volt kedvem újra épiteni az egészet.
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?l=hungarian&id=539464369
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.10.27. 17:29:11

Ami a videóban van várfal ez mód által elérhető a játékba? ark
Légyszi javitsd ki a linket mert nem jó. Videó helyett nem létezö weboldalt mutat.

Kész a videó.Már akit érdekel,és valamilyen szinten aki kíváncsi is rá,hátha talál benne jó ötletet,vagy egy megoldást.Az az igazság néha várok egy két dologgal,mert a videón közben mondom is.Ami szerencsére lemaradt a videóból,mert nem tudtam,hogy azt külön kell beállítani,viszont csináltam egy kisebbet is amin már volt hangom,de visszahallgatva valami borzalom a hangom.Bocs amiért csak 3 perc,lehet valakinek sok is valakinek meg kevés,sietnem is kellett,hogy ne legyen olyan nagy megás,mert elég furcsa,hogy egy 500-600 MB videót ami csak 3 perc 1,5 órán át tölti fel a youtubera. Nem értem akik egy órányit töltenek fel,azok hogy bírják,vagy tömörítik.
Amit látni a videóban,először leraktam egy mennyezetet kő alapra,hogy lássátok milyen csúnya ha csak simán a tetejére van rakva,van olyan rész ahol még rés is van és át lehet rajta nézni.utána kibontok egy alapot,hogy ha majd visszarakom akkor lejjebb legyen,és mivel lejjebb van a kő alap ahhoz rakom a kő mennyezetet,és így nagyon minimálisan van csak lejjebb, a kő mennyezet,de szerintem így szebb is.maga a terület az nem lesz szív formájú,a szélei egyenesek lesznek,a másik oldalon csináltam egy nagyobb részt már kő mennyezettel,de azt nem mutattam meg,mivel ott nem tudtam építeni,mert a videó ötlet utána jött.Egyébkén jó nagy területem lett itt is,lesz hely sárkánynak bőven😊
Bázis 2 fejlesztés
Köszönöm szépen
PiszkosFred
Mentsegukre legyen mondva, mostanra egesz jol osszeallt a jatek. A "legoemberes" random lenyek krealasa viszont tartogatott par vicces jelenetet, jelenseget - mielott onismetlo es unalmas nem lett.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.10.26. 23:13:38

Igen ismerem ezt a játékot. Keményen laggolt a gépemen, de hasonló inditási opció trükkel egész normálisan el tudtam vele játszani.
Viszont abban bár ugyan minden bolygó más volt maga a játék lényege unalmasan és végtelenül minden bolygón ugyanaz volt.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ha az lenne a céljuk már rég megtehették volna. De nem az. Én azt gondolom, ha vissza tekintünk az ismert történelmükbe szerintem egy dolog mindenképpen tisztán látszodik. Ha a fajunkat teremtette "valaki". Mi célja lehetett vele ? Hasonlitsuk az embert más élölényekhez.
Minden állatnak van valami specialitása. Az egyik hatalmasat képes harapni, a másik képes repülni, mig egy másik a viz alatt lélegzik,.. de az ember ? Eszközök nélkül még valahol a sivatagban kergetnénk a dögevöket hogy el lopjuk töle a tetemet. Az ember amiben kimagasló az eszköz használat, a komunikáció. Sok más faj év milliókkal régebb óta létezik mégsem épit ürhajókat és ir verseket. Az első eszközünk a fegyver volt. A harc, a háború és a munka amire születtünk. Csak mindezt elnyomjuk a különféle eszméinkel és kreált törvényeinkel.
Biztos vagyok benne a föld egy tenyész bolygó, ahol munkásokat és katonákat hoztak létre. Ahogy több vallás is előre megirja, egyszer eljön a nap amikor az isteneink vissza térnek. Akkor minden ember el lesz birálva. De nem ugy ahogy mi azt gondoljuk. lesznek akik dolgozni fognak, rabszolgák lesznek és lesznek akik harcolni fognak. Egy nagy hatalmas, talán egy végsö küzdelemben, talán ama nagy sátánnal vivott harcban, talán galaktikus ütközetben mi leszünk a katonák és szolgák. Igy fogjuk szolgálni az isteneket. Akik túlélik majd élvezhetik az életet ama új világban. Ez egy hosszú és nem ide illö téma <#alien2>

PiszkosFred
Hat, lehet erdemes lenne vetned egy pillantast a No Man's Sky nevu jatekra, amelyben kb. igy mukodott a veletlenszeruen kialakitott bolygokra betelepitett veletlenszeruen lenyek/lakok osszeallitasa. Erdekes kombinaciok is szulettek, ha szereted az ilyesmi, na ott aztan van ilyen...

