233
Hellblade
-
FartingSquirrel #193 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az a feketébe öltözött fickó Senua apja volt. :)
-
#192 Egy befejezés van. A rúnák összeszedése egy apróságot hozzátesz a végén, de a befejezésen nem változtat. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha mindet összeszedted, akkor Druth mesél a múltjáról egy keveset, hogy félve a vikingektől segített nekik. Említ egy férfit feketébe öltözve, aki onnan származott mint mi és elárulta a népét, ami gondolom arra utal, hogy volt valaki, aki konkrétan a mi falvunkat elárulta. Azon kívül, hogy az "emberek a hibásak a szörnyűségekért és nem az istenek" nem is tudom, hogy van-e esetleg ennek a feketébe öltözött férfinek jelentősége. Talán majd a "folytatásban" elindul Senua bosszút állni ezen a fickón. :) -
#191 Ennek a játéknak csak egy befejezése van? Eljutottam a végére, de nem erre számítottam. Az számít valamit, hogy nem lett meg minden rúna, kb. 3 elmaradt?
Szerintem egyébként kifejezetten jó játék lett, élmény volt végigvinni. Kissé elborult itt-ott, de ez volt a sztori lényege. -
#190 Hihetetlen, hogy mennyire megérintette a játékosokat a Hellblade: Senua's Sacrifice -
#189 Hellblade: Senua’s Sacrifice was the bestselling game on PlayStation Store in August -
#188 Ez a ledurvább zene, ami a végén megy:
előtte ami szól a harcnál:
-
nxs #187 Ki kell menni Osztrákiába! Összeguberálod a TV,mosógép,hűtő combot a többi meg netes piactér. Simán kijössz 0 forintra. Ez az igazi Humble Bundle! -
#186 1.02 PATCH -
#185 Még jó ,hogy naponta többször nézem a steamspy-t ilyet se láttam még már csak: Owners: 137,886 mindenki törölteti a fiókjárol -
Andriska86 #184 Sziasztok!
Elkészült a Hellblade fordítása, töltsétek a Magyarítások Portálról :) -
#183 "Nem a semmire adod ki. A játék használatáért adod ki, a szórakoztatásért adod ki, tiszteletből adod ki"
Saját nevedben beszélj. Leírtam. Publikus a steam profilom = bizonyíték... Megvennék bármit 0 day azt a semmire adnám ki. Mivel 5 évig nem tolnám kb addigra pár $ ami 2 hét múlva már meg is térült.... úgy hogy kiadtam (volna) érte 60 eurot 18ezer Ft-ot..Akkor milyen használatra adtam volna ki 18k-t? Ha csak akkor játszom amikor bárki más hozzájuthat pár $-ért?
Tisztelet? Hol kinek? Minek? Amikor azzal se tisztelnek meg se engem se téged se mást hogy kiba**ott eladási adatokat fossanak az arcunkba.... meg ne bugos szarokat vessenek oda nektek (nekem ugyan nem mert én nem adok értük 0 day lóvét) egy fél tisztelet nincs benne irányukba..Még a halvány jele sem.
#181: Ez a munkás téma elég szar duma. Melóba meg vagyok becsülve egy rossz szavam nincs rá... néha szopás van mert kevés a nép de jó a zseton. Munkaerő hiány van = soha nem fog behivni a főnök se kirugás miatt se 300ft-ért :)
Szar példákkal meg ne gyere... A kenyér és a digitális dolog nem ugyanaz ha számodra igen akkor jó étványat a Hellbladehez és sajnállak érte
"Azért annyira tiszteljük már ezeket az embereket, hogy nem illetjük őket negatív jelzőkkel. Nélkülük már 10 évvel ezelőtt bedőlt volna a játékipar és te nem tudnál 2 éve ingyen játékot beszerezni"
Na látod ez pont ,hogy téged zavarna csak hogy nem tudnám mivel játszani...engem rohadtul nem tudna meghatni. De ezt már többször írtam.
"Az az érdekes az érvelésedben, hogy annak ellenére, hogy nem érdekel az ipar, azért a termékeiket még így is beszerzed (ingyen vagy 300 Ft-ért vagy 50000-ért az mindegy). Kicsit ellentmondás nem gondolod?"
