920
6d6d2634-4efe-48c0-bc43-6a1223c6b3dc.jpg
  • Darun
    Igy már értem a mondást, hogy "Boldogok a lelki szegények". Nekem játék közben majdnem teljesen sikerült elszakadni az eredetitől. Persze az ismerős helyeket/embereket látva beugrik néhány emlék onnan, de amikor Rachelt látom, nem arra gondolok rögtön, hogy úgy is meg fog halni. És annak ellenére hogy elég fura az, hogy tudjuk mi lesz a folytatás, még sem érzem azt, hogy nem tud újat mutatni a játék. Ennek ellenére azért remélem, nem csinálnak rendszert ebből az előzményezésből. Mennyivel nagyobbat csattant volna a két játék, ha rendes sorrendben készül el. (még ha ez jelen helyzetben kivitelezhetetlen is lett volna)
  • Chipii
    Ez elrakva holnapra(mára), a D&D-s és egyéb Steph-es részeket mindenképpen pikáns lehet Stephfel megnézni :)
  • Evoluti0N
    Áh! Én is így érzek. Tetszik a játék és jó, h megkapjuk ezt az előzményt és tökre hepi vok, h így egymásra találtak, de az agyamban közben folyamatosan az motoszkál, h már tudom, h mi lesz az egész dolog vége. :'(
  • FartingSquirrel
    Igen, de hát mint mondtam, pont ez a lényege a játéknak – mindenki úgy értelmezi, ahogy neki tetszik. :)

Amúgy az a kép engem is rendesen szíven ütött.
    Szinte akárhányszor meglátom a játékban Rachelt, főleg, mikor éppen jól szórakoznak Chloéval, mindig eszembe jut, hogy úgy is meg fog halni, ráadásul Chloe fogja megtalálni az elásott hulláját... Ezt egyszerűen még mindig nem bírom feldolgozni... :D

Azt hiszem, még egyetlen játék nem volt rám ekkora hatással. :/
  • Darun
    Azért abból a szempontból mindenképp örülök az előzménynek, hogy látni, Chloe mennyit gondol Max-re. És igy már tényleg átérzi a játékos azt, hogy "elhagyta" őt az apja, a legjobb barátja. Igy persze érthető, hogy milyen fontos számára Rachel. Viszont nekem az is logikus lenne, ha Chloe azt gondolná, hogy ez "túl szép ahhoz, hogy igaz legyen". Mármint, még csak egy napja ismeri Rachelt és ő már is felveti, hogy léojenek le együtt. Azok után, hogy a két legfontosabb ember elhagyta, mi a biztositék, hogy Rachel nem teszi ugyanezt? Elvégre csak egy napja ismerik egymást. (és akkor azt már csak halkan teszem hozzá, hogy az eredeti játékban, a lakókocsiban ott van egy titkos levél, amiből kiderül hogy Frank-el is le akart lépni)

#628 Nekem ez egy kicsit erős volt :(
  • FartingSquirrel
    Hát, igen, ez a csoda is csak három napig tartott... :)
    De az eredeti évadból már tudjuk, hogy kettejük kapcsolata különleges volt. Azt nem tudhatjuk, hogy mi lett volna, ha Rachel nem hal meg, de addig, amíg élt, Chloénak ez egy meghatározó időszak volt az életében. Szerintem abban a pillanatban ő jelentette számára a mindenséget, élete értelmét.
  • Darun
    Valamit félreértettél. Én kifejezetten tartózkodom attól, hogy shippeljem (micsoda remek kifejezés) Max-et és Chloe-t. Nyilván ez részemről személyes elfogultság, mert nekem is gyerekkori jóbarátom van. Sem a középsuliból, sem a későbbi időszakból nem maradt hasonló sem. Talán ezért viseltetek fenntartással az első napos barátságra. Azt viszont had tegyem hozzá, hogy sok "egy napos" emlékem van, amik nagyon meghatározóak az életemben és tudom, milyen érzelmi kötelék alakulhat ki ilyen rövid idő alatt is. De azt is tudom, hogy minden csoda csak három napig tart. Talán ezért voltam bizonytalan, amikor Rachel rákérdezett, hogy "Mi is van köztünk?".
  • FartingSquirrel
    Az, hogy milyen kapcsolatot alakítasz ki a két karakter között, igazán csak a nézőpontodon múlik.

