51
  • Papichulo
    #51
    Mellesleg semmi értelme, mert 32 bitesek a programok.

    Androidon... iOS-en mar nem is engedelyeznek nem 64bites alkalmazasokat.
  • Papichulo
    #50
    Ez nem vicces, hanem egy marketing stratégia, amit a törvények megengednek.

    Nem mondtam, hogy nem torvenyes, foleg az USA-ban elfogadott gyakorlat ez. Mindossze azt talalom viccesnek, hogy az SEC marketingje folyamatosan az Apple korul forog, mindenben probaljak bizonygatni, hogy ok mennyivel jobbak, mikozben az Apple gyakorlatilag tudomast sem vesz roluk a reklamanyagaikban.
  • Vol Jin
    #49
    "Ujjlenyomat olvasó, és 64 bites proci is Iphoneban volt, aztán a Samu ellopota."

    Hogy lehet ellopni egy processzor használatát?
    Azt azért tervezte az ARM, hogy beleépítsék a készülékekbe.
    Mellesleg semmi értelme, mert 32 bitesek a programok.
  • Papichulo
    #48
    Igazabol a legtobb ceg, foleg az iszonyatosan kielezett android okoszisztemaban kenytelen belemenni ebbe a buta szamhaboruba, hogy a doboz oldalan, minel nagyobb szamokat tudjanak szerepeltetni: tobb pixel, tobb ghz, tobb core, tobb RAM... mindenbol tobb, mivel ok azt hiszik, hogy az embereknek csak ez a fontos, mikozben egyre tobben arra jonnek ra, hogy nekik csak egy jol hasznalhato keszulek kell.
  • tyű
    #47
    és akkor vajon mennyit ennének, ha csak fullHD-k volnának? Mert, felteszem, kevesebb pixel u.abból kevesebbet is eszik. És az evést nem csak a megvilágitásra értem, hanem a proci és a GPU étvágyára is, aminek ezeket az extra pixeleket el kell látniuk infóval.
  • bigjoe
    #46
    Eljött az idő amikor váltanom kell Samsungról S2,S3,S5 után. A fő érv a Samsung mellett a cserélhető akkumulátor és memória kártya volt.
  • szomferi
    #45
    csak halkan jegyzem meg, hogy a Samu QHD paneljei még kevesebbet is esznek, mint a konkurensek FHD IPS paneljei
  • tyű
    #44
    Nyah mondtam én, hogy nem lesz itt USB 3.0. De azért egy IP67 elfért volna. Amúgy meg (tisztelet a kivételnek) én a sok "szakbloggernek" tulajdonitom a legtöbb leépülését a telefonoknak, mert a kommenteket olvasva nem igaz, hogy az emberek fémvázra vágynak (úgyis a legtöbb bugyiba kerül azonnal és ki a fene akar fémcuccokat a kezébe, nem láttam még olyat, aki fém kormányt akart volna az autójába), nem igaz, hogy 6 mm vékony telefonra vágynak (nem vágni akarnak vele, hanem biztonsággal kézben tartani), nem igaz, hogy überletisztult 0-dimenziós felületet akarnak, nem igaz, hogy 2K-4K-8K felbontású kijelzőt akarnak (ami jóval többet fogyaszt, mint amennyire jelentős a fullHD-hez képest), inkább hosszú üzemidőt (1 hét minimum feltöltésenként), kényelmes kézben tarthatóságot, dizájnos felületet, hétköznapi szintű csepp- és porállóságot, gyors reakcióidőt és személyre szabott praktikus funkciókat (bloatware helyett). Jó az is, ha egyedi igényekhez mérten vannak (árbeli és felszereltségbeli) eltérések, pl kijelző méret, dual SIM, extrém időjárás vagy sport dizájn, el se tudom képzelni, hogy pl. az Adidas évente csak 1 féle cipőt gyártson, igaz 2 méretben és 3 szinben. És hadd legyen manager verziótól kezdve iskolásoknak kiadott példány, pl. gyerekvédelmi funkciókkal és a szülőknek adatlekérési lehetőségekkel. Az innováció és a választék a két kulcsszó.
  • aru
    #43
    Szerintem a te problémáid mutatnak túl! Én csak a valóságot vázoltam amit mindenki láthat akinek nincsennek problémái.
  • Tetsuo
    #42
    Az ismert civilizációnk történetében nincsen igazi (morális, társadalmi, spirituális) fejlődés, csak visszafejlődés és degradáció, ami ráadásul gyorsul. Nem az országra, hanem az egész bolygóra "férne rá egy atom", egy Apokalipszis, hogy megtisztuljon. Már közel a vég és amit magad körül látsz, az mind ennek a jele. A legtöbb ember nem veszi észre - az az ő dolguk-, azzal nem kell fogalkoznod.
    Spirituális oldalról, mondjuk egy vallás szintjén közelítheted meg a problémát.
  • Tetsuo
    #41
    Ez nem vicces, hanem egy marketing stratégia, amit a törvények megengednek. A másik oldalon más stratégia van.
    Amúgy nem mindegy? A fogyasztó pénze elfogy így is, úgy is.
  • Papichulo
    #40
    Szerintem a te problemaid mar tulmutatnak jelen forum keretein... jobbulast!
  • aru
    #39
    Persze! Én járok dolgozni és ez azzal jár, hogy kimegyek az utcára és látok! Ennyi! Elég csak körülnézni, hogy hova süllyedt a jelenlegi fiatal generáció! Ha nincs ecsethaja a gyereknek és nem buzinak öltözik akkor kiközösítik... ha nincs almája akkor egy csóró szar... a fiatal tini csajok szinte mindegyike ribanc és úgy is öltözködik... Gondolom te egy saját magad által generált világban élsz, hogy nem ezt látod! Ráférne az országra egy atom, hogy megtisztuljon!
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.03.03. 11:54:55
  • Papichulo
    #38
    az alma megvillanásáért szopjanak le, mert ez irányba haladunk jelenleg!