Szerencsére én nem vagyok ilyen mint te. Játszom ennyi. Nekem ebben nincs több. Az hogy te erről odákat zengsz és dícshimnuszokba foglalod minden nevét ami játék arról nem tehetek.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.09.04. 23:03:51 -
ratgab #182 Egyébként arra kezdek rájönni, hogy ő ezt élvezi. Mármint, hogy ingyen szerez be dolgokat. Ezt egyébként maximálisan meg is értem, mert ez kb játék a játékokkal. Azért jó érzés lehet neki, hogy ezt is azt is végre ki tudta hozni nullára.Ez azért jó szórakozás önmagában.
Egyébként full ellenmondás grebber. Lentebb is leírja, hogy ő nem akarja előrevinni az ipart, őt nem érdekelné ha nem jönne többet semmi, de azért rendszeresen leírta több játéknál is, hogy de jó lenne, ha jönne a felújított verziója. Össze-vissza beszél és magával is önellentmondásba keveredik gyakran. -
ratgab #181 Nem a semmire adod ki. A játék használatáért adod ki, a szórakoztatásért adod ki, tiszteletből adod ki. Kb. mintha bemész a boltba, hogy az a kiló kenyér neked nem ér annyit amennyiért adják csak a 10-ét, mert szavatossági idő vége felé már lehet annyiért is odaadják. Igaz, hogy akkor már nem friss, nem ropogós, nem illatozik és nem a legjobb az állaga, de akkor is kenyér.
Egyébként ez a miért mit adok dolog kb olyan, mintha téged a munkahelyeden behívatna a főnököd és azt mondaná, hogy kedves grebber a maga munkájával nagyon meg vagyunk elégedve. A vállalatnak ebben a negyedévben kiemelkedő bevételeket okozott a munkájával, a vevők nagyon elégedettek a minőséggel mi meg meg tudtuk venni az új porschét azonban úgy döntöttünk, hogy a munkájáért csak havi 300 Ft-ot fizetünk, mert már úgyis meghozta azt a nyereséget amit reméltünk innentől kezdve kit érdekel, hogy mit ért a munkája. Ennyit adunk és kész.
A fejlesztők ugyanúgy pénzből élnek mint mi. Ha akkor se fizetünk nekik amikor a szórakoztatóipari termék amit gyártanak eléri a célját is több 100 órára leköt, szórakoztat, kikapcsol akkor mikor. Emberek megélhetése is múlik ezen nem csak a ferrarijuk. Végső soron ha egy projekt befuccsol nem a sportkocsit vezető menedzser húzza rövidebbet hanem a csóri programozó aki legyártja a szórakoztatóipari tartalmat. Én úgy gondolom, ha én kapok valamit azért illik megfelelő ellenértéket fizetnem. Főleg ha elégedett voltam azzal amit kaptam. Engem így neveltek. Nem kérdőjelezem meg az árazást legfeljebb azt mondom, hogy jó ez nekem túl drága. De akkor valószínűleg nem nyújt várhatóan számomra annyi örömet, mint amennyit az ára reprezentál.
Én azt mondom, ha az ember nem fizeti ki azt az árat amit valamiért kérnek akkor az a termék nem ér annyit a szemében. Ez ilyen egyszerű. Innentől kezdve meg ingerküszöb és pénztárca kérdése az egész. És itt jegyezném meg a pénztárcájukba belenyúlók nélkül nem lennének játékok amik mások bagóért meg tudnának venni humbelbundleba. Azért annyira tiszteljük már ezeket az embereket, hogy nem illetjük őket negatív jelzőkkel. Nélkülük már 10 évvel ezelőtt bedőlt volna a játékipar és te nem tudnál 2 éve ingyen játékot beszerezni. -
FartingSquirrel #180 En azt sem ertem, hogy hogy tud szinte mar buszkeldeni azzal, hogy egyszeruen nem hajlando fizetni valamiert, amit eloszeretettel hasznal, azaz hogy ingyenelo. Ilyen alapon bemehetne a boltba is, es ellophatja a kenyeret, hiszen ugy nem kell erte fizetni. Vagy hogy kicsit pontosabb legyen az analogia, elmehetne a boltba minden nap, hogy elvigye a lejart arukat, hiszen azert se kell mar fizetni.