Te azt mondod, hogy Chloe és Max együtt nőttek fel, majd újra összefonódott a sorsuk, és akkor már testileg, lelkileg meg mindenhogy összetartoznak.
    Én azt mondom, hogy Chloe és Max együtt nőttek fel, legjobb barátok voltak mindig is, tehát gyakorlatilag olyan, mintha testvérek lennének...

Te azt mondod, hogy Chloe és Rachel csak egy napja találkoztak; olyan nincs, hogy ennyi idő alatt egymésba szeressenek – csak simán barátoknak kéne lenniük.
    Én azt mondom, hogy Chloénak és Rachelnek is meglehetősen szar élete van per pillanat (legalábbis Chloénak biztosan), és ahhoz, hogy így a nagy semmiből egyszer csak ott vannak egymásnak, hogy a szartengerből együtt másszanak ki, talán nem ér fel semmi. Rachel tényleg egy magával ragadó, titokzatos, érdekes személyiség, ami már önmagában vonzó. Chloénak ráadásul egy 180 fokos fordulatot hozott az életébe, legalábbis akkor, mikor együtt vannak. Egyértelműen jó hatással vannak egymásra, és motivációt jelentenek egymásnak – én ezt hívnám lelki társnak.

De pont az a lényege a játéknak, hogy a saját szájad íze szerint játszd, ahogy te látod jónak. :)
  • FartingSquirrel
    Na, végre én is befejeztem tegnap. A végé eléggé meglepett. És bár tudom, hogy nem mennek világgá, mégis alig vártam a pillanatot, mikor végre lelépnek a vacsoráról... :)

#626:
    Valóban kicsit elbalfaszkodtak néhány jelenetet. Nekem is volt olyan többször, hogy a szinkron már rég befejeződött, de még mindig gesztikuláltak...
    Illetve mikor Drew-nak a pénzét kellett elcsórni, akkor egyszer csak vége lett a háttérzenének, és többet nem is volt (mármint annál a résznél). Eléggé furcsa volt úgy.
    A színházas jelenetnél meg szerintem nálad volt bugos. Nekem semmilyen háttérzene nem volt közben, illetve csak annál a jelenetnél, mikor eltértek a szövegkönyvtől, de csak egy dallam szólt. És szerintem az kurvajó rész volt. :)

Amúgy kíváncsi vagyok, milyen lesz a magyar fordítása, legalábbis a nem eredeti szövegeknek. :)
  • FartingSquirrel

Fhu, ez most nagyon felkavart. :D
  • Evoluti0N
    Nálam betölt mindent. :)
    Szerk: Már nem tölti. :D
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.10.23. 16:56:54
  • FartingSquirrel
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Felismerés:

Feldolgozás:

Értetlenkedés/tagadás:

Küzdelem az érzelmekkel:

Az érzelmek diadalmaskodása:

Hülye szar, másnak se tölti be az első gifet? :(
    Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2017.10.23. 16:36:53
  • Evoluti0N
    LiS 4. epizód + BtS 2. epizód spoiler. Right in the feels.

