Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

176.57.160.21:28600 A New Life server játszom, saját futatott szeróm ha van valakinek kedve csatlakozzon. Egyedül játszom PVE.
Modok S+ meg gyűjtök. A szedés gyorsabb mert, kevés az időnk játszani. Rangarok map.
3 Hónapra fizetve van. És még háromra be akarom! Tervezem az aberration lényeket is betenni, ha megjelenik.
Utoljára szerkesztette: Stief, 2017.11.27. 10:49:07
Sztem az ilyen kis létszámú belterjes szerverek nagyon rövid idő alatt unalomba fulladnak, főleg ha még password is van rajtuk, mert egyszeren csak pár ember kedvén múlik az egész, ha 1-2 megunja akkor kihalt lesz, egyedül játszani meg elég egyéni dolog hogy ki szeret és ki nem, de sztem az vitán felül áll hogy több emberrel együtt játszani mindig jobb mint egyedül.

Tudod hogy hol van a nagylétszámú, stabil és admin visszaélés mentes szerver, nemtom mit variálsz a noname szarokkal 😄 Indits új karit ragnán azt hajrá... 😊
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.11.27. 10:42:40

Próbáltam úgy lőni a szorzókkal, h ne legyenek elszálltak, és bár ez dedikált szerver, de általában leállítom, mikor nem játszom vele. Ezt mondjuk inkább biztonsági okokból teszem (otthoni linuxos szerveren futtatom), látván a játék bugjait el tudom képzelni, h arra kb nulla erőforrást pazaroltak, h a kód hackelés szempontjából biztonságos legyen.
Viszont egy clusteres szeró marha praktikus tud lenni, ezt mondjuk nem írtam, de a kis gépem tud futtatni egyszerre 2 szerót, amik között tudok közlekedni.
De ez a játék alapvetően olyan, h az elején rendesen sokszor halsz, de mikor már fel vagy cuccolva, vannak rendes állataid, akkor olyan nagy meglepi már nem lehet, csak vmi hülye bug, vagy vminek a csúnya benézése. Plö collector mos sem szükséges, ha vannak a törzsben mittomén 4-en, és időnként mindenki ránéz az állatokra, h tojtak-e. Vagy nagyobb törzsekben elég jó kis munka megosztás van.
Köszi, akkor valszeg ezt a beállítást fogom használni!

EGYÉB!
Van 2 haverom, akik maguknak futtatnak 10 slotos jelszavas szervert. Ha igény van rá, beszélek velük (mi alapból ott játszanánk) talán Ragnarokon, mivel ott minden van. De ha jönnétek még, akkor közös konferencián összeülünk és megbeszéljük mi hogy legyen. Én nyitott lennék rá, és akkor nincs az, hogy egyedül játszunk, lesz kivel társalogni közbe, meg ilyan-olyan csere-berék.

Aki benne lenne ebbe, jelezze itt,de a legjobb, ha felvennétek Steamen. Ezt akár már ma, vagy a napokban el lehetne indítani. A két tulaj srác, nyitott mindenre, lehetőleg értelmes modok berakását támogatnám, illetve amit ncc1701 leírt szorzók, sem rosszak, talán kicsit lehetne "nehezíteni" rajta, mivel ez a szerver futni fog, szóval telik az idő, akkor is ha nem vagy online.
Megint egy eszembe jutott, kikapcsoltam a no clipping-et, vagy mi a tökömet, vagy hogy mondják, így sokkal sűrűbben tudom tenni egymás mellé az építő elemeket.
Ja, van még egy reuseable grappling hook/ejtőernyő/bola modom is, nagyon hasznos!
Üdv a klubban! 😊

Egyébként tényleg lassan érdemes lenne átbeszélni ezt a dolgot, és a több single playeres akár játszhatna együtt is egy jelszavas szerón. Volt már ilyen felvetés, akár vissza is lehetne rá térni, bár sok hangulatom nincs újrakezdeni nulláról, de csapatban azért másabb lenne nyilván.

