DiRT Rally
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elektronikam van.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
szerintem
A G27 pedál potméterével lehetne megoldani, az ellenállást pedig egy kis gázteleszkóppal. Ez ugye elmozdulást nézne, vagy load cellel, ami azt nézné, hogy milyen erővel húzod. Szerkezetileg nulla megcsinálni, de elektronikát nehezebb csinálni hozzá, amit felismer a gép.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.09.26. 12:58:15
szerintem
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.09.26. 12:50:27
Mint a rendes autoban , egyre nehezebb huzni? Vagy mint egy sq valto gyakorlatilag csak kapcsolo ?
Akarok csinalni egyet de fogalmam sincs milyen kell...
Ez csak a rampstart, 8-10 perc mire életet lehetsz a helibe! 😊
http://youtu.be/8HrJF1Z7n4I
www.smart-bus.hu
(Egyébként a lentebb linkelt videóban a fejlesztő srác elmondja mik az újítások.)
És akkor ott van még a fizikai része, ami jóval jobb mint a Dirt3-ban. Nyilván nem egy DCS szimuláció terén, de minél összetettebb a fizika, annál erőforrás igényesebb a játék. Itt az aszfalt kivételével gyakorlatilag teljesen hihetőre belőttek mindent, és emellé még jól is néz ki úgy, hogy nem kell hozzá csúcs gép. Ha minden játék ilyen lenne kiadás után, mint ez béta állapotában, egy szavunk nem lehetne. 😊
Ez nem az AMD-nek teszt játék, hanem inkább a codamasters-nek. Gyanítom ami itt jól működik az megy majd át az aktuális F1 szériába. Emellett persze egy jó példa lehet arra, hogy a részecskeszimuláció így is megoldható. Szívesen látnám ezt pár játékban. 😊
www.smart-bus.hu
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.09.25. 22:41:30
Az AMD által kifejlesztett rendszernek pedig nagyjából annyi a lényege, hogy csak azokkal a részecskékkel dolgozik, amit egyébként is lát az ember, a nem szükségeseket pedig kivágja. Bővebben itt.
Ezt elnézve nem sok...
Amúgy az miért van hogy minden fa átlátszó és ritka gagyi pontokból áll? Ha meg bekapcsolod az ezt eltüntető opciót a menüben padlót fog a gép... :S
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.09.25. 22:20:21
www.smart-bus.hu
És ezzel pontot is tettünk a kérdésre, miszerint ez a játék valóban AMD-s és nemcsak a reklámfogás miatt van AMD logó az elején. Ahogyan az nVidia logó is azért kerül be a játékokba, mert PhysX és mozog a cigicsikk a földön, ha elfutsz mellette.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha van négy ember rallycrossra akkor írjatok pü-t pls, nemsokára kezdünk 😉
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.09.25. 21:35:06
2.) Nem a haverom.
3.) Kösz a gratulációt.
4.) Off-ban olvasok már régóta mindent. Nincs időm kommentelgetni. Ez csak kijött most, kicsit benne vagyok a témában és zavart okoztál a lelkemben. Még valaki elolvassa és ha nincs rá valami cáfolat, el is hiszi.
További jó játékot!
My Life for Freedom!
@ZociRacing: RallyCrosst nem tudsz csoportba kiírni, meg kell hívni egymást steamen... Mi minden este megvagyunk 4-en kéne másik 4 és akkor vegyítené a csoportokat 😊
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.09.25. 12:31:06
https://steamdb.info/app/310560/history/
Utoljára szerkesztette: Musicking, 2015.09.25. 12:15:32
ha gondolod csinálhatunk egy közös csoportot, aztán ott lehet versenyeket csinálni..
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
My Life for Freedom!
De, hogy lásd a jó szándékomat, amint időm engedi, reagálok a privátokra.
