46
 • SupraMKIII
  #46
  "szőlő fogyasztása, legyen az maga a gyümölcs, vagy a leve, segít az elhízás"

  Már bocsánat, de ez egész egyszerűen hülyeség.

  Az elérhető szőlőlevek irtózatos magas kalória tartalommal rendelkeznek, aminek a töredékét sem bontja le a benne lévő hatóanyag.

  De megközelíthetjük máshogy is.
  A szőlő egy gyümölcs. Amiben mag van. Amit megesznek az állatok, mert tápláló, nem hallnak éhen, és távolabb tudnak menni, hogy elszórják a magot. Ha a gyümölcs több energiát égetne el, mint ami benne van, az állatok nem ennék meg, és kihalna az adott növény.

  Namost, ezt a növényt az ember úgy fejlesztette tovább, hogy még több cukor legyen benne. Sokkal-sokkal több.

  Szóval szerintem eleve hülyeség az összes olyan cikk, ami arról szól, hogy együnk gyümölcsöt, és lefogyunk. Szerintem ez baromság, és még csak érteni sem kell különösebben a témához.

  Az megint egy más kérdés, hogy a hatóanyag kivonva MAGÁBAN használva segíthet a fogyásban. De ugye nem ezt mondták...
 • Tetsuo
  #45
  Irónia. ;-)
 • Jakuza1
  #44
  "Az izmok mozgatása természetellenes tevékenység, ezt mindenki tudja." Ezt kifejtened ?
 • 0Fritz0
  #43
  "Ami pedig a belinkelt két cikket illeti, a badisok eléggé természetellenes hobbinak hódolnak, és majd pont ők fognak az egészséges életmódról normálisan beszélni, amikor teletömik magukat mindenféle fehérje-kivonattal és patikaszerekkel....."

  Az izmok mozgatása természetellenes tevékenység, ezt mindenki tudja.
  A fehérje, amiből a test felépül sajnos tényleg méreg.
  A petikaszer jelentése gyógyszer, de gondolom valójában a táplálék/étrendkiegészítőkre gondoltál.
  Mondanom sem kell, hogy ezek is mérgek, szóval kérlek titeket vigyázzatok az egészségetekre és soha nem mozgassátok meg a testeteket és vigyetek be magas tápértékű anyagokat, mert a végén még nem olyan fizikummal rendelkeznének felnőtt férfiak, mint egy 17 éves tinédzser.
  Az meg milyen röhejes lenne már.

  (Az élsport mindenhol extrém, nem az átlag számára követendő példa)
  Utoljára szerkesztette: 0Fritz0, 2015.02.10. 19:43:40
 • molnibalage83
  #42
  Ami pedig a belinkelt két cikket illeti, a badisok eléggé természetellenes hobbinak hódolnak, és majd pont ők fognak az egészséges életmódról normálisan beszélni, amikor teletömik magukat mindenféle fehérje-kivonattal és patikaszerekkel.....

  Hát ja...
 • teddybear
  #41
  Ami pedig a különböző zsírégető ételeket illeti, az többnyire csak akkor működik, ha nem zabálja magát teli mással, vagy éppen a zsírégető étellel a delikvens.
  Ami pedig az alkoholistákat illeti, egyrészük azért csontsovány, mert egyrészt pl. bagózik mellé, másrészt mert ételre nem jut már neki. A többiek meg épp úgy elhíznak, mint az átlag.