Nálam annyi van, h 4x xp, 4x taming, 50x breeding, és vmi 100x hatch speed, vmint a spoil time-ot beállítottam 3, vagy 5x-re. Nyilván a mating timeot, és az ide vonatkozó mating gyakoriságot is átkavartam, jelenleg 15-20 percengént lehet szaporítani az állatokat, de én szeretek breedelni, és sokat is csinálom. A metal nodeok respawn idejét levettem 0.1-re, h ne kelljen várnom sokat, mire visszamehetek farmolni, ha kell, így kb fél óránként respawnol ugyanaz a node. A loot minőséget felhúztam 5x szorzóra, mert azelött ~6-800 óra játék után is csak képen láttam értelmes mastercraft/ascendant itemet. Az imprint bónuszt 10%-al növeltem még, kb ennyi. Cave flyers enabled, illetve gondolkodom még rajta, h engedélyezzem a cave buildinget is, centeren van olyan barlang, ahová olyan dínó kellene, ami képes víz alá merülni, illetve repülni, amilyen pedig nincs. 😊 Majd meglátom.
Sem állatok, sem a karakterem nem kap semmiféle irreális bónuszt, nálam a többi beállítás alapon van.

Modok igazából jó esetben nem a dolgodat könnyítik meg, hanem plö nem kell azzal pöcsölni, h szeded a kakát, és hordod a compost binekbe, vagy a bogarakba. Illetve mivel ez a játék úgy van megírva, ahogy, ezért sok minden igazából multiban működik jól, single playerben irreálisan sok idő. Illetve automatizálni bizonyos dolgokat. Másik pedig, egyes játékok az ellenfelek erősségét aszerint állítják be, h mennyi emberi játékos van ellenük, itt ez nincs, x ereje van akkor is, ha egyedül vagy, és akkor is, ha 10-en vagytok, ez barlangban szerintem irreális, van, amit egyedül a legjobb gearben sem lehet reálisan megcsinálni, de 2+ embernek már kb easy. Még erre kell vmi korrektet kitalálnom, centeren vagy egy barlang 2 szükséges artifacttal, amit még nem szereztem meg.

Ami nekem mod telepítve van:
-Classic flyers: lehet pakolni a madarak sebességére, nem azzal akarom elb@szni a gép elött az időm, h csak repülök
-Egg n poop collector, a joan féle: szintén a tököm foglalkozzon azzal, h kakáltassa a malacot, szedje össze a poopot, csináljon belőle fertilizert, majd ezt pakoljam széjjel a ~250 crop plotomba. Plusz ugye ha nem vagy jelen, akkor nem tojnak az állatok, ezért lehetne állandóan lesni azt, h hol van tojás, ez í]y automatikus.
-Egy ammo pools mod, amivel szét tudom szóratni a turretekbe a skulókat központilag, és azok beállítását tudom módosítani egy helyen
-Super spy glass, h ne témeljek be 150-es hulladék rexet 4k élettel, és/vagy 190% dammal
-Builders Helmet: hogy fel tudjam venni azokat a letett elemeket, amiket a játék "érdekes" snap pontjai miatt nem oda teszi, ahová zölden kijelölte, hanem máshová
-Swim clear scuba mask: hogy lássam víz alatt, h merre van plö az alpha mosa, ne kelljen szó szerint órákat úszkálnom, mire ráakadok

