9650
13460980771428064280.png
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
  • Ulthane
    Szerintem azt sose találtad volna ki, hogy akkor kapsz még egy bosst, ha elmész egy levélért. Honnan tudtad volna? Gondolom sehol semmi nem írja a játékban.
  • Moby
    250 órát tettem bele. Ennyi idő alatt akkor is mindent tudnék róla, ha nem lenne internetem, de nagy segítségemre volt a fextralife-os wiki.
  • Ulthane
    Ezeket honnan a francból tudod?

Ha mondjuk a játék 20 éve jelent volna meg, amikor még nem volt YouTube, meg gyakorlatilag net sem, hogy aviharba játszottad volna végig? Kizárt, hogy valaki kitalálja, hogy ahhoz, hogy megkapd Logaritmust, el kell menned Józsikához egy levélért...

Ezt utálom a mai játékokban, hogy szinte mindegyikhez wikiket meg walkthrut kell bújnod, különben esély sem lenne végigjátszanod. Mi a rákért kell ezeket így megcsinálni?

Egy ilyen harmadot már kaptam valahol.
    Utoljára szerkesztette: Ulthane, 2015.07.28. 15:44:59
  • Ulthane
    Ááá, akkor már lenyomom a maradék öt görényt. Úgy lesz teljes a játék.
  • Moby
    A pengésen kívül 5 opcionális bossod van. A pengés után befejezheteted a játékot ha akarod, és megnézheted a credits. Ha az ötödiket is látni akarod szükséged 3 "one third of umbilical cord"-ra. Egyet nemsoká kapni fogsz. Egy az utadba esik iosefkánál, ahova amúgy is menned kell a levélért(Logarius), egyért meg el kell menned egy olyan helyre, ahol eddig nem jártál: az abandonen old workshopba.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.07.28. 15:41:43
  • Ulthane
    Akkor még 3 optional és egy kötelező a pengés kurván kívül? Ma este a pengés kurva megy a picsába!
  • Ulthane
    Már ezek a nevek is kurva szarul hangzanak. :(
  • Moby
    De még bőőőven van dolgod a főjátékban. Még van 3 opcionális bossod, azokat vágd le.
  • Moby
    Ezek kellenek a a platinához. A root chalicek nem. Bármikor nyomhatod elvileg, de a defiledbe nem mennék elsőre. Bár volt aki lenyomta így is.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.07.28. 15:23:16
  • darkSectorxxx #5432
    Na ez az ami elsőre kibaszott káosz lesz átlátni, mit hol kell.
    Hálisten ha csak platina kell van leírás, megy 5-6 chalice kell majd neked.

Ja és nem kell végigszenvedni feltétlen , de ezt a tippet majd max akkor ha végleg rászorulsz.
    Majd akkor szólj és leírom.
  • Ulthane
    Ha nem nyomtam volna le, nem jönne a credits. Akkor egyben lenne a háromszori végigjjátszás. :-p

Ha most akarnám, tudnék ilyen dándzsönöket kreálni, nem? Van már pár kelyhem, meg kell valami szar még hozzá. Vagy azt csak harmadikra lehet?
  • Moby
    Ez a "lenyomtam", ez nézőpont kérdése
  • Ulthane
    Akkor nem kell platina! :)

Ha lepörög a credits, akkor jó érzéssel akasztom szögre a Bloodborne-t, mondván, hogy lenyomtam a világ egyik legnehezebb játékát.
  • darkSectorxxx #5428
    Régen is mondtad hogy ezt nem! :)
  • darkSectorxxx #5427
    Ha 200x viszem végig a játékot 100x tanulok új dolgot az ellenfelektől.
    És ez van mindenkivel.

Hiszen elsőre sokunknak nehéz volt a nagyfülű, most meg játszunk vele mint macska az egérrel.
  • Moby
    Másképp nincs platina.
  • Ulthane
    Menjen a tököm dándzsönbe! :) Nem ettem én meszet!!
  • darkSectorxxx #5424
    Ez egy chalice boss, majd megismered őket is, csak annyit, hogy normál módon ha odamész kb egy mezei ellenféllel ér fel. Csak így szopkodás picit.