Én is hiszek bennük,ez 1000% hogy nem csak mi vagyunk egyedül,de majd ha eljönnek leigázni minket majd megkérdezzük őket előtte.
Én nagy hive vagyok a paleoasztronautikának. Vagyis erösen hiszek az idegen lények létezésében, és abban is hogy amit mi istennek vélünk az valójában egy rendkivül fejlett idegen lény. Ők teremtették az embert, a saját dns-ük segitségével tuningoltak fel egy kiválasztott ember szabású fajt. Elszoktam játszani a gondolattal, vajon hogyan teremtenek különféle lényeket ? Szerintem van valami csoda masinájuk. Betáplálnak különféle adatokat... 2 láb, 2 szárny, szörös test, ... mint egy lego figura. És a gép létre hozza hozzá a dns-t. Lényegében az élőlények teste tulajdonképpen egy bio gép. Ha valaki, mondjuk a kitalálója, megalkotója,.. ismeri egészen pontosan, akkor bármit képes lehet létrehozni. Kicserél egy alkatrészt, és mondjuk szőr helyett toll nől rajta, meg ilyesmi 😊

PiszkosFred
Elvileg a Frontier uj Jurassic World Evolution jatekaban lesz lehetoseg genetikai manipulaciora 😊

Ezt csak poénból írtam.
Vagy egy nagy fej Rex,de dodon 😄😄😄😊 Húzná ám a fejét a földön.
Utoljára szerkesztette: T62A, 2017.10.26. 21:55:10
Amikor tapejarat kerestem, láttam egy nagyon különös szinü repülő valamit. Valamit, mert akkor nem ismertem fel. Utána eredtem mert kiváncsi voltam mi az. Nagyon szép, kávé barna és fehér szinei voltak,de szép elrendezésben. Vagy 20 perc hajsza után vettem észre az egy tapejara. Sajnos nagyon gyorsan cikázott, sokat a fák között, aztán szem elöl tévesztettem. Ekkor jutott eszembe, vajon milyen más szineket lehetne kitenyészteni. És az is megfordult a fejemben mekkora poén lenne a fajok keverése, ha lehetséges lenne. 😊 Mondjuk egy dodo kinézetü quetza, vagy ilyesmi 😊

Itt alapvetően két féle mutáció van, az egyik, a stat, a másik a szín, illetve ezek kombinációja. Akármelyik stat kaphat mutációt, ez plusz 2 szint az adott statra, sajna bejátszik a movement speedre kapott, pocsékba ment pont is. Illetve kaphat szín mutációt is a dög, aztán lehet, h a kettő együtt jár, nem figyeltem. De ha plö hp-ra kap mutációt a dög, egyben vmi színt is, és ha az utód azt a statot örökli, akkor a szín mutációt is örökli. Egészen addig, míg nem jön egy erősebb stat másik, vagy alap színnel ugyanarra a statra, mert akkor elveszett az extra szín.
Tudom,hogy ez csak egy játék és lehet semmi köze a valósághoz, és fogalmam sincs hogyan is müködik ez a játékban,... de talán nem zavar senki ha most leirok valamit a vérvonalakról.
Én őstermelő vagyok, fürjeket tartok. Mondhatni sokat keltettem, viszonylag sokat foglalkoztam a tojásokkal is. Egy régi vidéki megfigyelés például az, hogy tojás keltetésnél ha csúcsos, hegyes a tojás az nagy valoszinüséggel kakas lesz. Ha tompa, szinte majdnem kerek akkor tojó. Sok madárnál, föképpen a fürjeknél, már nagyon sok féle szin variáció van. Most csak betü jelekkel helyettesitem. Teszem azt van A és B szinü de én C szint szeretnék. Vannak jellegzetes szinek amik csak az egyik nem jellegzetessége. Ez ark játékban is igy van. A himek csilli villi ezer szinü mig a nöstények egyszerü alap szinek, néha ez pont forditva.... Szóval nagy rá az esély hogy sose lesz nekem kakas szinü tojóm. Mert mondjuk a piros szin kizárolag a him szineiben van.De szándékosan mutációt csinálok. Ahogy a valoságban a kikelt almon bellül, vagyis testvérek és szülök egymás közt keverednek. (Most csak a szineknél maradok) Ha valami véletlen mázli folytán létre jön egy egyedi sajátos szin, mivel az mutáció, nem fogja átörökiteni. Például egy szin tiszta fekete és szint tiszta fehér szülőpárnak vagy fekete-fehér foltos utoda lesz, vagy mutálodik és szürke szine lesz. Nagy esélyel vissza áll alap szinre ennek az utodjának a szine vagy tovább mutálódik. Tehát ha a valóságból indulok ki,egy mutáció nem lesz soha örök érvényü mert valamelyik irányba tovább fog mutálódni.
Vagyis egy fekete hajú apa és egy szöke nő gyermeke na nagyon ritkán is de lehet vörös hajú,de már neki a gyermeke nem biztos hogy örökli a vörös haj szint. Kb igy.
Eddig nem foglalkoztam különösebben a keltetésekkel,de nem lehet ilyesmi a játékban is ? Keltetésnél amit én hiányolok a keltetés feltételei közül a megfelelö pára tartalmot. A valóságban ez rendkivül fontos. Nem lehet se több se kevesebb mint amennyi kell. Ráadásul a kelés idö végéhez közeledve csökkenteni kell a hömérsékletet.
Majd egyszer belevetem magam a játékban is ezekbe de kiváncsi lennék rá a játékban hogyan vannak ezek <#vigyor5>

