Elindult az internetről szóló nemzeti konzultáció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azért annyi esze mindenkinek van, hogy ha 700 Ft PLUSZ adót raknak egy cégre, akkor megérti, hogy az okozta a 700 forintos árnövekedést. Kivéve persze azok, akik hisznek a rezsicsökkentésben is.
Egyébként meg ha nem az a cél, hogy a költségvetés hiányát csökkentse a netadó 700 forintja (már ha ennyi), hanem valami rendkívül magasztos büdösmulti, törvénykijátszós megregulázós izé, akkor egyszerűen csökkentsék a fizetésem adóterhét 700 ft-tal. Akkor elhiszem. Addig nem.
Talán ha nem szüntetik meg a sávos SZJA-t és ütnek ezzel jó nagy lukat a kölségvetésen, mindezt a gazdagok javára - egy válságos időszakban. Akkor lehet nem kellene mindenki zsebében turkálniuk az ott maradt fillérek után.
Szoszo én ezért még simán nem mennék ki tüntetni ...
Nem is a 700 (ami amúgy 1000) forintról szólt a tüntetés. Elvekről. Furcsa mi?
Nem olvastam végig először. Van abban valami amit mondasz, ha tényleg az az ára a rezsicsökkentésnek, hogy a szolgágtatók nem fejlesztenek, esetleg karbantartásokat is kihagynak és az ezekhez szükséges pénzt majd akkor kell ilyen olyan különadókkal megfizetni mikor elkezdenek kidőlni a szolgáltatók, üzemzavarok keletkeznek stb. Ez is elképzelhető majd idővel kiderül ...
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.02.04. 13:06:08
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.02.04. 13:06:08
Kényszerül...aha, a saját hibájából. Nincs pénz, mert csak korrupció, bürokrácia, és felesleges pénzkidobások mennek. Ez így, nem működik. Gyakorlatilag egy az egybe lemásolják az eddigi rossz döntéseket, aztán meg kapsz egy új fizetési tételt, tök mindegy hány Ft...Útdíj szintén nem tétel. De sok kicsi már elég nagy tétel.
"kiadja az ukászt a leányvállalatnak, hogy mennyi az éves elvárt nyereség"
Tehát ha bejön egy új kiadás (új adó), azt bevétellel kell kompenzálni, ami = ÁREMELÉS.
Ha mondjuk a sarki boltosok holnaptól drágábban kapják a sajtot, a haszonkulcsuk állandó, akkor a sajt holnaptól drágább lesz. Minden sarki boltban. Kartellezés nélkül! Húha, ez meg hogy lehet!?
Ennyire nem lehetsz ostoba!
Tehát ha bejön egy új kiadás (új adó), azt bevétellel kell kompenzálni, ami = ÁREMELÉS.
Ha mondjuk a sarki boltosok holnaptól drágábban kapják a sajtot, a haszonkulcsuk állandó, akkor a sajt holnaptól drágább lesz. Minden sarki boltban. Kartellezés nélkül! Húha, ez meg hogy lehet!?
Ennyire nem lehetsz ostoba!
Másrészt nem kizárt, hogy elfogyott a magánnyugdíjpénztári pénz és ezért kényszerül ez a kormány is az ilyen olyan adók kivetésére. A stadionépítés az természetesen totálisan fölösleges, mivel kb. 20 éve nem jegyzik sehol a magyar focit , a vasárnapi nyitvatartás korlátozása is totálisan felesleges ostobaság volt szerintem, szóval szerintem sem hibátlan ez a kormány, de a netadó az totálisaan mindegy tétel a legtöbb háztartásban.
Nem zavar, hogy nem erről beszéltem?...
Az a kérdés, hogy ki mennyit lop a másikhoz képest maradjon a politikai sárdobáló fórumok tematikája. (Van belőlük éppen elég.)
