11997
Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | ARK Fórum | Facebook csoport | REDDIT | DISCORD csatorna
Aktív magyar szerverek:(katt ide!)
A szerverek infói bizonyos időnként frissülnek,nem mindig az aktuális állapotot mutatják!! Több részletért katt a képekre!
Szerver hozzáadása játékhoz:steam/nézet menüben megkeresni a szerverek választást,a kedvencek menüben lehet hozzáadni a szerver IP-ét,és a port-ot is,majd úgy már benne lesz a játékban a kedvenceknél! (nem mindegyik szervernél,van amelyiket csak steamból lehet indítani,ugyanott a kedvenceknél van a csatlakozás)
Szerver hozzáadása játékhoz:steam/nézet menüben megkeresni a szerverek választást,a kedvencek menüben lehet hozzáadni a szerver IP-ét,és a port-ot is,majd úgy már benne lesz a játékban a kedvenceknél! (nem mindegyik szervernél,van amelyiket csak steamból lehet indítani,ugyanott a kedvenceknél van a csatlakozás)
F.A.Q (akinek akadozik a játék)
..Akinek gyenge gépe van,vagy laggol a játéka,az válassza a launch menüben a directx10 low end graphics beállítást!
Vagy akinek még kevesebb memóriája van,az az extremely low memory-val inditsa a játékot!
SINGLEPLAYERT lehet indítani a HOST/LOCAL menüpontban,bal oldalt alul van a PLAY SINGLEPLAYER gomb!
Aki nem hajlandó rá egy vagyont fizetni,és mégis játszani akar vele,annak ajánlom az Xbox Game Pass alkalmazás letöltését,és befizetni 2 hónapra 600 ft-ot,mert így tudtok vele játszani.További hónapok,havi 4200 ft. (az alap pályával természetesen,azt nemtudom hogy a többi ingyenes pályát leszedi-e vajon)
https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/pc-games
Vagy akinek még kevesebb memóriája van,az az extremely low memory-val inditsa a játékot!
SINGLEPLAYERT lehet indítani a HOST/LOCAL menüpontban,bal oldalt alul van a PLAY SINGLEPLAYER gomb!
Aki nem hajlandó rá egy vagyont fizetni,és mégis játszani akar vele,annak ajánlom az Xbox Game Pass alkalmazás letöltését,és befizetni 2 hónapra 600 ft-ot,mert így tudtok vele játszani.További hónapok,havi 4200 ft. (az alap pályával természetesen,azt nemtudom hogy a többi ingyenes pályát leszedi-e vajon)
https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/pc-games
-
ncc1701 #11592 Néztem az official wiki szerver beállításokat, osd-vel kapcsolatban nincs semmi. A dropok azonban nem random jönnek, legalábbis extin nem. Tipikus helyekre esnek, és a színük is jellemző adott helyen. Azt mondjuk érdekes lenne kipróbálni, h ha van a helyén egy építmény, akkor azzal mi lesz. Már gondoltam rá, h a tipikus lila drop helyeken otthagyni a tek pajzsot bekapcsolva.
