2874
  • bardocz
    A wrc-kben már van asszem, a régi autókban még nincsen, túl sokat nem mentem vele, de rémlik hogy van ilyen. Ritkán váltok hang alapján, általában más játékokban is a lámpát figyelem.
  • wollnerd #1549
    értem, nem vettem észre ilyen funkciót eddig, akkor megkeresem jobban.
    Amúgy, van pillangóváltás is és H-váltós váltás is a játékban? Mert mindkettőt kipróbálnám....
  • bosco05 #1548
    Bocsi a hirdetésért, de hátha kell valakinek, van egy felesleges Dirt Rally-m steamen, 10k-ért eladó, minimális alku van paypal nincs :)
  • bardocz
    Kuplungot automatán hagyhatod, de legalább te váltasz, rögtön jobb mint a full automata. Amelyik kocsikban van váltást jelző lámpa ott az alapján mehet a felváltás.
  • wollnerd #1546
    #1544, #1543 és #1542:
    Értem, köszönöm a válaszokat! Akkor még sokat gyakorlok még egészen az 500-600.-ik kilométerig.

A manuális váltózást sose fogom igazán megtanulni pláne a kuplungot is használva. Többször is próbáltam már a g27-tel, sosem ment könnyen a kuplung és váltó együttes használata, max. az automata kuplungos váltózás megy jóval könnyebben. Kis mozgáskoordinációs problémáim vannak a lábaimban és hallássérült is vagyok a születésemtől fogva, tehát nekem koncentrálási nehézségem is van olykor, pl. autóvezetés közben... pláne ha kuplungra is kell figyelnem a váltás közben, na meg a megálláskor is le kell nyomni, ha sebességbe hagyom.
    Nekem nagyon vszeg sose lesz normál jogsim, ha lesz egyszer, max. csak az automata váltós jogsi.... Nem tudom hogy létezik-e olyan változat, amiben van sebváltó, csak automata kuplunggal...?
    Na, szóval nem hiszem hogy ebben az életben meg tudnék barátkozik főleg a kuplungpedálokkal... :) :S
  • matyineni
    Sziasztok. Csináltam egy videót a YouTube csatornámon és kíváncsi lennék a véleményetekre a vezetési technikámat tekintve. Sajnos nem tudok még linkelni videót, de minden nap van videó a csatornámon valamilyen játékról. :)
  • Musicking
    Mivel elég sokan panaszkodnak mennyire nehéz a játék tegnap kíváncsiságból backupoltam a mentéseket és tiszta lappal indítottam egy teljesen új bajnokságot a Minivel. Azt tudom anno kétszer futottam neki az open-nek mert elsőre nem jutottam fel a clubman szintre. A görög pálya nem az erősségem de kb ennyit jelent a játékban lenyomott több mint 8ezer km, némi pályaismeret, az advanced setup hiányában (upgrade 3) némi felületes setup, kilőtt segítségek és controller.

Három első hely után fullra volt upgraelve a Mini amivel elvileg master szinten is lehet bajnokságot nyerni (az alap minivel futott legjobb időm csak 2ezredik ranglistás helyre volt elég).
    A sok gyakorlás mellett a setupokkal lehet értékes másodperceket nyerni, tehát ha az adott járgánynál elérhetővé válik az advanced setup érdemes belepiszkálni.
  • danikosz
    Az elején amikor mentem offline bajnokságot akkor engem is elvert wales-be meg görögbe a kép. Montén meg én Őt. És ahogy jöttek az erősebb kocsik úgy már kb mindenhol verhető. De először bármit tettem kaptam a másodpercet. Szerintem ez nem baj. Nyomjad. Minél több km-t mész annál gyorsabb leszel, plusz fejlődik a kocsid amivel szintén nyersz másodperceket.
  • Brian Kinney
    Ez rally szimulátor, nem Dirt3 itt bizony meg kell küzdeni minden tizedmásodpercért!
    A gyakorlást kezd ott hogy kikapcsolsz szépen minden segitséget és átszoksz manuális váltóra!
  • wollnerd #1541
    Sziasztok!