    Erdekes szociologia korben mozoghatsz...
  • Papichulo
    #37
    na mesélj, milyen sikeres az epül péj?

    "Apple Pay makes up more than $2 out of $3 spent on purchases using contactless payment across the three major U.S. card networks."
  • seepheeerd
    #36
    S4 után végre valami: kell :)
  • aru
    #35
    A felhasználói igények mások. Számomra az almás termékek ott vannak a top sikertelenek között, mert nem tudják azt nyújtani amire szükségem van. Arra meg pláne nincsen ,hogy az alma megvillanásáért szopjanak le, mert ez irányba haladunk jelenleg!
  • Papichulo
    #34
    Az a vicces, hogy mindig a "sikertelenebb" marka hivatkozik a "jobbik" markara, probalja osszehasonlitasokkal bizonygatni, hogy ok mennyivel jobbak: "Pepsi->Coca Cola", "KIA->Mercedes"... "Samsung->Apple" :)

    Ja, es a Samsungnal mar az is reklamozando "feature", hogy a bloatware 40%-at kigyomlaltak. Csak igy tovabb! :)

    btw: "It’s easy to see where Samsung took its inspiration for the Galaxy S6 and S6 Edge: the design is strikingly similar to the iPhone 6 in many places, and the features that Samsung did focus its efforts on are all things the iPhone has had for years." (forras)
    Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.03.03. 10:53:05
  • szomferi
    #33
    szerintem benne van a cikkben, beépített QI töltés van (kétféle szabványt támogat), az osztrák MediaMarkt elvileg ajándékba adja a telefonhoz a chargepadet
  • NandorHUN
    #32
    Lol... Samsung "ellopta" a 64 bites procit? :D
    Igen mert amúgy ők találták fel, vagy ők licenszelték?
    Én sem szeretem a Samsungot androidos telefonok között, de iphone fanok még szánalmasabbak, képesek 3x annyit kifizetni egy semmivel sem jobb, de még csak nem is minőségibb készülékért, aztán önigazolásból belekötnek a többi gyártó készülékébe.... persze a végén csak magatokat járatjátok le.
    Utoljára szerkesztette: NandorHUN, 2015.03.02. 23:39:13
  • MerlinW
    #31
    Soknak.
  • Alien69
    #30
    Jaja, de főleg azért, mert ahhoz, hogy kivegyem, kénytelen lennék szét szedni, kibelezni. Érdekes, régebben ez oldalt hozzá férhetőbb helyen volt. Persze, tuti volt, akinek meg az a megoldás volt gáz. De, a QI töltéssel mi a helyzet? Bennevan már, vagy sem?
  • szomferi
    #29
    megnézném, hogy 1000 emberből ki veszi ki a telefonból a memkártyáját, hogy bedughassa a kártyaolvasóba... tippelnék, max 10 embert saccolok
  • Alien69
    #28
    No és ebből is kispúrolták a 200 forintos alkatrészeket? Pl QI töltés? Mert ugye az SD kártya foglalat is ugyan ez a baromság. A fotók/videók ugye mehetnek SD-re, oszt be a gépbe, és meg van oldva a másolás... Neeem. Most keljen szarakodni vezeték nélküli megoldással, vagy használjam azt az EGY csatlakozót, ami ilyen bagatel dolgok miatt szét fog csesződni mondjuk 2 éven belül.
  • szomferi
    #27
    na mesélj, milyen sikeres az epül péj?
    ennyi baromságot összehordani elvakult, köpködős szifonos oldalakon szoktak :D
  • BCs design
    #26
    szerinted magyarországon mennyi embernek van rá pénze?
  • pixx
    #24
    Ennyi erővel semmit se használj! De mégis a neten vagy, szóval kettőnk közül nem tudom ki az álszent? :D
  • Tetsuo
    #23
    Hogy a Samsung mit lop, az könnyen láthatóvá lesz, hiszen ekkor per indul ellene és nyer az Apple - ugyanis a kapitalizmusban ezt jogok szabályozzák.
    Ellenben hogy Az Apple milyen ipari titkokhoz jutott az NSA által, amiről Snowden nyilatkozott, na arra már nem valószínű, hogy valaha is fény derül - de ez is a kapitalizmus szabálya: az erősebb kutya b@szik... így gondolom már megnyugtató számodra és tudsz majd aludni.
  • pixx
    #22
    El hiszem, mivel ez egy iphone koppintés.
    Nézd a telefon alját, illetve a funkciók egy részét. Persze tavaly ment a fika, hogy az iphone egy 4 éves lemradásban van a többi telefonhoz.
    De szerintem a Samu bizonyította az ellenkezőjét.
    Ujjlenyomat olvasó, és 64 bites proci is Iphoneban volt, aztán a Samu ellopota. Most az Apple pay rendszer sikerét próbálják meglovagolni. :D
  • Vol Jin
    #21
    Azt elfelejtetted, hogy ikonok, ja meg van, lehet vele telefonálni, ja meg van. Adapterről tölthető, ja meg van...

