63
  • Macropus Rufus
    #63
    Azert 25cm-es kepen fullhd filmet nezni meredek. Olyan 40" kornyeken kezd elvezheto lenni a minoseg. (kb. 90"-ig utanna kezd szetesni.)
    Meg ugye ott az atviteli sebesseg. a 4G halozat nem alkalmas BL minsegu filmek streamelesere. maradnak youtube-s, fullhd keppontszammal rendelkezo, de messze nem BL minosegu filmek.
  • Macropus Rufus
    #62
    en pl. probaltam. A mosogato talamban kozel 20liter viz fer el. 1x ennyi kell a mosogatashoz, de gye oblogetni is ell. Az a kovetkezo kb ugyan ennyi viz. A gepem 9 teritekes es 11literbol megoldja. Mielott megvettem a gepet en us hagyomanyos modon mosogattam.
  • Papichulo
    #61
    meg mosni is a patakparton kell sóval meg ecettel

    Az ecet biztosan indokolatlanul szennyezne azt a szegeny, modern tarsadalmaktol szenvedo patakot, szoval marad a fasulykolo! :)
  • mrzed001
    #60
    Hát valahogy úgy, hogy egyesek szerint szar dolog az önállósodás, önmaguknak a saját rendszer kiépítés (amúgy is hülye akit nem zavarnak a "közösségi" szórakozásban feltűnő "deviáns", viselkedni nem tudó egyedek, akik miatt megkeseredik a szórakozással töltött drága időnk) ... meg a fejlődés , mert jobb kézzel mosogatni, meg ócsóbb, meg mosni is a patakparton kell sóval meg ecettel
  • Kandurex
    #59
    Őőő wrong topik? Vagy sikerült egy mozis cikk után a háztartási részlegre jönnöm?
  • ostoros
    #58
    Ostobaság azt hinni hogy bármelyik is jobb a másiknál. Az, hogy a vízben mennyi zsírt fogsz feloldani nem függ a hőmérséklettől. Egyedül a mosogatószer mennyiségétől és minőségétől függ.
  • BCs design
    #57
    akkor kapásból lesz webrip a torrent oldalakon :D
  • mrzed001
    #56
    Talán kezdjük ott, hogy zsír. Az minél melegebb, annál jobban oldódik. Kell neki a 40-45 fok min. Addig meg max maszatolod.
    Mosogatóvíz. Szerinted, amit lemostál az előző tányérokról, annak a mocska hova kerül? Nem, nincs pelyhesítő a mosogatószerben, hogy kiváljon a vízből, az úgy szépen egyenletesen eloszlik benne, illetve lebeg a tetején.
    És igen, ha tisztát akarsz tényleg, folyóvíz (vagy sűrű vízcsere). De semmiképp sem 6L vízben elmosni 13 * 2 tányér meg evőeszköz.
    Ez VICC!

    Meg ez is:
    Az étterem két felét elválasztani dohányzó és nem dohányzó részre pont annyit ér, mint a strandon a medencét megosztani belepisilős és nem belepisilős részre.
  • Sir Quno Jedi
    #55
    de ugye nem azt akarod mondani, hogy átlagjózsika szebben mosogat 6 liter vízből, valami szutyok mosogatószerrel, mint egy ultramodern gép a legújabb technológiával, magas hőfokon, durvánjó vegyszertablettával, másfél, de akár három órán keresztül nyúzva a cuccost?!?!?!?
  • cateran
    #54
    Na, lemaradt a tobbi..Megis mit gondolsz, akiknek nincs mosogatogepuk, azok hogyan csinaljak? Az amatorok (vagy, ha kismennyisegrol van szo) folyovizzel, ami szintiszta pazarlas, az oblitesre eleg a folyoviz, mosogatashoz nem kell. Mintahogy a 60-70 celsius fokos viz is csak megkonnyiti az elmosast, de nem jelenti azt, hogy 30-40 fokosban hirtelen lehetetlenne valik. Vagy komolyan azt hiszed, hogyha kiszerveznek 1 esemenyt valahova 100-200 fore es nincs mosogatogep, akkor eldobhato tanyerok lesznek?
    Azt meg komolyan el kell mondani, hogy a labasokat ertelemszeruen tanyerok utan mosod el? Ennyire nem vagy kepben?
  • ostoros
    #53
    Igaz. A tiszta ecet a tiszta alkoholhoz hasonlóan maradéktalanul elpárolog.
  • Tetsuo
    #52
    Az ecet nem büdös, ha megszáradt. :-) A ruhák egyszerűen csak nem illatoznak, ennyi.
    Ha megizzadok nincs ecetszag (egyáltalán), de nem igazán izzadok, mert dezodornak shea vaj, szódabikarbóna, kaolin, kukoricakeményítő, bázisolaj és esszenciális olaj keverékét használom (+ néha méhviasz).
  • mrzed001
    #51
    Az ecet jó, a ruha színét megfogja, kevésbé kopik és tompul ... de nem öblítőnek való (ami az utolsó lépés a mosógépnek, talán még 1x kiöblíti az öblítőt, tehát benne marad a ruhába az ecet ... extra büdössé téve téged amikor leizzadsz -kioldódik-)
    Javaslom a mosás elején hozzáadni az ecetet.

