Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na ezeket nézegettem a programban és arra gondoltam ha már kivettem a classic flyer modot 1-2 madárnál picit rásegitenék a speedre. Mondjuk a ptera és a quetza esetében. És azt vettem észre minden egyes lénynek más az a szorzó ami kapt sikeres tamelésnél és akkor is más amikor a tameltnek a szintjét emeljük. Gyakorlatilag az összes lény az arkban levan butitva alap essetben. Mert az összes lénynél vannak olyan statok amik nulla egész valamennyi és nem 1.0. vagyis alap esetben kevesebb. Például a pterranodon damageja amit kap szint emeléskor 0.66% mig mondjuk tapejara 0.44% Vagyis szerintem van egy fix szám mindenhez. Legyen mondjuk a dmg 100. Ez pteránál nem ennyi csak 66dmg-t eredményez ming egy tapejaránál már csak 44-et.
Ezen a képen kiválasztottam a tusot. Ha megnézed alap esetben komoly hp-ja lehetne de alapjában is levan butitva mindössze 0.2 -re.
Nem tudom számit-e neked a breedelésekhez de itt egy kép róla.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"
Milyen hibákra gondolsz ? Én is g-portalon bérlek, nem is egy szervert. Nekem eddig a müködéssel nem volt problémám.
Én több helyen is kipróbáltam a bérlést,de szerintem a g-portalos ami megfelel nekünk. Nitrádo drága, playarkot nem tartom biztonságosnak a pénzügyei miatt. Van egy magyar a synhosting, ott túl gyenge a szerver, állandóan kifagy, újra indul, fizetni kell minden francért külön. G-portal sem tökéletes de szerintem ennyi bele fér az árába.
Ha gondolod szivesen segitek, csak ird le részletesen mi a gond vele.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.03.03. 19:44:28
Talán ti tudtok segíteni, hol érdemes saját ARK szervert bérelni ami megbízható?
Van egy g-portal szerverem de két hónap tökéletes működés után sorba jönnek elő a hibák.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.03.01. 16:47:00

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.03.01. 13:21:13
Azon kivül lemásolja a tamelt dinókat, a crypodot. De ehhez admin modba kell lépni. Playereknek ezt nem engedi. Nekik az épitést csak úgy ha rendelkezésre állnak a megfelelő épitö elemek. Viszont alkalmas lehet arra hogy a szerveren mint admin elmentem a játékosok bázisát.
Lescennelem és oda adom nekik a tervrajzot örizzék meg. Végül is, nem rossz kis mod. Azt már elértem hogy 30 element-be kerül 1 scennelés és óránként 1x engedi alapból, ezt lecseréltem 1db fa a fizetség és percenként engedi.
Azon kivül úgy döntöttem a farm szimulátor 2019 szerver helyett ark genesis lesz. Igy vissza raktam clusterbe öket. Már csak rendet kéne raknom mert rettentő kupit csináltam a bázis helyemen. 😊 De majd ha nem bánod cserélhetnénk tervrajzot, hogy egyáltalában engedi-e másét megépiteni.
Néhány állatomnak visszajött a régi színe. De nem mindnek. PT-m gyönyörű zöldje úgy tűnik, elveszett.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.02.28. 14:06:14
Csak elgondolkodtatott az hogy lemásolok egy épületet és tök ugyanazt bárhol megépithetem. Azon jár az agyam hogy például lehet-e modulokból házat épiteni. Vagy mondjuk hogy megépitem egy tenger parton ahol sok kő van, lemásolom és megépitem egy hegytetőn vagy olyan helyen ahol nincs kő. Megspórolva a mászkálást farmoláshoz. Kipróbáltam a tervrajzot engedte berakni ah-ba. Igy viszont bárki megépithetne magának valaki más házát is. Ark -os Ingatlan ügynökség 😊 Lenne kedved kipróbálni ?
