Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Single boss-ra visszatérve ja, ha az egy szem ember elhal, akkor meghalt az összes tame, és vesztek a nyergek is. De itt jön be, h mivel saját szervert futtatok, és ha azért történik vmi gáz, mert mondjuk összeomlott a game, akkor szemrebbenés nélkül töltöm vissza a mentést. És mivel erősem defenzív játékos vagyok, aki minden lehetőségre előre felkészül állíthatom, h ha én elkezdek bossolni, akkor tuti, h meg fogom tudni csinálni. Nyilván veszteségek benne vannak a pakliban, de egy 1005% damos, 45-50k hp-s rex magától nem hal el tömegesen, ott már hülyének kell lenni. És ami érdekes, center bossnál van egy olyan bug, h ha a majom eltalál a kővel, miközben nyeregben vagy, rögtön megöli az állatot alattad. Úgyhogy ott kerülgetni kell nagyon, és figyelni. 😊
Elonyok:
Minden szerveren elobb-utobb kialakul egy nagyon jo kozosseg, akik megkonnyebbitik es megfuszerezik a jatekmenetet. Nyilvanvalo, hogy ujonnan erkezettkent nem feltetlen mindenki veled fog foglalkozni, ezert kell kis ido, amig te is tenyezo, te is szereplo, te is aktiv tagja leszel ennek a kommunanak. Ez nem jelenti azt, hogy nem segit neked barki azonnal, mert segitenek. Viszont ahhoz, hogy ertekes tagkent tudj a szerveren tevekenykedni, be kell bizonyitanod, hogy hosszu tavra tervezel, nem csak egy atszallo jegyet vettel ket hetre. Ergo, ha komolyan gondolod es van turelmed, elhivatottsagod, nem lesz gond a beilleszkedessel sehol sem. Sajat tapasztalatom alapjan legalabbis.
(Csere)kereskedelem. Korabban mar irtam itt a topikban, hogy anno nalunk a szerveren volt egy "dino shop" jellegu kezdemenyezes, amikor is egy torzs a hasznalt es "kiszuperalt" dinokat nyersanyagert (sparkpowder, cem.pasta, ingotok, stb.) cserebe arulta, kinalta a jatekosok szamara. Kezdo jatekoskent egy lowlvl ptera vagy argy jol tud jonni ugyanugy, mint egy alig hasznalt hod vagy anky, amelyek nem biztos, hogy nagyon jo statokkal rendelkeznek, de a bazisepites kezdeti szakaszaiban jol johetnek. Nem mondom, hogy minden szerveren van dinoshop (sot...).
Vagy ha szukseged van nyersanyagra (mondjuk keves a kitin vagy a szorme, vagy marha gyorsan kellene egy-egy tojas egy-egy kibblehez), akkor rendszerint mindig van par jatekos, aki tud neked adni, nyilvan valamiert cserebe. Ez innen mar csak megallapodas es alku kerdese. Vagy ha talalsz egy jobb minosegu receptet, amelyet tudsz is gyartani, azzal megint lehet cserelgetni, bizniszelni (foleg a magasabb szintu jobb minosegu nyergek kaposak)
A legtobb embernel bekapcsolastol kikapcsolasig megy a steam a hatterben, igy egy jo szomszedsag kialakulasa eseteben nem egyszer elofordult mar velem, hogy a mellettem "lako" jatekos uzent steamen keresztul, hogy lepjek be a szerverre, mert gaz van (alfat csaltak a bazisra, vagy epp nem jatszottam ido hianyaban sokat, es mindjart lejar a 8 napos "timer" a dinoknal, epuleteknel, stb.)
Elony tovabba, hogy a szerver akkor is megy es "el", amikor te offline vagy. Singlevel ellentetben - ahol egy masodperc sem telik el ket login/logout kozott - itt ujratermelodik szinte minden estere addig, amig napkozben a dolgaidat intezed az eletben. Nyilvan ennek egyik hatranya, hogy az offline idoszakban torteno dolgokra nem vagy se relatassal (bar last elozo pont), vagy rahatassal, de en elonynek tartom azt, hogy a vilag nem all le csak azert, mert en kileptem.