Egyelőre ennyi. A classic flyersig tartottam magam, h nó mod. 😊
Srácok, akik singleplayerben toljátok, saját szerón, letudnátok írni, hogy milyen szerver beállításokkal játszotok? Most kicsit kiégtem az unoffi pvp-től, officialra meg sajnálnám az időt, meg oda 10 aktív player alatt nem is mennék, ami sajnos nincs meg jelenleg. Szóval gondoltam csatlakozok azok köréhez, akiket még nemrég nem értettem, miért játszanak egyedül. Hát most nekem is így van kedvem játszani, bár tudom úgyis megunom, de legalább addig elvagyok még, meg mondjuk nem megy a picsába 80 órám.
Illetve még modok is érdekelnének, nyilván szelíd keretek között, amitől nem lesz irreál könnyű és irreál furcsa a játék.
Sziasztok!! Közérdekű infó!!
A Flaming Skulls szerver egy trágyadomb. Admin van az alfa tribeban, a minap megtámadtuk őket egy kisebb roham keretein belül, ahol elvesztettek vagy 10+ sárkányt, meg néhány dögöt, nem is ez a lényeg, hanem érdekes mód, rá nemsokára az egész törzs ki lett bannolva.
Addolás gyanúja is felmerült már, de nem volt rá bizonyíték, és nem is nagyon foglalkoztunk vele.
Aki teheti, vagy épp nincsenek komoly céljai, azok kerüljék a szervert.
3 hetünk ment a levesbe.
Sziasztok!
Lehet nincs igazam,de szerintem valami nerfeltek megint a játékba.Legalábbis ma valamit frissített.Elmentem megnézni,mennyi olaj jött össze az olajpumpánál.Hát eléggé csalódtam,pedig a héten még nem néztem meg 24 db volt benne,és a három pumpából lett vagy 57 db.Múlthéten kiszedtem 500-600 db.
Rájöttem az arthropluera elleni hatásos módszer: thylóval mellé úgrani, és nem hagyni, h rám forduljon, így nem tud leköpni. Nameg messziről a gránát. 😊
ez jó!!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Még egy tanulság: ezentúl viszek b@szó rexet is. 😊
Most jutott eszembe, mikor bementem, rohadt alaposan körbe néztem, és nemhogy alpha rexet, de simát sem láttam a környéken. Egy 150-es carno sétálgatott, de azt a macsek lecsapta.
Frankó volt. Center, nyugati lava cave. Úgy szoktam csinálni, h csapatszállító motorboatra ráparkolok a macskámmal (most 313-as szintű, 8k hp, ~650%dam), odahajókázok a helyszínre, kikötök, bemegyek, khozom az artifactot, és ezt tetszés szerint ismétlem. Barlangban elszórtam az összes gránátomat, én barom nem vittem rakéta vetőt most. Raftomon van 11 plant-x, és 4db auto turret, mint all targeten. Jövök kifele, látom egy 150-es rex, és egy 145-ös alpha szemet vetett a ladikra, és igencsak forgolódnak. Az alphának volt vmi 140e élete. A furi az volt, h csak a plant-x-ek lőtték, az ágyú mocorgott körbe-körbe, de nem csinált semmit (hopp, lehet a rex teste fedezékben volt a hajó testétől, és ezért nem csinált semmit, majd átteszem máshová a turreteket). Na, a lényeg, h volt nálam 50 skuló a longneckemhez, ebből már ellőttem vagy 10-et a barlangban. Jófajta 740%-os, sebez 1450-et testre. Kis fogócska után (meglepődtem, h a breedelt q gyors saber csak ugrálva tudott elszökni az alpha rex elől) felmentem egy magaslatra, és belelőttem az összes longneck skulót, közben a plantok elintézték. Kb ennyi volt, de meglepődtem marhára, már ott filóztam, h elhúzom a rexet, de ugye alig vagyok gyorsabb, ez nem opció. 😊
Tanúlság leszűrve, máshová átteszem a turreteket, illetve tettem még a hajóra 4 plant-x növényt.
PiszkosFred
Kerd el tole a profilja linkjet, es ott kattints a felvetel baratkent opciora

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Én arra tippelek nem jó helyre irod be a keresett nevet.Nem oda kell beirni ahol a már meglévö barátaid vannak hanem középen a nevedre kattintva, Barátok
https://kephost.com/image/E2Km

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Sziasztok!