Ami az internetadót illeti:
A 700 forintot nem a költségvetési hiány befoltozására akarták beszedni, hanem azt az adókerülési kiskaput akarták bezárni, hogy a telekom cégek ip alapra tereljék a telefonhívásokat, így azok a beszélgetések nem esnek a távközlési adó hatálya alá. Ez azért lett aktuális, mert az új mobil frekvencia pályázaton a Digi pl. úgy nyert, hogy csak mobilnetet szolgáltat. Ez volt a kiindulási pont, csak valaki elkúrta a téma kommunikációját, értsd: hülye és félkész ötleteket vetettek be anélkül, hogy felmérték volna azok várható hatásait, vagy csak nem vették komolyan a hírzárlat fontosságát.
Az már nem meglepő hogy így ráugrott a témára az ellenzék (aminek nyilván úgy kellett egy közfelháborodást kiváltó kormányzati ötlet, mint egy falat kenyér), illetve a telekom cégek lobbistái.
A kormány elcseszte, le is kellett venniük a témát a napirendről, éljen, győzött a többség ereje és a józan ész. Ez eddig oké is.
Viszont az egész téma azonnal átfordul önmaga paródiájába, amikor egyesek nem képesek felfogni, hogy ez a balhé eddig tartott és valamiféle irracionális, elsöprő forradalmi népharagot vizionálnak a kérdés köré.
Ez megint csak oda vezet, hogy innentől bárki bármit vessen fel internet témában, legyen az adó, online szerencsejáték vagy pedofil oldalak lekapcsolása, ugyanazok a neurotikus idióták hányják az epét a fórumokon.
Jó példa erre ez a post is, aminek ugyebár egy általános felmérés a témája, mégis kapásból az első hozzászólások óta arról szól az egész, hogy ki milyen ordenáré szinten tudja szidni a kormányt vagy éppen azokat, akik a kormányt szidják.
Ami az internetadót illeti:
A 700 forintot nem a költségvetési hiány befoltozására akarták beszedni, hanem azt az adókerülési kiskaput akarták bezárni, hogy a telekom cégek ip alapra tereljék a telefonhívásokat, így azok a beszélgetések nem esnek a távközlési adó hatálya alá. Ez azért lett aktuális, mert az új mobil frekvencia pályázaton a Digi pl. úgy nyert, hogy csak mobilnetet szolgáltat. Ez volt a kiindulási pont, csak valaki elkúrta a téma kommunikációját, értsd: hülye és félkész ötleteket vetettek be anélkül, hogy felmérték volna azok várható hatásait, vagy csak nem vették komolyan a hírzárlat fontosságát.
Az már nem meglepő hogy így ráugrott a témára az ellenzék (aminek nyilván úgy kellett egy közfelháborodást kiváltó kormányzati ötlet, mint egy falat kenyér), illetve a telekom cégek lobbistái.
A kormány elcseszte, le is kellett venniük a témát a napirendről, éljen, győzött a többség ereje és a józan ész. Ez eddig oké is.
Viszont az egész téma azonnal átfordul önmaga paródiájába, amikor egyesek nem képesek felfogni, hogy ez a balhé eddig tartott és valamiféle irracionális, elsöprő forradalmi népharagot vizionálnak a kérdés köré.
Ez megint csak oda vezet, hogy innentől bárki bármit vessen fel internet témában, legyen az adó, online szerencsejáték vagy pedofil oldalak lekapcsolása, ugyanazok a neurotikus idióták hányják az epét a fórumokon.
Jó példa erre ez a post is, aminek ugyebár egy általános felmérés a témája, mégis kapásból az első hozzászólások óta arról szól az egész, hogy ki milyen ordenáré szinten tudja szidni a kormányt vagy éppen azokat, akik a kormányt szidják.
Kötelező ?
Ragnaar, tolom a számlaszámom, kéne párszáz forint havonta. Ha csak 100 ilyet találok, máris jók vagyunk.
Nekem a vizitdíj ellen se lenne semmi kifogásom..