Amúgy a lila dropot már úgy csinálom, h quetzával odarepülök, gigát kidobom, quetzát elteszem, gigával a drophoz sétálok, leteszem az s+ tek pajzsot, 5-re állítom a rádiuszát. Lecsavarom az első hullámot, ekkorra kb leketyeg az 5 perc, utána egy daeodont kidobok a pajzson belülre, healinget bekapcsolom, teszek bele kaját, passzívra teszem. A többi innen gyerekjáték, ahogy sérül a gigám, úgy gyógyítja a malac. Csak néha annyian jönnek rá, h mozdulni nem tud. Illetve az álcázott rock drake néha át tud bugolni a pajzson, ezeket nekem kell a buborékon belül lelőni. -
Rae Apofisz #11591 Te ismersz ezekhez az orbitokhoz szerver konfigba utasitásokat ? Jó lenne ha tudnám kontrolálni öket mert elég gyakran potyognak. Bár azt olvastam,hogy pve szerveren nem rombolja le a házat de ebben nem vagyok biztos és néha kellemetlenül közel csapódik be. Ráadásul úgy nézem,hogy random helyeken. Nem tudom mennyi esélye van,hogy telibe talál egy házat de nem érezném jól magam :)
Találtam egy másik pályát. 2 szerverem van és úgy próbáltam össze állitani hogy az egyik egy amolyan fix pálya legyen a másik meg valami event féle. Hát sikerült. Ezen az event pályán pont az van amit én szerettem volna megépiteni, igy ezt már nem kell. Egy aréna ahol bossokat lehet idézni, és egy másik épület ami tömve van archievemntekbe való dolgokkal. Rengeteg van. Szerintem a játékban létező összes levan rakva rendezett soroba. Már csak azt kéne kiagyalnom milyen feltételekkel lehessen felvenni öket. Mert az igy túl egyszerü. Bár van egy ötletem,de azzal is van egy kis gond.Betudok rakni ebbe a zárt épületbe zombikat. Ezekkel viszont a próba alatt volt egy kis gond. Hagytam hogy megöljenek a zombik. Kiváncsi voltam zombivá válok-e. Hát igen. Ha elég sokszor ütnek meg zombi leszek és rettentöen megváltozik ahogy látok, mint amikor részeg vagyok. Ha viszont meghalok örökre meghal a karakterem. Próbáltam éledni de kb 20x próbáltam és nincs semmi jelzés arra hogy még hányszor kell meghalnom. Szerver restartig nem tudok újra éledni. Ez egy kicsit komoly bünti lenne.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.04.18. 10:03:42 -
ncc1701 #11590 Bocs, tévedtem. Egyetlen gigával nyomom a lila dropot. :) -
ncc1701 #11589 Ha ezeket az extra lényeket nem tudod állítgatni, akkor a többi lényt tudnád erősebbé tenni. Mármint a sajátjaidat, azok statjait lehet szorzózni. Sajna így mondjuk brutál erősek lennének a vad dínókhoz képest, de a 120e sebzés nekem inkorrektnek tűnik. Az kb egy csapásra mindenemet megölné. -
Rae Apofisz #11588 Én meg találtam egy új pályát. Szerintem rettentöen jó.Megvan rajta szinte minden amiket én szeretek. Van velona,bagoly,gacha, van sivatag, nincsen hó biome és van exctingtionos rész. Van dzsungel,van némi spirituális rész, és ami marhán megtetszett hogy majdnem olyan mintha 2 szintes lenne a pálya. Ugy értem egymás felett. Hatalmas valguero ab cave-ra emlékeztetö barlang, egy másik szintén hatalmas ami félig van kész. Mindössze 1-2 negativuma van. Van egy-két mod ami nem müködik. De ezek olyanok mint a pyria mod ami plusz lényeket rakna be. A víz nem totál átlátszó hanem a víz alá merülve sötét kék és nagyon kicsi a látó távolság. Ja és vannak meteorok amiket meglehet védeni és van egy külön terület ahol element vein jelenik meg. (Az a lila tüske féle)
A giga az valóban ami tőled van :) És a velona is.
Viszont ötletet szeretnék kérni. Van egy mod,amivel akár 3 olyan lényt is betudok rakni ami emberi karakter kinézete van, mint mmo játékban. Nagyon jól néznek. Csak az a baj vele hogy brutál erösek. Területi dmg -jük van ami egy nagy sugárban mindent és bármennyit megöl 1 attackból. Ilyen 80-120.000-res sebzéseket csinál, vagy akár mégtöbb és milliós szintü hp-ja van. Mi lehetne ennek a megfelelő ellensúlyozása, hogy mire lehetne használni ésszerüen ?