  Ami pedig a tejet illeti, az hasznos lenne, ha normális az a tej nem pedig az a fehér lötty, amit a boltokban lehet kapni.
  Persze van aki nem tudja meginni a tejet mert a szervezete nem bírja feldolgozni a tehéntejet, vagy éppen allergiás rá.
  Ami pedig a belinkelt két cikket illeti, a badisok eléggé természetellenes hobbinak hódolnak, és majd pont ők fognak az egészséges életmódról normálisan beszélni, amikor teletömik magukat mindenféle fehérje-kivonattal és patikaszerekkel.....
 • teddybear
  #40
  A moonshine az USA-ban főleg az Appalache-hegységben főzött házipálinka. Főleg kukoricából, rozsból +cukorból főzik, de akármilyen gyümölcsöt, sőt krumplit is felhasználnak, ha van elég. A minősége és szeszfoka változó, akárcsak a nálunk főzött házipálinkáé.
  Azért nevezik moonshine-nek, mert a "holdfényben főzik", és mivel többnyire a főzők engedély nélkül főzik, és nem fizetnek adót, az USA adó és vámhatóságai üldözik az egész ipart.
 • Tetsuo
  #39
  Neked tényleg ez az egyetlen szórakozásod, úgy tűnik a manual job-tól csak frusztrált leszel. ;-)
  A világnézeti különbségek úgy redukálódnak, ahogy trollkodok én is. :-D
 • Jakuza1
  #38
  Persze ez lehet a bibi, nem pedig a kretenseged. :)
 • Vol Jin
  #37
  Tévedsz, mert rendszeresen maszturbálok.
 • Vol Jin
  #36
  Nekünk a világnézetünk ellentétes. Ettől még nem szükséges direktbe hülyeséget beszélnünk, ha a másikról van szó. Megnézted, hogy most konkrétan mihez szóltál hozzá?

  Oké, a Jakuza is anti-USA, meg te is, én meg nem vagyok se fun se hatter, de ez is elég egy-egy komment surlódáshoz....

  Na, de ilyen dedós összeborulás....
  Ááá, ez a legallja a fórumozásnak.
 • Jakuza1
  #35
  Szegenykemnek biztos ez az egyetlen orome az eletben. :)
 • Tetsuo
  #34
  Vol jin egy pszichopata. Nem véletlenül kerüli az értelmes témákat vagy ha olyat talál széttrollkodja... örömét leli benne, ha rombolhat.
  Nézd csak vissza, mennyi pozitívum (vagy logika) van a hozzászólásaiban! ;-) Semennyi.
 • Vol Jin
  #33
  Szaladjál gyorsan regisztrálni egy másik nicket, hogy kánomban is el tudd énekelni a mennyből az angyalt, mert ha valaki végig görgeti az előzményeket nem ez derül ki.
  Attól, hogy mond valaki egy sületlenséget, amivel nem értek egyet, jelzem az ellenvéleményem, és az elkezd pampogni, meg hepciáskodni, lazán elküldöm a faszba is akár, de számomra ott vége. Egy másik topikban folytatni totál szánalom. Olyat csak egy retardált pöcs csinál. Téged nem azért nézlek le, mert valami ok folytán egyszer összekülönböztünk, hanem azért, mert ez kényszeres beugatást vált ki belőled folytatólagosan. Ezért tényleg pöcsnek tartalak, hogy te meg mit gondolsz rólam, azt meg pont leszarom. Persze, persze, te is így vagy vele, hogyne, hogyne, csak ez nem igaz. Neked nem véleményed van rólam, hanem az érzelmeiden nem tudsz uralkodni. Most gondolj bele, hogy amit csinálsz, az mennyire retardált, és mennyire pöcsség?
 • Jakuza1
  #32
  A hozzaszolasodbol mancika pont az derul ki, hogy te teszed azt. :)
 • Vol Jin
  #31
  Köszönjük Emese!
  Már látom, hogy te egy vérbeli flémhuszárként heteken át görgeted a sérelmeidet topikokon keresztül.
 • SirBubu
  #30
  valahogy erről a "moonshine" dologról nekem a kaland, az izgalom szavak jutnak az eszembe

  amikor az ember az USA déli részén 120-szal száguld, miközben sörétek röpködnek a feje körül. erre előhúzza a Tommygunt, aztán egy fél tárat visszaküld az állami rendőrségnek...