És arra még emlékszel, hogy 2005 táján volt a 300 Ft-os orvoslátogatási díj? Az csak 300 forint volt, de a "forradalmárok" óriási balhét csináltak miatta. Beleértve a mostani patkánybandát is, akik azóta 10x annyit sarcolnak. De örülök, hogy van olyan, akinél olcsóbb lett a rezsi. Én csak a drágább kaját, meg az értéktelen forintot észlelem.
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
Hagyjuk a jövőt a szocik bedöntötték az országot amennyire lehetett, majd ha megint jobban el kell kúrni jöhetnek a szocik.
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.02.04. 12:47:04
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.02.04. 12:47:04
Bölcs dolog látalanba habzó szájjal veszettbirkaként támadni, ugyanis semmi közöm a trafikokhoz nem is gondolom, hogy a kormány nem hoz kretén döntéseket, de a netadó ellen ilyen szinten lázadni az kb. a fillérbaszás magasiskolája.
Mi van türhőkém, ennyire lelkesen szolgálod a trafikkoncessziód?
A rezsicsökkentés a legpopulistább baromság, amit valaha láttam, de kb. mutatja az értelmi szintedet is, ha ezt beszopod. Szerinted ki fizeti ki az elmaradt profitot? Megvan, hogy a közműszolgáltatók nagy része állami tulajdonban van, és az adónkból fizetnek kompenzációt nekik, hogy ne menjenek tönkre. Vagy, hogy visszafognak minden fejlesztést, csak a legszükségesebb karbantartást végzik el, aminek ugyanaz lesz az eredménye, mint a BKK-nál? Majd ha pár év múlva extraadó lesz a levegőre, hogy kifizessék az elmaradt beruházásokat és kifizessék az önkormányzati adósságokat, talán majd megérted miről is van szó...Addig meg sajnos marad ez a "a szüleim fideszesek, tehát nekem is annak kell lenni, és ezért minden úgy van ahogy a fidesz mondja"....
Megcáfolnálak. Az ezek jobban meg ezek ugyanúgy helyett az ezek tízszer jobban a valóságnak megfelelő.
Akkor a nyugdíjasok, a kismamák, a pályakezdők szerinted "Fillérbaszók"
Gratulálok. remélem büszke BMW-tulajdonos vagy.
Gratulálok. remélem büszke BMW-tulajdonos vagy.
Egy benfentestől kiszivárgott a nemzeti konzultáció egyik kérdése:
Ön szerint ne lehessen az interneten kritizálni Orbán türkménbasit és a kormánypártokat vagy ön szerint tiltani kellene a kormányfő és pártja bírálatát az interneten keresztül?
Ön szerint ne lehessen az interneten kritizálni Orbán türkménbasit és a kormánypártokat vagy ön szerint tiltani kellene a kormányfő és pártja bírálatát az interneten keresztül?
Ezt nem érti.. és nem is fogja, azt hiszi a 700 forintról szól az egész...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Én tudnék, azért meg büntetnek...
Pénzt nyomtatni ez a kormány se tud..
Az hogy te nem fizetsz, nem jelenti azt, hogy mas nem.
Par peldat mondok neked. Villanyszamla tobb mint 8200Ft volt, most 6700 sincs, havonta nalunk.
44-48 ezres havi futesszamla most 36000 kornyeki osszeg (kozponti futes). Azert gondolom a szamok kozott erzekeled a kulonbseget.
Par peldat mondok neked. Villanyszamla tobb mint 8200Ft volt, most 6700 sincs, havonta nalunk.
44-48 ezres havi futesszamla most 36000 kornyeki osszeg (kozponti futes). Azert gondolom a szamok kozott erzekeled a kulonbseget.
