Kapcsolatba kell lépnünk az idegenekkel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A saját házunktáját sem tudjuk rendbetenni !
Rossz esetben eltörölnek Minket - megismerve a történelmünket,és a mentalításunkat. A legjobb,amit elérhetünk,hogy Mi leszünk az Univerzum *állatkertje*ahol mutogatnak Minket a VALÓBAN értelmes idegenek egymásnak,hogy milyen elfajzott,és állatias is lehet az *értelmes lény*
Szerintem az az emberiség halálát jelentené. Megszűnne az emberiség, és a helyét átvenné egy tudat.
Javasolt olvasnivaló: Asimov Alapítvány sorozata, különös tekintettel a tirlógia után készült részekre (pl: Alapítvány és Föld), és az azokban vázolt Gaia nevű entitásra.
Tedd ide a kisérleti bizonyítékokat a matematikai objektumok fizikai létezésére. Ha nincs ilyen akkor a téridőjárásváltozás okozta sebességeltüntetés nem más mint az évszázad hazugsága.
Tedd ide a kisérleti bizonyítékokat a matematikai objektumok fizikai létezésére. Ha nincs ilyen akkor a téridőjárásváltozás okozta sebességeltüntetés nem más mint az évszázad hazugsága.
Egyébként lépjünk kapcsolatba: Frameshift drive charging 4 3 2 1 engage 😊)
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Ami történik egy részecskegyorsítóban, az csak kitaláció, amit meg kitalál valami futóbolond fejben bemondásra, az meg valóság...
http://index.hu/tudomany/2010/04/26/stephen_hawking_szerint_ellensegesek_lehetnek_a_foldonkivuliek/
Talán a fordítás nem ment? .. teszik ezt mint különálló és független entitások (létezők)
Vol Jin: olvastad ezt a wikipédiában? Az elektront most hasítjuk ketté, ha figyelsz. Nem elemi részecske, hanem kettő elemi részecskéből álló tórusz. Ez az elektron, és ez valóban nincs benne a wikipédiában, ott hiába keresed.
A proton ugyanígy egy tórusz, kettő elemi részecskéből áll. Te láttál már kvarkokat? Ugye nem? Ezek csak modellek. Te elhiszed a kvarkokat, én meg nem.
Az nem zavar, hogy fotonból párkeltéssel proton és antiproton keletkezhet?
Ugyanúgy mint egy kisebb energiájú fotonból elektron és pozitron keletkezik.
Hogy lehetne az egyik három részecskéből (a proton) a másik meg két részecskéből (az elektron) ha mindkettő ugyanabból a részecskéből (a fotonból) keletkezik?
És szerintem igazad van. Nem lenne pánik. Hiszen már egy csomó dolog nyitottá vált, FBI akták, CIA főnök, KGB video meg ezernyi megfigyelés. Helyesbítek, milliónyi megfigyelés.
A proton és az elektron eleve nem egy részecskecsaládba tartoznak. Az elektron elemi részecske, a proton meg három elemi részecske alkotta képződmény.
Nem lenne pánik.
A spinon carries information about an electron’s spin and a holon carries information about its charge, and they do so as separate and independent entities.
http://www2.lbl.gov/Science-Articles/Archive/ALS-spinons-holons.html
Attól, hogy valaki nem számol a gravitációval, az csak annyit tesz, hogy az anyagi világ legfontosabb hatóerejéről nem vesz tudomást. Az, hogy a Te kvantumelméletedben nincs graviton, az legyen a Te bajod. Mert ez itt nem a Te kvantumelméleted hanem ez a nyomó gravitáció.
A graviton egy hipotetikus részecske, ez baj ?? A téridő miféle nemhipotetikus akármi?? Kimutatta már valaki a nemlétező téridőt ??? Tedd ide a hivatkozást róla légyszíves. Azután építhetsz rá elméletet.
Másodszor, kimutatták a gravitont ! Kettébontották az elektront (ami szerinted elemi részecske, mert olvastad a wikipédiában), az egyik része a töltés (holon) a másik része a spin tulajdonságért felel (spinon). Na ez a spinon a graviton.
Az áltrelben nincs graviton, de ez itt nem az áltrel, nem érted meg ??? Ez a nyomó gravitáció.
