20
  • MsUser
    #20
    Magas minőségű Studio hangminőségű Walkman.
    High-Resolution Audio a legjobban, optimalizált, S-Master ™ HX technológia.
    A tömörített audio fájlok felskálázása hogy közelebb legyen a nagyrészletességű audio hangzáshoz DSEE HX ™ egy stúdióhangzás!
    Bár ezen az eszközön bűn gyenge mp3-at hallgatni de megpróbálta a Sony ezt is a lehető legjobb hangzással.
    Illik hozzá a MDR-Z7 minőségi fejhallgató.
    Utoljára szerkesztette: MsUser, 2015.01.13. 06:00:27
  • MsUser
    #19
    Kötelező vásár az MD rekorderem mellé megveszem ha már elérhető!
    De a cikk valóban tévútra tért, azért tartottam meg sokéves Sony Ericsson walkman mobilokat mert jó a hangjuk. Ennek az eszköznek nem célja telefonnak lenni :)
    Utoljára szerkesztette: MsUser, 2015.01.13. 05:38:32
  • bakkerman
    #18
    Irhattam volna itunest is. Nem zenei kanaan amit irtam,csak ez a jelen meg a jovi. Vagy te meg cd-rol,kazettarol, meg bakelitrol hallgatod a zenet?
  • skinnyman
    #17
    Fogalmazzunk ugy, hogy ha szamodra az "ember elete vegeig tarto deezer vagy spotify elofizu" a zenei kanaan, akkor nem te vagy a cucc celkozonsege :)
  • SupraMKIII
    #16
    Azért álljunk már meg egy pillanatra, és gondolkozzunk már!

    HORDOZHATÓ lejátszó, ergó, menet közben fogják használni, vagyis alapvetően zajos környezetben. Tehát teljesen mindegy, hogy a total harmónikus torzítása 0.0000000000000000001, meg hasonlók, amikor a villamos csikorgásától amúgy is megsüketülsz.

    A másik probléma, maga a fej, és különösen a fülhallgató: nehogy már meg akarja valaki magyarázni, hogy egy közepes asztali hifi minőségét megközelíti bármelyik fülhallgató! Innentől kezdve pedig ott ette meg a fene ez egészet.

    Szóval ez a termék szerintem egyszerűen csak a sznoboknak készült, és ezért teljesen felesleges a műszaki tartalmon rágódni (bár az ára szerintem is felháborító), mert nem ez a lényege.

    Az persze egy másik kérdés, hogy mennyire gáz az, hogy az ilyen eszközöket megéri piacra dobni, de ez már egy más téma.

    (És még mielőtt fikázna valaki, én is sokat költök minőségi cuccokra, és értek is hozzájuk valamennyire.)

    Egyébként aki ennyire minőséget akar, használjon külső D/A konvertert a telefonjához - nem macerásabb, mint egy külön média lejátszó, de sokkal olcsóbb.
    Utoljára szerkesztette: SupraMKIII, 2015.01.12. 09:35:04
  • SanMaster
    #15
    1199$ noooormmmális? Ez bukta, és most megmondom. Szerintem a Sony az Apple példáján 3 megszorozta az előállítási költséget, mert ha drága, akkor vinni fogják. Nem baj, előbb utóbb csődbe megy a Sony, a szórakoztató elektronikát gyártó üzletága mindenképp....
  • Omega
    #14
    Durva hiba ezt okostelefonnak hívni.
  • korbin555
    #13
    swine666 - +1.