• argo001
    Végére értem én is az epizódnak. A "nagy durranást" igazából már sejtettem korábban is, ettől függetlenül nagyon komoly és elgondolkodtató a játék. Főleg úgy, hogy tudom, mi lesz a sorsa Rachelnek és Chloénak...
  • Darun
    Emlékszem, amikor először olvastam a Telltale féle Wolf among Us-ról a cikkeket. Tavaly volt alkalmam végigjátszani és nem értettem utólag, miféle hullámzó minőségről beszéltek. Engem magával ragadott a játék. Akár csak a Life is Strange. Sőt, a Before the Storm első epizódja is. Ismét nyugtáztam, hogy a zenét nagyon eltalálták, az ember nem is gondolná, mennyire fontos eleme az egésznek. Ezúttal viszont sok volt számomra a zavaró elem. Persze a gyatra angol tudásom miatt eleve hátrányból indulok, de most nem csak erről volt szó. Először is, rögtön Wells irodájában. A karakterek mozgása, mintha nem lett volna szinkronban a szöveggel. Ez már az elején kizökkentett. Aztán a szinházas jelenetnél, az előadás zenéjére rátolták a játék zenéjét, ami szintén sikeresen "deszinkronizált". Most először éreztem azt, hogy néhol mintha összecsapták volna a munkát a fejlesztők. A történetvezetésre ismét nincs egy rossz szavam se, vagyis... talán annyi, hogy most már bezavart egy kicsit a "tüttyögés". Főleg a végén ez a "tedd ide ezt", "beszélj vele", "tedd oda azt". A végén a "fordulat"... meglepő volt, holott abból amit korábban felvetett valaki, igy már "homlokracsapós". A Mass Effect óta viszont félek megnézni az alternativ lehetőségeket. Azt hiszem, tudat alatt annyira csalódott lettem a "dönts, de igazából semmi jelentősége nincs" választási lehetőségek miatt, hogy már félek megnézni őket. Az epizód végi "mit választottál" pedig végleg elgondolkodtatott azt illetően, hogy a válaszásoknak tényleg ennyire minimális hatása van csak az eseményekre? Persze tudom, fejlesztő szempontból ez elég nagy kihivás lenne. Azon viszont enyhén szólva is felhúztam magam, hogy a játékosok kb kétharmada megcsókolta Rachel-t. Igen, az alapjátékban én is ezt választottam, de egyrészt nem azért, hogy láthassam őket smárolni. Max és Chloe együtt nőttek fel és annyi év után ismét összefonódott a sorsuk. Nem is kicsit. Azt hiszem ez elég alap. Chloe és Rachel viszont bármennyire is jól megértik egymást, még csak pár napja barátok Ezt még se hasonlitsuk már össze egy gyerekkori, több éves barátsággal! Amikor az Ep 1-ben megkérdezte Rachel, hogy mit érzek, én pár másodperc után ráböktem hogy "Nem tudom", Persze megsértődött. De most az első nap után nem fogok neki szerelmet valanni. Ahhh... jó, lenyugodtam.
    Megint egyetlen meggyőzésem sikerült csak az epizódban, és azon gondolkodom, ha esetleg nem sikerült volna, akkor hogy zajlott volna le a jelenet? (Victoria-t sikerült meggyőznöm)
  • FartingSquirrel
    Baszki, már 19. van? :O

Pont az előbb jutott eszembe, hogy már megjelenhetne, mert már tolnám... :D
  • PiszkosFred
    Es meg az idozites is jo ezuttal a hosszu hetvegere :)
  • zsozso29
    ja már én is látom húzom is lefele
  • TBTPumpa
    Be is futott a második rész!
  • Evoluti0N
  • TBTPumpa
    Október 19:
  • TBTPumpa
  • PiszkosFred
    Nem tudom, hogy szeretnem e ledaralni egyszerre a BtS 3+1 epizodjat. Valoszinuleg inkabb a 2 havonta 1 epizod fele mostani modszer mellett dontenek.

Az alapjan legalabbis, hogy van olyan sorozat, amelyet szeretek hetiben nezni, mert van ido gondolkodni, megbeszelni, kitargyalni, urambocsa' rakeszulni a kovetkezo reszre. Ezek jo fel evig legkotnek es csak a nyarat meg a teli unnepi szezont kell kibirni uj reszeket nelkulozve. Hosszu tavon szorakoztat meg ugy is, hogy egy-egy resz utan anyazunk, mert csak egy het mulva jon a folytatas.

De van olyan sorozat is (lasd Netflix altal bevezetett trendet), amelyet szivesen daralok le egy/ket hetvege alatt ep 01-tol barmeddig, csak hat ilyen esetekben par honap mulva mar vagy elfelejti az ember, vagy mar nem tart annyira izgalomban, hogy foglalkozzak vele (esetleg a kovetkezo szezon elott gyors ujranezes a tortenesek miatt).
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.10.11. 16:47:05
  • Darun
    Szerintem én se haragudnék meg érte. Azt azért sajnálom, hogy a cégeknek megéri húzni vele az időt.
  • Chipii
    Jó lenne, mert akkor menetrend szerint a 3. epizód is még kijöhetne idén. Kellemes lenne az ünnepekre :)
  • TBTPumpa
    Pletykák szerint még ebben a hónapban megkapjuk!
  • wollnerd #614
    Ez videó szerint Alyssa valójában tudta hogy mik történtek vele, amiktől Max megmentett, így valójában Alyssa Max-et tesztelte.... Ti mit gondoltok?? Ez sztem butaság...