    Amúgy öblítő tud csúnya dolgokat tenni, pont mert benne marad a ruhába. 1x asszony kísérletezgető kedvébe volt, és kipróbált egy XY öblítőt (mert unta előzőt, vagy mittomén).
    Másnap úgy délben, egy kicsit leizzadtam az ingben, meleg volt. Érzem, hogy van valami enyhe büdös, ami kezd haloványból egyre jobban erősödni.
    Ettől persze kiveri az embert a verejték, amitől még több öblítő szabadul fel, és még büdösebb lesz. Mint egy rossz dezodor.
    A vicc, hogy az öblítő magában egész kellemes illatú, de állva 1 napot, és keveredve az izzadtsággal förtelem.
    Így az XY (direkte nem írok nevet) termék nálunk tiltólistára is került :D megkapta a permban-t.
  • Tetsuo
    #50
    Én nem, de a mosószert magam csinálom, öblítőnek pedig ecetet használok. ;-D
  • mrzed001
    #49
    Szerintem csináld csak nyugodtan továbbra is úgy ... én meg berakom a mosogatógépbe és vagy 8x friss 70 fokos tiszta vízzel mosva és öblítve tényleg tiszta eredményt kapok. Gondolom a ruháidat is kézzel mosod ?
  • Tetsuo
    #48
    Szerintem egy otthoni (kisebb) pezsgőfürdő esetén elég a klórkezelés ill. a gyakori vízcsere.
    A vízkőtlenítést ma már érdemes a vízóránál megejteni.
    Nekünk régebben a medencénél (kisebbféle, az utcában volt 3x akkora is :-D) volt egy berendezés, ami vízkőtlenített, talán mágnesesen - nem tudom. Kétféle cuccot adagoltunk bele, az egyikhez kesztyű kellett, de mindkettő kombinált volt.
    Én is szeretnék majd medencét, de valami nagyot, mint kb. a komcsi Verebesnek van.
  • Papichulo
    #47
    Vegulis egy 3-4 szemelyes 1000ft alatt ujratoltheto... az sem veszes.
  • cateran
    #46
    Lathatoan lila fingod sincs a temakorben, ellentetben velem. Eleve ott kezdodik, hogy nem az etelmaradekokkal egyutt probalunk elmosni dolgokat. Sot, valojaban a hires porkoltostanyerod sem olyan horrorisztikus mint kepzeled!
    Levesestanyerok altalaban sima liba, sok gond nincs veluk, fofogas tanyerok mar lehetnek trukkosebbek, de meg 20-30 db sem ront le 4-5 liter vizet sem, desszert sem veszes, mondjuk csoki alapu cuccok elszinezhetik a vizet es megfoghatjak a szivacsot, erre erdemes odafigyelni (a szivacsra)
    Szoval elobb esetleg probalkozz es ne a fantaziadbol indulj ki....
  • Sir Quno Jedi
    #45
    Nomeg egy kis jacuban könnyebben cserélhetsz vizet, mint egy soktucat köbméteres nagy medencében és maga a vízcsere is külön odafigyelést igényel, de az egyik leggyorsabb "víztisztító" eljárás. Viszont előtte sokkolni kell klórral a cuccot stb. hogy mikor leereszted a régit, akkor minden legyen kihalva a vízben és elmosni a szűrőket is, mert különben a friss vizet már fertőzöd is meg a régi bacikkal, algákkal azonnal, durván. Ha még jó karban volt a víz, akkor ez nem feltétlen szükséges.
  • Papichulo
    #44
    Koszonom a tajekoztatast!
  • Sir Quno Jedi
    #43
    Nos a vegyszerek azé elég drágák. Sosem számoltam utána. De nekem pl. a tavalyi vegyszereimből még bőven van annyi, hogy idén is elég lesz tán. Szóval 20k-ból ki lehet jönni vegyszerből szerintem évente egy kis jacunál, ha ésszel toljuk és nem használjuk túl. Ez ugrásszerűen nőhet, ha sokan használják aktívan, és nem üzemszerűen, nem tartják be az előírásokat stb.

