2874
  • lac coo
    maxwellhun.......

a váltoról majd rakjál be képet, milyen a szerkezet !
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.09.26. 13:58:38
  • lac coo
    előkeresem az emailcímet, hátha gyártja még ...
    megy pm .
    egyébként itt Maxwell néven szokot posztolni , vagy valami hasonló ...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.09.26. 13:54:47
  • GeriDoc
    Az zsír. Nem tudsz még egy ilyet, megvenném én is?
  • lac coo
    Itt a fórumon vettem még egy button box panelt, 7000-ért, van rajta 6 ( vagy nyolc...) potméter bemenetet meg asszem huszonhat gomb, és kapcsolót is kezel rendesen .
  • GeriDoc
    Igazából egy sima nyomórugó is elég egy menetes szárral, vezetővel. A lényeg a potméter, hogy ne egy gombot nyomjon meg, hanem hogy folyamatosan épüljön fel az erő, mint a pedáloknál. Most csinálok egy szek váltót a FREX mintájára, már "csak" forrasztgatni kell, de mechanikailag kész van, és hibátlanul működik. 100X min. váltottam már vele.:) Ha ez kész van, és lesz kedvem meg időm, lehet csinálok egy kézit is, csak ott az elektronikával vagyok bajban. Honnan szerzel olyat, ami kezeli a potmétert (a gamepad csak gombot kezel)?
  • Solt
    Nálam semmi gond a 290x-n, tehát a "mindenki" kitétel nem állja meg a helyét. :) A V500-s verzióval jött valami változás, ami textúra hibákat okozott, de már jött hozzá driveres javítás.

Egyébként ha belenézel a driverek javítási listájába, szépen látható, hogy a másik oldalon is van olyan, amikor NV logós játékban hiba van. A hiba, a munka velejárója, amíg javítják, addig semmi gond, főleg egy béta állapotú játék esetében.
  • lac coo
    Van nálunk mindenféle, majd megnézem hétfőn .
  • GeriDoc
    Nem. Az olajos az lenne, de a gázos a nulla tömegű kart szinte vissza rúgja. Olyan kell, mint ami a csomiajtókat, vagy a motorháztetőt nyitja. Vagy a Lambó ajtót.
  • Solt
    Pedig el tudnám viselni! :)))
  • Solt
    Én nem azt mondtam, hogy ez komoly szimulátor, hanem azt, hogy a Dirt3-nál komolyabb, ahhoz képest több benne a számítás, jóval szebb, és még így is jól fut még annak ellenére is, hogy jelenleg béta. Te jöttél a Dirt3-l, ezért hasonlítottam ahhoz.

RF2 meg a számolás... Biztos, hogy több dolgot számol, no meg az is, hogy nem fut így mint ez.

Akinek meg nem tűnt fel, hogy milyen minőségű a por, a köd, az eső, és, hogy ez nem okoz futasbéli problémákat, annak szerintem jó lesz a Dirt3 is! :)
  • lac coo
    Jah, gazteleszkop az jo otlet de az visszefele nem lassu ?Na majd megnezek egyet.
    Elektronikam van.
  • alma2
    tok mindegy kire mutogatsz, amd-re, vagy a codemastersre, hiszen mas jateknal jeneleg nem tapasztalom, ugyanugy mutagni lehet a codemastersre is. Ami elszomorito, hogy ok "osszedolgoznak" erre gondol az egyszeri halando, ha mar betoljak a nagy logot a jatek inditaskor, ahhoz kepest nvidian nincs ilyen problema. Na ez a rohej.
  • GeriDoc
    Pont azért oldja a hajtást, hogy ne fullassza be a motor.
    A G27 pedál potméterével lehetne megoldani, az ellenállást pedig egy kis gázteleszkóppal. Ez ugye elmozdulást nézne, vagy load cellel, ami azt nézné, hogy milyen erővel húzod. Szerkezetileg nulla megcsinálni, de elektronikát nehezebb csinálni hozzá, amit felismer a gép.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.09.26. 12:58:15
  • lac coo
    Talan egyszer ir egy jo drivert az amd es akkor nem villog...
  • alma2
    Engem egy dolog zavar rohadtul amd logo villog az elejen, erre mar fel eve mindenki teleokadja a forumot a csikos fak miatt ami amd kartyakon jelentkezik. Szoval a reszecske szimulalast feldughatja maganak a codemasters meg az amd is.
  • lac coo
    Hat ezt nem lehet hazilag, max valami szokasos kemeny gumival...
  • Hasselhoff72
    Nem bowdenes:))) hatso korbe van bele kotve munka hengeres, tehat mint a fekpedal szervo nelkul. Gondolom ezekben is oldja a hajtast az elao tengely es a hatso kozott a kozepso diffi. Regi wrc-ben igy volt. Egyebkent kuplungolnod is kell mert felfujja a motort:))
  • bosco05 #1213
    Azért ez messze van a komoly szimulátortól. Valamelyik videóban benne van hogy mennyit kezel és hát édes kevés, mondjuk egy rfactor2-höz képest. Ha kikapcsolsz kb 3 effektet a menüben egy az egyben Dirt3 a graf, csak jóval rosszabbul fut. Egy Assetto Corsa egy RF2 egy iRacing, de még egy ezer éves Race07 és 600x több dolgot számol mint ez. Nekem nagyon tetszik a játék, de kb annyit tud hogy esős út, havas út, murva, esős murva, és ezek pár kombinációja jobb és rosszabb minőségben. Ezen sokmit nincs számolni. Az RF2 na az számol gumitól elkezdve aszfalt hőmérsékleten át gumizódáson keresztül mindent real time-ban. Persze biztos jó dolog ez a részecskeszimuláció, de ha ezt nem mondták volna, hogy benne van, kb kutya nem veszi észre :D Azt mondjuk adom hogy ami itt bejött megy az f1-be, de eddig semmi xtra.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.09.26. 12:50:27
  • lac coo
    Mai modern wrc ben hogy mukodhet a kezifek erzesre ?
    Mint a rendes autoban , egyre nehezebb huzni? Vagy mint egy sq valto gyakorlatilag csak kapcsolo ?
    Akarok csinalni egyet de fogalmam sincs milyen kell...
  • GeriDoc
    Szép átkötés. Ilyen szimuláció autós szimben teljesen felejtő. Már a gyújtás/indítás kombó sincs bennük, mert túl sok az embereknek. Főkapcs/ac/indítózás az olajnyomás miatt/gyújtás/indítás meg teljesen elképzelhetetlen. Pedig a legjobb része a dolognak, ahogy életre keltem a Huey-t.
  • Solt
    Digital Combat Simulator