Ismerős vacillál, hogy megvegye a játékot, de nem biztos, hogy elég a vasa. Szeretném neki megosztani steamen, de az istenért nem tudom barátnak jelölni, mert a nevét beírva nem találja???
Ez már másik ismerősömmel is előfordult. Őt se tudtam régen megtalálni. Mi lehet az oka?? Mit csinálok rosszul?
Úgy hogy nem baszogat mindenki-mindenkit minden nap, azért volt " "
De akkor amit előtte te megszereztél tervrajzos állatok.Azok eltűnnének,és azok jelennének meg amit én használok.Én szívesen oda adom ha szeretnél vele játszani,de csak akkor ha leírod,hogyan töltsem fel a mentést meg ami kell,mert nekem a ragnarok save mappa az vagy 1,41 GB.
Szia.
Nem hagyott nyugodni egy dolog. Emlitetted,hogy attol tartasz ha eltünik egy mod akkor elvesztesz vele mindent amit épitettél.
Kipróbáltam ezt a dolgot az advenced arhitectura moddal. Ez a kastély épitős mod. Amit linkeltem videót,hogy hol tartok a kastélyommal ezzel épitettem. Kivettem ezt a modot. Az utolsó szál gerendáig eltünt minden ami ezzel lett épitve. Majd a mentésből vissza raktam ezt a modot. Mindent amit a mentés idejéig épitettem hiánytalanul vissza rakott. Mindössze egy szépség hibája van a dolognak. Azon a területen ahol épitettem, az épités elött kivágtam a fákat, bokrokat, szétvertem a sziklákat, kipucoltam a területet. Ha elég ideig vártam volna a mentésből való vissza állitásig, azon a területen ismét spawnoltak volna a sziklák és fák, igy ha vissza épül az épitmény, egybe rakja a sziklákat és fákat az épülettel. Újra kikell pucolni a területet de az épitmény vissza állitható.
Mi több, egy ötlet amit szivesen kipróbálnák ha te is benne vagy.
Amit épitettél, ugy sejtem van rá lehetöség hogy átadd nekem. Egy kis trükkel még a te karaktereddel is tudnák játszani a gépemen, helyi játékot. Ehhez csak az kellene, a mentést fájlját, a savedarks mappából,ha jól tippelem Ragnarok_és dátum idöpont.ark nevü fájlt ami kb 30-50 mb körül van feltöltenéd valahova ahonnan én letudom tölteni, ha azt berakom az én mappámba megjelenik az épitmény amit te épitettél. Ugyanez érvényes lehet a profil fájlra is. Mindössze átkell neveznem sima átnevezéssel. Mert ugye ha csak az épitményt viszem át, az nem az én tulajdonom lenne még az én gépemen se helyi játékban. Ahhoz szükség lenne a te profil fájlodra is.
Ezt csak érdekességnek mondtam el, hogy ez is lehetséges ha valaki ilyesmin gondolkodna.Igy akár az is megoldható,hogy mondjuk te keltetsz egy sárkányt, és azt át tudod adni másnak, ilyen módon. Ez nyilván csak helyi játékban müködne, illetve olyan esetben ha valakinek van saját bérelt szervere. Röviden, amit te helyi játékban épitettél, minden további nélkül át lehet telepiteni egy bérelt szerverre is.És a mentésből vissza lehet állitani mindent. <#wink>
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.11.23. 18:28:09

Sok a heppi raid. 😊
Miben barátságos egy pvp szerver?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Annak mehet a bogyó!