Ennyi off meg bőven elfér itt, főleg, hogy a topik nem nagyon pörög.
www.smart-bus.hu
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.09.24. 23:48:19
utolsó utóirat: Ugye nem gondolod, hogy a Ferrari kirakja a Facebookra, ha OMW kúton tankol Shell helyett ugye? Picikét naiv vagy, de nem akarok személyeskedésbe belemenni 😉
Ez most mi, de most komolyan? Tényleg ennyire nem megy át, mi az, hogy partnerprogram? 😊 Szerinted amikor elindítasz egy játékot, akkor miért van az elején AMD, (nincs ATI!) nVidia, vagy éppen Intel logó? Egy stúdió miért dönt úgy, hogy ezeket kiteszi?
A Mantle csak ATI supported és sosem lett szabvány, ellenben a DX12 az. És bár az elv hasonló nem a Mantle-ből indul ki (csak próbálják összemosni, de igazából saját fejlesztés)
Még egyszer: nincs olyan, hogy ATI! 😊 A Mantle az AMD(!) saját fejlesztésű grafikus API-ja. Nem szabvány, mert tisztán és világosan megmondták, hogy a Mantle arra válasz, ami a szabvány API-kban nem elérhető. Nem mellesleg a Vulcan, ami viszont szabvány (Khronos Group) egy az egyben a Mantle (!!!), gyakorlatilag pár sor eltérés van a programban. A DX12 esetében pedig nemcsak az elv hasonló, hanem a felépítés is.
Elképesztő, hogy milyen magabiztos vagy annak ellenére, hogy az ismereteid meglehetősen hiányosak. Csak azt tudom javasolni, hogy nézz utána annak amiről beszélsz, mert össze-vissza kevered a dolgokat. Ezt nem piszkálásból írom, egyszerűen csak egy javaslat. Vagy ne fórumozz piásan, ez is egy opció! 😄
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.09.24. 23:21:08
www.smart-bus.hu
"Az életben pedig köszi boldogulok és pláne nem ide tartozik" Ezt vedd semmisnek félreolvastam késő van 😄
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.09.24. 22:55:03
utolsó utóirat: Ugye nem gondolod, hogy a Ferrari kirakja a Facebookra, ha OMW kúton tankol Shell helyett ugye? Picikét naiv vagy, de nem akarok személyeskedésbe belemenni 😉 Az életben pedig köszi boldogulok és pláne nem ide tartozik. A Mantle csak ATI supported és sosem lett szabvány, ellenben a DX12 az. És bár az elv hasonló nem a Mantle-ből indul ki (csak próbálják összemosni, de igazából saját fejlesztés). Minden más ott van a PH!-n, vagy külföldi oldalon ahonnan ők is fordítják 😉
Ati témára meg ennyit tudok mondani:
HAHÓ 2015 van!
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.09.24. 22:51:47
hogy egy játék inkább a videókártyából dolgozik, egyáltalán nem zárja ki a processzor hibáját
Nincs olyan, hogy egy játék innen, vagy onnan dolgozik. A játékokban látható jelenetek kiértékelése elsősorban a CPU feladata, a GPU (VGA) ebből készít egy képkockát. Amikor egy játék annyira CPU igényes (szoftveres DX limit), hogy nem érkezik elég adat a GPU felé (értsd: nem megy 100%-n), akkor beszélünk szoftveres CPU limitről. Például DCS, ArmA, FSX, BF4 multi DX11 alatt. Próbáld ki, hogy az ArmA3-t feltolod 10KM-s látótávra, és máris ott tartunk, hogy bármilyen CPU-t teszel alá, minden összeszarja magát. A kérdés csak az, hogy mennyire.
Milyen processzor hibáról beszélsz egyébként? Ha a CPU hibázik, lefagy, újraindul, kékhalálozik a rendszered, ha a GPU-d hibázik, akkor jönnek a grafikai anomáliák. DE, itt most a teljesítményről volt szó! NV kártyákon beesik az FPS, mert valószínűleg az AMD logó miatt a GCN architektúra volt a fő prioritás az optimalizálásnál, de ugyanúgy előfordulhat az is, hogy driverből fogja majd javítani a teljesítmény csökkenést az NV. Valószínűleg az egyik frissítéssel érkezett egy olyan effekt, számítás, bármi, ami finomítást igényel még NV-re vagy a fejlesztők felől, vagy a driver felől. Ennyi a történet, és ehhez az égvilágon semmi köze az AMD processzornak! 😊
A ram, de még a hangkártya hibájából is kifagyhat vagy produkálhat hibákat a játék, akkor levonhatjuk a következtetést hogy hangkártyaigényes a játék?