Hatranyok
Kinai/orosz griferek, akik teleszemetelik a teruleteket pozna+teto kombinacioval, igy friss jatekoskent nagyon nehez olyan teruletet talalni, amely kezdetnek megteszi. En meg a regi, reform elotti idoszakban jatszottam a ma mar csak "legacynak" nevezett szervereken, igy nem tudom, nincs tapasztalatom arrol, hogy az ujonnan csatasorba allitott vilagokban van e ez ellen valami fele vedelem. Ha van, az szuper. Ha nincs, akkor fel kell keszulni arra, hogy PVE szerveren bizony sok esetben fogsz talalkozni teruletet vagy spawnpontokat vedo/blokkolo megoldasokkal.
De avannak griferek, akk epp nem pillarokat szpemelnek, hanem alfakat vagy gigakat/titanokat csalogatnak (kite) a bazisod kornyekere, bizva abban, hogy van egy-egy rosszul beallitott dinod, amely "ha visszaut", akkor elszabadul a pokol. Ezek ellen megfelelo ved(o)vonal felepitesel tudsz vedekezni, de sose becsuld le az ilyen nyomorek emberek kreativitasat! 😊
Ahogy az eletben, itt is vannak olyan szituaciok a general chaten, amikor kenytelen-kelletlen szemtanuja vagy emberi ostobasagnak, primitivsegnek, rosszindulatnak, frusztracionak, stb. Ez olyan, mint a metron hallgatni ket fel acsarkodasat, nem tudsz mit tenni. Ha rajuk szolsz, talan abbahagyjak, de neha jobb nem alamerulni a sotetsegbe, igy egyszerubb inkabb nem figyelni addig a csetre/parbeszedre. Elofordul ilyen az ARK-ban is neha, megis csak emberek jatszanak a jatekkal, de szerencsere azert nem ez a jellemzo, de muszaj megemliteni, mint esetleges zavaro tenyezot.
Hatrany lehet, hogy bizonyos dinokat nehez befogni, mert vagy nem csak te akarod/vadaszol rajuk, vagy pedig epp blokolja valaki az adott teruleten a spawnt.
Hatrany - mivel a vilag el akkor is, ha offline vagy -, hogy folyamatosan gondoskodnod kell a dinoid ellatmanyarol tobb napra elore, mert ellentetben a singlevel, itt akkor is esznek/eheznek a dinok, ha eppen nem jatszol. Ugyanez igaz az epuleteidre is. Ha nem lepsz be egy ideig a jatekba es nem megy kozel hozzajuk, akkor (epulet minosegetol fuggoen) azok idovel eltunnek, a dinok pedig szabadon lenyulhatova valnak.
Hatrany lehet, hogy epitkezesnel kinovod a teruletet, es nem tud mar terjeszkedni a szomszed miatt. Javaslom, hogy elobb mindig nezd meg, hogy mettol meddig szabad az adott hely, mekkora terulet all a rendelkezesedre es csak utana kezd komolyabb epitkezesbe. Szinten erdemes megemliteni, hogy bizonyos terkepeken a belso folyokat le szoktak zarni, igy a belso kozlekedes szinte lehetetlenne valok hajoval. Sot, vannak olyan esetek is, amikor egy-egy volgyet vagy atjarot blokkolnak/epitenek ele torlaszt/kapukat. Nyilvan repulo mounttal ez nem jelent nagy gondot, de addig, amig nincs egy platformon Quetz a birtokodban, bizonyos nagyobb dinokat szarazfoldon fogsz hazavinni a tame utan, ezek az akadalyok pedig ilyenkor mar okozhatnak gondot.
Nagyon nagy hatrany tovabba, hogy koszonhetoen a tovabbra is gyengen muzsakalo rendszernek/motornak, nepes szerveren iszonyu lagok es fps csokkenesek vannak egy-egy nagyobb bazis kornyeken. Mivel nem egyedul jatszol, hanem esetenkent 60-70 masik emberrel egyutt, ezert szinte az egesz terkepen fogsz talalni monstre epuletegyutteseket, megszamlalhatatlan szamu befogott dinoval, igy legyen akarmilyen eromu a geped, az biztos, hogy gyengebben fog muzsikalni a jatek, mint singleben.