A graviton nyomóerejét totálisan félreérted, mert olvastad a wikipédiában, hogy gyenge a kölcsönhatása. A graviton kölcsönhatása az anyaggal a legerősebb hatóerő, írtam mekkora miért nem figyeltél: 1.2 x 10^44 newton.
A föld középpontjában nulla a gravitáció. Ez jó lesz kezdetnek, a Nap középpontjában mekkora a gravitáció ???? És a Rigel középpontjában? És egy fehér törpe középpontjában ?? És egy neutroncsillag középpontjában???
Az hogy te valahol olvastad valami áltudósnak a gravitonról való írását még nem lesz igazad. Az áltrelben nincs graviton, mert görbülettel számolnak. A kvantumelméletben nincs graviton, mert nem számolnak a gravitációval, mert a részecskék szintjén egyrészt sok nagyságrenddel kisebb a többi erőnél, így elhanyagolható, másrészt azért mert nincs egyesített elmélet még.
A föld középpontjában nulla a gravitáció. Valóban. Csak épp azt tökmás módon kell számolni, mint egy fekete lyuk esetében. Neked nincs semmiféle elméleted csak hasból kirántott képzelgések. Amiket én mondok az párhuzamban áll a jelenleg elfogadott kutatásokkal. AMiket te mondasz pedig párhuzamban áll... kb az alkímia szintjével.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A nyomó gravitáció kvantuma a graviton. Nem a Te elméleteid kvantuma, hanem a nyomó gravitációé. Ez tehát egy kvantumgravitáció, próbáld meg követni.
A graviton energiarészecske, örökmozgó, nem lassul le soha, mert a graviton eredendő tulajdonsága, hogy
nagyon gyorsan megy (c négyzettel szoktam jelölni, légyszíves ne köss bele, így jelölöm, azt jelenti kábé !! 1 millió c)
nagyon nagy erővel nyomja a barionos anyagot, a nyomóerő pontosan 1.21 x 10^44 newton.
A gravitációs hatást graviton tükörképi párok okozzák.
A gravitáció árnyékolható, egy hónap múlva magad is kimérheted, nem kell hozzá más csak egy teodolit. Eötvös tévedett, Ő a vonzó gravitációt akarta árnyékolni, amit természetesen nem lehet, mert nincs olyan.
A gravitonok részt vesznek az anyag felépítésében, az egyik az elektronban van, a tükörképi párja a protonban (meg a pozitronban)
Nullával nem én osztottam, ha nem vetted volna észre, nem értetted az egészet.
A Föld középpontjában nulla a gravitáció, a Nap középpontjában nulla a gravitáció, a fekete lyuk középpontjában nulla a gravitáció, eddig érted?
Ha mást mond az elméleted, akkor dobd ki a szemétbe.
Semmi értelme, hogy ezeket amiket mondok, a Te elméleteiddel cáfold, vedd észre, hogy ez egy másmilyen elképzelés, csupán kettő fajta elemi részecskére felépítve (1. graviton, 2. elemi elektromos töltésrészecske)
Mindkettőnek tükörképi párja is van, így vannak négyen.
A Te elméleteidhez nem kell graviton, világos. Ezért rosszak.
Legalább ne terjesztenéd az ilyen szintű ostobaságokat. A jelenlegi elméletekhez nem kell graviton. Az áltrelhez meg főképp nem kell, hiszen téridőgörbületként kezeli a gravitációt, nem pedig részecskék kölcsönhatásaként. Ezt persze tudnád, ha végig hallgatnád és nem pedig szapulnád az említett előadót. Egyébként pedig az áltrelnek megvan az érvényességi területe. És kizárólag a hozzád hasonlóan kevés ismerettel rendelkezők mondanak olyat, hogy nullával osztás, meg ilyenek. A szingularitásnál már közrejátszanak az elemi részecskéket leírő erők. És mivel ez esetben a gravitációval összemérhetőek ezek - a közös elmélet pedig még nincs meg -, így senki sem próbál meg nullával osztani, meg hasonló marhaságokat, hanem keresik a megfelelő leírást. Azt a leírást, ahol már lehet számolni egyszerre a gravitációval és a másik három erővel is. "Nyomógravitáció" agyam eldobom.
