233
Hellblade
-
JonasSandor #233 Nem jelenik meg windows 10-re kijött a minimum igénye. -
robicarlos6 #232 Hellblade 2 Gameplay
-
hunbalee #231 -
hunbalee #230 A Hellblade 2 is ott lesz a Microsoft „extra” E3-as konferenciáján
Hellblade 2 – Hamarosan többet is megtudhatunk róla -
hunbalee #229 Nem gondoltuk volna, hogy pont ebben mérhető a Hellblade 2 realisztikussága -
#228 Amúgy igen, jogos :) -
Evoluti0N #227 Hát most már színésznő. Amilyen alakítást az első részben nyújtott. :) -
hunbalee #226 Ezt mindenki tudja aki olvasott bármit is a játékról. Szóval így is úgy is a játékon dolgozna -
#225 Nem szinésznő amúgy, egy stábtag volt csak! -
hunbalee #224 A Senuát alakító színésznő alaposan odateszi magát a Hellblade 2 miatt
Ez a munkája wazzeg -
caps lock #223 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vannak elméletek, de valószínűleg csak a fejében "harcol". Szó szerint a saját démonaival küzd. Mentális beteg. Sok trauma érte, és a játék éppen arról szól hogy ezeket leküzdve szabad legyen, azaz meggyógyuljon. Szembe kell néznie a múltjával, a félelmeivel, de legfőképp meg kell tanulnia elengedni. A hallucinációknak akkor szakad vége és ébred rá a valóságra mikor elfogadja a veszteséget, a megváltoztathatatlant: Dilliont semmi nem hozhatja vissza a halálból bármennyire is szeretné, továbbá az apja sem bánthatja többé. Vége, a múlt elmúlt, tovább kell lépnie vagy menthetetlenül az őrület markában marad.
A játékmenet részét képező látomások és próbatételek is úgy vannak megalkotva hogy egy beteg elme által torzított valóságot tapasztaljon meg a játékos is. Senua szimbólumokat keres, rejtvényeket old meg hogy átkelhessen bizonyos kapukon, időnként harcol is, de egy külső szemlélő számára csak egy kihalt tereken bolyongó, magában motyogó, a kardjával hadonászó lányt látna. Minden akadály amibe az utazása során ütközik mentális és nem fizikális, így a feloldásuk is mentális kulcsoktól függ. -
#222 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Végigvittem, nagyon tetszett, igazából nem teljesen értem az egészet, a sztorit igen, apja kínozta, anyját megölte az apja, Diliont meg a vikingek, a csaj megzakkant, oké de maga a játék az hol játszódik? (A) Seuna fejében? (B) Tulajdonképpen ő is meghalt és a túlvilágon harcolunk? (C) Mindkettő (D) Egyik sem -
#221 Alap :) -
Andriska86 #220 Tedd fel hozzá a magyarítást :) -
#219 Sikerült a hétvégén akciósan megszerezni a játékot a steamen, gyerekek ez valami fenomenális, soha az életben én még ilyennel vagy hasonlóval sem játszottam(pedig huszonéve játszok), még nem értem a végére, de bármi is lesz már megvett a játék egy életre! -
hunbalee #218 -
#217 Izlandon játszódik a Senua's Saga - Hellblade II -
caps lock #216 Ez a játék pont olyan mint egy jó könyv amit akárhányszor újraolvasol mindig lenyűgöz. Harmadszorra is rendkívüli élményt ad. -
Andriska86 #215 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Persze, értelek. Csak számomra úgy kerek a történet, ha nem felismeréssel és felülemelkedéssel, hanem bukással végződik :D -
NiGhTM4R3 #214 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ja, akárhogy harcol elbukik a démonai ellen de utána a legvégén mikor ledobja a fejet azzal beletörődik, hogy nem tud változtatni a dolgokon. Ezért írtam, hogy elengedi a Dillion-sztorit, hisz felismerte végig félrevezették.
Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2020.02.05. 20:53:20 -
Andriska86 #213 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"A végén elfogadta, hogy az egész csak az apja hatására történt és valójában minden kitaláció így Dillion lelkét se tudja megmenteni ezért elengedi az egészet."
Szerintem inkább a saját démonaival küzd, és nem elengedi, hanem elbukik.