    De komolyan el is hiszed amit írsz?
  • mortep
    #20
    Ja... 200e forintért majd ki fognak adni egy tökéletesen használhatatlan hulladékot. Idáig is csak ezt tették... az hogy a legnagyobb gyártók közt vannak, kizárólag Szürkegandalfnak köszönhetik.

    Ami a stock-romot illeti, nekem pl. a motoblur (a motorolánál) nem tetszett ami amúgy tette a dolgát, csak nem jött be a feelingje.. fogtam magam és átszabtam, és úgy hogy nekem tetszedjen utánna meg elégedett voltam a telefonnal. Ezt a szabadságot máshol nem kapom meg...
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2015.03.02. 18:46:04
  • szomferi
    #19
    úgy látom, hogy azok a szutykok megfeledkeztek, hogy a HTC hátulja hogy is néz ki... :D

    a lekerekített oldalakról meg ennyit a nagy hőzöngőknek, 2012-ből:



    de úgy látszik, hogy az üveg hátlap miatt nem nyávogtak a Sony Z és Z Compact szériánál... röhej a köbön
    Utoljára szerkesztette: szomferi, 2015.03.02. 17:58:32
  • bakkerman
    #18
    " hameg nem tetszik a stock-rom akkor lehet varázsolni rá másikat. Nekem személy szerint ezért tetszik az android, mert lehet kuatkodni benne."

    És ez így rendben van? 200 ezer forintot kiadsz egy termékért,ami nem baj ha már gyárilag úgy jön ki hogy 2 hónap múlva belassítja magát,mert majd lehet rá tenni custom romot...
  • rain70 #17
    Árak

    Ha a 128-as edge kb 330 ezer körül indul mostani euró árfolyamon számolva, itthon vajon mennyi lesz?
    Ja a cél most már az, hogy az iphone-nál is drágábbak legyenek?


  • M2 #16
    Felhőbe mentés androidon nincsen?
  • pixx
    #15
    Most olvstam egy Iphone oldalon ezt a megállapítást:
    – Kiemelkedő kamera? Megvan!
    – Jack dugó áthelyezve a készülék aljára? Stimmel!
    – Furcsa formájú fülhallgató? Hallgattak az Apple-re!
    – Ronda műanyagcsíkok a lekerekített oldalakon? Azok is megvannak!
    – Üveg hátlap? Kicsit lassan, de ez is megvan!
    – Fém ház? Sosem hittük volna, de ez is megvan!
    – Érintéssel működő ujjlenyomat-olvasó? Ez is sikerült!
    – Vezeték nélküli fizetési rendszer? Samsung Pay!

    Végre sikerült elég jól lemásolni az Iphone külsejét is.
  • CairoJack
    #14
    Ha és amennyiben van a közelben PC. Meg a saját PC-d. Ha meg nincs, akkor cumi...
  • Tetsuo
    #13
    "...náluk ez hagyomány... piacra dobnak vmi. fantasztikusan innovatívat, aztán toporognak vele egy helyben."
    Ez a legjobb üzlet! Minden cég erre vágyik, csak sokan nem tehetik meg.
  • Tetsuo
    #12
    Nem a csere a lényeg, addig úgyis lecseréli mindenki, hanem a bővíthetőség. Eddig a Samsunghoz volt (és kellett is) ilyen lehetőség.
  • mortep
    #11
    Szerintem meg így kell telefont fejleszteni 4k HD kijelző, 3 GB RAM - ráadásul DDR4, 8 magos cpu...stb. Ami a rendszerlassulás illeti meg kell várni a megjelenést...rosszabb esetben az updateket... hameg nem tetszik a stock-rom akkor lehet varázsolni rá másikat. Nekem személy szerint ezért tetszik az android, mert lehet kuatkodni benne.

    Az apple-nek van mit behoznia, sajnos náluk ez hagyomány... piacra dobnak vmi. fantasztikusan innovatívat, aztán toporognak vele egy helyben.

    Mint ahogy előttem is leírták a kidudorodó kamerának oka van... (F1.9) Ami a karcolást meg a törést illeti, ugyancsak várjuk ki a megjelenését és az első teszteket.