Utoljára szerkesztette: Lapajka, 2015.02.16. 02:02:18
Ezt jellemzoen kisebb meretu foldi tavcsovekkel vegzik. Egy nagy meretu, a Foldnel nagyobb feluleten szetszort tavcso halo sokkal nagyobb felbontasra lenne kepes. Akar a tenyleges bolygokat es azok felszinet is meglathatnank vele. Egyebkent nagyobb bolygokat mar sikerult kisebb tavcsovekkel is fizikailag meglatni. Ez utobbi azert is jo, mert ekkor lehet szinkepelemzest vegezni, amihez meg mindig eleg 1 pixel, viszont a felbontas konnyen novelheto. Arrol nem beszelve, hogy egy szinkronban mozgo muholdakbol allo rendszernel egy egyedi szenzor es a hozza tartozo lencse kozott kilometerek is lehetnek es nem kell kozze semmi ami megtartja, mint egy bolygo felszinen. Aztan ezekbol az orias tavcsovekbol kell egy csomo. Viszont megoldhato es nem igenyel uj, meg nem letezo technologiakat.
"Ühm, és a fény terjedési sebbegése? Ha csak nem 100 fényéven belül vannak, akkor nagyon nem látnak civilizációt. Ez a Föld létezésének kb. 0,02% amikor ember is létezik..."
Ezt irtam en is. Pont ez a lenyeg, hogy aki latotavolsagon (kb. 100 fenyeven) belul van az ugy is lat minket. Aki tavolabb, ahhoz nem fog hamarabb elerni egy most kikuldott jel sem. Viszont a jelenlegi urtavcsoves radioadasunk energiaja meg mindig alacsonyabb mint a Foldrol egy megegyezo terszog fele kibocsatott feny a teljes feluletet figyelembe veve. Arrol nem beszelve, hogy minel kozelebb vannak, annal nagyobb a valoszinusege, hogy eszre is vesznek es ide is tudnak jonni.
"Nem. Ha egy idegen valóban jó szándékú, akkor azt teszi, amit most látunk: hallgat."
Ezzel csak egyeterteni tudok. Legalabbis ha joszandeku es eleg intelligens is melle.
Ha meg primitívebbek, akkor gyorsan oda menni és istenként uralkodni felettük 😄
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
És ha hollywoodisan kellene folytatni azt a könyvet, akkor a végén a gyerekekből létrejövő entitás amikor rájön hogy mit tettek vele és a szüleivel elpusztitaná azt a fő akármit egy jó nagy galaktikus verekedésben (lenne fekete lyuk dobálgatás meg hasonló) 😊
Értem én hogy benzin! De mi hajtja?
Hm, érdekes amit mondasz. Egy kérdés: ez a tudás végtelen? Csak mert ha nem, akkor a plusz tudáson túl is lesz mit kutatni. Azonkívül a társadalomtudományok amik például csak földi dolgokról szólnak, pl.: a palóc népzene kutatása, nem hiszem hozzá tudnak szólni. De az is egyfajta felfedezés, ha tanulunk... Én nagyon szeretem Arthur C. Clarkot de nincs mindig igaza. Szerintem.
Nem. Ha egy idegen valóban jó szándékú, akkor azt teszi, amit most látunk: hallgat.
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
Kb, mint amikor akármilyen nemzetiségü zsoldosok valahol akcióznak, egyáltalán nem biztos hogy ők azt az országot képviselik ahonnan származnak, vagy az egész földet, vagy hogy egyáltalán az akciót jóváhagyta bármiféle nagy földi tanács vagy azon ország kormánya stb.
Egy idegen faj lehet hogy több ezer milliárd egyedből áll több száz bolygóval, mindegyik önálló kormányzattal, sőt lehet hogy még a bolygón belül sincs egység és nekünk bőven elég ha idetolja a képét az egyik bolygó egyik államából egy bünöző csoport néhány ezer taggal a számunkra felfoghatatlan csúcstechnikájával és legyalulja a földet. És ez a civilizáció az életben nem fogja megtudni hogy egyes tagjai mit csináltak (kb. mint amikor dél amerikában épp kiirtják a valamelyik rossz helyen tanyázó benszülött törzset mert kell a terület).
És igen, jól írtad, a bráner-hurka elméletek nem alkalmasak a természet leírására. Sem most sem később, akármit hadovál róla a Gyula.