Ez teljesen abszurd. -
ratgab #179 Semmi tévhit és semmi képzavar nincs benne szerintem.
A lényege szerintem az, hogy ami kellő mértékben szórakoztat annak készítőjét megtiszteled azzal, hogy a befektetett munkáját, kreativitását díjazod egy szokásosnál magasabb árral. A 0 day ilyen szempontból nyilván zsákbamacska, amely esetében vagy tényleg megérdemli a kérdéses fejlesztő vagy nem. Ellenben az 50% offos vásárlás esetleges kipróbálás után már teljesen jogos. Nyilván csak akkor éri meg ha tényleg játsszol is azzal amit megveszel. A habzsolásnak valóban semmi értelme ebben teljesen igazad van.
Ergó, ha valamivel jól szórakozol vagy valószínűleg jól fogsz szórakozni az a világ legtermészetesebb dolga, hogy rendes árat fizetsz érte. Ha nem ezt teszed, akkor az a játék számodra pont annyit ér amennyit fizetsz érte. Valahol tiszteletről is szól a magasabb ár. Nem minden érdemli ki, de ami igen azért sokan többször is kifizetik (lásd Witcher részek, amiket sokan többször is megvettek tiszteletből több platformra holott az tényleg nettó pénzkidobás).
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.09.04. 22:11:47 -
ratgab #178 Az az érdekes az érvelésedben, hogy annak ellenére, hogy nem érdekel az ipar, azért a termékeiket még így is beszerzed (ingyen vagy 300 Ft-ért vagy 50000-ért az mindegy). Kicsit ellentmondás nem gondolod?
Ergó az állításod, hogy nem érdekelne ha megszűnne a játékok ipari gyártása gyakorlatilag hazugság/önámítás. Nem esnél tőle kétségbe azt gondolom ilyen játékmennyiség mellett. De ha valóban nem érdekelne a piac, nem érdekelnek az új játékok akkor azt mondanád, hogy köszi innentől ingyen se kell semmi, mert nincs 15-20 életed végigjátszani mindent így sem hát még ha szaporítod. Ennek ellenére továbbra is habzsolod be az apróbb/nagyobb címeket. A játékgyűjtés meg ha nem is jár esetedben pénzpazarlással, időpazarlással annál inkább (míg eléred, hogy ingyen megszerezd a filéres cuccokat).
-
#177 Ja én nekem is van elmaradásom, kihuznám még 1 évig a nem játszottakkal, de utána? :D -
#176 "Az a félelmem nagyobb" Látod ezért írtam kategóriákat... Engem egy perceg nem szomorítana el ha holnaptól egyetlen egy db game se jönni ki soha többé.. A jelenlegi 1650 steam játékom 15-20 életre elég lenne...
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.09.04. 21:38:45 -
#175 Jó hát ilyen is van.
Vársz a játékkal.
De ettől még az összefüggések fennállnak.
Én azért támogatok pl egy Uncharted-et, mert bízom, és naívan hiszem, hogy akkor lesz még Uncharted, valakinek ki kell fizetni, ha nem akarom hogy esély legyen a bukásra.
Az a félelmem nagyobb, hogy megszünnek ezek a kincsek, mint az hogy bukok 2-3 év alatt az árából. :)
érted remélem mit akarok mondani. :D -
#174 Nem vagyok jótékonysági alapítvány hogy a semmire adjam a pénzem a fejlesztőknek. A munkahelyemen se fizetnek 1ft-al sem többet amikor 2-3-an betegek de a munka ugyanannyi mintha ott lennének és helyettük szopom a nedves péniszt...
Minek adjak ki valamit több ezret ha 5 év múlva játszanám amikor már valóban utánad dobják?
Ha napi szinten lennél steamen és nézelődnél ismerősi körökben láthatná ki mivel tolja és mennyit... Anno vettem gameket nagyon de nagyon drágán...nagyon nagy hiba volt azóta se toltam egyiket se...