Na most minden, amit leirtam az sajat tapasztalat, korant sem teljes korkep, korant sem latja/tapasztalja igy mindenki, illetve fontos tudni, hogy solo vagy kis letszamu guildekre vonatkozik bizonyos resze (a kotelezo jelenlet vagy etetes, stb.)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.11.08. 11:59:17
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Nekem hiányzott az izgalom és a kihívás, amit egy ugyan ilyen kaliberű unofficial PVP szerveren találtam meg. Ahol eleinte egyedül játszottam, majd innen SG-ről megismerkedtem az azon a szerveren lévő Alpha tagjával, akinek köszönhetően bekerültem az alpha törzsbe, viszont még mindig tőlük külön, egyedül boldogultam, néha segítettük egymást a farmolásban, harcokban. Az, hogy nem csatlakoztam hozzájuk, egy fő oka volt, az pedig hogy a bázisukon konkrétan nem volt FPS-em a sok lény, és növény turret miatt, tehát a játszhatatlan kategória volt érvényben nálam 😄 Ezt már szerencsére az új géppel tudnám orvosolni. Azonban a PVP-t is meglehet unni egy idő után, leginkább ez nagyobb szorzós szerverre igaz (8x tame,8x breed volt azthiszem) ha nincs ellenfél, és a bossokat is a halálra breedelt rexekkel veszteség nélkül leütik. Nyilván ez egy official szerveren kevésbé, vagy később, sokkal később jön el, meg ott megvan az esélye, hogy egy másik szerverről, egy nagyobb alpha átjön és szétbasz.
Összességében nagyon bírom ezt a játékot, és hozzá teszem játszottam official pvp szerveren is, egy 7-8 aktív emberrel, konkrétan nem voltam másfél napot, és felhúztak egy metál bázist, aminek már volt védelme is. Hozzá teszem, ott olyan emberek játszottak akik szinte "életként" tekintettek a játékra, tehát ha reggel 4 kor felkelt, és látta hogy a kínaiak raidelik őket, hívta a teamet, meg a főnököt, hogy sorry ma nem megyek dolgozni. Na ez már kicsit durva azért, de van akik így tolják 😄
Meg mint leírtátok, a közösség mindenhol a vártnál lentebb van, de ez mindenhol így van, törekedni kell arra, hogy a lehető legjobbat találjuk meg és hozzuk ki belőle.
Az biztos, hogy mint mindenhol itt is, orosz, kínai a legrosszabb.
Az official szerveren hétvégenként van X2 szorzó mindenre, előzőn pedig After Life charity event volt, és annyira jól ment, hogy egy napig X7 lett 😄 Pont akkor szippantott be az underwarer téma (kerülgetem egy jó ideje, de tartottam tőle, mint kiderült nem alaptalanul 😄), így lett még cap előtt tuso-m, meg plesiosauusom, meg megalodon-om. Nosza nekiugrottam a deep sea loot crate témának. Hát nagyon durva, volt pár igen nagy szívásom, de a végén kiesett egy mastercraft tuso nyereg (+lila riot sisak), csak fiber-ből 12400 kell hozzá 😄😄😄😄
A boss öléssel az a baj, hogy banális dolgokon is elmehet az egész (szakadékba esnek dínók, lagolsz, DC, akármi) és ha ennyi előkészítés után így véreznék el, azt nagyon nem díjaznám.
Most előttem a Rex breedelés lenne, de ezt most már az új DLC miatt hanyagolni dogom, oda semmilyen dínót nem lehet majd vinni úgyse.