    A hagyományos kezeléshez kell:
    - PH növelő és csökkentő (egyik kiváltható kénsavval pl., nagy medencékben a fürdőkben százliterszámra töltik bele a kénsavat a vízbe, mert kell)
    - Klór
    - Pelyhesítő (hogy apró szemcsék összeálljanak, szűrhetővé válva ezáltal)
    - Vízkőoldó
    - Algaölő
    - esetleg habgátló
    - esetleg aktív oxigén
    - kellhet úszóadagoló (mivel a legtöbb vegyszer közvetlenül érintkezve megmarhatja a medence felszínt és fontos a folyamatos lassú adagolás)

    Ezeket lehet kombitablettákba is kapni, nem muszáj külön szarakodni már velük. Plusz egy jó szűrőbetét, gyakran tisztítva azt is.

    A legnagyobb problémák a PH érték, mert ha elmászik, egyre kevésbé hatnak a vegyszerek, és sajnos mindentől elmászik (magától is, de főleg az emberektől, meg a bőrükre rákódott kozmetikumoktól) és melegvizes medencéknél a melegtől a vegszerek szintén egyre kevésbé hatnak és egyre gyorsabban bomlanak is le, így hatásuk enyhébb és rövidebb is.

    Ph mérő teszt nem árt persze, mert saccra nem tudhatjuk miből mennyi kell, hogy beállítsuk.

    Beírod gúgliba, hogy "jacuzzi vízkezelés" (vagy medence stb. vízekezlés) és egész jó doksikat fogsz találni, tanácsokkal. Persze mindig magad tudod kikísérletezni az ideálisat a saját cuccodhoz, de a gyártók/forgalmazók mindég segítenek, hiszen ezek drága prémium cuccok.
  • mrzed001
    #42
    Pfúúúúj, ne már, ez undorító. Vizuális típus vagyok.
    Ha megpróbálod (130 terítéket elmosni a 10L-es mosogatóban) rájössz, hogy a rég mocskos vízben kenegeted az addig éppen hogy koszos tányérokra rá az előzőek mocskát. Szóval inkább ne.
    De még 10 terítéknél (tudod, az 10 lapos, 10 mélytányér, leveses, főzelékes lábas ... ) is csak a mocskot kened szét szééép egyenletesen.
    Pláne egy jó szaftos pörkölt után ...
    Arról pedig aligha kell regélni, hogy a 65-70 fokos vízbe sose fogsz mosogatni, mert nem bírja a kezed, kihűl a víz ... ésatöbbi ésatöbbi.
    Összefoglalva: nem vagyok egy nagy konyhatündér mosogatás terén, de még én is tudom hogy amit írtál vagy bődületes ökörség, vagy óriási igénytelenség és a higiénia komplett hiánya.
  • Tetsuo
    #41
    Képzeld el, régen az emberek külön közösségekben voltak. A hozzád hasonlóaknak is és a tahóknak is megvolt a helyük. Bizonyos fürdőkbe, kávéházakba komolyabb beszélgetésekre járt az ember, akár művelődhetett is ott az ember.
    Ma, a nagy liberális kultúrmasszában mindig a tömeg legalsó szintje jelenik meg markánsan, mert jogaik vannak és senki nem vághatja őket pofán. Régen a tahókat jobbhelyekről egyszerűen kipenderítették az utcára.
  • Papichulo
    #40
    A nagyon nagy medencékben is nagyon gondos vegyszerezés és kezelés, meg szűrés szükséges, különben napok alatt szarrá menne a víz