Ez a rally-s játék tetszik, (logi g27-tel tolom, 540 fokkal) csak sztem piszkostul nehéz... (minden segítség bekapcsolva, automata sebesség váltás, rühelem a manuálist, főleg a kuplungot). A Görögország Koryfi Dafni pályáján ('60-as Mini, úgy beállítva a váltói, hogy a legjobb gyorsulással legyen és a végsebessége pedig 125 km/h legyen) maximum csak 4:15 tudok lenni (3-4. hely), és látom hogy az előttem lévő ideje pedig 3:56... (az előtte pedig szoros idők) ekkora a különbség?! Az Open szint a legkönnyebb tudtommal és csak ennyit tudok kihozni ezen a szinten, clubman szinten csak rosszabb...) Én azt látom hogy teljesen lehetetlen számomra az 1.-nek lenni....!
    Mennyit kéne gyakorolni ahhoz hogy biztosabban teljesítsük a bajnokságokat?? Szeretem a rally-t de, nem igazán tudok a (profi) rally fizikákról... pedig a Dirt 3 könnyebb volt számomra ott is igen jól vezettem viszonylag, igaz, nem egészen úgy mint ahogy a rally-sok... (rally vezetési technikák a pályákon...) tudom hogy ez a Dirt Rally más, mint a 3, de 3 60 %-ban volt szimulátor, úgy tudom...
    Szerintetek ha én a Dirt 3-at újra játszanám a nehéz fokozaton, akkor könnyebb lenne az indulásom a Dirt Rally-ban? Vagy nem lenne értelme és hagyjam és csak a Custom Event részben gyakoroljak a különböző pályákon, autókkal?
    Valamint azoknak könnyebb esélyük lehet erre a szimulátorra, akik már tudnak (valós életben is) autót vezetni ?

Előre is köszönöm a válaszokat! :-)
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2015.12.19. 12:58:20
  • pajti
    Én is megveszem majd, de érdemes megvárni a 22.-ét :D
  • Musicking
    A steamen 44,99€-ért megoldják a problémádat.
    Utoljára szerkesztette: Musicking, 2015.12.18. 15:39:43
  • szilveszter86
    ÜDV. Most raktam fel az új 1.02-es verziot! Rendesen át is másoltam a cracket,de nem indul el!!!!( indítom rendszergazdaként felvillan a belépési kép és utánna semmi. Mi lehet a probléma????
  • Brian Kinney
    Jó állapotú használt g25-öt találni.....hát ember legyen a talpán:D
    Utoljára szerkesztette: Brian Kinney, 2015.12.18. 13:35:37
  • Solt
    :D
  • bardocz
    Egyetértek.
    Az efölötti szint meg már az, amit az ember inkább félig magának tervez meg, ha normális áron ki akarja hozni. Akkor 500-600k-ból megvan a cucc :D
  • Solt
    Ahhoz, hogy ez a játék teljességében megmutassa magát, és teljes legyen egyben a vezetési élmény is, szerintem kell a 900 fok, a H váltó, a kuplung, a pillangó, és ha lehetőség van rá akkor a botváltó (pl G25 váltó állítás), illetve a kézifék. (pl szintén G25 váltó). Na most mindezt egyben elérhető áron szerintem csak a G25 tudja! :)

Az enyém közel 10 éves már... :)
  • bardocz
    Árban az biztos, hogy nincsen jobb egy használt G25-nél. Már nem is tudom hány éve vettem az enyém másodkézből, a szekvenciális váltó vált néha duplát, de azt normális programokban be lehet állítani, hogy azt ne csinálja.
  • Solt
    Elérhető áron én biztos azt mondanám, de semmiképpen nem nevezném marhának azt, aki ezt ajánlja!
  • Brian Kinney
    Akkor hogyha arról van szó mi a legjobb ehhez, biztos nem g25-öt mondanék
  • Solt
    Én erre reagáltam,

"Ezt hol olvastad hogy a G25 lenne a legjobb ehhez!?
    Elég nagy marha lehet aki ezt írta."

