Life is Strange
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Pillangóhatás film. én még nem néztem meg, de megfogom hamarosan, az ismerősöm melegen ajánlja. (A történet és főszereplő szerepe nagyon hasonló lehet a Life is Strange-hez a leírás alapján, nézzétek meg a linkben, állítólag a teljes film a yt-on is megtekinthető magyarul.
Az ismerősöm szintén ajánlotta a A Nő kétszer című filmet, aminek a történetét egy egyszerű metróállomásos esettel magyarázta: Egy pici döntés/változás is nagy hatással lehet a nő életére, pl. a mi lett volna ha elérte volna a metrót és mi lett volna ha, NEM érte volna el a metrót és becsukódott az ajtó előtte! A film ezeket az "A" és "B" eseteket mutatja be felváltva, a főszereplő más-más ruhájában, az ismerősöm elmondása szerint. 😊 (Ezt is megnézem majd.)
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.09.03. 15:19:08
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
A life is strange 1-röl szólnék valamit.
Egy jóval idősebb ismerősöm is megnézte a ljáték torteneseit végig. (nem játszott vele, hanem videókat nézett végig.) ő pszichológiát is tanult. Neki az a véleménye a történet végéről, hogy Maxnek valójában, a pillangó-hatás értelme szerint, CSAK egy választási lehetősége lehetett. Chloe-nek meg kell(ett) halnia, hiába választja a város feladozasat, ezzel nem oldja meg. Chloe így is úgy is előbb utóbb meghal. A sors nem változtathato meg. Tehát a 2. Befejezes/döntés valójában értelmetlen/felesleges....
Én most nem értettem meg a játékot igazán.
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Néztem amúgy, lehet-e tudni, hogy mikor jön a többi rész, de nem igazán találtam semmit, van valami infó, hogy mikor lesz teljes a játék? Ja, és lehet angol feliratot kapcsolni a programban? (A hallott szövegértésem elég rossz, sajnos...)
Az új játékmeneti megoldás: Néha bizonyos karakterekkel lehet vitázni. Mondd valamit, aztán a megfelelő válasszal kell reagálni. Ha jól válaszolsz, akkor te kapsz pontot, ha rosszul akkor a másik fél. Helyzettől függ, h neked, illetve a másik félnek mennyi pont kell összesen, h megnyerje a vitát. Neked általában több. Van olyan, h a másik félnek elég egy is. Figyelni kell, h a másik fél hogyan viselkedik, miket mondd, h rájöjj, mi a megfelelő válasz. Az elején van egy tutorial vita, ami rávezet a dolog ízére. Egyfajta agyjáték az egész. Ha Chloe kerül ki győztesen, akkor az ő akarata érvényesül, ha nem, akkor az ellenfélé. Olykor az is opció, h elkerüld a vitát és rögtön "behódolj" a másik félnek. Jól működik.
Szerk: Ja és annak ellenére, h Chloe nem rendelkezik képességekkel, ebből a játékból se hiányoznak a sci-fi elemek. Többet nem akarok lelőni. Majd meglátod az első epizód végén, amikor játszod. 😊 Mondjuk ezt eddig is lehetett tudni, h valahogy visszatér és nem teljesen földhözragadt sztorit kapunk.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.09.02. 16:07:42
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.09.01. 17:32:39
[merlinw.org]
Aki nem vette meg, az meg látogasson vissza a topikba fél év múlva. Köszönjük.
[merlinw.org]
Nyilván nem vagyunk egyformák, sorozatok esetében például én egyszerre szeretem letolni az évadot, de azokról nem is szoktam olyan sokat cseverészni, ott csak maga a film megnézése érdekel.
A lenyeg, hogy en alig varom, hogy belekezdhessek az BtS-be, de mivel inyenc is vagyok, megvarom azt az idopontot (hetveget), amikor lesz is ra idom, nem csak fel ora-egy ora. Aztan majd jon a 2-3 honapos varakozas, de megbirkozom vele, addig lehet beszelni rola, ha mas nem.
