DiRT Rally

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bosco05
Ez nem azért EA mert rá vannak szorulva, hanem azért mert valami újat akarnak csinálni. Nem értelek titeket tényleg. Nyitnak a játékosok felé, meghallgatják a kritikákat, erre mi itt háborgunk a fórumon, hogy ááá nem hiszem én azt, meg úgy se fogják... Honnan tudjátok? Próbáltatok egy értelmes angol mondatot összerakni és elküldeni nekik? Leírta bármelyikőtök is, hogy milyen alapvető dolgokat kéne nekik változtatni, adott esetben újraírni? Nem? Akkor itt az ideje és ha ősszel is ugyanitt tart az egész, akkor lehet hőbörögni, addig nem... Nem rosszindulatból írom ezeket amúgy, de TV2-n éjfél után nem jósolnak így előre, ahogy ti most...
alma2
kiprobaltam azert ezt az ffb-t, monacoban is, tisztan lehet erezni vannak jeges utaszakaszok, jobban jegesek, stb a grafikaval nincs szinkronban, de szepen kezd felpuhulni az egyre csuszosabb szakaszokon. Viszont itt megint azt erzem, hogy egy dodgem arcade jatekot iranyitok, igy nem eroltetem ezeket a reszeket.
---
utana olvasok ennek a csikozasnak, mert itt nagyon bosszanto. Megnezem dirt3-ban, mi a helyzet.

szerintem

lac coo
AC ban nekem is volt, aztan amiota nvidiam van megszunt. Itt sem latom, minden tokeletes.

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

alma2
ja viszont is itt van az a csunyasag, mint Ac ben is, van volt. Hogy bizonyos fak csikosak. mintha minden masodik sor lenne csak kirajzolva beloluk.

szerintem

lac coo
Jah, fizikaban a legzavarobb, hogy barmilyen meredek falnak is utkozik oldalrol, felmaszik ra !:-)

lac coo
Reverse palyak vannak, persze, meg egy nagy terkeprol vannak kivagva az adott szakaszok, elvileg ismetlodhet is egy-egy resz....

Na leteszteltem a csúnya verziót, és egészen tetszetős. Viszont szerintetek mi az ami legjobban ront a teljesítményen? Mert akárhogy állítom mindig csak 42 fps van.

lac coo
En mar minden kormanyszoget vegig neztem, minden saturacioval, de nem erzem linearisnak!
Vagy az elejen doglott majd utana egyszer csak beharap, vagy az elejen harap es utana lustul el, es kacsazok egyenesben mint barom :-)

alma2
Nekem ezzel mar teljesen elvezheto murvan. a leglenyegesebb dolog szamomra, amikor picit elemelkedik az utrol a kocsi erzem, ahogy visszater az utra, ujra tapad. Nem raz feleslegesen, mint alex modositasanal stb. Persze most hogy mukodik azert kijon egy csomo anomalia, pl ha sziklafalhoz vagy barmihez kozeledsz az ut szelen mindig elrantja a kormanyt es hasonlok. De en mar ezzel boven elvagyok murvan.
Viszont itt is van palya szakasz ismetlodes, most hogy mentem tobben, sot visszafele is van beteve palya.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.04.29. 21:26:29

szerintem

lac coo
En a korai kiadast nem tudom mire velni!
Egyszeruen egy CM nem szorul ra erre.
Ismerve az Ego motort ezt a jatekot kb csak ossze kellett lapatolni....
Max a palyakat modelleztek nullarol, ha nemvoltak meg ezek...

Most vagy a leheto legkisebb kockazattal tenyleg megprobalnak valami komolyabbat csinalni, mert aGrid bukott, tavaly mar az F1 is, gondolom az AC is szurja aszemuket, hogy egy garazsproject a ma leginkabb felkapott autos jatek, megprobalnak ok is komolyodni.

Vagy, vannak annyira pofatlanok, hogy szemrebbenes nelkul bekamuzzak ezt a szimesebb dolgot, esavegen tenyleg egy moddoltdirt lesz, eladnak meg egy szemetet a nepnek ! :-)

Szabi
majd összevágunk hozzá ordibálós magyar hangokat 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.04.29. 21:06:48

"Nulla tenaci invia est via"

Alexease
Az F1 valoban sokkal jobb. Erezni hogy kicsit kamu, de mar hasznalhato. Gondolom sokat szamit ehhez a megoldashoz, hogy ott egy brutal kemeny es alacsony felfuggesztes van, durvan tapado szeles gumikkal. Itt a csuszkalastol es a kerek kiprogresektol kicsit/nagyon elhal a dolog.

