26
  • toocha
    #26
    Régen megírták, hogy nagy baj lesz ha kiolvad a permafrost. Na szerintem ez az összegyűlt CO2 okozza ami kirobban a felengedő földből. SZERINTEM! :)
  • ostoros
    #25
    A dolog volt az. Elment.
  • dzsagon
    #24
    valami kurvanagy állat mászott ki onnan.
  • halgatyó
    #23
    Ha ezt a metán okozza, akkor találni kell (előbb-utóbb) kirobbanás előtti metánkoncentrációkat. Amig ilyeneket nem találtak (egytlen egyet sem) addig a metán elmélet gyenge lábakon áll. (a többi is)
  • sárkánylovag
    #22
    Oroszok kivették az atom sikókat , olyan egyenes fal nem jön létre magától a természetben.
    A robbanásnál reped a fal mindenképp !!!
  • SirBubu
    #21
    az nem lehet, hogy az ott igazából nem besüppedés, hanem minden más kiemelkedett körülötte? mondjuk megdagadt a földgolyó vagy ilyesmi, csak a gödör feneke része az úgy ott maradt az eredeti helyén valahogy

    egész tetszetős kis elmélet, nem igaz? :DD
  • senki687
    #20
    Eléggé szabályos alakzat. A szélén kiemelkedik, mintha valami belülről jött volna ki, miközben a belseje meg olyan, mintha valami befele ment volna. Állati jó. Szerintem hihető a metángázos sztori úgy, hogy felette éppen vastag jég volt amikor berobbant a metán, ami a szélén a föld felrakódást magyarázza. A robbanástól egy nagy darab jég letörött és belecsúszott a lyukba, a metán nem alud rögtön el, hanem egy darabig a perem szélén égve maradt (középen a vastag jégtömb eltomítette), ettől viszonylag szabályos alakúra fagyott a jég, simává vált a pereme. Elaludt a láng, a jég teljesen belefagyott a lyukba, majd hosszú idő múlva az is elolvadt.
  • mortep
    #19
    Eléggé összetett probléma a túlnépesedés. Egyrészről a születésszabályozás a jelenlegi gazdaság-állandó-növekedési-modell ellensége. Abban egyetértek, hogy változtatni kell és békés megoldást találni.

    @ San-Mester: szóval "elszaporodtak a hülyék"... mármint ők. Te az okosok közé sorolod magad, miközben szorgalmazol egy újabb világháborút. Vajon ugyanezen a véleményen lennél akkor is, ha látnád a háborúban porráégni a szeretteidet?
  • BCs design
    #18
    kurvára nem kell semmilyen világ égés, ez hatalmas baromság, a megoldás rendkívül egyszerű, egyszerűen kell minden országba ugyanaz a születés szabályozás törvény, mindenkinek max 2 gyerek, ennyi, ez egyszerüen tökéletes megoldás lenne
  • ostoros
    #17
    Miért gondoljátok, hogy egy katasztrófát az okosok élnének túl?
    Szerintem pont hogy a legigénytelenebb félállatok élnék túl, miközben az okosok meghalnának.
  • Glutamin
    #16
    Miért okoz gondot a nagy népesség? Amint exportálják oda is a demokráciát, mindjárt megfordul az irány. Nem mellesleg továbbra is a fejlett országok lakói okozzák a környezetszennyezés jelentős részét direktben vagy áttételesen.
  • SanMaster
    #15
    Túl sok ember van. Itt lenne az ideje egy nagy világégésnek, mert tényleg elszaporodtak a hülyék, megint. Nem feltétlen kell világháború, mert valószínűleg az lenne az utolsó... elég lesz az éhínség, vízhiány, globális éghajlatváltozás, tengerszint emelkedés, halálos járvány, valami ilyesmi. Túl sok ez a 7 milliárd, gondolom már ez is idejétmúlt és inkább a 8 felé járunk már... Indiában nagyon keményen szaporodnak, már rég India a Föld legnépesebb országa, rég lenyomták Kínát.
  • emberz
    #14
    Sajnos sokan nem követik a kort, és erősen lemaradnak, és a legjobb jóindulat mellett is középkori barmoknak kell őket neveznem. És baromi sokan vannak... Például a napokban lehetett látni az asszír szobrok szétverését a neten. Gyönyörű emberek a harmadik évezredben!
    Utoljára szerkesztette: emberz, 2015.03.04. 09:09:26
  • emberz
    #13
    Nem értem, hogy a fenti képek alapján hogyan gondolhatják egyesek, hogy a föld itt visszasüppedt? Akkor már inkább a metán.

    Utoljára szerkesztette: emberz, 2015.03.04. 09:04:55
  • And37
    #12
    ...és akkor most tekintsünk el attól, hogy IQ helyett intelligenciát kellett volna írnom, mert az IQ, ha jól sejtem, minden korban 100-ra kell hogy kijöjjön átlagosan... Amúgy utánaolvasva a Flynn-effektus alapján valószínűbb, hogy nőtt a jobb táplálkozás és az olvasás terjedése miatt.
  • And37
    #11
    "az emberiség 80 százaléka idióta, primtív ókori-középkorú mentalitással vegetáló kretén" - azért ezzel eléggé leszóltad az akkor élőket, akiknek az átlag IQ-ja valószínűleg meghaladta a most élőkét. Rajtuk még erősebb volt az evolúciós nyomás, mint a kontraszelekció... :)
  • TokraFan
    #10
    Hasonlóan érzek...
  • TokraFan
    #9
    És mégis mi a faszt kell itt terraformálni? Ha nem vennéd észre, a bolygó életre alkamas. De annak sem látom sok értelmét, ha egy mittomén metán és szénmonoxid gáz keverékén létező életforma úgy terraformálná a planétát saját igényeihez, hogy elszőrtan lyukakat furkál az isten háta mögötti halál faszán, miközben a hozzád hasonlók zavartalanul tovább internetezhetnek...
    Minden rezeg...ez a lényeg...ezt már legalább biztosan tudjuk tőletek...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.03.04. 06:52:09
  • SirBubu
    #8
    de most őszintén: ki az a hülye, aki nem pont ezt tenné? :DD
  • Oliwaw
    #7
    Ez egy kiváló elmélet (természetesen én az okosok közé sorolom magam (hiszen minden hülye is ezt tenné)).
  • Cyberdog
    #6
    Idiocracy :D :D
  • torreadorz
    #5
    Ha csak a 80%-a lenne idióta...

    Amúgy nekem van is egy elméletem hogy miért omlanak össze a civilizációk, birodalmak. Mert a nagy jólétben túlszaporodnak a hülyék,majd átveszik a hatalmat (itthon ez már meg is történt). De mivel hülyék nem tudnak irányítani innentől kezdve összeomlik az egész, és mivel az összeomlott világ nem hülyebarát a létszámuk drasztikusan lecsökken. Míg nem megint az okosok lesznek fölényben és megint megindul az építkezés alulról míg nem fel nem építenek egy jobb világot ahol a hülyék megint kedvükre szaporodhatnak...

    Minden egyezés a valósággal pusztán csak a véletlen müve :)
  • hunbalee
    #2
    Szépe apránként terraformálják a földet :( Túl szabályosak ezek a gödrök hogy bármi robbanjon itt.
  • TokraFan
    #1
    Na, még egy konteós hülye sem jött elmagyarázni, hogy biztos forrásból merítve tulajdonképpen mivel is állunk szemben? Minden rezeg...