Én is alapon végiggurultam rajta.
    Amúgy lehet most szivatom magam, de ha ez meglesz. Akkor normál módon meg örül ha hozzámér. :)

Első végigjátszásnál is amit mondtam spórolva mentem, így nagyobb a kihívás rávesz hogy inkább meghalok 2x többet mint más játékos, de utána minden mozdulatommal biztosan lépek, térek ki.

Ezért van hogy több módon ki lehet védeni adott támadásokat.

Moby végett szenvedtem Ebrietas-al, és ennek hála, ismerem még azt is, hogy kerüljem ki a lézert, holott előtte full más taktikám volt.
  • Moby
    A főjátékból. De amúgy sem 1. Még öt olyan van, akit nem láttál. Meg nem kevés további a dungeonban.
  • Ulthane
    Ezzel én még hogyhogy nem találkoztam, ha már csak egy boss van nekem hátra?

"Ha 40 óra múlva győzöm le saját magamnak az győzelem"

Ez mondjuk nagyon igaz.
    Utoljára szerkesztette: Ulthane, 2015.07.28. 14:40:48
  • darkSectorxxx #5421
    Az az én hülyeségem hogy közbe megy zene vagy tv, de hát ez van, nem csak tehetséggel lehet győzni hanem kitartással is. :)
  • darkSectorxxx #5420
    Nem az a lényeg hány centivel nyersz , hanem hogy nyersz. Ha 40 óra múlva győzöm le saját magamnak az győzelem. Aki még nem próbálta, az nem tudja milyen. :)
  • darkSectorxxx #5419
    Hát 30 órája kb egy boss-t , igen, úgy hogy kb mint stream-ben is lehet látni a halál után odafutok kb 15 mp alatt. Nagyjából lehet kalkulálni hágyadszor futok neki, sokszor ahogy belépek, rámugrik és game over. :)

Nem számoltam, de 300 körül lehet a próbák száma. Ha a twitch rögzítené, meg lehetne számolni :)

200 próbálkozás tutkó volt, az minimum, de már jóval a felett. :)
  • SlickAdam
    "elég ha egyszer beforog a kamera és hirtelen megkavar"

mert meg mindig amatör vagy. van aki fejjel lefele tolja a souls cuccokat...
  • n000rbi
    Neszopass, hogy még MINDIG az Undead Giant-tel szívsz? :D
    Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2015.07.28. 14:28:54
  • darkSectorxxx #5416
    Este megmutathatom. Undead Giant. Kaszáskezű. Lv4-en, minden alap.

Én is fejben már kívülről ismerem a mozgásokat, mégis kb 15-20 perc kell toppon lennem és hibátlanul kerülni, és elég ha 1x a kamera úgy fordul hogy épp nem látom 1 mozdulatát, vagy látom, de belassul a játék, akkor nekem is rögtönözni kell, és nincs másik esély, max 2 ütést bírok ki.

De tudom hogy meglesz, ahogy minden más eddig.
    Hiszen játék, teljesíthető.
    Bár gyárilag szerinten nincs szándékosan, belekalkulálva hogy valaki ne fejlesszen idáig. :)

De mégis lehetséges.
  • Ulthane
    Melyik az, amelyikkel szenvedsz?
  • darkSectorxxx #5414
    Eltérések abból is adódhatnak, hogy mig néhány játékos gyorsan próbál végigmenni, és mindent használva.

Én pl mivel valamiért spórolós formám van, itemekből nem használtam, a vajazókéssel mentem végig, meg a pisztollyal, a vajazókést sem nyitottam ki hacsaknem a távolság kívánta, pl a kutyánál.

És én elsőre nagyon lassan mentem.
    Inkább a nehéz részeknél addig szarakodtam, míg ki nem tannultam mik a határok, milyen módon kell kitérni támadások elől.
    És ezért néhány ellenfélre könnyebben ráálltam és kevésbé tudott meglepni. Volt boss aki első körben azonnal halt, ng+ ban meg nem, és volt fordítva is, hogy elsőre kínszenvedés volt utána meg simán elsőre. Majd a 3. Végigjátszásban megint gyötrelem.

Persze vannak boss-ok, amiket annyira be lehet tanulni, hogy max ha nem figyelek oda mert épp tvzek akkor tud megütni.