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1655855435
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.04.15. 09:42:14 -
ncc1701 #11587 De ismerős az a giga. :) Szép lett.
Mostanában nem nagyon játszom, de két ilyen gigával, plusz az s+ tek shielddel csináltam a lila dropot extin. -
Rae Apofisz #11586 Kellemes Ünnepet Mindenkinek.
Létre hoztam egy gyüjteményt a steamon. Összeraktam azokat a modokat és pályákat amiket eddig használtam. Jó böngészést akit érdekel.
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2059782227 -
ncc1701 #11585 Extinctionon vettem észre én is, h ilyen 2500-2600-as darabjaim vannak megint. :) -
Rae Apofisz #11584 Valamit variáltak szerintem megint mert nálam most 3003 tek durab. -
Rae Apofisz #11583 Az egyik lény. Kirin Beast. Jade Dynastyban majdnem ugyanigy nézett ki és ugyanez volt a neve :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Rae Apofisz #11582 Ma kicsit jobban leteszletgetem ezt az új pályát a Nuoyah -t. Ha valaki szeretne belenézni élőben.
https://discord.gg/z9WspTv
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.03.25. 14:13:14 -
Rae Apofisz #11581 Hát a fene tudja. Szerintem semmi nem jó ha azt elveszik és nem adják :)
Amugy nem tudom,hogy mi volt de bent a tek caveban nem tudtam átöltözni. Vittem szörme ruhát és tek ruhát meg sivatagi ruhát. Amikor a láva rész végére értem levettem sivatagi ruhát de tek ruhát nem engedte elvenni. Mikor meghaltam meg pterrával betudtam repülni.
Jó régen de egyszer már jártam bent gamma szinten,de mintha másként emlékeznék. Lehet hogy alpha szinten ezt sem engedi, vagy csak valami bug volt ? Sőt amikor meghaltam azt sem irta ki miért haltam meg. Utolag olyan érzésem volt hogy saját ütésem sebzett meg valahogy, talán mert túl közel álltam egy falhoz és vissza verödött a sebzésem. Nem tudom. De ez a mmo karakter most még nagyon brutal.
1 ütésre volt amikor 80k sebeztem és a támadásokat simán kibirta. Érdekes egy mod. Vannak benne olyan lények amit még admin fegyverrel sem lehet megölni. Például van egy óriás bogár, bár a neve alapján teknősnek kéne lennie. Ha belett tamelve felemeli a szárnyait és ugy lehet beülni. Idegesitöen lassan mozog viszont semmi nem tudja megölni. Ami tetszik benne hogy ugy alapból is retteöen nehezen lehet tamelni ezeket. Amit viszont passzivan lehet azt viszont csak egy saját nyers comb hússal lehet de azt nem adja sehol. Legalábbis még nem találtam meg hogy mi dobja és ezek a mmo karakterek is adminbol adhatóak még.
Maga a pálya is eltér a megszokottól. Kiváncsian várom milyen lesz ha elkészül. -
ncc1701 #11580 Flak durája viszont megmaradt 2k felett. Igazából az 1500 sem gyenge amúgy. :) -
Rae Apofisz #11579 Megnéztem a durabot. Elég alaposan levették. A képen a maximumok vannak amik voltak. Most a maximum 1500 durab. A pajzs viszont ugy nézem nem változott. Ruhákon viszont hiába is próbálok többet megadni nem megy feljebb 1500-nál
Rae Apofisz #11578 Hát ez igy egy kicsit elvan túlozva. Ha eltudom kerülni hogy kiüssön valami a nyeregből simán végig lehet sétálni. gyakorlatilag 3 perc alatt végig mentem a láva részen utána kb ugyanennyi idő alatt levertem oversest alpha szinten. Viszont bent maradt ez a lény. A dinó kereső mod segitségével találtam meg mert kb a pálya közepén spawnolt afelhők felett és amikor megtaláltam akkor esett le és lesüllyedt a tengerbe. Többet küzdöttem mire vissza szereztem mint bent tek caveban. Talán ha majd teljesen kész lesz ez a mod akkor már tökéletes lesz. -
Rae Apofisz #11577 Hamarosan letesztelem az egyik mmo karaktert, Léna -t az alpha tek caveban. Kiváncsi vagyok be lehet-e vinni és mire jut egyedül. Nem viszek semmi mást lényt csak Lena-t. Ha esetleg érdekel valakit ezen a linken élőben követheti.
