Gyurkity Péter

Itt a Samsung Galaxy S6 és S6 edge

A Samsung bemutatta várva-várt párosát, amely valóban szakít a hagyományokkal.

Ahogy a HTC esetében, így a Samsung háza táján sem volt hiány az előzetes pletykákból és kiszivárogtatásokból, ezek pedig itt is többnyire valósnak bizonyultak. Az MWC alatt a gyártó lerántotta a leplet a két új készülékről, amelyek új külsővel és új belsővel futottak be.

A hivatalos közleményből is gyorsan kiderül, hogy a Galaxy S6 csak bizonyos tekintetben hasonlít közvetlen elődére. A külső ugyanis ezúttal egy fém keretből, valamint a hátoldalt fedő Gorilla Glass 4 felületből áll, a műanyagtól tehát búcsút inthetünk. A készülék ennek ellenére némileg vékonyabb (6,8 mm) és könnyebb (138 gramm) az S5-nél, bár a hátlap az új megoldás miatt nem távolítható el, és emellett a vízálló tulajdonság is hiányzik. A lekerekített dizájn és az előlap elrendezése ismerős, a gombok a megszokott helyen vannak, az ujjlenyomat-olvasó pedig itt is helyet kapott.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Ami a hardvert illeti, ez az új változat esetében 5,1 hüvelykes Super AMOLED-kijelzőt, Quad HD felbontást, 577 ppi pixelsűrűséget, 64 bites, immár 14 nanométeren készülő, nyolcmagos Exynos chipet, 3 GB LPDDR4 RAM-ot, valamint 32, 64 és 128 GB-os belső tárolót (UFS 2.0) jelent – a microSD érdekes módon hiányzik, mint ahogy a 2550 mAh-s akkumulátorhoz sem férünk hozzá az új hátlap miatt. A hátoldalon egy 16 megapixeles f/1.9 Smart OIS kamera szerepel, az előlapon ennek 5 megapixeles társa dolgozik, míg a szoftveres oldalon az Android 5.0 Lollipop fut. A megjelenés globális szinten április 10-én esedékes, az ár valószínűleg 650 dollár felett lesz.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!

A Galaxy S6 edge ehhez képest alig néhány pontban tér el, itt természetesen az érintőképernyő szerepel az első helyen, amely ezúttal mindkét szélén hajlított, emlékeztetve az eredeti Edge okostelefon kivitelezésére, amely azonban csak az egyik oldalon alkalmazta ezt az új megoldást. Az akkumulátor itt egy 2600 mAh-s példány, míg a fizikai méret nyilván a kijelző miatt eltérő (142,1 x 70,1 x 7,0 mm, illetve 132 gramm). A széleken órát, illetve a különböző állapotjelzőket és értesítőket helyezhetjük el, egyelőre azonban kérdéses, hogy ez a felhasználók mekkora hányadának jelent majd nagy örömet. Az IP67-besorolás sajnos itt is hiányzik.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!

A megjelenésre itt is április 10-én kerítenek majd sort, az ár ismeretlen, egyes becslések szerint ez 750 dollár felett is lehet. Mindkét telefon négy eltérő színben debütál majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #51
    Mellesleg semmi értelme, mert 32 bitesek a programok.

    Androidon... iOS-en mar nem is engedelyeznek nem 64bites alkalmazasokat.
  • Papichulo #50
    Ez nem vicces, hanem egy marketing stratégia, amit a törvények megengednek.

    Nem mondtam, hogy nem torvenyes, foleg az USA-ban elfogadott gyakorlat ez. Mindossze azt talalom viccesnek, hogy az SEC marketingje folyamatosan az Apple korul forog, mindenben probaljak bizonygatni, hogy ok mennyivel jobbak, mikozben az Apple gyakorlatilag tudomast sem vesz roluk a reklamanyagaikban.
  • Vol Jin #49
    "Ujjlenyomat olvasó, és 64 bites proci is Iphoneban volt, aztán a Samu ellopota."