Nalam a kormanyzas jonak tunik, linearis meg ami kell. Nem a kiporgo vagy csuszo kerekek miatt erzed hogy nem fordul rendesen? Vagy menetkozben kivulrol latod?
Alexease
Ez a "korai alfa" azert erosen csaloka😊 Az ilyesmit max egy nullarol irt, teljesen uj engire lehetne ertelmezni. Ez egy 10 eve kiforott cucc. Kinezetre es mukodesre lenyegeben nem kulonbozik a korabbi evek Dirt/Grid/F1 cuccaitol. Minden ugyanaz. Ha esetleg tettek volna bele normalis cockpit es FOV allitast, kormany kalibraciot es elfordulas allitast, az auto setuphoz kormanyattetelt es hasonloak, akkor azt mondom, valoban belenyultak.

Valszeg kicsit jobban athangoltak az eddigi parametereket (gumi, ut, felfuggesztes stb.), kidobaltak a nagyon arkados dolgokat, aztan ennyi.

A tovabbi fejlesztesek, nagyreszt tartalmak lesznek. Az oldalukon is foleg a belekerulo tartalmakat reklamozzak, mint fejlesztesi utemterv😄

Egyelore sikerult beallitanom ugy ahogy. Ami most zavar, igy hogy elesben tesztreltem, a motorhangtol alig hallom a fickot, gozom sincs merre kell majd menni😄D Meg jo hogy korabban ezt reklamoztam, hogy igy az igazi😄DDD
akyyy
+ fav.
megvettem 😄DD

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

lac coo
Nekem még az F1 szinvonalat sem sikerült elérnem ...😊
Az is kamu, meg buta, de legalább mindig annyit fordul a kerék mint a kormányom, semmi anomália, érzékeny, kevésbé érzékeny zónák stb ...
Itt bárhogy állítom mindig vannak bajok a kormányszög elején ....

Meg F1 ben legalább erősre állított FFB-nél ,volt valami kamu effekt, valami jó érzésű egészséges középrehúzás stb ....Itt lötyög, fityeg, remeg, nem akar visszatérni középre ....elég szar ...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.04.29. 20:59:35

Alexease
Pedig a progi valoban jo lenne. Most majdnem vegigmentem egy zakaszt: a vege elott 100 meterrel bezudultam az arokba, nekicsattantam a fanak, aztan kireszetelt es leallt a gepem😄D Igazi szimulacio, ez volt a bunti😄D

Mivel 10 eve tolja ezt az kormany/FFB stilust a Codies, felo/valszeg nem fog hozzanyulni:/ Allitgatnak majd eroket, erzekenyseget, esetleg tesznek be meg valami beallitast, de nem irjak ujra, az tuti.

Most probalgattam ezt azt, de max a hasznalhatatlanbol lehet hasznalhatot csinalni. Ha valoban foglalkoznak vele, meg ha igy is marad, talan ossze tudnak hozni egy elviselheto mukodest.
lac coo
Igazából nem hiszek én ebben a mindent meghallgatunk dumában 😊))

Ha lesz jobb kormánykezelés, az nem azért lesz mert sokan panaszkodnak, pontosan tudják, hogy egy ezer éves vackot tudtak csak mutatni a játékukban jelenleg ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.04.29. 20:54:29

Adam Jonas
Írd le akkor ide, lefordítom nagyon szívesen. 😊

lac coo

lac coo
Az én angolommal nem fogják érteni, asszonyt meg ezért nem zaklatom 😊)))

bosco05
Szerintem figyelni fognak a kritikákra, a hozzáállásuk egyelőre példamutató... Mindenhol írják, hogy feedback feedback és meg fogják oldani. Az Eraly Access pontosan erre jó! Használjuk akkor ki és ne ide írd, hanem nekik angolul 😊 Szerintem jobban jársz te is és mi is 😛
Szabi
azért egy korai alfából még hűdenagy következtetéseket nem kell levonni, inkább szépen jelezni nekik, hogy brutál szimulátort kérünk.. 😄

a látvánnyal, autólistával, hangulattal stb nincs gond.. már csak az autókezeléssel kéne kezdeni valamit 😊

"Nulla tenaci invia est via"

lac coo
Igazából hatalmas szégyen ,.hogy egy Codemasters, 2015-ben, egy PC-re szánt játékban ilyen gagyi, 15 éves szinten álló kormánykezelést tud csak csinálni !!! Ilyenek kb akkor voltak, mikor még ritkaság volt a kormány, és minden cég leszarta .....

Nem hiszem el, hogy nem tudnának valami normálisabbat összerakni !!! Az FFB nem vérprofi ,azt még értem ...dehogy egy kormány össze-vissza mozgatja a kereket, az már megalázóan ciki egy ekkora cégtől .....