Mostanában azokat viszem végig amit aktiválok egyből..ezek 100%-ig indie címek és hálistennek rövidek (jó akad kivétel) ezekre van időm...Hosszabb tartalmasabbakra sajnos nincs. -
#173 Nem is kell, tudom, hogy más állásponton vagy, de nem mondtam hogy probléma.
Csak én úgy érzem valamit valamiért.
Nem bánt engem az sem aki csak és kizárólag bundle-t vásárol, csak leírtam, hogy én hogy állok ehhez, én sem veszek mindent meg pre-order, vettem is bundle-t, de mostanában úgy érzem, sokan még a jó cuccokért sem hajlandók akár 2-3 ezret kifizetni, majd max 5 dollárért vagy 1-2 dollárért bundle-ba, mert rövid a játék vagy mittuomén.
Vannak játékok, amiket szívesen támogatok meg fejlesztők...
Szóval én nem mondtam hogy te mondod ezt, én csak a saját véleményemet fűztem a témához, de ettől még mindenki maga dönti el. :)
De vannak következmények persze, nem feltétlen jelentem ki, hogy a bundlek megölik a dolgot, de nem segít sokat. -
#172 Valamit nagyon benéztél...Én soha sehol nem mondtam ,nem is fogom mondani, sőt én nem is akarom az ipart előre vinni.. Sokan vannak a bolygón megteszik mások...lásd általam felvázolt kategóriás népek. Ha meg nem jön többé semmi game..Ez megint max az általam felvázolt kategóriás népeket érdekli engem nem. Én pc játékoknál 2 éve egy dolgot nézek ingyenre jöjjön ki bármi amit aktiválok...más nem tud érdekelni.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.09.04. 20:59:17 -
#171 Nagyon, annyira rámentem, hogy tetszik a zene. :D -
FartingSquirrel #170 Erre nagyon epic volt kaszabolni :)))) -
FartingSquirrel #169 Lol. Szinte mar meggyozo erveles (...persze nem) -
#168 -
#167 Félreértesz. Más megvenni valamit, és más bundle-zni 300ft-ért.
Nem azt mondtam hogy 30 euro-t adjon ki mindenki a játékért, csak nem feltétlen a bundle viszi előre az ipart. :) -
#166 A hobbi , az akarás, és a kényszeres vásárlás , és a most azonnal kell nincs apelláta dolgok egymástól rohadt mód távol álló események.
Nem értem miért alap felfogás és elgondolás, hogy azért mert valaki függö és a neten él és szeret játszani az = mindent meg kell vennie 0 day vagy drágán vagy akár csak 50%-os offal.. Ez ki verte belétek lövésem sincs. Erős tévhit és képzavar.
-
#165 Hát most nagyon egyet értek.
Sőt én sok játékot megveszek akár többször is, ami jó.
A Hellblade meg nem rossz játék, nem értem ha erre pl nem költ egy gamer, ez a hobby-ja, akkor what?
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.09.04. 18:24:32 -
Evoluti0N #164 Szóval a "nem vesszük meg teljes áron, de majd sajnálkozunk ha a jövőben nem jön több játékuk PC-re kategória". Van erre egy szó. -
FartingSquirrel #163 "Majd valamelyik bundliban..." ;) -
Evoluti0N #162 Gondolom, h te is megvetted PC-re, h ezzel ösztönözd a fejlesztőket arra, h a jövőben is kiadják a játékaikat a platformra. -
#161 A steam tulajok száma elérte a 150K-t.. Remélhetőleg a PS4 megmenti és csinálnak még pc-re cuccost -
#160 :) -
FartingSquirrel #159 A legvege nekem nagyon tetszett, mikor Hela fele rohansz, de kozben meg kell kuzdened az arnyakkal. Az nagyon epic lett azzal a zenevel.
Imadom, nekem talan bekerult a top 3 kedvenc jatekaim koze, de minimum a top 5-be. Arrol az autosave-rol kulon mentest csinaltam :D
Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2017.09.03. 20:07:18 -
#158 Hellblade Hell (Hard)......ending. :D -
#157 Persze költői túlzás, de kb fedi az eltérést a 2 célközönség közt :)
Pont ellenkezőleg. Én azt mondtam, hogy maradok a komment kommentálásán, csak arra írtam hogy balgaság.