Senkinek nem megy ugyanúgy a játék.

Még azután sem ha elmondanak egy taktikát és fejben tudod hogy kéne, de gyakorlatban mindig van egy lépés amire nem tudsz felkészülni.

Én is ahol most szenvedek, amúgy nem lenne nehéz, és fejben tudom mindegyik mozdulatát, mégis elég ha egyszer beforog a kamera és hirtelen megkavar.
  • darkSectorxxx #5413
    Nem mindegyik, hanem mindig, nem ugyanaz. :)
    És igen, nem sebez akkorákat, hogy meghalj, legalábbis amikor én utoljára mentem ellene, hogy azóta a peccsek hatására mi volt azt nem tudom, de túl sokat nem változhatott.

Én a Reborne-on is átsuhantam meg az Ebrietas-on pl, aztán más meg nem.

Ebrietas pl engem is megszivatott.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2015.07.28. 12:22:22
  • Moby
    Az kemény lesz. De előtte még van egy futásod a levélért Iosefka-hoz. Anélkül nem jutsz el Cainhurst Castle-be.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.07.28. 10:42:05
  • Ulthane
    Azt nem mondom, hogy nehéz, mert eddig összesen kb. 10-szer futottam neki, csak még nem éreztem rá a mechanikájára. De mivel ma reggel már több mint a fele életerejét levettem gyakorlatilag erőlködés nélkül, vélelmezem, hogy ma este meg lesz ez is.

Aztán jöhet az a logarléc, vagy ki a tököm, amitől mindenki pánikrohamot kap. Na, azt majd én nyomom le elsőre, csak azért is. :)
  • Moby
    Nem, csak...
    "mindenkinek más boss nehéz"
    És azé ebből kiütközik a From zsenialitása is, hogy mennyire eltérő szörnyeket képesek tervezni.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.07.28. 10:26:35
  • ppista
    "Általában"
    Nekem is volt olyan főnök akit elsőre levertem, ez volt a kevesebb, de jobbára szívtam velük eleinte, mint a torkos borz. Rutintalannak sem mondom magam, mert az előző három Souls mind platina, már ha számít valamit egy eltérő mechanikájú játéknál, de így is pakolgatott a cucc a szopórollerre. Mondjuk ez a szíp ebben a szakmában. :)
  • Ulthane
    Akkor menthetetlenül én vagyok a béna. :)
  • Moby
    Izé...nekem is lement elsőre, de ez nem lényeges, mindenkinek más boss nehéz .Nem túl szórakoztató ellene a harc, edd meg gyorsan, és menjünk :)
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.07.28. 09:46:26
  • SlickAdam
    persze, latod is az elejen a vertocsat.:) mint irtam, 3. proba volt összvissz, fing nelkuli. ezzel csak azt akartam prezentalni, hogy meg igyis megfekszik.
    kicsit okosabb taktikaval, fejlettebb reflexekkel szinte serüles nelkul verhetö. barmikor lenyomnam, meg igy sok honap kihagyas utan is.:)
    Utoljára szerkesztette: SlickAdam, 2015.07.28. 09:41:36
  • Ulthane
    Elég kamikáze módra tolod, az arcane résznél a mázlidnak köszönheted csak, hogy nem patkoltál el a két kurvával. :) Én ennél óvatosabb duhaj vagyok. Eleve csukot fegyverrel nyomom, mert kinyítva csak charged attackkel tudom nyomni. Annyira ráállt a kezem a játék alatt, mert 80%-ban azt toltam.

A kombókkal sem vagyok tisztában, csak eszetlenül csapkodnék a nyitott axe-szel.

"sotetben shadowboxin' alatt csak. de ott meg csak futni kell."

Mint a videón, mi? :) Ott sem futsz, hanem harcolsz ész nélkül. :)
    Utoljára szerkesztette: Ulthane, 2015.07.28. 09:36:07
  • Ulthane
    Hát persze.
  • darkSectorxxx #5403
    Mire ide eljutsz már nem eleve nem vagy az.

Nekem kb 4-5 boss sikerült elsőre.
  • darkSectorxxx #5402
    Nekem mindig elsőre ment. :)