63
  • zola2000
    Szerintem meg arról van szó, hogy az emberek ma már arra is lusták, hogy elmenjenek moziba.

Az, hogy a mozinál is jobb kivetítője / hangrendszere van valakinek szerintem nem általános főleg itt.

(Jó, a magam részéről még azt írnám, hogy azért nem járok, mert nem szeretem az amerikai filmeket inkább a keleti filmeket, de ez az érv itt megintcsak nem általános : )
  • Sir Quno Jedi
    Butaság, egy jó ips-es extradurva felbontású tableten (mondjuk enyimé is 2048x1536 és 10" ) semmit sem rontasz el. Én is néztem így sorozatokat ágyban stb.
  • Vol Jin
    A mozi egy program. Aki letölt, nem azért tölti le, mert nem érdekli a mozi hangulata, hanem azért mert nem akar érte fizetni, így a fizetős stream nem fenyegeti a mozit annyira, mint a videotékákat.
  • Ender Wiggin #20
    Nem a kényelemmel van a baj, hanem hogy tönkreb....od a szemed idő előtt.
  • Sir Quno Jedi
    Ja egy családnak MINDENKÉPPEN jobban megéri akár jogtisztán megvenni a bluray verziót, minthogysem többet költsön egyetlen nézésére a filmnek.Ha már csak az anyagi oldalát tekintjük. A gyerkőcök meg úgyis többször aarnak minden rajzfilmet meg ilyemit megnézni, így úgyis be kell szerválni otthonra.
  • Zombee
    Én 690-ért járok moziba. Nem csak Cinema City és Aréna Pláza létezik.
  • Zombee
    Tabletről, telefonról filmet nézni legalább annyira legalja, mint kamerás ripet lesni.
  • dchard
    Teljesen egyetértve veled, a prosztó moziba járó közönség sem segít ezen. Eddig is irritáló volt a sok csörgő, zörgő, nyitott szájjal zabáló bunkó farok, de most ezzel a nacsosszal - amit még az angol királynő sem tudna csöndben elfogyasztani - végleg elveszik az ember kedvét. A moziba nem zabálni járunk. És ha már itt tartunk: büfé az van, de ruhatár az nincs. Szorongathatom az ölemben a kabátomat 2,5 órán keresztül. A mindent hangosan kommentelő tahókról már nem is beszélve (és minden vetítésre jut legalább egy ilyen társaság az utóbbi időben).

Erre nekem semmi szükségem 2500 Forintért.

Dchard
  • Cat #15
    Rég voltam moziban, de a napokban megnéztem a Liza a rókatündért. Két jegy 3ezer forint volt. A film jó volt, de ez rablás. Felének kellene lennie a jegyárnak, hogy elgondolkodjak ismét egy filmen.
  • Papichulo
    Szal. az arénás imax-os termet nálad fogják újranyitni!

Viszont kizarolag "kamerás, nézőtérről felvett, 320x200-as felbontású videók"-kat fogok majd vetiteni rajta :)
  • Cuchulainn
    Évek óta megy a sírás, hogy jajistenkém hátmilesz a mozival, nem járnak az emberek dehátmiért? Meghökkentő módon az egyre alacsonyabb minőséget egyre drágábban eladni próbáló szolgáltatás nem tetszik az embereknek.
    Talán lehet, hogy kicsit át kéne gondolni a mozik működtetését, és elindulni egy másik irányba a "még több reklám, még magasabb jegyár, még több igénytelenség" helyett.
  • Sir Quno Jedi
    Nem, hozzád kell jönnie a mozinak. Szal. az arénás imax-os termet nálad fogják újranyitni!
  • Papichulo
    Ha mar itt tartunk, en sem akarok lemaradni:

Nekem egy 99 gazillion meteres (MELY!) 23.5:11.63-as IMAX3 holovetitom van pattintott kavicsbol, 5 es fel D-ben, a hangokat meg az eredeti szineszek duruzsoljak a fulembe maximalis terhatassal... ja, mindez 1923 ota! :)