Iron, ha érdekel egy "barátságos" pvp szerver, aktív 5-6 taggal ragnarok mapon, akkor írj steamen!
Szeretnék tőletek kérdezni,ha oviszt szelídítek azt sütivel lehet.Ha nevelek oviszt azt lehet bogyóval,vagy annak is süti kell?
Köszönöm.De sikerülne neked is,csak türelem kell hozzá,és látnod kell magad előtt azt amit szeretnél építeni,mit hogyan rakj.
Utoljára szerkesztette: T62A, 2017.11.22. 20:57:48
Nagyon jó lett. Gratulálok hozzá. Jó sok munkába kerülhetett, és türelembe. Nekem ilyen nem mostanában sikerülne. <#wow1>

Sziasztok
Volt egy videó ahol a ragnarokon épített valaki egy nagyon szép bázist,kastély elemekből ami nekem is tetszett.Mivel ezek az elemek csak mód által elérhetőek,és nem szerettem volna úgy megépíteni,hogy ha valami miatt gond lenne,akkor az egész rá fordított időm kárba menne,mert eltűnne minden,mivel sajnos magában a játékba nincsen beépítve.Na most nekem sikerült olyan bázist csinálnom ami szerintem majdnem olyan mint egy,nem is tudom minek nevezzem bázis,vár,kastély.Döntse el mindenki minek hívja.Nekem megmondom őszintén tetszik,és nem azért mert én csináltam,hanem volt mire alapozni,mivel már Izlandon építettem.Maga az építés nem egy nagy durranás,mivel nincsenek több szintek,lift stb. Nekem az volt a célom,hogy legyenek bástyák,és olyan területem ahol elférnek sárkányok,meg más állatok.
Rakok be videó linket,az első link az a nappal lesz.A másodikban pedig éjszakai fényben mutatom be nektek,azt is tudnotok kell ezeket nektek készítem,magamtól.Így hálálva a sok segítségeteket,mivel sajnos mást nem tudok adni,így viszont lehet találtok benne egy két megoldást,és fel tudjátok használni amit ti építettek.
1 nappal
2 este
Island az alacsony szintű dínól végett ideális, kicsi kezdő map. Utána lehet átmenni másik mapra, már feltéve, h clusteres szerverekről van szó. Ragnarökön, centeren már szép szintű dínók laknak. Illetve islandre muszáj visszanézni, ott könnyű a pók, és a majom boss, a sárkány viszont elég hard, azokat a tek cuccokat inkább ragnarökön szokták unlockolni. És ugye islanden van egyedül az ascension barlang "érthetetlen" módon...
Most böngésztem a magyar szerverek közül,egyik helyesebb mint a másik,még nem tudom hova menjek.PvP-t nem nagyon akarom ha lehet még mindig.Islandon meg kevesen játszanak már,inkább centeren vannak többen.

PiszkosFred
Transzfer egy kihaltabb szerverre, osszeszeded a cuccost majd transzer vissza 😊

Bezzeg mikor én játszottam anno,nem pörgött ennyire a topik.D Uh,jó lenne visszatérni,megint jön a téli event,tavaly sokat produkáltam benne.Igy hogy nerfelték a madarakat,nemtudom hogyan lehet majd gyorsan elérni a potyogó ajándékokat.

Jut eszembe, ha alulról a másodikra van írva ez, angolul az a fortitude, magyarul nem tudom, mire lehetne fordítani. De a hideg/meleggel szembeni ellenállást növeli. Ebbe mondjuk ha nagyon jó geared van, csak 1 pontot tennék, ezt is csak azért, h a troodoon 1 ütésétől ne feküdj le pihenni kicsit.
Ha megteheted, használd angolul, mert úgy egyértelmű. A magyarítás régi, illetve így sikerült. Amúgy staminára gondolsz, azaz kb kitartás lehetne a fordítása. Plö mennyi ideig tudsz futni.

Attól függ, mire, mit akarsz csinálni? Pvp, pve, ilyesmi.
A karakter lapon a szívósság mit takar pontosan?
Illetve tudna mondani mutatni valaki valami értelmes pontelosztást?