    És az említett zenelejátszók is drágák.Az AK240 pl. 600 ezer HUF felett van.Szóval nem lepődtem meg,mikor ennek megláttam az árát.Egyszerűen nem tömegtermék,hanem prémium kategória.Minőségben,és árban is.
  • swine666
    #12
    Ez az új walkman alapból nem telefon.. attól, hogy méretes érintő panel tátong az előlapon még nem jelent semmit. A felbontás és hardver erőssége itt másodlagos szempont. Egy minőségi ,,zene lejátszó" fő erőssége, hogy a bele épített fejhallgató erősítő és DAC (digital- analog decoder) kiváló minőségű legyen. Az utóbbi viszi el a lejátszó költségének jó részét. Hogy egy telefon jobban szólna mint egy audiofil vagy high-end audio lejátszó egy nagy büdös l....f..t. A telefonol hangminősége ezek közelébe nem ér... max megközelíteni akarják vagy tudják pl. almáék Ipodja.. de az se nagy durranás.. jó pénzért valami.
    Ha veszel egy komoly fejhallgatót az alap 250 vagy 600 Ohm impedanciával rendelkezik.. és egyik okos telefon se tudja meghajtani úgy, hogy kellő hangerővel, tisztán és jól szóljon.
    EZÉRT vagy kifizeted egy jó lejátszóért pl. ezt az összeget vagy veszel egy fejhallgató erősítőt a telefonhoz beépített DAC-al.
    PL: Fiio X5 vagy Astell and Kern AK120, ha számít a kijelző is AK240.
    EZEK nagyon komoly a zenelejátszók minőségének tetejét képezik... jó a Fiio felső - közép kategória.
    Ezek már kihajtanak egy 600 Ohm - os fejhallgatót is amitől egy Iphon 6 vagy Samsung S5 csak sziszeg.. és erölködik valamit.
  • xyl
    #11
    Hááát... Az eredeti walkman, ugye kicsi volt, könnyű volt (300 g) (akkori szemmel nézve), és olcsó. A célközönség: Elsősorban fiatalok, kevés pénzzel rendelkezők. Persze, a minőségben kompromisszumot kellett kötni, dehát senki nem várta el, hogy úgy szóljon, mint egy hifitorony jó erősítővel és jó nagy, minőségi hangládákkal.
    Most ez ahhoz képest: nehéz (235 g! - lásd az eredetit), és drága. Más a célközönség. A Sony meg próbál a Walkman márkanévvel egy csomó, az eredeti elképzeléstől jócskán eltérő dolgot eladni.

    Szóval, valami olyasmi történik, mint a WV régi és új bogara, a Morris Mini és az új Mini, stb. Ezek mind, mind a régi nevet felhasználva más kategóriát jelentenek. Kérdés, hogy a vásárlók erre mit lépnek.
  • Ender Wiggin #10
    @bakkerman: a "baszott jó fejhallgató" nem sokat segít, ha az okostelefon alapból szarul szól...
  • barret
    #9
    Én azért annál igényesebb vagyok,szeretem ha "szépen" szól a zene"
    Kabaréhoz jó az a teccso-s cucc...
  • korbin555
    #8
    A T. cikkíró el van tévedve,mert ez nem okostelefon,hanem zenelejátszó.És a Sony szerint nem is volt cél a "széles tömegek" meghódítása.Az elődje is kimondottan a minőséget megfizetni tudó audiofil rétegnek készült.Az NW-ZX1 is még mindig 600$ körül van.Prémium minőség kívül-belül,talán nem véletlenül kerül egy TV árába.Ez meg gondolom csak még jobb lesz annál.Nem minimálbéres magyar szemmel kell nézni,nem is ide készül.Ide jó a tízezres telefon,egy Tesco-s fülhallgatóval.
  • bakkerman
    #7
    1200 euro :DDDDDD annyibol boven kijon egy felsokategorias telefon,nagy tarhellyel, hozza 1 baszott jo fejhallgato,vagy egy szinten komolyabb fulhallgato,a maradek penzbol meg az ember elete vegeig tarto deezer vagy spotify elofizu temerdek zenevel :D (vagy nc0re...) Es kesz is a walkman :D
    A sonynal (is) teljesen elment az eszuk a fejeseknek
  • Elmin
    #6
    Igen, tehát nem egy okostelefon, hanem csak egy zenelejátszó. Igaz azt a leírások szerin elég jól tudja. Persze ha valakinek megér több mint 300 ezret a jobb hangzás annak lehet, hogy megéri.

    http://www.pto.hu/walkman-sony-zx2/
    Utoljára szerkesztette: Elmin, 2015.01.11. 08:26:47
  • mgenya911
    #5
    Kimaradta cikkből, de ez nem telefon! Nincs benne sim kártya....
  • RAZOR27
    #4
    ez az egygombos zenehallgatás még mindig hírértékű? főleg egy 1200 dodós telefonon? Ezt a walkman poén túl sokszor sütötték már el ahoz hogy ennyit érjen, nagy tárhely ide vagy oda.
  • barret
    #3
    Hmmm biztos csak mutogatni akarják,nem eladni:)
    Egy jobb telefon BŐVEN hozza azt a minőséget,amire
    a hordozható kategóriában szükség van!
    Természetesen nem a gyárilag hozzácsomagolt fülessel :D
  • cateran
    #2
    Kisse leesett az arcom, de vagy orbitalis hoax vagy a Sonynal nagyon elmentek otthonrol (angol oldalak £950-et irnak az kb $1200 valoban)
  • Sippie
    #1
    az az 1200 dollár egy vicc akar lenni ugye? :D