Általános csatornán.
https://discord.gg/z9WspTv -
Rae Apofisz #11576 Na ez az amire sokan azt mondják, igy ad a játék élményt, kihivást. Pedig számtalan mondja lenne az élmény, a kihivás megadásának.
Mint már sokszor emlitettem, pedig szerintem az Ark alap játék olyan mint a pc. Sok külömböző kiegészitőt lehet hozzá adni. Mégis sokan a csupasz alapokat szeretik. Eddig például nem volt az etetönek ez a zöld fénnyel jelzett területe. Nem a modot variálták meg hanem magát az alap játékot. Vagy például a crystalisles pálya. Valamit variáltak az island pályán az idöjárással, azota crystalislesen ha elkezd esni az eső szerver restartig nem áll el. Egy idö után ez elég zavaró tud lenni. Ugy tünik a játékélmény fokozása abbol áll hogy szivatják a népet. Csak akkor kérdés hogy ez kinek ad élményt.. -
ncc1701 #11575 Látom, faján nerfelték a tek gúnyát. Minden eleme nálam 2k feletti durabilitys volt, most tettek rá egy 1500-as cap-et. -
Rae Apofisz #11574 Hm,.. sehogy nem sikerül összehozni. Ez a mod amit linkeltem. Ha a bázisomra megyek ezekkel az mmo jellegü karakterekkel eltünik az összes tamelt dinóm. Sétálás közben lerombol minden fát, követ és despawnolja a vad dinókat. És a tamelt lényeket is. Sajnos a 3-ból 2 ezt csinálja, és az egyik pont ami ami a legjobban tetszik, pillangós csajszi, a Haru :( -
Rae Apofisz #11573 Igazából csak látványilag van vele gond mert csúnya és nem lehet kikapcsolni a jelzést. Legalábbis remélem nem ez miatt tüntek el a dinóim hanem mert szórakoztam a modokkal. -
topaktuell #11572 Az a másik gond, hogy ez a TEK etető hatósugara ami 2-vel kissebb mint a normál etetőé és arra is ráteszi. -
ncc1701 #11571 Az faja. Nem segít, de nálam megvannak. Bár nálam csak breedeltek vannak elöl. -
Rae Apofisz #11570 Ja, és nem tudom hogyan, miért de egy szerver restart után eltünt az összes tamelt dinóm. -
Rae Apofisz #11569 Közben elkezdtem módszeresen rombolni mindent és igy találtam meg az automated ark etetőjét. Ez nagyon furcsa. Nem adtak ki AA modhoz frissitést és más féle etetőt nem is használtam. Eddig soha nem láttam ezt a zöld kőr így, most mégis valahogy hozzá társult az AA etetöhöz.