(A videónak van saját angol felirata.)

Amúgy nézzétek meg a videó kommentszekcióját is. :DDD
  • Darun
    Ezzel lehet megvárnám amig kijön az összes epizód.
  • mtibee
  • Darun
    Mondjuk én ebből kb semmit nem értettem, de talán nem is baj. (mondjuk akinek az adta a játék lényegét, hogy egy moddal shippelje a két karaktert, annak talán nem ezzel a játékkal kellett volna játszania) Ismerek egypár tinilányt, akik oda meg vissza voltak ezért, de nem hinném hogy ők tényleg felfogták ennek az egésznek az értelmét vagy jelentőségét.
    A videó végén valamiért eszembe jutott az előtte lévő "save both" választás. Nem is értem hogy nem jöttem rá, hogy ez már eleve egy logikai bukfenc, hiszen a vihart Chloe megmentése generálta, tehát az hogy lesittelik a tantóbácsit, baromira nem oldja meg a játék végét.
  • wollnerd #610
    Épp ebbe a videóba botlottam: (Az automatikus angol felirat szépen feliratozta a hangot.)
  • Darun
    Ettől csak nekem fordult fel a gyomrom? Nyilván én is szeretem a happy end-et, de egy ilyen befejezéssel alapból herélték volna ki a játékot. Mellesleg, én is emlitettem hogy a végtelen párhuzamos valóságok miatt kellene lennie egy olyannak, ahol Chloe és Arcadia is megmenekül, csakhogy ezzel pont a játék lényegi mondanivalója vált volna semmivé.
  • FartingSquirrel
    Oh... Oké :D
  • Evoluti0N
    Ez csak fanmade.
  • FartingSquirrel
    ??? Az is opció volt, hogy mind a kettőt megmenjtük?
    Life is Strange Ending
  • LostInTheCrowd
    Az őznek kb ugyanaz a szerepe volt mint most a hollónak. Igazából az őzzel kapcsolatban két fontosabb teória van. Az egyik hogy az őz Rachel lelke.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Feltűnik kétszer is a roncstelepen, ott ahol Rachelt eltemették

A másik elmélet hogy az őz egyszerűen Max lélekállata, aki vezeti őt, mutatja az utat. Mondjuk ezt a két elméletet össze is lehet kötni és van egy harmadik. :D
    Érdekesség: amikor a először tűnik fel az őz a roncstelepen és megpróbáljuk visszapörgetni az időt az az őzre nem hat. Ugyanazon a helyen marad.
    A holló már egy másik dolog. Van egy felirat a játékban: The raven is to be respected, never trusted. (van arról is egy elméletem, de ahhoz még korán van ).
    Utoljára szerkesztette: LostInTheCrowd, 2017.09.08. 07:41:47
  • Darun
    A legelején ő vezette fel Max-et a toronyhoz. Aztán később is felbukkant néha. A gondnok szerint ez Max állat szelleme, de hogy mit szimbolizál vagy akar e egyáltalán vezetni valamerre, azt nem tudom. Annyi rémlik, hogy amikor kinn voltak Chloe-val a roncstelepen és üvegeket kellett neki keresni, akkor ott volt valahol a telep oldalánál.

Az meg hogy a zenét is úgy választották hogy a szöveg passzoljon, annyira nem meglepő. Sajnos hallás után nem nagyon értek, ha mindezt énekelve adják elő akkor meg végképp nem.
  • FartingSquirrel
    Azt hiszem, te említetted korábban a szarvast.

Én nem értem, az mit akart szimbolizálni. Nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget. Egyszer-kétszer megjelent, de ennyi. Talán utat mutatott...??
    Mondjuk már jó régen játszottam, annyira nem emlékszem rá.
  • FartingSquirrel
    Ráadásul nem csak zeneileg illik nagyon a játékhoz ez a szám, hanem még a szövegét is mintha Chloeról írták volna. :)
  • Darun
    De ha ide tolja a videót is, az már miénk is. :D Legalább is az enyém. Bár elinditani nem fogom, pont elég megterhelő volt lelkileg tegnap lenyomni azt a három órát. Akkor már inkább konspiráljunk.