Ja, és a kérdésedre válaszolva: a graviton örökmozgó elemi energiarészecske hajtja. 😊
Ez a baj a "szingularitással". Ahol bejön a végtelen, ott bejön a "gebasz". A rel. egyenletei bevallottan nem tudnak mit kezdeni ezzel a problémával. Ha sikerül kidolgozni a "kvantumgravitáció" elméletét, az esetleg kezelheti a problémát. Az alternatív térelméletek,-húr és brán elméletek-próbálják a gebaszt kikerülni, de még annyira kezdetleges állapotban vannak, hogy nem alkalmasak egy standard elmélet megalapozására.
Ezekről a dolgokról sokat tudok írni, mert a tudás nem akadályoz a véleményalkotásban...Ilyenkor inkább meghallgatom Dávid Gyula idevágó előadását a youtubon....
Na próbálkozzunk: A relelm előrejelzése szerint minél közelebb mész a fekete lyuk középpontjához, annál nagyobb lesz ott a téridő görbülése, a gravitációs gyorsulás, magyarul a gravitáció.
Csakhát ez úgy hülyeség ahogy van. A fekete lyuk középpontjában ugyanis NULLA a gravitációs gyorsulás, ellentétben a relelm prognózisával ami a végtelenbe szökő gravitációt vízionál.
Ahogy közelítesz tehát a szingularitásnak képzelt helyhez, annál jobban eltér a relelm leírása a valóságtól és ez az eltérés a szingularitás vélt helyén éppen végtelen nagyságrenddel különbözik az elvárható eredménytől.
A nulla helyett végtelen eredményre jut. Na ennél nagyobbat tévedni már képtelenség, ott téved a legnagyobbat ahol a legjobban kellene működnie, már amennyiben helyesen írná le a valóságot.
Csak halkan jegyzem meg, hogy a nyomó gravitáció határt tud szabni a végtelenbe szökő gravitációnak, ami nem lehet nagyobb mint a DVAG nyomóereje = 1.2 x 10^44 newton erő.
A föld messziről távolinak látszik...
Viszont a rel. elméletet eddig senki sem tudta "megcáfolni". Ez nem azt jelenti, hogy Einstein elmélete "tökéletes", csupán annyit, hogy jelenleg senki nem tud "érvényesebb elmélettel" előállni. Einstein sem cáfolta meg a Newtoni mechanikát, csak meghaladta annak érvényességi körét. A bolygó és műhold pályákat ma is a Newtoni mechanikával számolják ki. A naprendszer méretét jelentősen meghaladó távolságokon, és időhatárokon a Newtoni számítások már jelentős hibát hoznak be. Relativisztikus léptékek esetén ez a hibahatár már elviselhetetlen. Ahogyan Newtont sem, úgy Einsteint sem fogják "megcáfolni", csupán az az idő jön el, amikor az elméleteit meghaladjuk. A rel. nyilvánvalóan nem a teljes valóságot írja le, hiszen a mikrovilág leírására alapvetően nem alkalmas.
Ühm, és a fény terjedési sebbegése? Ha csak nem 100 fényéven belül vannak, akkor nagyon nem látnak civilizációt. Ez a Föld létezésének kb. 0,02% amikor ember is létezik...
"Raadasul radio es tv adas is ment ki lassan 100 eve folyamatosan, tehat eleg sok kimeno uzenetet kuldtunk."
A tv és rádiójel nagyon gyenge, kb. egy fényév távolságból már gyakorlatilag megkülönböztethetetlen a zajtól, ennél nagyobb távon meg elnyelődik. Almár Iván San Marinó skála...
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.02.15. 16:39:29
Kivéve persze a szoftvert amit rákdiagnosztikában használnak, a jobb adatfeldolgozó és tömörítési eljárást, a jobb zajszűrőket amit a rádiózásban használnak, és nem mellékesen azt módszer, hogy mások műszeridejére ráhangolódva szinte ingyen dolgoznak (igen sikeres módszer, SETIn túl azóta is használják). És a sor még nem ért véget! Ezért fontos a tudomány, akkor is ha úgy tűnik eredménytelen!
Pont emiatt a SETI eleve csak egy bizonyos frekvencia-tartományban keres, tulajdonképpen csak olyan jelet, amiről feltételezhetjük, hogy kapcsolatfelvételi szándékkal küldenek. Tehát nem tudja befogni az idegenek "TV adásait".
http://www.astro.wisc.edu/~townsend/static.php?ref=diploma-12
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2015.02.15. 14:00:07
Mindenesetre drukkolok a SETI nek, csak ne hozzák ránk a klingonokat...