Én meg találtam egy modot ami még javában készülés alatt áll de nekem már most rohadtúl bejött. Tudom nem sok mindenkinek tetszik majd mert ez már tényleg kezd valami más játékká fajulni,de akkor is tetszik. Egy kinai ilető késziti és tele van a mod kinai betükkel. Van egy pálya és hozzá egy külön mod. Lehet idézni benne tamelt lényt,de nem csak ugy simán megjelenik hanem királyul kivan dolgozva. 3 lényt van benne, amit nevezzünk most istenségnek. Kegyetlen erösen, deezt le is irta a modder hogy saját pályára készülnek. Nem lehet öket támadni sima dinókkal. Ha megülöm ahogy megyek magátol lerombol minden fát, követ, despawnolnak a sima lények.... A 3. ból 1 van aminél nem despawnolnak. Kipróbáltam a pók boss 1 ütés volt neki. Amiehhez a modhoz tartozik boss azt viszont nem lehet csak úgy simán megölni. Mert amennyit sebzek rajta annyit gyógyit saját életerején. Még adminban sem tudom megölni, viszont én hiába vagyok god modban, simán megöl. Még tervezem, agyalok rajta miként lehetne beépiteni normálisan a játékba de ezek a lények felérnek egy admin karakterrel. Az modder valószinüleg játszott a Jade Dynasty nevü mmo val is, mert abban van egy amolyan légi jármü, nem tudok jobb nevet adni neki, skyblade. Repülő kard amire rá lehet állni, irányitani, repülni vele.
Ebben a videóban csak a spawnolást vettem fel,de elképesztőszámomra már ez is.
ncc1701 #11568 Majd képet próbálok.
A zöld kör a tek etető hatósugarát mutatja. Sajna az s+ cuccra is kiteszi, ami baromság, mert annak 10x akkora a hatósugara. -
Rae Apofisz #11567 Mutatsz róla képet ?
Egy kérdésem is lenne. Ma hajnalban mikorkiléptem a játékból még nem volt semmi. Ma mikor beléptem meg ez fogadott. Valami furcsa zöld kőr alakú fény vetődik mindenre a bázisomon és ötletem sincs mi lehet az. Ami eszembe jutott azt átnéztem. Nem hatósugár kijelzés. Nem mód része. Még textúra alá is benéztem nem-e esetleg ott van valami de semmi. Találkozott már ilyennel valaki ?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.03.21. 19:06:25 -
ncc1701 #11566 Készen vannak. Felül piros, alul lila, 81 pont a sebzésben, 88 pont az életen. :) -
Rae Apofisz #11565 Köszönöm de én még nem tartok ott hogy az kelljen. Eredetileg az volt az elgondolásom,hogy végig csinálom az összes küldetést de mindet nemtudom mert egyedül játszok és vannak olyan küldetések amit csak csapatban lehet. Kicsit átszerkesztettem a szerverekethátha igy jobban megtetszik másoknak is. Felemeltem az 5x szorzókat 10x -re igy most minden 10x -es egységesen. Vagyis nem pontosan mert 5x az alapszorzó és a diinokill is, vagyis 5-10 között van tevékenységtől függöen, és kivettem pár modot, csak ami nagyon kell azt hagytam bent.
De igazából szerintem nem a szerverrel van baj. Akik szervert keresnek igazából nem szervert keresnek hanem csapatot. És ha van csapat már elfogadnak szinte bármilyen szerver beállitást. Igy most online karanténban vagyok :)
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.03.15. 11:30:40 -
ncc1701 #11564 Jövő héten lesz jó basilóm, ha kellene genesishez. :) -
Rae Apofisz #11563 Ez eddig nem jutott eszembe. Köszi az infót :) Éppen csináltam is róla videót de látom hasonlót linkeltél te is :) Egyébként ez pvp szerveren mekkora lenne már. A falakon simán átlehetne menni :) Vagy elérhetetlen helyre lépcsőként..Csak én úgy nézem az üvegházhatás csőkken az allul lévőkön. -
ncc1701 #11562 Egymás tetejére tudod őket tenni, én 10-esével szoktam tornyozni. Utána az s+ transfer toollal átnyomatom a seedet a gachába.
Nálam valami 3000 terem kb fél óránként. :) Nem szarral gurítok. -
Rae Apofisz #11561 Hm. Csillagkapu Atlantiszban pedig müködött :) Muszály volt kipróbálnom :)
Rae Apofisz #11560 Köszönöm. Erről még nem hallottam,hogy megtud fulladni a gavagerben.