Ismerjük a típust neve : Fillérbaszó
Ragnar értsd már meg, hogy nem a rohadt 700 Ft-ról van szó (vagy a cégeknél 5000, mert ez azért már keményebb egy kisvállalkozásnak). Arról van szó, hogy ezek már jobban lopnak, mint a cocik. Ugyanúgy nyomatják az extraadókat, mint amazok, ugyanúgy tolják ki talicskával a pénzt a költségvetésből, és ahhoz, hogy ezt fenntartsák, ránk vetnek ki még egy adót. Senkit nem érdekel a 700Ft.
Akkor átmennék a Digi-hez mert az meg tetű olcsó :D
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.02.04. 12:25:19
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.02.04. 12:25:19
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Én a te előfizetésedet mondanám le...
jaaaa, ez mekkora :D Egyik kezével simogat, másikkal meg pofoz :DD
A rezsicsökkentés jó dolog volt, csak közben már jól megszopattak minden mással... hallottam még valami szappanadóról is, nehogy már olcsón legyen tiszta a magyar, adóztassuk meg azt is :DDD
A rezsicsökkentés jó dolog volt, csak közben már jól megszopattak minden mással... hallottam még valami szappanadóról is, nehogy már olcsón legyen tiszta a magyar, adóztassuk meg azt is :DDD
Ja, akkor én még a benyáért is szeretnék kicsit többet fizetni, hát ezek a mocskos arabok lejjebb nyomták az árakat. Hát hogy lesz új stadion Mátészalkán?
És ha 700 Ft/ hóval növelné a szolgáltató a díjait csak úgy akkor lemondanád az előfizetést ?
Lényeg, hogy a rezsicsökkentésen megspórolt kiadás töbszöröse az internetadó áthárításából adódó költségnek.
Az a helyzet, hogy én már egyszer fizettem adót az internet használat után, 27%-ot, te nem? Ha nem akarok internetezni, akkor nem kell fizetnem semmit, mert nem veszek internetet :)
10ezer ft rezsi az átlag? Mivan? Ezt nem rétem.
Nem azt mondtam, hogy te 10000 FTal kevesebbet fizetsz, hanem az az átlag.
Ugye nem azt mondod, hogy te németországba jársz vásárolni ? Pedig ha ennyire szar itt a helyzet megtehetnéd ...
Kifelejtetted a 27% ÁFÁT amit minden szarra, pl a NET előfizetésre is fizetünk. És egyébként ha így "gondolkofdsz", akkor párszá forintjával tőled el lehetne venni az egész fizetésedet kis idő alatt. Eleve durva, hogy egész kibaszott Európában a legmagasabb az ÁFA kulcs. És akkor még ilyen adó, olyan adó, mert ilyen birkák lakank itt, mint te.
A kormány nem a munkát adóztatja hanem a fogyasztást. A rezsicsökkentés ellen hányan mentek ki világítva tüntetni ? Itt pont ugyanarról van szó, csak itt kiadás lenne nem megtakarítás és az arányok kb. 10000FT/hó / 700 FT/hó..
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.02.04. 12:13:29
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.02.04. 12:13:29
Most, ezt hogy sikerült összerakni ? +10k rezsi és a netdij összefüggését kérlek magyarázd el
Szeretnél inkább 25% SZJAT fizetni, +10k rezsit és 50/10 netet 5000 forint helyett 4300 FT/hó ért használni , mert ahogy én látom kb ennyi a balance. Annyi különbség van, hogy az SZJAt akkor is be kell fizetned, ha nem akarsz internetezni...
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.02.04. 12:10:56
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.02.04. 12:10:56
te csak ennyit értettél meg az eseményekből? szomorú...
Akinek 700 Ft/hó tétel annak nem prioritás az internet. Adja el a Iphoneját és járjon könyvtárba internetezni ...
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.02.04. 12:07:16
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.02.04. 12:07:16
Mert ismetles a tudas anyja, de hiaba is mantrazod olyannak, aki a van rajta sapka, nincs rajta sapka tipikus esetetol szenved. ? :)
(egyébként még mindig nem egyértelmű, hogy miről is szól majd ez a "konzultáció")