Kompromisszumokkal persze, hogy jó a DFGT is, de ugye most itt arról van szó, hogy mi a "legjobb"! :)
  • danikosz
    Ha nem akar H váltózni hanem elég a szekizés akkor megfelel a DFGT is szerintem. A majdnem 10 éves G25-ök vannak annyira jók (20.000 Ft-os árkategóriára gondolok) hogy bírják még egy jó ideig? Lehet már annyira nem. Én vettem egyet 15-ért és 1 év után elbaszódott. Valszeg az a kis tárcsa benne ami mindig gond, de 10 rugó kb a javítása és se időm se pénzem se kedvem szórakozni vele. Addig jó a DFGT.
  • Pitti
    Én azt hittem a 900fokot már senki nem állítgatja maga, megcsinálják a játékok. Szal, akkor csatlakozom a gyökerekhez...
  • Solt
    Az egyéni szociális probléma nekik, magukkal csesznek ki! :D

Jelzem akkor már ketten legalább vagyunk ilyen gyökerek! :))
  • Hasselhoff72
    +1:)
  • lac coo
    Senki nem hasznalja ezt 900 fokon, kiveve nehany ilyen gyokeret mint en....:))
  • Solt
    Ehhez a játékhoz ami kell (kéne) a közel teljes élményhez: 900 fok, H váltó, kuplung. Na most mondasz nekem olyan kormányt, ami ezeket tudja, és olcsóbb mint a G25?
  • Brian Kinney
    Ezt hol olvastad hogy a G25 lenne a legjobb ehhez!?
    Elég nagy marha lehet aki ezt írta. Mivel elég szűk a kereted ezért én használtan Logitech DFGT-t vagy Thrustmaster F430-at ajánlok, ami már elég jónak számít.
    Ha mindenképpen újban gondolkozol akkor valamelyik thrustmastert javaslom 20-30ezer között van pár kormányuk.
  • BaliFF
    Jah es meg annyit, hogy valahol olvastam , hogy 3D ben is lehet vele jatszani, ehhez be kell valamit allitani a jatekban, hogy atvaltson?
  • BaliFF
    Sziasztok!
    Szeretnek egy kormanyt venni ehhez a jatekhoz, olyan max. 20ezres hatarig sztem....olvastam h egy g25 lenne a lgjobb ehhez, de azert az joval dragabb, van vmi ami kijonne ebbol a penzbol es megis jonak szamit???
    Koszonom!
  • kemszi2
    Rendesen el lehet ebben a játékban fáradni :)
    Nekem annyira nincs bajom jelenleg az aszfaltos futamokkal sem, igaz még csak a Fulviával és a 306-al próbáltam őket. Viszont a bajnokság egyre inkább idegesítő.
  • danikosz
    Igazából bármilyen sebességnél képes vagyok elkapni valami fost és rommá törni a kocsit. :D
  • Brian Kinney
    Én is abszolút pálya párti voltam, de ez a játék új dimenziókba visz el!
    Meló után beröffentem a Focus WRC-t azt hiszem
  • Adam Jonas
    Ez már CM fórumon is téma a finn update óta. Egyszerű a megoldás: ne 160-nal menj neki az ugratóknak. ;)
  • danikosz
    Csak én vagyok úgy vele, hogy 10-ből 7-8 alkalommal felnin (mostani havi eventen volt hogy 3 gumi offos volt a szakasz végén!!!) érek be a Finn szakaszokon? :D Borzalmasak. Csak szenvedés,egy métert nem élvezek benne.
  • Adam Jonas
    Próbáld ki a Finn Rali-t WRC-vel, főleg a Focus WRC '07-tel. ;)
  • Leslie878
    Ez igy van ! Nagyon odatette magát a Codi! A Dirt sorozathoz nem illik be, ez egy más sokkal komolyabb kategória és ahogy irtad brutál vezetési élmény főleg a Finn rally-n, de a többi is igen jó. Én inkább pályás vagyok de ez most megfogott! Nem úgy mint a WRC sorozat, az a lába nyomába sem érhet!
  • kemszi2
    Most próbáltam ki egy rallycross sorozatot easy-n, és baromi könnyű volt,azt hittem vért kell izzadnom majd egy jobb helyezésért mint a sima rally-ban...egy kicsit átgondolatlannak érzem a dolgot így
  • Brian Kinney
    Ez a játék egyszerűen nagyon-nagyon durvaaa...:D
    Most toltam egy finn-t R4-es Impreza-val, hááá mit lehet neki tolni te úristen Nem is tudom kaptam-e valaha ekkora élményt autós játéktól, pedig minden SIM megvolt!
    Iszonyat komoly amit most lerakott a codemasters, minden fillért megért!
  • Adam Jonas
    Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én szívesen látnék egy ilyen Mazda-t a WRC-ben:

Ez az autó az új-zélandi bajnokságra lett építve, az AP4 specifikáció szerint. Így szemre mutat némi hasonlóságot mutat a WRC-vel.