A crop plotokat egymásra is lehet rakni ?Vagy hogyan vannak stackelve ? Jól értelmezem,hogy a gachák kieszik a crop plotból vagy hogyan ?
Most néztem meg. 24 db láda éjjel 2 óta 280 db y gyümt termelt
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.03.11. 09:52:40 -
ncc1701 #11559 Valami tuti változott. Nekem anno a gachák megettek mindent másnapra, ami bennük volt, és a kristályokat összeszedte, és kinyitotta az s+ crystal cracker. Mostanában ez nincs. A megoldás amúgy elég egyszerű, nálam kb 400-500db crop plot van 10-esével stackelve egymáson. Fél órán belül teli az összes gachám plant y-al, mert nem bírnak el többet. :)
Single playerben van egy preventhibernation kapcsoló, amivel ezt ki lehet kapcsolni, de multiban nem leltem nyomát.
Ja, és abban a kupolában egyszer nekem is megfulladt egy gachám, de azóta sem volt ilyen. -
Rae Apofisz #11558 Van egy furcsaság nálam amit nem tudok mire vélni. Azota, amiota meghalt az egyik gachám, ami pár napja volt, olyan érzetem van amikor belépek a szerverre hogy mintha egy fajta sztázisban lett volna az egész szerver. Kb 15 db ültető ládában volt y speci, ami rengeteget termelt.
1 nap kb annyi termet hogy a 2 gachának megtelt az inventorija. Viszont pár napja alig van termés. Még 1 gachának is kevés. Még félig sem tellik meg az inventorija. Semmit nem állitottam ami erre vonatkozna. Annyi a külömbség hogy bekapcsoltam a tek pajzs generátort ami a konfigban megvan duplázva a mérete igy mindent lefed. A maradék gacha a bekapcsolt gavagerben van, a pajzs alatt. Tudom, legalábbis ugy gondolom ezek nem függenek össze. Vagy mégis ? Az ültető ládákban ugyanugy megvan a viz, a trágya, müködik minden. Söt most 2x annyi y speci van ültetve mint eddig, és mégis alig van termés. Ha nem vagyok online, ha üres a szerver talán sztázisba kerül minden, vagy a pajzs miatt lehet, vagy mi miatt ?
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.03.11. 01:53:26 -
ncc1701 #11557 Tanácsold nekik, h vegyenek még memóriát. Most olcsó, ennek a játéknak a minimuma a 8G, az ajánlott a 16G. Ez van, 2020-at írunk, ma már egy jobb telóban is benne van a 6-8G memória, a csúcsokban pedig a 12G. -
Rae Apofisz #11556 Az egész abból indult hogy panaszkodtak páran,hogy sokáig tölt a szerver mire betudnak lépni. Nekem kb 1-2 perc de van aki 10 percekről beszél. Pedig csak 2 nagyobbacska mod van mellette 6 kicsi, pár mb-os. Az a 2 az s+ és a Automated ark. Napok óta töprengek melyiket vegyem ki. Classic flyertől már érzékeny búcsút vettem de ez még mindig kevés. Nem szeretnék lemondani ezekről a modokról,mert kellenek. Akármelyiket veszem ki rengeteg dolgot bukik mindenki. Sok játék idő kárba vész.
Már egy kicsit fárasztó ez az örökös megfelelési kényszer. Szerintem hagyom az egészet a csudába. Sőt talán még vissza is rakom amiket kivettem. Eddig is elvoltam egyedül a karanténban :)
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.03.10. 18:49:52 -
ncc1701 #11555 Én is kerestem, de nem leltem. De egy óvatos stack mod nem a világ vége. -
Rae Apofisz #11554 Hát úgy tünik,hogy a súlyt se. Mintha a moddereknek a féltve örzött titka lenne,hogy hogyan vették lejjebb a súlyt a modjaikban. Semmit nem találni róla a neten. -
Bozi_Vilag #11553 Toltatást sajnos nem tudod beállítani