    Tehat ezeket a jacuzzikat nehany naponta kell vegyszeresen kezelni? Ez korulbelul milyen koltseget jelent? Miert olyan nehez "beletanulni"? Csak azert kerdezem, mert nalam is elferne egy a kertben :)
  • cateran
    #39
    1 szaros dugo a lefolyoba (200ft?) es par liter vizzel el lehet mosni 10x annyi teriteket....just sayin

    Utoljára szerkesztette: cateran, 2015.03.19. 17:50:33
  • Sir Quno Jedi
    #38
    Hogyne. A nagyon nagy medencékben is nagyon gondos vegyszerezés és kezelés, meg szűrés szükséges, különben napok alatt szarrá menne a víz, de hetek alatt végképp. Ez külön tudomáyn és szakma. Nekem is eltartott egy ideig mire hobbi szinten beletanultam annyira, hogy nem magamat szopatom. :D Viszont ezek a vegyszerek többnyire elbomlanak nyomtalanul és így nem szennyezik a környzetet.

    A profi technológia mindig jobb, mint a nagy büdös semmi. Pl. én vettem mosogatógépet ami 13 full terítéket 9liter vízből ragyogóra mos, de haverom meg már olyat vett ami ennek a kicsit magasabb típusszámú testvére, az már 6literből teszi ugyanezt. Ez szinte elképzelhetetlen és csoda kategória, de képes rá tényleg. De vannak mosógépek, amik vegyszer nélkül pár liter vízzel mosnak patyolattisztára!!!

    Egyszóval nem nyünnyögni kell, hanem fejleszteni és megvenni az új fejlesztéseket. Ugyanis oké, hogy jó az öreg hajdú mosószörny a sarokban, de bezony az aztán szétkúrja a "természetet".
  • senki687
    #37
    Nem szószerint kell érteni. Nem a jacuzzi a lényeg. (Emiatt ne aggódj, összefüggésbe tudom én hozni az esőerdőkkel, de most ez nem fontos.) Csak elgondolkodtatott az, amit írtál és talán megértettem belőle valamit, amit eddig nem értettem, de túl hosszú lenne elmagyarázni pár sorban és nem is biztos, hogy bárkit is érdekelne, főleg nem egy ilyen cikkel kapcsolatban.
    Utoljára szerkesztette: senki687, 2015.03.19. 13:08:00
  • Narxis
    #36
    Ez egy hatalmas urban legend. De ha nekem nem hiszel akkor kérdezz meg egy szemészt. Link
  • Papichulo
    #35
    A jacuzzi pont hogy takarékos, mert pl. a vizet is baromi ritkán kell benne cserélni (van amiben két évet is kibírhat egy töltés).

    Hogyan oldjak meg a tiszitast? Valami vegyszerrel? Gondolom nem a posvany, tobb eves vizben ucsorognek...
  • Sir Quno Jedi
    #34
    De amúgy jól mondod, az emberek vesznek/építtetnek horgásztavat, helikoptert, építenek edzőtermet maguknak és sokan tanulnak magániskolában. Ez csupán pénzkérdés.
  • Sir Quno Jedi
    #33
    Hát ez azé meredek feltételezés hogy a jacuzziktól pusztulnak az esőerdők, nem gondolod? Merthogy többségükben fa az aztán nincs egy gramm sem (full szintetikus akril, meg némi rozsdamentes acél, meg pár könnyűfém baszás, ilyesmi) és az áramot is atomreaktorokban termeljük. Én nem hallottam speciel fatüzelésű erőművekről errefelé?