A mocsarason volt egy rész amit kinéztem mint táborhely. Harcba keveredtem egy raptorral,amit ugyan sikerült megölni de azota nem találom a táborhelyem. Össze vissza mászkáltam a környéken de nem találom. Ez roppantúl nem egyszerü hogy pár méter után nem látszódik a tanya. A térképet meg hiába nézem, azon semmi nem látszódik csak a nagy zöld semmi. Van pár eleme a dolognak ami majdnem olyan mintha ellopták volna az ötletem. Mintez a pont gyüjtögetös dolog,hozzá a shop és maga a küldetés rendszer. Csak én nem igy valósitottam volna meg. Szerintem ez miatt is van területekre osztva a pálya. Ha beraknánk valamit a játékba amit egy területre szeretnénk korlátozni ami például random helyeken jelenik meg annak ez a legegyszerübb módja. Azok a gichek szerintem random jelennek meg. Ha nincs területi korlátozás össze vissza fognak megjelenni. Nem tudom észre vette-e valaki de néhány dolognak megváltozott az admin spawn kódja. Ez más modokban okozhat némi kellemetlenséget. A konzolba beirható kodokra gondolok. Amig egy számot beirva mondjuk adott gázolajat most ad helyette valami mást. És ez egyes modoknak nagyon nem kedvez. Sok mod készitőnek most újra átkell nyálaznia a kod listát.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.02.28. 09:08:23
Én személy szerint kicsit csalódott vagyok, nem ilyesmire számítottam, szívem szerint valami Aberration jellegű speciális mechanikákkal rendelkező térképre.
Ami pozitív hogy láthatóan próbáltak valami radikálisan mást építeni mint egy szimpla új térkép pár extra állattal, ami negatív hogy elindultak ugyan egy tök más irányba csak az az irány nekem nem tetszik.
Ez a pontgyűjtögetés meg ezek e küldetések valahogy ötlettelen grindnek tűnnek, hogy szétszedték a nagy open world térképet ilyen szekcióra totál érthetetlen számomra, a beépített teleportálással együtt. Értem hogy viccesnek szánták a dodófocit meg a rájaversenyt, de vhogy ez ilyen kisgyerekes MMO jelleget ad a játéknak, ez nem az ark.
Az új álllatokból még csak azt a pókot sikerült kipróbálnom, de az egész ötletes - tetszik hogy mindenhova fel lehet mászni vele és poénos hogy pl befogásnál lehet huzgigatni vele az állatokat és mint egy kötéllel visszatartani amig a haver kialtatja őket. Mondjuk ugrálás közben amikor a két hálót kilövöm és elkezd a pók búgócsigaként pörögni, az már már hányinger érzés, ha VRben tolnám (amit ki akarok majd az arkban próbálni) tuti rókázás lenne belőle 😄
Valahogy a koncepcióját nem értem a térképnek (mi ez a tréning szimuláció, hogyan jön az ark sztorivonalba, technikailag miért kellett igy szétszabdalni a nyilt világot)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
1
Nem mutat semmit amit kiválaszthatnék.
2. bal oldalon "Beállítások" (ekkor felugrik egy újabb ablak)
3. "Csatornát" válaszd ki!
4. Alul megjelenik a "Csatorna testreszabása"
4. Új lap nyílik és ott tudsz hozzáadni dolgokat a nyitóoldaladhoz: lejátszási listákat, paneleket, stb.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.02.27. 15:33:38
Nem értem mi az a csatid. Meg véletlenül az egyikből kettőt hoztam létre, és nem engedi törölni. Kiírja hogy "Lejátszási lista törlése
Biztosan törlöd ezt: Conan Exiles?
Megjegyzés: A lejátszási listák törlése végleges, és nem vonható vissza" Igen de nem rak be semmit, hogy le okézzam.
Mond hogy kedvet kaptál az ark-hoz 😊
Rákattintasz a profil képedre, ott Saját csatorna. Aztán baloldalon videók. Ha most ráviszed az egeret egy feltöltött videódra a jobb szélén allul megjelenik egymás felett 3 pötty. ... mint ez csak függölegesen. Rákkatintasz és abban Mentés Lejátszási listára. Aztán abban Új lejátszási lista létrehoása. Csinálsz egyet és abba rakod. Sorba végig az összes videódat mented ebbe az új lejátszási listába. Én csináltam egy Ark lejátszási listát, és abban amit oda jelöltem megjelennek. És most igy néz ki.
Bocsi ha nem erre gondoltál.
Lejátszási listám
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.02.27. 14:56:55
2. youtube studióba belépsz
3. A csatorna irányítópultja felületen bal oldalon lesz a lejátszási listák, kattints rá
4. Új lejátszási lista létrehozása
Ezután a videóidat be kell sorolni a listába, így végig kell menned rajtuk és hozzá kell adnod őket.
1. stúdió / irányítópultra visszamégy
2. Videók menüpont
3. kijelölöd azokat, amelyek egy listára szánsz
4. a fejlecben megjelenik a "hozzáadás lejátszási listához" opció, ott kiválasztod, hogy melyikhez és kész.
A képen szereplő "bekarikázott" opciókat mindezek után a youtube csatid nyitóoldala beállítások között tudod megjeleníttetni.