    Hogy lehet ellopni egy processzor használatát?
    Azt azért tervezte az ARM, hogy beleépítsék a készülékekbe.
    Mellesleg semmi értelme, mert 32 bitesek a programok.
  • Papichulo #48
    Igazabol a legtobb ceg, foleg az iszonyatosan kielezett android okoszisztemaban kenytelen belemenni ebbe a buta szamhaboruba, hogy a doboz oldalan, minel nagyobb szamokat tudjanak szerepeltetni: tobb pixel, tobb ghz, tobb core, tobb RAM... mindenbol tobb, mivel ok azt hiszik, hogy az embereknek csak ez a fontos, mikozben egyre tobben arra jonnek ra, hogy nekik csak egy jol hasznalhato keszulek kell.
  • tyű #47
    és akkor vajon mennyit ennének, ha csak fullHD-k volnának? Mert, felteszem, kevesebb pixel u.abból kevesebbet is eszik. És az evést nem csak a megvilágitásra értem, hanem a proci és a GPU étvágyára is, aminek ezeket az extra pixeleket el kell látniuk infóval.
  • bigjoe #46
    Eljött az idő amikor váltanom kell Samsungról S2,S3,S5 után. A fő érv a Samsung mellett a cserélhető akkumulátor és memória kártya volt.
  • szomferi #45
    csak halkan jegyzem meg, hogy a Samu QHD paneljei még kevesebbet is esznek, mint a konkurensek FHD IPS paneljei
  • tyű #44
    Nyah mondtam én, hogy nem lesz itt USB 3.0. De azért egy IP67 elfért volna. Amúgy meg (tisztelet a kivételnek) én a sok "szakbloggernek" tulajdonitom a legtöbb leépülését a telefonoknak, mert a kommenteket olvasva nem igaz, hogy az emberek fémvázra vágynak (úgyis a legtöbb bugyiba kerül azonnal és ki a fene akar fémcuccokat a kezébe, nem láttam még olyat, aki fém kormányt akart volna az autójába), nem igaz, hogy 6 mm vékony telefonra vágynak (nem vágni akarnak vele, hanem biztonsággal kézben tartani), nem igaz, hogy überletisztult 0-dimenziós felületet akarnak, nem igaz, hogy 2K-4K-8K felbontású kijelzőt akarnak (ami jóval többet fogyaszt, mint amennyire jelentős a fullHD-hez képest), inkább hosszú üzemidőt (1 hét minimum feltöltésenként), kényelmes kézben tarthatóságot, dizájnos felületet, hétköznapi szintű csepp- és porállóságot, gyors reakcióidőt és személyre szabott praktikus funkciókat (bloatware helyett). Jó az is, ha egyedi igényekhez mérten vannak (árbeli és felszereltségbeli) eltérések, pl kijelző méret, dual SIM, extrém időjárás vagy sport dizájn, el se tudom képzelni, hogy pl. az Adidas évente csak 1 féle cipőt gyártson, igaz 2 méretben és 3 szinben. És hadd legyen manager verziótól kezdve iskolásoknak kiadott példány, pl. gyerekvédelmi funkciókkal és a szülőknek adatlekérési lehetőségekkel. Az innováció és a választék a két kulcsszó.
  • aru #43
    Szerintem a te problémáid mutatnak túl! Én csak a valóságot vázoltam amit mindenki láthat akinek nincsennek problémái.
  • Tetsuo #42
    Az ismert civilizációnk történetében nincsen igazi (morális, társadalmi, spirituális) fejlődés, csak visszafejlődés és degradáció, ami ráadásul gyorsul. Nem az országra, hanem az egész bolygóra "férne rá egy atom", egy Apokalipszis, hogy megtisztuljon. Már közel a vég és amit magad körül látsz, az mind ennek a jele. A legtöbb ember nem veszi észre - az az ő dolguk-, azzal nem kell fogalkoznod.
    Spirituális oldalról, mondjuk egy vallás szintjén közelítheted meg a problémát.