Ezt így le is fordíthatja valaki a fórumukba ! 😊))

lac coo
Szar ez mindenhogy 😊

Adam Jonas
Azt próbáltad már, amiket linkeltem?

lac coo
Majd ráfekszek arra is, egyelőre kormány- ffb- vel küzdök 😊))

bosco05
próbáld azt, hogy jegyzed fejben hogy milyen kanyart vettél be 😊
lac coo
C2 lesz benne ? 😊

lac coo
De en tenyleg elvesztem mindig a fonalat, ha a hangot ha a kepeket nezem akkor is 😊)
Elmndja, hogy konnyu jobb, bukkano, bal jobb, bal, bal....Aztan a harmadik utan mar nem vagyok biztos benne hol is vagsok, folag ha utana megint belepofazik 😊))

Alexease
Probald ki a NASCAR-t 😊
lac coo
Vagy kicsit kevesebb kanyar 😊))

Alexease
Vagy szep zold meg piros csikok az ut kozepere, esetleg felvezeto auto ami megy elotted folyamatosan😄
lac coo
Nekem az utszelen integeto emberek kellenek, hogy jobbra te barom ! 😊)

Alexease
Elvileg lehet allitani az itiner idejet (plusz-minusz). De a grafikat (HUD) erdemes kikapcsolni, csak bekavar, jobb ha semmi zavaro nincs a kepernyon, csak hang utan megy az ember. Amugy is az az igazi.
bosco05
Itt is ez lesz egy idő után... Ezt max a generált szakasz oldaná meg, semmi más. De amúgy IRL is így van 😊 Nézd meg a magyar bajnokságot, vagy akár a VB-t... Fejből megy a 90%-a 😄
Adam Jonas
RBR-be szerinted hogy megy olyan jól az eleje? 😊 Annyit mentek már rajta, hogy álmukból felébresztve is végig tudnak menni fejből egy-egy szakaszon. (Ez RaceDepartment-en mutatkozott meg nagyon jól, amikor használtunk 1-2 addon szakaszt. A gyári szakaszokon alig bírtam a középmezőnybe is lenne, az addon szakaszon meg 1 WRC kivételével megvertem mindenkit egy nyomi S2000-es Fiestaval. 😊 )

bosco05
akkor is csúnyákat esnél, mert lesz olyan hogy tök hamar odaérsz a következő kanyarba és akkor meg fogod a fejed, hogy mondjadmááááá 😄
lac coo
Áááááá, az nekem agyhalál, én azt nem tudom követni, az ötödik kanyar után már nem tudom hol vagyok, mit mutat 😊)))

Nekem az kellene, hogy ami előttem van, azt mutassa 😊))

Totti5
Itinerből kellene menni, de ahhoz kevés vagyok, meghallok néha valamit, meg látom is mit ír ki, de erre születni kell hogy valaki kövesse pontosan😄

Egy út járható, hogy végigmegyek 15ször a szakaszon és a szopatós részeket bevágom😊) nade annak már nem sok köze van a rallyhoz😄
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.04.29. 17:32:58

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

lac coo
Nekem se sok szakasz sikerult meg tetemes anyagi kar nelkul 😊)))

Karriernek neki se allok, nincs annyi penz a jatekban....amennyi a javitsara eleg lenne 😊

Adam Jonas
Aki meg szeretné venni akciósan, május 4.-ig tudja megtenni.

Adam Jonas
Vagy itt van G27-hez egy kódsor, szintén FFB megoldásként.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<FFBEffects soloRampRate="1000" soloAttenuation="0">

<FFBEffectSelfAligningTorque device="wheel" scale="1.0"/>

<FFBlateral device="wheel" scale="1.0" velocityFactor="0.03" frictionGripScalar="60.0" frictionSurfaceScalar="5.0"/>

<FFBCollision device="wheel" scale="1.0" thresholdLow="0.6" thresholdHigh="10.0" damageZone="0" freq="15.0" length="0.3" sample="smallCollisionWheel"/>
<FFBCollision device="wheel" scale="1.0" thresholdLow="10.0" thresholdHigh="5000.0" damageZone="0" freq="10.0" length="0.6" sample="largeCollisionWheel"/>

<FFBSuspension device="wheel" scale="1.0" thresholdLow="2.5" thresholdHigh="20.0" freq="5" length="0.4" sample="suspensionWheel"/>

<FFBCollision device="pad" scale="0.07" thresholdLow="0.01" thresholdHigh="0.6" damageZone="0" freq="20.0" length="0.1" sample="scrapeCollisionLow"/>
<FFBCollision device="pad" scale="0.07" thresholdLow="0.01" thresholdHigh="0.6" damageZone="0" freq="20.0" length="0.1" sample="scrapeCollisionHigh"/>
<FFBCollision device="pad" scale="2.0" thresholdLow="0.6" thresholdHigh="10.0" damageZone="0" freq="15.0" length="0.2" sample="smallCollisionLow"/>
<FFBCollision device="pad" scale="2.0" thresholdLow="0.6" thresholdHigh="10.0" damageZone="0" freq="15.0" length="0.2" sample="smallCollisionHigh"/>
<FFBCollision device="pad" scale="2.5" thresholdLow="10.0" thresholdHigh="5000.0" damageZone="0" freq="10.0" length="0.5" sample="largeCollisionLow"/>
<FFBCollision device="pad" scale="2.5" thresholdLow="10.0" thresholdHigh="5000.0" damageZone="0" freq="10.0" length="0.5" sample="largeCollisionHigh"/>