    A jacuzzi pont hogy takarékos, mert pl. a vizet is baromi ritkán kell benne cserélni (van amiben két évet is kibírhat egy töltés).
  • senki687
    #32
    Szerintem vegyél egy horgásztavat is, mert sok paraszt otthagyja a szemetet a tóparton és úgy nem lehet nyugodtan horgászni. Kéne egy helikopter is, mert az utakon se jó vezetni sok tahó miatt. A koripályán meg egyes idióták mindig szembe haladnak, szóval abból is saját kell. Az edzőteremben meg nem pakolják vissza a súlyokat. Az egyetemen vannak, akik folyton puskáznak és mindig 5-öst kapnak. Jobb ha magániskolában tanul az ember. Kirándulni sem jó, mert sokan tékozlóan élnek, amiatt rengeteg felesleges hulladék és egyéb szennyeződés keletkezik, elkezdik kivágni a hülyék az esőerdőket, kevesebb lesz a levegő, megváltozik az időjárás, elpusztulnak a gyönyörű helyek, stb. Mindez azért, mert néhány hülye saját jacuzzit akar... vagy mert olyan hülyék az emberek, hogy nem lehet velük közösködni? Ki tudja?
  • Tetsuo
    #31
    A legtöbb ember - a nagy átlag - igénytelen, mint a sz@r. Nekik tényleg jó egy táblagép vagy egy mobiltelefon vagy egy olcsóbb tévé is, 3cm-es hangszórókkal.
    De nézd meg azt is, milyen filmek vannak a mozikban. Na ugye, a kínálat pont ennek az igénytelen csőcseléknek szól.
  • Sir Quno Jedi
    #30
    Ez ugyanolyan, mint a fürdők. Én pl. imádok fürdőzgetni, pláne a jacuzzikat szeretem, a beteg hátamnak/derekamnak jót tesz a vízsugár. Node azok mindég telis-teli vannak, vagy olyanok ücsögnek benne, akikkel inkább nem szeretnék, esetleg bejönnek kisgyerekkekel a vértahó szülők és a hülyegyerekek ott ugrálnak a jacuban, szembefröcskölve mindenkit és éktelenül óbégatva (mer a gyerekmedence nyilván unalmas, ott nem lehet másokkal kibaszni). És akkor még finom voltam. Erre mégis kinek van szüksége 5k-s jegyárért vaze?!?! Undorító. Az emberek alapvetően undorítóak és minél nagyobb mennyiségben vannak egy helyre zsúfolódva annál inkább megerősödik ezen tulajdonságuk. Nyilván a tahó/négyzetméter arány felsrófolódik.

    Mit tehet az ember? Kénytelen venni/építeni saját medencét és/vagy jacuzzit, más megoldás nem nagyon létezik. Nem menekülhetsz a tahóktól máshogy.
  • Cuchulainn
    #29
    Ez szerintem simán nem igaz.
    Én lazán kifizetném azt a pénzt a mozira amit kérnek érte, (És ki is fizetem alkalomadtán, ha nagyon várt film van) de a mozi minden alkalommal egy lutri.
    - Vajon lesz-e vezérbalfasz, visítókisgyerek, értetlenbutalány/srác, csámcsogi a teremben? Ha van, akkor kb. buktad a pénzedet.

    Aztán ott vannak a tényezők, amikkel mindig számolni kell:
    - A már lentebb említett ruhatár, főleg télen. Boldogult lurkókoromban, a szaros kisvárosi mozinkban volt ruhatár, most meg a csilivili IMAXben sincs mert minekaz. Fogd csak a télikabátot a kezedben két órán át.
    - Lassan negyed órányi reklámot kell végigülnöm, hogy megnézhessem a filmet, aminek a megtekintéséért fizettem. Ezek között ott van a többször letolt reklámja a mozinak AMIBEN ÉPP ÜLÖK.
    - Évről évre egyre elborultabb, debilebb dolgokat árulnak a sokszoros árréses mozibüfében, lehetőleg folyjon, ragadjon, zörögjön, recsegjen, szörcsögjön, nehéz legyen normálisan megfogni, és enni. Ki ne szeretné ezek hangját, szagát, és textúráját élvezni a mellette/mögötte ülőktől?