Mondtam, azt is hogy a witcher már más téma, de a witcher, egy olyan téma, mint egy unchartedet hasonlítani egy másik shooterhez.
Ha a háttér meglenne ugyanúgy, nem biztos hogy ennyi általunk mesternek nevezett csapat létezne csak. :) -
FartingSquirrel #156 "...az egyik mellékes kis bolgón egy állomás kb lefedi azt amiből készült kb a Hellblade karakter meg az egész pálya" – ez azért eléggé túlzás, tekintve, hogy látványban az Andromeda nem túl változatos. Ugyan azok az assetek vannak mindenhol, ugyan azok a textúrák...
Amúgy ezen szerintem már túl vagyunk. Hülyeség Senuát egy Andromédás karakterhez hasonlítani, oké. Erről elmondtam már a véleményem lejjebb. A Witcher 3-mal inkább párba lehet állítani? Szerintem is; EvolutiON meg is tette lejjebb. :)
Ebből jött a pénz és idő kérdése, de szerintem azon fölösleges vitázni. Illetve azt te sem tagadhatod, hogy ha nagyon akarták volna, simán megcsinálhatták volna olyanra, amit az emberek vártak, és ami méltó lett volna a címhez. -
#155 A grafikára mondom hogy nem névfüggő, mert a hellblade uj ip, attól még egy Ryse, egy cseszett optimalizált, szószoros értelemben scriptelt csőjáték, de nem baj ezt vállalták is....
Míg a ME annak ellenére hogy béne, az egyik mellékes kis bolgón egy állomás kb lefedi azt amiből készült kb a Hellblade karakter meg az egész pálya. :)
Az a MEA vs Hellblade egy vicc kategória....
Nagy balgaság összenézni.
A Witcher 3 rpg, azon lehet vitázni.
Ezen értelmetlenség, mert eleve nem lenne esélye, a Hellblade egy olyan műfaj, amiben nem találsz csúnyát, nem a beletett munka miatt, hanem mert egyszerű a játékés öszpontosítva van arra amiben összemérik egy szerteágazó játékkal.
Ebbe nem tudunk egyet érteni, mert ez nem csak ez a 2 játékban van így, ez egy amúgy egyértelmű dolog a gémereknek...
Egy full csőjátékot, látványban meg sem fog közelíteni egy contentes játék...soha a büdös életbe, max ha eltekintünk az időtől és egy vadonatuj content játékot mérsz egy évekkel régebbi techdemohoz. :) -
FartingSquirrel #154 Hogyne lenne hírnévfüggő? A WoW-tól nem is várják el, hogy a mai standardoknak megfelelő grafikája legyen, hiszen több mint 10 éve készült. Azt szokták meg az emberek. Ugyan az a játék; ugyan az a grafika; ugyan az az élmény. Ugyan úgy, ahogy a CS-től sem várják el, hogy szebb legyen; még mindig ugyan az a játék.
Viszont az Andromeda már nem ugyan az a játék: nem csak egy teljesen új program, hanem az eredeti trilógiának a spin-offja. Nem mellesleg az egyik legnagyobb kiadó állt az egyik legnevesebb fejlesztőcsapat mögött. És természetesen, ahogy az várható volt, nem akarták elaprózni a látványt, hiszen az egyik alapköve a játéknak (még asszem ezzel is promózták). Ha már az elejétől kezdve nem akartak volna új motorhoz nyúlni, hogy a lehető legjobb látványt nyújtsák, akkor valószínűleg nem lettek volna olyan elvárások, amelyek be nem váltása miatt az emberek felháborodnak. (Illetve ez még mondhatni független is a grafikától, mert a modellek voltak szarok, nem az effektek.)
Mindez azért, mert másfél év alatt összebarmolták (illetve, ha minden igaz, szándékosan csúfították a női karaktereket). Mert hát hogy ne lett volna elég idő; 5 év szerintem nem olyan kevés. De persze lehetett volna ebből sokkal jobb is, nyilván, ha nem barmolják el, akárkik is felelősek érte.