Nézd meg, van-r rajta mutáció, illetve milyen, ha van. Nekem quetzre marha könnyen jött...
Írtam,én quetzát neveltem,el is felejtettem leírni nektek,nem is gondoltam volna,de szinte tök ugyan úgy néz ki mint az apja,egy különbséggel a taraja nem fekete,hanem halvány lila.
Alapvetően minden, kibble miatt fontosabb állatból van 1 fiú + 2 lányom.

Más: Nem értem ezt a mutációt. Van, mikor kikeltetek vagy 200 tojást, de most csak 10 kellett. Female, 15. mutáció a vérvonalon, most damage-re jött, 13420hp-val, és 485% damage-el kel ki a tojásból. A tüskéje fos zöldről visszaváltott az anyukák mezei barnájára. Még 5 van vissza, utána egy másik vérvonalon fel szeretném vinni a staminát 2300-2400 körülre. Akartam menni artifactokért, de akkor most bázis építés, és imprintelés van.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.10.26. 20:54:57
Én most az Islandon játszok. E2 től egy picivel balra (Lon 75) találtam. Kb a fák csúcsa feletti magasságban.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.10.26. 20:52:42

Hogy hogy,miért gyűjtöd ezeket az állatokat Gallimimus?Mert a tojása ehhez az állathoz jó csak kibblének.
Dimetrodonnál használom ki ezt a trükköt, mert azok nekem soha nem tojnak. Vízben sem.
Csinálok egy videót,holnap felrakom.
"Tojásról jut eszembe. Ha kibblének kell tojás, akkor pároztasd az állatokat, mert a megtermékenyített tojás ugyanúgy jó"
Tényleg?Ezt nem is tudtam,és egy megtermékenyített tojás,az ugyan úgy 1-nek számít a kibblének?Lehet hülye a kérdés,gondolom ha már nem sima tojás,akkor legalább 5 kibblét adhatna.
Persze, vmi képet toljál be, meg az is érdekes lehet, h hogyan jött össze. 😊

Tojásról jut eszembe. Ha kibblének kell tojás, akkor pároztasd az állatokat, mert a megtermékenyített tojás ugyanúgy jó.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.10.26. 20:01:55
Kőből megcsináltam a kő alapot,kő mennyezettel.Kíváncsi vagy rá hogyan néz ki,hogy nem lóg feljebb a kő mennyezet a kő alaptó?
Ok köszi.
Kijött a v273, nézem a change logot, miért ugrottak ezzel 1 teljes verziót?
Nálam van vagy 50, küldjek át? 😊
A tojás produkálás teljesen véletlenszerű. Mindíg az nem tojik, amire vársz, h tojjon. 😊 Plusz meg van az is adva, h egy területen egy időben egyszerre max mennyi tojás lehet.
Nem találok quetzat körbe repültem az egėsz szigetet!
Köszönöm a linket. Nem használtam még ilyent.
Hogy öszinte legyek, egyenlőre nincs kedvem rexel bajlódni, hogy csak azért tameljem hogy tojás legyen. Jó lesz sima hús is a quetzának 😊
Amugy meg egy szigeten tengödök. A környéken hemzsegnek a cápák meg minden féle ragadozók. Amit legjobban utálok az a rázós hal vagy mi a fene az.