Összességében én a tökéletes ARK játékot egy olyan official PVE-ben találnám meg, ahol nem tribe rendszerben, de egymáshoz közel lennének olyan normális arcok, akikhez át lehetne ugrani megnézni a frissen craftolt söröshordót 😄😄😄
Például menni akarok majd bossozni, a hétvégén leltem szép rex BP-t, de 20 nyereghez kell 1 vaultni vas, azt most farmolom. Ehhez kell egy olyan hód, ami megbírja a sok cuccot, ami kell ehhez, hiszem smithyben nem lehet lekraftolni, tegnap lett meg a hód, 6-ból breedeltem össze a legjobb tulajdonságokat. Utána szépen csinálok mindwipe-ot, majd megy crafting skillbe az összes pontom, és meglátom, mit sikerül pluszban kihozni meg a dologból. Megvan a full hp/dam mutálódott rexem, elég bivaly lett, most egy másik ágon még mutáltatom őket staminára, ezt akkor fogom abbahagyni, mikor vmi szép szín jön vele. Közben szedegetem az artifactokat. És végül elhatároztam, h először centeren fogok bossolni, mert ott nehezebb, uis egyszerre spawnol a majom, és a pók. Viszont az engramok miatt majd vissza kell mennem az islandre, ott is artifactokat összeszedni, úgyhogy ez jó sok idő. 😊
Egy hónap alatt, egy olyannal találkoztam, hogy valaki bekérezdkedett tribe-ba és kinyírta a nagyobb dínókat, egy rasszistával, meg 1-2 trollal. Van pár játékos aki bunkó (vagy legalábbis úgy viselkedik/beszél), de a 90%+ teljesen rendben van. Az engem ért egyetlen atrocitás az volt, hogy az egyik kínai játékos a csapdámba lévő wyvern-ből (éppen kábítottam el) kilopta a tejet előlem.
Annyit érdemes tudni, hogy szinte az összes official PVE elérte a taming CAP-et, így sokkal nehezebb új dínóhoz jutni.
Én egyedül a tribe gondolatával nem tudok megbarátkozni; nagyfokú bizalom kell hogy egy légtérbe létezzek valakivel, egy resource-t fogyasszunk, stb. Az egyetlen indok talán a boss fight lenne, de én nagyon jól elvagyok soloban is.
PVP-n az előbb leírtak miatt meg se próbálom, szétszednének pillanatok alatt a midgame-ben.
Annyi még infó, hogy official szerverek x2-ben fullon vannak, néha van egy 10-20 perc is mire bejut az ember. Mondjuk most hogy ez a szerver is CAP lett, szerintem ez megszűnik.
Itt egy kép otthonomról, imádom, ahogy egy kis fadobozból egyre bővült és fejlődött 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: danone, 2017.11.08. 08:05:25
Ezzel én is igy voltam. De ez nem csak Ark hanem sok más online játékra is igaz. Van ahol több van ahol kevesebb a toxikus közösség. Én úgy vettem észre ez inkább a pvp stilúsban érvényes. Előhozza az ifjú padavanok igazi benső énjét. Haver a havert, osztálytársat, barátot, rokont is becsapnak, lenyúlnak ezt azt,...de azért lehet találkozni olyannal is ami ennek az ellenkezöje. Ilyenkor sokszor eszembe jut egy eset. Egy játékban a csetben elég sokat beszélgettem egy új játékossal. Szentül megvoltam gyözödve felnöt korosztály, de kiderült mindössze 11 éves. Nem kicsit le esett az állam.
Le egyszerüsitve, legföképpen a tizenhúsz éves korosztályra igaz de kb mindenkire, hogy a siker élményért játszik. Ha elmarad, vagy nem érzi arányban az elérhetö sikert a befektetett munkával, rövid idön bellül megunja, számára az egy sz@r játék. Ha viszont vérszemet kap a sikeren felbuzdulva, akkor történik olyan mint az offical szervereken amit tapasztaltam. Belépek, kiválasztok egy éledési ponot, és lesúlytva tapasztalaom hogy a fél sziget körbe van keritve. Az erdökben, sivatagokban, kietlen isten háta mögötti helyeken leraknak fa, kő oszlopkat ne tudjon oda épitkezni senki. Mondhatni igy szabályozzák be a épithetö területeket, fent tartva önmaguknak a jobb helyeket. Egy ilyen pvp szerveren egyszerüen nincs olyan hely ami eldugott, védett, ismeretlen lenne mert bebiztositják magukat ilyen trükkökkel mint az erdöben eldugott köoszlopok.Az 5. ilyen szerver után én feladtam. Nem érzek (már) sem annyi energiát magamban hogy ilyesmivel hadakozzak,sem értelmét nem látom. Igy aztán körül néztem pár unoffical szerveren. Azok közt van jópár tényleg jó szerver és jó csapat. Számomra azokkal az a bajom, többnyire egy már összeszokott csapaté a szerver. Ritkán de elöfordul hogy valaki elöbb szervert készit majd csapatot kreál, inkább egy csapat kreál szervert. Én meg hát nem igazán vagyok az a tipus aki ismeretlenül bekéredszkedik egy idegen csapatba.