Rendszer memória hibából nem produkál hibát a játék, szimplán kékhalál. Vram hibából jöhetnek képhibák, hangkártya hiba miatt pedig hangakadás, recsegés, beakadás, stb. Ebből nem az következik, hogy hangkártyaigényes a játék, hanem az, hogy a hangkártya szar. Ha vram hiba van és csíkozik a kép, akkor nem vram igényes a játék, hanem a vram szar! Nem is értem ezt a mondatodat! 😊)
A CPU vagy GPU igény kifejezést a teljesítményre, tehát a megjelenített képkockák számára értjük, nem pedig a hibajelenségekre! 😉
A mantle meg egészen másra való mint írtad (eleve nem is a procihoz, hanem a videókártyához van) és meg is bukott. A DX12 lesz itt a megváltás ha végre elkezdik használni.
Nézd, szerintem nézz utána alaposan a dolgoknak, mert nagyon rosszul vagy informálva. ITT szépen le van írva, hogy mi a Mantle. Pontosan a DX 9/11 okozta szoftveres CPU limit feloldására találták ki. Olyannyira megbukott, hogy gyakorlatilag ennek köszönhető a DX12, a Vulcan API tulajdonképpen a Mantle egy az egyben, a VR-hez szükséges AMD LiquidVR (nem megyek bele mennyire fontos) pedig szintén a Mantle-re támaszkodik. Sőt, a továbbiakban ha bármelyik pénzes fejlesztőnek olyan ötlete támad, amire a szabványos API-k alatt nincs lehetősége, nem marad más mint a Mantle. Kívánok neked ekkora bukásokat az élet minden területén! 😊
Na most a #1185-ben pedig gyakorlatilag leírtad, hogy mi a gond a jelenlegi DX szériával, pontosan ezt a jelenséget nevezzük szoftveres CPU limitnek. Azért szoftveres, mert nem a CPU gyengesége okozza a limitet, hanem a DX felépítéséből adódó szoftveres környezet. Ha érdekel a téma, javaslom alaposan nézz utána, mert jelenleg nem én vagyok az, aki butuska megállapításokat tesz! 😊
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.09.24. 22:07:02
www.smart-bus.hu
Ez is butuska megállapítás sajnos. A szinkron és aszinkron elvű működések közti különbségeknél kell keresned a megoldást 😊 Röviden és nagyon bután megfogalmazva, a DX12 elvileg el fogja tudni végeztetni a tényleges aszinkron számításokat a processzorral, így nagyon egyszerűen fogalmazva a terhelés és a feladatok közel egyenlően oszlanak majd el a magok között. Most nagyjából úgy néz ki egy armánál pl, hogy az első mag mgeszakad a második olyan 70%-on pörög a 4. meg már alig. Ideális esetben mindegyik zötyöghetne 60%-on és problem solved 😉
Bocs az offért befejeztem! 😊
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.09.24. 21:00:31
@Solt: Gondolom akkor a céges autók meg mind Fordok nem? Hisz az is pénzeli a DiRT Rallyt... Igazából nagyon nem így működik, ahogy leírtad és attól, hogy egy játék inkább a videókártyából dolgozik, egyáltalán nem zárja ki a processzor hibáját. A ram, de még a hangkártya hibájából is kifagyhat vagy produkálhat hibákat a játék, akkor levonhatjuk a következtetést hogy hangkártyaigényes a játék? Az a baj, hogy olyan összefüggéseket látsz amik nincsenek 😊 A mantle meg egészen másra való mint írtad (eleve nem is a procihoz, hanem a videókártyához van) és meg is bukott. A DX12 lesz itt a megváltás ha végre elkezdik használni.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.09.24. 20:54:59
Na a mai nap már nem keltem fel hiába, megtudtam, hogy a számítógép nem csak videókártyából áll, köszönöm! 😊 A processzor természetesen számít, de jellemzően olyan játékokban van érezhető különbség, ami processzor igényes mondjuk a nagy nyitott tér, a kis millió objektum, vagy éppen a nagy számú onlány játékos miatt. (DCS, Arma, GTA, BF, stb) Na most a Dirt-re ezek közül egyik sem illik igazából, tehát elmondhatjuk, hogy nem egy CPU igényes játékról van szó. Volt olyan példa, akinek gyenge CPU-val és AMD kártyával jól futott, tehát az a következtetés, hogy AMD CPU miatt fut szarul a GTX970-n, téves!