Egyenlőre eddig jutottam vele. Előre is bocsi a rossz hang minöségért.Most ez a bemutatás kedvéért admin repülésböl mutattam be de nyilvány a playerek nem repkednének.
Az alsó szinten kisebb, gyenge dinók lennének, mondjuk kigyó vagy bogarak, és ez mellett lennének valahol elrejtve ládák amiben például létra lenne, aminek a segitségével lehet tovább menni.
A felső szinten lenne valami keményebb dinó, hogy valami harc is legyen és ne csak szinte ingyen legyen a jutalom. A ládákban például lenne 5000 gázolaj, szilika gyöngy, ilyesmi. De egy lehetöség eszembe jutott. Ha mondjuk a csata szintere kivül lenne egy zárt udvar szerüség és ugy lenne megoldva semmiképpen nem lehetne kikerülni az örzö dinót, megkelljen vele küzdeni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.11.21. 15:35:00

Tégy le auto turreteket wil only-ra állítva, azok majd lelövik a dínókat. 😊
PVE fut a szerveren. Ez a kastély lenne amit egyszer emlitettem. Nem tamelt dinókat raktam be hanem vad dinókat idéztem oda adminból.
Azt gondoltam ha nincs ott senki békésen sétálnak majd föl alá és csak akkor lesznek agresszivak ha valaki oda megy a kincsekért.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.11.20. 23:27:01

PiszkosFred
Pvp szerver kornyezet es agressziv dino beallitas.

Hát most lenne egy kérdésem. Megépitettem egy 2 szintes kastélyt. Alsó szinten egy kissebb labirintus, felső szinten királyi lakosztály. Ebben a királyi lakosztályban lennének a végsö jutalomként ládákban minden féle kincs. Ugy terveztem berakok pár dinót, avagy kő golemet, amit ugye lekéne győzni a bátor vállalkozónak. Csak hogy eddig amit beraktam mobot, dinót,... egyszerüen nekiállt szétverni a berendezést. Próbáltam azt is hogy elmegyek messzire hátha leáll a rombolással de sajnos nem. Lenne ötlet ezt hogyan lehetne megoldani ?
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.11.20. 23:02:22

Nem volt kérdés, történés. 😊 Részemről építkezés/farmolás/mutáció várás van. 😊
Levagyok tiltva vagy csak szimplán nem irt senki 2 napja ? <#awink>

Bocsi. Ezt benéztem. Nem megromlott hanem eldobtam mert újra éledtem. Viszont ha beirom hány óra legyen, ott meg is áll az idö, nem számlálja tovább. Talán restartnál tovább megy

Köszönöm. Bevallom közben én is megtaláltam a googleban és ki is próbáltam. Ami volt nálam sült húsinak még volt 32 perce. Meg is romlott egyből amint elöbbre állitottam az órát. (Nem tünt ugy eltelt volna fél óra)
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.11.18. 21:21:25

Persze.

SetTimeOfDay 12:00
Gondoltam kipróbálom milyen a 24 órás napi ciklus. Pech, a játékban is pont éjszaka van 😊 Amugy lehet valahogy szabályozni hogy hány óra legyen a játékban ?

Ezek a dolgok valós időben vannak megadva. Én felhúztam 3, vagy 5x-ös időre, mert elegem lett abból, h berohadt minden, és csak hordtam a kaját/bogyókat az etetőbe.
Amit még nem tudok,hogy például a nyers hús romlási ideje. Ha az erre vonatkozó konfig beállitást felhúzom. Irja mondjuk, 5 nap múlva megromlik. De ez most játék idö vagy valós idö ? Mert ha játékbéli napok akkor minnél rövidebb egy napi ciklus annál gyorsabban romlik meg ?

Semmi, de van olyan állat, ami csak éjjel aktív. Ilyesmi maximum. Ha ilyeneket nem használsz, akkor akár ki is kapcsolhatod az éjszakákat szerintem.
Ez OK, csak azon gondolkodtam vajon van-e valami szerepe például az éjszakának. Van olyan játék amiben például csak éjjel jelenik meg valami boss, vagy éjszaka kapok bonuszt egy statra, vagy... Arkban, például valami függ a napok számától, gondolok például arra hogy egy tamelt dinó gyorsabban fejlödik, vagy valami más ami összefügg ezzel