Ez csak a rampstart, 8-10 perc mire életet lehetsz a helibe! :)

http://youtu.be/8HrJF1Z7n4I
  • lac coo
    Azmiaz a DCS ?
  • Solt
    Ugyanúgy néz ki? Szerintem nagyon nem, ráadásul én grafikai hibákkal sem találkoztam. Ha a videó nem adja vissza, próbáld ki egymás után őket. Én ilyen esőt, port, ködöt még nem láttam sehol, főleg úgy, hogy nem zabálja fel az fps-t. DCS alatt, ha a helivel felkavarod a port, harmadolja az fps-t, úgy megfogja a CPU-t. ArmA-ban dobsz egy füst gránátot majd belesétálsz a füstbe, feleződik az fps. AC-t is megfogja a por ha lemész a pályáról, a gumi füst dettó.

(Egyébként a lentebb linkelt videóban a fejlesztő srác elmondja mik az újítások.)

És akkor ott van még a fizikai része, ami jóval jobb mint a Dirt3-ban. Nyilván nem egy DCS szimuláció terén, de minél összetettebb a fizika, annál erőforrás igényesebb a játék. Itt az aszfalt kivételével gyakorlatilag teljesen hihetőre belőttek mindent, és emellé még jól is néz ki úgy, hogy nem kell hozzá csúcs gép. Ha minden játék ilyen lenne kiadás után, mint ez béta állapotában, egy szavunk nem lehetne. :)

Ez nem az AMD-nek teszt játék, hanem inkább a codamasters-nek. Gyanítom ami itt jól működik az megy majd át az aktuális F1 szériába. Emellett persze egy jó példa lehet arra, hogy a részecskeszimuláció így is megoldható. Szívesen látnám ezt pár játékban. :)

• bosco05 #1207
    Hát igazából olyan nagy dolgot nem vettem észre. Hűtés nélkül is kinyomtam a szemét mindig baja nem lett... Szóval ezek a dolgok szerintem még váratnak magukra.
  • Musicking
    Valaki a bajnokságok alatt találkozott műszaki meghibásodással? Mert az AI-nál jól mutat az a szöveg hogy olajelfolyás, váltó meghibásodás meg hengerfejproblémák, stb. Igaz a full damage-n kívül nem volt még 70%nál rosszabb állapotú járgányom és a korábbi részekben következményei voltak a tartós magas fordulatszámnak (turbo leó vagy drasztikusan csökkent a motorteljesítmény) és a rossz visszaváltásoknak is (pl kiesett 1-2 fokozat).
  • bosco05 #1205
    Ezt olvastam és nagyon jó és értem is. Máshol biztos nagy haszna lesz, de mire megyünk vele a dirt rallyban, mikor 3 effektet leszámítva ugyanúgy néz ki mint a 2011-es Dirt3 csak sokkal szarabbul fut, mellette egy valag grafikai bugot produkál. Ez nem világos csak, a többit értem. Vagy ez amolyan "teszt" játéka lett az AMD-nek és ha bejön, akkor olyan játékban is viszont látjuk, ahol gyakorlati haszna is lesz?
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.09.25. 22:41:30
  • Toby0501
    Mivel épp az optimalizáltságról volt szó a napokban, magad is rájöhettél, hogy van értelme, HA AMD kártyája van az embernek.
    Az AMD által kifejlesztett rendszernek pedig nagyjából annyi a lényege, hogy csak azokkal a részecskékkel dolgozik, amit egyébként is lát az ember, a nem szükségeseket pedig kivágja. Bővebben itt.
  • bosco05 #1203
    Na így már érthető, bár ebből sokat még mindig nem látok. Pontosan mit is jelent ez a részecskeszimuláció? Nem túl látványos változás, ha észre sem veszem (vagy csak én vagyok a balek). Nem inkább az van, hogy az amúgy erősebb Nvidia kártyákat direkt lehúzzák? A PhysX is egy vicc volt az Nvidia részéről, a borderlands-el erőlködtek egy sort, közben meg közel ugyanaz volt a játék ATI-val is (tudom már AMD). Van ennek értelme?