Tény, hogy az AMD CPU-k egyszálas teljesítménye gyengébb mint az Intel CPU-k egyszálas teljesítménye, viszont ebből a játékok jó részénél semmi nem látszik, mivel előbb van GPU limit, mint CPU limit, tehát az, hogy minden játékban az AMD processzor miatt van gond, megint csak rendkívül téves általánosítás, kijelentés.
Intel CPU-val ugyanúgy gond van, pontosabban a szoftveres CPU limit a probléma fő oka, lásd ArmA, DCS. Ennek a feloldására születtek a Low-Level API-k, lásd Mantle a BF4 alatt, ahol számos AMD CPU tulaj könyvelhetett el jelentős javulást. CPU igényes játékokhoz DX9/11 alatt Intel CPU jobb választás, de attől az AMD nem lesz szar, mert az átlag cső játékokhoz offline ár/érték szempontjából még mindig jobb választás, főleg, ha azt a pénzt amivel olcsóbb egy AMD CPU + alaplap a VGA-ra költjük.
A véleménnyel nekem semmi gondom nincs, inkább a kijelentő mód zavart, mert igazságtalannak érzem a kijelentésed annak ellenére is, hogy nekem Intel CPU van a gépemben. 😉
www.smart-bus.hu
<423378>423378> Dirt Rally™ may show corruption in game textures after installing the V500 game update
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.09.24. 00:10:44
1. Egy játék hogy lesz AMD-s vagy Inteles? Ilyen nincsen...
2. Szerinted a proci nem számít ebben a sztoriban? Egy számítógép nem csak videókártyából áll ám, ráadásul mindig az AMD procisokkal van baj optimalizáltság terén MINDEN játékban nem csak itt...
3. bónusz: nyilván a készítők utána fognak járni és meghegesztik, hogy az irodai gépeken is jó legyen, addig is vagy Intelt kell venni, vagy várni amíg jön a patch. (És akkor most jön egy csomó AMD user és leírja, hogy neki milyen szuperül fut, majd eltelik pár hét jön a patch és a kollégánál is jól fog menni, mert javítják.) CSAK érdemes tudni, hogy tényleg mindig ezekkel a nyavajás AMD procikkal van a gond, minden játéknál minden fórumban. Sajnos máshogy működnek (eleve szar elven ezekhez a mai játékokhoz) és nehéz optimalizálni rájuk bármit is.
ui: Nem vagyok se fanboy se hater, vidkarim nekem is AMD, meg a céges gép is, csak ez a tapasztalatom. Intel > AMD, AMD = probléma, ha játékról van szó.
uiui: Ez csak az én véleményem, nem tények, nem biblia, vitába lehet vele szállni, vagy ha nagyon nem szimpi figyelmen kívül hagyni.
Először azt hittem, hogy a videókártyám szarakszik, de azóta sok órát öltem bele más játékokba és tesztekbe, és sehol sem volt még egy apró hiba sem. Komolyan tanácstalan vagyok mi lehet ez.
Egy HD6970 videókártya van a gépemben Q9550 procival. Az oprendszer Vista 64 bit.
Most komolyan, mit lehet erre mondani? 😄
www.smart-bus.hu
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10