  amikor a cowboy szó még jelentett valamit. meg a gengszter

  kaland, izgalom, móka és kacagás...
 • SirBubu
  #29
  óóó, nem is tudtam, hogy te így tudsz

  nincs kedved -- amúgy bréking bed módra -- kiokosítani engem, hogy hogy lehet cukorból pályinkát csinálni?

  neked is meg fogja érni, ne aggódj

  (szerk.) vagy moonshine-t. mi a tököm az a moonshine? egyszer úgy megkóstolnám
  Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2015.02.09. 05:14:50
 • Tetsuo
  #28
  A vörösbor (magyar vagy francia) az egyik legideálisabb ital - sokféle szempontból -, mértékkel persze...
 • Tetsuo
  #27
  Nem áltudomány, csak rosszul fejezik ki. A vér savasodó (pH 7,2 alatti) kémhatását a szervezet azonnal kompenzálja leginkább Ca-ionnal, amit a csontokból von ki stb.
 • Jakuza1
  #26
  Ez nem igaz, mivel a szervezet min 5.0as erteknel mar nem elmelkedik a szaj erteke attol fuggoen, hogy etkeztunk e vagy sem.
 • Cat #25
  "Ha a szervezeted el van savasodva"

  Ez baromság, ilyen nincs, értelmezhetetlen áltudományos teória.
 • Jakuza1
  #24
  En nem is ezt qallitottam, hanem az osszefuggeseket. Ha a szervezeted el van savasodva akkor a szad ph erteke is egyenesen aranyosan savasodott
 • Fbn Lx
  #23
  a nyálad pH-értéke nem változékony, esetleg a szádban pillanatnyilag található nedvességé. a nyálat amit újonnan kiválasztasz az éppen elfogyasztott étel nem befolyásolja
  az tévhit, hogy a "szervezet" pH-ja különösebben változékony lenne, ugyanis a testi fehérjéid meglehetősen pH-érzékenyek és kicsapódnának, a szervezet a saját pH-ját meglehetősen érzékenyen szabályozza, így számottevő eltérések nem léteznek. a lúgosító programok viszont kőkeményen alapoznak erre
 • Jakuza1
  #22
  Es az alkohol fogyasztas, csak mertekkel es tartozkodassal ? Mertek a vodor es tartozkodas az asztal alatt ?
 • Archenemy
  #21
  Hát akkor kérek egy száraz vöröset és egy nedves szőkét :)
 • Jakuza1
  #20
  Jogos rosszul fogalmaztam, a 7ph-s ertek alatti allapotra akartam utalni
 • wraithLord
  #19
  A nyál nem sav, hanem sav és lúg keveréke, magas pH-val, tehát lúgos kémhatású.
 • Jakuza1
  #18
  Jo hat ilyen erovel akkor semmit nem ehetnel, vagy kv-t,uditoket, cigaretat stb is fellehetne hozni peldanak.
  Barmilyen etel, ital hatasara megvaltozik a szaj ph erteke, hiszen maga a nyal is egyfajta sav, ami az eloemesztest segitti, es olyankor megnovekedik a szajban a nyalkivalasztas. Csak akkor nem valtozik a nyal ph erteke, ha aszervezet ph erteke mar elerte a legmagasabb szinet.
 • Artus58
  #17
  Elhízni nem a zsírtól fog valaki, hanem ha több kalóriát visz be mint amennyit eléget... Baromira elegem van már ebből a közhelyből hogy a zsír az rossz. A legegészségesebb energiaforrás, ha arányaiban ebből eszik a legtöbbet az ember akkor éhségérzet sincs mert sokkal jobban telít mint a szénhidrátok, tehát viszonylag könnyű kalóriadeficittel enni. Én akkor fogytam le amikor szalonnát, húst, és zöldséget ettem minden nap, zéró szénhidráttal.
 • wraithLord
  #16
  Meg még azért is jó, mert feketére festi az ember pofáját, plusz, ha elég savas, rendszeres fogyasztása hatékonyan meggyengíti a fogzománcot.