<FFBSkid device="pad" scale="0.55" thresholdLow="0.9" thresholdHigh="1.1" thresholdMin="3.0" freqLow="4" freqHigh="30.0" load="1.0" length="0.2" sample="skidBack"/>
<FFBSkid device="pad" scale="0.45" thresholdLow="1.0" thresholdHigh="1.3" thresholdMin="3.0" freqLow="16.0" freqHigh="16.0" load="1.0" length="0.1" sample="skidFront"/>

<FFBSuspension device="wheel" scale="2.0" thresholdLow="1.7" thresholdHigh="20.0" length="0.25" freq="10" sample="suspensionR1"/>
<FFBSuspension device="wheel" scale="0.045" thresholdLow="0.06" thresholdHigh="1.0" length="0.1" freq="5" sample="suspensionL1"/>

<FFBRevs device="wheel" scale="0.1" thresholdLow="0.1" thresholdHigh="1.2" freqLow="1" freqHigh="20.0" scaleLow="0.2" scaleHigh="0.95" length="0.1" sample="revEffect"/>

<FFBSample name="scrapeCollisionLow" wave="9" envelope="61125521121"/>
<FFBSample name="scrapeCollisionHigh" wave="9" envelope="98721" channel="1"/>

<FFBSample name="smallCollisionLow" wave="9" envelope="986454321"/>
<FFBSample name="smallCollisionLow" wave="9" envelope="982312531"/>
<FFBSample name="smallCollisionHigh" wave="9" envelope="986454321" channel="1"/>
<FFBSample name="smallCollisionHigh" wave="9" envelope="982312531" channel="1"/>

<FFBSample name="skidBack" wave="9" envelope="9" channel="0" solo="1"/>
<FFBSample name="skidFront" wave="9" envelope="9" channel="1" solo="1"/>

<FFBSample name="largeCollisionLow" wave="9" envelope="98675462584" solo="1"/>
<FFBSample name="largeCollisionLow" wave="9" envelope="98765432629" solo="1"/>
<FFBSample name="largeCollisionHigh" wave="9" envelope="98675462594" channel="1" solo="1"/>
<FFBSample name="largeCollisionHigh" wave="9" envelope="98765432628" channel="1" solo="1"/>

<FFBSample name="suspensionR1" wave="9" envelope="9564720" channel="0"/>
<FFBSample name="suspensionL1" wave="1" envelope="9564720" channel="1"/>

<FFBSample name="revEffect" wave="91" envelope="9" channel="1"/>

<FFBSample name="smallCollisionWheel" wave="124689" envelope="97654321000"/>
<FFBSample name="largeCollisionWheel" wave="5697641345" envelope="9879987542312"/>

<FFBSample name="suspensionWheel" wave="64" envelope="9"/>

</FFBEffects>

Adam Jonas
Egyébként próbáljátok ki ezt, állítólag ezekkel a beállításokkal sokat javul a FFB:

Javított FFB by msportdan

Totti5
Hát nekem Fana van, de maxon az FFB és nincs nagyon.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Adam Jonas
Ez az FFB probléma valamiféle bug lesz...

Több helyen is olvastam, hogy sokaknak alig van FFB effekt. Átírják a cuccokat, mint ahogy Te is tetted, úgy már jó. Ehhez képest akinek Fanatec kormánya van, annak az alap értékekkel teljesen jó - ha átírják ezeket az értékeket, akkor meg nekik tűnik el teljesen a FFB.

Gadfly13
Valami multiplayer szerűség van/lesz benne pl. dedicated szerver megoldással?

simraceseries.com

Adam Jonas
Én annak már örülnék, ha sikerülne egy olyan rally játékot összehozni, ami ilyen RACE 07 vagy GTR2 szintű. Mármint, hogy van köze a valósághoz, nem sínautó, de ugyanakkor mégis könnyebb, mint egy hardcore szimulátor. De ez csak egy vélemény a sok közül. 😊

Alexease
Amugy jellemzo (bizonyos szinten szerencsere) a progira, mar az elso nehany kanyarban a palya mellett lehet boklaszni vagy fejteton pislogni az arokban😉 Az hogy mennyire realis, az most mindegy, de legalabb nem haromgombos jobb-ball-jobb-ball csuszkalas vagy sinautozas.