Most minden bizonnyal lesz aki hevesen bólogat hogy ez bizony igaz, de nehezen illeszkedek be idegenek közé. Nem azért mert rossz a modorom, hanem mert nem akarok. Illetve van pár dolog amiből nem engedek 😊
Szó mi szó,igy törpént az hogy szervert bérlek és egyedül játszok rajta. Eddig nem igazán akadt olyan ember aki sima 1-2 x exp szorzóval szeretne játszani úgy hogy player max level lv 1000 -re van állitva. Nem sietek sehova 😊 Megunok egy pályát, lecserélem, kezdek új karit, mindig azt csinálom amihez éppen kedven van. Néha adminból játszok néha mezei játékosként. Nem mondom, néha jó lenne valakivel igazi izgalmas játékot játszani de talán majd egyszer. Lehet kiépitem a tek klonozó gépet és klonozom magam. Nagyszerü ellenfele lennék magamnak <#violent>#violent>
"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"
elég sok rosszat olvastam a játék official servereiről a devek/adminok hozzáállásáról illetve a toxikus közösségről.
Van tapasztalatom online közösségekről, mindenhol vannak negatív elemek, viszont ennél a játéknál kifejezetten sok ilyet olvastam így nem hiszem, hogy csak rage-ről lenne szó.
Nektek mik a tapasztalataitok?
(Egyenlőre singlében kipróbáltam, maga a játék és a világ tetszik, de nyílván ennek a lényege a multi lenne.)
Egy n?nek legalább két férfira van szüksege: Az egyik ápolt, finom, gyengéd, kedves, ?szinte, megért?. A másik, pedig nem meleg.
Sok dodo feje felett ott vannak azok a szivecskék, tojnak is,de megtermékenyitett tojást még sose találtam.Honnan lehetnek ezek a piros nevü gazdátlan dodok ? Elvadulnak a tameltek vagy szaporodnak maguktól ? Ha a földön marad az esetleges megtermékenyitett tojás, lehet nagyon felvan húzva a konfig és kikelnek ott helyben a földön ?
Ez amolyan szett. Hozzá tartoznak bizonyos funkciók a pipák ki-be kapcsolgatásával. Gondolom -medium esetén egyes csúszka lejjebb van már alapból és néhány dolog már ki /vagy be van jelölve. Tudom, sokat nem segit,de nekem már a 2-3 fps is számit. Lévén hogy 10-13 fps-em szok lenni, igy meg van 15-17 <#vigyor5>#vigyor5>
Hoztam nektek egy kis tudományt is
Megtalálták az igazi Quetzát <#wow1>#wow1>
Köszi srácok!
Kikisérletezem akkor, hogy melyik volt az a parancs, ami ezt okozta, és jelentkezem majd!
Köszönöm!
I5 4460 , 8gb ram
Indítási opcióknak az alábbiak vannak : -USEALLAVAILABLECORES -sm4 -d3d10 -nomansky -lowmemory -high
A proci és ram most lett meg, VGA már az előző gépemnél is megvolt, ott is ugyan ez a jelenség volt.
Próbáltad használni az inditási opciókat ?
A géped konfigjáról lenne jó némi infó.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.11.05. 20:05:27
176.57.160.244:28415
The Volcano térképpel.
Pár mód: Glassmetal, Extinction Core, Dekor módok, stb.