Ez után a kis bevezető után térjünk is vissza ide. Egy epizód legrosszabb is esetben is 2 nap alatt letolható. Most gyorsan lenyomod, aztán 2 hónapot vársz a folytatásra. Ennek kb ugyan úgy nem látom értelmét, mint annak, hogy a Herry Kókler vagy az Éhezők viadalának utolsó részét ketté bontani. A Talltale games féle történet mesélős "játékok" már az első megjelenése után nagy érdekeltek több okból is, de eddig csak a Wolf among Us-al játszottam, azzal is úgy hogy már egészben meg volt. Én annak sem látom sok értelmét, hogy epizódonként próbálják értékelni az újságokban. Sajnos szemléletes példát erre nem tudok mondani, megfordulna a fejemben a Gyűrűk Ura, ami egy összefüggő történet 3 filmben/könyvben. Azt sem lehet részenként értékelni, csak egyben az egészet (legjobb tudomásom szerint a felvétel is egyben történt, csak a moziban adták le x időközönként, nyilván üzleti megfontolásból) És hogy mennyire nem tesz jót a megszakitás egy játéknak, a Future Soldier-t több mint fél év után kezdtem folytatni, azt se tudtam melyik gombbal mit csinálok. És egy LiS féle játéknál ilyen probléma fel sem merülhet. Az hogy a sztori is szétesett közben, még zavaróbb volt.
Arra gondoltam, hogy ott vannak a nem antologia vagy miniseries jellegu sorozatok (lasd pl Marveles legujabb sorozatok (JJ, DD, LC, IF, Def), egyben megnezed az egesz evadot ket nap alatt, aztan egy evig varsz, hogy folytatodjon. Aztan egy ev mulva mar nem fogsz emlekezni pontosan, hogy mi is tortent, hiszen egy ev latt temerdek mas impulzus es elmeny er, igy az utolso 1-2 reszt talan ujranezed gyorsitva, hogy kepben is legyel a folytatasra.
Chipii cimbora elvet vallom en is, letoltottem es alig varom a hetveget, hogy vegre nekiulhessek. 😊
Meg hogy kerülje el az ember a spoilereket addig? NO WAY.
Illetve inkabb csak fel ev, mivel 3 reszes.
Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2017.08.30. 20:18:03
Mivel a LiS nekem nagyon bejött, adódik hogy engem a kevés harc baromira nem tud zavarni, sőt! Bár alapvetően akciójáték (azon belül is FPS) párti vagyok, ez kb olyan lehet, mint a sok mai mainstream sorozat közé beiktatni egy művészfilmet. Ami annyira nem is nehezen emészthető. Már jó ideje várok valami egyszerű "sétaszimulátrorra", ami más, mint a többi játék amit tolok. Nem is igazán játék. Mondjuk a LiS-ben azért van interakciós lehetőség, jóval több mint a WaU-ban, ami miatt sem interaktiv történetnek, sem játéknak nem tudnám aposztrofálni. Valahol a kettő között van. Mondjuk a kevés interakció zavaró lehet, mert nagyban segiti a beleélést. Bizonyos határon belül még az időhúzást is el tudom nézni. És a videóból is látszik hogy tényleg szép is lett. Viszont az, hogy a történet egy monológból derüljön ki? Talán majd jövőre ezt is beszerzem. A BtS-n meg még gondolkodok.
Bár tény hogy ez a megmagyarázunk mindent is csak a közelmúltban lett divat, régebben volt pár olyan élményem, amihez igényeltem volna némi magyarázatot, de... azt hiszem ez nem olyan. Hogy manapság miért nem vagyok képes másodszor is nekifutni egy játéknak, talán ebből is adódik, biztos hogy vannak olyan apró részletek, amik csak sokadik alkalommal jönnek elő, de összességében nem tudna annyi újdonságot adni, hogy megérje ismét 18 órát beleölni. Illetve nem tudom ez mennyire kifogás, de... hoztam számos döntést a játékban. Egy második alkalommal lehetne finomitani ezen, ennek ellenére túl sok dologban még sem lenne változás. Ráadásul úgy elkezdeni még egyszer a történetet, hogy tudom mi lesz a vége... a játék egyik erőssége pont az volt, hogy sosem tudhattad mi történik a következő pillanatban. A nyomozós részt mondjuk lehet sejteni, mármint hogy az események hogy követik egymást, de igazából ezek mind csak azért vannak, hogy elhitessék a játékossal, hogy Nathen felelős mindenért.
Egyébként meg a TWD és a Wolf is a Fölfdön játszódik, valamilyen alternativ valóságban. Szóval... Pedig mondhattam volna a Tales from Borderlands-t is. De azért ne ezen vesszünk már össze.
Ellenben reméltem hogy leirod, hogy milyen kérdések maradtak megválaszolatlanok a játék után. Csak hogy én is többet agyalhassak az alternativákon.
Egyébként miután elmeséltem nagy vonalakban a történetet az ismerősnek, egyetértettünk abban, hogy a valóságoknak végtelen sok variációja kell hogy legyen, ergó kellene lennie egy olyannak is, ahol Chloe se hal meg és a város se pusztul el. Kill me pls! Befejeztem. De tényleg! xD
Rengeteg cikk, video jelent meg a Before the Stormmal kapcsolatban, olvass utana szerintem, hogy ki merre es miert. 😊