Utoljára szerkesztette: Andriska86, 2020.02.05. 20:00:20 -
NiGhTM4R3 #212 Van 1-2 részlet ami nem világos a játékkal, ha valaki emlékszik segíthetne.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tehát Senua meg az anyja mindenféle mentális betegségben szenvedtek (hangokat hallottak, arcokat a környezetben) ezért az apa máglyán megégette az anyát, Senuából pedig rituálékkal próbálta kiűzni "a gonoszt" meg elzárta a külvilágtól, társaságtól. De ő beleszerett Dillionba akinek hatására összeveszett az apjával és elhagyta a falut, az meg bosszúból odavezette az északiakat (vikingek?) a faluba, hogy megöljék a lánya szerelmét, többek között. Senua mikor visszatért ennek hatására végképp bekattant, és kitalálta ezt az egész Hélás sztorit, hogy megmentse szerelme lelkét. A végén elfogadta, hogy az egész csak az apja hatására történt és valójában minden kitaláció így Dillion lelkét se tudja megmenteni ezért elengedi az egészet. Meg még volt a Druthos mellékszál ahol kiderül az is elárult mindenkit csak hogy ő meneküljön de mégis rabszolga lett.
Ami nem tiszta, hogy az apja tulajdonképpen miket csinált Senuával? továbbá a Hélás harc előtt volt egy tükör amiből Senua tükörképe vált ki, az mit szimbolizált? hisz akkor még "nem gyógyult meg". Amúgy én kicsit többet vártam sztori terén, végig azt hittem, hogy valójában Senua úgy megőrűlt hogy nem démonokkal küzd hanem a saját népét öli halomra, vagy valami hasonló mindfuck sztori. -
Evoluti0N #211 Már 3x megnéztem a trailert. Egyszerűen zseniális. -
caps lock #210 Érkezik a folytatás!
-
#209 A jövő héten jön Switchre a Hellblade -
#208 Fészen most csapott arcon:
"Hellblade: Senua's Sacrifice is coming to the Nintendo Switch eShop this spring!
We hope Switch owners enjoy embarking on Senua's journey, playable handheld for the first time." -
#207 #HDR is now available for #Hellblade on PC! Patch 1.03 can be downloaded on Steam & GOG, with HDR support and various other improvements.
Patch 1.03 is available for download on Steam & GOG, full release notes below:
HDR (high dynamic range) support for both NVIDIA and AMD graphics cards
Fixed flickering issue in tower cinematic
Fixed texture streaming issue for Surtr
Surtr gates are easier to open
Memory improvements
General optimisations
-
#206 Hellblade - úton a dobozos kiadás -
#205 Announcing Hellblade: Senua’s Sacrifice VR Edition! Coming July 31st to #OculusRift & #HTCVive on #Steam! If you own or buy #Hellblade on #Steam, the VR Edition is included for free! -
#204 Hellblade has won the Games for Change x @Polygon People's Choice Award! -
#203 Annyit tudni, hogy több (kissebb) projecten dolgoznak most egyszerre (Hellblade sikere + MS pénz), közte valami VR.
Kb azt mondogatták, hogy hasonlóan élményre fókuszáló játékokat várjunk tőlük a jövőben is. -
caps lock #202 Meg is érdemel minden díjat. Közel egy év után játszottam újra és ha lehet azt mondani most még jobban élveztem. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem tudom lesz-e folytatás, de számomra így kerek, Senua kiszabadul a sötétségből és végül képes elengedni a szerelmét is. Elfogadja hogy a halál megváltoztathatatlan és leszámol a múlt gyötrő emlékeivel. Meggyógyul. Egy előzménytörténetet viszont el tudnék képzelni. -
#201 Hellblade : Senua's Sacrifice by Ninja Theory won Best Emotional Game Award at the 2018 Emotional Games Awards Ceremony.
-
#200 E3 2018: Ninja Theory felvásárlás -
#199 Félmillió eladott példánynál jár a Hellblade -
#198 A vártnál jobban fogyott a Hellblade Tehát nemsokára közlik is végre mennyit adtak el... -
FartingSquirrel #197 De végül is happy eng a vége. Senua feladja a küzdelmet, ami végeláthatatlan és értelmetlen, hiszen mindvégig a saját tévképzeteivel küzdött. Majd a végén rájön, hogy nem tudja legyőzni Helát, hiszen nem is létezik, és végre beletörődik abba is, hogy a srácot se tudja visszahozni. -
#196 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Végülis de, happy end van, csak nem úgy, ahogy általában egy játéktól várja az ember. A történetmeséléshez használja ezt fel és felborítja azt a normát, ami szerint kell a kihívás, amit legyőzöl és ott a jutalom.
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2017.10.25. 21:13:26 -
Andriska86 #195 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen, az a történet vége, hogy Szenua feladja a küzdelmet. Itt nincs happy end. -
#194 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vagyis hiába küzdöttem majd fél órán át a végén a dögökkel, sosem tudtam volna legyőzni őket és nem férhetek hozzá Hela-hoz?