    De igen, bztos csak az emberek igénytelenek, lusták és smucigok mert nem akarnak erre a csodára 1500-3000 pénzt kiadni.
  • Sir Quno Jedi
    #28
    "moziban a többiekkel együtt nevetni" pfújjj! :D

    Én csak azt tudom, hogy volt olyan film (Összeesküvés elmélet), mikor a szereplő megkínzásán harsányan nyerítve röhögött az "értő" közönség, pedig az egyik legsúlyosabb pillanat volt a filmben. Tudod ki akar közösködni ezekkel a tahókkal... haljak meg ha erre vágynék!

    Amúgy régen iszonyat sokat jártunk moziba, gyakorlatilag volt, hogy az egész napot ott vertem el. Mondjuk voltak is olyan filmek és a mozi is valami különleges volt még. Ma már...
  • senki687
    #27
    Ha eddig is ritkán mentél moziba, akkor a stream-es megoldást neked találták ki. Mivel eddig is ritkán voltál, nem sokat veszítenek veled a mozik. Azért ez a felszerelés, amit leírsz erős tulzással sem lelhető fel minden háztartásban, szóval általánosításkor nem ezt kéne alapul venni. :)
    Teljesen igazad van, amiket leírtál azok úgy vannak. Nekem is vannak ezzel problémáim. Pl. pár éve a Shrek-et végigtelefonálta az előttem űlő böhöm nagy kigyúrt kopasz állat alacsony intelligencia szinttel, felemelt kézzel. Van hogy rugdossák a széket, bekiabálnak, rossz a hang (zavaróan túl hangosak a jelenetek), nem elég kényelmesek az ülőhelyek, büdösek stb. Ennek ellenére azt mondom, hogy pl. jó volt Dumb és Dumberen a moziban a többiekkel együtt nevetni, miközben otthol ezt a filmet meg nem nézném. Vagy pl. máig emlékszem, hogy az egyik néző beszólt a Leon a Profi c. film közben, hogy Leon nem is annyira profi. És abban a pillanatban abban a szituációban az egész mozi elkezdett hangosan röhögni. De jó volt leülni a kényelmetlen felhajthatós fa székre is. Volt benen valami többlet. Fogalmam sincs mi, nem tudom elmagyarázni, de jó volt. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a mozi jobb lenne, mint otthol nézni a filmet. Egyáltalán nem jobb, hanem szerintem teljesen más a kettő és épp ezért csak minimális lesz a mozik látogatottságának csökkenése. Na de ez szubjektív dolog. Az idő majd eldönti.
  • Sir Quno Jedi
    #26
    Azt mondják azé annyi mozijegy, me a mozit is ki kell fizetni, meg egyéb bullshit. Namost, ha megjelenéskor a premier filmeket odahaza is megnézhetem valamelyik szolgáltatótól, hajlandó vagyok rá és kifizetem a mozijegy árát szó nélkül. Még úgy is, hogy nélkülöznöm kell a mozi "fanatisztikus szolgáltatásait". Igen. Ennyi kéne. Aki akar elmegy megnézni a tömegnyomorba idióták közé, aki meg nem az megnézheti otthon. Nincs semmiféle hátrányos megkülönböztetés.
  • molnibalage83
    #25
    Arra gondolsz, amikor a sok tahó nem tud kussba mardni és telefonál vagy mobilozik? Vagy arra, hogy egy disznóól az egész, mert egyesek étteremnek képzelik a mozit?

    Évente, ha 2-4 filmet, ha megnézek, de volt olyan, hogy 1,5 évig nem voltam moziban...
  • molnibalage83
    #24
    A mozi rég bukott dolog. Vannak még filmek amikre mink is elmegyünk, de csak azok amikre nem vagyunk hajlandóak várni.
    Ámen.