Kérni szeretnék tőletek egy kis segítséget, és bocs kicsit nem ARK téma. Hogyan tudom beállítani a youtubeon, hogy a videókat amik egyforma játéktól vannak azok egy listán vagy címen legyenek? Értem én azt, pl hogy van ARK videóm azok egy helyen legyenek, egy videóm van a conan exiles játéktól, és az ne ott legyen ahol az ARK. Hanem legyen neki egy külön listája, vagy nem is tudom minek hívjam fejléce.
Mint a képen, egy másik videóstól. Amiket pirossal bekarikáztam.
1
És ha kérhetném aki segít valami videóformában, már ha van róla, hogy mi a neve, és a beállítási menete.
Amit adtál, azzal nyilván azt is meg lehet oldani, h kevesebb (vagy több) xp kelljen az egyes szint lépésekhez.
Ezért van az, hogy kb ugyanakkora patchet kapsz, mint az, aki megvette.
Emlékszel mikor emlitettem,hogy szeretném ezt a játékot atformálni amolyan mmo stilusra ? Nos ez sikerült,már megtudnám valósitani.
megtudnám valósitani hogy egy területen csak olyan dinók jelennek meg amit én akarok, olyan gyakran spawnolnak ahogy én akarom, és azt dropolják amit én akarok. Persze ehhez kell 1-2 mod is.
Egy terület ahol x idönként megjelenik egy adott lény, amit ha megölsz ad egy itemet, például gold coint az ah-hoz. Az exchangernél ezt lehetne elkölteni. Azt megtudnám oldani elvben, hogy kasztokra bontom a playereket. Szabadon lehetne választani fegyver kategoriát. Aki megtanulja például a lőpor gyártást azt már nem tud megtanulni mondjuk fém házat épiteni csak max kő házat. Aki viszont megtanulja fém ház épitést az nem tud löport gyártani,...egymásra lennének utalva a tribe tagok. Talán beképzeltnek tünik a kijelentésem de mára kinöttem ezt a játékot olyan értelemben hogy amit megtudnák oldani azt már maga a játék nem birná, illetve valószinüleg nem lenne rá érdeklödő.
Valami nagyon nem kerek...
Mindjárt le törlöm az egészet és fel rakatom újra...
Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2020.02.27. 11:12:12
H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k
Game.ini:
"OverrideMaxExperiencePointsDino=2525010"
Bingó. Valamiért plusz 10 pontot enged, hát beírom, h 3550010, és kalap. 😊
Amugy nem tudom tudtad-e playereknek és dinóknak maximum level szint amit enged a játék lv 4300 környékén van. Nem is igazán értem hogy hogy ilyen alacsony az offical mikor a játék engedne feljebb is.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.02.27. 10:15:12
Adj magadnak rettentöen sok exp-et. Igy kap a dinó is amin ülsz. Nézd meg hány szintet kapott. Előfordul,hogy lekell szállni róla mert nem látszódik azonnal mennyit kapott. Mondjuk kapott 71-et. A legegyszerübb módja ennek szabályozására ha belenyúlsz a konfigba.
Game.ini be kellenek ugyanolyan sorok mint a playereknek.
LevelExperienceRampOverrides=(ExperiencePointsForLevel<0>0>=5,ExperiencePointsForLevel<1>1>=20, ... stb.
Ilyen sorok ha megnézed 2x szerepelnek. A sor vége zárójellel végzödik.
....ExperiencePointsForLevel<233>233>=11740000)
kezdi újra de az már a dinók szintlépésére vonatkozik. A playerek és a dinókexp igénye eltérő valamiért. Dinóknak alapesetben kevesebb exp kell szintlpéshez.
Nem tudom a pontos okát de a konfigba több szintet kell irni mint amennyi lesz a játékban. Valami keveredés van az offical exp igény miatt. Nálam player lv 200 szint legyen ahhoz lv 233 ig kell megirnom a konfigba a sorokat. A dinóknak ugy szintén csúszás van benne.
Minnél nagyobb pluszba az eltérés offical max level szinthez képest annál többet kell hozzá adni. Ha lv 170 lenne a maximum akkor kb +28 sintet kellene hozzá adnom. nem tudom eddig mennyire érthetően irtam le. Egyébbként szerintem valami nem stimmel az offical expekkel sem. Ha szüzen feltelepited a játékot és úgy megnézed már akkor is van eltérés helyi játék és offical között.