  Az ellágsavas történet pedig már olyan régi, hogy 15 évvel ezelőtt is tanították az egyetemen. Igaz, akkor még nem foglalkoztak vele kellő részletességgel.
  Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2015.02.08. 15:19:18
 • ostoros
  #15
  Na, ezt hívják úgy, hogy hülyeség.
 • SirBubu
  #14
  és két-három bigmac, leöblítve 1,5 liter kólával, az se hizlal! +plusz fél kiló sültkrumpli
  Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2015.02.08. 13:38:53
 • Jakuza1
  #13
  Azert azt sem art megjegyezni, hogy az alkohol egyben oldoszer is es zsiroldo is hatasa van, tehat nem csak kaloriat viszel be vele.
  A sorhasrol is, nem feltetlenul igaz, hogy az alkoholistak sort isznak. A sorben nagyjabol ketszer annyi szenhidrat van mint a borban, viszont az egetett szeszben nincs. Tehat a sor kiemelese nem szerencses , hiszen vannak mas alkohol tartalmu italok is.
 • Ender Wiggin
  #12
  a tejet a két cikk tápanyag szempontból közelíti, de sok más élettani problémát is okozhat, s emiatt inkább rászolgált arra, hogy méregnek nevezzék...
  a vörösbor-zsírégetés összefüggés meg jóval régebbi, mint ez a cikk, vagy akár az idézett study. viszont az nem jó fogyókúra, amit napi egy üveg vörösborral végeznek. annál hatékonyabb lehet az ágytorna egy vörössel...
 • Fbn Lx
  #11
  ellagic-sav = ellágsav
 • 0Fritz0
  #10
  A zsír? Persze, hogy nem hízlal. Miért is tenné. Hiszen csupán kétszer annyi kalóriát ad, mint a fehérje, vagy a szénhidrát. Meg persze nem is raktározódik el könnyen az emberi testben.

  A tejről pedig:
  http://edzoterem.blog.hu/2013/04/16/miert_nem_jo_a_tej
  http://body.builder.hu/magazin.htm4?url=/testepites/cikkek/miert-nem-jo-tej-dedocikk
 • 0Fritz0
  #9
  3 dl bor körülbelül annyi kalóriát tartalmaz, mint egy alma (átlagban).
  A gond ezzel az, hogy ivással sokkal könnyebb kalóriát bevinni, mint az evéssel.
  A hozzáadott cukrok miatt csak a száraz borok jöhetnének szóba, de ezekből meg nem lehet alkoholizmus nélkül tartósan bevinni kívánt mennyiséget.

  Az alkoholistákból rengeteg a túlsúlyos (pl. sörhas).
  A "múmiák" nem az alkohol miatt soványak, hanem mert ehhez azért társul egy jó adag egészségtelen életmód és persze a nagy mennyiségű alkohol sejtromboló, vitaminhiányt okozó és immunrendszer romboló hatása sem elhanyagolható tényező. Meg egyszerűen a "múmiák" inkább isznak, mint esznek.

  Az ellagic sav (Ami egyelőre erős antioxidánsként van jegyezve és laboratóriumi kutatási fázisában jelenleg igen ígéretes a rákbetegségek gyógyításában) elsődleges forrása a fekete málna (kisebb mennyiségben megtalálható a földieperben, áfonyában, gránátalmában, pekándióban és a szelídgesztenyében is), de akkor persze nem lehet olyan nívós cikket írni, hogy "Zsírégetés borral?", aztán néhány mondattal később megcáfolni a címet és leírni, hogy egy szőlőmagból kivont savról van szó.
  Ezért nem érdemes kérdőjellel megírt cikkeket olvasni, mert ilyenkor bármilyen faszságot leírhat a mélyen művelt cikkgyártó.
 • sempronius18
  #8
  Aha mert ennyi erővel aki mondjuk a BMW-t bömösnek becézi az is hülye, mert nem a hivatalos elnevezést használja....
 • Jakuza1
  #7
  Tehat a redukciot vagy reakciot szeletelesnek hivjak ? Ismet jot mulattunk videki versenyzonkon. :)