Nekem van két ilyen állatom Therizinosaurus,egy hím,egy nőstény.De valami bajuk van,mintha elapadt,vagy eldugult volna az állat,már napok óta nem tojik tojást.Már közelebb hoztam a tojás gyűjtőhöz,de semmi.Ez az állat Baryonyx majdnem mellette van,de mégis jobban termelnek.
grappling hook
szelídíts meg 3 rexet,ami nem olyan nagy szintű amit csak tojásgyártásra használsz,1 hím,két nőstény.
Ez amit fogtam nöstény. Megfordult a fejemben mi lenne ha keltetnék. Ahhoz viszont kéne fognom hímet.Ehhez viszont még nincs se épületem,de kaja se semmi. A saját házam is félbe van hagyva. Kicsit elsokaltam a méreteket és ehhez kellett a quetzva, anyagot szállitani.
Megtudnám oldani másként is, például a death recovery moddal. Bányászok, majd meghalok és a sirkövel haza viszem a cuccott. De ez olyan snassz 😊
Nem tudom pontosan milyen kampós lőszerre gondolsz, még nem használtam olyant, se csákját se semmi más ilyent. Nem tudom müködne-e. Ha újjabb befogásra adnám a fejem, azt hiszem inkább azt választanám hogy a meglévö hátára, a platformra, épitenék olyan csapda félét, mint a lepke háló 😊 Ha igy is lesz, ezt már simán tamelem. Amikor kibble gyártásra adtam fejem, hamar megbántam, de már belekezdtem, hát végig csináltam. Az a rex tojás megszerzés nem volt éppen vicces 😊 Kicsit csaltam is. Van az Automated ark mod. Ebben van lehetöség arra hogy készithetek egy tojás kosarat amit ha lerakok valahova nem kell keresgélni a tojást hanem automatikusan bele kerül ebbe a tojás kosárba. Jó nagy területet lefed. Tudom viccesnek tünik,de elöször leraktam 5 db ilyen kosarat szétszórva amerre rexeket láttam. Kerültem fordultam, éjszaka lett. Nem mertem elmozdulni se mert nem teljesen tudtam merre vagyok. De aztán sikerült eltévednem és fogalmam sincs hova raktam le a kosarakat. Egyetse találtam meg. Gyártottam újra, de most megjelöltem a helyet fa oszlopokkal 😊 Volt amelyik teljesen üres volt, de volt ami hipp hopp megtelt. Végül is nagy sokára meglett ami kellett,de ezt a részt ilyen formában kihagyom 😊

Szerintem a viselkedése olyan marad mint amikor tamelve volt. Vagyis ha bevolt állitva a szabad vándorlás akkor fog elmászkálni. Szerintem a lényege az,hogy más valaki simán birtokba tudja venni. Én volt hogy szabadon engedtem, de még napok múlva is láttam a környéken, piros névvel.

Sziasztok
Bocs az amatőr kérdésért,de sajnos nem értem mire használják,vagy hogyan használják fel a tartósítósót.Most ha lesz tej,azt berakom a hűtőbe,és kell hozzá a tartósítósó,vagy a konzerváló dobozba kell rakni a tejet,és sziklapor helyett sót kell rakni,vagy szilaport is meg tartósítósót is?
A hookos megoldást már régen kivették a játékból, így nem tudsz quetzát fogni. Viszont nem kell tapejara sem, bármilyen madaradra rá tudod grappling hookozni magadat, és fütyüléssel (támadd a célom/passzív) tudod irányítani. Az első quetzámat plö pteráról lőttem ki.
Szia köszönöm a belinkelt videót,egész nap még a munkahelyen is azon járt az agyam,hogyan segíthetnék neked quetzát fogni.Amit elmondott piszkosfred,ugye mint a videóban is,nekem volna még hozzá egy ötletem,és lehet működne is,igaz már fogtál,de lehet úgy gondolod kipróbálod,hogy működik-e a dolog.Ha ugyan úgy ráfütyülöd a Tapejarát a quetzára,hogy támadja meg,de csak addig amíg közel érsz hozzá,nem-e lehetne egy olyat csinálni,hogy számszeríjjal amibe kampós lőszer van azt rálőni a queztára,majd elrakni a számszeríjat,és vajon ezzel a trükkel,húzna-e magával a quetza,vagy a Tapejarát nem tudná elhúzni,és ezáltal egy helybe lebegne és ott tartva,na most tudom,hogy a quetza az nagyobb,de lehet a játék mechanikája az ellentmond,és közben lehetne lőni kábítóval,anélkül,hogy elmenekülne előlünk.Ha netalántán kipróbálod,ments nehogy gond legyen.
Rexet a hátán tudsz vinni,ha van rajta platform.
Utoljára szerkesztette: T62A, 2017.10.26. 13:47:37
Köszönöm! És elnézést kérek a múltkori rossz bemutatkozás miatt! 😊