Na most ezekutan EN menjek moziba?!
    Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.03.19. 09:54:41
  • Narxis
    Én BrRip-et nézem tableten. Tetszik, nem tetszik nekem így kényelmes és jó.
  • Sir Quno Jedi
    3 méteres (SZÉLES!) 4:3-as gyöngyvásznam van (ami egy normál méretű nagyszobában overkill, életnagyságúak a szereplők), fasza SONY kivetítőm és sokkal jobb hangrendszerem, mint a moziban túlüvöltősre állított begerjedős, berecsegős izé. Szerinted? És még ezt sem nézem, mert TV-n, monitoron még 1xűbb és egy professzionális monitoron 10000X szebb a kép, mint bármilyen vetítős moziban. (ja és nincsenek reklámok sem nálam)

A moziban viszont rámköhögnek, térdig gázolhatok a leszórt popcornban és tapicskolhatok a ragadós kiömlött kólában, rúgdossák a székem háttámláját, zörögnek a zacskókkal, büdös van sok különböző kajától és a felmosott/takarított szaroktól és dumálnak végig, meg vihognak. Néhányan meg a telójukat baszatják, de lehetőleg max. fényerőn. Hát ez tényleg megér párezret nemigaz?! Főleg mikr durva filemker bevisznek kisgyerekeket és végig raplizza, üvölti, sírja az egészet. Na azokat a szülőket meg tudnám folytani.

A mozi rég bukott dolog. Vannak még filmek amikre mink is elmegyünk, de csak azok amikre nem vagyunk hajlandóak várni.
  • senki687
    Ez egy stream reklám, és a cim általi sugalmazással ellentétben nem a mozik fenyegetettségéről szól. A mozizásnak hangulata van, meg hatalmas falat betöltő jó minőségű képe. Nem alternatívája egyik a másiknak.
  • fonak
    A "Feljössz megnézni a 60 colos plazmámat?" mondjuk tényleg nem olyan romantikus, mint hogy "meghívhatlak moziba?" Viszont a kanapé kényelmeseb, mint a moziszék, és ha unalmas a film, át lehet térni másra.
    :)
  • BooMiller
    Probléma ott van hogy szar a kép:)) 2008-óta egy 120 centis FullHD tévén nézek mindent, ez most már nem egy nagy szám szerencsére. 10 éves házi mozim van ami akkor is k. drága volt STRDB930+Fullos Pascal.
    Mi a retekért mennék moziba? Kép egy fos , hang minima ugyan az akkor?
    És még évente 2-3x elmegyek a párommal, mert ez program:) De mivel mindig csalódás így csak ennyi:)
  • Sir Quno Jedi
    Na én még ilyen hülye gondolatmenetet ritkán hallottam. Mi a fax köze van a MOZI vs TV témának a párkapcsolatokhoz?!?!?
  • Celeborn
    Én pl. amikor megismerkedtem a párommal, akkor se moziba vittem (van sok más lehetőség is). Ettől függetlenül azért jópárszor eljártunk moziba, de az utóbbi 3-4 évben egyre inkább kiábrándulok a moziból. Először is nagy döbbenet számomra, hogy otthon a plazmán HD-ben sokkal szebb a film, mint moziban. Aztán a saját házimozirendszeremen úgy szabályozom a hangerőt ahogy akarom, nem pofáznak mellettem, nem szórják a nyakamba a pattogatott kukoricát, és nem drága! Aztán ott a 3D-s mozi. Eddig amit láttam, az szart se ért. Semmi 3D hatás, cserébe fakó színek, homályos kép. Ezért menjek moziba?
  • Tauri
    Sajnos van benne valami. Nagyon sokan otthon nézik meg a filmeket streames oldalakról, és soha el nem mennek moziba, mondván otthon is van TV. Erre nem igen tudok mit mondani... OMG.
    Egyiket kérdeztem:
    - miért nem viszed el párodat moziba?!
    - áhh neki is jó a TV, nem akar moziba menni.
    - igen biztosan mikor megismerkedtetek is TV elé ültetted le és nem moziba
    - az régen volt
    - ezzel az erővel elég lenne a párodnak egyszer jól kinézni miko rmegsimerkedtél vele nem??

OMG
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2015.03.19. 07:39:55
  • SupraMKIII
    Hát, azok a kamerás, nézőtérről felvett, 320x200-as felbontású videók, amelyet hallomásom szerint tömegek néznek, azok pont full minőségben nézhetőek meg rajta.

Szóval, vigyázz, mit kívánsz :-)
  • Ender Wiggin #1
    "...a táblagépén."
    hahahaha, jóhogy nem az okosóráján.