Létezik egy level szint generátor amit én is használok. Abban 4 féle exp igényt lehet választani. Nem tudom vannak-e ilyen sorok a game.ini-dben ha igen akkor nyertél. Nézd meg hányszor szerepelnek ezek a sorok. Úgy tippelem ha nem irtad meg még soha akkor akkor vagycsak 1x vagy nincs. Ha van mondjuk 1x számold ki mennyi exp kell utolsó szintlépéshez. Hasbol mondok számot, utolsó szintlépéshez 70.000 exp kellett,elötte 55.000. Vagyis 15.000 expet kellett gyüjtened hogy szintet lépj. Ez folyamatosan növekszik. Ha hozzáirsz kelljen mondjuk 20.000, aztán 25.000, 30.000 stb.
Idörendben én igy csinálnám. Megnézném van e dinóknak exp igény lista ha nincs lemásolnám a playerekéből és hozzá irnám mondjuk lv 150ig. Majd játékban felülnék a htára adnák magamnak jó sok expet megnézném hány szintet kapott. Amennyi az eltérés annyit adnák hozzá vagy vennék el. Ezzel azért kell óvatosan bánni mert ha megváltoztatod akkor a már meglévöknek is változik. Vagy nagyobb lesz vagy kevesebb lesz a szintjük, és neked is ha playerét változtatod meg.
Bele irás nélkül szerintem nem lehet megváltoztatni. Csinálj mentést a konfigodról mielött megváltoztatod
Tehát igy kell hogy kinézzen.
LevelExperienceRampOverrides=(ExperiencePointsForLevel<0>0>=5,ExperiencePointsForLevel<1>1>=20,ExperiencePointsForLevel<2>2>=40,ExperiencePointsForLevel❤️>3>=70,ExperiencePointsForLevel<4>4>=120,ExperiencePointsForLevel<5>5>=190,ExperiencePointsForLevel<6>6>=270,ExperiencePointsForLevel<7>7>=360,ExperiencePointsForLevel<8>8>=450,ExperiencePointsForLevel<9>9>=550,ExperiencePointsForLevel<10>10>=660,ExperiencePointsForLevel<11>11>=780, .... ExperiencePointsForLevel<150>150>=117400)
Vagy 6 napja játszottam utoljára.
Tegnap este akartam megint és el kezd 26 GB-ot le szedni meg telepit már nem is tudom hány órája ....
H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k
Shigoisland pálya, a szorzók egy kicsit meglettek piszkálva. Nem egységesen ad expet hanem elosztva.
Kill 5x, craft4x, harvest3x,speci2x és generic1x szorzó. Vagyis elvileg, dinó ölésre ad 5x szorzót stb. Max level szint player lv 200, és lv 175 nél automata megadja összes tek engramot. Vad dinó szint lv 450. Tamelt dinó +100 szintet húzható. Harvest 5x, baby és tame 10x
Bocsi,de ami fontos lehet, minden player maximum 100 dinót tamelhet és 1300 db épitő elem használható fel egy területen.
Most kivan kapcsolva (ha minden igaz) az autodestroy de ha be is lesz kapcsolva 30 nap inaktivság után (van ami 15 nap) elkezd minden lebomlani majd és a magára hagyott magányos dinók elfognak pusztulni. Ami még érdekes lehet, van egy mod amit engramokban csak én látok illetve vannak hozzá tárgyak amiket szintén csak én látok admin modban. Ezek segitségével tudok berakni például fészkeket, dinókat, resourcekat, akár olaj lelö helyet, bármit. Ha például a tenger parton vagy a viz alatt találtok egy padot azon nem pihenni kell hanem szétverni mint extin 😊 Van tek barlang is és több kis dungeon, köztük egy a tenger alatt egy barlangban. Vannak wyvernek is. 5 nagy szigetből áll a térkép. Minden sziget egy fensík ahová a partról általában csak egy helyen lehet felmenni. Van tenger alján is obeliszk.
Lesznek random helyeken (titkos=találd meg) örökbe fogadható vad dinók és fészkek benne termékenyitett tojásokkal. Most még nincs de rakok be gachát, velot és rock draket. Deinon még filozok. A partok sok helyen spawn pontok is. Ha nem szeretnétek hogy valaki a házban spawnoljon kicsit odébb épitkezzetek. Az auction house és a tcs reward mod egybe van kötve. A tcs reward modban egy amolyan pont gyüjtö rendszer. Amikor valaki online idönként kap x pontokat, amiért vásárolni lehet. Érdemes megnézni a vaultot mert jó cuccok vannak bent. Van még sok más de azt már játék közben is fel lehet fedezni. Ha találtok hibát léci szóljatok és ha tudom javitom. És ha segitség kell akkor is.Ja és nincs classic flyer. Nem lehet spedet húzni se tolatni. Én a tolatás miatt raktam be anno.
Modok. Talán soknak tünik de nem az 😊

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.02.27. 00:53:10