Ezt elnézve nem sok...

Amúgy az miért van hogy minden fa átlátszó és ritka gagyi pontokból áll? Ha meg bekapcsolod az ezt eltüntető opciót a menüben padlót fog a gép... :S
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.09.25. 22:20:21
  • Solt
    Ez kimaradt a privátból, de igazából itt is elfér. Neki csak hiszel! :)

• Toby0501
    Ebben alkalmazták először az AMD részecskeszimulációs rendszerét, részben ennek is köszönhető az optimalizáltság, illetve talán az is, hogy nVidia kártyákon indokolatlan FPS csökkenések jelentkeznek.
    És ezzel pontot is tettünk a kérdésre, miszerint ez a játék valóban AMD-s és nemcsak a reklámfogás miatt van AMD logó az elején. Ahogyan az nVidia logó is azért kerül be a játékokba, mert PhysX és mozog a cigicsikk a földön, ha elfutsz mellette.
  • bosco05 #1200
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Köszönöm Coltnak tényleg minden rosszindulat nélkül, hogy válaszolt, igazából ott tartunk, hogy várom milyen innovációs megoldások vannak a DiRT Rally-ban mert én egyet sem látok és ugyanaz mint a DiRT3 ami 2011-es. Értem én az ideális esetet, de ha ez nem sima szponzoráció az AMD részéről, akkor hol vannak ezek az extrák amit ennek a nagyon szoros együttműködésnek hoznia kéne? Esetleg, ha te tudod erre a választ segíthetnél, egészen addig én a magam részéről ezt egy sima reklámfogásnak tekintem.

Ha van négy ember rallycrossra akkor írjatok pü-t pls, nemsokára kezdünk ;)
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.09.25. 21:35:06
  • Nyers
    1.) Köszönöm.
    2.) Nem a haverom.
    3.) Kösz a gratulációt.
    4.) Off-ban olvasok már régóta mindent. Nincs időm kommentelgetni. Ez csak kijött most, kicsit benne vagyok a témában és zavart okoztál a lelkemben. Még valaki elolvassa és ha nincs rá valami cáfolat, el is hiszi.

További jó játékot!
  • bosco05 #1198
    Hát ha acsi jött akkor reménykedhetünk a pályákban ;)
  • bosco05 #1197
    Köszönjük, hogy jöttél megerősíteni haverod igazát és külön gratulálunk az első hsz-edhez a DiRT Rally topikban :D Érdemes volt idenézned :D

@ZociRacing: RallyCrosst nem tudsz csoportba kiírni, meg kell hívni egymást steamen... Mi minden este megvagyunk 4-en kéne másik 4 és akkor vegyítené a csoportokat :)

@Solt: nem kell rá válaszolni, csak gondoltam megmutatom hogy hol kéne írkálnod a rally topik offolása helyett..

Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.09.25. 12:31:06
  • Musicking
    Ma jött egy új acsi , de nem bánnám ha estére ugrana egyet a build is, aztán akkor mindenki berepülhetné a finn pályákat.
    https://steamdb.info/app/310560/history/
    Utoljára szerkesztette: Musicking, 2015.09.25. 12:15:32
  • SimaSuna #1195
    rallyFacotorosokkal szoktunk esténként...
    ha gondolod csinálhatunk egy közös csoportot, aztán ott lehet versenyeket csinálni..
  • GPx8
    Nem írtak pontos időpontot, de mára várjuk! :)
  • Nyers
    Köszönöm Soltnak, hogy vette a fáradtságot és leírta a dolgokat. Nagyon sok zavar van a fejekben és jó, ha valaki megpróbálja tisztába tenni a dolgokat.
  • botyika
    nem ma jön ki a finn rally?
  • Solt
    Hármat? Ötöt írtál már, amire, hogy őszinte legyek semmi kedvem, időm, és türelmem reagálni, ugyanis a részemről te magadban azt hiszel ami neked jól esik, eszem ágában nincs győzködni téged! Itt nyilvánosan csak azért reagáltam, hogy az általam valótlannak vélt információ ne maradjon meg kontra vélemény nélkül azokban, akik még annyira sem értenek hozzá mint mi.

De, hogy lásd a jó szándékomat, amint időm engedi, reagálok a privátokra.

Ennyi off meg bőven elfér itt, főleg, hogy a topik nem nagyon pörög.