H:8x T: 10x XP: 2x
10 férőhelyes a szerver illetve pvp 😊
NVIDIA Vezérlőpultban szintén.
Esetleg te utána tudnál nézni, hogy van-e ilyen amivel babrálnom kéne?
ncc1701: Nem rossz ötlet, de attól még érdekelne miért sötét a játék ennyire.
Semmi más játékban nincs ilyen problémám, és sehol nem történt változás.
Többször újra lett rakva azóta a gép is, játék is, semmi változás. Egyedül úgy tudom orvosolni a problémát, ha kijelző színkalibrálásánál felhúzom a fényerőt, viszont akkor ugye az egész rendszer fényesebb lesz, ami meg önmagában zavaró.
Az adott szerveren sajnos nincs lehetőségem gammát állítani, szóval az kilőve.
De a játék játszhatatlan a sötétség miatt, ha nem csinálom meg a fent leírtakat.
Valakinek, valami ötlet?
17:00 nél azt szerel fel az illetö. Ráadásul ha jól látom dinó kapuk tetejére.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.11.05. 10:24:10
Nézegettem videókat,mert ötletet kerestem hogy mit épitsek a quetzám platformjára. Van pár érdekes meg hajmeresztö épitmény amikről nekem is eszembe jutott egy ötlet. Csak nem tudom müködne-e.
Tegyük fel van 2 quetzám. Egymás mellé állitom öket és mindkettöre épitek alapot majd a két alapot összeépiteném egybe. Igy egy nagy épitmény lenne alatta 2 quetza. Ha az egyiket követésre állitanám a másikat meglovagolom, össze adodna a teherbirásuk, illetve müködne a dolog hogy egy épitményt 2 quetza vinné ? A másik meg az, láttam bossok ellen is pár videót, amiben kész rex hadsereggel mennek bossok ellen. Ha én gépágyúkkal mennék quetza platformról müködne,hogy a levegöböl támadnák ?
Nekem nem kell sok, csak pár, kibble-t akarok készíteni majd a rex tamehez. Hydrán vagyok, és elég hamar tamelődnek a lények, szal biztos elég pár kibble is... Oviraptor nélkül nem lehet a tojásokat összeszedni, illetve azért kell ennyi skorpió, mert nagyon ritkán tojnak? Ha nem lehet pároztatni, akkor minek a hím???
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.11.04. 20:56:19
Kérdés,mert erre nem kaptam választ,minden megjelent sárkánynak kellene lennie fészkének,és ugyan olyan szintű tojásának,mint maga az állat?Találtam kb 3,de nem egyszerre olyan jég sárkányt ami a havas részen van,és egy befagyott tó körül köröz,és ott sehol nincs se fészek se tojása.A földre gondolom nem raknak fészket egy két nagyobb szikla az van,de nincs fészek a közelben,ráadásul eddig ez volt a legnagyobb 140-es,nagyobbat nem láttam még a jégsárkányok közül.
Másik kérdés,ti tudjátok használni a támadj füttyöt parancsot?Nekem nem mozdulnak,megfogtam egy vidrát,de az ég adta világon nem csinál semmit,nem támad,csak követ.
Az ötlet,azoknak aki jégsárkány szeretne fogni,és annak is aki csak tervezi.Azt nem tudom a centeren van-e a ragnarokon van tudni kell olyan helyen van ahol rohadt hideg van -53 °c Nem nagyon véd se a bunda,se a főzet,most valaki vagy visz egy jó pár gyógyitalt,vagy visz,ugyan úgy gyógyitalt,és tejet.A sárkány tej olyan jól szigetel aminél nem fogy az életed a hideg ellenére sem,csak abból is kell egy jó párat magaddal vinni,mert nem sokáig van az időtartama.
Egy olyan kérdés merült fel, hogy a skorpió mikor tojik tojást?
Most van először, én az achatina mintájára elkerítettem neki egy kis területet és vándorlásra tettem. Hím kell neki hogy tojjon, vagy tojik, csak nem megtermékenyített tojásokat?
Utoljára szerkesztette: T62A, 2017.11.04. 11:00:12